שאלת קיפודלב אמיץ

לא מזמן נתקלנו בלילה בקיפוד ש-מזעזע לכתוב- היה נעוץ לו חלק של שיפוד בעין בוכה, ולא ידענו איך לעזור לו.

מצד אחד פחדנו לגעת בו בגלל הקוצים, מצד שני צר היה לנו עליו, מצד שלישי לא ידענו את מי, ואם בכלל אפשר, להזעיק כדי לעזור לו. בסופו של דבר הוא התרחק מאיתנו חזרה אל השיחים.

מסכןעצוב, יכול להיות שהוא יצא מהשיחים אל הכביש כדי שיעזרו לו? הוא פשוט עמד שם בחניה. יש דבר כזה אצל מכרסמים קטנים כאלה?

איך יכולנו לעזור לו?שנדע להבא.

יש בעלי חיים שבאים לאיזור של בי אדם כדי לקבל עזרהליזי בנט

לדעתי, אני לא מומחית, כדאי לקרוא לוטרינר במהירות, ואם רוצים להרים את הקיפוד צריך מהבטן-היא רכה ופרוותית, בלי קוצים. לא כדאי לנסות להוציא מהעין לבד כי אי אפשר לדעת איזה נזק יכול להיגרם לו.. אפשר גם רק להתקשר מיד לוטרינר ולהתייעץ

אבללב אמיץ

איפה מוצאים וטרינר זמין בשעות הלילה? וגם, יש שירות חינמי כזה? כי המצבים האלה מעמידים אותנו תמיד בפני החלטה כלכלית/ מוסרית לא פשוטה. 

יש שרותים וטרינריים 24 שעותליזי בנט

ועד כמה שידוע לי יש לא מעט שיטפלו בחינם בחיית בר

גם הם אוהבים חיות..

להרים קיפוד אפשר בעזרת כפפות עבות. זה מה שאני תמיד עושה.פוקימון גו

^^^ליזי בנט

מצאתי אתר של בית חולים לחיות בר

http://www.wildlife-hospital.org.il/

יש שם גם טלפון למקרי חירום

אולי תנעצי את הקישורכוחות שמימיים
נמצא בטיפולי חירום לבעלי חייםליזי בנט

נעוץ

מנסיון, אפשר להרים קיפוד, זה לא כזה דוקרלשם שבו ואחלמה
ואני הייתי עושה לו המתת חסד
למה?ליזי בנט

גם אם עין אחת לא תפעל הוא עדיין יכול לחיות!

תמיד כדאי לפנות לייעוץ וטרינרי

כמובן שאם זה קיפוד מחמד אז זה שווהלשם שבו ואחלמה
להשקיע כסף כדי לטפל בו.
הרבה שירותי וטרינריה מטפלים בחיות בר בחינםליזי בנט

שמתי למעלה קישור לבית חולים מיוחד לחיות בר ואני יודעת שגם גן החיות התנכ"י עושה את זה ואני בטוחה שיש עוד

לא המתת חסד!!מקורזלת

הייתי פעם במרכז להצלת צבי ים. יש שם צבי ים במצב מזעזע!

בלי רגלים. בלי ידיים. עיוורים. שריון חצי שבור. ושם עושים הכל כדי לשקם אותם. בחיים לא חושבים על המתת חסד. ודרך אגב זה נגד התורה.

למה נגד התורה? להיפך, זה נראה לי בל תשחיתלשם שבו ואחלמה
לבזבז כל כך הרבה כסף על חיות בלי שבני אדם יפיקו מזה תועלת
הי, אל תשכח את איסור צער בעלי חייםליזי בנט

זה גם מהתורה..

הקב"ה נתן לנו את העולם הזה עם כל החיות שבו ואנחנו צריכים לדאוג להן

לדאוג לחיות העולם?! למה? מי החליט?לשם שבו ואחלמה
אנחנו צריכים באופן כללי לשמור שלא להזיק לעולם אבל להציל את האיילה העדינה מפני מלתעות האריה או צב ים זקן וגוסס מפני הכרישים זה ממש לא משהו מוסרי או בעל ערך
וכאן אתה מערב משהו לא קשורליזי בנט

חיות אוכלות חיות אחרות, ככה זה וככה זה אמור להיות. אבל אם בעל חיים נפגע משיפוד שהושאר באיזור על ידי בני אדם, או נדרס, או.. הרשימה ארוכה. במקרה כזה כמובן שהאדם צריך לטפל בו!

התורה מצווה לדאוג ולטפל בבעלי חיים פצועים או חולים. זו ממש מצווה

שם מדובר על המתת בני אדםלשם שבו ואחלמה
וואלה, איזה הבדל...המתת חסד= רצח.מקורזלת

מה זה משנה אם זה בן אדם או חיה. אסור סתם כך לרצוח מישהו אם אפשר להציל.

אין הבדל בין להרוג בן אדם לבין להרוג חיה?לשם שבו ואחלמה
אני מסכימה איתך כמעט לגמריליזי בנט

לא הורגים אם יש אפשרות להציל ולעזור, אבל אם החיה סובלת מאוד ואי אפשר לשפר את המצב שלה אז בהחלט יש מקום להמתת חסד

זורק שאלה לאוויר -אלעד
נניח ולשם הצלת הקיפוד צריך להפסיד יום עבודה ולהוציא נגיד 1000 ש"ח.
גם אז לדעתך התורה מחייבת להצילו/לעזור לו?
צריך לעזור כמה שאפשר בגבולות ההיגיוןליזי בנט

ובכל מקרה הגיוני תוכל פשוט להתקשר לעמותה שעוזרת לחיות בר, יבואו לאסוף את הקיפוד החביב ואתה הפסדת אולי חצי שעה

לכן שאלתי.אלעד
אם מדובר בעניין הלכתי - יהיו גדרים מדוייקים, ולא "בגבולות ההגיון".

איך שאני מבין, וזה מעט, איסור "צער בעלי חיים" עוסק בצער אקטיבי, לא לעזור לכל חיה במצוקה.
לא, זו מצווה לעזור לבעלי חייםליזי בנט

אבל כמו שלא תציל כלב על חשבון חיי אדם, כי זה לא.. פשוט לא.

אז הכל בפרופורציות

אבל יש ענייןכוחות שמימיים
לשמר את בעח בטבע ,במיוחד את אלה כבר לא נפוצים.
שרשרת המזון וזה..
אבל האמת היא שבני אדם מפיקים מההצלה תועלת מסויימת.לב אמיץ

כמו העמקת הידע שנאסף על חיות הבר, ואני מניחה שיש תועלות נוספות.

כמו שליזי כתבה יש לנו אחריות מסויימת על חיות הבר שנפצעו כשבאו במגע עם מפגעים שהאדם משאיר אחריו.

וזה גם לא כל כך הרבה כסף. ואפשר לשאול אותה שאלה על הקצאת משאבים לתחומי פנאי אחרים.

בדיוק היום התפרסמה כתבהמארי

בידיעות אחרונות על מישהי שראתה קיפוד פצוע. למרות שזה היה קרוב לחצות, היא התקשרה למפקח הוטרינרי של עיריית רמת גן. הוא הגיע והעביר את הקיפוד לבית החולים בספארי, שם טיפלו בו ושחררו חזרה לטבע.

דבר נוסף, יש עמותה שמטפלת בקיפודים. אני מקווה שהמס' עדיין רלוונטי: 050-6363878.

מענין. עמותה שמטפלת בקיפודים.לב אמיץ

מה המטרה שלהם? כלומר למה הם מתמקדים דווקא בקיפודים?

נדמה לי שהקיפודים נמצאים בסכנת הכחדה.מארי

אה. תודה על המידע.לב אמיץאחרונה

עבודה מהבית שיא השווה והנוחה!!!2אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

רוצים לעבוד מהבית ברשת.! איזה כיף!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה מהבית ברשת או כל מקום בעולם!!אנציללואנטנך

רוצים לעבוד מהבית בזמנים שלכם.! כנסואנציללואנטנך

עבודה קלילה ברשת ונוחה מאוד !!2אנציללואנטנך

עבודה ברשת!!!@23אנציללואנטנך

עבודה נוחה וקלילה ברשת!!אנציללואנטנך

עבודה ברשת מהבית!!!אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך