ממש אשמח לתגובות!!! ילד כמעט בן 4, מוכר? רגיל? יש מקומות שזהאמא ועוד...

בס''ד

שלום לכולם,

אני ממשיכה לקרוא המון כאן, לרוב באופן סמוי כי ב''ה החיים עמוסים ואין לי זמן להגיב. אני ממשיכה ללמוד הרבה מאד מן הפורום היקר ואני מודה לכולם.

בני יהיה בן 4 בעוד חודשיים בע''ה והוא סיים עכשיו שנה ראשונה בגן. זהו גן ממ''ד ובסך הכל ההורים ממש מרוצים. הגננת יודעת לשלוט יפה מאד בכיתה, בעיקר על-ידי כך שהיא מעניינת ומרתקת את הילדים. הייתי מעדיפה משהי קצת יותר 'אמהית' (מחבקת/מנשקת יותר) אבל בסך הכל היא מאד חביבה על הילדים. הסייעות (שתיים במספר) נשמות טובות ובכללי יש אווירה רגועה בגן. מבחינת הילדים, יש ילדים מתוקים ויש כאלה יותר קשים (אם כי לא התרשמתי שיש שן טיפוסים קיצוניים). בצהרון זה הרבה פחות מוצלח - הצוות פחות מקצועי, הילדים משתוללים ובודקים גבולות, הגננות מתעצבנות... מאז פסח אני אוספת אותו ב-3, אחרי ארוחת הצהריים, ואני רואה שזה משפיע עליו ממש לטובה.

בבית יש אחות בת שנה וחצי. בעלי ואני משקיעים המון המון המון כוחות ואנרגיה כדי לגדל את שניהם באווירה רגועה, בריאה וטובה. זה ממש בראש מעיינינו. ואכן לרוב ב''ה הבקרים והערבים עוברים בטוב ובנועם. מידי פעם קורה פיצוץ (הרמת הקול, תפיסה חזקה ביד של הילד) אבל עם השנים הדברים יותר ויותר מבוקרים וקורים פחות ופחות ב''ה. 

לאורך שנת הלימודים שהסתיימה אתמול, היו שלוש תקופות של כמה ימים שבננו הפך פתאום לממש 'אלים' (הוא בדרך כלל ילד מאד מתוק. פתאום החל לזרוק חפצים, להרביץ ממש בכוח, לדבר בחוצפה...). אנחנו מודעים שאנחנו לא מושלמים בתור הורים אבל בגדול אנחנו מרגישים שבדברים האלה יש השפעה מאד גדולה של ההוואי בגן (כי המילים או המעשים ממש לא קשורים למה שקורה בבית). 

שאלותיי הינן:

א. האם בגיל 3++ / 4 / כניסה לגן זו תופעה מוכרת? האם בכל מקום זה גיל שבו הילדים ידברו במושגים של ''את איכסה פיכסה / את קקי / את לא יפה / אני אהרוג אותך / יש לי משרת והוא ירביץ לך / אנחנו הכי רשעים''?

ב. האם בכל מקום יש שיח אינטנסיבי בגן מסביב לגיבורי-על (בטמן, ספיירדמן, סופרמן...)? (בבית לא רואים ובגדול לא קונים דברים של גיבורי-על [קיבל תיק גב מסבא וסבתא עם בטמן ועוד בועות סבון עם ספיירדמן אבל זהו]).

ג. האם זה רגיל שהוא מתפאר מזה שהוא רשע / הכי רשע? 

ד. לדעתכם, כל ההתעסות הזאת מסביב ל''להרוג'' / ''הרשעים'' - זה נובע מהתרבות שלנו (מכת בכורות, הרג המן והאנטישמים במגילת אסתר, איזכור יום השואה בגן וכו') וזה משהו רגיל ומוכר לגיל הזה כשהם נחשפים לראשונה לדברים האלה? או זה קשור לתרבות הכללית, ממנה אנחנו שואפים מאד להתרחק?

ה. האם במקומות 'יותר תורניים' (וכאן אני לא בטוחה למה אני מתכוונת בדיוק) התופעות האלה נעלמות? אנחנו דתיים לאומיים וקשה לנו לחשוב על לשלוח את ילדינו במוסדות מזרם אחר אבל אנחנו קצת מודאגים ממה שאנחנו רואים במה שנחשב לגן טוב.

ו. אנחנו ירושלמים. המלצה למוסדות מעולים? לאור כל מה שציינתי אני מאמינה שקצת הבנתם מה הראש שלנו ומה אנחנו מחפשים.

תודה רבה רבה מראש על תשובותיכם, תגובותיכם ותובנותיכם! הוא הבכור שלנו ואנחנו ממש לא מצליחים לזהות אם יש עניין לחפש עבורו מסגרת חדשה או אם הכל רגיל, וכמו שהיה את משבר 4 החודשים ומשבר גיל השנתיים, אז גם בגן יש התמודדות כזאת. אציין שוב שבגדול אנחנו די מרוצים מהגן. אבל יש לנו תהיות, כאמור...

הבן שלי בן 4 וגם סביב הגיל הזה התחיל לדברkit
בלי סוף על להרוג ועל להרביץ ואבשלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח וכו. הם לגמרי לא מבינים את המשמעות של זה. אני זוכרת את זה ג"כ מהאחים שלי בגילאים האלו. אז זה נשמע לי טבעי. אל תעשו עסק וזה יעבור לבד. מה שבטוח! שזה לא קשור לתורה שלנו לא למגילת אסתר ולא להמן וכו בכל הדורות לימדו את זה והילדים שלנו לא יצאו יותר אלימים עקב כך
תודה רבה!אמא ועוד...

בס''ד

תודה רבה על התגובה! ''אבא שלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח'' חחחח ממש מצלצל מוכר

למען הסר ספק: לא התכוונתי לומר שהתורה מחנכת לאלימות! (אם כי יש מקרים שהיא כן מלמדת על אלימות בריאה... 'מי שקם להרגך' וכו'). רציתי לשאול אם הם נחשפים לזה כי מספרים על זה בגן מתוך הסיפורים שלנו או אם זה בא להם מן העולם החיצוני (בטמן וחבריו). או במילים אחרות: מי שם להם את הדברים האלה בראש? ואולי זה רק האחים הגדולים...

אבל מה שמעניין אותי בעיקר זה - האם זה באמת ככה בכל מקום? בכל זרם? בכל המוסדות? אצל כל (רוב) הילדים? אשמח מאד לשמוע עוד תגובות!

תודה רבה

אלימות לא באה מזה שהם נחשפים לסיפורי תנ"ך כי בגיל הזהיהודיה אמיתית

בד"כ מדגישים איך לנו היה טוב, ואיך אנחנו יצאנו חזקים מזה שאנחנו יהודים,ושומעים בקול ה',

לכולם יש את הקטע של אבא שלי חזק/גדול והוא יבוא עם... זו צורת ההגנה שלהם אבל ממה שאת מתארת זה נשמע מוגזם ושזה מגיע מהגן, לפי התיאור שלך זה מגיע מהצהרון כי כשהוצאת אותו מוקדם היה יותר טוב וזה ידוע שהרבה פעמים לגננות של הצהרון אין כח והם פשוט מושיבות את הילדים מול המחשב לראות סרט, שזה גורם להתנהגות הזו... גם של הגיבורים- כי הם הדמויות בסרט וגם של האלימות- כי זו ההתנהגות בסרט, חוץ מזה שזה מפחית ביכולת להתרכז שזה פוגע בלימוד,

ברור שזה לא ככה בכל מקום וזה פוגע בילד! אחותי היתה שנתיים בגן כזה ואז העבנו אותה לגן אחר וראינו איך היא נהיית יותר רגועה ולא מתעסקת כל הזמן בדברים האלו.

הייתי חושבת שכדאי להעביר לגן אחר אפילו של ממ"ד אבל יותר תורני וכדאי שתבדקו את חב"ד, ויש בהר חומה גן מאוד איכותי ולא אלים ממשפחות איכותיות- אני אנסה לברר איך קוראים לו, ואולי של רשת מעיין החינוך התורני- לא יודעת אם הם מידי דתיים או לא,

שיהיה לכם בהצלחה!

תשובההעני ממעש

יש אלימות בעולם

וזה מגיע לעולם הילדים

הם מעבדים את זה- בדיבור/ ציור/ משחק

לפי רמת קירבה ל: שכנים שהיו בפיגוע/ אח בצבא/ מגורים ביישוב וכו וכו' (/ סדרות ומשחקי מחשב וכו) (נוער, שכנים)

יש מקום להעביר גבולות לפי רמת הילד-

בזמן שגרה ורוגע-

"לא יפה להגיד X"

"אנחנו לא משתמשים בביטוי Y"

נ"ל שאצל  הלייטים יותר רגוע

השיח הזה,ד.

סביב ה"דמויות" הללו, נראה שהוא אכן בא מהגן. אם אלו ה"גיבורים" שהילדים מדברים עליהם - מצער מאד - אז לא פלא שזה השיח. כנראה, הדבר הזה בגן, אינו כ"כ בבית, קצת "מסעיר" אותו.

יש להניח שגם התקופות שהזכרת שהשתולל בבית, היו כתוצאה ממשהו שהיה בגן. בין עם ילדים, בין עם הצהרניות. בד"כ, טוב לברר דבר כזה בסמיכות.

שילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע", זה לא דבר רגיל בדווקא. כנראה בדיוק מהסיבה לעיל. אם כי "יהרוג".. קורה...

יכול להיות שאם ילד ישמע על מכות מצרים, הוא ידבר על "להרוג את הרשעים".. אבל השיח שאת מתארת - לא בא מדברים כאלה, להנחתי. לא לומדים בגן בכזו אינטנסיביות, בוודאי לא דווקא על זה. מלבד זאת, מה שלומדים ממקורותינו, ברור שם שהרשעים הם הרעים..

מאד מצער שזה מה שהחברים מדברים. האם בגן אחר יותר טוב? זה תלי בגן. פלומבה של "תורני" עדיין אינה ערובה. אבל ברור שבמקום שכולם ולא רק אתם, אינם רואים דברים כאלה, אז השיח הזה לא קיים.

אם לחפש מסגרת חדשה - זה שיקול שלכם. לפי סדרי העדיפויות שלכם.

ובכללי, כדאי קצת לדובב אותו בנחת. נניח, מתפאר שהוא "הכי רשע".. אפשר לשאול: רשע זה טוב או לא טוב?  ואח"כ: מי עוד אומר בגן שהוא הכי רשע?...  ואח"כ: הם שמעו על מישהו שגם אומר כך? או ראו?..

אולי כך תבינו יותר מה קורה..

בהצלחה.

אני יכול להעיד על עצמנוgps

שהילדים שמעו המון סיפורי תורה ואיכשהוא מה שנקלט אצלם זה הקטע של מלחמות, רשעים, רומאים וכו' וכו'.

וכן, כשהם משחקים הרבה פעמים הם אומרים "אני רשע "אני פרעה" "אני רומאי" ...מכינים לעצמם חרבות מכל מיני דברים שיש בבית...

מה אתה אומר הרב דן?

ענ"ד,ד.

שגם אם יש זמן/גיל שעל צורת הדיבור הזו של "מלחמות ורשעים" ופנטזיות-הכח, מתלבשים דברים מהמקורות או מההיסטוריה שלנו - זה "ניגון" אחר לגמרי..

ה"רשע" של תכניות המדיה - ושעוד מומחש בדמויות מצויירות וזזות - זה רשע שהרשעות שלו אינה בלועה בתוך סיפור כללי והווי כללי שיש בו ערך, שיש בו אנחנו, ושאחרי הכל ה"הזדהות" איתו היא זמנית, משהו כמו תחפושת של פורים. שם זה חלק מה"מציאות".יש כאלה ויש כאלה. גם ה"גיבורים" אינם דמויות ערכיות, אלא חלק מעולם פנטזיונרי, מעוות. ועל כן, אם ילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע" ומזדהה עם דמות מצויירת כזו, אין לו סיבה מיוחדת לרדת מזה. כעת נוח לו שם..

הדיבור על "פרעה", "רומאי" זה בבחינת נסיון, לדעתי. לנסות רגע איך זה להרגיש את הצד השני. לפעמים גם דרך של "התגברות" על הדמות. בסופו של יום, הוא חוזר להיות יהודי וצדיק. בצד שלנו... ניסה את החוויה, ראה שמצליח להחזיק מעמד - וחוזר הביתה.. המבנה הכללי ברור לו לגמרי, גם כשהוא לרגע "בצד השני".

לגבי חרבות - נו מובן מאליו.. בנים. לפעמים, כל ה"רומאי" זה רק בשביל האופציה הזו. נניח, ישמע שבר-כוכבא היה עם חרב וניצח את הרומאים הרשעים - יעדיף להיות בצד שלו. עם חרב כמובן....

וואו! כתבת ממש בחכמה. נהניתי.אישה ואמא

בעזרת ה'..gps

האמת שניסינו בר כוכבא, ניסינו חיילי דוד המלך, מה לא...

איכשהוא רק רומאים זה תופס....

לענ"ד יש בעיה בהרבה ספרים מצוירים שנותנים יותר מידי מקום ל"כוחות הרשע" ואז יוצא שקוראים עם הילד סיפור על ר' שמעון בר יוחאי נניח ויוצא שמה שהוא מתלהב זה מהרומאי עם השיריון והמגן והחרב...

הבעיה אכן בתמונות..ד.

אם הוא רואה תמונות - זה מסביר את הענין..

אם בתמונה הרומאי הוא עם שריון וחרב - מה יעשה הבן ולא יחטא?.....

והאמת, לדעתי הספרים עם "עודפי הציורים", לא תמיד מיטיבים. צריך להשאיר משהוא לדמיון של הילד, מתוך הסיפור. לתת לו לצייר בתוכו איך נראות לו הדמויות לפי מה ששמע עליהן.

זה בדיוק מה שאני חושב על הפרשה מספרת ליאנונימי (7)
רוב שאסור לצייר צדיקים יוצא שכל הספר הילד רואה רק תמונות של רשעים
וספר הישר הופך לספר הרשע
אבסורד
רק להגיד שזה ממש לא בכל מקום.אנונימי (2)
אנחנו חרדים ובמוסדות של הילדים שלנו לא שומעים כאלה דיבורים וכזאת התנהגות. בטח לא בגיל כזה קטן. (לא מתכוונת להכליל. ברור שזה תלוי מקום, חברה וחינוך)

תבררו באזורכם על מוסד עם אווירה יותר חיובית ורגועה.
לדעתי במקום יותר תורני שהילדים לא חיים את כל השטויות מהטלוויזה, ומה שממלא אותם זה דברים יותר טהורים, זה אחרת.

בהצלחה! חזקו ואמצו!

אז גם אני חרדית ואת לא צודקתאנונימי (3)

בפירוש הבן שלי בן 4 מדבר על להרוג ולקסח ולהרביץ.

והוא נמצא בת"ת ממש ממש חזק.

וכל החברים שלו מדברים ככה.

אתה סתם מסריח, אבא שלי שוטר ויהרוג אותך, אח שלי הכי חזק והוא ירביץ לך, וכו' וכו'

טבעי ואופייני לגיל

זה לא טבעי!יהודיה אמיתית

אם זה המצב תעבירו מוסד, לא מכירה מוסדות חרדיים, אבל זה ברור לא טבעי, 

יש רמה מסוימת שכן, בגלל שהם בנים אבל לא כל הזמן ולא בכל מצב.

אז הגננת אמרה שזה טבעי ונורמליאנונימי (3)

מי שהגבת אליהאנונימי (5)
איך את יכולה להגיד את לא צודקת? את לא מכירה אותי, את הילדים, ומה קורה במוסדות הלימוד שלהם.
אמרתי בפירוש שאני לא מכלילה. לא דיברתי על מוסדות חרדיים ככלל.
גם שם יש סגנונות שונים. סוגי חברה ושיטות חינוך שונות.

כמובן שגם החינוך והיחס לדברים האלה בבית משפיע. אם ההורים לא נבהלים, מדברים עם הילד, שומעים למה הוא מתכוון ולמה הוא אומר כך אז אפשר להבין יותר. להסביר לו בנחת מה נכון. ושאצלנו מדברים במילים יפות וטובות שמתאימות לילד יהודי.
לחזור על זה בנחת שוב ושוב זה מחלחל.
אני חרדיתאנונימי (4)

מה שכן-

הבכור שלי היה ילד ממש עדין באופי שלו וכשהוא נכנס לגן בגיל 3 הוא בהחלט למד כל מיני שטויות מהילדים שם.

ועניינים של חוזק והתפארות באבא שלי שהוא הכי גדול וכו' ואני חושבת שזה לגיטימי בהחלט...

אבל אפ'פם הוא לא התפאר שהוא רשע וגיבור. בכלל לא. והוא ממש לא סביב גיבורי על וכד'.

להפך!

השאיפה שלו היא להיות צדיק ות"ח כמו אבא ולהתנהג יפה וכו'.

מה גם שאין לנו כמובן לא טלוויזיה בבית ולא מחשב ולא שום גישה לסרטים וכד'...

שזה בהחלט משפיע מאוד על נפש הילד!!!

עונה לךבת 30

א. גיל ארבע הוא גיל לא פשוט. קצת כמו גיל שנתיים. אולי התרגלתם לרוגע של גיל 3 ופתאום הילד נהיה בן 4...

ב. אצל הילדים בגיל הזה הכל מאוד שחור לבן. "צדיקים- רשעים", "טובם רעים".. במונחים של להרוג וכד'- הם לא באמת מבינים עד הסוף מה זה אומר.

אצלנו בגן אין בכלל אזכור של הדמויות שהזכרת. אני גם סולדת מהן. אבל, אם אתם שולחים לגן דתי לאומי, אז צריך לקחת בחשבון שיש ילדים שחשופים לטלוויזיה וסרטים כאלה. מן הסתם במוסד תורני יותר- הילדים מגיעים מבתים שבהם אין חשיפה כזאת. לשיקולכם...

ג. בגן הילד עובר המון חוויות כל יום. הגיוני שחלק מהן גורמות לו לתסכול או לשאר רגשות שיוצאים כשהוא מגיע הביתה. אולי כדאי להקדיש לו זמן אחה"צ שבו הוא יספר על מה שקרה בגן וככה תעזרו לו לעבד חוויות שקרו לו- יתכן שזה ימנע התפרצויות ומכות וכד'.

ד. לגבי השימוש במילים כמו "את קקי". זה בעיקר מצחיק אותם. הוא מנסה לראות איך תגיבי. אם תגיבי בהיסטריה ובאוי ואבוי אז הוא יבין שיש לו קלף מולך....אם תתתעלמי הוא יבין שזה לא מרגש אותך ומן הסתם התדירות של זה תפחת. אפשר גם להגיב בעדינות- אלו לא מלים יפות. אנחנו שומרים על הפה שלנו.

את קקי. חח סתאאםאנונימי (6)
הבת שלי באותו גיל בדיוק,קוורק
כשהיא אמקה לי לפני כמה זמן " אני יהרוג אותך" שאלתי אותה : " ומה יקרה אז?" והיא חשבה וחשבה וענתה :"אני לא יודעת"....
לדעתי היא למדה את זה מהאחים שלה כמה שחשבתי שהבנים שלי לא יקבלו"הקלות" להיות אלימים בדיבור ובמעשה יותר מבנות, אני נוכחת שזה מאבק מאד לא פשוט לגדל אותם רגועים. משהו באופי של בנים יותר קשור לכח, כולל הדיבורים הללו.
נקודה נוספת: פסיכולוגית ששמעתי פעם אמרה שלפעמים ילדים במשחק הם המחבלים ועושים דברים נוראים )בכאילו( שזה טוב להרשות להם, כי זה עוזר להם להתמודד עם הפחדים וחוסר האונים להרגיש דווקא הגיבורים הרוצחים, זה בעצם כלי טיפולי שהם ממציאים לעצמם ולא משהו שצריך להבהיל.
והערה אחרונה: אמנם גיבורי על נוכחים פחות בחינוך ללא מסכים, אבל התרברבות כוחנית ואלימה לא פחותה מניסיון...
בהצלחה!
מזכיר לי...בת 30

שקראתי פעם על משפחה שההורים היו סופר שמאלנים שוחרי שלום פצפיסטים כאלה, ולא נתנו לילד לשחק אף פעם בחיילים, שוטרים, מלחמה וכד'. והיו לזה השלכות אחר כך. לא זוכרת בדיוק איזה...אבל דברי שבעצם הילד היה צריך להוציא דרך המשחק הזה נשארו לו בפנים.

תודה רבה לכל המגיביםאמא ועוד...אחרונה

בס''ד

שבוע טוב לכולם ותודה רבה לכל מי שהשיב. בהחלט הענקתם לנו פרספקטיבה רחבה יותר והרבה חומר למחשבה. ב''ה אחרי שבוע בבית המצב משתפר פלאים... קצת קשה לחשוב על מעבר גן ככה באמצע הקיץ. בלי אפשרות לבקר במסגרת החדשה הפוטנציאלית וכו'...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך