מתעניינת מאוד!!אנונימי (פותח)
שלום אני ילדה בת 15 שממש בתקופה של ברור מה הדרך לעבוד את ה'.. תמיד התחברתי לברסלבים אבל דוגרי אני לא כל כך מבינה במה אתם בדיוק מאמינים...אם אפשר להסביר לי אבל לא ברמה יותר מדי גבוה... תודה צדיקים!
מספיק עם השטויותסבא נ נח
רבנו לא אמר לא לאכול מלפפון ואדרבה אמר שלחם ומלפפון זה מאכל טוב מאוד.. הוא דיבר כן על העניין של קילוף הקליפה אבל לא עד הסוף
..אנונימי (פותח)

יש משהו קצת יותר ספציפי? זה אתרים גדולים מדי ואני לא יודעת כל כך מאיפה להתחיל...מבולבל

אם לא תהיי אנונימית יהיה קל לעזור לךנפש חיה.

..חוחוחו

זאת אניקורץ

משיבת נפש והשתפכות הנפש..כוחות שמימיים
תקראי..אפשר כל יום דף ..ותראי אם את מתחברת.
גם תיקון הכללי וליקוטי תפילות.
ויש גם שיעורים.
יש בברסלב מליון ואחד זרמים ,תראי לאיפה את מתחברת..
וגם לקרוא על העבודת השם של רבינו.
לנסות לראות את החיים דרך זה. איך רבינו היה מגיב. להבין שרבינו היה בכל המקומות שאנחנו נמצאים וראה את הכל מגבוה.
יש גם משפט שרבינו אמר על זה שיהיו לו שלוש סוגי כיתות של תלמידים..:
הלמדנים ,(- --- --שכחתי מה עוד!אשמח אם מישהו פה יכתוב) ואפויים בלב. שהוא רוצה שנהיה מאלו שאפויים בלב. זה משפט שהולך איתי. אולי לך ידבר משהו אחר ממה שאמר...
ויש כאלו שמתחברים יותר לדברי התלמיד שלו רבי נתן. כל אחד מוצא את עצמו במקום אחר אצל רבנו...
רבנו גם דיבר המון על הפשטות ועל ההלכה ,שחשוב מאוד לכל יהודי פשוט לדעת וללמוד הלכה ..ולא להתחכם .
כמה שזה נשמע פשוט ככה זה מתוק וטהור ,שנזכה
אנסה לעזור לךבת 30

א. חסידי ברסלב בראש ובראשונה מאמינים בה'. שלא יבלבלו אותך עם עובדות אחרות...

אולי תשמעי כל מיני דברים כמו שמתפללים לצדיקים וכאלה. אז תדעי שבברסלב מאמינים בה' ומתפללים לה'. על הכל.  (מסופר על ר' נתן, תלמידו המובהק של ר' נחמן שנפל לו כתפור מהחולצה. כשר' נחמן שאל אותו אם הוא התפלל על זה ר' נתן השיש שלא, ור' נחמן הוכיח אותו ואמר לו נשהו בסגנון של "מה, לא טוב בעיניך להתפלל לה' על דבר כזה קטן?") 

ב. הספר המרכזי של ברסלב הוא ליקוטי מוהר"ן - שבו יש תורות שכתב ר' נתן מפי ר' נחמן. הענין הוא שבלי ידע ובלי הכוונה אין סיכוי שתביני שם הרבה דברים, אולי משפט פה ומשפט שם. כך שכדאי לך דווקא לפנות לספרים אחרים- כמו "השתפכות הנפש", "משיבת נפש". (כמו שכתבו לך כאן)

ג. בתורה של ר' נחמן יש דגש גדול על המקום של הצדיק. הצדיק, שיש לו נשמה שכוללת ומחברת את כל נשמות ישראל, שמתווך ומקשר בין עם ישראל לבין ה'. כמו משה רבנו בזמנו שהנהיג את עם ישראל, מסר להם את התורה מפי הגבורה. לצדיק יש תפקיד ושליחות חשובים מאוד- לעזור לעם ישראל לתקן את נשמותיהם. ולכן יש ספר שנקרא "ליקוטי עצות"- עם כל מיני עצות איך להתקרב לה' ואיך להתקדם בכל מיני תחומים בעבודת ה'. ר' נחמן נותן לנו הרבה מאוד עצות.

ד. העיצה המשמעותית ביותר והמרכזית נקראת "התבודדות". הכוונה לזמן מסוים שמקדישים כל יום לצורך שיחה עם ה' בשפה שלנו. שיחה שבה מספרים לה' מה עובר עלינו, מה קשה לנו, מה שמח לנו, מודים לו ומתייעצים איתו. לפעמים זוכים לקבל תשובה. (אבל צריך להיות קשובים ללב. לפעמים התשובה היא מחשבה חדשה שמעולם לא היתה לנו, או משפט בספר שמאיר לנו וכד')

התבודדות אפשר לעשות בכל מקום- גם מתחת לשמיכה במיטה. אבל ר' נחמן המליץ להתבודד בחוץ, בטבע.

ה. מה שהתורות והעצות של ר' נחמן עושות, בין השאר- הן בעצם עוזרות לאדם להגיע ללב שלו, להבין את הנפש שלו ומה שקורה לה, ולדעת איך להתנהל במצבי נפש משתנים.

ר' נחמן נותן המון המון כוח, במיוחד לדור שלנו. יש לו הרבה הסברים (גם לר' נתן בספר "ילקוטי הלכות") על כמה כל מעשה קטן שלנו וכל רצון שלנו הם משמעותיים ועל כמה אסור להתייאש וצריך להתחיל מחדש כל פעם.

ו. אני ממליצה לך, שאם זה מענין אותך- פשוט תתחילי לשמוע שיעורים. אל תציפי את עצמך בשיעורים של כל מיני רבנים כי זה יכול להיות מבלבל- יש דגשים שונים. בעיני- שיעורים של הרב ארז דורון הם מעולים. נעימים, מעניינים, בהירים. תוכלי למצוא אותם ביוטיוב, או לקנות אותם דרך האתר שלו "אור פנימי". (לא, אני לא מקבלת אחוזים...)

בהצלחה!

ואת מוזמנת לשאול פה שאלות.

^^^יפה מאוד אסבר מצויןSolomon

..חוחוחו

בת 30 תודה רבה! ממש קלעת... ותודה לכולם! אני ינסה בעזרת ה' את השיעורים ואם יהיו שאלות אז אני עוד ישאל..חיוך

בהצלחה!!בת 30אחרונה

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך