פורום הורות
בהנהלת:
מכתב פתיחה
מה עושים עם ילדה בת 5 חוצפנית שלא רוצה לישון?אין שמות
היא בכורה, אובין הקטנים בבית?יהודיה אמיתית
היא השנייה בביתאין שמות
הגדולה ישנה יפה
הקטנות לפי מצבי רוח
אז כנראה היא רק זקוקה לזמן אמא,יהודיה אמיתית
אצל אחותי זה גם היה ככה , וממש פינקנו אותה- שוקו עם סיפור ואחרי כמה חודשים היא הפסיקה,
יש מצב שהיא עדיין ישנה צהוריים וזה מספיק לה?
לא היא לא ישנה צהריםאין שמות
היא באופן כללי היפר אקטיבית? אולי היא צריכה יותר שעות ערות?יהודיה אמיתית
תנסי להעיר אותה שעה מוקדם אולי זה יעזור? איך החוצפה מתבטאת? רק בזה שהיא לא ישנה? אולי מעצבן אותה המצעים?והיא מנסה לדחות את המגע איתם כמה שיותר זמן? אם תתני יותר פרטים אולי נוכל לעזור... יש לנו במשפחה הרבה נסיון עם השכבה...
אפרטאין שמות
ביום ראשון היא ממש הותשה.. הם היו בים, שיחקו קפצו וכשאמרתי שצריך לישון התחילו ההצגות..
אתמול והיום היה ממש נס- התנתי יציאה לגן משחקים שלה והיא אמרה שהיא תבוא היא תישן יפה
ובאמת כך היה- מקלחת, ארוחת ערב ונכנסה למיטה ונרדמה!
לעומת זאת, אחותה הקטנה בת 3 לא רצתה לישון וטיילה בבית
להכניס אותה לחדר זה לא אפשרי כי היא תעיר את השאר
נתתי לה לישון בסלון אלך היא כל שנייה קמה...
אייך זה מתבטא? מתי שעת השינה שלה?ש.א הלוי
היא עושה פעילות במהלך היום?
יש אחים גדולים בבית שלא הולכים לישוח והיא רוצה כמוהם?
יש איזשהו שינוי לאחרונה?
וקצת צרם לי "חוצפנית" בלי קצת רקע.. אבל יכול להיות שזה מוצדק
אגב- ילד אוהב לעשות דווקא איפה שקשה לנו וברגע שמשחררים את הלחץ הנפשי מזה הוא מפסיק (לא אומרת לא להתעקש איתה, אבל לא להיות לחוצים על זה)
מה עם להשאיר קלטת/דיסק עם סיפור/ שירים וכשהוא נגמר היא נשארת במיטה?
והיא תרדם כבר, מקסימום תהיה עייפה כמה ימים..
יש אחים גדולים בבית שלא הולכים לישוח והיא רוצה כמוהם?
יש איזשהו שינוי לאחרונה?
וקצת צרם לי "חוצפנית" בלי קצת רקע.. אבל יכול להיות שזה מוצדק
אגב- ילד אוהב לעשות דווקא איפה שקשה לנו וברגע שמשחררים את הלחץ הנפשי מזה הוא מפסיק (לא אומרת לא להתעקש איתה, אבל לא להיות לחוצים על זה)
מה עם להשאיר קלטת/דיסק עם סיפור/ שירים וכשהוא נגמר היא נשארת במיטה?
והיא תרדם כבר, מקסימום תהיה עייפה כמה ימים..
בעיהאין שמות
הקטע שלה זה להתעקש לא לישון
הציעו לי לתת לה לשחק במיטה אבל היא קמה
ולהחזיר אותה זה קשה.. היא כבר לא קלה ומתנגדת
אז פשוט תתעלמי ממנה, שתישן מתי שהיא רוצהיהודיה אמיתית
בימים הראשונים היא תישאר דווקא אבל אח"כ היא תראה שהיא מידי עייפה ותישן בזמן,
כמובן אל תתני לה לישון צהריים
היא לא ישנה צהריםאין שמות
אך ניסיתי מספר פעמים להתעלם והיא מצידה לישון ב 12 בלילה
היא סוחפת את אחותה בת ה 3 והם משחקות מרעישות וכמובן לפעמים רבות...
קיצור אין שקט אם אתן לה להישאר ערה
שאלת אותה למה?ד.
[משהו ממפריע בחדר? חושך וכד'?]
ניסית לשים סיפור בדיסק/קלטת ברקע (למקרה שהיא "ערנית" מידי בטבעה)?
שאלתיאין שמות
היא עונה שהיא לא עייפה..
אבל אני כן... 
אז תתני לה משימה: להרדים את הילדים הקטנים ואח"כ בתור פרס היאיהודיה אמיתית
יכולה להשאר ערה עוד רבע שעה בסלון, זה יתיש אותה...
אולי תנסי,ד.
לדבר איתה, יותר מוקדם.
להסביר בקיצור למה חשוב לישון מספיק שעות בלילה, וגם להסביר שלאמא קשה כשקמים כל הזמן, לא הולכים לישון, זה מעייף. אמא צריכה לעשות אח"כ עוד דברים, לדאוג שיהיה לכם בית נקי, צריכה גם קצת שקט בעצמה.
ולשאול, אם יש לה רעיונות איך היא לא תקום אחרי שהולכים לישון..
ואת תחליטי מה מהרעיונות נראים לך (לדוגמה: תגיד, להבטיח פרס.. את יכולה לומר - בסדר, שבועיים עד שמתרגלים, ואז כבר ישנים בלי זה.. או שתציע לשמוע סיפור, או תעזרי לה להציע דבר כזה, וכד'). כשדברים באים מהילד, לפעמים זו מוטיווציה רצינית לקיים.
יפה. אנסהאין שמות
היא גם חוצפנית וגם לא רוצה לישון?בת 30
או שזה שהיא לא רוצה לישון הופך אותה לחוצפנית?
סתם ככה בלי לשמוע שום דבר מעבר- הייתי מציעה לשבת לידה, לתת לה יד ולשיר לה שיר עד שתרדם.
היא יותר עקשנית מחוצפניתאין שמות
לשבת לידה אוכל גם שעתיים ואין לי זמן
תושיבי אותה לפעילות שקטה בסלון עד שתתעייףמודדת כובעים
להסתכל בספר עם תמונות, לצייר וכו.
לא נראה לי שאפשר להתעקש עם ילד שילך לישון בצורה כזו. את נשמעת די מתוסכלת ואפילו קצת כועסת.
מישהי הציעה פעם לתת לה משימות בסידור וארגון הביתש.א הלוי
שתשאר ערה - אבל שטאטא את הסלון
או משימות של ניקיון וסדר בכללי.
אולי לתת לה ספר לקרוא - או קלטת/דיסק עם סיפור ושירים.. ורק כשהיא במיטה היא יכולה להקשיב/לקרוא
אפשר לקחת אותה לספריה לבחור.
או משימות של ניקיון וסדר בכללי.
אולי לתת לה ספר לקרוא - או קלטת/דיסק עם סיפור ושירים.. ורק כשהיא במיטה היא יכולה להקשיב/לקרוא
אפשר לקחת אותה לספריה לבחור.
אך זה יסחוף את אחיות שלהאין שמות
שגם ירצו לעזור..
מסכימה..אביול
אני הרבה פעמים עם אחיינים שלי פשוט נשכבת לידם ועושה את עצמי נרדמת... וזה גם מדבק...
אני ארדם והיא תתעורראין שמות
מה רע בזה?
אנונימי (3)
את תאספי כוחות ותוכלי להתמודד בנחת עם ההשכבה שלה יותר מאוחר, אם בכלל יהיה צורך, רוב הסיכויים שהיא תראה שאת נרדמת ותירדם גם היא לידך.
כולם מרוויחים.
חבל להיכנס למאבקי כוחות על שינה והירדמות, הרבה פעמים זה גם לא בשליטה של הילדים, יש ילדים שמאוד מתקשים להירדם.
אולי אפשר לעזור לה עם אחת השיטות ברפואה האלטרנטיבית.
אחרי ההשכבה אצלנוברכה בעיסה
מותר רק לקרוא ספר במיטה. יש מנורת לילה בחדר וגם אור מהמסדרון.
קודם כל הרבה פעמים הבעיה היא דווקא בנו ופחות בילדיםהפי
לקרוא לילדה חוצפנית זה קצת כואב במיוחד שאת אמא שלה..
ילד שהוא "חוצפן" הרבה פעמים מנסה למשוך את תשומת ליבנו בגלל שהוא זקוק ליחס אז איך הכי קל למשוך יחס לפי מעשה שלילי
ילד עושה בעיות מתחצף
אפעם זה לא סתם ככה זה נובע ממשהו
הייתי דווקא מגלה איתה יותר סבלנות... יותר חיבה..
היא בסך הכל צריכה תשומת לב
ילד שהוא "חוצפן" הרבה פעמים מנסה למשוך את תשומת ליבנו בגלל שהוא זקוק ליחס אז איך הכי קל למשוך יחס לפי מעשה שלילי
ילד עושה בעיות מתחצף
אפעם זה לא סתם ככה זה נובע ממשהו
הייתי דווקא מגלה איתה יותר סבלנות... יותר חיבה..
היא בסך הכל צריכה תשומת לב
אין ספקאין שמות
שהיא צריכה תשומת לב
אך היא לא לבד במערכה
אם אתן לה לשלוט בבית ולנהל את העניינים היא תהיה בשמים..
אך זה לא תמיד מתאפשר.
חוצפנית מבחינתי זה אומר לא מקשיבה
או אומרת "לא בא לי"
אני גם הייתי כזו,אנונימי (5)
כבר כשהייתי בת שנתיים, ואבא שלי אמר לי לאסוף צעצועים או לעשות משהו אחר, הייתי מסתובבת ואומרת לא בא לי! למה מי אתה... הייתי ועודני שתלטנית, אבל מנסים לעבוד על זה,
הדבר הכי זכור לי מילדות ואני כולה בת 20 זה שאני יושבת עם אבא ואמא, כל כמה זמן, והם נתנו לי תחום שאני אחראית עליו, האחריות הייתה רק כשאני זוכרת את מקומי... אם קרה ושכחתי- כלומר, התחצפתי, היכאתי, לא הקשבתי, ירדה לי האחריות...
אני גם הייתי כזו שלא הכמתי שיאמרו לי מתי ללכת לישון, ויום אחד ההורים שלי קראו לי, והביאו לי מתנה- שעון מעורר. אז הם הסבירו לי שיותר הם לא אחראים להגיד לי מתי צריך לישון, אבל כעת אנחנו- זה אומר גם אני נקבע מתי אני צריכה ללכת לישון נכוון את השעון לשעה וכשהוא מצלצל אני צריכה להיות במיטה וללכת לישון, אמא תזכיר לי 10 דק' יותר מוקדם שבעוד 10 דק' השעון יצלצל,
מובן שאם לא הקשבתי, או התחצפתי, השעון הוחרם לערב למחרת, ובאותו יום הייתי צריכה ללכת לישון כשאמא אמרה, ההורים שלי נתנו לי שתי אופציות של זמנם שאני יכולה ללכת לישון,
וכמובן כל הזמן הדגישו שאני חייבת להקשיב לאבא ולאמא גם אם אני לא רוצה.
מקווה שעזרתי לך..
תקשיביבת 30
נשמע לי שאת קצת טעונה בכל מה שנוגע אליה. ואם אני קולטת נכון (תקני אותי אם אני טועה)- הדברים האלה מעצבנים אותך בצורה כזו שקשה לך להגיב מתוך מקום נייטרלי, של אמא, שרואה את הדברים מלמעלה באופן רגוע. את נכנסת למעין מאבק- גלוי או סמוי מול הילדה. (סליחה אם האבחנה שלי מוטעית)
אז ככה:
א. "לא בא לי" זו מכת הדור. מכירה ילדים שזה הדבר הראשון או השני שהם למדו להגיד.
זה מעצבן ואני מסכימה שזה ביטוי מרגיז, אבל את צריכה לזכור שהיא בסך הכל ילדה קטנה.
ולך, בתור אמא שלה יש יכולת להעניק לה כלים ולכוון אותה להתנהגות שבעינייך היא טובה יותר.
ואגב, היא ממש לא אמורה לשלוט בבית! היא רק ילדה וילד צריך שההורים שלו ישלטו במצב אחרת הוא מרגיש חסר בטחון וחסר משענת.
ב. יש ילדים פחות צייתנים. מנסיון...לי יש ילדה שאם אני רק מכניסה לה קצת "פלפל" למה שאני מורה לה לעשות אז היא תעשה בכיף ואם לא- אין סיכוי..."פלפל" הכוונה- תחרות, בדיחות, וכד' כיד הדמיון.
אולי אפשר לחשוב על דרך שבה את מנטרלת את המצב החוזר הזה של "אני אומרת ואת לא מקשיבה" בעזרת מעקף כלשהו?
תנסי לענות על השאלות האלה:
האם היא אף פעם לא מקשיבה לך?
האם היא לרוב מקשיבה אבל לפעמים לא?
האם יש זמנים או מצבים שבהם היא פחות מקשיבה ויותר "לא בא לי"? מתי?
מה את מרגישה כשהיא לא מקשיבה לך?
איך את מגיבה?
האם התגובה שלך עוזרת?
התינוקת בוכה....צריכה ללכת אליה.
אשמח, אם תרצי, שתגיבי ואז אוכל לעזור כמיטב יכולתי בע"ה.
תודהאין שמות
כשהיא לא מקשיבה זה באמת מוציא אותי מדעתי אין ספק ..
אהבתי את שיטת השאלות.. מאוד נכון!
לא מסכימה, במקרה הזה ממש לא עניין של תשומת לבMariposa
ילד חוצפן לפעמים פשוט רוצה "לשלוט" בהורים שלו. זה מאבק כוחות שהרבה הורים ואנשי חינוך מתמודדים איתו וגם השינה.
ילדים מאוד חכמים, הם מוצאים את הדברים שלהורה אין ממש שליטה עליהם ומשתמשים בהם למאבק כוחות ובדיקת גבולות. זה יכול להיות בדיבור (אנחנו לא יכולים למנוע דיבור של ילד), זה יכול להיות בשינה (אי אפשר להכריח ילד להרדם), באוכל ("אני לא אוהב רוטב, אני לא אוהב מלפפון, אני לא אוהב עוף, אני לא אוהב שהסלט נוגע באורז"). אולי תתפלאי לשמוע אבל מאוד נפוץ מאבקי שליטה הקשורים לעשיית הצרכים, יש ילדים שנמנעים מעשיית צרכים כי הם יודעים שרק הם שולטים על הסוגרים שלהם.
ילדים מאוד חכמים, הם מוצאים את הדברים שלהורה אין ממש שליטה עליהם ומשתמשים בהם למאבק כוחות ובדיקת גבולות. זה יכול להיות בדיבור (אנחנו לא יכולים למנוע דיבור של ילד), זה יכול להיות בשינה (אי אפשר להכריח ילד להרדם), באוכל ("אני לא אוהב רוטב, אני לא אוהב מלפפון, אני לא אוהב עוף, אני לא אוהב שהסלט נוגע באורז"). אולי תתפלאי לשמוע אבל מאוד נפוץ מאבקי שליטה הקשורים לעשיית הצרכים, יש ילדים שנמנעים מעשיית צרכים כי הם יודעים שרק הם שולטים על הסוגרים שלהם.
לפעמים התיאוריות הללו,ד.
מזיקות מאד.
מי שינהל את ביתו עפ"י תפיסה של תיאוריות כאלה, עלול לשלם על כך ביוקר. בהתייחסותו הטבעית לילדים, ובעוד דברים. ילדים הם לא בהכרח "מאד חכמים".. אם כי לפעמים יכולים "לחוש" דברים כאלה.
ילד לפעמים אכן פשוט "משועמם" ללכת לישון. ולפעמים, בדיוק כמו מבוגר אבל יותר רגשי, אינו רוצה אוכל מסויים וכו'.
וגם כשילד רוצה משהו "סתם" זה יותר מרצון לביטוי עצמאות, מאשר מ"לשלוט" על אחרים. הורה חכם, ועם לב טבעי, יודע לתת מקום גם לזה, וגם לתחושה של עד היכן.ו
וילד נורמלי, אינו מתאפק מצרכיו כדי "לשלוט" בהוריו, אלא אם כן יש לו סיבה טובה "להילחם". וגם אז זו תהיה יותר מלחמת-עצמאות..
הבעיה העיקרית בתיאוריות הללו, אינה בפרטים. אלא בעצם הגישה.
ילד אינו אוייב מתוחכם. הוא ילד שלנו. ויש לו רצונות ושאיפות והרגשות וכו'. ואם ההורה יודע גם להיות קשוב אליהם, וגם להסביר ולשדר סמכות מתונה כשצריך, והכל באהבה ובכבוד, אז העניינים ילכו בסדר בעז"ה.
אבל אם הורה יגש מראש בגישה כזו, הוא יאבד את העיקר שיש לו, שזה היחס הטבעי. הקב"ה נתן לבני אדם ילדים, הרבה לפני שהומצאו התיאוריות הללו (שלפעמים הוגים אותם "מדענים" שלא חוו מעולם מה זה גידול ילדים. עוד "תיאוריה"..), ונתן להורים חושים בריאים. כמובן, טוב להתבונן, להתייעץ כשצריך - אבל לא לאבד את היחס הנורמלי הבסיסי והטוב.
אם נלך בקו החשיבה שלך...Mariposa
למה בכלל לחנך?! כל גישה חינוכית (לפי שיטתך) מגדירה את הילד כאוייב.
אני לא מסכימה עם זה. ילד צריך קווים ברורים. ילד העושה ככל העולה על רוחו זה ילד שלא אכפת ממנו.
כפי שהקב"ה נתן לנו מצוות (באהבה!!!) כך עלינו להציב גדרות לילדנו, מתוך שאיפה שייגדלו ויהיו לאנשים שיודעים לעשות בחירות נכונות.
אני לא מסכימה עם זה. ילד צריך קווים ברורים. ילד העושה ככל העולה על רוחו זה ילד שלא אכפת ממנו.
כפי שהקב"ה נתן לנו מצוות (באהבה!!!) כך עלינו להציב גדרות לילדנו, מתוך שאיפה שייגדלו ויהיו לאנשים שיודעים לעשות בחירות נכונות.
יש כאן כמה טעויות, לדעתיד.
וגם בתגובתך השניה ( ילד צריך סדר בחיים שלו כפי שכל יהודי - הורות )
ואגיב על שתיהן כאן:
א. בוודאי שלא כל גישה חינוכית מגדירה את הילד כאויב - ואין לכך שמץ זכר בדברי - בדיוק ההיפך. גישה חינוכית אמיתית, רואה את הילד כאדם, אדם אהוב, עם אישיות שמכבדים אותה, עם רצונות, ושצריך מתוך כך גם ללמדו ולחנכו. ולא-פחות, לחנך את עצמנו.
אבל מי שרואה בילד מישהו מתוחכם שאת התנהגויותיו צריך לפרש כמאבק שליטה כנגד ההורים, שמפרש את אי החשק של ילד לישון אוטומאטית כ"בדיקת גבולות ומאבקי כח".. ומתנהג קבוע כמו "פריזר", "עכשיו זה הזמן לישון, לילה טוב" ואח"כ "להחזיר בלי לומר כלום".... זו גישה רעה, אכזרית, במסוה "חינוכי", הורסת את הילד ואת ההורה ואת מידותיהם - ואין לה ולא כלום עם דרכה של תורה. וגם אינה באה מקורותיה של תורה.
כבר אמרתי, הבעיה אינה בעיקר בפרטים (אני עצמי, למשל, חשבתי להציע לשואלת דלעיל גם אופציה, אם לא הולך אחרת, לומר בתקיפות שכעת הולכים לישון.. לפעמים צריך כך, בד"כ צריך להשתדל לא להגיע לזה. תלוי בנפשות הפועלות ובנסיבות. זה לא ב"שלשות"), אלא בגישה הכללית. מי שמסתכל כך על ילד, הוא כבר לא יתן גם את הנשיקה לפני השינה באמיתיות, הופך להיות "רובוט". מאבד את עיקר מה שצריך להיות לו כהורה. אין כל קשר בין המחשבה שילד "צריך קווים ברורים" (וגם האמירה הזו תלוי ממה באה. לא צריך להפריז), לבין להסתכל עליו כאוייב. אפשר לחנך ילד יפה מאד בלי לחשוד בכוונותיו. להבין מה הוא רוצה, בצורה נורמלית, ולראות איך להתנהל מול זה ועם זה.
ב. חלק מרכזי ועיקרי בחינוך, הוא לא דווקא מה שאומרים שצריך לעשות, אלא מה הילד קולט מהאישיות וההתנהלות. ילד שחש הורים קשובים, מלאי טוב וחסד והתחשבות, מבינים, יגדל בעז"ה גם כן כך, יתנהג כך כלפי סביבתו וכלפי ילדיו. וזו בהחלט מגמתה של תורה, "מה הוא רחום וחנון, אף אתה רחום וחנון". והחינוך למידות טובות באופן זה, מתחיל עוד לפני החינוך למצוות.
ג. בוודאי שיש אסור ומותר. אנחנו לא הקב"ה, ולא ממציאים מצוות חדשות. אנחנו מצווים לחנך למה שציווה הקב"ה. כולל זה שיש דברים נכונים ודברים שאינם נכונים. השאלה היא הדרך לכך. והדרך לכך אינה בכחנות, אלא בחינוך. לדבר, להסביר, להרגיל, לפעמים לעמוד על דברים. גם הקב"ה הסביר לנו בתורתו וע"י חכמים, את הערך של שמירת תורה ומצוות, וגם הוא נוקט כלפינו ברחמים רבים. אם את תדברי לה"ר, הקב"ה לא יפיל אותך מיד על הרצפה בלי לומר מילה (המקבילה של "לקחת את הילד למיטה בלי לומר מילה"..).
ד. יש גם דרכה של תורה איך לחנך. להגיד "חינוך מתחיל מגיל 0", זו סיסמה שצריכה זהירות. למשל, חינוך לא לנהוג ב"שיטה" הזו, אכן מתחיל מגיל 0. כי את הקלקול שלה גם תינוק יחוש. את ההתנכרות, ה"חשד" בו וכו'. ולהיפך, את החמלה והחום והאהבה, והרגישות אליו - יחוש גם כן. כמו כן, את האופן בו שומע איך מברכים בבית, איך מדברים אחד אל השני, איזה שירים שומעים וכו'.
אבל בנוגע לחינוך למצוות, יש הדרגה (לא כותב כ"פסיקת הלכה", אלא ככיוון): עד גיל שנתיים שלש, לא מצווים אפילו להפריש מאיסור. עד שילד מבין מה זה לא. היום יש מתחכמים שחושבים שגם ילד בן כמה חודשים "מבין" את זה. אז לא. הכוונה היא לא שהוא "מבין" כמו להבדיל חתול שמקרבים אליו גפרור..
אח"כ, יש מצוות שהן הרגל. וזה לפי כשרונו. קטן היודע לנענע לולב - אביו קונה לו לולב. וכו'. דיבור - מתחיל לדבר, מלמדו "תורה ציוה לנו משה", ופסוקים מעט-מעט. לתפוס את הדיבור בתחילתו.
"גיל חינוך", עפ"י ההלכה, הוא בערך מגיל 5-6.
וגם אז, כשמכניסים ילד ללמוד, אם מגלה "התנגדות", "באושא התקינו שיהיה אדם מתגלגל עם בנו עד שתים עשרה שנה, מכאן ואילך יורד עימו לחייו". רש"י: אם מסרב ללמוד יגלגל עימו בנחת, בדברים רכים.
וכותב הרב וולבה זצ"ל: כידוע, היום הגילאים שונים. מה שהיה אז גיל 12, היום זה גיל 20, עד אז צריך לגלגל עימו.
הקיצור: השאלה כלל אינה אם יש להרגיל לסדרים מסויימים, לחנך להבחין בין אסור למותר, ולכבוד להורים. השאלה היא ה"איך" וגם אי ההתעלמות מדברים חשובים לא פחות. העין-הטובה על הילד, כיבוד הרגשותיו, הרצון להשפיע על הרצון ולא רק "אילוף" אטום; השיח, הדיבור, ההסברה, האהבה. היכולת להבחין בין מצבים וסיבות - ולא איזו סיסמה-כחנית-כוללת ל"מזימות" של הילד, כביכול... הכבוד לכך שילד גם רוצה עד כמה שאפשר להרגיש טוב עם מה שעושה - לא פחות ממבוגר - ולכן השתדלות למוטיווציה חיובית ככל הניתן וכו'.
וצריך לשים לב גם לתכונות הספציפיות של כל ילד, בנוסף על השלב שהוא בחיים - ולכווין בהתאם לכך את החינוך.
חבל מאוד שאתה מעוות את דברייMariposa
נו...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ג' באב תשע"ו 03:43
מה שייך?
לא עיוותתי מאומה בדברייך (אם כבר - ההיפך... הרי אני כתבתי על גישה כלפי ילד, איך מסתכלים על "כוונותיו" - ואת ענית בכך שצריך חינוך, וכאילו לדברי "כל גישה חינוכית" מגדירה ילד כאוייב, ההיפך מהדברים).
אלא שכיוון שהתייחסתי לדברייך, התייחסתי גם לגישה הזו, מעבר למה שהזכרת, זו הרי לא גישה שאת "המצאת"; וגם לכיוון שכנגד, בהרחבה יותר. כי המגמה אינה "להתווכח", אלא אם כבר עלה, להרחיב קצת בענין, אולי יעזור למישהו פה.
תודה על הדברים היפים!צביה22
ממש שיעור בחינוך... וכל כך נכון ואמיתי!
באמת קשה לתת עצה בלי פרטיםבתאל1
אבל אולי תנסי להתעלם מזה?
כלומר- להבהיר לה שמרגע שמגיעה שעת ההשכבה היא צריכה להיות במיטה
וזהו
היא קמה? כלום, לא מדברים איתה, לא מתייחסים אליה
יקח יום יומיים והיא תבין
יש לי אחת כזואמא ל6 מקסימים
שגם כשהיא מותשת היא לא תירדם.
הגעתי למסקנה שהיא מאד חכמה, בלעה"ר, והראש שלה פשוט עסוק מידי. היא תמיד תירדם אחרונה, ולא לפני שתבקש הכל: לא עשיתי קוקו, אני צמאה, רוצה סיפור, לא אמרתי לילה טוב לאבא, וכו' ....
היא כל הזמן חושבת. ... לכן לא נרדמת. ..
אני חושבת שזה מה יש, לא יודעת מה אפשר לעשות עם זה,..
בכלל, כשאני רוצה שיישנו, והם אומרים לי שהם לא נרדמים, אני אומרת: לא צריך להירדם, צריך לשכב בשקט. ..
הגעתי למסקנה שהיא מאד חכמה, בלעה"ר, והראש שלה פשוט עסוק מידי. היא תמיד תירדם אחרונה, ולא לפני שתבקש הכל: לא עשיתי קוקו, אני צמאה, רוצה סיפור, לא אמרתי לילה טוב לאבא, וכו' ....
היא כל הזמן חושבת. ... לכן לא נרדמת. ..
אני חושבת שזה מה יש, לא יודעת מה אפשר לעשות עם זה,..
בכלל, כשאני רוצה שיישנו, והם אומרים לי שהם לא נרדמים, אני אומרת: לא צריך להירדם, צריך לשכב בשקט. ..
ואו יפהאין שמות
תשובה יפה - לא צריך להירדם צריך לשכב בשקט 
"אל תישני, רק תנוחי עד הבוקר"בת 30
זה עובד ![]()
שמעתי כמה וכמה הורים שאומרים את זה לילדים.
מגיבה רק כדי לומר שאני הייתי ילדה כזו, לא נרדמת כי הראש עסוקאנונימי (7)
תמיד היה לי על מה לחשוב- על המבחן שיהיה מחר (ולא היו לי בעיות לימודיות, ב"ה, זה לא לחץ..), על החברה שהתנהגה מוזר היום, על האח הקטן שהתעצבנתי עליו, ועוד ועוד ועוד......
גם היום יש לפעמים לילות שאני מרגישה שהמוח פשוט "חופר" עם עצמו במלא מחשבות והתעמקויות.
לא יודעת מה הפיתרון לזה, גם היום אני עוד לפעמים מחפשת אבל הדרך היא לנסות למצוא משהו שירגיע את המח מהחשיבה הבלתי פוסקת. באמת זה בד"כ ילדים מאוד חכמים, שרגילים להתבוננות מעמיקה בכל דבר, ולשכב במיטה בלי לעשות כלום פשוט מפעיל להם את נקודת ההתעמקות במוח![]()
מסאז' לפני השינה מאוד יכול לעזור, אולי עם איזה שמן מרגיע, מוזיקה מרגיעה, אמבטיה ארוכה, ואולי תה שמרגיע (לא זוכרת איזה מוגדר ככזה.. לוונדר אולי?)
בהצלחה!
להיות עקבייםMariposa
* להכין אותה מראש לשעת השינה. זה אומר לומר לה "עוד רבע שעה את מצחצחת שיניים והולכת לישון"
* אחרי שהיא במיטה סיפור ונשיקת לילה טוב. מכבים את האור ויוצאים מהחדר.
* ברגע שהיא יוצאת מהחדר להחזיר אותה למיטה ולומר לה "עכשיו זה זמן לישון, לילה טוב" ולא לומר שום דבר מעבר לזה!
* בפעמים הבאות להחזיר אותה למיטה מבלי לומר כלום- הסיטואציה הזו יכולה לחזור על עצמה הרבה מאוד פעמים... לא להתייאש!!!
אם תהיו עקביים איתה תראו שבכל לילה היא פחות יוצאת מהמיטה עד שהיא תפסיק לחלוטין, בעזרת השם
באופן כללי אני יכולה לומר ששינה היא אחד הדברים שילדים משתמשים בהם לבדיקת גבולות ומאבקי כוח. חשוב לשמור על קור רוח ולא להכנס למאבקים מיותרים. אתם ההורים, אתם הסמכות, אתם מחליטים!
בהצלחה ובשורות טובות
* אחרי שהיא במיטה סיפור ונשיקת לילה טוב. מכבים את האור ויוצאים מהחדר.
* ברגע שהיא יוצאת מהחדר להחזיר אותה למיטה ולומר לה "עכשיו זה זמן לישון, לילה טוב" ולא לומר שום דבר מעבר לזה!
* בפעמים הבאות להחזיר אותה למיטה מבלי לומר כלום- הסיטואציה הזו יכולה לחזור על עצמה הרבה מאוד פעמים... לא להתייאש!!!
אם תהיו עקביים איתה תראו שבכל לילה היא פחות יוצאת מהמיטה עד שהיא תפסיק לחלוטין, בעזרת השם

באופן כללי אני יכולה לומר ששינה היא אחד הדברים שילדים משתמשים בהם לבדיקת גבולות ומאבקי כוח. חשוב לשמור על קור רוח ולא להכנס למאבקים מיותרים. אתם ההורים, אתם הסמכות, אתם מחליטים!
בהצלחה ובשורות טובות
מי שתתנהג כך לילדה בת 5..ד.
עלולה במקום ילדה חוצפנית, לקבל ילדה ע הפרעות אחרות...
[וגם ה"נשיקה" שלה לא תהיה אמיתית כנראה..]
ילד צריך סדר בחיים שלו כפי שכל יהודיMariposa
שומר תורה ומצוות יודע שיש סדר יום קבוע שהכתיב הבורא.
ממתי משמעת הפכה לחוסר האהבה?!?!
ההפך הגמור!!! ילד בלי כללים מרגיש שלא מתייחסים אליו ושלא אכפת ממנו.
הקב"ה נתן לנו מצוות וחוקים רבים, זה אומר שהוא מתאכזר אלינו ח"ו?!?!?!
צר לי מאוד, אבל אני חושבת שהתפישה שלך שגויה בעניין זה.
תפקיד ההורים לחנך ולא להיכנע לתכתיבים של ילד קטן. חינוך מתחיל מגיל 0!
ממתי משמעת הפכה לחוסר האהבה?!?!
ההפך הגמור!!! ילד בלי כללים מרגיש שלא מתייחסים אליו ושלא אכפת ממנו.
הקב"ה נתן לנו מצוות וחוקים רבים, זה אומר שהוא מתאכזר אלינו ח"ו?!?!?!
צר לי מאוד, אבל אני חושבת שהתפישה שלך שגויה בעניין זה.
תפקיד ההורים לחנך ולא להיכנע לתכתיבים של ילד קטן. חינוך מתחיל מגיל 0!
ממליצה לשמוע שיעורים של הרב קוואס בנושא חינוך ילדיםMariposa
ככה אוליכבשה מתולתלתאחרונה
ככה אולי עשו במוסדות חוסים
ברוסיה הסובייטית.
יש נשים שצריך לתת להן לוריד
אינפוזיה של עיקרין.
מתכון לגדל ילדים עם נכות רגשית
ברוסיה הסובייטית.
יש נשים שצריך לתת להן לוריד
אינפוזיה של עיקרין.
מתכון לגדל ילדים עם נכות רגשית
זאת הבת שלך! ה'!!!כבשה מתולתלת
זה נשמע כאילו את לא סובלת אותה, מחילה , אבל ככה זה נשמע.
אם בת החמש שלי , שחלק גדול מהזמן לא רצה לבצע כל מה שאני מבקשת , בלשון המעטה , וכמו 90% מהדור שלה , למדה להגיד לא בא לי בגיל שנה וחודש ומאז לא הפסיקה ,
הייתה נקראת בפי "חוצפנית" , בגלל זה , והייתי מרגישה כזה כעס עליה בגלל ה"חוצפנות" הזאת , אז היא הייתה אומללה .
אני מניחה שהיא לא יותר קשה מהבת שלך .
והגישה שלי זה שהיא לא "חוצפנית"
היא פילפלית, עם אופי , חכמה , מתוקה , ואני גם דואגת להגיד לה שהיא חכמה ומתוקה ונהדרת וכד'.
כל ערב אני יושבת לידה או שוכבת לידה במיטת נוער שלה , אחרי סיפור ושמע ישראל ותפילה שהיא ממציאה , לפעמים , נדיר , היא נרדמת תוך 10 דקות אבל חצי מהזמן לוקח לה גם 40 דקות שאני לידה עד שהיא נירדמת . למדתי להתחיל "סדר ערב" ברבע לשבע , ככה שברבע לשמונה היא כבר שוכבת במיטה אחרי ארוחת ערב , אמבטיה וציחצוח שיניים, ואפילו לפעמים דיסק במחשב או פרפר נחמד אם יש זמן והיא כבר סיימה להתארגן לשינה אבל עדיין מוקדם ,רבע לשמונה במיטה, שמונה סיימנו עם הסיפור וככה ההירדמות היא גם יותר מוקדמת מאשר פעם כשהייתי מתחילה "סדר ערב" מאוחר מידי.
אם תהיי איתה בשמחה , בטוב וברוגע, זה יעזור לשתיכן.
תראי את הזמן שאת שוכבת לידה, מחבקת ומרדימה אותה בתור זמן איכות וקרבה שלכן. לא בתור תיק.
אם בת החמש שלי , שחלק גדול מהזמן לא רצה לבצע כל מה שאני מבקשת , בלשון המעטה , וכמו 90% מהדור שלה , למדה להגיד לא בא לי בגיל שנה וחודש ומאז לא הפסיקה ,
הייתה נקראת בפי "חוצפנית" , בגלל זה , והייתי מרגישה כזה כעס עליה בגלל ה"חוצפנות" הזאת , אז היא הייתה אומללה .
אני מניחה שהיא לא יותר קשה מהבת שלך .
והגישה שלי זה שהיא לא "חוצפנית"
היא פילפלית, עם אופי , חכמה , מתוקה , ואני גם דואגת להגיד לה שהיא חכמה ומתוקה ונהדרת וכד'.
כל ערב אני יושבת לידה או שוכבת לידה במיטת נוער שלה , אחרי סיפור ושמע ישראל ותפילה שהיא ממציאה , לפעמים , נדיר , היא נרדמת תוך 10 דקות אבל חצי מהזמן לוקח לה גם 40 דקות שאני לידה עד שהיא נירדמת . למדתי להתחיל "סדר ערב" ברבע לשבע , ככה שברבע לשמונה היא כבר שוכבת במיטה אחרי ארוחת ערב , אמבטיה וציחצוח שיניים, ואפילו לפעמים דיסק במחשב או פרפר נחמד אם יש זמן והיא כבר סיימה להתארגן לשינה אבל עדיין מוקדם ,רבע לשמונה במיטה, שמונה סיימנו עם הסיפור וככה ההירדמות היא גם יותר מוקדמת מאשר פעם כשהייתי מתחילה "סדר ערב" מאוחר מידי.
אם תהיי איתה בשמחה , בטוב וברוגע, זה יעזור לשתיכן.
תראי את הזמן שאת שוכבת לידה, מחבקת ומרדימה אותה בתור זמן איכות וקרבה שלכן. לא בתור תיק.
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב
מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.
כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל.
מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה
קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו
התקציב דיי דל 🤧
אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!
תודה!
מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י
יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.
יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.
ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה
זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.
פיתות על הטאבון ביער..
זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.
סעודות שבת - קטסטרופה
אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30
אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.
יש למישהו עצה מלבד תפילה?
אני עובד עצות..
לצערי מוכר גם ליליפא העגלון
החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.
אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''
בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב.
תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק
שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.
אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?
שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24
זה נשמע מאד מעיק.
למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?
אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת
מאוד מבינה אותךשם פשוט
מאוד מאוד מבינה אותך💔
מאוד כבר אמרתי?
אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.
אל תכביד עליהם
תקליל
שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים
א כלהעני ממעש
צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .
תשחרר
שיעור כללי תעביר במקום אחר
בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים
אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי
יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת.
פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה
אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...
קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.
1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון.
2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !
3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'
4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.
5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.
6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.
8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.
9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]
10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.
11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.
12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]
אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.
כמה מוכר...arlan
לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.
לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.
משהאחרונה
לא מבין..יהולב
יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).
נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.
אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)
תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה
כמה דברים:תהילה 3>
1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.
אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.
תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...
2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..
סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.
3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.
כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.
בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.
ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.
4. כמובן תפילות!!
מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה
הבן שלי בן 16. מתוק, אבל עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!
מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום
לק"י
אמהות
הריון ולידה
ועוד
אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון
יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב
עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
טעותמתיכון ועד מעון
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום
1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.
2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.
3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו
4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו
5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.
6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)
7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים
8. ישראל איננה חברה בG20.
9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה
10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.
מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.
(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)
תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.
לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"
אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.
לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"
ישראלאריק מהדרום
היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.
ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.
כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).
ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.
בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.
מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה
לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.
ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם
קראווניםיוני21
עד כמה ילדים זה מתאים
עם 2 ילדים איך זה?
כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?
מערב השומרון
תודה רבה
תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה
אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.
לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.
והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....
הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+
היא מתכוונת קווים בעור.
אני חושב שאלו קמטים.
מה עונים לה?