מתנצלת ממש על האורך. לא התכוונתי שזה ייצא ככהריעות.
@חלילית אלט
קודם כל אני רוצה להבריר את הגילאים. אני מדברת על גילאי 18-19 ולא על 16-17, אף על פי שאני מאמינה שזה הגיל הנכון לנישואים, כיוון שב16-17 העולם צריך לעבור קודם תהליך מאוד ארוך. לעומת זאת 18-19 יכול להתקיים כבר עכשיו.
אז ככה, בנוגע לסיבות שנתת אתמול: סיבה כלכלית, וזמן לעצמאות.
אימא שלי, שנשואה כבר יותר משמונה עשרה שנים ובנוסף מדריכת כלות, חינכה אותי להאמין שזוג צעיר יכול חהסתדר בלי הרבה כסף. עובדים קצת, מרוויחים קצת כסף שמספיק לשניים (ועוד תינוק בהמשך) וכן, מקבלים עזרה מההורים. בשביל מה הם גידלו אותך מאז שאת תינוקת? כדי לזרוק אותך אחר כך? לא. הורים יעזרו לנו עד שהם לא יוכלו יותר, מכל מיני סיבות. אז נכון, בשנים הראשונות של הנישואין מצטמצמים קצת. זה בונה את הקשר, זה ללמוד אחד על השני במצבים של קושי, וללמוד כמה אני מוותר לשני.
ובנוגע לסיבה השניה. את באמת חושבת שבגיל שמונה עשרה את מקבלת עצמאות? את מקבלת עצמאות כשאת מקבלת עצמאות. אני מכירה בני שש עשרה שפועלים בלי ההורים בתחומי עבודה וחיי נישואים והם מסתדרים מצוין (מבלי לפגוע בהורים שלהם). יש כאלו שיתחילו לצאת מהבית בגיל עשרים, ולהם אני בהחלט לא ממליצה להתחתן בגיל שמונה עשרה.
אבל לקבל עצמאות בגיל שמונה עשרה זה חארטה. כי זה רק על פי חוק מדיני, לא על פי התורה. על פי התורה את מחויבת לדאוג להורים שלך ולשמוע בקולם עד סוף החיים שלהם (חוץ ממקרים מיוחדים כמובן). לפי זה, לעולם לא תקבלי עצמאות. לא, עצמאות זה מתי אתה יכול להסתדר לבד, וזה לא תלוי גיל.
אז נגיד שמישהי בת שמונה עשרה ועכשיו רק נהיית עצמאית, שזה בעיני לא נוראי אבל טיפה מאוחר, כי ללכת לרופא אפשר לבד גם בגיל שש עשרה (לא על פי חוק, אבל ההבנה חייבת להיות), ולסדר לבד מועדי ב', ולדאוג לתשלום של ספרים מלמדים אותנו כבר בכיתה ט או אפילו ז.
איזו עצמאות את רוצה? לנהל לבד משא ומתן בבית משפט? כי יש אנשים שגם בגיל שמונים לא יגיעו לזה.
אני מאמינה שבגיל שמונה עשרה אדם צריך להיות כבר עצמאי ומנוסה ברוב התחומים של חייו. וצריך לזכור שתמיד תמיד נקבל עזרה מההורים.
הם ההורים שלנו, לא שוטרים.
עד כאן נאומי. מתנצלת על האורך.
וכולם כמובן מוזמנים להצטרףריעות.
אוקייחלילית אלט
את צודקת שאפשר להסתדר עם קצת כסף בלי מותרות. וודאי שאפשר.
אבל - לא כל הורה יכול לעזור כלכלית לילד שלו. וזה מתקשר גם לעצמאות שהזכרתי קודם (שאגב, לא הגדרתי כעצמאות אלא כחופש ואני כבר אסביר). ילד לא צריך להיות תלוי בהורים שלו החל מגיל 18 בערך, ובכלל בלי קשר לחוק אלא כי לדעתי זה גיל שאפשר כבר יותר להסתדר לבד, וההורים לא חייבים לו כלום - בשביל מה גידלו אותו? כדי שיהיה להם נטל גם אחרי החתונה? אפשר להסתכל על זה מכמה כיוונים. אני לא חושבת שהורים צריכים לתמוך כלכלית בילד, כמה שהילד עצמו מממן את עצמו - ואפילו את הוצאות החתונה - ככה זה טוב יותר. הורים הם לא בנק ולא גמ"ח כספים, והתפקיד שלהם הוא לגדל את הילדים שלהם כך שיהפכו לבוגרים ואחראים לעצמם.
עכשיו בקשר לחופש שאני חושבת שצריך לפני החתונה. תיכון מסיימים בגיל 18. אין כל כך חופש לעשות מה שרוצים. חודשיים חופש זה לא נחשב, אני מתכוונת לשנתיים לפחות. לא חופש של טיולים מסביב לעולם ולהשתגע אלא חופש כזה שאת מחליטה כמה את עובדת ואת מבזבזת את הכסף שלך רק על עצמך, שאת גרה בבית משלך (דירת שותפות או לבד) ואת מחליטה בעצמך איך הוא יראה ומה יהיה הסדר יום שלך והכל. בלי עוד מישהו שיביע דעה ויאלץ אותך לעשות דברים שאת לא רוצה או ימנע ממך לעשות דברים שאת כן רוצה.
ואחרי שאת מסודרת כלכלית, שכבר יש לך משרה קבועה ואת מבינה יותר איך לנהל בית, אז להתחתן.
ממריעות.
כשאני אומרת שהורים עוזרים כלכלית לילדים שלהם, אני לא מתכוונת לתשלומים של כסף כל חודש. לא, זה בכלל לא נכון בעיני. אני מתכוונת ללהזמין אותם לשבת, לשלוח איתם הביתה קוטג' כי קנינו שלושה, כאלו דברים. תני להם את העונג. ילדים הם לא נטל. אני לא אומרת שלנצח זה צריך להיות ככה, אבל בשנים הראשונות וודאי שכן.
גם בתיכון יש חופש. לומדים נהיגה, רוב החברות שלי עובדות במרץ ומרוויחות כמה אלפים, אני מכירה כמה בנות בגילי עם כרטיס אשראי, טסים לחול. תיכון הוא לא כל כך חונק כמו שחושבים. (אפשר לשאול בת כמה את?)
להחליט לבד מה הסדר יום שלך את יכולה גם בגיל שש עשרה. ההורים עדיין אחראיים עלייך אבל הם לא יכולים לקבוע לך מה לעשות, את כבר לא ילדה קטנה.
ומצטערת, אבל כשאת מתחתנת את מתחתנת עם אדם שיביע דעה, את תצטרכי לוותר ולהקריב בשבילו. בשביל מה ללמוד משהו אחר? כדי שיהיה קשה אחר כך?

אני מבינה מצוין איך לנהל בית, ואני עושה את זה. לא כולם יודעים בגיל שבע עשרה, נכון. אבל זה משהו שאת לומדת מאימא שלך כשאת גרה איתה, לא לבד בדירות שותפות. את לא לומדת לגדל ילדים בדירת שותפות, את לא לומדת להתחשב באחרים, ולא איך מנהלים בית
כי דירת שותפות זה לא בית.
(לא אוהבת את הדיון הזה)חלילית אלט
את צודקת במה שאת אומרת.
ומה שאני רוצה לעצמי פשוט מאוד מושפע מהחיים הספציפיים שלי, זה מה שאני רוצה לעצמי להמשך החיים (כלומר שנים של לבד) ואולי לא לכל אחד זה יתאים.
(אני בת 17)
גם אני יודעת מצוין איך לנהל בית ואני גם עושה את זה. אבל עדיין.
אוף. קשה לי להסביר את עצמי, מתנצלת.
זה בסדרריעות.
וואי נראלי זאת הפעם הראשונה שאני מסכימה איתך על משודורשת קרבתך
צודקת בכל מילה. יש לך הסתכלות מאוד נכונה על החיים לדעתי.
יאללה שתזכי!!
הדבר הכי נכון ומדהים

(ואני בת 19 ומתחתנת עוד שבועיים)
מזל טוב!ריעות.

מזל טוווב!! יאאי!שפיות
הדבר היחיד שצריך בשביל חתונה זה עצמאות?פיתה פיתה
אני ילדה יחסית עצמאית מאוד. אחראית על עצמי מגיל אפס.
ואני עדיין לא חושבת שאני בשלה. בכלל בכלל. אני גם לא רואה צורך בחבר עכשיו. אני לא חושבת שאני בשלה בשום צורה לחבר. (וכן, אני רוצה חבר. אבל עדיין לא חושבת שיהיה לי טוב עכשיו)

לא אמרתי שזה הדבר היחיד. זה המשך לשרשור אחרריעות.

רק להוסיף משהוחלילית אלט
ואולי זה נשמע דבילי.
אני חושבת שצריך להנות מהחיים לפני שמתחתנים.
תגידו שאפשר להנות גם אחרי חתונה, אבל למה לא גם וגם?
את לא נהנית בגיל שבע עשרה?ריעות.

לא כמו שאני רוצה באמתחלילית אלט
אז זו בעיהריעות.אחרונה

כן. בוודאי שצריך להנות בחיים לפני..דורשת קרבתך
לעשות מלא דברים ולמצות את הרווקות.
אבל זה כבר עניין שמשתנה בין אדם לאדם..
יש מי שתגיד לך בגיל 22 לא הספקתי לעשות כלום לא ראיתי כלום אני לא יכולה להכניס תצמי לזוגיות ונישואין עכשיו.
ויש מי שתגיד לך (כמוני)שניצלתי כל שנייה. והשנה הזאת הייתי במדרשה ועשיתי מה שבא לי ועשיתי המון. והרגשתי שזהו מיציתי ואני מוכנה לשלב הבא.
היום המצב הוא שאנשים עדיין בלימודים בגיל 18 ועדיין במסגרת ולכן לא מרגישים מיצוי. אבל תכלס - זה הגיל הכי טבעי ונכון לזה ..
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך