בנות יקרות - שרשור בנושא דיאטה:אנונימי (פותח)
כל כמה זמן אני רואה עוד שרשור של בת מתוסכלת, על דיאטה שלא הולכת, שאין כוח רצון, שאין כוח בכללי ושהמשקל לא יורד במהירות הרצויה.
אז חשבתי לפתוח את השרשור הזה מכיוון שיש לי ניסיון עם דיאטות, ולמען האמת אני הולכת לדיאטנית פעם בשבוע כבר שנתיים בערך אז יש לי קצת מושג.
מכירות את המושג "לאט אבל בטוח"?
מן הסתם כן. וככה זה בדכ" גם בדיאטות. אני לא שוללת את כל דיאטות הבזק למיניהן, אבל אני אומרת שבטוח יותר לעשות דיאטות איטיות יותר, מאוזנות יותר ועם תוצאות פחות מהירות.
כשעושים דיאטה על מנת להוריד משקל אין צורך לאכול ממש מעט או לעשות ספורט בצורה אובססיבית.
מניסיון- הדיאטה הכי טובה היא לאכול מסודר.
ובטח תגידו טוב נו, לאכול מסודר. עלק.
אבל עובדה שזה עובד.
אכילה מסודרת ובריאה זה לא אומר לטחון חסה וגזר כל היום. אחרי הכל הגוף שלנו צורך עוד כמה חומרים מלבד מה שיש בירקות. למען האמת אם אוכלים המון ירקות אפשר להשמין מזה.
כאשר אוכלים בארוחה את כל אבות המזון, האוכל מתעכל בצורה בריאה יותר ולא מצטבר כשומן.
דוגמה לארוחת בוקר בריאה: לחם מלא (פחמימה) עם גבינה/ ביצה קשה (חלבון ושומן) וירקות (ויטמינים וכד׳). ארוחה כזו היא גם משביעה מאוד, יותר מאשר לחם עם גבינה וזהו או סלט ירקות בלי פחמימה. כשאוכלים רק ירקות נהיים רעבים אחרי קצת זמן ואז מה שווה הדיאטה?
בשמירה על תזונה נכונה חשוב להקפיד על זמני ארוחות, לשים לב תוך כמה זמן נהיים רעבים שוב ואז להחליט כמה ארוחות יהיו בכל יום, מה יכילו הארוחות וכו׳.
מאוד חשוב - לשתות הרבה מים. לפעמים מרגישים רעב כשזה באמת צמא. לפעמים מרגישים צורך למתוק כשבעצם מיובשים מחוסר שתיה. ולא מדובר על קפה או תה. מדובר על מים. רק מים. (תה ירוק עוזר בעיכול, אז זה כן טוב לשתות. אבל לא במקום מים.)
ספורט כדאי לשלב פעמיים בשבוע פחות או יותר, וחשוב לא להעמיס על הגוף יותר מדי.
מה שראיתי בספורט שהדהים אותי, זה שאחרי ספורט אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה. ככה שכדאי לעשות הליכה אחרי ארוחת ערב או בין הצהריים לערב.
משהו חשוב בקשר לזה - לא לעשות ספורט מיד אחרי אוכל כי אז האוכל לא מתעכל בצורה טובה. אחרי שאוכלים הגוף משקיע המון אנרגיות בעיכול, ואם עושים ספורט הגוף משקיע אנרגיות בהזרמת דם לשרירים, ככה שאם עושים ספורט מיד אחרי אוכל הגוף "מתבלבל" ואז גם האוכל לא מתעכל טוב וגם הספורט מעייף הרבה יותר.
זמני הארוחות, כמו שכבר אמרתי, חשובים ביותר.
צריך להקפיד שכל בוקר הארוחה תהיה בול בשעה :0010 (לדוגמה) ואחר כך ארוחת ביניים בשעה 13:00, צהריים ב16:00 וערב ב20:00.
ארוחת ביניים תכלול משהו כמו יוגורט ופרי.
צהריים פחמימה מבושלת, מנה בשרית, ואם לא אז קיטניות
ערב כמו הבוקר
כמובן כל אחד מה שנוח לו, לי זה מה שעוזר מאוד.
העניין בדיאטה הזו הוא שפשוט לא רעבים אף פעם, לא חסר כלום בגוף אז אין צורך למתוק פתאום סתם ככה, מרגישים טוב עם עצמנו ויורדים במשקל, אמנם לאט אבל בטוח.
בהצלחה!
קפיצ!אנונימי (פותח)
מקפיצהחפרנית בנשמה

תודה לך!

כתבת יפה!dora
לדעתי כדי לראות תוצאות מהירות אז כן בחודשיים/שלוש הראשונים של תחילת האורח חיים הבריא, צריך להפחית באוכל כדי לרדת. מה שאת מציעה זה מעולה לשמירה אחרי ההורדה הראשונית.
...אנונימי (פותח)
אני לא בטוחה בזה. אכילה מסודרת כמו שכתבתי מורידה במשקל בוודאות, אמנם לאט אבל מורידה. וכשמפחיתים באוכל זה עלול להזיק.
צריך פשוט לזוז ולזוז. ולא מהספה למקרר וחזרה.אמונינוש

וואו יפה מאוד! תודה רבהאנונימי (3)
לי נגיד יש בעיה שיש לי הרגשה שאני חייבת כל הזמן 'להעסיק' את הפה שלי במשהו אז יוצא שאני אוכלת הרבה מאוד...
ניסיתי גם ללעוס מסטיק במקום אבל מסטיק גורם לי להרגשת רעב
יש לך אולי עצה בשבילי?
תטדה רבה ושבת שלום
אני אנסהאנונימי (פותח)
הבעיה עם מסטיק היא שהלעיסה מפעילה את מערכת העיכול, משתחררים אינזימי עיכול ברוק ואז הקיבה "חושבת" שמגיע אוכל והיא מתחילה לפעול ולכן מרגישים רעב.
את חושבת על האפשרות לתת לפה שלך לנוח? למה את צריכה להעסיק אותו כל הזמן?
אולי זה כי את לא מרגישה שבעה? אם זה בגלל שאת לא שבעה זה אומר שהארוחות שאת אוכלת לא מזינות מספיק.
תחשבי על זה
תודה,אנונימי (3)
אני כן שבעה, אבל כשאני בלי תעסוקה לפה זה ממש משגע אותי
אני חושבת שמה שצריך לעשות זה להיגמל.אנונימי (פותח)
להיגמל מהצורך להעסיק את הפה כל הזמן.
אני בעצמי הייתי ככה, הייתי חייבת להעסיק את הפה כל הזמן ולעסתי המון מסטיקים - בערך שתי חפיסות ביום.
אחר כך החלטתי שאני צריכה להיגמל מזה כי המסטיקים הזיקו לי ממש (ללסת ולוושט ולקיבה).
עשיתי את זה ככה שקניתי פחות ופחות מסטיקים ולא היתה לי ברירה אלא להפסיק ללעוס.
ובשבילך אני חושבת שאולי יעזור משהו אחר כי אמרת שאת לא אוהבת ללעוס מסטיקים. אולי עכשיו את כל כך בטוחה בעצמך שאת חייבת תעסוקה לפה עד שאת באמת צריכה את זה יותר ממה שזה באמת. אני מנסה לומר שיכול להיות שאם "תשטפי לעצמך את המוח" שאת לא באמת מריכה תעסוקה אז כבר לא תצטרכי.
את יכולה לנסות לתת לפה שלך שעות "מנוחה". להחליט שהוא צריך גם לנוח מהעבודה המאומצת שלו, וזה באמת חתיכת מאמץ להפעיל את הפה כל. הזמן ואת מערכת העיכול. קחי את זה בתור מנוחה לגוף. עם הזמן יותר ויותר מנוחה עד שכבר לא תצטרכי את זה בכלל.
חושבת שאת מסוגלת?
(כי אני די בטוחה בזה)
דבר ראשון- יש לך תשעה קבין?אמונינוש

אם כן- פשוט תדברי במקום לאכול, זה גם מעסיק את הפה...

וברצינות- את משמשת בתור לשכת התעסוקה לפה שלך. כרגע את צריכה לעבוד בשתי מישורים: 1- להבין מה זה נותן לך התחושה הזו, מה את מרגישה כשאת לא אוכלת, ואיך ניתן לפתור את התחושה הזו בלי אוכל.

2- יש מאכלים שלוקח זמן לאכול אותם והם לא כ"כ משמינים. כמו, שעועית-תרמילים, מקלות גזר.

כך שמידי פעם זה בסדר להעסיק אתו בלעיסה שלהם.

והכי שוב לא להלחם- זה גורם לך לחשוב על זה כל הזמן. תתעלמי ממנו ותראי שבסוף תשכחי ממנו.

אם כבר... לא יודעת אם זה יפה, אבל-אנונימי (4)

הרופא אמר לי שאני חייבת לאכול יותר, ואני לא מצליחה. אחרי ממש קצת אוכל אני שבעה ואני גם שוכחת לאכול.

אני שוקלת ממש קצת. ואני חייבת עצות להשמנה.

ניסיתי לאכול אוכל משמין, הבעיה שאני לא אוהבת מטוגן, ולא חטיפים, ולא דברים עם שמן.

ניסיתי להכריח את עצמי לאכול, ופשוט הקאתי.

פליייייז, תעזרו לי!

אני פותחת השרשוראנונימי (פותח)
והיה לי ניסיון גם בזה לצערי.
לך במיוחד חשוב להקפיד על שלוש ארוחות עיקריות פלוס לפחות שתי ארוחות ביניים שכוללות גם הן את כל אבות המזון.
לא צריך לאכול דברים משמינים כדי להשמין. כן צריך לאכול את כל מה שהגוף זקוק לו כדי להיות במשקל תקין.
אם למרות שאת אוכלת בסדר את לא עולה במשקל אז יכול להיות שזה כי יש לך חילוף חומרים מהיר, ויכול להיות שזו בעיה שאת צריכה לטפל בה. מה שבטוח זה ללכת לרופא או דיאטנית כדי לבדוק את זה.
בהצלחה!
אני יודעת לענות לך טיפה רננ.

מה משמין רזות כמוך?

שמנת!! אם את לא אוהבת שמנת בגביע אז תקציפי שמנת מתוקה, אמיתית-לא צמחית, ותלקקי בהנאה

כל ארוחת צהריים תאכלי בשרי ופחממות. (עוף ותפוחי אדמה, שניצל ופסטה, קציצות ופתיתים.. הבנת?)

ו... כן... אם אין ברירה תשתי אינשור.. יש בטעמים.

אהמאנונימי (פותח)
אנשור זה הדבר הכי דוחה ששתיתי אי פעם בחיי וזה גם לא טוב פסיכולוגית כי זה כאילו מכניס אותך למקום חולה. ובכלל, את זה עדיף שדיאטנית תגיד לה לשתות ולא אנחנו.
לא טעמתי ושאני לא אזכה אבל אח שלי שמאוד רזהרננ.

ולא אוכל כלום שותה את זה (לא מרצון, אמא שלי מכריחה..) בשביל מה שזה מכיל וממש לא ממקום חולה..

איפה קונים אנשור? צריך לזה מרשם רופא?אנונימי (4)

ואני רזה מאוווד, ואני אוכלת את כל אבות המזון אבל נורא נורא קצת. אני נהיית מידי מהר שבעה.

כבר הלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי להכריח את הגוף שלי לאכול ולא הצלחתי.

כל המשפחה שלי נורא רזים. אבל אני הכי מכולם.

דווקא בבדיקות דם יצא פחות או יותר בסדר. חוץ מברזל שהוא במספר 9 וB12 שגם נמוך. הכולסטרול גם קצת נמוך. בכללי הכל נמוך בנורמה.

הברזל שלך מאוד נמוך, לא קצת!רננ.

איך תכריחי את עצמך לאכול?

תאכלי פחממה או משהו שבאמת משביע ולא סתם ממלא (ירקות, מרק, מוצרי חלב, רוב הבשרי, זה סתם ממלא...), כל 3 שעות כמה שמשביע אותך.

איפה קונים אינשור? 

בחנויות טבע ובתי מרקחת. יש מצב אם יש מרש רופא זה יותר זול, תלוי בקופת חולים שלך.

ויש משו יותר טוב וכנראה שהוא הרבה יותר יקר וקוראים לו גיינר, תחליטי מה עדיף לך. מחיר או טעם וקצת איכות..

בהצלחה!!

אולי אני צריכה לשנות מפה משהו?אנונימי (4)

אני שוחה כל בוקר שעתיים. כל יום רצה שעה, ושלוש פעמים בשבוע רוקדת שלוש שעות.

יכול להיות שזה מידי הרבה בשבילי? אני מאוד נהנית מזה, אבל אולי זה שורף לי מידי הרבה קלוריות?

והלכתי לרופא והוא נתן לי מרשם לאנשור, הוא אמר שהקופה לא משתתפת בגיינר את יודעת אם יש קופה שמשתתפת בזה?

והתכוונת לא לאכול ירקות או שכן? ואני באמת אוכל המון ירקות.

הבעיה שאני לא מצליחה לאכול כ"כ הרבה פעמים ביום. אני מפוצצת.

ולמי שחושש- אני לא אנורקסית, מאז שאני קטנה אני רזה ומנסה להשמין, רק שעכשיו פתאום הייתה לי קפיצה לגובה ונהייתי יותר רזה- במשקל לא עליתי כמעט כלום וכל החולצות והחצאיות שלי נהיו רחבות עלי.

אני פותחת השרשוראנונימי (פותח)
אמרת לרופא שאת עושה כל כך הרבה ספורט? זה המון! שחייה שורפת המון המון קלוריות וגם ריצה וריקוד. הנורמה היא לעשות ספורט פעם או פעמיים בשבוע למשך 45 דקות. ובתת משקל עדיף בכלל לא.
לא יודעת אם יש קופה שמשתתפת בזה. אם היית אומרת לפני שנה היו לי המון פחיות אנשור מיותרות שהלכו לפח... (אגב עדיף לך את האנשור שהוא לא בפחית אלא בבקבוק, הוא פחות נוראי)
ירקות תאכלי כמה שאת רוצה אבל אם זה מפוצץ אותך אז אולי עדיף שתתמלאי מקיטניות ודברים יותר מזינים.
לדעתי רוב הבעיה היא כמות הספורט.
אמרתי לרופא והוא אמר לי שאם זה מה שעשיתי תמיד אז זה בסדראנונימי (4)

ועכשיו אני חושבת שאולי בתקופה של הגדילה צריך להוריד בכמות, זה נכון?

ואיזה פעילות להוריד? שחיה זה עם כל המשפחה ולא בא לי להפסיד את זה... וגם את הריקוד והריצה לא בא לי. אבל מה שצריך אני יעשה. כי אני חייבת להשמין!

ותודה על העיצה בקשר לאנשור.

לפני שנה לא ידעתי... אז רק התחיל הקפיצה, ועד שהבנו שמשהו לא בסדר לקח זמן ככה שרק קצת יותר מחצי שנה אני מנסה להשמין.

יש עצה לפתור את זה לפני הגדילה? פשוט יש לי אחות בת 10 שהמבנה שלה הוא כמו שלי.

נו טוב זאת אני. שכחתי לעשות אנונימי ולא הצלחתי לערוךחלילית אלט
את יורדת במשקל או שאת רק לא עולה?
אני חושבת שתנסי להוריד משהו אחד מהספורט ולראות אחרי חודש בערך אם זה משפיע.
אם זה לא יעזור קחי אנשור. אני ממש נגד הדבר הזה... זה בעקרון לזקנים חסרי שיניים ואנשים חולים שלא יכולים ללעוס אוכל רגיל.
לגבי אחותך אני לא יודעת, אולי שתתרגל לעשות פחות ספורט ולאכול יותר מאוזן...

(עכשיו את יכולה לפנות באישי)
במשך 10 חודשים הייתי יורדת קצת במשקל וגובההת.אנונימי (4)אחרונה

הבעיה שעכשיו אני מידי רזה, כך שאני צריכה להשמין, לא לשמור על המשקל. אני צריכה להוסיף לדברי הרופא 7 קילו ולא מצליחה.עצוב

היי אשמח להמלצות לחנויותאנונימי (פותח)

בגדים צנועים (סגנון קמיליון כזה) באיזור המרכז או עם הזמנות

//אני:)))))

ברצ'ה,רני,זוהר אריאל,

ברחוב ההסתדרות בפתח תקוה יש חנויות בסגנון.

+ שדה ברהרמוניה
שדה בר די פתוחאנונימי (פותח)
סליחה אין לי מושג בחיים לא קניתי משםהרמוניהאחרונה

רק ידעתי שזה של אולפניסטיות...

יש לך רעיונות לחנויות דומות רק במחירים יותר שפוייםאנונימי (פותח)

??
השמלות שם עולות 500 שקל

איפור לבעיות עורElki

שלום

מבקש להעזר בכן עבור אשתי היקרה (ועבורי..)

סובלת שנים רבות מבעיות עור כגון סבוריאה וגירויים שונים בעור

כמובן היא בטיפול רופאת עור - בעיקר משחות .

מתאפרת מעט מכיוון שהאיפור אוטם לה את הפנים ומגביר את הגירוי.

אשמח לשמוע ממי שיש לה נסיון דומה בעור הפנים, אילו חברות או סוגי איפור יכולים להיות יותר ידידותיים/בריאים/קלילים לפנים.

אשמח לשמוע כמה שיותר רעיונות גם אם מדובר במוצרים יקרים.

הרבה תודה. 

קליניק בלבדפיטוניהאחרונה

מכירה את התופעה- והם היחידים שלא גרמו לי לפריחה/ אדמומית וכו'

מחפשת את הלוק "הגבעוניסטי" המושלםאנונימי (פותח)

היי בנות 💛

אני בתקופה שאני מנסה להתחבר יותר לעצמי גם מבחינה חיצונית – לבטא מי שאני דרך הלבוש, המטפחת והתכשיטים.

מתחברת לסגנון של מתנחלות גבעוניסטיות 😉 – בגדים פשוטים אבל עם נוכחות, מטפחות גבוהות אבל טבעיות, תכשיטים עדינים עם אופי.

האמת שזה לא סגנון שגדלתי עליו, אז אני טיפה הולכת לאיבוד ורוצה עזרה 💫

אם יש לכן המלצות על חנויות, מעצבות, לוקים או כל השראה – ממש אשמח שתשלחו לי! אפילו אם זה רק רעיון קטן או מישהי ששווה לעקוב אחריה.

תודה מראש על כל טיפ 🤎

גם בתוך הלוק הזה יש כל מיני ניואנסיםרק כיף

אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.

יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר

ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.

אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.

אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית  בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?

נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.

כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה

חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות

תודה רבה!אנונימי (פותח)
ומאיפה הן קונות את הבגדים שלהן בד"כ? 
גם בתוך הלוק הזה יש כל מיני ניואנסיםאנונימי (3)

אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.

יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר

ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.

אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.

אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית  בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?

נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.

כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה

חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות

למה את נעזרת בצאט גיפיטי כדי לכתוב הודעה?ּבנות רבות עלי
שקופה כזאת
מה עם ללכת לסטייליסטית מהמגזר?שדמות בחולותאחרונה
בנות מלכים ביקרותיייךךךממש ממש ממש לא קפיץ 🦋

נשמות הלכה לי הלייקרה.. צריכה גם פודרה.

קרם הגנה מומלץאנונימי (פותח)

מחפשת קרם הגנה לא שומני, מעל 50 אחוזים של הגנה

גם סבון פנים אשמח

שיהיה זול יחסית,

לא אכפת לי להזמין מחול כמובן

תודה!

לגוד פארםשדמות בחולות

יש אחלה קרם הגנה לא שומני וכמעט ללא ריח .

סבון פנים של דוקטור פישר משמש אותי בשנתיים האחרונות (יש לי עור שומני) והוא נהדר

תודה! לצערי אין בכלל באיזור ירושליםאנונימי (פותח)אחרונה

סניפים שלהם..

את יודעת אם אפשר להזמין מהם?

שיער דליל ומתולתלאנונימי (פותח)
שמתחלק לקבוצות של שערות. נראה מצחיק, מפורד, וחסר..

יש דרך לגרום לשיער להחליק בצורה אחידה ולהיראות יותר שופע ולא מפורד למרות שהוא דליל? 

ומשהו קצת יותר טבעי? 🤭אנונימי (פותח)
אני מאמינה שיש היום כל מיני שיטותהרמוניה

אני לא מתמצאת תשאלי AI😅 יודעת יש ספריי כזה שנותן נפח.. או שאת יכולה לסרק את השיער בצורה כזאת שתכסי עם שיער איפה שחסר... 

לגרום לשיער להיות מלא יותר באופן טבעי מדבר אלייך? אם כן אז יש את כל השיטות של לעסות את הקרקפת בשמנים מסויימים. קיק, קוקוס, רוזמרין... ויש עוד מלא טיפים ברשת.

תודה רבה!אנונימי (פותח)אחרונה
בלהבלהאנונימי (פותח)

סליחה על השאלה... אני רוצה להוריד שיערות בידיים ואמא שלי מתנגדת... אני רוצה לכבד אותה, מצד שני אני יודעת שאם אשכנע ואלחץ היא תסכים בסוף. אבל לפני זה אני רוצה לשאול עד כמה זה חריג באמת ועד כמה זה נראה לא מטופח? (אני לא שעירה במיוחד, רגיל. אבל עדיין מרגישה לא נעים כי יש הרגשה שבשנים האחרונות כולן מורידות בידיים) מה אתן אומרות? אולי אני פשוט אחכה שאתחתן ואם זה יפריע לבעלי אני אוריד ואם לא לא?

עד כמה זה מציק ומפריע לך מבחינת מקובלות חברתית?אנונימי (3)
ובת כמה את?
אני שואלת בשביל לברר מה המקובלות החברתיתאנונימי (פותח)

בינתיים זה מציק לי בהרבה סיטואציות אני מעדיפה ללבוש שרוול ארוך

עברתי 18 אם זו השאלה...

תשכנעי את אמא שלך שזה בסדר להורידשואלת12
זה אזור שרואים וחבל שתלבשי ארוך או שתתביישי.
תודה...אנונימי (פותח)

אשמח לעוד תגובות

יודעת שמקובל מאוד כיום בקהילות רבותאנונימי (3)

שיעור עצום של בנות עושות טיפולי לייזר מלאים ואז זה גם כולל ידיים

ברור שיהיו הבדלי נורמות של טיפוח בין הדור של ההורים לבין הדור הדור הצעיר

גם הורדת שיער מלאה בלייזר הפכה לנורמה גורפת אצל צעירות רווקות, לעומת הדור של האמהות שלנו, כשהן היו רווקות

מסכימה...:/ (הפותחת)אנונימי (פותח)
ממש לא חריג ולא נראה לא מטופחיעל מהדרום

לק"י

בעיני זה סתם מיותר להוריד בידיים. ובטח שלא אלבש ארוך רק כי יש כאלה שכן מורידות (ובטח אם את לא שעירה במיוחד).

אבל אם זה ממש מפריע לך, בגיל שלך לא חושבת שצריך לשאול את ההורים.

וגם לגבי הבעל העתידי- לא הייתי עושה או לא עושה את זה  רק בשבילו.

מסכימהפצלושון
זה לגמרי רגיל ומקובל
תודה!אנונימי (פותח)
מסכימה לגמריכי כל פה
ממש נראה סבבה לדעתי..
למה היא מתנגדת?רקאני

מה הטענה?

אם את מעל 18 זה הגיוני ולגיטימי שאת תבחרי איפה לטפח את הגוף שלך ואיך....

סתם שלא צריךאנונימי (פותח)

שזה שטויות וגם ככה יורד לבד עם השנים

שאין עם זה בעיה ולא צריך

אם ככהרקאני

אני מאמינה שאם זה חשוב לך ותסבירי לּה שזה חשוב

לא תהיה לה בעיה

זה לא עקרוני

זה סתם מוזר לה כי בדור שלה זה לא היה נפוץ...

אני התחלתי לייזר בגיל 17 ולאמא שלי זה היה מוזר

הסברתי לה שכולן עושות את זה היום וזה חריג חברתית לשאר עם שערות והיא הסכימה (אצלנו זה היה חריג... זה תלוי חברה)

לא יודעת מאיפה האמירה שזה יורד עם השנים🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אולי לחלק מהנשים.

אולי בגיל מבוגר מאוד לא?תפוחית 1

סתם מנחשת

לא יודעת איךאנונימי (פותח)

נעלמות לה כשהיא מבשלת מהחום חחח

יש גיל שהצמיחה באמת נתקעתיעל מהדרום

לק"י

אבל לא יודעת אם מה שיש נושר.

וזה באמת בגיל מבוגר יותר.

אם לא שעיר מידי, זה בסדר גמור!אנונימי (4)

אני בת 20, מורידה מידי פעם, ומיד פעם לא, תלוי כמה זמן יש לי להתמסר לזה. אוהבת להוריד בשביל התחושה החלקה,

אבל מכירה הרבה מאוד בנות מסביבי, בנות מטופחות לגמרי (בגילאי 20+) שלא מורידות.

גם אם לא ברור למה, רוצה לחזק אותך שכיבוד ההורים חשוב מאוד, בכל גיל. ואשרייך שאת רוצה לכבד את דעתה! 

רק אומרתרקאני

שנכון שכיבוד הורים חשוב מאוד

אבל זה לא באמת נכלל בחיוב הזה

זה הבעלות שלה על הגוף שלה..

לא חושבת שאמא אמורה להחליט על הבת שלה מה לעשות עם הגוף שלה

אבל בסוף זה עניין של דינמיקות ומשתנה בין מערכות יחסים

רק לשים לב כי לפעמים אנשים מוחקים את עצמם כדי לכבד הורים..  ויש הגדרות ברורות בהלכה מה בגדר כיבוד הורים ומה לא

עד לפני חודש טענתי לגמרי כמוךאנונימי (4)
(אני אותה אנונימית)

זה לא עניין של להחליט, אנחנו לא במלחמת כוחות והפגנת שליטה. אם היא רוצה היא תעשה מה שהיא תבחר לעשות.

זה הבחירה *לכבד*,

כמובן שאפשר לשבת לשיחה עם אמא, להסביר לה בכנות את הקושי ואולי בעקבות זה הרצון שלה ישתנה.

אבל גם אם לא תשנה את דעתה, אנחנו עדיין מחוייבים *לכבד*, שזה אומר לבחור לעשות את רצונה. 

לכבד זה לא לבחור לעשות את רצונה.אונמר

הגבול בין 'לרצות' מלשון ריצוי,

ללכבד ולעשות את רצונה הוא קל ודק עד אימה.

ואם הפותחת נמצאת במקום כזה, אז כדאי לשים לב לזה.

קשה מאד מול הורים להיות ככה, ואם זה נשאר בראש עמוק ,

זה נששאר לפעמים גם מול הבעל.

וזה משתק. ומטריף את הדעת.

להיות במקום מרצה עלול להגיע עד מחיקה עצמית ומקומות לא טובים בכלל.

שימו לב פשוט שלכבד זה הגדרות מאד ברורות בהלכה.

ולדעתי אמא שאומרת לילדה מעל 18 לא להוריד שערות זה לא מכבד מצד האמא.

נכון. אין לה כיבוד ילדים. היא האמא.

אבל יש כבוד האדם.

וזה גופה שלה.

קצת דרמטי יצא לי,

אבל כדאי לשים לב לא להגיע לריצוי בקיצור...

בהצלחה לך!!

תודה!אנונימי (פותח)
חברות...אנונימי (פותח)

אמא שלי היא לא הנושא כתבתי שאם אשכנע היא תסכים בסוף, היא יודעת שהבחירה שלי

אבל עדיין תמיד רוצה "לקבל את ברכתה" לדברים שאני עושה

והמטרה של השרשור הזה היתה עבורי להבין האם ההרגשה שלי צודקת או שאני מתביישת לחינם

האם זה בראש שלי או שבאמת הזמנים השתנו והיום זה כבר ממש נראה לא מטופח

אם ברמה שזה יבלוט אפילו לגברים ויפריע להם מרוב שזה לא מקובל

אז זה כל מה שניסיתי להבין... תודה נסיכות שלי

❤️רקאני

התשובה של זה לדעתי תלוית חברה

אצלנו כולן מורידות

ואני הייתי מתביישת כשהיה לי

אבל יש מקומות שלגמרי לגיטימי לא להוריד...

אז זה תלוי מה את מרגישה

לגברים זה לא יפריע - זה רק משהו בין נשיםאנונימי (3)
איך הגעת למסקנה הזאת?אנונימי (5)
ברור שיש גברים שזה מפריע להם
זה ענין שלךלעכשיוו

זה מפריע לך? (נשמע שכן...)
לכי על זה!!!!!!
למה לא בבעצם?

רק אם את לא מתכננת לייזר ואת בהירה, קחי בחשבון שהשיערות מתכהות עם הזמן ואז תהיי חייבת להתמיד....

למה זה שאלה של נורמה?
אם זה מפריע לך....

בעיניי זה לגמרי בסדר ומקובל, ולא מוזנח בכללפצלושון
לגברים זה לא יפריע לדעתי....
תודה תודה לכולםאנונימי (פותח)
לא צנוע לשים את השרשור בראשי!😡אנונימי (פותח)
נכון..אנונימי (6)
באמת לא הבנתי איך הגעתי לכאןפשוט אני..
תודה שהזכרת לי 😂
מסכימה איתךאנונימי (7)אחרונה
הייתי מדברת ומשכנעת אותה כי זה מפריע לך ומאוד נפוץ וגם יותר מטופח ויפה בעיני
מכשיר לייזר ביתי- יש המלצות?אנונימי (פותח)
גיסתי ואחיות שלי ממליצות ממש עלרננ.
בראון החדשה. לא ניסיתי אבל הן התחילו ומרוצות  
וואי תודה!אנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך