שמעון בשמירה בלילה, בין 2 ל4 לפנות בוקר.
לא חם, לא קר,
לא עייף לו מידי,
והשמירה עוברת לה בכיף ובנחת. (כן! יש שמירות כאלו!)
אממה,
בהגיע השעה 4, הוא רואה שהחילוף לא מגיע.
בסדר, בנחת, נבליג, אומר שמעון.
עוברים עשר דקות, עוברים עשרים. ושמעון מבין שהחילוף שלו, שההשכמה שלו לשמירה תלויה רק בו עצמו ואין מי שיעיר אותו, ישן לו בנעימים בשעה זו ששמעון שומר את השמירה הבאה כבר, של 4 עד 6.
שמעון צריך להשקיע קצת כדי להעיר את החילוף. לא פשוט. או לסנג`ר איזה מישהו שלא קשור אליו שעובר רחוק ממנו וצריך לצעוק לו, או לנסות לעלות בקשר מול כל העולם אם יש מישהו במקרה שיכול איכשהו לעזור לו.
אבל אני מזכיר, השמירה של שמעון עוברת בכיף.
שתי אפשרויות עוברות בראשו:
א.
וואי, איזה גועל נפש, מה זה התפירה המשוגעת הזו!!? אמרתי לו אתמול פעמיים! שהוא יודע שקשה לו לקום ושישים 5 שעוני מעוררים! שישים לב שהוא לא תופר אותי!! זבל של בנאדם. נכון שהשמירה עוברת לי סבבה הפעם, אבל... איזה סוציומאט! בטח כשהוא יקום יהיה לו כזה מצפון, יחליף אותי בשתי השמירות הבאות שהוא חייב לי. וגם לא כזה נורא לי עכשיו לשמור את השעתיים הנוספות האלו באמת.. אז הוא יקום ויחטוף על הראש.
ב.
תכלס, לא אכפת לי כל כך לשמור את השעתיים האלו. אבל וואלה, הוא יקום ויאכל את עצמו עד עמקי נשמתו.. ואם אני משקיע, ולא מתבייש ומסנג`ר מישהו, אני יכול לדאוג איך שהוא שיעירו אותו. נחכה שמישהו יעבור פה במקרה ואבקש ממנו שילך להעיר אותו.
הצלחתי להסביר?
עמוק בלב, בפנים, שמעון מעדיף שהחילוף שלו לא יקום לשמירה, ואחר כך בבוקר הוא יאכל תעצמו מרוב פאדיחה, ואולי גם יפצה אותו על זה בגדול..
תחושת הנקמה הזו בבטן של שמעון נעימה לו.
אבל האמת היא אחרת! תהיה גבר! תעשה מאמץ שיעירו אותו! למה שסתם יקום בבוקר מבואס כשיגלה ששמרת בשבילו את השמירה?? (למרות שבאמת לא כזה אכפת לך לשמור בשבילו...)
ואפשר להמשיך את שתי הסיטאציות,
אם שמעון לא ידאג שיעירו אותו, וישמור בשבילו את השמירה, הוא יחזור לחדר עם תחושת נקמה בלב...”נראה מה הוא יגיד עכשיו.. הוא לא יוכל להסתכל עליי בפנים..”
או,
ששמעון יידאג להעיר את החילוף, וכשהוא יגיע באיחור הוא יגיד לו ”פסדר, גם ככה עברה עליי שמירה סבבה” ויחזור לחדר עם תחושה טובה, שהוא עשה דבר גדול וחסך מחברו מצפון ענק...
נ.ב.
כמובן שהסיטואציה נכונה רק אם לשמעון אכן לא כזה אכפת לשמור עוד,
ושהחילוף הוא חבר עם לב שכשיקום יהיה לו את המצפון הזה..
מקווה שכתבתי טוב.. והצלחתי לחדד..
יום טוב לכולם!
ויש גם קטע כזה ביציאות הביתה...?
תודה!!!!