בוקרטוב. ושאלה:שמן פשתן

איך יודעים איפה עובר הקו שבין נדיבות לפרייריות?

איך אפשר לבטח את עצמנו שלא נצא נפסדים מנדיבות ליבנו?

מצד אחד- הנטיה שלי להיות טובה ולתת ברוחב לב, 

מצד שני אני חיה בעולם, ומופתעת כל פעם מחדש לגלות

שאנשים לא מהססים לנצל את טוב הלב, גם אם לרעת הנותן.

וואו. איזו שאלה.משה

תמיד התלבטתי.

שאלה קשה...צריך עיון
קראתי פעם בספר של הרב ארז משה דורוןשוברת גלים

שיש איזושהי הלכה (?) שאומרת לא לתת צדקה יותר מחמישית ממש שיש לך.

הרב אמר שאותו עקרון זה גם בגמילות חסדים.

בתור אחת שהקריבה הרבה מאוד מהחיים שלה למען אחרים והרבה פעמים גם נוצלה 

למדתי להשתמש בכלל הזה. אני לא צריכה לתת את כל כולי, ואפילו להפך, אסור לי לתת את כל כולי.

לתת כמה שמרגיש לי כמו חמישית מכוחותי. לשים לעצמי גבולות של נתינה גם מול האנשים שאני הכי הכי הכי אוהבת.

ככל שעובר הזמן אני מרגישה כמה זה עושה טוב לי ולסביבה ובטוחה שהשם שמח מזה שאני לא מקריבה את עצמי למען אחרים אלא נותנת מה שאפשר.

אהבתי ממש את מה שכתבת!שמן פשתן

זה לא נכוןימ''ל

על גמילות חסדים נאמר מפורש במשנה שהיא מהדברים שאין להם שיעור בניגוד לצדקה שהיא עד חומש, וכך אומר הרמב"ם על המשנה הזאת ע"פ הירושלמי "ואמרו כאן שגמילות חסדים אין לה שיעור, ר"ל בהשתתפות האדם בגופו. אבל השתתפותו בממונו יש לו גבול והוא חמישית ממונו".

ועוד דבר - ההלכה היא לא לא לתת יותר מחומש אלא לא פחות מחומש או שחומש הוא גבול המצווה למצווה מן המובחר.

אבל נכון שכל דבר צריך להיות במידה, גם דבר טוב כמו נתינה.

אתה מתייחס לזה בצורה מאוד שכליתשוברת גלים
הרב מדבר על זה ברמה הנפשית- רגשית קצת יותר פנימה.
אין שיעור לגמילות חסדים. כי לכל אחד מאגר כח שונה, בכל יום יש לנו מאגר כוחות שונה, אז אין לזה שיעור.
יש ימים שאני יכולה ורוצה לתת מעצמי מהבוקר ועד הלילה. ועדיין ארגיש שיש לי המון כח וזה לא מרוקן אותי (כאן נכנס עניין החמישית כדי שתמיד נהיה עירניים)
ויש ימים שיש בי אפס כוחות נתינה והגמילות חסדים הכי גדולה שאני יכולה לעשות ברגעים כאלו- היא לעצמי.
ולפי זה לדעתי צריך לבחון את עניין גמילות החסדים כי זה משהו עמוק יותר ונפשי יותר ואין לזה שיעור כמו ממון שאפשר לספור אותו ולחשב חומש
(ותודה על הדיוק בהלכה)
זה בדיוק השאלה שחשבתי עליה אתמולadar
שאנשים צריכים לדעת מתי לא לבקש כל דבר
שמחהכוחות שמימיים
זה אמור להיות לך בלב

חוסר שביעות רצון וחוסר סיפוק או שמחה מהמעשה

בעצם השאלה שלך כבר טמונה התשובה ,כי אם היא מתעוררת כנראה שאת לא במקום הזה .
כל כך נכון..^~א.ל

זה נראה נכוןסביון
אבל לא כל כך מובן... את יכולה לפרט קצת יותר?
אנסה להסבירכוחות שמימיים
כשאדם מיטיב עם סביבתו הדבר צריך להיעשות לפי הכלים והכוחות שיש ברשותו.
כשאדם נותן לסביבה זה אמור להעצים ולתת תחושות חיוביות.
כאשר אדם מרגיש מנוצל או שאינו מרוצה ושמח במה שעושה זה אומר שהוא צריך לשנות את דרכו כי כנראה משהו שם לא מתאים.
זה יכול להיות תחום וזה יכול להיות זמן וגם כח.
אדם צריך ללמוד להתנהל בצורה שמיטיבה איתו (כדי להיטיב לעולם).
אם לאדם לא יהיה טוב בסופו של דבר גם העולם יפסיד מכך
לדוגמה מורה שכל היום רוטנת על עבודתה גם התלמידים מפסידים מכך היה עדיף שתשאר בבית או שתלך להכין זרי פרחים ויקבלו מורה ששמחה להיות איתם.

בדרכ כשמתעוררת לאדם מחשבה על כך שמנצלים את טוב לבו כנראה שאין שם ממש שמחה ושלמות עם המעשה.
מסכים לגמרי,סביון
ועכשיו צריך להגיע החלק השני - איך למצוא את הנתינה שעושה לך טוב. קשה.
זה לא נכון לכל המקרים.שמן פשתן

כי זה לא נכון למקרה הספציפי שלי.

אני יכולה להיות שמחה מהיום עד מחר מעצם הנדיבות שלי,

אבל מחרתיים כשאני (ח''ו) יאכל אותה, לא תעזור לי השמחה.

אז שמחה ושכל ישר שלא ליפול בפחלשם שבו ואחלמה
אבל ככלל העקרון של שמחה מאוד נכון
ייתכן ,כוחות שמימיים
אני באמת לא יודעת מה המקרה הספציפי שלך ...

איך את יודעת שאת בכיוון הנכון ? שמחה.טוב על הלב.
לא התכוונתי שמחה של קלות דעת
אם את שמחה אף אחד לא ייקח לך את זה
את כן יכולה ללמוד מהעבר ולראות עד היכן הגבול שלך מגיע ,כי אם זה לדוגמה בא על חשבון משהו או מישהו מחייך ואת אחכ תצטערי ותרגישי לא טוב אז זה לא שמחה.
אם זה היה משהו טוב את תרגישי אחכ טעם טוב
ואם זה היה שמחה רגעית ואת תצטערי על זה אז זה כנראה היה פיתוי או ממקום לא בריא. אולי אפילו חוסר יכולת להגיד לא או לעצור בזמן.
אפשר גם לבחון את זה אם את לא מרוצה ממה שקרה (או קורה, כי לפעמים כשאת בתוך המקרה עצמו זה סוג של אטרף ולא ממש יודעים שצריך לעצור ואפילו יש תחושות מדומיינות של שליחות)

ויש דברים שאת משקיעה בחינם ובחינם ובסוף גם לא מקבלים ממך ..יש עניין שלא לתת דברים בחינם.
בעצם איך העולם שלנו יפרח וישגשג אם יתבסס על גמחים ותרומות ? צריך דברים יציבים. פרנסה בכבוד. העולם צריך יציבות ולא להתבסס על דברים רגעיים שלא מחזיקים מעמד.
אם זה משהו שקשור לפרנסה אחד הדברים הבסיסיים שלומדים הוא לא לתת בחינם כי אנשים לא מעריכים.

את מרגישה שינצלו אותך ? לא ! נקודה . לדעת להגיד לא.
למה שאת תצטרכי להיות עכשיו בדאגה מזה ?
אני לא יודעת איך אפשר להיות בשמחה ככה זה כנראה על טבעי...
(האם יש לך בחירה איך להתנהל עכשיו באופן שלא יזיק לך ? ככל הידוע לי אין עניין לעזור לאחרים באופן שיכול לפגוע בך ,וזה אפילו יותר מפראייריות.נראלי שזה חוסר אחריות)

אגב ,ייתכן שאת שמחה ממה שהיה וכרגע הגיע הזמן לשנות טון או הילוך. זה לא סותר ,לא התכוונתי שלא להשתמש בשכל שקיבלנו..

והאמת שקצת קשה לכתוב כשלא יודעים בדיוק על מה מדובר אבל אולי משהו מכל זה התאים לך
ובכל אופן ,שיהיה לך המון בהצלחה וס"ד !

תודה תודה!!שמן פשתן

בוקר בוקר פנסאי
וזו שאלת המליון מבחינתי גם...

אז גם אני הגעתי למסקנה שצריך לתת כשאפשר וזה עושה שמחה בלב.

אני גם בודקת את המקבל- אם אני אכן רואה שזה מתחיל להתקבל כמובן מאליו ועוד יש דרישות ותלונות, אני מבינה שהתרחקתי מהגבול...

לפעמים לא איכפת לי לצאת פריירית אם אני יודעת שזה מה שנכון וזה בתחום היכולת שלי.

אין מה לומר, בכל זאת יש את הגדר של ״אפילו עבד לרוץ לפניו״ כשממש קשה ואני לא יודעת להחליט לבד אני שואלת משפיעה!

*** נראה לי שכדאי לך שתהיה לך אחת כזו... זה אחת המתנות שנתנו לנו חכמים...
תודה על ההמלצה. יש לי ב''ה.שמן פשתן

משפיע (בעל) ושני משפיעים נוספים (הורים)  

המקרה שבגינו פתחתי את השרשור הנ''ל נוגע בסכום גדול מאד של כסף,

כך שהסיכון להינזק הוא גדול, ולא עניין של: הלוותי לשכנה שלי/עזרתי לחברה שלי וכד'

התקבלה החלטה. יה''ר מלפני אבינו שבשמיים שהעניין יסתדר אמן סלה ועד נצח.

בעזרת ה' שההחלטה הזאת תהיה החלטה טובה! בשורות טובות!נולאית
ואוו, במקרים כאלו זה באמת מורכב...פנסאי
ואם כבר התקבלה ההחלטה, אז רק ״השלך על ה׳ יהבך והוא יכלכלך״...

וגם אל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון...

בכל מקרה בקשר לתפקיד ״משפיע״, בעל והורים זה טוב מצד עצמו, אבל לא נכללים בהגדרה, כי ההגדרה של משפיע זה מישהו מבחוץ שלא ״נגוע״ בדבר.

כך שלמשל במקרה הספציפי הזה מישהו מבחוץ היה יכול לעזור יותר מצד האובייקטיביות...
נסע להתבונן בך מבחוץאלעד
אם את גאה במה שעשית ונתת ותרמת?
האם את מעריכה את עצמך יותר עכשיו?
נניח וכן. אז מה? עדיין אני בסיכון להינזק.שמן פשתן

אבל אז הנזק יואפל על ידי התחושה הטובה שעשית את הדבר הנכוןאלעד

אם יש נזק, לפעמים זה אומר שלא עשיתי את הדבר הנכון.שמן פשתן

לפעמים זה אומר, כמו שאמר ימ''ל, שהיו פה חוסר זהירות וחוסר שיקול דעת.

לכן קראי את התגובה הקודמתאלעד

רק לפעמיםאסטרו
מבחן התוצאה הוא לא מבחן מוצלח במיוחד
גם אני חושבת.כוחות שמימיים
שמעתי פעם מישהו אומר שאיך יודעים אם אדם הולך בדרך הישר -לפי הילדים שלו,הפירות שלו.
אני לא מסכימה עם זה ,כי אם כך הוא מדבר על דוד המלך ועל עוד צדיקים ורבנים טובים שהלכו והולכים בדרך הישר.
למותר לציין שברבות הימים הילדים של אותו אדם לא הלכו בדרכו..למרבה ההפתעה.

ועוד משהו ,אנחנו חיים בדור שלא רואים תוצאות. מנסים לעבוד את השם ולא רואים את השם.
פעם היו מופתים וניסים גלויים ונבואה ,היום הכל נסתר.
הנסיון הוא לעבוד את השם וללכת בדרכי השם בלי שרואים.
יש את הסיפור על נביאי הבעל בגלגל ואליהו הנביא ועמ"י שראו את הניסים שם.

היום הנסיון זה שעובדים את השם ו ---אין !! אין תוצאות ,אין ניסים גלויים כמו שהיו פעם.
זה הנסיון של הדור שלנו ,לעבוד את השם ולראות שדווקא ל"נביאי הבעל " יש הצלחות ולנו אין ובכל זאת להמשיך.

לכן ,כן חשוב לעשות חשבון נפש אבל התוצאות לא תמיד יעידו על הדרך ,לעיתים הדרך להצלחה עוברת בכשלונות.

בכללייוני
ברגע שאני שם לב לזה, נותן לזה עוד טיפה וזהו.
כי אם שמתי לב לזה אז כנראה עברתי שלב מנדיב לפראייר ועוד קצת בשביל העניין.
תלוי כלפי מיחתול בשק
רקע שונה משפיע לדעתי על המקום בו עוסר הקו.
לדוג׳ אם המקבל הוא אדם שיש לך השפעה חינוכית פורמלית או לא פורמלית זה פקטור עצום שכן נתינת יתר וחוסר היכולת לומר לא משדרת מסר חינוכי שגוי לטעמי.
מניח שזה עניין של ניסוי וטעייה בהתאם לאופי של כל אחד ואחד
שאלה טובה!נולאית
בס"ד

אני חושבת שברגע שאת נפגעת מהנדיבות שלך כלפי אחרים- זה הקו האדום שמתריע שזה נהפך מנדיבות לפראייריות.

וזה לא קשור להאם אנשים אחרים הם נצלנים או לא, מתרים בעמותה לא יודע אם המאה שקל שמישהי תורמת לו גורמת לה להיות במצוקה כלכלית, אבל אותה אחת כן יודעת שכרגע היא לא יכולה לתרום מאה אלא רק עשר שקל, אז זה לא שהוא נצלן אלא שהיא פראיירית.

נצלן זה אדם שסוחט את נדיבות הלב של הצד השני--- במודע!!

אני לא יודעת מהי הנוסחה, אבל אני צושבת שצריך לזכור שגם כשאנחנו באים לתת מכל הלב אנחנו צריכים לחשוב על טובתינו קודם.
הענין הוא שאני לא יודעת אם אני אפגע או לא.שמן פשתן

תנסי לחזות איך תרגישי אחרי כן. אולי זה יעזור לך.נפש חיה.

זה לא עניין של הרגשה. זה עניין של עובדות.שמן פשתן

ינצלו את טוב הלב לרעתי, או לא.

עובדות. מה קרה בעבר? סביר שזה יקרה גם עכשיו?נפש חיה.

כל קיצוניות היא שליליתימ''ל

נתינה היא דבר טוב וגמילות חסדים היא מהדברים שאין להם שיעור, אבל גם היא צריכה להיות במידה. העיקר שהנתינה תהיה מתוך מודעות ולא תבוא על חשבון מידות אחרות כמו זהירות ותטשטש אותם. אם את נותנת מעצמך תוך פגיעה עצמית שלא היית מוכנה לה אז זו כבר לא הקרבה אלא חוסר שיקול דעת וזה לא טוב אפילו שהיא נגרמת בגלל נתינה.

ניצול זה עניין אחר, והוא תלוי בכוונה של המקבל. נעים שיש הדדיות והכרת טובה אבל זה כבר עניין של המקבל ולא צריך להתנות את הנתינה במידות הטובות של המקבל. אם יש מצב שהניצול שלו יגרום נזק אז זה כבר כלול בזהירות ובחשיבה שצריך לנקוט בהן לפני הנתינה.

בהצלחה! "ושתזכי להיות תמיד מהצד הנותן" (בעעעעע  )

(ההבדל בין המקור לתרגום הוא ההבדל בין הבנת המסר או הפספוס שלו)

אפשר פירוט לסוגריים האחרונות?Pumpin blood
^^^פסידונית

אולי הכוונה לכותרת - "העץ הנדיב" - קונוטציה חיובית, לבין ,THE GIVING TREE' - קונוטציה נייטרלית.

ההבדל בין "הנדיב" ל"הנותן" הואימ''ל

שנדיבות היא מידה טובה של נתינה שקולה ומודעת והיא לא אמורה לבוא על חשבון שיקול הדעת אלא להיפך. למשל תראי את הגדרת הרמב"ם בשמונה פרקים "והנדיבות, ממוצעת בין הפזרנות והכילות" ובהמשך הוא מסביר איך להגיע אליה מכל אחת משתי המידות הקיצוניות.

נתינה היא פעולה ולא מידה בנפש, היא יכולה לנבוע ממידות טובות ו/או רעות. "הנותן" (בהווה מתמשך) בא לבטא שהעץ נכנס למצב שהוא היה רק נותן ללא גבול עד שהגיע לניצול ולאבדון אישי.

ההבדל ביניהם הוא הבדל גדול ומהותי.

היי, אבל הספר דווקא הציג את הנתינה הזאת כדבר חיוביפסידונית

ע"ע המשפט הסופי "והעץ היה מאושר".

להבנתי להיפךימ''ל

הוא מציג את תהליך ההתקרבנות של העץ כדבר שלילי והמשפט שחוזר בכל שלב "והעץ היה מאושר" בא להדגיש את האבסורד שבניצול הנפשי שכביכול עבר העץ, שאפילו שהגיע להשמדה הוא היה מאושר מזה שניצלו אותו (שזה עוד פן של הדיון של @כוחות שמימיים ו@שמן פשתן אם שמחה היא המדד האם מדובר בניצול או נתינה מרצון).

איך חשוב לשבת על המסרים של הספרים הללוכוחות שמימיים
האמת שבתור ילדה זה תמיד הציק לי בראש משהו בסיפור הזה אבל לא יצא לי לשבת על המסר שלו. באמת מעניין.
נשמע שהערך העצמי שלו היה ככ ירוד שהוא היה מאושר שצריכים אותו.
אבל זו כמובן הייתה שמחה ואושר רגעי כי אחכ דרכו עליו,והוא היה מתוסכל ועצוב.(אם אני זוכרת נכון)

יש בוולט דיסני חיה כזאת. או אולי בדרדסים. יש איזה יצור שכולם דורכים עליו והוא משרת את כולם,רוצה לרצות את כולם.
כנראה בדרדסים. אם מישהו זוכר מי זה..

כל הכבוד על האופטימיות אבל זה סיפור נוצרי!עובד
והמסר שלו נורא!
תן כל מה שיש לך,
למי שמבקש,
בלי חשבון,
גם אם לא נשאר לך כלום,
וגם אם מנצלים אותך,
תן את הלחי השניה.
ותשמח.
סיפור נורא ומעוות שרק מח נוצרי חולה במוסריות מעוותת יכל לכתוב-
והוכחה אחת לדברי?
לסיפור קוראים העץ הנדיב ,
ולא הילד הנצלן..
נדיבות העץ היא במרכז,
והיא מועלית על נס,
גם אם מנצלים אותו
חותכים והורגים אותו..
פרייריותסיהרא

זה עניין של הרגשה.

יש אנשים שעושים כלום ומרגישים שהקריבו את כל כולם ויש אנשים שעושים ונותנים הרבה ומרגישים שעשו את המעט שבחובתם.

יש פה ערבוב של כמה עניינים..~א.ל
מה שאחרים יחליטו לעשות, או האופן שבו יסתכלו על מעשה הנדבה/חסד שעשית הוא לא שייך.
ולא נוגע אלייך..
מצידך, אם יש בך רצון להיטיב בלב שמח ונפש חפצה זה אומר שיש בך מידת נדיבות. מנגד, אם את מרגישה שבכל נתינה את הולכת וחסרה זה אחרת.

וה' בוחן כליות ולב יודע את הטוב שעשית, אע"פ שאולי כוונת המקבל לא היתה לטובה
אף פעם לא להתקמצן להיות נדיבדעה
נדיבטת היא מתנה נפלאה!
לא להיגרר לחוסר נדיבות בעקבות אנשים אגואיסטים סביבך...
תמיד אני אומרת שעדיף לסבול מפראיריות מאשר מחוסר נדיבות: רגשית, חברתית וכספית.
בלי קשר מאנשים נצלנים תברחי.
אבל אם יש לך אפשרות לנדב חיוך למישהו כסף לאדם שצריך או יחס לחברה בעולם הבא לא תפסידי מכך דבר.
לי מאוד עוזר לחשוב מה גדו"י היו עושים באותו הרגע ולא מרגישה פריארית.
לדוגמה: חברה שיש לה כסף כמו לך ומחפשת היכן ישלמו עליה- אל תשלמי אף פעם.
אבל אם יש לך חברה שחסר לה ולך כרגע יש תתני לה בשמחה. לא כל פעם כדי שלא תתרגל לברור מאליו.
אשרייך
מאוד פשוט, במשפט אחדעובד
עבר עריכה על ידי עובד בתאריך ו' באב תשע"ו 20:23
צריך להיות מדוייק.
כל עוד זה משהו שאת מסוגלת לעשות ושמחה בזה(נתינה ) תעשי.
מרגישה שזה כבר מעבר לכוחותייך? ניצול? הגזמה?
הקרבה?
אל תעשי-
ומי שמנצל באופן קבוע, ברור שתחשבי פעמיים מה ואם לעשות.
ועוד עיצה, מה שאת מחליטה לעשות-קדוש מיאמר
מה שמנסים לאלץ אותך לעשות, ולקחת ממך שלא ברצונך, להמנע-
לתת, כן.
להיאלץ לתת נגד הרצון/משהו שפוגע בך?
לא!
יש הבדל.שירוש16
כמו ההבדל בין ניצול לעזרה.
ניצול- זה לבקש עזרה מבנ"א כשאתה יכול לעשות את אותו הדבר.
עזרה- זה לבצע פעולה עבור מישהו שלא יכול לעשות זאת בעצמו.
[*קודם כל, (סליחה שאני אומר), אני לא אוהב את השימוש במונחחסדי היםאחרונה
'פראייר', כי המקור הוא נוצרי. במסדרים הקתולים בימי הביניים, היו קוראים כך לנזירים שהקדישו את ימיהם כביכול לצדקה וחסד. הקיצור, המונח נוצרי, ולא אוהב שמשתמשים בו. טוב זו דעתי.]

*לגבי עצם השאילה: גמילות חסדים אין לו שיעור, והוא אחד מהדברים שהעולם עומד עליו, וזה מראה עד כמה האדם חייב למסור מעצמו לקיים חסד.

אמנם, אני מסכים עם אלו שכתבו בשרשור, שאם זה מגיע למקום שכאשר האדם גומל חסד כבר 'רע לבבו' (כמו שנאמר בתורה על צדקה "ולא ירע לבבך בתתו לו"), אז שם כבר הוא צריך להפסיק.

אפשר גם ללמוד מכיבוד אב ואם, שכתוב בגמרא בקידושין, שיש אדם שהוא מאכיל את אביו מעדנים, אבל לא מקיים מצוות כיבוד אב ואם, כי רע לבבו, ואביו מרגיש בזה. כך גם אתה יכול לעשות חסד עם כבדות הלב, ומקבל החסד ירגיש רע שאתה עושה לו את החסד.

האידיאל זה לעשות חסד מתוך אהבה, כמו שכתוב במיכה- "אהבת חסד". עיקר החסד, זה לא עצם המעשה, אלא לשמח את לב חברך, כמו שהגמרא בבא בתרא מציינת.
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עליאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך