כאלה שלא נוזל מהם. אם כי אני תמיד עוטפת את הקופסא גם בניילון נצמד ומכניסה לשקית ליתר ביטחון.
בתור אחת שלא אוכלת לחם / קטניות,
- ארוחת הבוקר שלי לרוב מורכבת מסלט + טונה + הרבה שמן זית ומעט מלח ופלפל. משביע ממש!
(ואני לא מהבחורות ששבעות אחרי ביס. זה השילוב של הירק + חלבון + שומן שגורם לזה).
- אפשר לחתוך ירקות לחתיכות גדולות, אם הקופסא ארוכה כמו גליל ולא שטוחה, אז עגבניות יהיו הכי למטה כדי שלא ירטיבו את שאר הדברים.
אפשר לשים עגבניה + מלפפון + גזר + זיתים + ביצה קשה + שמ"ז מעל הכל.
- אפשר שקשוקה. שזה פחות נורא אם 'מתרסק' בדרך.
- אפשר "אג מאפין" שזה מאפינס על בסיס ביצים וירקות.
- אפשר להוסיף גבינות קשות.
יש מצב שגבינות נוזליות בקופסא או שמנת חמוצה יתפוצצו לו.
- חביתות! אפשר להכין חביתה 'פשוטה' או להוסיף לה ירקות. עם עגבניות ופלפלים שעברו אפיה זה טעים ממש.
מהניסיון שלי, תיבול של מלח, פלפל, לימון ושמ"ז על הבוקר כשאוכלים ב10 לא גורם לאוכל להיות מגעיל.
אבל למי שזה בכל זאת לא מתאים-
אפשר לשים את התיבול בשקית אוכל (מספיקה אחת, עם קשרים לכל האורך)
או להשתמש בקופסאות פלסטיק חד"פ שמיועדות לרטבים. כמובן שמכניסים את זה לקופסא עם האוכל ולא זורקים סתם בתיק.
בכללי, טונה בשימורים וביצה קשה הכי קל לשנע.
- אם הוא רוצה לחם אז אפשר צנימים שפחות נמעכים. או לחמניה עם חבילת חומוס/ מטבוחה קטנה.
- קינוח של פירות שפחות נמעכים כמו תפוח או ענבים בקופסא או אגוזים/ שקדים.
- אולי שיערבב במקום יוגורט וגרנולה?
לבריאות!