טוב
אממ. יש לכם אפשרות לחזור אחורה בזמן ולהרוג את היטלר התינוק בדם קר.
הייתם עושים את זה? הייתם מסוגלים בכלל?
בס"ד
אני לא.
אבל לגבי השאלה ההיפותטית שהניסוח המדוייק שלה עלול להכניס אותי לכלא- התשובה היא חד משמעית כן, למרות שהיה עלול להיות מאוד קשה והייתי מאוד סובל אח"כ.
בס"ד
כי אירועים אנטישמיים בחומרה עולה היו בכל רחבי אירופה.
כי הגרמנים היו צריכים שעיר לעזאזל.
כי מנהיגים פשיסטיים כבר השתלטו על מדינות נוספות באירופה.
כי גם הקומוניסטים במזרח לא היו רחוקים מהשמדת היהודים שלהם, ורק המלחמה נגד הגרמנים אילצה אותם לדחות את הפגרומים שלהם לשנות החמישים.
כי היינו צריכים לקבל חתיכת בעיטה כדי להבין שאנחנו צריכים להגיע לכאן.
כי היהודים היו מתבוללים ורפורמים.
צריך עוד סיבות?
בס"ד
שהציעו את הרעיון לפניו?
רצח זה דבר גדול מדי.
לפחות לא לפי ההגדרה שלי לאנושי..
פסידוניתעופי לך, פרפרה!
![]()
![]()
![]()
(ה ישמור, זה לקח לי שעה!
), וחזרתי!! 
וחוצמיזה, מחר וברביעי ובחמישי אנלא יהיה אז אני מפצה מראש..
(כי אני יצור נדיב)
בכלל לא התחלתי לארוזז! 

אתה מתווכח עם כל אחד וסותר תצמך. כל אחד שמגיב אתה מתקיף אותו. לאמשנה מה הוא אומר. תשחרר קצת לחץ.
זה מזכיר ממש את הסיפור עם ישמעאל, שהוא היה במדבר בלי מים ועמד למות
וכל המלאכים אמרו לקב'ה שלא יציל אותו, הוא וצאצאיו עומדים להגלות את ישראל, להתעלל בהם ולהמית אותם בצמא. והקב"ה אמר "באשר הוא שם"-אני דן אותו לפי המעשים שלו עכשיו. עכשיו הוא צדיק? אז עכשיו הוא ראוי שיצילו אותו. ומי יודע, אולי הוא עוד ישנה את מעשיו
תינוק עוד לא עשה שום רע, אני לא יכולה להחליט שהוא בטוח יהיה רע
וחוץ מזה-אם הקב"ה החליט שתהיה כליה על עמ'י, זה שאני אהרוג אותו זה לא ישנה כלום. הקב'ה ימצא ישהו אחר שיעשה את העבודה במקומו.
ולא יודעת, לא נראלי שהייתי מסוגלת להרוג תינוק.
אבל מצד שני יש גם את 'הבא להורגך השכם להורגו'
בקיצור לא יודעת.
והשאלה הזאת עשתה לי רע
שפיותויעשה את אותם המעשים, הייתי הורגת.
זה יהיה לי קשה מאוד אבל כן
וגם אנלודעת אם זה מה שהיה מונע את השואה, אז..
מבחינה אנושית לא.
אבל זה לא קנה המידה שלי.
הייתי מסוגל?
אין לי מושג. אם הייתי מודע לכל מה שהוא הולך לעשות, כן, בשמחה.
"מיתה לרשעים הנאה להם והנאה לעולם." (סנהדרין פרק ח' משנה ה'.)
לכן הייתי עושה את זה בכל מקרה, ולא מתחרט על זה.
"כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על הרחמנים." (מדרש תנחומא, פרשת מצורע סימן א')
מהסיבה הפשוטה שזה ככל הנראה לא באמת היה מונע את מלחמת העולם השנייה והשואה.
אני מכיר את השאלה הזו.
אני מסרב לענות על שאלות של אחורה בזמן. הרי כבר התגלה הרצון האלוהי מי אני שאומר שאשנה אותו!!! זה כאילו "עוקף" את שאלת הידיעה והבחירה...
אבל מבחינה רגשית, לעמוד לרצוח רוצח- עם בעודו, כביכול, נראה תמים, לרצוח מישהו שמציאותו מחשיכה את העולם?......
שאלת התינוק העמלקי המפורסמת (סליחה עם מישהו כבר השווה- לא קראתי...)
התשובה היא- כן! כן וכן!
רבות חשבתי על זה... אבל שורה תחתונה- כן. ההיתי שולח את הרגשות טיפל'ה לכיוון עזאזל והורג. כן- הורג!
אין צורך כ"כ לפרט למה, אני חושב שהשאלה היתה במישור הרגשי....
אני רוצח! רוצח את מי שצריך.... רגשותיי- שילכו לעזאזל. אם רק ככה אני חייב. אם רק כך אופיע את שמו יתברך בעולם באמת.
אי אפשר להפיל אחראיות גם על היהודים
בתכל'ס זה קרה, ואם ככה זה מה שד' רצה שיקרה, כמו כל דבר אחר בעולם.
הוא המחליט, לא חושבת שיכולים לקרות דברים בעולם שהוא מסתכל עליהם ואומר, 'ואוו, אמאל'ה, מה הולך פה?'
הוא נותן לנו לבחור, אבל לא ייתכן שאנחנו בוחרים בניגוד למה שהוא רצה (זאת אומרת, שלא ייתכן מקרה שאנחנו נגיד - 'יאללה, הבה ניכחד בשואה' והוא ידפוק ראש בקיר ויגיד 'אוי לא, מה הם עושים!').
אנחנו בוחרים, אבל בגלל שהוא יודע מראש מה נעשה ובגלל שהא אלוקים, מה שאנחנו בוחרים תמיד יסתדר בסופו של דבר לשביעות רצונו המלאה.
אתה יכול לסתור אותי כי יש כאן סתירה, אבל זאת סתירת הבחירה החופשית שדיברו עליה המון הרבה לפניי.
(הבהרה: זאת דעתי בלבד ואני לא נסמכת על אף אחד.)
רבו הדיעות בתשובה לה. [מוזמן לראות את סוף שמונה פרקים (ושיעור הרב שרקי שם לפיענ"ד נותן מעט רקע..ברצינות! כדאי שתראה...)]
[שאלת הידיעה והבחירה זה פחות או יותר מה שפסידונית קראה לו "פרדוקס הבחירה החופשית"]
לדעתי זה יותר כמו 'ידע' שתניח.
לך היו ההתלבטויות אם להניח או לא (מקווה שלא היו לך כאלו
), ובסופו של דבר החלטת להניח. מבחירה שלך.
אבל ד' מכיר אותך יותר טוב משאתה מכיר את עצמך, וזאת הסיבה שהוא ידע מראש שתניח. אבל עדיין מגיע לך על זה שכר.
ואותה התשובה, בשינויים המתבקשים, לגבי השאלה השנייה.
(סתם מעניין אותי, איך אתה מסתדר עם שאלה כזאת? אתה אומר שהוא לא יודע מראש? שאין לו מושג מה יהיהה בעתיד כי זה שאתה שמחליט מה יקרה? במצב כזה, אתה בעצם נמצא בפוזיציה הרבה יותר טובה ממנו. הוא יוצא מוגבל.)
ועוד פעם אני אדגיש שהכל פה מעצמי ואני לא מצטטת אף אחד. היה כדאי שאני אכיר דיונים השקפתיים בנושא, אבל לצערי זה לא המצב.
מי שחולק על זה כופר!
עיקר אמונה א' בי"ג העקרים.
הלא בכל יום מיחדים את ה' יתברך בכל המציאו פעמיים, היינו שאין בלתו, איך יכול לקרות משהו בניגוד לרצונו?
חזור בך לאלתר לבל תיהיה כופר!
נ"ב האשמת ששת המליונים בשואה היא חוצפה, חוסר אנושיות ורשעות טהורה!!
אינך יכול לדעת אינך ההית שם אינך יודע דרכי ה'.
לא מחשבותיכם מחשבותיי.
חזור בך גם על זה.
תשובתי לא התחמקה מכלום.
[מחילה אם בדברי נפגעת יתר על הצורך... אני חושב שזה נבע מטעות אך זה דבר שצריך להגיב אליו בחריפות...]
חו"מ ראית בעצמך שהיפנתי למקורות!
אינני זורק ססמאות, צא מהסטגמה! אני כותב לאט ומשתדל לתמצת את דבריי. זה הכל. אבל אם תמשיך להתבונן כך על דבריי- הכל יראה לך סיסמאות.
חייב ללכת. שבת שלום.
א. השיעור מסכם מספר מקורות.
ב. נראה לי שהיחס שלי למושג האלוהי באופן כללי שונה משלך (לפחות ע"פ תגובותיך).
ביהמ"ק השני נחרב על שנאת חינם.
"לא חרבה ירושלים אלא לפי שדנ בה שורת הדין"(ציטוט די מדויק. מהגמ')
ציטוט מדויק:"דאמר ר' יוחנן: 'לא חרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה'! אלא דיני דמגיזתא לדיינו?! אלא אימא- שהעמידו דיניהם על דין תורה ולא עבדו לפנים משורת הדין."
א. אגלה לך סוד: סיפור אנשי חשמונאי קרא הרבה לפני החורבן. וזרעם נהרג ע"י הורדוס. אל נא תגיד דברים לפני שאתה יודע מה אתה מדבר.
ב. היחס שלך לגמ' האומרת שירושלים חרבה מפני שנאת חינם כגמ' המציגה מקרה פרטי של בר קמצא הוא יחס של שוטים! עזוב את המישור העמוק בסיפור. אפי' במישור הפשוט- המקרה הוא רק הצגת "מיקרו" של מה שהיה אז (עיין מהרש"א). הרמב"ם כותב שמי שלוקח מדרשי חז"ל כפשוטם (ראש בקיר)- שוטה. אז לא אני הראשון שקורא לתפיסתך כך.
הקיצער- תבדוק מה שהינך אומר לפני.
בברכה,
אל תאשים אותי במה שלא אמרתי
נ"ב- אם כבודו נפגע מדי מדיבורי אם ירצה- אדבר באופן יותר עדין, לפחות אשתדל.
ננ"ב- אני מתחיל לחשוב שלמעשה דעותיך לא רחוקות מדעותיי, רק עלינו למצוא שפה משותפת. אשמח לשיחה יותר ספציפית ונוחה...
אנשים התעלמו מתגובתי הישירה האישית לשאלה.
וחוץ ממך ועוד אחד אף אחד לא הגיב כמעט ל"לא קראתי את שאר התגובות, אבל..."...![]()
.
שנעשה סחר חליפין? 
מקרה קלאסי של מטרה שקמדשת את האמצעים.
אבל כנראה שהייתי שולחת מישהו אחר לעשות את זה במקומי. (מעשה אנוכי מאוד, אבל זה מה שהייתי עושה)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד