אוכל לעבודהmp3
בעלי יוצא כל יום ב6 לעבודה.הוא אוכל בסביבות 10 את ארוחת הבוקר שלו.
אני צריכה רעיונות מה לשים לו.ובמיוחד רעיונות איך זה לא יהפוך למשהו עיסתי ומגעיל.לדוגמא ירקות חתוכים ששמתי לו בקופסא הוא אמר שהם נהיו לא "יפים למראה" בלשון המעטה. גם צריך לקחת בחשבון שזה לא יושב בתוך צידנית מסודרת ויש סיכוי גדול שהקופסא תעמוד בצורה אנכית עד זמן האוכל.
היתה תקופה שעשיתי לו סנדוויצים וזה היה נחמד עד סביר כי הם היו נמעכים ולא מגרים לאכילה.
בנוסף להכל אני בחורה קצת מרובעת בעניני אוכל ורעיונות קולינריים זה לא התחום שלי.
כל רעיון או טיפ או משהו שיכול לעזור לי יתקבל בברכה ובשמחה גדולה.
להשתמש בקופסאות פלסטיק~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך כ"ח בתמוז תשע"ו 10:51
- את הירקות/ הפירות להניח בשלומתם, בתוך הקופסא. כך הם נשמרים הכי טוב
- כריכים- כנ"ל, נשמרים טוב כשהם אטומים
- אפשר עוגה חתוכה, עוגיות
- אפשר ממש אוכל מבושל:
אם אין לו איך לחמם, אפשר להניח לו שוב- בתוך קופסא,
קוסקוס בשקית, קצת שמן, ומלח
והוא יכול להכין לעצמו סוג של מנה חמה
או דברים שאפשר לאכול והם טעימים גם כשהם לא חמים:
שניצלים, פשטידה עשירה...

בהצלחה!!
 
מה שעולה ליש.א הלוי
ירקות חתוכים - לא לשים עליהם רוטב/מלח אלא לשים בנפרד, בד"כ מחזיקים יותר יפה.

מאפינס ירקות- יש לניקי ב מלא מתכונים לזה

>>>יש צידניות קטנות בגודל תיק אישי קטן שמעולות לכאלה דברים.<<< וקופסאות פלטיק ישמרו על הצורה של הסנדווצים

בחורף- חביתה / ביצה קשה + לחם בצד
אפשר לחמניות שוות + ממרח טעים שמחזיק מעמד
אפשר להכין סמבוסק - בצק של חלות/לחמניות עם רוטב עגבניות +טונה + מה שרוצים עטוף בתוך הבצק (מחזיק יפה וטעים, ולא יבש)

פסטה עם רוטב- אם אוהב שזה לא חם.

אפשר קוסקוס מוכן + סלט חתוך בצד ולערבב יוצא טעים.

פשטידות קטנות ( אפשר להכין כמות ולהקפיא, לקחת קפוא ועד שיאכל זה יפשיר, לא להקפיא תפו"א.)

לביבות ירק- שוב, לניקי ב יש מתכון מוצלח.

אפשר לצרף עוגיות/עוגה טעימה כקינוח.


ניצלו"ש קל- את הסמבוסק מטגנים או אופים?חדשה ישנה


אני אופה (זה הבצק של החלות אצלנו...)ש.א הלוי
אפשר גם לעשות במילוי "פיצה" = גבנ"צ +רוטב+זיתים/בצל/תירס/אחר
להשקיע בקופסאות ולעטוף טוב. אפשר לקחת -מוטיבציה


ירקות חתוכים (לא לשים עליהם מלח או תבלין אחר, אם הוא רוצה אז שישים לפני שהוא אוכל),
מאפינס ירקות,
סנדוויצ'ים כמו: חביתה (עם ירק, עם בצל, עם פטריות וכו'), גבינה קשה כל שהיא, טוסט, טחינה וכו'.
אפשר להכין לחמניות או פיצות אישיות.
אפשר להכין פשטידות (פטריות, גבינה, בצל וכו')

אפשר לקחת תפו"א וביצה + ירקות חתוכים

אפשר גם לביבות (תפו"א, ירק וכו')

נראה לי שפסטות/אורז וכו' זה כבד מדי לארוחה בשעה 10:00, אבל תלוי בו.

ירקות בקופסה, שניצל או סטייק עוף בקופסה, סנדוויץ בקופסהירושלמית טרייה

השאלה היא האם האוכל בקירור כלשהו משש עד עשר. זה הרבה שעות, לא הייתי לוקחת משהו בשרי אם אין קירור.

מה שכן אפשר זה גבינה צהובה וטבעול, הם לא מתקלקלים מהר.

אם יש קירור אפשר בעצם כל תוספת שהיא "יבשה" - אורז עם דברים, קוסקוס כמו שאמרו, ציפס..

 

ומצטרפת למה שאמרו לשים סנדוויצים בקופסה, ואת הירקות לשים רחוצים ושלמים.

 

אולי הוא יכול לשמור לו בעבודה מלחייה ובקבוק אחד של שמן זית. ועוד תבלינים אם הוא אוהב. אם זה אפשרי, זה נוח מאד בשבילו וכמובן חוסך התארגנות וגם חסכוני. אם יש לו שם מקרר אז הוא בכלל יכול לשמור לו שם מטבוחה וקטשופ וכו'.

תודה רבה רבהmp3

הבאתן רעיונות טובים.

אהבתי את הלחמניות שממולאות בכל מיני ואת המאפינס או פשטידה.ננסה ונראה איך זה הולך.

לגבי אורז או קוסקוס ופסטה קצת נשמע לי כבד כארוחת בוקר.

ובקשר לקרור בעבודה-אז אין לו קרור.הוא עובד בשטח ואוכל בשטח.לכן גם לא רלוונטי לתת לו בקבוק שמן זית או תבלינים.היתה תקופה ששמתי לו מלחיה באוטו אבל היא נעלמה די מהר.

 

אשמח כמובן לעוד תובנות ורעיונות.

יום נעים.

שקית אוכל עם קצת תיבול - לצרף לקופסת הירקותש.א הלוי
כך יש לו תיבול והוא לא הורס את הירקות. (שקית עם מלח, פלפל ושמן זית..)
אם צריך לימון אז פשוט לשים בעוד שקית/קופסה חצי לימון
כן.זה בערך מה שעשיתי לו היוםmp3

שמתי ירקות שלמים וצירפתי שקית עם מלח .

באמת חבל שלא שמתי לו לימון...

לא נורא פעם הבאה.

אני ממש מחכימה מכן.תמשיכו...

כשאת מכינה דברים תכיני כמות גדולהש.א הלוי
כך לא תצרכי להכין כל יום אלא תוכלי פשוט להוציא מהמקפיא וזה יפשיר עד שיאכל.
(אבל שקודם תטעמו פעם אחת לוודא שזה טעים, שלא תכיני כמות ענקית ולא תאכלו.)
ולגבי האורז/פסטה/קוסקוס- הכי פשוט לשאול אותו.. אם הוא עובד פיזית בחוץ לרוב צריך ארוחת שהיא קצת כבדה יותר ולפעמים 10 כבר לא מרגיש כמו בוקר ;)
גם לחמים שונים זה טוב,יהודיה אמיתית

להכין בבית- לחמניות ממולאות בירקות וגבינת צאן/צהובה/ קוטג'

לחם גזר, לחמניות ארוכות אפשר לשמור בפנים גליל נייר טואלט ולעטוף יחד,

בייגלה גדולים,

סמבוסק

אם את רוצה מתכונים תכתבי...

מה זה לחם גזר? ולמה לשים גליל נייר טואלט בתוך הלחם??יעל מהדרום
את הלחמניה בתוך גליל נייר טואלט- זה שומר עליו בצורה ועליהודיה אמיתית

הטריות, לחם גזר הוא לחם שמבוסס על גזר ויש רק קצת קמח, ברכתו מזונות והוא ממש משביע,

זאת לא עוגה.

 

תודה על ההסברים...יעל מהדרום
אשמח למתכונים.יעזור לי מאודmp3


אז ככה:יהודיה אמיתית

עוגת גזר-
כוס וחצי קמח חיטה מלאה מנופה, רבע כפית מלח, כפית ורבע קינמון, חצי כוס שמן, כוס דחוסה של סוכר חום, 2 ביצים, כוס של גזר מגורר, חצי כוס אגוזים שבורים- לא חובה.
אופים בין 40 דק' לשעה הופכים על רשת.

לחמניות ממולאות- מתכון לחלות רגילות בלי סוכר או עם קצת סוכר, את הבצק חותכים לכדורים בכל כדור עושים שקע עם האגודלים, שקע די גדול ומכניסים מהמלית סוגרים בחזרה. מושחים בביצה ומקשטים בשומשום/קאצח/ פרג ואופים על 180מעלות עד שמשחים.

מליות- עגבניה חתוכה לקוביות, קישוא חתוך לקוביות, בצל חתוך לקוביות,מערבבים הכל עם ביצה,פטרוזיליה וקצת קימל.

חותכים גבינה צהובה, מלוחה,צאן מערבבים עם קוטג' זייתים פרוסים וכוסברה וקצת פלפל שחור,

מלית טעימה שאנחנו מכינים למלווה מלכה הרבה פעמים: שוקולד למריחה עם קצת קפה ועגוזי לוז, הולך רק כשמגישים חם. 

בייגלה-

קילו קמח, 2 כפות  שמרים יבשים, חצי כוס סוכר, כוס חלב, כוס שמנת חמוצה, חצי כוס גבינה צהובה חתוכה- אפשר לוותר על זה אבל זה מאוד טעים,

להתחיל ללוש ולהוסיף  כפית גדושה של מלח ו 1/3 כוס שמן

להתפיח, להכין נחשים ולסגור בצורת בייגלה, לקשט עם שומשום, לאפות על 180 מעלות עד שמשחים.

מוסיפה גם קובץ שהכנתי על רטבים, מאוד התחלתי אבל מעניין גם, מי שרוצה להוסיף אליו מוזמנה...20160803231409.pdf

גם אני ככה - יוצאת מוקדם ואוכלת מאוחרחלילית אלט
קופסאות עדיף לא חד"פ כי הן נמעכות בתיק.
סלט ירקות חתוך קטן נשאר טוב הרבה זמן, אפשר לשים חצי לימון בקופסה כדי לתבל מיד כשאוכלים.
ירקות - מלפפון שלם (לחתוך רק את הקצוות), עגבניות שרי, חסה... ובכלל, אפשר לשים הכל עם סכין ליד ולחתוך תוך כדי האכילה.
תפוח זה הפרי הכי טעים שאפשר להביא בתיק כי הוא לא נמעך ואפשר לאכול אותו עם יוגורט כך שהארוחה נעשית בריאה הרבה יותר (יוגורט נשאר טוב הרבה שעות בחוץ), וכמובן את היוגורט לשים בלפחות שקית אחת.
חטיפי אנרגיה
ואם יהיו לי עוד רעיונות אני אכתוב..
שימורים של ממרח טונהחלילית אלט
קציצות מטוגנות יבשות מוזלי ויוגורט בצנצנת .zmil
אוכל קר / חםכלנית1

אפשר לקנות תרמוס נירוסטה (איכותי- בחנויות כלי בית, לא בסתם בזאר) רחב שנועד למרק. את יכולה להכין תבשיל של ירקות + פסטה או תפוחי אדמה ולשים בתרמוס הזה. האוכל לא יהיה מאד רותח, אבל יהיה חמים. שימי לב להוראות.

 

פעם בשבוע אפשר טבעול- שניצל קפוא יגיע אחרי כמה שעות למצב שהוא יהיה ראוי לאכילה, למי שלא מפונק במיוחד, בתוספת פסטה/ אורז.

 

אפשר לקנות קרחון רב פעמי להקפאה, להוציא בבוקר מהמקפיא. מתאים יותר לקיץ: סלט עוף, פסטה עם טונה וירקות, 2-3 פרוסות רולדה (תבשלי לשבת, תפרסי 2 פרוסות ותקפיאי. אפשר להכניס לסנדביץ').

 

אם הוא רוצה לשמור על האוכל קר ויש  לו אפשרות לחמם במיקרוגל, כל האפשרויות כמעט פתוחות (אולי שווה לו לקנות יחד עם שותפים לחדר מיקרוגל בשרי).

 

תודה על הרעיונותmp3

הם מצוינים כארוחת צהרים. נראה לי קצת כבד לאכול מבושל על הבוקר.

בקשר לירקותאמא ל6 מקסימים
כדאי לשים ירקות שלמים ולא חתוכים, ככה זה לא נהיה "לא יפה" , אני מבינה כי גם אותי זה מגעיל ואני לא אוכלת.
יש עגבניות שרי, יש מלפפונים קטנים, ראיתי גם פלפלים צהובים קטנים, בגודל של עגבניות שרי, יש בימינו הרבה ירקות בגודל קטן, כמדומני גם גזר.
זה גם עושה יותר חשק לאכול, וגם יותר קל להכין, רק שוטפים ומכניסים לשקית או קופסא.
כל הכבוד לך!
לשים ירקות לא חתוכים בתוך קופסהבתאל1

ולצרף סכין או שמא יש להם סכין חדה בעבודה ויחתוך לעצמו שם.

סנדוויצ'ים- לא לשים בהם דברים כמו ירקות עם נוזלים (עגבניה למשל...) כי זה נמעך.

אני הייתי שמה לבעלי כריך עם גבינה ומלפפונים

כריך עם טחינה (לא מאד נוזלית..) אפשר גם חומוס

אפשר להוסיף מלפפונים חמוצים או משהו בסגנון

 

להתחיל בלקנות קופסאות אוכל איכותיותבין השורות

כאלה שלא נוזל מהם. אם כי אני תמיד עוטפת את הקופסא גם בניילון נצמד ומכניסה לשקית ליתר ביטחון.

בתור אחת שלא אוכלת לחם / קטניות,

- ארוחת הבוקר שלי לרוב מורכבת מסלט + טונה + הרבה שמן זית ומעט מלח ופלפל. משביע ממש!

(ואני לא מהבחורות ששבעות אחרי ביס. זה השילוב של הירק + חלבון + שומן שגורם לזה).

- אפשר לחתוך ירקות לחתיכות גדולות, אם הקופסא ארוכה כמו גליל ולא שטוחה, אז עגבניות יהיו הכי למטה כדי שלא ירטיבו את שאר הדברים.

אפשר לשים עגבניה + מלפפון + גזר + זיתים + ביצה קשה + שמ"ז מעל הכל.

- אפשר שקשוקה. שזה פחות נורא אם 'מתרסק' בדרך.

- אפשר "אג מאפין" שזה מאפינס על בסיס ביצים וירקות.

- אפשר להוסיף גבינות קשות.

יש מצב שגבינות נוזליות בקופסא או שמנת חמוצה יתפוצצו לו.

- חביתות! אפשר להכין חביתה 'פשוטה' או להוסיף לה ירקות. עם עגבניות ופלפלים שעברו אפיה זה טעים ממש.

מהניסיון שלי, תיבול של מלח, פלפל, לימון ושמ"ז על הבוקר כשאוכלים ב10 לא גורם לאוכל להיות מגעיל.

אבל למי שזה בכל זאת לא מתאים-

אפשר לשים את התיבול בשקית אוכל (מספיקה אחת, עם קשרים לכל האורך) 

או להשתמש בקופסאות פלסטיק חד"פ שמיועדות לרטבים. כמובן שמכניסים את זה לקופסא עם האוכל ולא זורקים סתם בתיק.

בכללי, טונה בשימורים וביצה קשה הכי קל לשנע.

- אם הוא רוצה לחם אז אפשר צנימים שפחות נמעכים. או לחמניה עם חבילת חומוס/ מטבוחה קטנה.

- קינוח של פירות שפחות נמעכים כמו תפוח או ענבים בקופסא או אגוזים/ שקדים.

- אולי שיערבב במקום יוגורט וגרנולה?

לבריאות!

 

אם הוא עם רכב אז אפשר לשים באוטו צידנית קטנה עם קרחוןחילזון 123אחרונה


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך