מה אתם אומרים-קצת נחת..

אני רוצה, באמת רוצה. להתחתן. רוצה זוגיות ובית משלי, שלנו.

אבל ילדים? וואלה, לא יודעת אם כ"כ זורם לי עכשיו, כל המחויבות הזאת..

אני רואה חברות שלי ואת אחותי, נקרעות.. לימודים, עבודה, הריון ואז ילד.. 

וזה כבד וקשה. ובכללי, אני לא כזה מתחברת לטיפול בתינוקות (ממצה את זה דיי מהר)

וגם מגביל מאוד מאוד.. ולי מתחשק לעשות קצת חיים, לטייל וכו'.. 

ואחרי שנים של טיפול באחים קטנים בא לי פשוט קצת שקט.. בלי איזה יצור שצורח באמצע הלילה

זה ניראה לכם משהו לגיטימי? ובאיזה שלב בקשר אני צריכה לספר לו שאני לא בעניין של ילד כל כך מהר?

וגם שמעתי שזה לא כזה פשוט מבחינה הלכתית..

יכול להיות שאחרים פה יתנגדו מאודפסידונית

אבל לי זה נראה לגיטימי.

ואני ממש מבינה אותך.

יכול להיות שזה לגיטימיהכול מה'
לדעתי תגידי את זה כבר בשלב מוקדם, כי אני מאמין שזה דבר קריטי לאנשים (גם לי), ויכול להיות שירצו לחתוך אחרי זה, וחבל סתם לצאת הרבה ולפתח ציפיות/רגשות ופתאום לקבל מידע כזה....
זה לגטימי, והאם לספר לו זה שאלה שתלויה במשך הזמן שבאיהודיה אמיתית

לך שקט,כי יש הבדל אם בא לך להכנס להריון אחרי חצי שנה- מה שנותן לך עוד תשעה ירחי לידה, או שבא לך חופש של שנתיים... שאז אני חושבת שכדאי להגיד, אבל קודם לברר מה דעתו בנושא ילדים, ולספר גם מה התחושה שלך, הייתי חושבת לספר את זה בסיגנון, פעם חמישית או שישית שאתם יוצאים...

תשעה ירחי לידה לא סימפטיים בלשון המעטה.רחפת..
לא רוצה לקלקל אבל.. 😩
מסכימה איתך אחד לאחד כמעט וחשה גם באותו מקום.רחפת..
אני נוקטת בגישת ''בלי לחץ'' ככל האפשר ולוקחת את הזמן בלי להכיר.. (אני קטנה יחסית בגיל)
לא יודעת מה נכון לעשות.
הצלחה ואור בהירות הדרך בעז''ה.

(ישר כוח על פתיחת השירשור)
יש הבדל גדול בין לגיטימי לבריאmatan

לגיטימי- הכל לגיטימי, כל מצב שאדם נמצא בו הוא לגיטימי. אין מצב שאדם נמצא בו שאין לו לגיטימציה.

בריא- זה לא.

זה פרט חשוב שכדאי שתגידי מראש, ומספיק זמן. להרבה אנשים זה חשוב מאוד, בין אם מהצד הרגשי,

המשפחתי או ההלכתי. לא יפה להיכנס לקשר עמוק ורגשי ואז להגיד "בעצם אני בקטע של להתחתן אבל

לא בקטע של להיות אמא", לחלק מהאנשים זה יהיה כמו להגיד "אני רוצה להתחתן אבל לא רוצה להיות

נשואה(להיות נשואה זה גם המון המון עבודה, המון השקעה, זה לוקח המון כוחות ומאוד מגביל)"

כדי גם לברר מה הנקודה הרגשית שעליה זה יושב- בעיני זו נקודה רגשית שמעידה על חוסר בריאות,

אני מאוד יכול להבין אותך, ואת הפחדים והקשיים, אבל התפיסה של "אני רוצה לעשות חיים"- היא לא בריאה

בעיני. תבררי מה זה באמת חיים, מה באמת שווה השקעה, תבני את עצמך להיות אדם בוגר ורציני, אולי

אפילו תלכי לייעוץ בשאלה הזו. כי זו שאלה שיכולה לפגוע לך בכל החיים.

טיפה נסחפת..ענבל
בס"ד

היא בסה"כ רשמה שהיא לא רוצה ילד כרגע אבל כן רוצה להתחתן.
מה לעשות שאנחנו חיים בחברה דתית וזוגיות בלי חתונה היא פחות לגיטימית?
מה לעשות שאנחנו בכל זאת אנשים שרוצים זוגיות אבל רוצים גם לשמור על ההלכה?
אז כן, הגיוני מאוד שהיא צעירה ועוד רוצה לחוות את החיים בלי העול של ילד.
סלח לי, אני חושבת שגם אתה יכול להודות ששוננ זוגיות בלי ילד לזוגיות עם ילד.
כמובן שגם שונה רווקות מזוגיות אבל לא זה העניין.
היא רוצה בן זוג והיא גם רוצה לחוות איתו את החיים ללא ילד. היא רוצה לטייל איתו, לראות איתו עולם, להתקדם איתו ואז להביא את הילד.
אני לא רואה בזה דבר לא בריא, אני רואה בזה דבר מאוד הגיוני שאני אפילו מזדהה איתו.
היא לא חיה בתפיסה של לעשות מה שבאלה, היא חיה בתפיסה שהיא עוד צעירה וכרגע היא רוצה לחוות חיים כאלה שלא בטוח שהם פחות חשובים מהקמת בית.
לכל זמן ועת, גם העת שלה לילד תגיע.

זו דעתךmatan

יש בריאות נפשית, ויש תפיסות עולם, חלקן בריאות יותר וחלקן חולות יותר,

החולי הנפשי(לא בצד של מדע הפסיכולוגיה, אלא מהצד הנפשי היהודי שמופיע בתושב"ע לדורותיה), הוא ניתן

לתיקון, והוא הופך כדברי הרמב"ם "מתוק למר ומר למתוק".

מי שלוקחת את עיקר החיים והאושר בהם והופכת אותו למשהו שלילי- זה מעיד על בריאות הנפש שלה.

האם לגיטימי להיות חולה- כן, גם אני חולה בהרבה דברים. גם אני מפחד וגם לי יש חששות. אני לא מושלם.

האם זה בריא- לא.

אין ספק שהעולם שונה בין בלי ועם ילד. ואין ספק שזה הגיוני(וכתבתי את זה גם למעלה, וגם אני מבין את זה),

אבל זה יושב על תפיסת עולם\חסך רגשי- שהם מזיקים ויפגעו בכל החיים שיבואו. מי שחושב שלבלוס סוכר זה

בריא- זו תפיסה שתזיק לו. מי שרואה בחיי משפחה, באחריות, משהו מגביל ופוגע- זו תפיסת עולם שתזיק לו-

כי זה מה שהוא יראה, בין אם זה מגיע מתפיסת עולם שהוא לא בירר מספיק(או שכן בירר), בין אם זה מגיע

מחסך רגשי. מי שיפגע מזה זה האהובים שלו, כשהוא חי בדיסוננס מתמיד בין לאהוב אותם לבין לרצות להשתחרר

מהם

וזו זכותך המלאה לראות בדברי היסחפות,

זו דעתי מתוך מה שקראתי בדבריה.

עיקר החיים והאושר זה הילדים?ענבל
בס"ד

בעצם ברגע זה דנת את כל מי שהוא חשוך ילדים לחיי אומללות.
אני לא אומרת שאנשים חשוכי ילדים לא מרגישים את החסרון אבל אני כן חושבת שיש בחיים עוד כמה דברים מעבר.
היא לא אמרה שזה משהו שמגביל ופוגע, היא אמרה שזה משהו שהיא כרגע לא מוכנה אליו ואין לה כוח אליו.
זה ממש לא אומר שלעד היא תחפש איך להיפטר מהילדים שלה.

דעתך היא שיש לה בעיה בנפש?
אז מחילה אבל דעתך מזעזעת אותי.
באופן כללי לאבחן ככה בן אדם זה מזעזע בעיניי,
באופן ספציפי לאבחן ככה מישהי רק כי היא אמרה שאין לה כוח כרגע לילדים אבל היא כן רוצה זוגיות זה מזעזע בעיניי.
בעצם ברגע זה אמרתי שיש עיקר לחייםmatan

וזה מזעזע אותך.

כן- עיקר החיים של אדם יהודי הוא זה. זה יסוד הבריאה כולה "לא תוהו בראה לשבת יצרה".

את יכולה ללמוד את הנושא, לא באתי ללמד אותך. יש מספיק מקורות לעיין בהם. יש לרב

מלמד פרק שעוסק בנחמת חשוכי ילדים בעקבות הנושא הזה.

אני הבנתי מתוך דבריה אחרת ממך. אז אני מגיב על מה שאני מבין, לא על מה שאת מבינה.

המצב שבו היא נמצאת עכשיו מעיד על העולם הפנימי שלה- זה אומר שאם היא תישאר באותו מקום-

היא תמשיך לעד להרגיש ככה.

כן, זו דעתי, אבל היא לא מיוחדת, מעטים האנשים שהם בריאים בנפשם(שוב, לא במונח הנפוץ) בעולם שלנו...

מחול לך.

באופן כללי להתייחס לעולם התוכן שהאדם מציג, ולנתח אותו, ולהעמיד אמירה מולו זו דרך של דיון.

באופן ספציפי, זה מה שאני קראתי בדבריה.

להגיד שיש עיקר לחיים לא מזעזע אותי.ענבל
בס"ד

להגיד שרצון לדחות ילדים בכמה שנים מעיד על פספוס של אושר ופגיעה בעיקר החיים זה מזעזע אותי.
אני לא טענתי שילדים זה לא חשוב, טענתי שיש דברים מעבר.
גם אנשים חשוכי ילדים נראה לי ישמחו אם אנשים יראו בהם משהו מעבר לעובדה שאין להם ילדים.

אני לא מבינה מאיפה הסקת את זה שהיא עומדת להישאר ככה כל החיים. בחיים יש שלבים, יש גם שלב של לרצות לעשות כיף וחוויות שכן, ילדים יכולים להגביל אותן. זה לא אומר שלא מגיע השלב שגם משתקעים ומתייצבים יותר ואז גם מביאים ילדים.
גם אני רוצה כרגע לחיות בלי העול של משפחה וב"ה אני מאוד בריאה בנפשי ומאוד מודעת לזה שבשלב מסוים כן ארצה.
גם היא לא אמרה שהיא תמיד תסרב להביא ילדים אלא שהיא רק רוצה לדחות את הבאתם בקצת זמן.
אני חושבת שגם אתה תוכל למצוא הרבה מאמרים על זה שזוגיות חשובה גם בלי קשר לילדים. זוגיות זה מה שהיא רוצה ואין שום סיבה בעולם שהיא לא תקבל אותה. לא צריך להפחיד אותה סתם שיש לה בעיה בנפש והיא זקוקה לטיפול. אתה לא מאבחן וזה אבחון שטחי לחלוטין.

אני שלחתי אותה לטיפול?matan

אני מדגיש שוב- לא מדובר בבריאות נפשית כמושג של טיפול פסיכולוגי(או כל טיפול אחר).

מדובר בבריאות נפשית של גישה ותפיסת מציאות או שבאמת קיים חסך רגשי שמצריך התבוננות שלה,

בעצמה בו.

פה טמונה הנקודה המרכזית, הגישה שיש דברים יותר חשובים בחיים מהתפקיד שלנו, שהוא יסודו-

"לא תוהו בראה לשבת יצרה", זו חשיבה שהיא "לא בריאה" לפי המושגים של חז"ל.

אנשים חשוכי ילדים הם אנשים נהדרים שעושים את תפקידם כפי יכולתם בעולם הזה, כמובן שזה מאפשר

להם להיות פנויים לעסוק בדברים שאנשים שעסוקים בנושא המהותי ביותר במציאות- גידול ילדים, לא יכולים,

וזה מבורך.

הרצון לדחות ילדים הוא זה שמעיד על פספוס של הבנת מהות ועיקר החיים. זה יכול להגיע מהרבה

סיבות, אבל כולן יחזרו לאותה נקודה- משהו חוסם אותה מלהגיע לרצון הזה.

השלב בחיים של לתפוס כיף כשיחרור מכל אחריות ועבודה- הוא אמנם שלב, אבל כמו כל דבר בחיים-

השלב הזה צריך לעבור. אם הוא לא עובר אחרי גיל מסויים- הוא מעיד על פגם בהתפתחות. כל עוד

אדם לא עובר לשלב שבו הוא מבין שהשמחה והאושר בחיים הם המחוייבויות שלו, הם העבודה והעמל

שהוא משקיע- הוא לא בנוי עדיין גם לא להיות בן זוג. נכון שילדים מגבילים את היכולות לעשות דברים

שנחשבים כ"כיף"- אבל אנשים שבאים לבנות בית צריכים להיות, במצב אידאלי- במקום שבו הם כבר

לא מחפשים לעשות "כיף" אלא לעשות "טוב". כמובן שגם להנאה יש מקום חשוב בלעשות טוב,

אבל כל עוד המודעות נמצאת ב"כיף" ולא ב"עבודה"- האדם לא בוגר מספיק, להקים בית.

החיים לא מורכבים מ"כיף" ומ"משתקעים"- המשתקעים ומתייצבים זה העונג האמיתי בחיים.

את לא יכולה להעיד על עצמך... זה מילכוד 21...

גם אם בשלב מסויים תרצי- זה לא אומר שעכשיו זה בריא שאת לא רוצה.

זוגיות חשובה גם בלי קשר לילדים, אבל לא הייתי ממליץ לגשת להתחיל מלכתחילה זוגיות לפני שמוכנים

לילדים. אם זה לא עניין נקודתי שבאמת מצריך טיפול נפשי אמיתי בקשר לילדים- אז זה ישפיע גם על בניית

הזוגיות. ואם היא תיכנס לזוגיות לא מתוך מקום של שמחה בעבודה ובהגבלות- היא תצטרך להתמודד עם

יותר קשיים בזוגיות שלה מלכתחילה.

אני כן מאבחן, תראי אותי, והאבחון שלי לא שטחי. האבחון שלי מגיע בנוגע לדברים שהיא כתבה.

ושוב- לא שלחתי לטיפול. הסוגיה של בריאות נפשית היא על פי היהדות לא על פי המדע הפסיכולוגי בנושא

הזה.

זה שאת רואה דגש גדול באמירה שלה שנאמרת "עכשיו" אני לא שם את הדגש שם ולא מרגיש לי שזה

המקום, כאילו- רק כרגע זה לא מסתדר וממש בקרוב זה כן. יש לי גם ניסיון עם הדברים הללו, הם לא

זמניים בד"כ. ואפילו אם הם אכן זמניים- עצם הרצון לזוגיות בלי ילדים והסיגנון שבו היא כתבה את דבריה,

מובנים אצלי כך, זה מה שאני הבנתי מדבריה, ולזה אני מגיב- ואם לא נאה בעיניך, את לא חייבת לקבל.

אין דברים חשובים יותרמקרוני בשמנת
יש פשוט זמן ודרך לעשות כל דבר.
במיוחד משהו עצום וחשוב כמו גידול ילדים, לא נכנסים לזה מתוך חוסר רצון או סתם מתוך משיכת כתפיים פאסיבית.
לדבר חשוב כל כך נכנסים באהבה ובשמחה מתוך רצון ועם המון כח.
מסכים מאודmatan

ואם הם חסרים- צריך לבדוק למה.

זה בדיוק ההבדל בין לגיטימי לבריא.

אין לי כוח להיכנס לדיון הזה, גם ככה לא נשתכנע.ענבל
בס"ד

רק נקודה קטנה-

אני לא מכירה את הניסיון שלך אבל גם לי יש ניסיון עם זה ורוב הבנות שאני מכירה רוצות לדחות ילדים בלי קשר לזה שהן רוצות זוגיות.
זוגיות היא הרבה מעבר לילדים ואתה כנשוי צריך לדעת את זה טוב ממני.
לא הייתי כובת "רוב". כן הייתי כותב שזה משמעותימשה

לא נשתכנע זה ברור, לא ניסיתי לשכנע אותךmatan

זה שהרבה אנשים עושים משהו, או חושבים או מרגישים אותו לא הופך את זה לנכון.

זוגיות היא בעלת ערך עצמי גדול מאוד, גם בלי ילדים. אבל הגישה הבסיסית שהוצגה בדבריה

משפיעה גם על הזוגיות, ומראה שגם הזוגיות שלה תהיה חלקית בלבד.

את לא יכולה להגיד לי מה אני צריך לדעת או לא- או שאת מקבלת את זה שאני יודע, ומהמקום

הזה אני כותב, או שלא.

רצינית שהרוב רוצות לדחות?*צועד*
אני בשוק מזה.
אני מקבלת את ההערה של משה. אולי לא הרוב.ענבל
בס"ד

חלק לא מבוטל.
אני ממש לא בשוק מזה...
זה לא כאילו יש לנו דרך להיות בזוגיות בלי נישואין וזה מאוד הגיוני שיש שלב שאנחנו רוצות זוגיות אבל לא ילדים.
אם היהדות הייתה מאפשרת מערכות יחסים ארוכות ואינטימיות (להבדיל ממערכות יחסים ארוכות רגילות) אז אולי המצב היה שונה.
כנראה נתת משקל גדול מדי ל'זוגיות'*צועד*
לחשיבות שלה
ובעיקר לחשיבות שלה מול דברים אחרים.

אבל זה לא רק את.
זה כל התגובות בשירשור הזה.
היא לא עומדת מול שום דבר אחר.ענבל
בס"ד

זוגיות זה משהו אחד וילדים זה משהו אחר.
את שניהם אנחנו רוצים, כל אחד בעיתו ובזמנו.
איפה זוגיות מוזכרת בהלכה/דת היהודית?*צועד*
אני אתן לך את האובייס:ענבל
בס"ד

"לא טוב היות האדם לבדו"
"על כן יעזוב איש אביו ואמו ודבק באשתו".
^^עוד סתם אחד

יתר על כן: אם כבר מדברים על הלכה - אז נשים פטורות ממצוות "פרו ורבו",

לעומת זאת, ב'דת' היהודית מתואר שמלכתחילה נבראה האישה כחלק מזוג. בעוד רש"י מבאר את "והיו לבשר אחד" כוולד העתידי, הרמב"ן שם מדבר על כך שעצם החיבור בין איש לאישה הוא ה"בשר אחד" (ושיטתו שם היא פשט, שכן לפני שנגזר מוות על האדם - אין צורך בילודה, ובאמת האישה נקראית בשלב זה "אשה כי מאיש לקחה זאת", ורק לאחר הגירוש מגן עדן היא נקראת "חוה כי היא היתה אם כל חי"). 

הרב סולובייצ'יק ב"איש האמונה" מדבר על הצורך בזוגיות כגאולה מן הבדידות של היחיד, וכשלעצמה, גם בלי כל קשר להבאת צאצאים (כמובן, ללא ספק גם הוא תמך בהבאת ילדים, אבל לא ראה בזה את חזות הכל בחיי נישואין). 

והיו לבשר אחד=''הוולד נוצר ע''י שניהם ושם נעשה בשרם אחד''מעין אהבה
רש''י על הפסוק שהבאת כדוגמא.

שימי לב לתגובתו של "עוד סתם אחד"ענבל
לשון הזהב של הרמב"ן בנושא:עוד סתם אחד

"והיו לבשר אחד" - הולד נוצר על ידי שניהם, ושם נעשה בשרם אחד - לשון רש"י.

ואין בזה טעם (!!!), כי גם הבהמה והחיה יהיו לבשר אחד בולדותיהם!

והנכון בעיני, כי הבהמה והחיה - אין להם דבקות בנקבותיהן, אבל (=אלא) יבא הזכר על איזה נקבה שימצא, וילכו להם!

ומפני זה אמר הכתוב, בעבור שנקבת האדם היתה עצם מעצמיו ובשר מבשרו, ודבק בה, והיתה בחיקו כבשרו ויחפוץ בה להיותה תמיד עמו. וכאשר היה זה באדם - הושם טבעו בתולדותיו, להיות הזכרים מהם דבקים בנשותיהם, עוזבים את אביהם ואת אמם, ורואים את נשותיהן כאלו הן עמם לבשר אחד

וכן "כי אחינו בשרנו הוא" (בראשית לז, כז), "אל כל שאר בשרו" (ויקרא יח, ו): הקרובים במשפחה יקראו "שאר בשר". והנה יעזוב שאר אביו ואמו וקורבתם, ויראה שאשתו קרובה לו מהם. 

עד כאן לשונו. כפי שפירטתי לעיל, זהו פשט הפסוקים. וקושייתו על פירוש רש"י לא בנקל תיפתר. 

@*צועד* - לתשומת לבך, על חשיבות הזוגיות ב'דת' היהודית.

מתוק מדבש*צועד*
אני גם מסכימה עם מתן...והטענה שאת חוזרת ומעלה היא לא דומה בכמעין אהבה
הדוגמא של חשוכי ילדים בכלל לא רלוונטית.
כי הנקודה היא שזוג חשוך ילדים צריך ללנוד מה השליחות שלו ומה העיקר בחייו באפיקים אחרים מילדים מכיוון שזה מה שה' בחר עבורו.

וכאן מדובר בלבחור בעצמך לדחות את מה שה' מבקש ממך.

זה שונה בתכלית.

ההבנה שלשים את החופש והכיף בחיים בתור מטרה שהכל סובב סביבה זה לא נכון.
בודאי שהתכלית של כל אחד עובר דרך משפחה.
מותר לרצות גם להנות וכיף וחופש.
אבל לא שזה ינהל את החיים.
בעיני זה ממש חוסר בשלות לחתונה.
כי חתונה זה להיות מוכן להרתם למשימת חיי שיכולה להתממש רק כנשמה שלמה,בזוג.
ולדחות הבאת ילדים בשביל האני הפרטי שלי זה לא רק לבחור לעשות מה שכיף לי זה לעצור מהלך טבעי של ה' ולא להיות מוכנה להתמסר לשליחות שלי.
בעיני זה אמור לגרום לברור עד כמה היא מוכנה באמת להתחתן.
אולי כן. ואולי לא.
מסכימה איתך ככרחלולו
המשפט הככ טבעי וברור הזה הכי תפס אותי
"מה לעשות שאנחנו חיים בחברה דתית וזוגיות בלי חתונה היא פחות לגיטימית?" וזה באמת מה שאני מנסה להסביר לסביבה החילונית שלי כל הזמן כשהם נגד חתונה מוקדמת..ואני מנסה להסביר להם שאין מה לעשות..באיזה שהוא שלב בן אדם רוצה זוגיות ..לא משנה באיזה חברה אתה חי.בצל ההלכה -אי אפשר לנהל מערכת יחסים שלימה מחוץ לנישואין!! ובכללי כל מה שאמרת-הסכמתי לחלוטין.
יש מצב שאינו לגיטימי הלכתית.*צועד*
(בהקשר למשפט הראשון שכתבת..)
מצחיק, כי אני בקטע של ילדים ופחות בקטע של זוגיות נכון לעכשיוחופשיה לנפשי
וכן, לגיטימי ובכל זאת צריך לשאול רב.
יש לי חבר נשוי שעושה חיים ומטייל עם התינוקת...תמהון לא-ל

מבין השורות פה אני קורא שהיית מעורבת עמוק בטיפול באחים שלךמשה

יש סיכוי שזה העניין?

היית קמה בלילה לאחים הקטנים שלך?

אני מכיר לא מקרה אחד ולא שניים של כאלה שבהם האחות הגדולה במשפחות גדולות בחרה לא ללדת בכלל בשנות העשרים שלה או להסתפק בשניים-שלושה ילדים באמרה שכבר גידלה מספיק.

מצד שני, הילדים האלה גם מביאים אושר יחד עם הלילות ההזויים והפגנות הזעם.

בתמונה: ילד שנרדם עליי באמצע הלילה וסירב לתת לי לישון.

וואי! איזה מאמי!!!חלושששש

אני חולת תינוקות!

הפותחת,

תודי שעכשיו את כן רוצה..
התמונה הזו צולמה בערך ב3 לפנות בוקרמשה

אחרי שהבנתי שלישון כבר אי אפשר, לקחתי את המחשב הנייד והתחלתי לקשקש בפורומים...

אז מתי הלכת לישון?יהודיה אמיתית

בלילה ההוא לפני 3 שנים? כמה וכמה פעמים. לא זוכר כבר...משה

הילד הזה כבר בן 3 וחצי.

הוא כזה מתוק!!בת מלך =)
ילדים זה עם קסום!!!
אני מבינה אותך, לגיטימי להרגיש ככה..יחד עם זאת,מכלליסטית

אולי כדאי לך לבדוק שוב עם עצמך, אם זה נכון להתחתן בשלב הזה, אולי לחכות קצת? כי זו בעייה ממש גדולה מבחינה הלכתית להתחתן בידיעה שמונעים מההתחלה..מצד שני, גם לחכות הרבה זה באסה..אולי תשאלי רב כלשהו?

מבינה את הרגשתך, גם לי היתה תקופה כזו שלא היה לי כח לילדים אחרי הרבה שנים שטפלתי באחים הקטנים, אני בכורה..
הרבה סיעתא דשמיא יקרה!!

איזה מחשב זה?(;אוריה,
(קניתי השבוע i7 זיכרון ssd ו16 giga ram
13 אינצ' מגע של אסוס
מחשב תענוג!
רק צריך לקנות אופיס.. כמה עולה?)
הנייד הקודם שלי. Dell Inspirion 5100משה
כמה עולה אופיס?אוריה,
הכי זול שאתה מכיר ולא גירסת האון ליין
קניתי פעם רשיון חוקי בכמה עשרות דולרים.משה

לא זוכר איפה.

לא יודע מעבר לזה שהוא אוקטב כהלכה.

אפשר לקנות אופיס בזול דרך עובדי הוראהיניבא
אשתי גננת וקנינו בזול דרך הסתדרות המורים. לא זוכר בכמה.
למורים 80 ש"ח באתר חותםאומנותי

תודה לשניכםאוריה,
איזה מתוק *שלי*
לי עצוב לשמוע את זה.*צועד*
סליחה..
אני תוהה. האם כשתדעי שיש לצידך גבר שאפשררחפת..
לסמוך עליו יהיה יותר קל לחשוב על האופציה?

שאלה נוספת, האם את רוצה משפחה גדולה בסופו של דבר?
מענייןdanielo

לפני שנה הייתה תקופה שגם חשבתי על העניין,ואז הכרתי מישהי והכל השתנה.

מה גם שהתבשל העניין שזה רצון השם.וכמובן הצד ההלכתי שממש לא פשוט.

אני מאמין שבעז"ה כשתכירי את בעלך זה ישתנה.

בנוסף,הרי זה מימלא דבר שהשם קובע..אז מה שנקרא "השם על השם יהבך..." בורא עולם בוודאי יודע מה טוב לך,תני לו לסדר את העניינים (:

תגובה יפה.רחפת..
^^אהבתי לב טהור:)
יש ליד האדם אפשרות רבה למנוע את חסדי ה' הללו...matan

*השלך על ה' יהבךצריך עיון
בדיוק על כך חשבתינקודה

בס"ד

ולענ"ד זה הסדר היותר נכון-

קודם כל לרצות זוגיות.

אהבה, בית וכ'.

כשפוגשים את האדם הנכון,

בין שאר הרגשות שנוצרים נוצר החשק לילד משותף.

לענ"ד זה הרבה יותר בריא ונכון לרצות ילדים מבעלך-

האדם הספציפי שאותו את כל כך אוהבת-

מאשר סתם לרצות ילדים.

אגב במצב כזה את חסינה מהטעות האיומה-

"נכון שהבחור לא משהו,

אבל אני כבר רוצה להתחתן, רוצה ילדים, אז נתפשר עליו כדי היות כבר אימא".

ומכירה מישהי שזה היה השיקול המכריע שלה בלהתפשר על בעלה.

כיום יש לה ילדה ממנו- והיא גרושה.

או לחלופין נשים שמתייאשות מבעל, ומוכנות לקבל תרומה וללדת ילד...

כמובן שזה לא מחייב,

אבל לענ"ד הסדר הנכון והבריא מבחינה טבעית ברצונות,

הוא כמו הסדר הטבעי והנכון במציאות,

קודם זיהוי הדדי כבעל ואישה, חתונה אהבה ואז ילדים,

כך גם ברגש, קודם רצון לבעל. 

כשתהיי נשואה לגבר שאת אוהבת יהיה מקום אמתי ורצון אמתי שיהיה לכם ילד ביחד.

לא שתמיד זה נגמר ככה אבל לענ"ד הסדר הבריא זה כמו במציאות

תחזרי אלינו אחרי החתונה ; )איש השקים
מסכין איתך לגמרי, למי יש כוח לכאב ראש שכרוךעשו יכין
בלידה וא'כ טיפול בילד?
זה באמת קשה ולא מובן מאליו הרצון לילדים, לדעתי צריך לתכנן את זה טוב טוב ולדעת שאתה מסוגל ומוכן לפני שנכנסים לזה. בלי קשר אני מאמין שתחילת הנישואים צריכה להיות בלי ילדים לפחות לשנה שנתיים- ילד עם כל הקסם שהדבר הוא אחריות עצומה שדורשת השקעה עצומה לא פחות
זה לגיטימי, זה בסדר, אל תרגישי רע עם עצמך.ענבל
בס"ד

אני חושבת שזה משהו שצריך לספר בתחילת קשר אבל אני כן חושבת שכדאי שתקחי בחשבון שאם את רוצה להתחתן עם בחור דוס אז לרוב הוא לא יסכים.
מה שכן, אני מבטיחה לך שיש המון בחורים שמוכנים לזה ואפילו רוצים גם.
לגיטימי ביותר לרצות למנוע ישר אחרי החתונה.

בקשר להלכה-
חיפוש מהיר בגוגל יעלה לך דעות רבות ומגוונות.
יש היתרים, יש אפשרות, אל תפחדי מזה.
חפשי את הדרך שמתאימה לך.
לילדים שלך עדיפה אמא שרוצה אותם מאמא שקיבלה אותם בעל כורחה (אתם יכולים לקפוץ ולהזדעק אבל זאת עובדה שיש נשים שמרגישות אומללות על שילדו ילד מייד אחרי החתונה. לא לכולם זה כיף ונעים.).

בקיצור, אם ככה את מרגישה אז לכי, חפשי את הבחור שיהיה מספיק רגיש כדי להבין לליבך ובד בבד חפשי את הרב שיהיה מספיק רגיש כדי להבין לליבך. מבטיחה לך שתוכלי למצוא.

זה לגיטימי ביותר לרצות זוגיות. זוגיות זה הדבר הכי נפלא שיצר הקב"ה בעולמו. אל תתביישי ברצון הזה גם אם הוא לא בא עם רצון לילדים.

מה שכן, אני כן התחברתי קצת לאלה שאמרו פה שכשתכירי את האחד אז תרצי ילד. אבל אני לא מסכימה איתם שזה גורף ואני לא מסכימה איתם שזה אומר שלא תמנעי.
יכולה לספר לך שלי היה חבר שהוא היחיד בעולם שגרם לי לרצות ילדים, היחיד. אבל ידעתע שגם אם נתחתן אני בכל זאת אמנע, כי הרצון הזה נובע מהאהבה החזקה שלי כלפיו ולא מאמונה שאני באמת מוכנה לילד עכשיו או מייד אחרי החתונה.

זהו.
מקווה שהייתי לעזר..
שיהיה לך המון ב"הצלחה
ושתזכי לבשר לנו בשורות טובות ממש בקרוב.
אי אפשר לקבוע הלכה לפי גוגל! היא צריכה ללכת לרב שלה שעל פיויהודיה אמיתית

היא הולכת כל הזמן, ולהסביר את כל השיקולים, הוא כבר יגיד לה מה לעשות. רוב הרבנים מתירים למנוע, כולל רבנים ממש דוסים,

אולי בכלל עדיף לך לחכות שנה עד החתונה, ואז למנוע עוד שנה?- זה נראה לי יותר טוב מלמנוע כמה שנים.

וגם, תסמכי על ה', הוא יודע מה טוב לך, רוב הנשים לא נכנסות להריון מיד...

גוגל יכול להבהיר שיש הרבה דעות.ענבל
בס"ד

לא כתבתי לה לפסוק הלכה על פי גוגל, רק לחפש כדי לראות שקיימות דעות שונות ומגוונות.

זה לא עניין של מה נראה לך, זה עניין של מה היא מרגישה. היא מרגישה צורך בזוגיות, בבעל, אבל בלי ילדים כרגע. זה מה שהיא מרגישה, אז תתווכחי איתה?

לסמוך על ה' זה עד גבול מסוים. יש גם עניין להיות קשובים לעצמנו.
תגידי את נשואה היום? היית?תתתתתתתתת
לא זה ולא זה..ענבל
בס"ד

רווקה ושמחה בזה כרגע.
הייתי במערכות יחסים ארוכות אם זה משנה.
מה?? יש לך שרשורים שלמים של בעיות עם בעלך!!!!הכל תפוס...

מה?? אפשר דוגמה בבקשה? אני מתלבטת אם לצחוק או לבכות..ענבל
זו לא היא.שאלה לי.
זו הייתה מישהי אחרת עם שם דומה.
אוקיי עכשיו אני רק בקטע של לצחוקענבל
בס"ד

מחילה אבל-

תהיו בריאים.
מסכנה..שאלה לי.
אל תשימי עליהם..
תצחקי!!
מסכנה? חלילה. פשוט לא הבנתי מאיפה הסיקו על בעיות בשלום בית..ענבל
בס"ד

אבל עכשיו כשזה הובהר אני סבבה
כמעין הנובע
ענבל! עלינו עלייך!
רוצה לספר לנו על הפצל"ש שלך??
לא! הוא שלי!ענבל
בס"ד

לא יפה לצחוק עליו!

ואוו.. ממש מחילה! איך יכול להיות שזה אותו שם?..ממש מתנצלת..הכל תפוס...
זה לא אותו שם, מי שאת חשבת הייתה "ענבר"ענבל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרסתרחלולו
לסמוך על ה' זה עד גבול מסויים...?????!!!!!!!!!מעין אהבה
נראה לי שבמשפט הזה הוצאת כל טיפת רלוונטיות מכל מה שכתבת.

לסמוך על ה' זה לגמרי בלי גבול.

כאילו את חושבת שבדברים מסויימים אנו צריכים לא לסמוך עליו אלא להקשיב לעצמינו כי אנו יודעים יותר טוב ממנו מה טוב לנו?
לא. אני חושבת שמה שאלוקים עושה נשגב מבינתנו.ענבל
בס"ד

אנחנו לא יכולים רק לסמוך על ה', אנחנו חייבים לפעול גם לפי התחושות שלנו על הארץ.
מה לעשות שנולדנו בני אדם?
בפעם האחרונה שבדקתי אף אחד מאיתנו לא דיבר עם אלוקים ישירות.
אלוקים ציווה אותנו בדברים והשאיר אותנו לקיימם, הוא לא דיבר על התחושות שלנו ועל כל שאר הדברים שיהיו. אלו דברים שאנחנו צריכים להבין בעצמנו.
אז כן, יש משמעות לזה שהיא מרגישה שזה לא בשבילה כרגע.
אם אתם בקטע של ה' יודע מה טוב וכו' אז אולי כרגע מה שטוב לה זה להיות בזוגיות ללא ילדים.
אף אחד לא יודע מה באמת ה' רוצה ממנו כרגע, אנחנו יכולים רק לנחש והניחושים נעשים על פי ההרגשות וההבנות של כל אחד מאיתנו.
בדיוק בשביל זה יש הלכות*צועד*
שמסבירות לך מה ה' רוצה בכל עת.

ברור שיודעים מה ה' רוצה ממנו.
שני דברים:ענבל
בס"ד

א. ההלכה לא אומרת מתי, היא רק אומרת שמצווה להביא ילדים.
אותה הלכה גם אומרת שלהיות בזוגיות זה דבר חשוב בלי קשר לילדים.
ולאותה הלכה יש מיליון דעות.
אז לא, אתה לא באמת יודע, אתה מאמין שאתה יודע, יש הבדל. ההבדל הזה הוא הפתח למחלוקות. אני לא נגד, אבל אני בעד שנדייק.

ב. כמו שכבר הזכירו כאן- המצווה היא על הגבר ולא על האישה. אי אפשר להכריח אישה ללדת.
חוץ מזה שאם תסתכל קצת במאמרים של רבנים תראה שהרוב נוטים להתיר מניעה במקרים מסוימים.
לא מכיר רב*צועד*
ולמדתי את הנושא
שמתיר בצורה גורפת.

ההיתר הוא דחוק יחסית, בגלל מצב גופני או נפשי של האישה. תמיד אפשר להגיד לרב שהאישה מתמוטטת נפשית והוא יתיר(מכיר זוג כזה..) אבל פותחת השירשור מדברת נטו על הכיף שבזוגיות שהיא לא רוצה להפסיד('לעשות קצת חיים, לטייל') - מעניין אותי רב שיתיר.
לא בצורה גורפת, בכל מקרה צריך לדבר עם רב.ענבל
בס"ד

היא תיארה חוסר מוכנות נפשית לגידול ילדים. יהיו רבנים שיתירו לה, תאמין לי.
לא באינטרנט אלא בפגישות אישיות.
אף רב לא יגיד לה ללדת אם היא לא מוכנה ולא רוצה בזה עכשיו.
אה וכן, הם גם ברובם לא יגידו לה לא להיכנס לזוגיות.
שוב, לזוגיות יש ערך ויש רצון טבעי של אדם להיות בזוגיות. כשהיהדות לא מאפשרת את זה באופן טבעי אלא רק בחתונה אז זה מה שיהיה.
אני יותר מגדיר את זה כ'חוסר רצון' זמני לגדל ילדים*צועד*
לפי הבנתי דברי הכותבת.

יל זה בדיוק אני כואב.

הרצון לחיים כיפים נהיה כ"כ חזק שהוא כבר הופך ל'לא יכולה נפשית'
הרצון בעייתי. אין מספיק רצון. היכולת צדדית..
לא מסכימה.הקולה טובה

ברור שצריך לסמוך על ה'.

אבל צריך גם להשתמש בשכל.

אני מאמינה שאת הולכת לרופא לוקחת תורופות ועובדת לפרנסתך, נכון?

מה את לא סומכת על ה' שירפא אותך?

שיצניח לך כסף מהשמיים?

אותו דבר גם כאן- צריך להפעיל את הראש ולחשוב גם לבד מה מתאים לי ומה נכון לי.

ומי שלא מפעיל את הראש ובוחר ומחליט- אז לפעמים העונש שלו שהוא מקבל דברים שלא נכונים לו, ואז הוא צריך להתמודד איתם ולתקן את הטעויות שלו.

הקב"ה לא מונע מאיתנו לטעות.

הוא נתן לנו בחירה חופשית ואת היכולת להשתמש בה, לטעול ולשלם על הטעויות שלנו.

זה לא סותר השגחה פרטית או לסמוך על ה' כשזה לא תלוי בנו.

יש צינור של שפע מלמעלה.

אבל הברז שלו נמצא אצלנו.

לפעמים הצינור עצמו חסום- וצריך תשובה תפילה וצדקה כדי לפתוח. או שיש לו סיבות אחרות שלא תלויות בנו ונסתרות דרכי ה'.

ולפעמים רק הברז שאצלנו חסום.

ולפעמים הברז אצלנו צריך להיות חסום כי זה מה שנכון לנו עכשיו.

ולפעמים הברז פתוח וזה לא נכון.

הכוונה היא גבול האמונה וההשתדלותחוני המעגל פינות

לגיטימיאוריה,
ממש מבינה. במיוחד עם הלימודים... ולסגור את החודש... ממש אשמחעליו
לדעות ולייעוצים איך להתמודד... מצד אחד זה ממש חשוב ילדים... משפחה וכו. מצד שני. ..😳
תראי, חיים רק פעם אחת.בלדרית
והחיים קצרים מכדי להספיק הכל, אז לימודים אפשר להתחיל בגיל 20 ולסיים בגיל 23, ולהמשיך עוד בשעות הפנאי אם רוצים. לסגור את החופש בהחלט אפשר גם עם ילדים, יכול להיות שתרדו למשכורת אחת או אחת וחצי, ותצטרכו להצטמצם. אבל זה בהחלט אפשרי.
לדעתי ביתרון של להיות הורה צעיר זה בהחלט מכסה על זה. וקחי בחשבון שלא תמיד נקלטים להריון כזה בקלות ולא בטוח שזה יקרה כמו שתכננת, במיוחד אחרי תרופות ארוכות של אמצעי מניעה ובגיל מבוגר.
זה לא נושא פשוט או קל *אזהרה - יצא לי מבולגן*ש.א הלוי
יש גם את העניין של האחריות כלפי הילד.
ואם את יודעת שקשה לך לעשות את השילוב של: נישואין טריים + לימודים + עבודה + בית + ילד
זה לגיטימי לדחות חלק מהדברים לשנה או פחות/יותר
לפי השיקולים שלך ושל בעלך בעז"ה.
אישית - אני ובעלי בעד לדחות הריון לאחרי השנה הראשונה של הנישואין כדי להשקיע כזוג, בזוגיות ובקשר.
זו שנה לא קלה בד"כ, והריון זה התמודדות לא קלה בפני עצמה שצריך להגיע אליה מוכנים כזוג.

להביא ילד לבית שהאמא קורסת מעומס ומלחץ, העול הכלכלי כבד מידי על הזוג והזוגיות לא בריאה כי האמא רצתה לדחות הריון ולא דחו - זה לא בריא לפי דעתי. לא לזוג, לא לילד ולא למשפחה.

כן, כשמדברים על ילדים בדייטים, להגיד: אני חושבת ששנה ראשונה צריך להשקיע בזוגיות לפני שנכנסים להריון וכו'.
ללבן את הנושא בניכם ואם זה רציני מאוד הקשר- לנסות להגיע לפשרה בעניין אם צריך.

ולא לסמוך על: רוב הנשים לא נקלטות מהר להריון ובכלל לא בטוח וכו' וכו'- מכירה כמה זוגות שסמכו על זה, וההריון והילד אח"כ פגעו ונפגעו מאוד מכך שהזוג לא היה מוכן לזה. לא נפשית ולא פיזית(ולא כלכלית)

לצערנו - כיום, יציבות כלכלית זה דבר מאוד חשוב, לא אומרת להרוויח 10k ורק אז לחשוב על להביא ילדים, אבל כן - להרוויח לפחות 4-5k אם לא יותר, ולחסוך לקראת הילד.

זו דעתי.
יודעת שיש המון שחולקים עלי.
ממש מבינה אותך, הרגשה לגיטימית לחלוטין!מקרוני בשמנת
תראי, נכון שמבחינת היהדות אנחנו מצווים "פרו ורבו" מעצם היותנו בני אדם, עוד לפני תרי"ג מצוות וכל זה. אבל א' - רשמית החובה הזאת ניתנה לגבר ולא לאשה. אחת הסיבות שהחובה על הגבר היא בגלל שידוע כמה זה קשה על האשה ואי אפשר לגזור עליה משהו קשה כל כך שמסכן אותה. נכון שהגבר מצווה ולא ממש יכול ללדת בלי אישה, אבל החובה לא עלייך.
ב'- יש מצווה להביא עוד חיים לעולם אבל אין מצווה לעשות אתזה על חשבון החיים הקיימים או לעשות אתזה תיכף ומייד.

ובנימה אישית יותר - אני מאוד מאוד מאוד מבינה אותך.
אני בת בכורה, לשבעה אחים קטנים. אני חצי אמא גם ככה. אחותי הקטנה עוד רק בת שלוש, אני בהחלט מבינה את העייפות, חוסר הפרטיות וחוסר השקט.
אני החלטתי כדי לתת לעצמי שקט ומקום בלי מחוייבות לאחרים, בלי להחליף טיטולים ובלי להתעורר מבכי כי החדר שלי קרוב יותר - לקחתי את עצמי ושכרתי דירה לבד. חיכיתי שיהיה לי כסף, מצאתי דירה והיה לי מקום משלי לשנה וחצי. אני מאוד ממליצה, זה נתן לי בדיוק את מה שאת מבקשת - הפסקה, שקט, מחוייבות ואחריות על עצמי בלבד.

ואז כשהתחתנתי?
עוד כשיצאתי היה לי ברור שאני לא מוכנה לילדים עדיין, והייתי פתוחה לגבי זה. בעלי הצדיק התבאס מהעניין כשיצאנו אבל קיבל את זה מתוך הבנה שאני זאת שמסתכנת וסובלת ברגע שיש בעזרת השם הריון.
מה שכן שונה זה שיש לי עניין רפואי שבעצם מונע ממני ללדת סתם ככה באופן טבעי בלי לקבל החלטה ולפעול כדי להיכנס להריון, אז זה מקל מבחינה הלכתית כי אנחנו בעצם לא ממש "מונעים" אלא רק לא מנסים כרגע.
אבל האמת היא שאחרי החתונה פתאום היה נראה לי הכי טבעי והגיוני להביא לעולם ילד שנוצר מהאהבה שלנו. פתאום אני כל כך רוצה מבעלי ילד/ה שנוכל שנינו להעניק לה/ו יחד. ובעצם ההבנה שכעת זה לא הזמן ואנחנו לא מוכנים עדיין לטיפולים ואין בנו את הכוחות או את המשאבים להתחיל בתהליך הזה כרגע ובעצם כל הסיבות של לפני החתונה נותרו, מה שהשתנה זה רק הרצון שלי.

ועכשיו לדעתי האישית - אני מכירה זוגות שלא רצו תינוק מייד אבל לא מנעו מתוך אותה מחשבה של רבים פה "גם ככה לא נקלטים מייד", אבל זה לא עבד אצלם והריון לא מתוכנן הגיע מאוד מהר - לפעמים כבר בחודש הראשון של הנישואים. שמעתי ממישהי שכמה שהיא אוהבת את הילד שלה היא הייתה מלאה מרירות כלפיו כשגילתה שהיא בהריון. אין עניין להיות אמא עייפה ומתוסכלת, אין מצווה להביא ילד לעולם על חשבון השקט הנפשי שלך או השמחה שלך. את לא רוצה למנוע לעולמים, רק לחכות קצת, לתת לעצמך את הזמן.
יש משפחות שלא יודעים מה זה אמצעי מניעה והאשה יולדת שוב ושוב ומגיעה ממש לקריסה פיזית ונפשית. למה לא לעשות הכל מתוך רצון אמיתי ושלם? איך תרגישי כלפי ילד שיגיע בזמן שאת מתפללת שלא יגיע עדיין, או לילד שחיכית לו וקיווית שיגיע? לכל ילד מגיע להיות רצוי.
לגיטימי בשלב הזה של החיים...אביול

יש הבדל בין טיפול בילדים שהם לא שלך, לבין טיפול בילדים שאת ילדת, הנקת וכו'...

אין ציפייה שכבר מעכשיו תרצי ילדים. זה בא עם הזמן. עכשיו המוקד הוא בלמצוא את בעלך בעז"ה... אח"כ תבוא ההתמודדות עם הילדים.

שמעתי מהרבנית ימימה מזרחי, שאין עניין דבר בדייטים על חינוך ילדים (אני טיפה מסוייגת מזה, אבל קחו ת'עיקרון). כי אי אפשר לדעת מה יהיה אז... צריך בשלב הזה של הדייטים לבדוק את ההתאמה ביניכם.

בהצלחה!!

זה אכן לגיטימינתן.1
דבר ראשון -צריך להבין שבחיים לכולם יש חששות/פחדים מי פחות מי יותר בין אם זה ילד/ה לפני כיתה א ובין אם זה ההורה ששולח לכיתה א.
וכן גם גברים חוששים מהקמת בית והריון לא פחות מנשים (נכון שהכל נופל עליכן (ההריון הלידה) אבל גם אנחנו נדרשים לספק לכן הרגשה ותחושה שהכל בשליטה גם אם אנחנו לא תמיד מרגישים כך ,ולפעמים לא יודעים איך לתפקד במצבים כאלה וקצת אדישים )

דבר שני- צריך גם לדעת לאזן בין הרצון הזה לחיים של חופש ולעשות כיף חיים וחופש ללא הגבלה לבין להקים בית נאמן בישראל וילדים (וזה לא סותר אחד את השני )כי זה לא נכון לחיות רק על הרצון לחופש וכיף חיים לפעמים כבר מתמכרים לזה וזה לא פשוט לחזור לשגרה,(אפשר לראות את זה כל יום ראשון שחוזרים לעיסוקים או בחזרה לבית הספר אחרי חופש או חייל שחוזר מרגילה ולא רוצה לחזור לשגרה).
"לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים "(קהלת א')
"אין ראוי למאוס לגמרי ההשתדלות להשיג חיי שעה, אבל ראוי שלא יהיה כל ההשתדלות תמיד בהם."(ספורנו שם)

לדעתי יכול להיות באמת שהפחד שלך נובע מזה שרוב גיל ההתבגרות שלך עסקת בגידול הילדים על חשבון הזמן שלך (חברים, לימודים וכו) ונוצר איזה שהוא חסך בחופש והנאה .
וגם טבעי שבחורה תחשוש מתוקופת ההריון והלידה עצמה .

ולסיכום חשוב מאד מאד מאד לשבת ולדבר על זה כבר עכשיו ולאורך כל התהליך עם משהו שמבין וקרוב אליך ולא לדחות והגיד הזמן יעשה את שלו וכאשר יבואו הילדים אני בטוח ישמח וכו' כי יכול להיווצר מצב שברגע משבר הכל יצוף בחזרה .

עוד נקודה למחשבהשושי הראל

חברים, בשולי הדיון, רק אספר לכם שאני התחתנתי בת עשרים. ומאוד רציתי משפחה גדולה. רצה הקב"ה שהבת הראשונה שלנו נולדה אחרי עשר שנים...

אני לא רוצה לחוות דעה לגבי עצם העניין של דחיית לידה, כי אני לא רב פוסק. ולדעתי זו שאלת רב. רק רוצה לומר שלפעמים אנשים חושבים שעניין הלידה תלוי לגמרי בנו וברצון שלנו. אני מכירה הרבה נשים שחשבו ככה, ובסוף הבינו שחבל על השנים, שלפעמים דוחים ודוחים וכשבסוף רוצים וזה מתעכב - אז כבר קשה לחכות...

בסופו של דבר הקב"ה יודע הכי נכון מתי טוב לכל אחד להפוך להורה...

בשורות טובות לכולם בע"ה.

שאלת רב?אחת הנשים

נכון שיש בזה גם שאלה הלכתית, אבל זה נורא ואיום אם מישהי תכריח את עצמה ללדת כשהיא לא מוכנה לזה, כמו חברה שזכתה ללדת מהר, ובקשה לחכות קצת להריון הבא. הרב אסר, היא הרתה מיד וסיפרה לי שכל פעם הילד בכה היא קיללה את הרב.

גם לי לקח לא מעט זמו עד שהריתי את ילדי הראשון, ועוד יותר עד השני, ואני מסכימה מהבחינה הזו עם שושי, אך עדיין חושבת שאשה חייבת להרגיש מוכנה ושמחה לקראת הריון ולידה, ולא בגלל פחדים ...

אף רב (נורמלי) לא יגיד לאישה להיכנס להריון אם היא לא רוצה!ווטר מלון
היא הסבירה לו את תחושותיה?
אף רב לא יכריח אישה להיכנס להריון!
הוא יכול לייעץ, להראות כיוון, להמליץ, להסביר על החשיבות של מצוות הילודה וכו',
אבל אין לו דרך להכריח!!!!
יש רבנים כאלהמקרוני בשמנת
וזה חולה ועצוב בעיני.
בטח את יודעת איזה פסק הלכה חולה.*צועד*
יישר כח על הענווה הגדולה..

מי היה מאמין שכל אדם יחווה דעתו על דעת הרבנים..פשוט מוסיף כבוד לרבנות בישראל.
יש ענווה ויש עיוורון.מקרוני בשמנת
וכן, בדור שלנו הכרחי שכל אדם ישתמש בשכל שלו ולא ילך בעיוורון אחרי כל אדם שמוגדר כרב, לא חסרים סיפורים אקטואליים ממש עכשיו על מקרים בהם הליכה אחרי רב רק בזכות התואר שלו ללא שום שיקול דעת ואיך זה הביא לאסונות.
חבל שאת פוסלת לא מעט רבנים גדולים*צועד*
בגלל סיפורים אקטואלים כאלו ואחרים..
לא פוסלת אף אחד, ממש לאמקרוני בשמנת
הסיפורים רק מזכירים לי שרב הוא בסך הכל גם בן אדם כמוני וכמוך וההבדל בינינו זה שהוא למד. אז אם אני לומדת נושא מסויים מספיק, אני יכולה לפסוק לעצמי.
הרב כאן כדי לפסוק בדברים בהם אנחנו לא בקיאים וכדי לייעץ ולהכווין.
זו השקפה לא יהודית. מחילה.געוואלד
רב אינו מאגר מידע, ולא פוסקים הלכות על פי ידע בלבד אלא על פי שיקול דעת וקישור רוחני עמוק לנותן התורה.
הרב צריך לעמוד על כוונת הדברים, 'רוח ההלכה', וזה מרכזי כ"כ עד כדי השפעה דרסטית על פסיקת ההלכה.
הרפורמה התחילה משינויים קלים שעומדים בגדרי ההלכה, וגדולי ישראל בגדולתם הבינו לאן נושבת הרוח והוציאו אותם מהתחום כבר אז. זו דוגמה לקישור עמוק לרוח הדברים, וזה דבר שלא קשור לידע.

גם כאן ובכל פסיקה שהיא, כדי לנווט בסבך הדעות צריך לדעת את הכיוון וע"פ מה לפסוק באותו רגע.

בלי להתייחס לנושא הספציפי הנידון.

"אפילו אומרים לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין"!
השקפה לא יהודית??kly3
הגזמנו כן?
זה יהודי וחצי.
רב הוא לא *הכל*. רב הוא בנאדם.
אולי "האלת" רב זו גישה לא יהודית?
להגיד שגישה של להיות עצמאי ולא ללכת כעוור אחר רבנים בדברים שהם ברורים לשכל ישר זה לא גישה יהודית נובע מחוסר ידע פר אקסלנס.
קראת מה שכתבתי?!געוואלד
תראה לי איפה אמרתי שרב הוא הכל, שלא צריך להיות עצמאי וכן הלאה.
דיברתי על כך שהלכה לא פוסקים לפי ידע בלבד, ולכן רב אינו 'אני עם הרבה ידע', כפי שהבנתי מדברי מקרוני.
קראתי כמה פעמיםkly3
לא כתבת שרב הוא הכל אבל הפכת את המושג "רב" לפולחן אישיות.

רב הוא איש מקצוע לכל דבר ועניין. כמו רופא. אם יש לי שאלה הלכתית על הלכות שבת, רב הוא הכתובת. לעומת זאת, אני לעולם לא אפנה לרב בשאלה האם פלוני צריך לעבור ניתוח כזה או אחר או לא. יש כאלה שעושים את זה.

זה נכון שבגלות התרגלנו שהרב הוא מנהיג השטעטל, אבל בימינו, שעצם ההגדרה שלנו זו עצמאות ודרל החשיבה שלנו בהגדרה היא עצמאית, אין שום צורך לפנות לרב מעבר לשאלות הלכתיות אם אני או אתה חשים בכך.
ואיפה כתבתי את זה? ^געוואלד
מחילה אבל אתה ממש לא בכיוון. אמרתי דבר פשוט מאוד, ותמצתתי לך אותו בהודעה הקודמת. כל מה שאתה מעמיס על דעותיי פשוט לא נכון.
הבהרתי שאני לא מתייחס לנושא הנידון, וכל דבריי עוסקים בתחומו המקצועי של הרב - פסיקת הלכה.
לא עסקתי בשאלה 'מתי הולכים לרב' ולא 'האם הוא מנהיג'.
תקרא שוב ברוגע.
(כ"כ רחוק, אגב, מהמציאות. אני אדם עצמאי באופן קיצוני, גם ביחס לרבנים)
רב הוא כמו רופא???מרדכי
בס"ד

ואני לא רואה שום בעיה להתייעץ עם רב על כל נושא בעולם. מתוך ניסיון ראיתי שלרבנים יש הבנה הרבה יותר גדולה מאשר לאחרים.
למה לא? מה ההזדעקות?ענבל
בס"ד

רב הוא מומחה דתי ורופא הוא מומחה בריאותי.
אני לא מבינה מה נבהלת כל כך...
ממש אותו הדבר...מרדכי
בוודאי שהוא לא יכול להכריח פיזיתעדיין טרייה
אבל מספיק שרב אומר שהילכתית זה אסור בלי שום מקום להיתר. אישה שרוצה לקיים את ההלכה מבחינת זה הכרח להקשיב לרב גם אם היא לא מוכנה לזה נפשית.
אני לא חושבת שרב יגיד שזה אסור בלי היתר אםווטר מלון
האישה מסבירה את מצבה הנפשי.

האישה יותר חשובה ביהדות מאשר עובר שעדיין לא נוצר!
וגם מצבה הנפשי חשוב ביותר
אני מסכימה איתך שמצבה הנפשי אבלעדיין טרייה
כן קיימים רבנים שיאסרו למנוע
מצטערת, לא נשמע הגיוני. מקווה לא להתיקל בכאלה רבניםווטר מלון
וואלה?*צועד*
הוא גם לא יכול לחייב לשמור שבת.

נכון. אתה ממש צודק. פרו ורבו זה כמו שבת.ווטר מלון
כרת וכו'.
|ציניות|

יש לה כבר ילדים!
היא היתה אחרי לידה (כך היה כתוב בתגובה).
במקרים כאלה הרבה יותר קל להתיר למנוע.
והיא לא מונעת לתמיד, רק עד שיהיה לה כוח ורצון.
עדיף להביא ילדים כי הרב אמר?
סרייסלי?!

אז מה שיש לה ילדים?*צועד*
השאלה נשארה הלכתית.

ואת לא נגעת כלל בנקודה.

הטענה שלי:
מדובר פה ב ה ל כ ה!
מי קובע בענייני הלכה? הרב.
גם בהלכות שבת הרב ישמע את המקרה לפרטיו לפני שיפסוק
אותו דבר בדיוק
הרב ישמע פה את האישה ויחליט אם ל ה ת י ר(כן כן!) לדחות הריון.

אם את באה לרב בשביל להחליט בשבילו מה הוא יכול לפסוק(=לחייב) את מוזמנת להשאר בבית.
כמובן שזו שאלה הכלתית, אבל *אתה* לא נגעת בנקודהווטר מלון
הבעיה היא הרב!
שמתעלם מבקשתה של האישה למנוע!
הרב צריך לחשב את מכלול השיקולים,
בניהם גם השיקול שיש כבר ילדים (במצב כזה יותר קל להתיר מניעה, כי המצווה עצמה כבר קוימה), והשיקול על מצב הנפשי של האם.
מה עשינו אם האם ילדה בלי הפסקה, ואז התמוטטה?!
עשינו טובה לישראל????

רב שמתעלם המצרכים הנפשיים של האישה השואלת, פוגע בנפש מישראל, וזו לא הנפש ל העובר...
את לא מבינה מה מהות הרב.*צועד*
הרב הוא לא חותמת גומי לרגשות שלך.

'הרב צריך ל....'
זה נכון.
ואם הוא עשה את כל זה והחליט שזה לא מצדיק דחיה?
זה תפקידו של הרב.

זה בדיוק מה שקורה כאשר רב מחליט לאסור על אישה מניעת הריון. לא מאמינה לרב? תעשי עבודה על אמונת החכמים שלך.
ואתה לא מבין מה מהות הקיום ולידה.ווטר מלון
על כל ההיבטים הפיסיים והנפשיים.
על הלפני, התוך כדי והאחרי.

לפי הודעותיך אתה לא נשוי.

רב מייעץ, מכווין.
רב שבנושא *הזה* פוסק באופן נחרץ, לדעתי טועה ופוגע באופן חמור באישה שלא רוצה ללדת כרגע!!!

אני לא מכירה רב שיפסוק באופן נחרץ בנושא הזה. בנושא כל כך רגיש רב אמור לייעץ. ולהתחשב באישה!

אגב, כנל אם האיש לא רוצה (מסיבותיו שלו).
מתחשבים הרצונות בני הזוג.

וסליחה, אם האישה אחרי הלידה מאשימה את הרב כל פעם שהתינוק בוכה, ולא שמחה בתינוק הזה, הרב טעה טעות חמורה!

אין לי כח להמשיך להתווכח.
תתחתן, תעבור הריון ולידה עם אשתך, ונדבר.
את טועה בגדול.*צועד*
את כל הזמן נוגעת בזה שצריך להתחשב באישה וכו'
אבל זה לא הנושא!
על זה כולם מסכימים.

השאלה אם כשאת הולכת לרב את מוכנה לשמוע ממנו גם את התשובה 'אסור', אחרי שהוא שומע את כל המורכבות ומבין אותה לעומק.
את טוענת שלא. ופה מחקת את הרב לחלוטין, אין לך טעם ללכת אל הרב.

זה נכון שיש מקום שמתייעצים עם הרב והרב לא פוסק אלא מייעץ,
אבל פה לא! זו הלכה בשו"ע! הלכה שנקבעת ע"י הרב(ולא ע"י השואלת!!) לאחר עיון עמוק והבנה של הקושי והמורכבות של המקרה הספציפי.

זה דומה לנושא שלא רוצה להאריך בו
בקצרה, רב שרואה כתם, לא ניתן להגיד לו 'תשמע...הם ממש מחכים..' כי זו נטו הלכה בשו"ע(למעט חומרה וקולא במקרים מסויימים)

קל לך להגיד 'אתה לא נשוי' במקום להתמודד עם טענות.
וואי, אתה כל כך טועה.ווטר מלון
רב שפסק לאישה שלא רוצה ללדת שהיא חייבת להיכנס להריון,
לא מספיק הבין את המורכבות שלה.

תמשיך לחיות בדעות מוטעות,
ואולי אשתך לעתיד תאיר את עינייך.
או הרב שלך.
אשתי תחשוב כמוני בזה.*צועד*
היא תעריך ת"ח, תבין שהם גדולים ממנה וממני
וכשהיא תחליט שנשאל רב אנחנו גם יחד נקיים את הפסיקה שלו. עם כל הקושי. ולא נלך לרב בשביל לסמן וי על הרצונות שלנו.

בעזרתו יתברך.
יצא לי לחשוב על זה הרבהעדיין טרייה
היו פעמים שבהם מבחינתי להיכנס להריון היה יכול לגרום לדיכאון במצב כזה באמת התלבטתי על העיניין של שאלת רב כי אם הרב לא יתיר מניעה כנראה שלא אוכל נפשית להיות עם בעלי מתוך פחד להריון במקרים אלו בברור הרב יאשר מצד שני למה ללכת לרב אם רק התשובה החיובית באה בחשבון? במצב כזה באמת שאלתי רק כדי לסמן וי ואני עדיין מתלבטת אם נכון לשאול במצב כזה. כמובן שיש מצבים פשוטים יותר בהם הריון יתקבל בצורה טובה אבל הוא יפריע ל א ב ג... במקרים כאלו באמת יש מקום גדול לשאול רב.
מסכים שזה לא קל בכלל.*צועד*
ואני מתפלל 'אל תביאינו..לידי נסיון..'

דרך אגב, כמו בתחומים אחרים ואני יכול להדגים בקלות.
לא עיניין של לא קלעדיין טרייה
אישה שמפחדת להיכנס להריון ואסור עליה למנוע יכולה לפחד כל כך מקיום יחסים (את זה ההלכה לא כופה עליה כי הרי קיום יחסים צריך לבוא מתוך שמחה ורצון) ולהתנזר לגמרי מבעלה במצב כזה אני לא רואה בכלל סיבה לשאול רב כי ניתן לקבל רק תשובה חיובית ולדעתי זאת הכוונה במצב ריגשי ולכן אני חושבת שיש מצב שבו תשובת הרב "חייבת" להיות חיובית בעייה ריגשית שונה מבעיה שיכלית (אין מספיק כסף, רוצה לסיים את התואר וכ"ו) כי הבאת ילד לעולם (ועצם המעשה עצמו) צריך להיות מתוך שמחה ורצון.
אז אולי לא לשאול רב.*צועד*
אין דבר כזה לשאול רב ולא להקשיב לו.

אם זה רב שאתם מכירים היטב
סביר מאוד שתאמיני שהוא יבין אותך ויפסוק בהתאם.

אמונת חכמים היא לעיתים דבר קשה מאוד. אפילו קשה משאני יכול לדמיין.
לא הבנת אותיעדיין טרייה
לא אמרתי לא להקשיב לו אישה באמת יכולה להקשיב לרב שאוסר עליה למנוע לא לקחת אמצעי מניעה אבל מרוב פחד ואי פניות ריגשית לא להיות כלל עם בעלה במצב כזה יוצא שהיא טומנם הקשיבה לרב אבל גם לא מקיימת פרו ורבו באמת השאלה אם במצב כזה יש בכלל צורך לשאול רב.
אני מבין.*צועד*
אכן שאלה מורכבת.
רואים שלא למדת את הנושא.הקולה טובה

"הלכה בשו"ע"?

"הלכה שנקבעת ע"י הרב"?

מה תגיד אם אגיד לך שכמה וכמה רבנים אמרו לי הפוך לחלוטין?

שזה עניין להתיעץ עם הרב ולא לבקש ממנו פסק מוחלט?

שזה עניין לפעמים להחלטה זוגית?

ומה תגיד אם אגיד לך שלמדתי את הסוגיה הנ"ל וגיליתי תגלית מרעישה- אשה לא חייבת בכלל בפרו ורבו ולכן ההלכה לא יכולה לחייב אותה לכלום.

רק אחרי חרם דרבינו גרשום שלא לשאת שתי נשים בכלל יש הו"א לחייב נשים ללדת כי אחרת הן מונעות מהבעל לקיים מצוה.

בטח שאין חובה או חובה לעשות את זה "עכשיו ומיד" או חובה לשלם על זה מחיר גופני או נפשי.

מהקריאה בפוסקים ובספרים ברור לחלוטין שלמקום של האשה יש חשיבות מאד מאד גדולה. מקום פיזי ומקום נפשי.

וגם אני יודעת שיש המון רבנים שהשאלה הראשונה לשאלת מניעה זה לאשה- איך היא מרגישה עם זה? מה היא חושבת? מה היא רוצה?

מעבר לזה- כבר יצא לי לשאול רב גם בעניני טהרה וגם שם כבר יצא לי להתקל בשאלה- כמה ימים אסורים? מה המצב הנפשי? מה המצב מסביב?

כי כשיש מראה שהוא ספק- מתחשבים בהמון דברים מסביב.

וגם בשבת- כבר יצא לי לשמוע על פסק שמתיר לקשישים להשאיר טלויזיה דולקת בשבת כדי שלא ימותו מבדידות ושיעמום.

וכבר יצא לי לשמוע על פסק שמתיר מגע בזמן נידה כשאחד מבני הזוג במצב נפשי רעוע.

ועוד כהנה וכהנה פסקים, חלקם מרבנים שנשחבים מחמירים גדולים.

כי כשיש מחלוקת בפוסקים בעניין מסויים- ניתנת לרב היכולת לעשות סדר עדיפויות ולהקל במקרה של צורך.

כי ההלכה היא לא שחור ולבן. היא מערכת מורכבת ודינאמית שמתחשבת בחיים וחיה אותם.

"וחי בהם"

זה לא רק לא למות על המצות- אלא לחיות אותם ואיתם. לתת להלכה לחיות במבן של להבין שיש משמעות גם מעבר לחי או מת- לנפש, ליכולת, לשמחה.

איפה זה סותר מה שהוא אמר?געוואלד
הוא אמר שאם הרב פסק הלכה, אחרי שהבין את כל ההקשרים, כולל האישה ותחושותיה - חובתנו ללכת ע"פ הפסק.

הוא יוצא מנקודת הנחה שהרב יודע כל מה שכתבת ואף יותר,
שהרב לא פוסק סתם להנאתו אלא כי הוא מבין שצריך לפסוק,
שהרב מייחס את החשיבות הנכונה לכל שיקול ולא עושה סלט.

ווטר מלון מניחה שהרב טועה, *צועד* מניח שהוא צודק. אבל הדיון לא היה על השיקולים של הרב, אלא על מה עושים אחרי שהוא פסק - האם אומרים שהוא טועה או שהולכים ע"פ פסקו.
ואני אומרתווטר מלון
שאם אחרי הפסק האישה מרגישה בדכאון,
ומאשיה את הרב בכך שיש לה ילד,

כנראה שהרב לא הבין אותה מספיק.
לא התאמץ להתחשב ברגשותיה.

וזו בעיה.
אם לא תחפשי להאשים רק את הרב*צועד*
תביני שאולי דווקא זה האישה/הזוג, שלא אמרו לרב את הקושי האמיתי. לא שהוא לא התאמץ אלא שהם לא התאמצו להסביר את הקושי.
זו בעיה אחרת. וזה בכלל לא מה שאמרת בהתחלהווטר מלון
ובמקרה כזה, שהם לא הסבירו את עצמם כהלכה,
היית אומר להם לעשות מה שהרב אמר בעיניים עצומות??

או ללכת אליו שוב ולהסביר לו את המצב?

גם אם המצב השתנה פתאום (לטובת הריון או לטובת מניעה), הייתי מצפה מהם ללכת לרב ולהסביר את מצבם החדש על בוריו.
וואלה?*צועד*
לא שיניתי את דעתי לרגע.
חידוש לך שרב יכול לקבל תמונת מצב לא נכונה מזוג ולפסוק לא נכון?

הדגשתי שתפסיקי להאשים את הרב.
ובעיקר שתביני שבהלכה ששואלים את הרב מצפים לתשובתו ולא לתשובה מוגדרת מראש שאת רוצה שהוא יענה.
לא ראיתי באף תגובה שלך התייחסות לכך שהזוג לא הסביר כראויווטר מלון
כל תגובתי היו בהתאם למה שהיה כתוב באותה תגובה, על האישה שהרב פסק לה בניגוד למה שתיארה.

ובפסיקה לגבי הריון מצבה חשוב ביותר.

כמובן שאם היא לא סיפרה לרב שהיא בדכאון, אין סיכוי שהיה מגלה את זה לבד. הוא לא נביא.

כל דברי היו לגבי רב ש*למרות* תיאורי האישה לגבי מצבה, פסק לחייב הריון.

גם אני לא שיניתי את דעתי כלל
יש לך אמון ברב שאת שואלת נכון?*צועד*
אם את בחרת לך רב, כנראה יש לך אמון ביכולות שלו. מסכימה?

אם תיארת לו מציאות, ועדיין הוא פסק בניגוד לדעתך

תעשי את מה שהוא אומר?

במקרה כל כך חשוב כמו ילודהווטר מלון
אני מאמינה בלב שלם שאם אסביר לו את מצבי (או מצב בעלי. תלוי בבני הזוג), הוא יפסוק מה שמתאים לי.
בגלל ההיכרות שלו איתנו.

ושוב, תלוי מה הסיבות
אחלה.*צועד*
ומה אם הוא יפסוק הפוך ממה שאת חושבת?

מסכימה איתך בכל לבווטר מלון
אז אתה לא רואה טוב*צועד*
למדתי אותו.
אומנם לא בעיון מספיק וממש לא מציתי את הסוגיה.
אבל יש לי יש ורגל בסוגיה..

תגובה ע"פ סדר פסקאות..
א. מה תגיד? לא קושיה עלי. אני יודע ממה שלמדתי וראיתי ששאלה כזאת מועלת לרב לפסיקה. מכיר רבנים שלא? מוזמן ללמד אותנו..זה לא סותר את דברי בכהו זה.

ב. התגלית הזאת ממש לא מרעישה נמצאת בהמון גמרות בנושאים שונים..לכל מי שלמד מכיר אותה.
למרות שאין החיוב על האישה במקור לרוב מניעת ההריון מכניס

ג. אין הכי נמי. בדיוק מה שאמרתי.(חשבת שלא??)

ד. כתבתי על זה חצי משפט בשירשור זה כי לא רציתי לדבר על זה בפומבי. המקרים שאתה מדבר עליהם הם לא בתחום שוודאי אסורה ולא בתחום שוודאי מותרת, שם יש מקום לעיין במצב הנפשי וכו'

ה. שבת ונידה - לא מחזיק מנפנוף בפסקים נדירים ביותר ונקודתיים בשביל להוכיח טענה. מעניין אותי מיהו הרב שפסק את הפסקים האלו ובעיקר מהן ההגבלות שהוא הציב ואתה מתעלם מהם.

ו. סיכום יפה ונכון אך לא מוכיח וטוען שום דבר שלא אמרתי

זהו
אופסי*צועד*
מקווה שהיא תבין את הביטויים הבינישיים שכתבתי..
למה הרב הוא הבעיה?מרדכי
בס"ד

אם הרב יושב שההלכה לא יכולה להתיר את זה, אז לא הרב הוא הבעיה, אלא כנראה הבקשה להתרה היא הבעיה.
כי אם הוא אמר לאישה שלא רוצה ללדת שהיא חייבת, הוא הבעיה.ווטר מלון
ואם היא תיכנס לדכאון בהריון או אחרי לידה, וחלילה תידרדר, ותקרוס, והבית לא יתפקד -
הוא הבעיה.
ואם רב יחייב מישהי לשמור שבתמרדכי
בס"ד

והיא תכנס לדיכאון ותדרדר ותקרוס והבית לא יתפקד, גם הרב הוא הבעיה?

הרב צריך להגיד את ההלכה וכך להורות והתפקיד שלנו הוא ללכת ע"פ ההוראות האלו. רב הוא לא מפלצת שינסה לעשות דווקא, אבל הוא גם לא דרדסבא שמחייך ואומר את מה שרוצים לשמוע במקום את האמת.
בדיוק.*צועד*
אחותנו
יש לך חוסר הבנה בתפיסת המצווה.
מצווה צריך לקיים.
והולכים לשאול רב כשלא יודעים מה לעשות.
ואם הוא פסק שההלכה אומרת x אז זו ההלכה. רוצה לא לקיים את ההלכה? זה בש'ך.

אחותנו תקרא לאחותך.ווטר מלון
אתה יודע מה מצבי ומצב קיום המצוות שלי?
לידיעתך אני נשואה. ואמא.

ואי אפשר, פשוט אי אפשר להשוות את מצוות פרו ורבו לשבת.

ואי אפשר להגיד על נשות ישראל הצדיקות שצריכות למנוע (מסיבותיהן שלהן) שהן לא מקיימות את המצווה.

כשאני שואלת שאלת רב, אני מקיימת את פסיקתו.
אבל -
הגבתי להודעה בה נאמר שהרב פסק שחובה להיכנס בהריון, והאם היתה מדוכאת מזה!!
לא 'מדוכאת' כי היא נשארה שבת בצבא, לא 'מדוכאת' כי נשבר הבושם האהוב שלה,
אלא אשכרה בדיכאון. אי תפקוד. כדורים. פסיכיאטר.

כל פעם שהתינוק בכה היא האשימה את הרב שגרם לכך.
האם זה תקין?????
האם האמא ורגשותיה לא נחשבים בפסיקה????

רב שמוכן להמר כך על מצבה הנפשי של האישה הוא מסוכן!!!

היא כבר קיימה את מצוות פרו ורבו (צויין בתגובה ההיא שהיא היתה אחרי לידה), ובמצב בזה יש היתרים רבים למנוע. האם הרב לא מצא ולו היתר אחד?? כדי למנוע מבת ישראל דכאון??

ואני מצטערת, אבל מי שלא שם באמת לא יודע מה זה הריון, לידה וגידול ילד.

וכמו ש'עדיין טרייה' כתבה,
האם עדיף שמרוב פחד מהריון לא רצוי, הזוג כלל לא יהיה יחד?
מצוות עונה וכו'?
פשוט יחכו עד שהריון יהפוך לדבר רצוי?

עם כל הכבוד, לא הרב הוא זה שמגדל את הילד הזה בסוף. ולכן המצוות פרו ורבו יש משקל עצום (!!!!!) לרצונות וליכולות של ההורים (שניהם. גם הבעל!).

אני מצרפת פה חוברת של הרב אבינר בנושא. לעיונך.

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/tihnun-2.htm
אני אכן לא מכיר אותך*צועד*
אבל הספקתי לראות שאת
מכנה פסקי רבנים כ'חולים'
מחליטה שהרב חייב לפסוק כמו שאת חושבת
וגם כבר שמת לו בפה את הפסק המחייב מבחינתך.

רוצה דוגמא?

זוג שבאו לרב
והאישה אומרת שהיא רוצה לדחות הריון כי

היא רוצה לטייל בהודו

הרב מנסה להבין אם זה פורקן נפשי/גופני כלשהו שהיא צריכה לו
אבל היא מדגישה לו שזה לא קשור ופשוט בא לה לטייל, ולא מתאים לה לטייל עם ילד.
היא רוצה
והרב פוסק, בניגוד לרצונה, שאסור לה.

למה הוא פסק כך? כי ההיתר לדחות הריון הוא למטרה מסויימת בלבד(פה יש גוון רחב בין הפוסקים בתוך המסגרת הזו) ופה התנאי ההלכתי לא מתקיים!

מה היית אומרת במקרה כזה?
ואני מכיר את החוברת הנ"ל..*צועד*
וואו, לא אני כיניתי את הפסקים ואת הרב 'חולים'!ווטר מלון
תבדוק לפני שאתה מאשים.

ולא דומה הסיפור שכתבת,
לסיפור של האישה ההיא!
אתה משווה טיול בהודו לדכאון אחרי לידה, כשיש כבר ילד?

למען ה'...
צודקת טעיתי.*צועד*
זו אחת אחרת פה שהגיבה לדברייך.
מתנצל.

אני משווה בנקודה אחת ולא בדוגמא כולה!
הנקודה-הרצון. בשניהם היא לא רוצה..

עכשיו תוכלי לענות מה היית אומרת על הרב בסיפור של הודו? זה יחדד לי את דעתך. כי אני מבין שאת אומרת שאם היא לא רוצה(בלי קשר לסיבה) לכפות עליה זה נוראי, לא כן?

לדעתי,טיול בהודו לא דוחה ילדים.ווטר מלון
גילוי נאות, אני סטודנטית, וידלתי כשנה אחרי החתונה.

אכן, לפי הרב שלנו, קשה למנוע ביחד ראשון.
לעומת זאת, אחרי לידה, יש הרבה יותר היתרים למניעה.
במיוחד מצבה הנפשי של האם.

יש הבדל אם האמא מבואסת כי לא טסה להודו, לבין מדוכאת (דכאון שאובחן), שלא מסוגלת לתפקד בבית.
"עשה לך רב"מקרוני בשמנת
הכוונה היא (לפחות לפי אחד צהפירושים) הוא לעשות עצמך בקיא ומבין כדי שתהיה לעצמך רב, שאתה תוכל לפסוק לעצמך.
אין מצווה לפנות לרב בכל דבר, יש מצווה ללמוד את התורה ולפעול לפיה. עתה לא אדם חסר מח וחסר הבנה, אתה אדם שיכול להבין, לקרוא, ללמוד ולהסיק מכך על עצמך.
ההחלטה אם ללדת היא של ההורים ושל הקדוש ברוך הוא. לא של הרב. בדיוק כמו שרופא יכול רק להמליץ ולהציג את הסיבות אבל ההחלטה היא של הזוג.
כדאי לדעת שגלולות לפי ילד ראשון- יש בהן סיכוןאורין

גם אחרי ילד ראשון וגם ככה רוב הנשים לוקחת כדי למנוע חתונתש.א הלוי
נידה.
כך שזו לא הערה קשורה.
במיוחד שיש אמצעים לא הורמונליים שניתן להשתמש בהם, ומותרים הלכתית.
והגלולות כיום במינונים מאוד נמוכים וכמעט לא גורמות לנזק.
וזה שונה מאישה לאישה.
ותמיד יש סיכון בלקיחת כל תרופה שהיא - תקרא את העלון לצרכן.
לא ידוע לי על הבדל בין לפני ילד ראשון לאחרי ילד ראשוןעדיין טרייה
חוץ מהעובדה שכבר יש לך ילד אז אולי זה פחות נורא. (לא הוכחה שום השפעה שלילית על האפשרות להיכנס להריון אחרי גלולות)
חבל שאי אפשר לכתוב מאנונימית...לכל זמן ועת
לי יש 2 ילדים, ומהנסיון שלי ברוך ה׳ אני חושבת שאת מודעת לעצמך, ואי אפשר לצאת בהצהרות מעכשיו.

יכול להיות שתתחתני ויהיה לך רצון עז לילדים אחרי חצי שנה של נישואין.
לי יש 2 מתוקים, ויש רגעים שמאוד קשה לי איתם. חלמתי על משפחה גדולה, ושאני יהיה אמא מיוחדת וסובלנית, ויגדל אותם כל הזמן בשמחה.

ו..... יש הבדל בין מציאות לחלום.

אני לא בטוחה שאני רוצה בכלל משפחה גדולה עכשיו, למרות שזה היה חלום שלי, וזה מה שתכננו לפני החתונה.
דברים משתנים ודינאמיים במהלך החיים!
את צריכה קודם למצוא בן אדם שילך איתך יד ביד באהבה ותתמכו אחד השני בטוב וברע.

בהצלחה!!
תודה לכל המגיבים/ותקצת נחת..

טוב אז,

ניראה לי שפשוט לא הסברתי את עצמי כמו שצריך ועוררתי פה מהומות..

קודם כל חשוב לי להבהיר שאני מאוד רוצה ילדים בעז"ה!

אז כמו שכמה פה ניחשו, אני מגיעה ממשפחה ברוכת ילדים, ורוב שנותיי ביליתי בשמירה על האחים הקטנים, בישולים, ניקיונות, צפיפות וכל מה שזה אומר.. ועד היום אני עוזרת ככל יכולתי להורים בשמחה בכל מה שאפשר ועם האחים שעדיין קטנים. ושלא יהיו אי הבנות אני אוהבת אותם מאוד.

בסך הכול אני גם רוצה פינה משלי, בלי לחזור הביתה ולגלות שהמיטה שלי מלאת חול, ושניפצו לי את הבושם.. גם זה שרוב השבוע אני בדירה זה לא הפיתרון, זה ארעי, זה לא באמת הבית שלי

וכן אולי זו חלק מהסיבה שאני רוצה להקים כבר את הבית שלי..

אני יודעת שילדים זו ברכה ושמחה וגם רואה חלק מהשליחות שלי כאן בעולם ללדת ילדים. זה חלק מהמהות..

יחד עם זאת, אני יודעת, אולי בניגוד להרבה אחרים שלא ממש מודעים לזה לפני החתונה.

שילדים זה גם הרבה באלגן ולכלוך וכאב ראש.. וכל מה שזה כרוך.. וכן מותר להודות שזה קשה.

תודה למי שכתבה שכשאלו יהיו הילדים שלי, אני אקבל את זה באהבה יותר מעכשיו. ואהבת אחים זה לא כמו אהבת הילדים שלי בעז"ה שהיו בשר מבשרי..

אני רוצה ללדת ילדים ולבחור בזה באמת, עם כל מה שזה כרוך. ילד צריך שיבחרו אותו, שישמחו כשהוא נולד, שיחכו לו, שיאהבו אותו באמת שהוא יהיה משמעותי בעולם. ילד צריך אמא שמחה ושפויה כדי לגדל אותו, אמא שרוצה להיות אמא באמת ובחרה בזה. 

תודה למי שכתב/ה שבעז"ה האיש שלי יהיה רגיש אליי ויכיל אותי עם הניסיון הרב שיש לי לטוב ולמוטב..

אני לא חושבת שהפיתרון זה לחכות קצת ולא לצאת לדייטים וכו' כי כמו שכבר אמרתי, אני רוצה כבר בית ולזה אין תחליף..

שבוע טוב!

קודם כל תמצאי מישהו שירצה להתחתן איתך ואת תרצי אותותתתתתתתתת
נראה לי שעד שזה יקרה כבר משהו ישתנה אצלך או לחילופין מי אמר שיבוא לך ילד כל כך מהר? תהיי בטוחה שאם באמת זה טוב לך עכשיו להתחתן אז זה יקרה בקרוב ואם זה לא אז זה יחכה וכנל לגבי הילד אם זה יהיה לכם ולילד טוב אז הוא יגיע מהר ואם לא אז לא... בהצלחה
??עוד סתם אחד

ילדים מגיעים רק כשבאמת טוב שיגיעו? והצד השני של המטבע - עקרות היא תוצאה של זה ש'לא טוב' שיגיע ילד עכשיו? יש לי שתי קרובות משפחה שהיו להן בעיות פוריות בתחילת נישואיהן - "טוב" זה לא עשה לאף אחד, אני יכול להבטיח לך. 

ולגבי חתונה - אין דבר כזה חתונות מוקדמות, כשאחד מבני הזוג עדיין אינו בשל לנישואין? 

הדברים שכתבת מתמיהים. 

תשובתי בקצרה..*צועד*
מבחינה הלכתית לא קל בכלל לדחות לפני לידה ראשונה לפחות.
סטטיסטית, אלו שדחו, התקשו יותר בבניית זוגיות בטווח הקצר והארוך.
מבחינתי זה גם עניין עקרוני שאפסול עליו בוודאות(לא בגלל העניין ההלכתי נטו. רעיונית)

ואת שאר הדברים שעומדים לי על קצה הלשון אני אשמור אצלי מפאת חריפותם.
מוסיפה לדבריך שזוגיות צומחת מתוך ההורות הרבה יותר מאשר לפנימעין אהבה
אין בכלל מה להשוות בעיני את הזוגיות שצומחת דוקא מתוך גידול הילדים לבין הזוגיות שנבנית בנחת ובחופש שלפני.

מנסיון ילדים מביאים עומק חדש לקשר.
גם אם יש פחות זמן לדבר...

וואאאאאטטטטטטמקרוני בשמנת
מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת? יש לך מקור כלשהו שעליו אתה מתבסס או נטו תחושות בטן סובייקטיביות שלך?
יש זוגות שילד מוסיף להם לקשר ויש זוגות שלא.
קחי 2 נשימות עמוקות*צועד*
תרגעי,
ותסתכלי פה:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/7846
בהצלחה!
תודה על המקורקצת נחת..

בלי קשר לסטטיסטיקה

מחזק ונותן הרבה נק' למחשבה..

והוא אכן מציין שזו תחושה ולא מחקר מסודרעוד סתם אחד

וממה שהוא כותב אפשר להגיע למיליון ורבע הסברים אפשריים (אולי מראש הזוגות שביקשו לדחות יותר קשה להם עם גידול ילדים? ואז זה לא משנה מתי הם יביאו את הילדים - זה יהיה להם קשה; מלבד זה - אלו שלא התלבטו איתו - לא אומר שלא הרגישו את אותו רצון לדחות, וכן הלאה וכן הלאה. לכן בדיוק צריך לעשות מחקר מסודר ולא לזרוק סברות שלא אומרות שום דבר). 

[הערת אגב: הכותרת שלך מאד לא מכבדת. את ההנחיה "לקחת 2 נשימות" אפשר להגיד על 90 אחוז מהתגובות בשרשור הזה, אם לא בפורום הזה בכלל, כולל תגובות שלך]

סומך על הרב אליעזר שחיבר את הסברא*צועד*
שלו לטענה הזו.
אתה לא חייב לסמוך
אבל אני מבין שהוא בעניינים ומאמין שהוא לא סתם הפך את הסברא שלו לדבר עומד.

[זה היה בתגובה ל'וואאאאאטטטט' ותגובה לחוצה במיוחד. לא באתי להקניט אותה]
מה זה קשור לסמוך על רב פלוני?עוד סתם אחד

הוא כותב בעצמו שזה לא מחקר מסודר, ושזו הסברה שלו ותו לא. שחור על גבי לבן. אפילו לא צריך להיות חשדן אוטומטי כמוני כדי להגיד את זה, צריך רק הבנת הנקרא. 

ציטוט*צועד*
"פעמים רבות נשאלתי אם אפשר למנוע הריון בשנים הראשונות לנישואין, ולא מעט פעמים הקלתי, על פי הנתונים שמסרו השואלים והשואלות.
אולם מניסיוני הדל, ומניסיונם של רבנים נוספים, נוכחתי לדעת כי אין ברכה בחיפוש היתרים בעניין זה. לא עשיתי על כך מחקר מסודר, אולם עקבתי אחר זוגות רבים שהתלבטו בשאלות אלו לעומת זוגות שלא התלבטו, ומצאתי כי פעמים רבות אותם שהתלבטו בשאלת ההריון התקשו יחסית בבניית הקשר הזוגי שביניהם. משהו בברית הנישואין שלהם היה חסר. יחסית התעוררו ביניהם יותר ויכוחים ומריבות. נדמה כי אהבתם היתה פחות מוחלטת, קצת על תנאי. גם אחר כך הטיפול בילדים היה קשה להם יותר, הם הרגישו סחוטים ונטו להתלונן על צער גידול הילדים"

אני מבין שהוא לקח את הסברא הזו להגיד שזו כנראה המציאות. לא בטוח אבל כנראה שכן.

לא אמרתי שאני סומך על הסברא שלו, אלא שאני סומך על זה שהוא הפך את הסברא(אם תרצה: התיאוריה) ואמר שזוהי המציאות כנראה.
סומך עליו בזה שהפך את התיאוריה למציאות (ולא דיברתי על זה שהמציא את התיאוריה הנל למרות שגם איתה אני מסכים)
יש?
איןעוד סתם אחד

לא מבין מה זה "הפך תיאוריה למציאות". בשיטת צדיק גוזר וה' מקיים? 

מדובר בנתונים שהוא צופה בהם באופן לא מסודר (ציטוט: "לא עשיתי על כך מחקר מסודר"), ושיש לו הצעה אחת להסביר אותם (שים לב לנתון "פעמים רבות אותם שהתבלטו בשאלת ההריון התקשו יחסית בבניית הקשר הזוגי שביניהם", ומיד לאחר מכן פתאום מופיע ההסבר כ'תורה למשה מסיני', אפילו לא בלשון שמא: "משהו בברית הנישואין שלהם היה חסר"). 

כיוון שהוא לא ניטרל משתנים שיכולים להשפיע על תוצאות המחקר (והעליתי שניים בלבד מתוך כמה שניתן להעלות על הדעת בהודעה הקודמת-לקודמת) - אין כאן שום 'הפיכת תיאוריה למציאות' בדרך האפשרית היחידה שאני מכיר (זאת אומרת: העלאת טיעון, העמדתו למבחן מדוקדק ואישושו). 

אז לסיכום - לא, אין. 

יש?

לא כזה מסובך*צועד*
אתה מסכים איתי שהוא הציג תיאוריה מסויימת?
הוא ציין שהיא לא מגובה במחקר מדוייק שנערך
אך בזוגות הרבים שהוא ורבנים נוספים התעסקו איתם(מסתמא המון זוגות.. ) התיאוריה היתה נכונה. עד כאן?
מכאן הבין הרב שכנראה יש קשר בין הדברים..
אני מאמין שהוא יודע לבד לנטרל גורמים משתנים פשוטים. ועדיין כתב מה שכתב.

'(זאת אומרת: העלאת טיעון, העמדתו למבחן מדוקדק ואישושו)' - זו הדרישה שלך. אני לא דורש דבר כזה, זה לא מתמטיקה, ומספיק לי שאדם שאני סומך עליו, אף שלא עשה רישום מדוקדק וסקרי עומק מדוייקים, ראה את המציאות (לא במקרה אחד ולא בשניים), ואשרר את התיאוריה שלו גם אצל רבנים אחרים וראה שהיא נכונה. זה מספיק.

חשוב להדגיש שלא מדובר ב'לא ראינו' שאינה ראיה אלא בראינו וראינו סאך פעמים.
מה הקשר?!?!עוד סתם אחד

לא דיברתי על 'לא ראינו' ולא נעליים. 

יש נתונים. יש מסקנה. אין פירוט. כשה'חוקר' עצמו כותב שהוא לא חקר את הנושא לעומק. 

אז באמת שאני מתקשה להבין (כן, דווקא כן כזה מסובך) מאיפה הביטחון הגדול בסברה שהוא מעלה. זה הכל. 

רוצה להאמין לזה? סבבה. אל תתפלא אם אנשים יקפצו עליך ויגידו לך שאין לך על מה להתבסס מלבד סברה; בטח כשאתה כותב משפט כמו "סטטיסטית, זוגות שדחו" וכו' - איזו סטטיסטיקה בדיוק?! על זה בדיוק יצא הקצף, וזה בדיוק החלק שלא הבאת לו מקור מלבד סברה. 

סטטיסטיקה היא סטטיסטיקה, ודברי הרב מלמד הם דברי הרב מלמד, והוא בעצמו אומר שלא מדובר במחקר סטטיסטי אלא בתחושה שזו הפרשנות הנכונה לנתונים שהוא נחשף אליהם. 

לא כזה מסובך... 

סבבה.*צועד*
כשאדם אומר לי ראיתי עשרות מקרים, רובם יצאו x
אבל לא עשיתי על כך מחקר מסודר,
במקרה ואני מאמין לו שבאמת כך הי

מבחינתי התרגום הוא שהתוצאה היא x למרות שלא נערך מחקר מבוסס.

יש בדבריך כשל בסיסי במתודולוגיה,עוד סתם אחד
אבל זו כבר בעיה של מי שלימדו אותך מדעים בתיכון, לא שלי.

כל הכבוד לך על "אמונת החכמים" החזקה שלך. בהצלחה עם זה. רק אל תתפלא אם אנשים יקפצו עליך כשתטען שזו סטטיסטיקה. אולי, רק אולי, כדאי להבא לומר "רבנים אומרים שזוגות רבים שפנו אליהם" וכו' (שאז זה משפט לגמרי מדויק ועם תימוכין), מאשר לטעון לרוב סטטיסטי.
מקבל את הביקורת.*צועד*
חשבתי שזה מקור לסטטיסטיקהמקרוני בשמנת
זה שרב גדול אומר לא למנוע סתם כך אלא רק אם יש סיבה מיוחדת זה לא ענה בכלל להלם שלי מההכרזה שלך שזוגות שמונעים יש להם זוגיות פחות טובה.
הבנת הנקרא לא כתבתי את המילה זוגיות טובה או לא טובהמעין אהבה
כתבתי שהזוגיות מקבלת עומק נוסף מתוך הגידול של הילדים.

לא הזכרתי שום סטטיסטיקה.
בעיני זאת עובדה פשוטה שמשהו שמתמסרים אליו יחד זה נותן מימד נוסף ועמוק לקשר הזוגי.
וברור שיש כאלה שזה לא ככה אצלהם..כמו בכל דבר ובכל נושא.

היא לא הגיבה לך,עוד סתם אחד
אלא לצועד, שכן הזכיר סטטיסטיקה
עייני שם, הוא מדבר על זה ישירות בהמשך*צועד*
כתבתי את זה למעלה בהודעה עם כותרת 'ציטוט'
מקור מאד חשוב, מהרבה בחינות.ד.

אוקיי, עכשיו ראיתי שיש שם שאלות נוספותמקרוני בשמנת
בהתחלה ראיתי רק את התשובה לשאלה הראשונה ולא חשבתי שההמשך קשור.
אני מאוד מבינה את דברי הרב ומעריכה את הרב מאוד.
זה גורם לי להבין את הסיבות האמיתיות בגללן כרגע אנחנו לא מנסים. באמת אמרתי לבעלי היקר שאם אי פעם נתלבט אם להביא ילד או לא בגלל הלימודים, אז פספסנו בענק. כי לימודים זה למטרת פרנסה שהיא למטרת הקמת בית בנחת - אם מונעים ילד בשביל פרנסה כל הסדר התבלבל.
עכשיו אני שלימה יותר עם ההחלטה שלנו.
אני גם מאוד חששתי לפני החתונה..חיושה
.. מללדת ישר תשעה חודשים לאחר מכן.
ולא מנעתי כי סברתי שזה שפע שאני לא יכולה לסרב לקבל.
אני אף פעם לא הייתי מהטיפוסים שאוהבים לעשות פוצי מוצי לתינןקות, אבל באמת שאחרי שהבן שלי נולד (10 חודשים אחרי החתונה הבנתי איך ההסתכלות שלי על העיניין היתה שגויה.. הבן שלי מכניס המון אהבה, שלווה נפשית ושמחה הביתה! אני חושבת שגם הלכתית אחרי הילד הראשון יותר קל למנוע וילד אחד זה לא כזה טרררם כמו מלא אחים קטנים ושובבים.
הכל הדרגתי ובנחת יותר(לטעמי) ויש לי הרבה רגעים של שקט למרות היותי אמא.
אני כרגע באמצע תואר לא קל, ויש רגעים באמת מורכבים, אבל הטוב והשמחה מנצחים את כל הרגעים הקטנים האלה..! שיהיה בהצלחה בהחלטה!
כדאי לבדוק היטב את הנושא מבחינה הלכתיתמרדכי
בס"ד

זה מאוד לא פשוט לדחות הריון. כל גחיה צריכה להעשות בעצת רב, וזה כשמדובר על אחרי לידה. לדחות הריון ראשון הוא קשה עוד יותר בעיקר מהסיבה שזה דוחה מצוות עשה של פרו ורבו.

אני יודע שזה נהפך להיות נורמא של קודם כל בניית הזוגיות ודחיית הילדים, אבל אני לא בטוח שכל המנופפים בכך הם מסתמכים על ההלכה. שמעתי סדרת שיעורים בנושא, וזה ממש לא פשוט להקל דברים כאלה.

לכן כדאי להתייעץ לפני מהלך כזה עם סמכות הלכתית שיאשר דבר כזה.

בכל מקרה, אני לא הייתי הולך על הצעה שכזאת.
ב"ה היום אני נשוי קצת יותא משנה, ואבא תוך השנה הראשונה ואם כל הקושי, זה רק מחזק ונותן המון.
אומרים שאם תפקיד הגברים היה ללדת כנראה שלא היה המשך לעולםאסתי80
לכל הגברים לפני שאתם קובעים נחרצות שאתם רוצים כך וכך ילדים ושפחות ממספר מסוים לא מקובל עלי וכו .
תזכרו שאנחנו עושות כל העבודה מעניין מה תגידו ואיך היחס לנשים ישתנה אחרי שתעברו הדמייה כזאת
ולא שאני אומרת לא ללדת לי בעצמי יש 5 ילדים אבל אני חושבת שאף גבר לא יבין עד שהוא יחווה את זה .
עם כל הכבוד הריון ולידה זו לא כל העבודה....נקודה

בס"ד

הריון ולידה זה 9 חודשים פלוס כמה שעות לידה.

אולי שנה וחצי הנקה אח"כ.

(שנתיים אם בא לנו להגזים..)

אבל זה לא גורע מחלקו של האבא.

מהאחריות הכלכלית, החינוכית, והמעשית של לגדל  ילד.

גם אני אימא לילדים ולענ"ד ההיריון והלידה זה החלק הקל

(למרות שההריונות שלי הוגדרו כקשים, כולל אשפוזים על בסיס קבוע,

ירידה 10 ק"ג במהלך הריון רק מהקאות, ולידות לא קלות בכלל..)

עקרונית מסכימה שאסור ולא הוגן ללחוץ על אישה להביא ילד,

כשהיא לא רוצה, אבל המשפט שאנו עושות את כל העבודה צרם לי.

ברור שלא נבין*צועד*
אבל הידיעה לגבר שמחפש עבודה
שעל כתפיו יש לחזור הביתה ולדאוג שיהיה אוכל במקרר
לא פשוטה בכלל.
טרדת הפרנסה קשה מאוד, מלחיצה, ולא נותנת מנוחה.

אבל בואי לא נריב למי קשה יותר ונשתדל לעזור אחד לשניה כל אחד בביתו?
נקודת מבטאחות לנו קטנה

בס"ד

קודם כל, מבינה אותך. אנקדוטה נחמדה להתחלה: לפני כשנתיים יצאנו לשבת נופש מטעם העבודה שלי. היו שם הרבה חבר'ה צעירים וגם משפחות - עם ילדים גדולים. אנחנו היינו היחידים עם חבורה של פעוטות. בבוקר שבת הילדים קצת השתוללו וזכור לי היטב המבט המזדעזע של אחת הבחורות, שאמרה שהיא תשקול מחדש אם להביא ילדים אחרי החתונה. פתאום קלטתי "איך זה נראה מבחוץ".

כל כך רחוק מאיך שזה נראה מבפנים. באמת.

ולעניין -

לתינוק שנולד יש קסם משלו. את גדלת בבית עם הרבה אחים ו"נולדת" לתוך מציאות של עבודה, בלאגן, אחריות. ראית את הקסם, אבל גם את הקושי הכרוך בו. אפשר לומר שראית את הסיפור מהסוף להתחלה.

אני רוצה להאיר את עינייך ולהזכיר לך

שיש התחלה.

שתינוק ראשון

בחודשיו הראשונים

וגם בשנותיו הראשונות

לא שובר בושם

לא מלכלכלך את המיטה בחול

לא מפזר את כל המשחקים

ולא מתחצף להורים

חולפות כמה שנים טובות עד שהתינוק הקטן גדל.

בשנים הנפלאות האלה, בחודשים המתוקים האלה -

מתרפקים עליו, ישנים איתו במיטה, בעיקר מאכילים ומחתלים.

הבלאגן שהוא מייצר - פעוט ממש כמותו.

לעומת זאת

הוא מביא המון אושר, המון רכות, המון שמחה

וכן, גם המון רוגע.

הוא מעשיר את חיי הנישואים, מחזק את הזוגיות

נותן עומק לקשר בינך ובין בעלך.

אין מילים שיכולות להסביר את המחשבה המדהימה הזאת כשמתבוננים על הילד:

הוא שלנו.

לגמרי של שנינו ביחד.

את הרצון המשותף, החזק מכל, שיהיה לו הכי טוב בעולם.

נשמה יקרה

לטפל באח הכי מתוק בעולם

זה לעולם לא כמו לטפל בתינוק שלך. עם העיניים שלך, האף של בעלך. והחיוך של חמותך ;)

לשמוע אותו קורא לך" אמא".

לפעמים אני מסתכלת על הילדים שלי וחושבת:

באמת? הם שלי? אני ה"אמא" לה הם קוראים?

לטפל בתינוק שלך, להעניק לו

זאת המתנה הכי טובה בעולם.

תמחקי מהזכרון שלך את הבלאגן, הלכלוך והשקיות השחורות מתחת לעיניים.

תכניסי לתוכו:

נשיקות רכות

הנקה

מנשא שאפשר לקחת אותו אתכם לטיול, ליהנות. לגלות איתו מים, חול. דשא. פרח. ציפור, חתול.

לשחק עם תינוק על שטיח ולגלות בעצמך רכות, אהבה ונתינה.

רוגע. שמחה.

הרגשה שאת, את! את ולא אחרת - כל עולמו של יצור קטן ואוהב.

כל שאר הדמיונות - בע"ה תזכי גם להם. כן, אני מברכת אותך שהילדים שלך יחזרו מאושרים מגינה וחול ברגליהם. 

אבל עד אז - את תגדלי. את תהי יותר סבלנית. יותר אוהבת.

יותר קשורה אליהם.

ה' ברא את העולם בחכמה. בהדרגתיות.

הוא מכיר אותנו הכי טוב בעולם

ויודע הכי טוב - מה טוב בשבילנו.

כתבת כ"כ יפה! תודה לך על זה.כמעין הנובע
וואי כתבת מדהים ונכון ומרגשמעין אהבה
פשוט מהממת.וואווו.רחלולו
נתת לי להסתכל על זה ממבט שונה.וואו.אישית אני מטורפת על ילדים..אבל שוב תגובות של הסביבה הרבה שמסבירה את הקשיים של גם חתונה מוקדמת וגם ילדים וטא טא טא..אבל באמת שכתבת מדהים..וואו.עשית חשק.אבל אני חייבת להרגע.כולה בת 18 וחצי.קיצר בעתו ובזמנו בעזר"ה.
וואו כתבת מקסים.פ...
תודה!
אני מאוד אוהבת ילדים, ובכל זאת כיף לראות נקודת מבט כזו.
תודה על זה, היה נעים ומרגש לקרואנומינקה

כתוב כ"כ יפה!! אבל כל כך!312214471

כתבת מעולהיעקובוביץ
וואו! תודה! העלית לי דמעות בעיניים...עדינות
כאמא לשניים קטנטנים... הצלחת לבטא את מה שאני מרגישה.
תודה!
תודה לךקצת נחת..

אחרי שכל החיצים הוירטואלים (וטוב שרק כך)

נכנסים אליי ישירות

פנימה

וכואבים את הפצע

השותת

השאלות הספקות 

שמנקרות בי

גם כך ללא הפסק

מוטחות בי

בחוזקה

פתאום אני קוראת אותך

נקודת מבט

והדמעות זולגות

ושוטפות אותי

בכי 

שנצבר בי שנים

פתחת בי

צדדים חדשים

נקודות של אור

ומתיקות

מציפות אותי

תודה

באותו מצב בערךאורח כלשהו

כן, לענ"ד לגיטמי. וכל קשר דורש תיאום ציפיות, שלפעמים חבל שלא עושים אותו מוקדם ככל האפשר..

א. דברים שרואים משם...ד.

לפעמים, אחרי נישואין זה נראה אחרת לגמרי.

ב. בוודאי שילדים זה חלק עיקרי ונפלא. זה מהות המשפחה. אשרי הזוכה.

ג. לא כ"כ כדאי להסתכל על אחרות, "נקרעות".. עדיף להתמקד בערך של הדברים, לגדל את הרצון. גם יש להניח שרובן לא מצטערות על כך..

ד. לגבי האמירה "אני לא כ"כ מתחברת לטיפול בתינוקות".. כשיש ילדים - זה לא "טיפול בתינוקות".. אלו ילדים שלך. עולם אחר.

ה. "אחרי טיפול של שנים באחים הקטנים"... אכן, הדבר הזה לפעמים גורם לחשק גדול מאד לילדים - אבל יכול לגרום גם תחושה שאת כותבת כעת. זה קצת "עולם הפוך"... במקום שבחורה תבוא לנישואין מלאת רצון ושמחה לחידוש הזה, היא צריכה לנוח מיצורים שצורחים בלילה... משל היא אשה אחרי כמה לידות..

כעת - השאלה היא לא אם "זה נראה לכם לגיטימי"..  עובדה שאת מרגישה כך. השאלה היא אם זה טוב, אידיאלי, שנמצאים במצב כזה. לדעתי, לא כ"כ. יותר טוב אם הדברים בראש ובלב משתלבים זה עם זה. אם מצליחים לבנות תפיסה איך הקשר בין איש לאשתו, יגביר את השמחה במציאות של ילדים; ואיך המציאות הזו, כדבר משותף עמוק וגדול, תגביר את הקשר. וגם טכנית, איך משלבים את זה גם עם "לעשות חיים, לטייל", כלשונך.. והיכן המקום של עבודה ולימודים במכלול. אם רואים את המגמה האחת של הכל - זה יכול להיות עול מאד משמח, נותן טעם ומשמעות לחיים.

מצד האמת, ה"מחוייבות" בונה משהו הרבה יותר עמוק גם בין האיש לאשתו, מאשר זוג מבלים בעלמא. אלא שצריך אכן, להתבונן, להיות יותר שלמים עם זה שאכן כך הדברים.

ו. את צודקת שאכן "זה לא כ"כ פשוט מבחינה הלכתית", למנוע לידת ילדים בשלב כזה. כמו כל דבר שלא כ"כ פשוט מבחינה הלכתית - שואלים על זה רב, מה ההלכה, איך ראוי לנהוג לפי המציאות האישית ביחוד. לפעמים עצם השיחה, כבר נותנת נקודות מבט נוספות.

ז. לגבי "מתי ראוי להגיד", כל זמן שזו עדיין תפיסתך - מסתבר שלא מאוחר מידי - וגם לא על ההתחלה. הרי בחור שאינך יודעת אם אתם בכלל מתאימים, לא תתחילי לדבר איתו על ילדים. מצד שני, בכל נושא עקרוני, לא ראוי "לקשור" מישהו חזק - ואח"כ להעמידו בקנפילקט במה הוא בוחר. אז בשלב ממוצע.. כשרואים שיש כיוון, אבל עוד לא קשורים יותר מידי, להעלות אגב שיחה, באופן נינוח, שזו הרגשתך/גישתך/דעתך - ולראות לאן הדברים הולכים.

ננעל לבקשת הפותחתיעל מהדרוםאחרונה
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

צודקת..בנות רבות עליאחרונה

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך