ממש אשמח לתגובות!!! ילד כמעט בן 4, מוכר? רגיל? יש מקומות שזהאמא ועוד...

בס''ד

שלום לכולם,

אני ממשיכה לקרוא המון כאן, לרוב באופן סמוי כי ב''ה החיים עמוסים ואין לי זמן להגיב. אני ממשיכה ללמוד הרבה מאד מן הפורום היקר ואני מודה לכולם.

בני יהיה בן 4 בעוד חודשיים בע''ה והוא סיים עכשיו שנה ראשונה בגן. זהו גן ממ''ד ובסך הכל ההורים ממש מרוצים. הגננת יודעת לשלוט יפה מאד בכיתה, בעיקר על-ידי כך שהיא מעניינת ומרתקת את הילדים. הייתי מעדיפה משהי קצת יותר 'אמהית' (מחבקת/מנשקת יותר) אבל בסך הכל היא מאד חביבה על הילדים. הסייעות (שתיים במספר) נשמות טובות ובכללי יש אווירה רגועה בגן. מבחינת הילדים, יש ילדים מתוקים ויש כאלה יותר קשים (אם כי לא התרשמתי שיש שן טיפוסים קיצוניים). בצהרון זה הרבה פחות מוצלח - הצוות פחות מקצועי, הילדים משתוללים ובודקים גבולות, הגננות מתעצבנות... מאז פסח אני אוספת אותו ב-3, אחרי ארוחת הצהריים, ואני רואה שזה משפיע עליו ממש לטובה.

בבית יש אחות בת שנה וחצי. בעלי ואני משקיעים המון המון המון כוחות ואנרגיה כדי לגדל את שניהם באווירה רגועה, בריאה וטובה. זה ממש בראש מעיינינו. ואכן לרוב ב''ה הבקרים והערבים עוברים בטוב ובנועם. מידי פעם קורה פיצוץ (הרמת הקול, תפיסה חזקה ביד של הילד) אבל עם השנים הדברים יותר ויותר מבוקרים וקורים פחות ופחות ב''ה. 

לאורך שנת הלימודים שהסתיימה אתמול, היו שלוש תקופות של כמה ימים שבננו הפך פתאום לממש 'אלים' (הוא בדרך כלל ילד מאד מתוק. פתאום החל לזרוק חפצים, להרביץ ממש בכוח, לדבר בחוצפה...). אנחנו מודעים שאנחנו לא מושלמים בתור הורים אבל בגדול אנחנו מרגישים שבדברים האלה יש השפעה מאד גדולה של ההוואי בגן (כי המילים או המעשים ממש לא קשורים למה שקורה בבית). 

שאלותיי הינן:

א. האם בגיל 3++ / 4 / כניסה לגן זו תופעה מוכרת? האם בכל מקום זה גיל שבו הילדים ידברו במושגים של ''את איכסה פיכסה / את קקי / את לא יפה / אני אהרוג אותך / יש לי משרת והוא ירביץ לך / אנחנו הכי רשעים''?

ב. האם בכל מקום יש שיח אינטנסיבי בגן מסביב לגיבורי-על (בטמן, ספיירדמן, סופרמן...)? (בבית לא רואים ובגדול לא קונים דברים של גיבורי-על [קיבל תיק גב מסבא וסבתא עם בטמן ועוד בועות סבון עם ספיירדמן אבל זהו]).

ג. האם זה רגיל שהוא מתפאר מזה שהוא רשע / הכי רשע? 

ד. לדעתכם, כל ההתעסות הזאת מסביב ל''להרוג'' / ''הרשעים'' - זה נובע מהתרבות שלנו (מכת בכורות, הרג המן והאנטישמים במגילת אסתר, איזכור יום השואה בגן וכו') וזה משהו רגיל ומוכר לגיל הזה כשהם נחשפים לראשונה לדברים האלה? או זה קשור לתרבות הכללית, ממנה אנחנו שואפים מאד להתרחק?

ה. האם במקומות 'יותר תורניים' (וכאן אני לא בטוחה למה אני מתכוונת בדיוק) התופעות האלה נעלמות? אנחנו דתיים לאומיים וקשה לנו לחשוב על לשלוח את ילדינו במוסדות מזרם אחר אבל אנחנו קצת מודאגים ממה שאנחנו רואים במה שנחשב לגן טוב.

ו. אנחנו ירושלמים. המלצה למוסדות מעולים? לאור כל מה שציינתי אני מאמינה שקצת הבנתם מה הראש שלנו ומה אנחנו מחפשים.

תודה רבה רבה מראש על תשובותיכם, תגובותיכם ותובנותיכם! הוא הבכור שלנו ואנחנו ממש לא מצליחים לזהות אם יש עניין לחפש עבורו מסגרת חדשה או אם הכל רגיל, וכמו שהיה את משבר 4 החודשים ומשבר גיל השנתיים, אז גם בגן יש התמודדות כזאת. אציין שוב שבגדול אנחנו די מרוצים מהגן. אבל יש לנו תהיות, כאמור...

הבן שלי בן 4 וגם סביב הגיל הזה התחיל לדברkit
בלי סוף על להרוג ועל להרביץ ואבשלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח וכו. הם לגמרי לא מבינים את המשמעות של זה. אני זוכרת את זה ג"כ מהאחים שלי בגילאים האלו. אז זה נשמע לי טבעי. אל תעשו עסק וזה יעבור לבד. מה שבטוח! שזה לא קשור לתורה שלנו לא למגילת אסתר ולא להמן וכו בכל הדורות לימדו את זה והילדים שלנו לא יצאו יותר אלימים עקב כך
תודה רבה!אמא ועוד...

בס''ד

תודה רבה על התגובה! ''אבא שלי בן 100 והוא יבוא עם אקדח'' חחחח ממש מצלצל מוכר

למען הסר ספק: לא התכוונתי לומר שהתורה מחנכת לאלימות! (אם כי יש מקרים שהיא כן מלמדת על אלימות בריאה... 'מי שקם להרגך' וכו'). רציתי לשאול אם הם נחשפים לזה כי מספרים על זה בגן מתוך הסיפורים שלנו או אם זה בא להם מן העולם החיצוני (בטמן וחבריו). או במילים אחרות: מי שם להם את הדברים האלה בראש? ואולי זה רק האחים הגדולים...

אבל מה שמעניין אותי בעיקר זה - האם זה באמת ככה בכל מקום? בכל זרם? בכל המוסדות? אצל כל (רוב) הילדים? אשמח מאד לשמוע עוד תגובות!

תודה רבה

אלימות לא באה מזה שהם נחשפים לסיפורי תנ"ך כי בגיל הזהיהודיה אמיתית

בד"כ מדגישים איך לנו היה טוב, ואיך אנחנו יצאנו חזקים מזה שאנחנו יהודים,ושומעים בקול ה',

לכולם יש את הקטע של אבא שלי חזק/גדול והוא יבוא עם... זו צורת ההגנה שלהם אבל ממה שאת מתארת זה נשמע מוגזם ושזה מגיע מהגן, לפי התיאור שלך זה מגיע מהצהרון כי כשהוצאת אותו מוקדם היה יותר טוב וזה ידוע שהרבה פעמים לגננות של הצהרון אין כח והם פשוט מושיבות את הילדים מול המחשב לראות סרט, שזה גורם להתנהגות הזו... גם של הגיבורים- כי הם הדמויות בסרט וגם של האלימות- כי זו ההתנהגות בסרט, חוץ מזה שזה מפחית ביכולת להתרכז שזה פוגע בלימוד,

ברור שזה לא ככה בכל מקום וזה פוגע בילד! אחותי היתה שנתיים בגן כזה ואז העבנו אותה לגן אחר וראינו איך היא נהיית יותר רגועה ולא מתעסקת כל הזמן בדברים האלו.

הייתי חושבת שכדאי להעביר לגן אחר אפילו של ממ"ד אבל יותר תורני וכדאי שתבדקו את חב"ד, ויש בהר חומה גן מאוד איכותי ולא אלים ממשפחות איכותיות- אני אנסה לברר איך קוראים לו, ואולי של רשת מעיין החינוך התורני- לא יודעת אם הם מידי דתיים או לא,

שיהיה לכם בהצלחה!

תשובההעני ממעש

יש אלימות בעולם

וזה מגיע לעולם הילדים

הם מעבדים את זה- בדיבור/ ציור/ משחק

לפי רמת קירבה ל: שכנים שהיו בפיגוע/ אח בצבא/ מגורים ביישוב וכו וכו' (/ סדרות ומשחקי מחשב וכו) (נוער, שכנים)

יש מקום להעביר גבולות לפי רמת הילד-

בזמן שגרה ורוגע-

"לא יפה להגיד X"

"אנחנו לא משתמשים בביטוי Y"

נ"ל שאצל  הלייטים יותר רגוע

השיח הזה,ד.

סביב ה"דמויות" הללו, נראה שהוא אכן בא מהגן. אם אלו ה"גיבורים" שהילדים מדברים עליהם - מצער מאד - אז לא פלא שזה השיח. כנראה, הדבר הזה בגן, אינו כ"כ בבית, קצת "מסעיר" אותו.

יש להניח שגם התקופות שהזכרת שהשתולל בבית, היו כתוצאה ממשהו שהיה בגן. בין עם ילדים, בין עם הצהרניות. בד"כ, טוב לברר דבר כזה בסמיכות.

שילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע", זה לא דבר רגיל בדווקא. כנראה בדיוק מהסיבה לעיל. אם כי "יהרוג".. קורה...

יכול להיות שאם ילד ישמע על מכות מצרים, הוא ידבר על "להרוג את הרשעים".. אבל השיח שאת מתארת - לא בא מדברים כאלה, להנחתי. לא לומדים בגן בכזו אינטנסיביות, בוודאי לא דווקא על זה. מלבד זאת, מה שלומדים ממקורותינו, ברור שם שהרשעים הם הרעים..

מאד מצער שזה מה שהחברים מדברים. האם בגן אחר יותר טוב? זה תלי בגן. פלומבה של "תורני" עדיין אינה ערובה. אבל ברור שבמקום שכולם ולא רק אתם, אינם רואים דברים כאלה, אז השיח הזה לא קיים.

אם לחפש מסגרת חדשה - זה שיקול שלכם. לפי סדרי העדיפויות שלכם.

ובכללי, כדאי קצת לדובב אותו בנחת. נניח, מתפאר שהוא "הכי רשע".. אפשר לשאול: רשע זה טוב או לא טוב?  ואח"כ: מי עוד אומר בגן שהוא הכי רשע?...  ואח"כ: הם שמעו על מישהו שגם אומר כך? או ראו?..

אולי כך תבינו יותר מה קורה..

בהצלחה.

אני יכול להעיד על עצמנוgps

שהילדים שמעו המון סיפורי תורה ואיכשהוא מה שנקלט אצלם זה הקטע של מלחמות, רשעים, רומאים וכו' וכו'.

וכן, כשהם משחקים הרבה פעמים הם אומרים "אני רשע "אני פרעה" "אני רומאי" ...מכינים לעצמם חרבות מכל מיני דברים שיש בבית...

מה אתה אומר הרב דן?

ענ"ד,ד.

שגם אם יש זמן/גיל שעל צורת הדיבור הזו של "מלחמות ורשעים" ופנטזיות-הכח, מתלבשים דברים מהמקורות או מההיסטוריה שלנו - זה "ניגון" אחר לגמרי..

ה"רשע" של תכניות המדיה - ושעוד מומחש בדמויות מצויירות וזזות - זה רשע שהרשעות שלו אינה בלועה בתוך סיפור כללי והווי כללי שיש בו ערך, שיש בו אנחנו, ושאחרי הכל ה"הזדהות" איתו היא זמנית, משהו כמו תחפושת של פורים. שם זה חלק מה"מציאות".יש כאלה ויש כאלה. גם ה"גיבורים" אינם דמויות ערכיות, אלא חלק מעולם פנטזיונרי, מעוות. ועל כן, אם ילד אומר שהוא "רשע, הכי רשע" ומזדהה עם דמות מצויירת כזו, אין לו סיבה מיוחדת לרדת מזה. כעת נוח לו שם..

הדיבור על "פרעה", "רומאי" זה בבחינת נסיון, לדעתי. לנסות רגע איך זה להרגיש את הצד השני. לפעמים גם דרך של "התגברות" על הדמות. בסופו של יום, הוא חוזר להיות יהודי וצדיק. בצד שלנו... ניסה את החוויה, ראה שמצליח להחזיק מעמד - וחוזר הביתה.. המבנה הכללי ברור לו לגמרי, גם כשהוא לרגע "בצד השני".

לגבי חרבות - נו מובן מאליו.. בנים. לפעמים, כל ה"רומאי" זה רק בשביל האופציה הזו. נניח, ישמע שבר-כוכבא היה עם חרב וניצח את הרומאים הרשעים - יעדיף להיות בצד שלו. עם חרב כמובן....

וואו! כתבת ממש בחכמה. נהניתי.אישה ואמא

בעזרת ה'..gps

האמת שניסינו בר כוכבא, ניסינו חיילי דוד המלך, מה לא...

איכשהוא רק רומאים זה תופס....

לענ"ד יש בעיה בהרבה ספרים מצוירים שנותנים יותר מידי מקום ל"כוחות הרשע" ואז יוצא שקוראים עם הילד סיפור על ר' שמעון בר יוחאי נניח ויוצא שמה שהוא מתלהב זה מהרומאי עם השיריון והמגן והחרב...

הבעיה אכן בתמונות..ד.

אם הוא רואה תמונות - זה מסביר את הענין..

אם בתמונה הרומאי הוא עם שריון וחרב - מה יעשה הבן ולא יחטא?.....

והאמת, לדעתי הספרים עם "עודפי הציורים", לא תמיד מיטיבים. צריך להשאיר משהוא לדמיון של הילד, מתוך הסיפור. לתת לו לצייר בתוכו איך נראות לו הדמויות לפי מה ששמע עליהן.

זה בדיוק מה שאני חושב על הפרשה מספרת ליאנונימי (7)
רוב שאסור לצייר צדיקים יוצא שכל הספר הילד רואה רק תמונות של רשעים
וספר הישר הופך לספר הרשע
אבסורד
רק להגיד שזה ממש לא בכל מקום.אנונימי (2)
אנחנו חרדים ובמוסדות של הילדים שלנו לא שומעים כאלה דיבורים וכזאת התנהגות. בטח לא בגיל כזה קטן. (לא מתכוונת להכליל. ברור שזה תלוי מקום, חברה וחינוך)

תבררו באזורכם על מוסד עם אווירה יותר חיובית ורגועה.
לדעתי במקום יותר תורני שהילדים לא חיים את כל השטויות מהטלוויזה, ומה שממלא אותם זה דברים יותר טהורים, זה אחרת.

בהצלחה! חזקו ואמצו!

אז גם אני חרדית ואת לא צודקתאנונימי (3)

בפירוש הבן שלי בן 4 מדבר על להרוג ולקסח ולהרביץ.

והוא נמצא בת"ת ממש ממש חזק.

וכל החברים שלו מדברים ככה.

אתה סתם מסריח, אבא שלי שוטר ויהרוג אותך, אח שלי הכי חזק והוא ירביץ לך, וכו' וכו'

טבעי ואופייני לגיל

זה לא טבעי!יהודיה אמיתית

אם זה המצב תעבירו מוסד, לא מכירה מוסדות חרדיים, אבל זה ברור לא טבעי, 

יש רמה מסוימת שכן, בגלל שהם בנים אבל לא כל הזמן ולא בכל מצב.

אז הגננת אמרה שזה טבעי ונורמליאנונימי (3)

מי שהגבת אליהאנונימי (5)
איך את יכולה להגיד את לא צודקת? את לא מכירה אותי, את הילדים, ומה קורה במוסדות הלימוד שלהם.
אמרתי בפירוש שאני לא מכלילה. לא דיברתי על מוסדות חרדיים ככלל.
גם שם יש סגנונות שונים. סוגי חברה ושיטות חינוך שונות.

כמובן שגם החינוך והיחס לדברים האלה בבית משפיע. אם ההורים לא נבהלים, מדברים עם הילד, שומעים למה הוא מתכוון ולמה הוא אומר כך אז אפשר להבין יותר. להסביר לו בנחת מה נכון. ושאצלנו מדברים במילים יפות וטובות שמתאימות לילד יהודי.
לחזור על זה בנחת שוב ושוב זה מחלחל.
אני חרדיתאנונימי (4)

מה שכן-

הבכור שלי היה ילד ממש עדין באופי שלו וכשהוא נכנס לגן בגיל 3 הוא בהחלט למד כל מיני שטויות מהילדים שם.

ועניינים של חוזק והתפארות באבא שלי שהוא הכי גדול וכו' ואני חושבת שזה לגיטימי בהחלט...

אבל אפ'פם הוא לא התפאר שהוא רשע וגיבור. בכלל לא. והוא ממש לא סביב גיבורי על וכד'.

להפך!

השאיפה שלו היא להיות צדיק ות"ח כמו אבא ולהתנהג יפה וכו'.

מה גם שאין לנו כמובן לא טלוויזיה בבית ולא מחשב ולא שום גישה לסרטים וכד'...

שזה בהחלט משפיע מאוד על נפש הילד!!!

עונה לךבת 30

א. גיל ארבע הוא גיל לא פשוט. קצת כמו גיל שנתיים. אולי התרגלתם לרוגע של גיל 3 ופתאום הילד נהיה בן 4...

ב. אצל הילדים בגיל הזה הכל מאוד שחור לבן. "צדיקים- רשעים", "טובם רעים".. במונחים של להרוג וכד'- הם לא באמת מבינים עד הסוף מה זה אומר.

אצלנו בגן אין בכלל אזכור של הדמויות שהזכרת. אני גם סולדת מהן. אבל, אם אתם שולחים לגן דתי לאומי, אז צריך לקחת בחשבון שיש ילדים שחשופים לטלוויזיה וסרטים כאלה. מן הסתם במוסד תורני יותר- הילדים מגיעים מבתים שבהם אין חשיפה כזאת. לשיקולכם...

ג. בגן הילד עובר המון חוויות כל יום. הגיוני שחלק מהן גורמות לו לתסכול או לשאר רגשות שיוצאים כשהוא מגיע הביתה. אולי כדאי להקדיש לו זמן אחה"צ שבו הוא יספר על מה שקרה בגן וככה תעזרו לו לעבד חוויות שקרו לו- יתכן שזה ימנע התפרצויות ומכות וכד'.

ד. לגבי השימוש במילים כמו "את קקי". זה בעיקר מצחיק אותם. הוא מנסה לראות איך תגיבי. אם תגיבי בהיסטריה ובאוי ואבוי אז הוא יבין שיש לו קלף מולך....אם תתתעלמי הוא יבין שזה לא מרגש אותך ומן הסתם התדירות של זה תפחת. אפשר גם להגיב בעדינות- אלו לא מלים יפות. אנחנו שומרים על הפה שלנו.

את קקי. חח סתאאםאנונימי (6)
הבת שלי באותו גיל בדיוק,קוורק
כשהיא אמקה לי לפני כמה זמן " אני יהרוג אותך" שאלתי אותה : " ומה יקרה אז?" והיא חשבה וחשבה וענתה :"אני לא יודעת"....
לדעתי היא למדה את זה מהאחים שלה כמה שחשבתי שהבנים שלי לא יקבלו"הקלות" להיות אלימים בדיבור ובמעשה יותר מבנות, אני נוכחת שזה מאבק מאד לא פשוט לגדל אותם רגועים. משהו באופי של בנים יותר קשור לכח, כולל הדיבורים הללו.
נקודה נוספת: פסיכולוגית ששמעתי פעם אמרה שלפעמים ילדים במשחק הם המחבלים ועושים דברים נוראים )בכאילו( שזה טוב להרשות להם, כי זה עוזר להם להתמודד עם הפחדים וחוסר האונים להרגיש דווקא הגיבורים הרוצחים, זה בעצם כלי טיפולי שהם ממציאים לעצמם ולא משהו שצריך להבהיל.
והערה אחרונה: אמנם גיבורי על נוכחים פחות בחינוך ללא מסכים, אבל התרברבות כוחנית ואלימה לא פחותה מניסיון...
בהצלחה!
מזכיר לי...בת 30

שקראתי פעם על משפחה שההורים היו סופר שמאלנים שוחרי שלום פצפיסטים כאלה, ולא נתנו לילד לשחק אף פעם בחיילים, שוטרים, מלחמה וכד'. והיו לזה השלכות אחר כך. לא זוכרת בדיוק איזה...אבל דברי שבעצם הילד היה צריך להוציא דרך המשחק הזה נשארו לו בפנים.

תודה רבה לכל המגיביםאמא ועוד...אחרונה

בס''ד

שבוע טוב לכולם ותודה רבה לכל מי שהשיב. בהחלט הענקתם לנו פרספקטיבה רחבה יותר והרבה חומר למחשבה. ב''ה אחרי שבוע בבית המצב משתפר פלאים... קצת קשה לחשוב על מעבר גן ככה באמצע הקיץ. בלי אפשרות לבקר במסגרת החדשה הפוטנציאלית וכו'...

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך