זה קורה לכל אחד נכון?
אז זה לא קצת מרושע ללכת לטייל עם הכלב ברחוב?-
אז אני מתנצל בפניו אבל הוא יצטרך ללמוד להתמודד איתו
תורך להגיב, אם אני לא טועה?
מצטער אם הזקן שלי מפריע לך
ומה תעשה עם הפחד שלך כשעיוור יעלה על אוטובוס עם כלב נחיה?
נדרש מהעיוור להסתגר בביתו ולא לצאת?
אני אשקול את הצעתך
מכירה לא מעט ילדים שכלבים עזרו להם מאד מאד מאד בהמון תחומים.
ומה לעשות שגידול כלב זה גם לצאת איתו לטייל.
כלב נותן המון למשפחה שמגדלת אותו. זה לא "רק תחביב".
השכנים שלנו שולחים את הכלבה שלהם לעשות לבד וסוגרים את הדלת ואז היא מסתובבת מסביב ומבהילה את כל החברות שבאות אלי ונדבקת לכל מי שעולה במדרגות
אם הייתי עושה דבר כזה ושכנים היו מבקשים להפסיק כי זה מפחיד את האורחים שלהם ואותם הייתי מפסיקה מיד בלי להיעלב ולהסתכסך
פעם הכלבה שלהם נשכה את אח שלי וצעקנו עליהם והכל והם עדיין משחררים את הכלבה לבד
אנשים צריכים לקחת אחריות!
לדעתי כדאי לבקש מהם עוד פעם אחת בצורה נעימה ואם הם ימשיכו לשחרר תתלוננו בעיריה.
ככה הם גם לא יוכלו לומר שישר התלוננתם בלי לבקש קודם
ב. ענו לך כבר שמוציאים את הכלב עם רצועה...
אני עם מקרוני בשמנת, מסכימה עם כל מילה!
פשוט הפריעה לי ההכללה ילד או אישה ![]()
![]()
בהצלחה!
ולא יפה להאשים נשים וילדים....
כשמדובר במבוגר אני בטוחה שיש לו מספיק שכל להבין שהכלב קשור ברצועה ויש לו בעלים והכלב לא הולך לתקוף אותו.
כשמדובר בילד אני חושבת שלא צריך לעודד את הפחד ולא לטייל עם כלבים ברחוב אלא להרגיל ילדים לכלבים. באיזור שבו אני גרה יש הרבה הורים שמפחדים מכלבים אבל הם לא רוצים שגם הילדים יפחדו אז הם מעודדים אותם ללכת ללטף את הכלב. המון פעמים אני יושבת בגן המשחקים מתחת לבית שלי וקהל ענק של ילדים נעמד סביבי וכולם רוצים ללטף את הכלבה שלי. וכן, זה עזר להמון ילדים קטנים להתגבר על הפחד שלהם!
להפך, אני חושבת שזה ממש טוב לטייל עם כלב. כל פעם שאני רואה מישהו שמפחד מהכלבה שלי אני מסבירה שהיא לא עושה כלום ומעולם לא נשכה אף אחד. הרבה פעמים הם ניגשים ללטף אותה בסוף, מתעניינים, שואלים.. במיוחד ילדים!! וכמעט תמיד הם מתגברים על הפחד שלהם!
בנוסף, היו לי שכנים ששתי הילדות שלהם פחדו מהכלבה שלי. הייתי תמיד מחזיקה אותה בצד כשהן עוברות, והרבה פעמים הסברתי להן שהיא לא תעשה להן כלום. בסוף גם הן ליטפו אותה והפסיקו לפחד.
חוץ מזה, איך אתה משווה בהלה קלה מכלב לאכזריות????
אכזריות אמיתית זה לא להוציא את הכלב. זה כואב לו, אתה מבין? הוא יתחנן לרדת המון זמן, ואם לא יורידו אותו הוא יכול לעשות בבית, ואז הוא יכול אפילו לאכול את הצרכים שלו כדי שהבעלים לא יראה. זאת אכזריות.
משום מה אנשים חושבים שכלבים הם מכונות, או צעצועים, דואגים להם כשנוח וזהו. הם יצורים חיים, למען ה'!
ואם מישהו יבהל קצת אז אני אחזיק את הכלבה שלי עד שהוא יעבור, זה נקרא אכזריות? ומה יקרה לו? תוך דקה הוא ישכח מזה!
דיברתי על מקרים שבהם אנשים בסביבה שלי התגברו על הפחד שלהם. ויש כאלה.
עוד לא ראיתי מישהו שנכנס להתקף חרדה בגלל הכלבה שלי. אם אני רואה שמישהו נרתע אני מחזיקה אותה קרוב אלי ואומרת לו לא לדאוג כי היא לא נושכת ומעולם לא פגעה במישהו. בדרך כלל האנשים ממשיכים ללכת בלי בעיה, ולפעמים גם עוצרים כדי לדבר ולשאול ולפעמים גם ניגשים בסוף ללטף אותה. גם סביר שיבקשו ממני להחזיק אותה לרגע ואין לי שום בעיה עם זה וגם לאלה שמפחדים לא.
מאז שהבאנו את הכלבה לבית הילדים בסביבה והרבה מהאנשים עברו שינוי מאוד חיובי בנוגע לכלבים. (כשהבאנו אותה היינו די חריגים כיוון שלא היו כמעט כלבים בסביבה, אבל עכשיו כבר יש יותר)
לא אמרתי אין ברירה. אמרתי שאם אתה מדבר על אכזריות אז לא להוציא את הכלב זו אכזריות ולא לטייל איתו ברחוב. ולגדל כלב זו לו אכזריות, זו אחריות.
אני פשוט מחזיקה אותה קרוב אלי ואין דרמות
הבעלים מחזיק את הכלב קרוב אליו. אם מישהו מתעלם מהפחד של אחרים ולא מחזיק את הכלב לידו זו בעיה אישית שלו ולא של כל בעלי הכלבים.
אם היית הולכת ברחוב ורואה מישהו עם כלב ונבהלת, אז המישהו הזה היה מחזיק את הכלב צמוד אליו ומרחיק אותו ממך-גם אז היית נבהלת כל כך?
והכל תמיד עובר בקלות ואין בעיה
1.
יש בזה משהו חברתי. יצא לי להסתובב עם כלב בשכונה חרדית- ושם הרבה יותראנשים פחדו והגיבו באנטי. (כלב קשור שלא התקרב לאף אחד) וגם כשישבתי איתו- התאספו המון ילדים, כולם במרחק של 2 מטרים, חלק ניסו לזרוק עליו דברים.
ביישוב שלי לעומת זאת זה נע בין כאלו שיתרחקו, או שיבואו ללטף. אבל היחס הוא- "את נורמאלית שיש לך כלב" וגם אם ילד יפחד- לרוב האמא תנסה לגרום לו לא לפחד. כי היא יודעת שכלב זה דבר שכיח בעולמנו..
2.
הידעת, בתור נערה (ועד היום במקומות מסיוימים) אם הייתי הולכת לבד ברחוב והיה מאחוריי גבר הייתי נלחצת ומפחדת. ואני לא היחידה. ממש לא. האם ראוי לאסור על גברים ללכת ברחוב כי הם מפחידים?
שלא לדבר על מי שיש לו שרירים וחוזר ממשחק כדורסל בגופיה.. בכלל מלחיץ.. אני בעד לאסור את זה לחלוטין.
כלומר- זה שמישהו מפחד מכלב זה משהו בו שהוא צריך להתגבר עליו. (ואני אומרתאת זה כמי שגם פחדה מכלבים בעבר. היום כבר לא ב"ה..) והאשם לא בכלב. (כמובן כלב רגיל שקשור..)
(לא סותר כמובן לצאת רק עם כלב קשור ולשים לב להחזיק אותו קרוב כשמתקרבים לאנשים)
כוחות שמימיים
המטרה של הפורום הזה היא להיות מקום שבו אנשים שאוהבים בעלי חיים יכולים להתייעץ, לשתף ולעזור.
הדיון פה רק מכעיס את כולם. אני מבקשת לעצור את הדיון.
תודה רבה!
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173