בוקרטוב. ושאלה:שמן פשתן

איך יודעים איפה עובר הקו שבין נדיבות לפרייריות?

איך אפשר לבטח את עצמנו שלא נצא נפסדים מנדיבות ליבנו?

מצד אחד- הנטיה שלי להיות טובה ולתת ברוחב לב, 

מצד שני אני חיה בעולם, ומופתעת כל פעם מחדש לגלות

שאנשים לא מהססים לנצל את טוב הלב, גם אם לרעת הנותן.

וואו. איזו שאלה.משה

תמיד התלבטתי.

שאלה קשה...צריך עיון
קראתי פעם בספר של הרב ארז משה דורוןשוברת גלים

שיש איזושהי הלכה (?) שאומרת לא לתת צדקה יותר מחמישית ממש שיש לך.

הרב אמר שאותו עקרון זה גם בגמילות חסדים.

בתור אחת שהקריבה הרבה מאוד מהחיים שלה למען אחרים והרבה פעמים גם נוצלה 

למדתי להשתמש בכלל הזה. אני לא צריכה לתת את כל כולי, ואפילו להפך, אסור לי לתת את כל כולי.

לתת כמה שמרגיש לי כמו חמישית מכוחותי. לשים לעצמי גבולות של נתינה גם מול האנשים שאני הכי הכי הכי אוהבת.

ככל שעובר הזמן אני מרגישה כמה זה עושה טוב לי ולסביבה ובטוחה שהשם שמח מזה שאני לא מקריבה את עצמי למען אחרים אלא נותנת מה שאפשר.

אהבתי ממש את מה שכתבת!שמן פשתן

זה לא נכוןימ''ל

על גמילות חסדים נאמר מפורש במשנה שהיא מהדברים שאין להם שיעור בניגוד לצדקה שהיא עד חומש, וכך אומר הרמב"ם על המשנה הזאת ע"פ הירושלמי "ואמרו כאן שגמילות חסדים אין לה שיעור, ר"ל בהשתתפות האדם בגופו. אבל השתתפותו בממונו יש לו גבול והוא חמישית ממונו".

ועוד דבר - ההלכה היא לא לא לתת יותר מחומש אלא לא פחות מחומש או שחומש הוא גבול המצווה למצווה מן המובחר.

אבל נכון שכל דבר צריך להיות במידה, גם דבר טוב כמו נתינה.

אתה מתייחס לזה בצורה מאוד שכליתשוברת גלים
הרב מדבר על זה ברמה הנפשית- רגשית קצת יותר פנימה.
אין שיעור לגמילות חסדים. כי לכל אחד מאגר כח שונה, בכל יום יש לנו מאגר כוחות שונה, אז אין לזה שיעור.
יש ימים שאני יכולה ורוצה לתת מעצמי מהבוקר ועד הלילה. ועדיין ארגיש שיש לי המון כח וזה לא מרוקן אותי (כאן נכנס עניין החמישית כדי שתמיד נהיה עירניים)
ויש ימים שיש בי אפס כוחות נתינה והגמילות חסדים הכי גדולה שאני יכולה לעשות ברגעים כאלו- היא לעצמי.
ולפי זה לדעתי צריך לבחון את עניין גמילות החסדים כי זה משהו עמוק יותר ונפשי יותר ואין לזה שיעור כמו ממון שאפשר לספור אותו ולחשב חומש
(ותודה על הדיוק בהלכה)
זה בדיוק השאלה שחשבתי עליה אתמולadar
שאנשים צריכים לדעת מתי לא לבקש כל דבר
שמחהכוחות שמימיים
זה אמור להיות לך בלב

חוסר שביעות רצון וחוסר סיפוק או שמחה מהמעשה

בעצם השאלה שלך כבר טמונה התשובה ,כי אם היא מתעוררת כנראה שאת לא במקום הזה .
כל כך נכון..^~א.ל

זה נראה נכוןסביון
אבל לא כל כך מובן... את יכולה לפרט קצת יותר?
אנסה להסבירכוחות שמימיים
כשאדם מיטיב עם סביבתו הדבר צריך להיעשות לפי הכלים והכוחות שיש ברשותו.
כשאדם נותן לסביבה זה אמור להעצים ולתת תחושות חיוביות.
כאשר אדם מרגיש מנוצל או שאינו מרוצה ושמח במה שעושה זה אומר שהוא צריך לשנות את דרכו כי כנראה משהו שם לא מתאים.
זה יכול להיות תחום וזה יכול להיות זמן וגם כח.
אדם צריך ללמוד להתנהל בצורה שמיטיבה איתו (כדי להיטיב לעולם).
אם לאדם לא יהיה טוב בסופו של דבר גם העולם יפסיד מכך
לדוגמה מורה שכל היום רוטנת על עבודתה גם התלמידים מפסידים מכך היה עדיף שתשאר בבית או שתלך להכין זרי פרחים ויקבלו מורה ששמחה להיות איתם.

בדרכ כשמתעוררת לאדם מחשבה על כך שמנצלים את טוב לבו כנראה שאין שם ממש שמחה ושלמות עם המעשה.
מסכים לגמרי,סביון
ועכשיו צריך להגיע החלק השני - איך למצוא את הנתינה שעושה לך טוב. קשה.
זה לא נכון לכל המקרים.שמן פשתן

כי זה לא נכון למקרה הספציפי שלי.

אני יכולה להיות שמחה מהיום עד מחר מעצם הנדיבות שלי,

אבל מחרתיים כשאני (ח''ו) יאכל אותה, לא תעזור לי השמחה.

אז שמחה ושכל ישר שלא ליפול בפחלשם שבו ואחלמה
אבל ככלל העקרון של שמחה מאוד נכון
ייתכן ,כוחות שמימיים
אני באמת לא יודעת מה המקרה הספציפי שלך ...

איך את יודעת שאת בכיוון הנכון ? שמחה.טוב על הלב.
לא התכוונתי שמחה של קלות דעת
אם את שמחה אף אחד לא ייקח לך את זה
את כן יכולה ללמוד מהעבר ולראות עד היכן הגבול שלך מגיע ,כי אם זה לדוגמה בא על חשבון משהו או מישהו מחייך ואת אחכ תצטערי ותרגישי לא טוב אז זה לא שמחה.
אם זה היה משהו טוב את תרגישי אחכ טעם טוב
ואם זה היה שמחה רגעית ואת תצטערי על זה אז זה כנראה היה פיתוי או ממקום לא בריא. אולי אפילו חוסר יכולת להגיד לא או לעצור בזמן.
אפשר גם לבחון את זה אם את לא מרוצה ממה שקרה (או קורה, כי לפעמים כשאת בתוך המקרה עצמו זה סוג של אטרף ולא ממש יודעים שצריך לעצור ואפילו יש תחושות מדומיינות של שליחות)

ויש דברים שאת משקיעה בחינם ובחינם ובסוף גם לא מקבלים ממך ..יש עניין שלא לתת דברים בחינם.
בעצם איך העולם שלנו יפרח וישגשג אם יתבסס על גמחים ותרומות ? צריך דברים יציבים. פרנסה בכבוד. העולם צריך יציבות ולא להתבסס על דברים רגעיים שלא מחזיקים מעמד.
אם זה משהו שקשור לפרנסה אחד הדברים הבסיסיים שלומדים הוא לא לתת בחינם כי אנשים לא מעריכים.

את מרגישה שינצלו אותך ? לא ! נקודה . לדעת להגיד לא.
למה שאת תצטרכי להיות עכשיו בדאגה מזה ?
אני לא יודעת איך אפשר להיות בשמחה ככה זה כנראה על טבעי...
(האם יש לך בחירה איך להתנהל עכשיו באופן שלא יזיק לך ? ככל הידוע לי אין עניין לעזור לאחרים באופן שיכול לפגוע בך ,וזה אפילו יותר מפראייריות.נראלי שזה חוסר אחריות)

אגב ,ייתכן שאת שמחה ממה שהיה וכרגע הגיע הזמן לשנות טון או הילוך. זה לא סותר ,לא התכוונתי שלא להשתמש בשכל שקיבלנו..

והאמת שקצת קשה לכתוב כשלא יודעים בדיוק על מה מדובר אבל אולי משהו מכל זה התאים לך
ובכל אופן ,שיהיה לך המון בהצלחה וס"ד !

תודה תודה!!שמן פשתן

בוקר בוקר פנסאי
וזו שאלת המליון מבחינתי גם...

אז גם אני הגעתי למסקנה שצריך לתת כשאפשר וזה עושה שמחה בלב.

אני גם בודקת את המקבל- אם אני אכן רואה שזה מתחיל להתקבל כמובן מאליו ועוד יש דרישות ותלונות, אני מבינה שהתרחקתי מהגבול...

לפעמים לא איכפת לי לצאת פריירית אם אני יודעת שזה מה שנכון וזה בתחום היכולת שלי.

אין מה לומר, בכל זאת יש את הגדר של ״אפילו עבד לרוץ לפניו״ כשממש קשה ואני לא יודעת להחליט לבד אני שואלת משפיעה!

*** נראה לי שכדאי לך שתהיה לך אחת כזו... זה אחת המתנות שנתנו לנו חכמים...
תודה על ההמלצה. יש לי ב''ה.שמן פשתן

משפיע (בעל) ושני משפיעים נוספים (הורים)  

המקרה שבגינו פתחתי את השרשור הנ''ל נוגע בסכום גדול מאד של כסף,

כך שהסיכון להינזק הוא גדול, ולא עניין של: הלוותי לשכנה שלי/עזרתי לחברה שלי וכד'

התקבלה החלטה. יה''ר מלפני אבינו שבשמיים שהעניין יסתדר אמן סלה ועד נצח.

בעזרת ה' שההחלטה הזאת תהיה החלטה טובה! בשורות טובות!נולאית
ואוו, במקרים כאלו זה באמת מורכב...פנסאי
ואם כבר התקבלה ההחלטה, אז רק ״השלך על ה׳ יהבך והוא יכלכלך״...

וגם אל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון...

בכל מקרה בקשר לתפקיד ״משפיע״, בעל והורים זה טוב מצד עצמו, אבל לא נכללים בהגדרה, כי ההגדרה של משפיע זה מישהו מבחוץ שלא ״נגוע״ בדבר.

כך שלמשל במקרה הספציפי הזה מישהו מבחוץ היה יכול לעזור יותר מצד האובייקטיביות...
נסע להתבונן בך מבחוץאלעד
אם את גאה במה שעשית ונתת ותרמת?
האם את מעריכה את עצמך יותר עכשיו?
נניח וכן. אז מה? עדיין אני בסיכון להינזק.שמן פשתן

אבל אז הנזק יואפל על ידי התחושה הטובה שעשית את הדבר הנכוןאלעד

אם יש נזק, לפעמים זה אומר שלא עשיתי את הדבר הנכון.שמן פשתן

לפעמים זה אומר, כמו שאמר ימ''ל, שהיו פה חוסר זהירות וחוסר שיקול דעת.

לכן קראי את התגובה הקודמתאלעד

רק לפעמיםאסטרו
מבחן התוצאה הוא לא מבחן מוצלח במיוחד
גם אני חושבת.כוחות שמימיים
שמעתי פעם מישהו אומר שאיך יודעים אם אדם הולך בדרך הישר -לפי הילדים שלו,הפירות שלו.
אני לא מסכימה עם זה ,כי אם כך הוא מדבר על דוד המלך ועל עוד צדיקים ורבנים טובים שהלכו והולכים בדרך הישר.
למותר לציין שברבות הימים הילדים של אותו אדם לא הלכו בדרכו..למרבה ההפתעה.

ועוד משהו ,אנחנו חיים בדור שלא רואים תוצאות. מנסים לעבוד את השם ולא רואים את השם.
פעם היו מופתים וניסים גלויים ונבואה ,היום הכל נסתר.
הנסיון הוא לעבוד את השם וללכת בדרכי השם בלי שרואים.
יש את הסיפור על נביאי הבעל בגלגל ואליהו הנביא ועמ"י שראו את הניסים שם.

היום הנסיון זה שעובדים את השם ו ---אין !! אין תוצאות ,אין ניסים גלויים כמו שהיו פעם.
זה הנסיון של הדור שלנו ,לעבוד את השם ולראות שדווקא ל"נביאי הבעל " יש הצלחות ולנו אין ובכל זאת להמשיך.

לכן ,כן חשוב לעשות חשבון נפש אבל התוצאות לא תמיד יעידו על הדרך ,לעיתים הדרך להצלחה עוברת בכשלונות.

בכללייוני
ברגע שאני שם לב לזה, נותן לזה עוד טיפה וזהו.
כי אם שמתי לב לזה אז כנראה עברתי שלב מנדיב לפראייר ועוד קצת בשביל העניין.
תלוי כלפי מיחתול בשק
רקע שונה משפיע לדעתי על המקום בו עוסר הקו.
לדוג׳ אם המקבל הוא אדם שיש לך השפעה חינוכית פורמלית או לא פורמלית זה פקטור עצום שכן נתינת יתר וחוסר היכולת לומר לא משדרת מסר חינוכי שגוי לטעמי.
מניח שזה עניין של ניסוי וטעייה בהתאם לאופי של כל אחד ואחד
שאלה טובה!נולאית
בס"ד

אני חושבת שברגע שאת נפגעת מהנדיבות שלך כלפי אחרים- זה הקו האדום שמתריע שזה נהפך מנדיבות לפראייריות.

וזה לא קשור להאם אנשים אחרים הם נצלנים או לא, מתרים בעמותה לא יודע אם המאה שקל שמישהי תורמת לו גורמת לה להיות במצוקה כלכלית, אבל אותה אחת כן יודעת שכרגע היא לא יכולה לתרום מאה אלא רק עשר שקל, אז זה לא שהוא נצלן אלא שהיא פראיירית.

נצלן זה אדם שסוחט את נדיבות הלב של הצד השני--- במודע!!

אני לא יודעת מהי הנוסחה, אבל אני צושבת שצריך לזכור שגם כשאנחנו באים לתת מכל הלב אנחנו צריכים לחשוב על טובתינו קודם.
הענין הוא שאני לא יודעת אם אני אפגע או לא.שמן פשתן

תנסי לחזות איך תרגישי אחרי כן. אולי זה יעזור לך.נפש חיה.

זה לא עניין של הרגשה. זה עניין של עובדות.שמן פשתן

ינצלו את טוב הלב לרעתי, או לא.

עובדות. מה קרה בעבר? סביר שזה יקרה גם עכשיו?נפש חיה.

כל קיצוניות היא שליליתימ''ל

נתינה היא דבר טוב וגמילות חסדים היא מהדברים שאין להם שיעור, אבל גם היא צריכה להיות במידה. העיקר שהנתינה תהיה מתוך מודעות ולא תבוא על חשבון מידות אחרות כמו זהירות ותטשטש אותם. אם את נותנת מעצמך תוך פגיעה עצמית שלא היית מוכנה לה אז זו כבר לא הקרבה אלא חוסר שיקול דעת וזה לא טוב אפילו שהיא נגרמת בגלל נתינה.

ניצול זה עניין אחר, והוא תלוי בכוונה של המקבל. נעים שיש הדדיות והכרת טובה אבל זה כבר עניין של המקבל ולא צריך להתנות את הנתינה במידות הטובות של המקבל. אם יש מצב שהניצול שלו יגרום נזק אז זה כבר כלול בזהירות ובחשיבה שצריך לנקוט בהן לפני הנתינה.

בהצלחה! "ושתזכי להיות תמיד מהצד הנותן" (בעעעעע  )

(ההבדל בין המקור לתרגום הוא ההבדל בין הבנת המסר או הפספוס שלו)

אפשר פירוט לסוגריים האחרונות?Pumpin blood
^^^פסידונית

אולי הכוונה לכותרת - "העץ הנדיב" - קונוטציה חיובית, לבין ,THE GIVING TREE' - קונוטציה נייטרלית.

ההבדל בין "הנדיב" ל"הנותן" הואימ''ל

שנדיבות היא מידה טובה של נתינה שקולה ומודעת והיא לא אמורה לבוא על חשבון שיקול הדעת אלא להיפך. למשל תראי את הגדרת הרמב"ם בשמונה פרקים "והנדיבות, ממוצעת בין הפזרנות והכילות" ובהמשך הוא מסביר איך להגיע אליה מכל אחת משתי המידות הקיצוניות.

נתינה היא פעולה ולא מידה בנפש, היא יכולה לנבוע ממידות טובות ו/או רעות. "הנותן" (בהווה מתמשך) בא לבטא שהעץ נכנס למצב שהוא היה רק נותן ללא גבול עד שהגיע לניצול ולאבדון אישי.

ההבדל ביניהם הוא הבדל גדול ומהותי.

היי, אבל הספר דווקא הציג את הנתינה הזאת כדבר חיוביפסידונית

ע"ע המשפט הסופי "והעץ היה מאושר".

להבנתי להיפךימ''ל

הוא מציג את תהליך ההתקרבנות של העץ כדבר שלילי והמשפט שחוזר בכל שלב "והעץ היה מאושר" בא להדגיש את האבסורד שבניצול הנפשי שכביכול עבר העץ, שאפילו שהגיע להשמדה הוא היה מאושר מזה שניצלו אותו (שזה עוד פן של הדיון של @כוחות שמימיים ו@שמן פשתן אם שמחה היא המדד האם מדובר בניצול או נתינה מרצון).

איך חשוב לשבת על המסרים של הספרים הללוכוחות שמימיים
האמת שבתור ילדה זה תמיד הציק לי בראש משהו בסיפור הזה אבל לא יצא לי לשבת על המסר שלו. באמת מעניין.
נשמע שהערך העצמי שלו היה ככ ירוד שהוא היה מאושר שצריכים אותו.
אבל זו כמובן הייתה שמחה ואושר רגעי כי אחכ דרכו עליו,והוא היה מתוסכל ועצוב.(אם אני זוכרת נכון)

יש בוולט דיסני חיה כזאת. או אולי בדרדסים. יש איזה יצור שכולם דורכים עליו והוא משרת את כולם,רוצה לרצות את כולם.
כנראה בדרדסים. אם מישהו זוכר מי זה..

כל הכבוד על האופטימיות אבל זה סיפור נוצרי!עובד
והמסר שלו נורא!
תן כל מה שיש לך,
למי שמבקש,
בלי חשבון,
גם אם לא נשאר לך כלום,
וגם אם מנצלים אותך,
תן את הלחי השניה.
ותשמח.
סיפור נורא ומעוות שרק מח נוצרי חולה במוסריות מעוותת יכל לכתוב-
והוכחה אחת לדברי?
לסיפור קוראים העץ הנדיב ,
ולא הילד הנצלן..
נדיבות העץ היא במרכז,
והיא מועלית על נס,
גם אם מנצלים אותו
חותכים והורגים אותו..
פרייריותסיהרא

זה עניין של הרגשה.

יש אנשים שעושים כלום ומרגישים שהקריבו את כל כולם ויש אנשים שעושים ונותנים הרבה ומרגישים שעשו את המעט שבחובתם.

יש פה ערבוב של כמה עניינים..~א.ל
מה שאחרים יחליטו לעשות, או האופן שבו יסתכלו על מעשה הנדבה/חסד שעשית הוא לא שייך.
ולא נוגע אלייך..
מצידך, אם יש בך רצון להיטיב בלב שמח ונפש חפצה זה אומר שיש בך מידת נדיבות. מנגד, אם את מרגישה שבכל נתינה את הולכת וחסרה זה אחרת.

וה' בוחן כליות ולב יודע את הטוב שעשית, אע"פ שאולי כוונת המקבל לא היתה לטובה
אף פעם לא להתקמצן להיות נדיבדעה
נדיבטת היא מתנה נפלאה!
לא להיגרר לחוסר נדיבות בעקבות אנשים אגואיסטים סביבך...
תמיד אני אומרת שעדיף לסבול מפראיריות מאשר מחוסר נדיבות: רגשית, חברתית וכספית.
בלי קשר מאנשים נצלנים תברחי.
אבל אם יש לך אפשרות לנדב חיוך למישהו כסף לאדם שצריך או יחס לחברה בעולם הבא לא תפסידי מכך דבר.
לי מאוד עוזר לחשוב מה גדו"י היו עושים באותו הרגע ולא מרגישה פריארית.
לדוגמה: חברה שיש לה כסף כמו לך ומחפשת היכן ישלמו עליה- אל תשלמי אף פעם.
אבל אם יש לך חברה שחסר לה ולך כרגע יש תתני לה בשמחה. לא כל פעם כדי שלא תתרגל לברור מאליו.
אשרייך
מאוד פשוט, במשפט אחדעובד
עבר עריכה על ידי עובד בתאריך ו' באב תשע"ו 20:23
צריך להיות מדוייק.
כל עוד זה משהו שאת מסוגלת לעשות ושמחה בזה(נתינה ) תעשי.
מרגישה שזה כבר מעבר לכוחותייך? ניצול? הגזמה?
הקרבה?
אל תעשי-
ומי שמנצל באופן קבוע, ברור שתחשבי פעמיים מה ואם לעשות.
ועוד עיצה, מה שאת מחליטה לעשות-קדוש מיאמר
מה שמנסים לאלץ אותך לעשות, ולקחת ממך שלא ברצונך, להמנע-
לתת, כן.
להיאלץ לתת נגד הרצון/משהו שפוגע בך?
לא!
יש הבדל.שירוש16
כמו ההבדל בין ניצול לעזרה.
ניצול- זה לבקש עזרה מבנ"א כשאתה יכול לעשות את אותו הדבר.
עזרה- זה לבצע פעולה עבור מישהו שלא יכול לעשות זאת בעצמו.
[*קודם כל, (סליחה שאני אומר), אני לא אוהב את השימוש במונחחסדי היםאחרונה
'פראייר', כי המקור הוא נוצרי. במסדרים הקתולים בימי הביניים, היו קוראים כך לנזירים שהקדישו את ימיהם כביכול לצדקה וחסד. הקיצור, המונח נוצרי, ולא אוהב שמשתמשים בו. טוב זו דעתי.]

*לגבי עצם השאילה: גמילות חסדים אין לו שיעור, והוא אחד מהדברים שהעולם עומד עליו, וזה מראה עד כמה האדם חייב למסור מעצמו לקיים חסד.

אמנם, אני מסכים עם אלו שכתבו בשרשור, שאם זה מגיע למקום שכאשר האדם גומל חסד כבר 'רע לבבו' (כמו שנאמר בתורה על צדקה "ולא ירע לבבך בתתו לו"), אז שם כבר הוא צריך להפסיק.

אפשר גם ללמוד מכיבוד אב ואם, שכתוב בגמרא בקידושין, שיש אדם שהוא מאכיל את אביו מעדנים, אבל לא מקיים מצוות כיבוד אב ואם, כי רע לבבו, ואביו מרגיש בזה. כך גם אתה יכול לעשות חסד עם כבדות הלב, ומקבל החסד ירגיש רע שאתה עושה לו את החסד.

האידיאל זה לעשות חסד מתוך אהבה, כמו שכתוב במיכה- "אהבת חסד". עיקר החסד, זה לא עצם המעשה, אלא לשמח את לב חברך, כמו שהגמרא בבא בתרא מציינת.
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך