אני מדגיש שוב- לא מדובר בבריאות נפשית כמושג של טיפול פסיכולוגי(או כל טיפול אחר).
מדובר בבריאות נפשית של גישה ותפיסת מציאות או שבאמת קיים חסך רגשי שמצריך התבוננות שלה,
בעצמה בו.
פה טמונה הנקודה המרכזית, הגישה שיש דברים יותר חשובים בחיים מהתפקיד שלנו, שהוא יסודו-
"לא תוהו בראה לשבת יצרה", זו חשיבה שהיא "לא בריאה" לפי המושגים של חז"ל.
אנשים חשוכי ילדים הם אנשים נהדרים שעושים את תפקידם כפי יכולתם בעולם הזה, כמובן שזה מאפשר
להם להיות פנויים לעסוק בדברים שאנשים שעסוקים בנושא המהותי ביותר במציאות- גידול ילדים, לא יכולים,
וזה מבורך.
הרצון לדחות ילדים הוא זה שמעיד על פספוס של הבנת מהות ועיקר החיים. זה יכול להגיע מהרבה
סיבות, אבל כולן יחזרו לאותה נקודה- משהו חוסם אותה מלהגיע לרצון הזה.
השלב בחיים של לתפוס כיף כשיחרור מכל אחריות ועבודה- הוא אמנם שלב, אבל כמו כל דבר בחיים-
השלב הזה צריך לעבור. אם הוא לא עובר אחרי גיל מסויים- הוא מעיד על פגם בהתפתחות. כל עוד
אדם לא עובר לשלב שבו הוא מבין שהשמחה והאושר בחיים הם המחוייבויות שלו, הם העבודה והעמל
שהוא משקיע- הוא לא בנוי עדיין גם לא להיות בן זוג. נכון שילדים מגבילים את היכולות לעשות דברים
שנחשבים כ"כיף"- אבל אנשים שבאים לבנות בית צריכים להיות, במצב אידאלי- במקום שבו הם כבר
לא מחפשים לעשות "כיף" אלא לעשות "טוב". כמובן שגם להנאה יש מקום חשוב בלעשות טוב,
אבל כל עוד המודעות נמצאת ב"כיף" ולא ב"עבודה"- האדם לא בוגר מספיק, להקים בית.
החיים לא מורכבים מ"כיף" ומ"משתקעים"- המשתקעים ומתייצבים זה העונג האמיתי בחיים.
את לא יכולה להעיד על עצמך... זה מילכוד 21...
גם אם בשלב מסויים תרצי- זה לא אומר שעכשיו זה בריא שאת לא רוצה.
זוגיות חשובה גם בלי קשר לילדים, אבל לא הייתי ממליץ לגשת להתחיל מלכתחילה זוגיות לפני שמוכנים
לילדים. אם זה לא עניין נקודתי שבאמת מצריך טיפול נפשי אמיתי בקשר לילדים- אז זה ישפיע גם על בניית
הזוגיות. ואם היא תיכנס לזוגיות לא מתוך מקום של שמחה בעבודה ובהגבלות- היא תצטרך להתמודד עם
יותר קשיים בזוגיות שלה מלכתחילה.
אני כן מאבחן, תראי אותי, והאבחון שלי לא שטחי. האבחון שלי מגיע בנוגע לדברים שהיא כתבה.
ושוב- לא שלחתי לטיפול. הסוגיה של בריאות נפשית היא על פי היהדות לא על פי המדע הפסיכולוגי בנושא
הזה.
זה שאת רואה דגש גדול באמירה שלה שנאמרת "עכשיו" אני לא שם את הדגש שם ולא מרגיש לי שזה
המקום, כאילו- רק כרגע זה לא מסתדר וממש בקרוב זה כן. יש לי גם ניסיון עם הדברים הללו, הם לא
זמניים בד"כ. ואפילו אם הם אכן זמניים- עצם הרצון לזוגיות בלי ילדים והסיגנון שבו היא כתבה את דבריה,
מובנים אצלי כך, זה מה שאני הבנתי מדבריה, ולזה אני מגיב- ואם לא נאה בעיניך, את לא חייבת לקבל.