ממש אשמח לתגובות!!! ילד כמעט בן 4, מוכר? רגיל? יש מקומות שזהאמא ועוד...

בס''ד

שלום לכולם,

אני ממשיכה לקרוא המון כאן, לרוב באופן סמוי כי ב''ה החיים עמוסים ואין לי זמן להגיב. אני ממשיכה ללמוד הרבה מאד מן הפורום היקר ואני מודה לכולם.

בני יהיה בן 4 בעוד חודשיים בע''ה והוא סיים עכשיו שנה ראשונה בגן. זהו גן ממ''ד ובסך הכל ההורים ממש מרוצים. הגננת יודעת לשלוט יפה מאד בכיתה, בעיקר על-ידי כך שהיא מעניינת ומרתקת את הילדים. הייתי מעדיפה משהי קצת יותר 'אמהית' (מחבקת/מנשקת יותר) אבל בסך הכל היא מאד חביבה על הילדים. הסייעות (שתיים במספר) נשמות טובות ובכללי יש אווירה רגועה בגן. מבחינת הילדים, יש ילדים מתוקים ויש כאלה יותר קשים (אם כי לא התרשמתי שיש שן טיפוסים קיצוניים). בצהרון זה הרבה פחות מוצלח - הצוות פחות מקצועי, הילדים משתוללים ובודקים גבולות, הגננות מתעצבנות... מאז פסח אני אוספת אותו ב-3, אחרי ארוחת הצהריים, ואני רואה שזה משפיע עליו ממש לטובה.

בבית יש אחות בת שנה וחצי. בעלי ואני משקיעים המון המון המון כוחות ואנרגיה כדי לגדל את שניהם באווירה רגועה, בריאה וטובה. זה ממש בראש מעיינינו. ואכן לרוב ב''ה הבקרים והערבים עוברים בטוב ובנועם. מידי פעם קורה פיצוץ (הרמת הקול, תפיסה חזקה ביד של הילד) אבל עם השנים הדברים יותר ויותר מבוקרים וקורים פחות ופחות ב''ה. 

לאורך שנת הלימודים שהסתיימה אתמול, היו שלוש תקופות של כמה ימים שבננו הפך פתאום לממש 'אלים' (הוא בדרך כלל ילד מאד מתוק. פתאום החל לזרוק חפצים, להרביץ ממש בכוח, לדבר בחוצפה...). אנחנו מודעים שאנחנו לא מושלמים בתור הורים אבל בגדול אנחנו מרגישים שבדברים האלה יש השפעה מאד גדולה של ההוואי בגן (כי המילים או המעשים ממש לא קשורים למה שקורה בבית). 

שאלותיי הינן:

א. האם בגיל 3++ / 4 / כניסה לגן זו תופעה מוכרת? האם בכל מקום זה גיל שבו הילדים ידברו במושגים של ''את איכסה פיכסה / את קקי / את לא יפה / אני אהרוג אותך / יש לי משרת והוא ירביץ לך / אנחנו הכי רשעים''?

ב. האם בכל מקום יש שיח אינטנסיבי בגן מסביב לגיבורי-על (בטמן, ספיירדמן, סופרמן...)? (בבית לא רואים ובגדול לא קונים דברים של גיבורי-על [קיבל תיק גב מסבא וסבתא עם בטמן ועוד בועות סבון עם ספיירדמן אבל זהו]).

ג. האם זה רגיל שהוא מתפאר מזה שהוא רשע / הכי רשע? 

ד. לדעתכם, כל ההתעסות הזאת מסביב ל''להרוג'' / ''הרשעים'' - זה נובע מהתרבות שלנו (מכת בכורות, הרג המן והאנטישמים במגילת אסתר, איזכור יום השואה בגן וכו') וזה משהו רגיל ומוכר לגיל הזה כשהם נחשפים לראשונה לדברים האלה? או זה קשור לתרבות הכללית, ממנה אנחנו שואפים מאד להתרחק?

ה. האם במקומות 'יותר תורניים' (וכאן אני לא בטוחה למה אני מתכוונת בדיוק) התופעות האלה נעלמות? אנחנו דתיים לאומיים וקשה לנו לחשוב על לשלוח את ילדינו במוסדות מזרם אחר אבל אנחנו קצת מודאגים ממה שאנחנו רואים במה שנחשב לגן טוב.

ו. אנחנו ירושלמים. המלצה למוסדות מעולים? לאור כל מה שציינתי אני מאמינה שקצת הבנתם מה הראש שלנו ומה אנחנו מחפשים.

תודה רבה רבה מראש על תשובותיכם, תגובותיכם ותובנותיכם! הוא הבכור שלנו ואנחנו ממש לא מצליחים לזהות אם יש עניין לחפש עבורו מסגרת חדשה או אם הכל רגיל, וכמו שהיה את משבר 4 החודשים ומשבר גיל השנתיים, אז גם בגן יש התמודדות כזאת. אציין שוב שבגדול אנחנו די מרוצים מהגן. אבל יש לנו תהיות, כאמור...

הבן שלי בן 4 וגם סביב הגיל הזה התחיל לדברkit
בלי סוף על להרוג ועל להרביץ ואבשלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח וכו. הם לגמרי לא מבינים את המשמעות של זה. אני זוכרת את זה ג"כ מהאחים שלי בגילאים האלו. אז זה נשמע לי טבעי. אל תעשו עסק וזה יעבור לבד. מה שבטוח! שזה לא קשור לתורה שלנו לא למגילת אסתר ולא להמן וכו בכל הדורות לימדו את זה והילדים שלנו לא יצאו יותר אלימים עקב כך
תודה רבה!אמא ועוד...

בס''ד

תודה רבה על התגובה! ''אבא שלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח'' חחחח ממש מצלצל מוכר

למען הסר ספק: לא התכוונתי לומר שהתורה מחנכת לאלימות! (אם כי יש מקרים שהיא כן מלמדת על אלימות בריאה... 'מי שקם להרגך' וכו'). רציתי לשאול אם הם נחשפים לזה כי מספרים על זה בגן מתוך הסיפורים שלנו או אם זה בא להם מן העולם החיצוני (בטמן וחבריו). או במילים אחרות: מי שם להם את הדברים האלה בראש? ואולי זה רק האחים הגדולים...

אבל מה שמעניין אותי בעיקר זה - האם זה באמת ככה בכל מקום? בכל זרם? בכל המוסדות? אצל כל (רוב) הילדים? אשמח מאד לשמוע עוד תגובות!

תודה רבה

אלימות לא באה מזה שהם נחשפים לסיפורי תנ"ך כי בגיל הזהיהודיה אמיתית

בד"כ מדגישים איך לנו היה טוב, ואיך אנחנו יצאנו חזקים מזה שאנחנו יהודים,ושומעים בקול ה',

לכולם יש את הקטע של אבא שלי חזק/גדול והוא יבוא עם... זו צורת ההגנה שלהם אבל ממה שאת מתארת זה נשמע מוגזם ושזה מגיע מהגן, לפי התיאור שלך זה מגיע מהצהרון כי כשהוצאת אותו מוקדם היה יותר טוב וזה ידוע שהרבה פעמים לגננות של הצהרון אין כח והם פשוט מושיבות את הילדים מול המחשב לראות סרט, שזה גורם להתנהגות הזו... גם של הגיבורים- כי הם הדמויות בסרט וגם של האלימות- כי זו ההתנהגות בסרט, חוץ מזה שזה מפחית ביכולת להתרכז שזה פוגע בלימוד,

ברור שזה לא ככה בכל מקום וזה פוגע בילד! אחותי היתה שנתיים בגן כזה ואז העבנו אותה לגן אחר וראינו איך היא נהיית יותר רגועה ולא מתעסקת כל הזמן בדברים האלו.

הייתי חושבת שכדאי להעביר לגן אחר אפילו של ממ"ד אבל יותר תורני וכדאי שתבדקו את חב"ד, ויש בהר חומה גן מאוד איכותי ולא אלים ממשפחות איכותיות- אני אנסה לברר איך קוראים לו, ואולי של רשת מעיין החינוך התורני- לא יודעת אם הם מידי דתיים או לא,

שיהיה לכם בהצלחה!

תשובההעני ממעש

יש אלימות בעולם

וזה מגיע לעולם הילדים

הם מעבדים את זה- בדיבור/ ציור/ משחק

לפי רמת קירבה ל: שכנים שהיו בפיגוע/ אח בצבא/ מגורים ביישוב וכו וכו' (/ סדרות ומשחקי מחשב וכו) (נוער, שכנים)

יש מקום להעביר גבולות לפי רמת הילד-

בזמן שגרה ורוגע-

"לא יפה להגיד X"

"אנחנו לא משתמשים בביטוי Y"

נ"ל שאצל  הלייטים יותר רגוע

השיח הזה,ד.

סביב ה"דמויות" הללו, נראה שהוא אכן בא מהגן. אם אלו ה"גיבורים" שהילדים מדברים עליהם - מצער מאד - אז לא פלא שזה השיח. כנראה, הדבר הזה בגן, אינו כ"כ בבית, קצת "מסעיר" אותו.

יש להניח שגם התקופות שהזכרת שהשתולל בבית, היו כתוצאה ממשהו שהיה בגן. בין עם ילדים, בין עם הצהרניות. בד"כ, טוב לברר דבר כזה בסמיכות.

שילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע", זה לא דבר רגיל בדווקא. כנראה בדיוק מהסיבה לעיל. אם כי "יהרוג".. קורה...

יכול להיות שאם ילד ישמע על מכות מצרים, הוא ידבר על "להרוג את הרשעים".. אבל השיח שאת מתארת - לא בא מדברים כאלה, להנחתי. לא לומדים בגן בכזו אינטנסיביות, בוודאי לא דווקא על זה. מלבד זאת, מה שלומדים ממקורותינו, ברור שם שהרשעים הם הרעים..

מאד מצער שזה מה שהחברים מדברים. האם בגן אחר יותר טוב? זה תלי בגן. פלומבה של "תורני" עדיין אינה ערובה. אבל ברור שבמקום שכולם ולא רק אתם, אינם רואים דברים כאלה, אז השיח הזה לא קיים.

אם לחפש מסגרת חדשה - זה שיקול שלכם. לפי סדרי העדיפויות שלכם.

ובכללי, כדאי קצת לדובב אותו בנחת. נניח, מתפאר שהוא "הכי רשע".. אפשר לשאול: רשע זה טוב או לא טוב?  ואח"כ: מי עוד אומר בגן שהוא הכי רשע?...  ואח"כ: הם שמעו על מישהו שגם אומר כך? או ראו?..

אולי כך תבינו יותר מה קורה..

בהצלחה.

אני יכול להעיד על עצמנוgps

שהילדים שמעו המון סיפורי תורה ואיכשהוא מה שנקלט אצלם זה הקטע של מלחמות, רשעים, רומאים וכו' וכו'.

וכן, כשהם משחקים הרבה פעמים הם אומרים "אני רשע "אני פרעה" "אני רומאי" ...מכינים לעצמם חרבות מכל מיני דברים שיש בבית...

מה אתה אומר הרב דן?

ענ"ד,ד.

שגם אם יש זמן/גיל שעל צורת הדיבור הזו של "מלחמות ורשעים" ופנטזיות-הכח, מתלבשים דברים מהמקורות או מההיסטוריה שלנו - זה "ניגון" אחר לגמרי..

ה"רשע" של תכניות המדיה - ושעוד מומחש בדמויות מצויירות וזזות - זה רשע שהרשעות שלו אינה בלועה בתוך סיפור כללי והווי כללי שיש בו ערך, שיש בו אנחנו, ושאחרי הכל ה"הזדהות" איתו היא זמנית, משהו כמו תחפושת של פורים. שם זה חלק מה"מציאות".יש כאלה ויש כאלה. גם ה"גיבורים" אינם דמויות ערכיות, אלא חלק מעולם פנטזיונרי, מעוות. ועל כן, אם ילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע" ומזדהה עם דמות מצויירת כזו, אין לו סיבה מיוחדת לרדת מזה. כעת נוח לו שם..

הדיבור על "פרעה", "רומאי" זה בבחינת נסיון, לדעתי. לנסות רגע איך זה להרגיש את הצד השני. לפעמים גם דרך של "התגברות" על הדמות. בסופו של יום, הוא חוזר להיות יהודי וצדיק. בצד שלנו... ניסה את החוויה, ראה שמצליח להחזיק מעמד - וחוזר הביתה.. המבנה הכללי ברור לו לגמרי, גם כשהוא לרגע "בצד השני".

לגבי חרבות - נו מובן מאליו.. בנים. לפעמים, כל ה"רומאי" זה רק בשביל האופציה הזו. נניח, ישמע שבר-כוכבא היה עם חרב וניצח את הרומאים הרשעים - יעדיף להיות בצד שלו. עם חרב כמובן....

וואו! כתבת ממש בחכמה. נהניתי.אישה ואמא

בעזרת ה'..gps

האמת שניסינו בר כוכבא, ניסינו חיילי דוד המלך, מה לא...

איכשהוא רק רומאים זה תופס....

לענ"ד יש בעיה בהרבה ספרים מצוירים שנותנים יותר מידי מקום ל"כוחות הרשע" ואז יוצא שקוראים עם הילד סיפור על ר' שמעון בר יוחאי נניח ויוצא שמה שהוא מתלהב זה מהרומאי עם השיריון והמגן והחרב...

הבעיה אכן בתמונות..ד.

אם הוא רואה תמונות - זה מסביר את הענין..

אם בתמונה הרומאי הוא עם שריון וחרב - מה יעשה הבן ולא יחטא?.....

והאמת, לדעתי הספרים עם "עודפי הציורים", לא תמיד מיטיבים. צריך להשאיר משהוא לדמיון של הילד, מתוך הסיפור. לתת לו לצייר בתוכו איך נראות לו הדמויות לפי מה ששמע עליהן.

זה בדיוק מה שאני חושב על הפרשה מספרת ליאנונימי (7)
רוב שאסור לצייר צדיקים יוצא שכל הספר הילד רואה רק תמונות של רשעים
וספר הישר הופך לספר הרשע
אבסורד
רק להגיד שזה ממש לא בכל מקום.אנונימי (2)
אנחנו חרדים ובמוסדות של הילדים שלנו לא שומעים כאלה דיבורים וכזאת התנהגות. בטח לא בגיל כזה קטן. (לא מתכוונת להכליל. ברור שזה תלוי מקום, חברה וחינוך)

תבררו באזורכם על מוסד עם אווירה יותר חיובית ורגועה.
לדעתי במקום יותר תורני שהילדים לא חיים את כל השטויות מהטלוויזה, ומה שממלא אותם זה דברים יותר טהורים, זה אחרת.

בהצלחה! חזקו ואמצו!

אז גם אני חרדית ואת לא צודקתאנונימי (3)

בפירוש הבן שלי בן 4 מדבר על להרוג ולקסח ולהרביץ.

והוא נמצא בת"ת ממש ממש חזק.

וכל החברים שלו מדברים ככה.

אתה סתם מסריח, אבא שלי שוטר ויהרוג אותך, אח שלי הכי חזק והוא ירביץ לך, וכו' וכו'

טבעי ואופייני לגיל

זה לא טבעי!יהודיה אמיתית

אם זה המצב תעבירו מוסד, לא מכירה מוסדות חרדיים, אבל זה ברור לא טבעי, 

יש רמה מסוימת שכן, בגלל שהם בנים אבל לא כל הזמן ולא בכל מצב.

אז הגננת אמרה שזה טבעי ונורמליאנונימי (3)

מי שהגבת אליהאנונימי (5)
איך את יכולה להגיד את לא צודקת? את לא מכירה אותי, את הילדים, ומה קורה במוסדות הלימוד שלהם.
אמרתי בפירוש שאני לא מכלילה. לא דיברתי על מוסדות חרדיים ככלל.
גם שם יש סגנונות שונים. סוגי חברה ושיטות חינוך שונות.

כמובן שגם החינוך והיחס לדברים האלה בבית משפיע. אם ההורים לא נבהלים, מדברים עם הילד, שומעים למה הוא מתכוון ולמה הוא אומר כך אז אפשר להבין יותר. להסביר לו בנחת מה נכון. ושאצלנו מדברים במילים יפות וטובות שמתאימות לילד יהודי.
לחזור על זה בנחת שוב ושוב זה מחלחל.
אני חרדיתאנונימי (4)

מה שכן-

הבכור שלי היה ילד ממש עדין באופי שלו וכשהוא נכנס לגן בגיל 3 הוא בהחלט למד כל מיני שטויות מהילדים שם.

ועניינים של חוזק והתפארות באבא שלי שהוא הכי גדול וכו' ואני חושבת שזה לגיטימי בהחלט...

אבל אפ'פם הוא לא התפאר שהוא רשע וגיבור. בכלל לא. והוא ממש לא סביב גיבורי על וכד'.

להפך!

השאיפה שלו היא להיות צדיק ות"ח כמו אבא ולהתנהג יפה וכו'.

מה גם שאין לנו כמובן לא טלוויזיה בבית ולא מחשב ולא שום גישה לסרטים וכד'...

שזה בהחלט משפיע מאוד על נפש הילד!!!

עונה לךבת 30

א. גיל ארבע הוא גיל לא פשוט. קצת כמו גיל שנתיים. אולי התרגלתם לרוגע של גיל 3 ופתאום הילד נהיה בן 4...

ב. אצל הילדים בגיל הזה הכל מאוד שחור לבן. "צדיקים- רשעים", "טובם רעים".. במונחים של להרוג וכד'- הם לא באמת מבינים עד הסוף מה זה אומר.

אצלנו בגן אין בכלל אזכור של הדמויות שהזכרת. אני גם סולדת מהן. אבל, אם אתם שולחים לגן דתי לאומי, אז צריך לקחת בחשבון שיש ילדים שחשופים לטלוויזיה וסרטים כאלה. מן הסתם במוסד תורני יותר- הילדים מגיעים מבתים שבהם אין חשיפה כזאת. לשיקולכם...

ג. בגן הילד עובר המון חוויות כל יום. הגיוני שחלק מהן גורמות לו לתסכול או לשאר רגשות שיוצאים כשהוא מגיע הביתה. אולי כדאי להקדיש לו זמן אחה"צ שבו הוא יספר על מה שקרה בגן וככה תעזרו לו לעבד חוויות שקרו לו- יתכן שזה ימנע התפרצויות ומכות וכד'.

ד. לגבי השימוש במילים כמו "את קקי". זה בעיקר מצחיק אותם. הוא מנסה לראות איך תגיבי. אם תגיבי בהיסטריה ובאוי ואבוי אז הוא יבין שיש לו קלף מולך....אם תתתעלמי הוא יבין שזה לא מרגש אותך ומן הסתם התדירות של זה תפחת. אפשר גם להגיב בעדינות- אלו לא מלים יפות. אנחנו שומרים על הפה שלנו.

את קקי. חח סתאאםאנונימי (6)
הבת שלי באותו גיל בדיוק,קוורק
כשהיא אמקה לי לפני כמה זמן " אני יהרוג אותך" שאלתי אותה : " ומה יקרה אז?" והיא חשבה וחשבה וענתה :"אני לא יודעת"....
לדעתי היא למדה את זה מהאחים שלה כמה שחשבתי שהבנים שלי לא יקבלו"הקלות" להיות אלימים בדיבור ובמעשה יותר מבנות, אני נוכחת שזה מאבק מאד לא פשוט לגדל אותם רגועים. משהו באופי של בנים יותר קשור לכח, כולל הדיבורים הללו.
נקודה נוספת: פסיכולוגית ששמעתי פעם אמרה שלפעמים ילדים במשחק הם המחבלים ועושים דברים נוראים )בכאילו( שזה טוב להרשות להם, כי זה עוזר להם להתמודד עם הפחדים וחוסר האונים להרגיש דווקא הגיבורים הרוצחים, זה בעצם כלי טיפולי שהם ממציאים לעצמם ולא משהו שצריך להבהיל.
והערה אחרונה: אמנם גיבורי על נוכחים פחות בחינוך ללא מסכים, אבל התרברבות כוחנית ואלימה לא פחותה מניסיון...
בהצלחה!
מזכיר לי...בת 30

שקראתי פעם על משפחה שההורים היו סופר שמאלנים שוחרי שלום פצפיסטים כאלה, ולא נתנו לילד לשחק אף פעם בחיילים, שוטרים, מלחמה וכד'. והיו לזה השלכות אחר כך. לא זוכרת בדיוק איזה...אבל דברי שבעצם הילד היה צריך להוציא דרך המשחק הזה נשארו לו בפנים.

תודה רבה לכל המגיביםאמא ועוד...אחרונה

בס''ד

שבוע טוב לכולם ותודה רבה לכל מי שהשיב. בהחלט הענקתם לנו פרספקטיבה רחבה יותר והרבה חומר למחשבה. ב''ה אחרי שבוע בבית המצב משתפר פלאים... קצת קשה לחשוב על מעבר גן ככה באמצע הקיץ. בלי אפשרות לבקר במסגרת החדשה הפוטנציאלית וכו'...

מחפש המלצה לפסיכולוגית דתיה למבוגרים טובה ומוכשרתמעל ההר

איזה אזור?אריק מהדרוםאחרונה

ילדה שמפחדת לקרואזאת שלצידך

שלום לכם.

יש לי ילדה מתוקה ומחוננת הן מבחינה רכישיצ והן מסחינת לימודית שעולה לכיתה ה

והיא ממש מפחדת ממורכבות בספר. מספיק שיש אדם רע או משהו מפחיד היא לא מסוגלת לקרוא.

יש לה נפש מאוד רגישה בכללי.

אשמח להמלצות מה אפשר לעשות. ואם יש לכם ספרים מומלצים בסגנון לילדה שאוהבת לקרוא ומסיימת ספרים בטיל.. אבל לא יכולה לקרוא ספרים עם מורכבות רגשית

אם יש לה נפש רגישהמשה

תקראי קצת פה: יש לה עולם שלם של אתגרים שהקריאה היא רק חלק ממנו.

פורום אנשים רגישים מאוד | ערוץ 7

(סיכוי טוב מאוד שגם את בקטגוריה או האבא של הילדה, זה עובר בתורשה הדבר הזה).

תביאי לה ספרים אחריםxmasterxאחרונה

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (אוצגםתפחות קטנים) ושימושיים (חשוב

)

לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

לא יודע אם זה קשור לפה אבל ננסה מה יש להפסידראובן255

שלום לכולם\ן

אני כותב פה כי אני יודע שיש פה הורים לילדים שקוראים ספרים\מגזינים

יש לי חבר שהוא אח בבית חולים שניידר (שזה בית חולים לילדים)

ולפעמים בהרבה שבתות הילדים הדתיים שמאושפזים שם יש להם שיעמום מכיוון שאין טלפונים וההורים לא תמיד מספיקים להביא להם ספרים או מגזינים בגלל הלחץ של האשפוז או של השבת אז הוא החליט לפתוח להם גמ''ח של ספרים לציבור הדתי כדי להקל על ההורים אז אם יש למישהו ספרים או מגזינים שמתאימים לציבור הדתי (למשל מקום בעולם או אותיות וכו') שהוא לא צריך או לא משתמש אז אשמח שתפנו אליי בפרטי

תודה לעונים ושבת שלום

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.

בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.

יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.

כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.

אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.

לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.

אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

אולי יעניין אותך