שרשור ממים לשבוע זההריוןראשון
בס''ד
הפעם זכרתי לבד
@תחיה דולה @ש.א הלוי
אז נתחיל עם ההבדלה של אתמול????אנונימי (2)

שכמו שאמרתי אתמול-

לא ברור מה עדיף

להמשיך לצום עם כל מה שמשתמע מזה

אן לשתות כוס מיץ ענבים על הבוקר. ברררררררררררררר.....

הרגשתי כמו העמסת סוכר של 100 גר

רק בשבוע 7 עם כל הבחילות ולא בשבוע 26....

התלבטות קשה..ש.א הלוי

אז כל הזמן חשבתי שלא היה לי משהו מיוחד...ג'נדס
אבל פתאום קלטתי שיש משהו שעיבדתי...

היה לי ניתוח קיסרי אלקטיבי.
הכל היה בנחת... ברור שהתרגשתי אבל באמת שהכל היה בנחת.

האחות מגיעה אלי אחרי שהרדימו אותי כמו אפידורל ואומרת לי שתכף יכניסו לי קטטר, ש"אני לא ארגיש כאב רק מגע", ככה חזרה על זה 10 פעמים בערך. הבנתי והפנמתי... שתכף ארגיש את המגע שמכניסים לי קטטר.
טוב, עניין הקטטר עבר בהצלחה ועכשיו אני מחכה שיתחילו... מתרגשת לבואן של הבנות המתוקות...

ופתאום....
אני מרגישה שנוגעים בי בבטן!!!! מרגישה שהמגע חזק וכמובן שיש את הפרגוד ואין לי מושג מה עושים. ויותר מזה- האחות הבטיחה לי שמרגישים רק את הקטטר!!!!! וכבר סיימו עם הקטטר!!!! התחלתי להילחץ ולבכות שההרדמה לא עובדת!!! ושהולך לכאוב לי כל הניתוח!!! כמו בתנאי שטח!!!! הרי האחות אמרה ש"אני לא ארגיש כאב רק מגע" על הכנסת הקטטר... לא על *כל הניתוח*!!

עד שהוציאו אותי מההיסטריה... אחרי שניה הבכורה היתה בחוץ
הנה בשבילך... Avia123
אני ילדתי בניתוח עם הרדמה רק בחצי גוףיעל מהדרום
לק"י

והרגשתי את תחילת הניתוח, איך שחותכים אותי, ואח"כ בא לי להקיא מהלחיצות על הבטן
חשבתי רק אני הרגשתיmp3
עשו לי הרדמה עם אפידורל והרגשתי שאני מתה באמצע הניתוח שמוציאים לי את הריאות.אמרתי למרדים ואז הוא הוסיף עוד חומר ומשם אני כבר לא זוכרת.
ה' יצילנו....יעל מהדרום
הרצון להקיא קיים בכל ניתוח בגלל החומרים המוכנסים בעירוי+mp8
אין קשר ללחיצות על הבטן.
תופעה טבעית ואפשר לבקש מהמרדים חומר נגד בחילה כשזה קורה.
תודה על ההסבר! נראה לי שעד שהיו מביאים עוד חומריעל מהדרום
לק"י

הניתוח היה נגמר כבר..לא?

ועברתי לפני כן ניתוח בכתף בהרדמה מקומית..לא זכורות לי בחילות.
הנה אחדחצי שליש
טוב יש לי סיפור קלאסי למםרבה אמונתך!

הלידה היתה טבעית ותקינה ב"ה והרגשתי טוב, אז כמעט ולא נזקקתי לצוות הרפואי במחלקת יולדות ביומיים שהייתי מאושפזת שם.

הקטנה היתה איתי ב"אפס הפרדה" (דהיינו ביות מלא). אז יצא שכמעט כל היום היינו יחד בחדר, נהנת אחת מהשניה, ומהשקט.

הלידה היתה בשבת בבוקר. שעתיים אח"כ כשהעבירו אותי למחלקה בדקו לחץ דם, חום וכו'.

ומאז, הניחו לי לנפשי ולא הגיעו לבדוק כלום..

בלילה בין ראשון לשני, הלילה שלפני השיחרור, בשעה 4:30 מגיעה אחות ומעירה אותי לצורך בדיקות המום

אני בדיוק הצלחתי להרדם אחרי ההנקה, בקושי מצליחה לפתוח עיניים, שואלת: "בשביל מה לקום? התינוקת ישנה!"

והאחות: " מאוד חשוב למדוד חום ולחץ דם לפני השיחרור!"

כן, זה באמת חשוב!

אבל למה ב4:30?!

(אני כאן כבר יומיים, ואף אחד לא שם עלי, מה כ"כ חשוב עכשיו?!)

אח"כ חשבתי שזה כדי שגם למשמרת לילה יהיה תפקיד.. רוב העומס נופל על משמרת בוקר (שיחרורים, בדיקות רופא, מעבר חדרים). אז משמרת לילה לוקוחת סימנים מהיולדות, הידד! מצאנו תפקיד! (מה זה משנה שהיולדות רוצות לישון?!)

*נכתב באהבה והערכה רבה לצוות האחיות המסור! בלי שום כוונה לפגוע!*

אוי, זה מזכיר לי - מנצל"שת:אנונימי (3)

כשהגעתי למחלקת יולדות בשתיים בלילה, גמורה מהלידה, אחרי עשרות שעות בלי שינה, באה אחות לעשות לי קבלת פנים, ובמשך אולי רבע שעה הרצתה לי על שעות מבקרים, זמנים שחדר האוכל פתוח וכו' וכו'.

אני זוכרת שבהיתי בה. כמובן שאף מילה לא נקלטה אצלי. רק מחשבה אחת הייתה לי בראש: הלו, גברת, את מודעת לכך שהשעה שתיים בלילה? את שמה לב שאת מדברת עם אישה שהרגע ילדה? את באמת חושבת שהמילים שאת אומרת אשכרה נכנסות לי לתוך הראש??

הנהAvia123
"אין מה לעשות איתה היא רק רוצה לישון"ש.א הלוי

כוחות שמימיים
התמונה קורעת..
תודה, אתן ממש מעולות אנונימי (3)

אצלי היה ההפךחנה צוריה
ילדתי בשבת בצהריים והעבירו אותי למחלקה אחהצ,בערך שעה לפני שקיעה,האיות היתה מקסימה ודאגה שיביאו לי מה שהייתי צריכה(אוכל וכו'),אבל לא אמרה לי כלום על הזמנים של הארוחות,ההנקות,ביקור רופא וכו',
אז כל הזמן נאלצתי לסמוך רק על להיות מוכנב מהרגע להרגע... לפי ההודעות ברמקול -

ש*עכשיו* ארוחת בוקר/כל היולדות מתבקשות לבוא לקחת את התינוקות להנקה *עכשיו*/בזמן ארוחת בוקר-כל היולדות שעוד לא היה אצלם ביקור רופא מתבקשות לחזור מיד אחרי האוכל לחדרים...

בקיצור,ביום ראשון הסתדרתי ככה,גם ככה עוד לא ממש היה לי כח,ניסיתי לעקוב אחרי השעות כדי לזכור בשביל היומיים הבאים,למחרת ראיתי שאני לא זוכרת מה היו אתמול השעות של כל דבר,אז נזכרתי שבלידה הראשונה בכלל לא האחות הסבירה לי את השעות,אלא היה דף על השידה ליד המיטה בחדר,עם כל השעות והנהלים,אז הלכתי לדלפק של האחיות וביקשתי שיביאו לי דף כזה,ואז יכולתי סופסוף לתכנן את עצמי עם זמני המנוחה,ומתי להשאיר אצלי את התינוק,ומתי להחזיר אותו לתינוקיה לפי מה שנח לי בהתאם לזמנים,והכל בא על מקומו בשלום..
מנסה..ש.א הלוי

חחח.. תודהחנה צוריה
אמור להיות לסיפור של רבה אמונתך, קפץ...Avia123
אביה! יפה!!רבה אמונתך!
מזל טוב רבה אמונתך אנונימי (6)

תודה אנונימית רבה אמונתך!
וואי הבדיקות האלה באמצע הלילה😷אנונימי (9)
ב5 בבוקר העירו באישפוז למוניטור ועוד האחות אמרה שהיא באה קודם וראתה שאני ישנה אז העבירה אותי לסוף התור..
הכל בהומור, ברור לי שהאחיות לא מזכירות סרט אימהש.א הלוי

מותר לכתוב כל סיפור שהוא?אנונימי (4)

חודש שעבר היה לנו אירוע, ואני בדיוק הייתי אמורה לקבל מחזור. אז החלטתי לקחת מיקורולוט נור לפני כדי לדחות את המחזור.

שבת הגענו למשפחה שלי ואני, כמובן, שכחתי את הגלולות.

ישר עשיתי ברור מקיף אם יש כלות בשכונה שמתחתנות בקרוב.

לא הבינו מה הדחיפות שלי למצוא כלות בשכונה, ואם חתנים גם טוב בוכה/צוחק

הנה זהחצי שליש
חחחההה הצחקת אותיאנונימי (8)

מוציא לשוןצוחקבוכה/צוחק

חחחחח גדול אהבתי אנונימי (5)

פעם ראשונה כותבת סיפור... מקווה שמתאים..נשימה עמוקה
אחרי הלידה הייתי מעולפת ולא רציתי שאף אחד יבקר בערך יומיים אחריה. באמצע הלילה של היום השני במחלקת יולדות מוסיפים יולדת לחדר שלי ב2 בלילה בערך... אני כולי מרחמת עליה ובקושי זזה כדי שהיא תצליח לנוח... מסתבר שחייתי בסרט. כבר ב7 הגיעו לבקר אותה בטיפטופים כל המשפחה!!! פתחו שולחן שם והיא יושבת בסבבה מריצה צחוקים, מדברת בפלאפון עם כל הדודות רבות. הייתי בהלם! (ובכלל, יש שעות ביקור, לא? איך כולם התייצבו שם כל כך מוקדם??)
כמו הניק שלך.. זה באמת מקרה שמצריך נשימה עמוקהש.א הלוי

פתחו שרשור חדש השבוע!! (לכל מי שלא שמה לב והגיבה בקודם)ש.א הלוי

ולכל מי שצמה בסוף..ש.א הלוי

בא לי גם! סליחה על האונונימי...אנונימי (7)
בהריון הראשון החלטנו לא לדעת מה יש לנו,
אבל בעלי קיווה וציפה לבן, ושתהיה ברית...
ודיבר על זה כל ההריון...ואני השתכנעתי שזה בן.
אז בלידה כשקיבלתי לידיי את האוצר,
כנראה שנייה לפני ההכרזה של המיילדת,
ואמרתי : שלום לך חמוד שלי! חיכינו לך!
והמיילדת : זה לא בן זו בת!
ואני התפדחתי לרגע...

אבל מאושרים עד הגג ממה שקיבלנו! יחד עם שאר הילדודס
וככה השיח בחדר הלידה נשמעתחיה דולה
עשיתי גם כמה.. (:אני123

פ
וואי מעולות!! תודה אנונימי (7)
סיפור הזויאנונימי (10)
התחילו לי צירים בלילה, בצהריים למחרת הגעתי לבית רפואה לא הייתי מסוגלת להכניס כלום לפה. בסוף ילדתי בערב. אחרי הלידה כשאני מאושרת הרגשתי את הרעב במלוא הדרו. עברה ארוחת הערב ולא היה איפה לקנות. אמא שלי ביקשה שיתנו לי לאכול אך האחיות סרבו ואמרו שנגמר האוכל. אמא שלי האלופה הלכה למקרר של האחיות פתחה אותו בלי בושה והביאה לי כמה פרוסות לחם וגבינה לבנה. היא סיפרה לי שאחות אחת ראתה והן התווכחו בלהט. אחרי שאמא שלי הלכה המיילדת הגיעה אליי לנזוף באמא החצופה שלי ואיך האחות נפגעה. אמרתי לה- סליחה אני לא מעוניינת לשמוע, אני אחרי לידה. והיא הלכה😮
כל הכבוד לך שאמרתאני123
וואי, מצטערת להגיד לך,רבקוש
אבל הסיפור הזה ממש עצוב בעיניי...
ליולדת מותר לגנוב אוכל לאחרים?
גמאני ילדתי לא מזמן וגם אני לא אכלתי יממה... לקחת לאחרים לא נראלי אופציה😕
(אני כותבת כאן מאנונימי בדרך כלל, אבל אני חושבת שלא יפה לכתוב תגובה שכזו מאנונימי...)
ממש לא מסגכימה איתך.אנונימי (10)
זה לא בסדר שהן אמרו שאין אוכלאנונימי (10)
צריך ממש להתחשב ביולדת, וכמה שיותר להקל עליה. בחיים לא שמעתי על בית חולים שלא נותן ליולדת לאכןל
זה באמת חוצפה מצד בית החולים לא לתת אוכליעל מהדרום
לק"י

וממש מוזר שזה ככה. אבל לא בטוח שזה אחריות האחיות. אולי זאת ההוראה שהן קיבלו
וגם אולי האוכל שבמקרר של האחיות הוא פרטי שלהן...

לענ"ד צריך במקרה כזה לפנות למי שמעל האחיות או ללכת לקנות אוכל.
^^מסכימה איתך.כוחות שמימיים
היא כתבה שלא היה איפה לקנותאנונימי (10)
והיא בסך הכל לקחה פרוסות לחם וגבינה
ואם זה אוכל פרטי של מישהו?! זה לא משנה שזה רק לחם וגבינהיעל מהדרום
" "להרות כוחותאחרונה
בכל אופן, להבא, נא לצייד את התיק לידה עם מספר חטיפים...
חוקי מרפי במלוא עוזםאיילת 20

הרבה פעמים אני משוועת לנוח במשך היום, ובדיוק אז התינוקת עירנית ולא ישנה. 

אתמול חזרנו מנסיעה. הקטנה נרדמה בדרך ולא התעוררה כשהעברנו אוצה למיטה. הלכתי לנוח!!! לא נרדמתי...

אני לא חושבת שזה יפה לכתוב שהיולדת גנבה.כוחות שמימיים
אם מחללים שבת על יולדת הדבר הכי פשוט זה שיהיה אוכל ליולדת. בית חולים שמתנהג בצורה כזו זה ממש מחפיר בעיניי,וגם אם היה משהו לא בסדר מיילדת לא אמורה להתווכח ולריב ליד יולדת.
עדיין יכול להיות שזה היה אוכלkit
אישי של האחיות. אתן שוכחות שהם עובדות בלי הפסקה לילה ויום והן לא יכולות לצאת לקנות אוכל באמצע המשמרת. אז בנוסף שהן לא ישנות בלילה הן צריכות לרעוב?? מסכימה שזה ממש לא בסדר שלא נותנים אוכל ליולדת אבל בכל זאת...
אני ממש מבינה את האחיות ואני ממש לא שוכחת...כוחות שמימיים
אבל אני חושבת שזה ממש לא יפה לכתוב ליולדת שהיא גנבה את האוכל של האחיות.
זה נכון.kit
לא כ"כ עצוב לדעתיאמא ל6 מקסימים
לפי הבנתי הפותחת התכוונה לספר בעיקר על תגובתה שלה, כשהמיילדת באה לתת לה לה על הראש, על משהו שאמא שלה עשתה. לדעתי היא ענתה יפה ולעניין!
בקשר לאוכל אחרי לידה, ייתכן שבתי החולים צריכים לדאוג שיהיה להם אוכל זמין תמיד ליולדות אחרי הלידה. אבל כל עוד זה לא קורה, אני ממליצה להגיע לחדר לידה מצוידת בסנדויצים, לחמניות, וגם חטיפים כמו ביסלי ושוקולד. תמיד אחרי הלידה, היולדת מרגישה רעבה, כי זה בדר"כ אחרי הרבה שעות, ומוציא המון כוחות. כדאי להתארגן מראש כדי לא להגיע למצב של ויכוח עם הצוות
נו באמתאנונימי (10)
ואם יולדת מגיעה במפתיע?!?
הפרעת קשב לילדה בכיתה געם ישראל חי🇮🇱

יש כאן מישהי שיכולה להגיד איך משיגים הפניה לרופא נוירולוג או קשב בלי קופת חולים? הם מערימים כל כך הרבה קשיים, תורים ארוכים ולא הגיוניים ועד שיהיה אבחון ודאי יקח עד חצי שנה במקרה הטוב.

הבנתי מהיועצת בית ספר שאני צריכה לעשןת לה מבחן moxo  .בכללית אמרו לי שצריך הפניה לרופא קשב או נוירולוג ובשביל זה צריך שיפתחו תורים וצריך למלא שאלונים ואז לשלוח לכללית ואז אחרי שיבדקו אז יזמנו לתור בעוד 3 חודשים ועד חצי שנה בקיצור זה בלתי.

איך אני עושה את האבחון כדי לוודא בעיית קשב ולתת מה שהיא צריכה ?

מישהי יכןלה להאיר את עיניי אשמח ממש

תודה 

אין החזראיזמרגד1
צריך רופא שלא עובד בקופה כדי לקבל החזרים על פרטי אצלו...
תגידו, זה נשמע הזוי כשמישהי מספרת לך שהיא מניקהממתקית

פעוט בן שנתיים ואחת עשרה חודש?
סיפרתי לכמה נשים כבדרך אגב בגינה.

קיבלתי תגובות לא נעימות ושל הלם.
חשבתי שזה יותר נפוץ, הן די הגיבו בתדהמה ובהסבר שאני צריכה להפסיק ואני לא נורמאלית

מצאתי את עצמי מתנצלת מולן שאני עוד מניקה.
אגב, מניקה רק בבית לפני שינה וכשחוזר מהמעון, זה לא שאני מניקה בחוץ או כל דקה. (שגם זה בסדר נראה לי למי שזה נוח לה...)

שאלת נורמות חברתיות בנושא טהרהמרגול

זה מקובל לשאול אישה (דתיה ונשואה) אם יש לה בד בדיקה?

על אותו קונספט של לבקש פד/טמפון.

מדברת נניח בעבודה/לימודים ומתקרבת שעת שקיעה.

מה עושות?

כאילו כן, צריך אחריות ושמראש יהיה איתי. אבל כאילו…

ולא מכירה מספיק נשים במציאות שרלוונטי לשאול אם זה מקובל חברתית חחח. 

לא חושבת שיש נורמה בנושאכורסא ירוקה

לא הייתי שואלת מישהי שאני לא מכירה לא על בד  בדיקה וגם לא על פד..

אם זו מישהי שאני מכירה ומרגישה בנוח לבקש פד אז כן הייתי שואלת. את אישה דתיה נשואה זה לא סוד אלא הנחה סבירה שאת שומרת טהרה.

אני חושבת שכןמולהבולה
אנחנו נשים 
לדעתי כןסטודנטית אלופה

וכבר יצא לי כמה פעמים להביא לנשים.

אני באופן אישי לא בטוחה שהייתי מבקשת, אבל בסוף אנחנו נשים וקורה ששוכחים.

עשיתי את זה פעמים בודדות בחייאורי8
רק ממש בחוסר בררה, זה קריטי רק אם את צריכה לעשות הפסק. כי סתם לדלג על בדיקה לפני שקיעה באמצע 7 נקיים זה לא נורא ואני כבר'שנים עושה רק - הפסק, ובדיקה ביום הראשון , השלישי והשביעי  בבוקר, בהתר של רב . ואם את באמצע 7 נקיים אפשר לבדק עם הבד'של התחתון הלבן בצד 'שלו. ובכללי תמיד  יש לי בתיק קלמר עם פדים , טמפונים ובדים. אני חושבת שאם נתקעים זה בסדר לבקש  
בעיניי לגמרי סבירשלומית.
כמובן אעדיף להמנע כי זה קצת מביך אבל לא ברמת המוזר 
אני ביקשתי כמה פעמים וגם ביקשו ממנידיאט ספרייט

את שניהם.

לא רואה את זה בכלל כבעיה.

לפעמים נניח ביקשתי מחברה שאני יותר קרובה אליה והיא אמרה, חכי אני אשאל חברות אחרות שלי והיא ניסתה להשיג לי מהקרובות שלה.

ביקשו ממני פעמיים לפחות בעבודהעדינה אבל בשטח
נראה לי סבבהאיזמרגד1
אם זה מישהי שהייתי מרגישה בנוח לבקש ממנה פד הייתי גם מבקשת עד בדיקה
אני אהיה קצת מובכת לבקש פד, ולא אבקש בד בדיקהרקלתשוהנ

כנראה השום מצב

בעיני הגיוני (וכבר חברה בעבודה שאלה אותי פעם)יעל מהדרום

לק"י

אשה זרה הייתי מתביישת לשאול.

אבל לא נשמע לי נורא כל כך.

לדעתי זה לא מקובלדיאן ד.

אם זה היה קורה לי הייתי מעדיפה לקפוץ לפארם קרוב ולקנות ולא לבקש ממישהי אחרת.

אפילו מאחיות שלי לא היה נעים לי לבקש.

אגב, אם זה היה קורה באמצע שבעה נקיים פשוט הייתי מדלגת על הבדיקה.

הבעיה מבחינתי היא רק ב3 בדיקות המחייבות (הפסק, ראשון ושביעי)

הייתי שואלת מחברה קרובהשמעונה
תדעי שבכמה מקומות עבודה ולימודים שהייתי היה בשרותים ארון כזה , או שמישהי שמה פדים ועדים לזיכוי הרבים בארון .... כשאחת כרגע מניקה ולא קיבלה מחזור, הסיכוי שיהיה לי עד פיצי , אבל גם תחבושת לא יהיה לי... כלומר , צריך לקוות שמי שתעזי ותשאלי אותה גם יהיה לה
הזכרת לי שפעם חברה מהעבודה שנתקעה עדהבוקר יעלהאחרונה

מאוחר והייתה חייבת לעשות בדיקה, התקשרה אלי וביקשה לבוא אלי הביתה לעשות. כי היא גרה רחוק והייתה מגיעה אחרי שקיעה.

וביקשו ממני בעוד הזדמנויות, לא רואה בזה בעיה

למי יש ניסיון עם ביטוח בריאות פרטי? זה שווה את זה?אנונימית בהו"ל

יש לנו ילד מתוק ומיוחד, שכרגע אין לו ביטוח בריאות פרטי.

דיברתי עם סוכן ביטוח שאמר לי שהוא יכול לסדר לנו ביטוח שיכסה לנו טיפולים פרטיים, והתייעצויות עם רופאים מומחים (שני דברים שנצרכים לנו עבורו).

הפגישה עם הסוכן עולה לא מעט כסף. ואחר כך אם אנחנו רוצים שהוא גם ילווה אותנו ויעזור לנו לבקש את החזרים מחברות הביטוח, אז זה עוד תשלום (לא יודעת כמה בדיוק, אבל זה לא בהתנדבות...).

זה באמת שווה את זה? האם זה מעשי להתנהל בעצמי ישירות מול חברות הביטוח או שעדיף להמשיך עם ליווי שלו?

לי יש ביטוח פרטי של הפניקס ואני מתנהלת מולםחמדמדה

וזה נוח ונגיש

יש אפליקציות

יש מקום מסודר לשלוח מיילים של קבלות

זה אחלה

(נגיד זה מממן לי זה הבונג'סטה בהריונות וגם עשיתי דרכם סקירה מאוחרת וכזה)

היי יש לי ניסיון מעולה עם מישי מקסימה!!מתןתורה
תגידי לה מה הצרכים שלך והיא תתאים לך...

קוראים לה שירה +972 55-688-1602

למשל אני משתמשת הרבה ברפואה משלימה, עשיתי דרכה ביטוח לזה ספציפית שעולה 30, והפ מחזירים 60 אחוז מעלות הטיפולים...

זה עולה כסף?פה לקצתאחרונה
מוזר הסוכן עצמו לא אמור לעלות כסףזוית חדשה

רק הביטוח.

הוא מקבל את התשלום ישירות מהם.

יש סוכנים שלא שייכים לחברה מסויימתיעל מהדרום

לק"י

אלא הם בודקים בשבילך איזו חברה הכי משתלמת וכו'.

עליהם דיברת?

לא ידעתי...אנחנו נעזרים באחד, אבל בעלי אחראי על זהיעל מהדרום
לבקש היחזרים לא אמור להיות מסובךיעל מהדרום

לק"י

אני יודעת שבהראל זה ממש פשוט.

מניחה שלא רק שם.

הייתי בודקת עוד אופציותהמקורית

נשמע לי יקר

לי יש סוכנת דרך העבודה, אבל חינמית

פגישה עם סוכן לא אמורה לעלות כסף!אר

יכולה לפנות אלי בפרטי ואמליץ לך על סוכנים

עובדת בתחום

יש לו ביטוח או עדיין לא?מאמינה ומתאמנת

אם יש לילד אבחנה כלשהי/ מחלה יש סיכוי גדול שלא יתנו לכם לעשות לו ביטוח או שיבטחו אותו ויחריגו דברים שקשורים לאבחנה שלו. באבחנה אני מתכוונת למשהו רשמי שכתוב במסמכים של הקופה, לא לחשדות.

לגבי סוכן אני לא יודעת כמה זה נצרך כי כמעט על כל דבר אפשר להגיש באתר ולקבל החזר תוך מספר שבועות. יש בקשות מסוימות שנדרש להן יותר מסמכים וגם אחרי ששלחת את הבקשה מבקשים עוד מסמכים אבל זה לא קורה הרבה.

אולי כדאי לפנות לסוכן אחר בלי לאמר מה הסוכן הראשון אמר לך ולראות אם משלמים על ליווי מהסוג הזה. אבל אני לא חושבת שבכלל משלמים לסוכן.

כמה ביטוח פרטי זה שווה- כשיש מחלה או בעיה שדורשת טיפול/ מעקב קבוע לדעתי מאד שווה. לפעמים יש רופא מסוים שמומחה בבעיה שלך ואי אפשר להשיג אליו תור בקופה ומשיגים רק בפרטי. יש תורים שבסדר לחכות בשבילם ויש תורים או בדיקות שכל יום של עיכוב גורם לקושי ולדחייה בטיפול.

לדוגמה אצלי במקום לחכות שנה לבדיקה ספציפית בשיבא הלכתי בפרטי לרופאה שעושה אותה ובבדיקה גילו דברים חשובים. שילמתי 1600 ש"ח וקיבלתי החזר של 1200.

אם יש לך ביטוח ברמה הכי גבוהה בקופה יש אפשרות לתורים לרופא פרטי שאת משלמת באזור 200-300 ש"ח וזה משתלם, לרוב זמני המתנה לא ארוכים. זה יכול להחליף את הצורך בביטוח פרטי אם מה שאתם צריכים זה בעיקר רופאים ופחות טיפולים ובדיקות.

יצא לי ארוך, מקווה שלא חפרתי😉

איך מתמודדים עם אכזבה צורבת?שמיכת פוך

אנחנו גרים בדירה ממש קטנה 10 נפשות ב80 מ''ר.. הגיעו מים עד נפש ואנחנו שנה בתוך תהליך של קניה ומכירה של  דירה.

ב''ה מצאנו דירה שמתאימה לצרכים ולתקציב שלנו וחיכינו למכור את הדירה שלנו כדי לקנות אותה.

ביום שנמצא קונה לדירה שלנו - הדירה ההיא נמכרה.

וזו היתה החלטה שלנו לא לקנות לפני שמוכרים, אל תשפטו אותנו על זה.

אני מרגישה כ''כ חסרת אונים , מהבוקר אני בדאון מוחלט, בעבודה הייתי כל היום עם דמעות בעיניים. חזרתי הביתה ואין לי טיפת כח להתייחס לילדים ולטפל בהם. לא מעניין אותי כלוםםםםםםםםםםם חוץ מהדירה.

אני לפני לידה ואין לי מקום להשכיב את התינוקת, הבת שלי בת שנה וחצי ישנה איתנו בחדר ואין להעביר אותה.. שלא לדבר על מקום אכסון לבגדים של התינוקת שאין לי פירור של מקום להכניס...

אין לי חשק לחזור הביתה מהבית חולים...

אני עם ארון בגדים אחד  של שלוש דלתות לשמונה ילדים!!!!!!! 

אני יודעת שזה צרות של עשירים אבל זה לא מעודד אותי

מה שקרה היום גרם לנו להחלטה לעבור לעיר אחרת וזה דבר שאנחנו לא רוצים ... חשבנו על זה הרבה וקשה לנתק את הילדים ממסגרות לימוד שהם אוהבים.. אני גם אצטרך לעזוב את העבןדה וזה שובר אותי...

עידודים וחיבוקים יתקבלו בברכה

וואו קשוח ממש ממשרקאני

אני גם לפני לידה והבת שלי איתנו בחדר

וזה מאוד מבאס אותי ומלחיץ איך זה יהיה

נשמע ממש ממש קשוח הצפיפות 😓

אני מאמינה שמה ששלכם שלכם ובעזרת ה' תגיע דירה אפילו מוצלחת יותר

אבל האכזבה עכשיו הכי הכי מובנת בעולם

תודה יקרה!שמיכת פוך
חיבוקפילה

אולי כדאי לשנות משהו בדירה הנוכחית ?

שמונים מטר זה שלושה חדרי שינה? למה אין ארון בכל חדר? שולחן כתיבה להעביר לסלון? 

זה שני חדרים ועוד חצי חדרון שסגרנו מהסלוןשמיכת פוך

יש 2 ארונות בשני חדרים

בארון אחד אני שמה גם בגדים שלנו וגם של הקטנים ובחדר השני את הארון ילדים

אבל זה לא מספיק...

נמאס לי לגור ככה

כל הזמן עודדתי את עצמי  שזה זמני אבל עכשיו שהתקוה התנפצה לרסיסים קשה לי להכיל את זה.. 

חיבוק גדולשופטים
באמת מאתגר, תנסי להחזיק באמונה שיגיע טוב יותר מהדירה הזאת, ובע"ה בקרוב תזכו לשפע גדול
זה קשה ממששירה_11

ועוד האכזבה הזאת מול הפרצוף ועוד לפני לידה

איך אני מכירה את זה, זה רברים שיכולים למוטט אותי.

מצאתם קונה לדירה שלכם? כמה זמן פינוי?

אני מניחה שאתם בטח עוברים לדרום.

אם כן, הרבה יותר מרווח שם, ותשקלי שוב את עניין העבדה לדעתי

🩷🩷🩷

יאוווו, איזה קשה!. נראה לי רק אמונה יכולה לעודד פהיעל...

ממש לשבת ולקרוא כמה ה' הוא מדויק, ומכוון הכל הכל  כי טוב עבורינו.

ולא סתם זה התעכב עד שנמצא קונה לדירתכם, כי כנראה מלמעלה לא טוב לכם להיות בדירה ההיא- אולי השכניפ, אולי בעיות בצנרת, אולי ניצלתם ממשהו רע שיש שם.. מי יודע... אבל ממש להתחזק בזה שזה כנראה הכי טוב עבורכם ןבעז"ה בהמשך תגלו למה..

איזה באסה ואיזה אכזבהדיאן ד.

נשמע ממש ממש קשוח.

אין עוד אופציות של דירות באזור שלכם?

אני חושבת שאולי כדאי לכם לשקול לעבור לגור אפילו בשכירות בדירה גדולה ומרווחת באזור שאתם אוהבים.

ולחפש בנחת אחר הדירה המושלמת.

חיבוק ענק♥️המקורית
מה שעולה לי - אולי בעיר אחרת תמצאו דירה הרבה יותר מרווחת במחיר טוב/ אולי עוד יש תקווה למצוא בעיר שלכם?
בעיר אחרת זה אכן אופציה שאנחנו שוקלים...שמיכת פוך

אבל זה מאד מורכב  כי הילדים יצטרכו לעבור מסגרות.. והם לא רוצים.. הם גם צד בעניין.

ב"ה הם ילדים חרוצים ויש להם מעמד טוב בחברה. קשה לי לחשוב שנצטרך לנתק אותם מכל הטוב הזה ואז הם יצטרכו להוכיח את עצמם בכיתה חדשה..

אתן מדהימות!שמיכת פוך

ועכשיו אני מבינה את הפסוק דאגה בלב איש ישיחנה.

אחרי ששיתפתי כאן וראיתי את התגובות  ממש ירדה לי אבן מהלב.

בינתיים אנחנו לא מוכרים את הדירה שלנו כי חוששים להשאר בלי דירה. מפחיד אותי לחשוב שנהיה ללא קורת גג עם תשעה ילדים..

שכירות לא באה בחשבון כי גם ככה קשה לנו לעבור, אז מעדיפים לעשות את זה פעם אחת ולתמיד ולעבור לדירה שלנו בע"ה.

אני משתדלת לחיות בהודיה  ולהודות על המתנות שיש לי ויש המון על מה להודות ב"ה!!!!!! אבל היום נשברתי. ואני נותנת לעצמי את המקום להתאבל ולכאוב..

טוב שאת נותנת לעצמך את המקום הזהשיפור
כנראה שלה' יש תוכנית יותר טובה בשבילכם, אבל עד שהיא תתגלה זה נורא נורא קשה❤️
האמת שזה קרה לנו פעםהבוקר יעלהאחרונה

שרצינו ממש דירה והיא נמכרה לפני שמכרנו. גם אני לא הייתי לוקחת את הסיכון לקנות בלי למכור. ממש מבינה אותך!

אבל, זה נשמע לי קשה עד בלתי אפשרי לגור כפי שאת גרים, אז במקומך הייתי מוכרת ועוברת בינתיים לשכירות עד שמוצאת בית שעונה על הציפיות שלי. בהצלחה!

ומאוד קשה לתזמן קניה מכירה באותו זמן. תחשבי על זה. 

מה עושים עם שיעול עם ליחה אצל תינוקת?צלולה

בת שמונה חודשים, מצוננת קצת אבל זה פחות מפריע לה.

השיעולים ממש מפריעים לה לישון והיא מסכנה...

מה אפשר לעשות?

תודה!

לעשות עיסוי בחזה ובגב עם שמן זיתיעל מהדרום

לק"י

למתקדמים להוסיף קצת ערק.

לא יודעת מאיזה גיל זה בסדר.

להגבי לה את הראש בשינה.

לשים בצל חתוך ליד הראש בלילה.

רפואה שלמה!

תודה!!צלולה
עכשיו שמתי לה כרית וחתכתי בצל, הלוואי יעזור🙏🏼
אינהלציה עם מי מלחרקאני

או מי מלח באף

מי מלח באף עוזרים לליחה?יעל מהדרום
אולי בגלל שזה מחטא את כל החללנפש חיה.
כןרקאני

זה מייבש את הנוזלים

וואלה. תודה רבהצלולה
אנסה אם (יותר נכון כאשר...) היא תתעורר שוב
כדאי ללכת בבוקר לרופא שיקשיב לריאות..חשבתי שאני חזקה
תודה, הייתי איתה אצל הרופא אתמולצלולה
על פניו אמר שהכל נקי. אני מתלבטת אם היתה החמרה אחרי שהיינו אצלו, אמשיך לעקוב בע"ה 
רפואה שלמה!חשבתי שאני חזקה
תודה לכןצלולהאחרונה

שמתי לה מי מלח באף, בצל חתוך והגבהה לראש... ב''ה אחר כך היא באמת ישנה יחסית טוב (ועדיין ישנה, היתה גמורה...).

תודה על כל העצות!

אני בעד הצעת חוקאמונה :)

ייאסר על אישה להביע דעה על קושי שאני עוברת אם היא סבלה ממני פחות ממני חח, ובעיקר אם הוא עבר

אלא אם ביקשו ממנה לעשות את זה

כאילו ברור שכמות זמן לא אומרת על רמת הקושי וכו'

אבל אשכרה מישהי לא מוכרת בכלל התחילה לעשות לי הרצאה על התהליך שלה בציפיה לילדים 

כשהיא עם 2 ילדים (לא תאומים) תוך 3 שנים מהחתונה

ואנחנו בטיפולים

מי ביקש את זה

סליחה על המרמור... מנסה לחזור להיות אופטימית

(ובאסה שאחרי זה לא התחשק לי בכלל להמשיך לדבר איתה וחושבת שהייתי לא כזה נחמדה... מצד שני לא כיף לי ששואלים איפה השארתי את הילדים אם הם לא קיימים. ובטח ובטח שלא להמשיך לשאלה הבאה כמה זמן את נשואה!!)

וואו! כמה אני מזדהה עם הפסקה האחרונה שלך❤️רק רגע קט
אני ברגעים כאלה לא עושה חשבון של נחמדות. עושה מה שמגן עלי באותו רגע.
תודה! זה באמת מה שעשיתי;)אמונה :)

אבל היא לא התכוונה לרע... אז התבאסתי על עצמי כזה

מותר להתבאס על טעות שמישהו עשהרק רגע קט

באסה שונה מכעס. אני מבינה למה אפשר לסלוח לה אם היא לא התכוונה, אבל אל תכעסי על עצמך שאת מבואסת מהשיחה איתה.

חיבוק, תעשי לך עכשיו משהו כיף לעצמך❤️

רק תדעי שאת לא חייבת לענות על שאלות אם לא נוח לך!נפש חיה.
חד משמעית מסכימה איתךאמונה :)

אבל שאלה בקטע ידידותי.. 

ובסוף זה יוצא יותר רע אם אני מתחמקת מלענות כמה זמן אני נשואה נגיד, כאילו מה הסיפור שלי

ידידותי , עד שאת מרגישה שזה מפריע לך וכבר לא נעיםנפש חיה.

את יכולה לענות בערך

וזה לא עניינו של אף אחד למה אין לך או יש לך ילדים/ עבודה/ בית/ כסף וכולי. 

מסכימה איתךמולהבולה

בכלל אני בדעה שאנשים צריכים להפסיק להביע דעה

על אתגרים של אחרים

וואוו חחחח אני בעדשירה_11

אם כי גם חודשיים המתנה למי שרוצה זה מבאס

אבל להשוות לשנים???

צמרמורת!!! ז

לא תמיד חייבים להיות נחמדיםמאמינה ומתאמנת

אפשר להתעלם בנימוס מהשאלה או להעביר נושא. אפשר לאמר שלא מתאים לך לדבר על זה. אם אנשים לא נרמזים פשוט לסיים את השיחה וללכת גם אם זה לא נראה נחמד.

לא תמיד נעים לי לעשות את זה אבל הרבה פעמים כן. למדתי לחתוך את השיחות האלו ולענות רק כשמתחשק לי. לפעמים רק השיחה והחיטוט בנושאים הרגישים עושה לי ממש רע (אצלי לא מדובר בציפייה לילדים אלא במשהו אחר)

וואי מטריףףף. חכתה חודשיים? כולי רחמים. חיבוק לך!אורוש3

נשמעת חסרת טאקט ורגישות גם אם לא התכוונה.

בטח שהיית לא נחמדה.

אבל היא זו שצריכה לבדוק עם עצמה למה ולא את.

מילא ששאלה איפה הילדים. אמרת שאין, מוזמנת להסמיק ולמלמל בהצלחה, בע''ה ולשתוק.

מה הקשר לשאול כמה זמן את נשואה.

ולנאום לך על המתנה שלא הייתה לה.

זה חוסר רגישות בסיסית...

תקשיבי שאני אחרי המתנה אבל היא לא לילד ראשון! וגם לא שני. ולא מעיזה לאורך כל התהליך להשוות את עצמי למי שמחכה ללא ילדים. אין. זה לא אותו קושי בשום צורה. זה תמיד בסדר להתבאס או להרגיש אתגר אבל בפופורציה!! ולא לחשוב שמבינים אחרים שהמצב שלהם פשוט שונה לחלוטין! אני לא אומרת, יש מקום בעולם גם למי שחכתה ארבעה חודשים מותר לה להרגיש שזה היה לה מאתגר. אבל בשום צורה לא לחשוב שהיא הרגישה או מבינה את ההרגשה של מי שמחכה שנים לילד ראשון. או שלוש שנים לילד שני. קיצר זה היה לא לעניין. ולגיטימי מה שאת מרגישה!! 

וואי תודה!אמונה :)

ממש הבנת אותי! וגרמת לי לחייך אז תודה רבה

באהבה 🩷 והמון המון בהצלחה!!אורוש3אחרונה
יאללה אומרת פרק תהילים בשבילך. חיבוקים 
וואי איזה מהממות אתןאמונה :)

תודה רבה על ההזדהות!! עוזרות לי להירגע מזה...

מקליט לתינוקרוני_רון

הבן שלי בן שנה ו8

אני מאוד לא רגועה ורוצה לשלוח אותו עם מקליט

אבל יש לו הכל במשפחתון, והוא הולך בלי תיק

איך בפועל מיישמים את זה?

ממש אשמח לרעיונות (אולי עדיף בפרטי)

אולירקאני

על הטיקט של הבגד?

זה בגודל של בטריה של פלאפון כשר בערךרוני_רון

לא כזה קטן...

אההרקאני

אולי יש לו איזה בגד עם כיסים שאת יכולה להדביק בתוך הכיס?

כיסים שהם לא באמת בשימוש אבל כן יש מקום

הייתי אפילורקאני

תופרת בתוך הכיס עוד כיס ומכניסה את זה ותופרת שיהיה סגור לגמרי

וחיבוק🫂

מקווה שתגלי שהכל בסדר 

אבל אם יחליפו לו בגד כי יתלכלך ויגלו?מישהי מאיפשהו
מלחיץ.. 
בגלל זה לתפוררקאני

שיהיה סגור לגמרי

גם אם מרגישים שם משהו קשיח

זה יכול להיות איזה תווית או משחק שהוא דחף

באמת מלחיץ שיתפסו