אז חשבתי לפתוח את השרשור הזה מכיוון שיש לי ניסיון עם דיאטות, ולמען האמת אני הולכת לדיאטנית פעם בשבוע כבר שנתיים בערך אז יש לי קצת מושג.
מכירות את המושג "לאט אבל בטוח"?
מן הסתם כן. וככה זה בדכ" גם בדיאטות. אני לא שוללת את כל דיאטות הבזק למיניהן, אבל אני אומרת שבטוח יותר לעשות דיאטות איטיות יותר, מאוזנות יותר ועם תוצאות פחות מהירות.
כשעושים דיאטה על מנת להוריד משקל אין צורך לאכול ממש מעט או לעשות ספורט בצורה אובססיבית.
מניסיון- הדיאטה הכי טובה היא לאכול מסודר.
ובטח תגידו טוב נו, לאכול מסודר. עלק.
אבל עובדה שזה עובד.
אכילה מסודרת ובריאה זה לא אומר לטחון חסה וגזר כל היום. אחרי הכל הגוף שלנו צורך עוד כמה חומרים מלבד מה שיש בירקות. למען האמת אם אוכלים המון ירקות אפשר להשמין מזה.
כאשר אוכלים בארוחה את כל אבות המזון, האוכל מתעכל בצורה בריאה יותר ולא מצטבר כשומן.
דוגמה לארוחת בוקר בריאה: לחם מלא (פחמימה) עם גבינה/ ביצה קשה (חלבון ושומן) וירקות (ויטמינים וכד׳). ארוחה כזו היא גם משביעה מאוד, יותר מאשר לחם עם גבינה וזהו או סלט ירקות בלי פחמימה. כשאוכלים רק ירקות נהיים רעבים אחרי קצת זמן ואז מה שווה הדיאטה?
בשמירה על תזונה נכונה חשוב להקפיד על זמני ארוחות, לשים לב תוך כמה זמן נהיים רעבים שוב ואז להחליט כמה ארוחות יהיו בכל יום, מה יכילו הארוחות וכו׳.
מאוד חשוב - לשתות הרבה מים. לפעמים מרגישים רעב כשזה באמת צמא. לפעמים מרגישים צורך למתוק כשבעצם מיובשים מחוסר שתיה. ולא מדובר על קפה או תה. מדובר על מים. רק מים. (תה ירוק עוזר בעיכול, אז זה כן טוב לשתות. אבל לא במקום מים.)
ספורט כדאי לשלב פעמיים בשבוע פחות או יותר, וחשוב לא להעמיס על הגוף יותר מדי.
מה שראיתי בספורט שהדהים אותי, זה שאחרי ספורט אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה. ככה שכדאי לעשות הליכה אחרי ארוחת ערב או בין הצהריים לערב.
משהו חשוב בקשר לזה - לא לעשות ספורט מיד אחרי אוכל כי אז האוכל לא מתעכל בצורה טובה. אחרי שאוכלים הגוף משקיע המון אנרגיות בעיכול, ואם עושים ספורט הגוף משקיע אנרגיות בהזרמת דם לשרירים, ככה שאם עושים ספורט מיד אחרי אוכל הגוף "מתבלבל" ואז גם האוכל לא מתעכל טוב וגם הספורט מעייף הרבה יותר.
זמני הארוחות, כמו שכבר אמרתי, חשובים ביותר.
צריך להקפיד שכל בוקר הארוחה תהיה בול בשעה :0010 (לדוגמה) ואחר כך ארוחת ביניים בשעה 13:00, צהריים ב16:00 וערב ב20:00.
ארוחת ביניים תכלול משהו כמו יוגורט ופרי.
צהריים פחמימה מבושלת, מנה בשרית, ואם לא אז קיטניות
ערב כמו הבוקר
כמובן כל אחד מה שנוח לו, לי זה מה שעוזר מאוד.
העניין בדיאטה הזו הוא שפשוט לא רעבים אף פעם, לא חסר כלום בגוף אז אין צורך למתוק פתאום סתם ככה, מרגישים טוב עם עצמנו ויורדים במשקל, אמנם לאט אבל בטוח.
בהצלחה!