שנייה לפני שאני עף לשטוף כלים.....נחמיה17

תצ'מעו!

לא מזמן עשיתי משהו שמאוד מצא חן בעיניי!

הסתכלתי בכ"א של @כישוף כושל וראיתי את ה"המ" שהיא שומרת לעצמה.....

עכשיו, שמעו. מאוד אשמח אם יהיו עוד כאלה שירשורים של מחשבות עמוקות. זה ממש עושה לי כי שיש משהו רציני בפורום הזה, כיף להיות בשרשור חצי-בדיחה-חצי-עמוק ולהגיב עם משחקי מילים דו לשוניים שבהם אומרים משהו גם שנון אבל בעיקר עמוק ובכללי כיף לעסוק בשאלות כאלה....

אני כ"כ עצלן וחופר שאני מפחד להתחיל שירושרים כאלו [אני מת לפתוח דיון על משהו אבל עד שאכתוב משהו עמוק ואמיתי אצלי ועליי יקח איזה שנתיים שאעיז עוד שנתיים שאמצא זמן ועוד 30 שנה לכתוב ובסוף ישארו לי שנתיים לחיות רק כדי להשתתף בדיון והתגובות (שבד"כ הן מעטות כי אנשים לא רואים דרך המחשב עד כמה לפעמים כ"כ אכפת לי שיגיבו.....).... וכבר אני אמור עד אז לדעת הלכה ממזמן וטור וב"י, וש"ס, ומהר"ל ושאר ספרי ראשונים באמונה, וכתבי מרן הרב ולחקור באמונה והלכה... וללמוד חסידות ולקרב את הגאולה בפן הציבורי והגלוי (אם לא תבוא עד אז... בעז"ה תבוא. אבל אם תבוא אז לקדם אותה... וללמוד קבלה, ורבנו וזוהר עם הסולם ואת ה"לשם שבו ואחלמה" ואז מתישהו להתחתן (אא"כ לא אלמד בהר המור ואז אוכל לעשות את זה תוך איזה 5 שנים מהיום...)]

...

זה לדוגמא מייגע לקריאה.. אהמ אהמכבשה
(לפי התגובות אני רואה אם שווה...)נחמיה17

אה! כן!

אאאאאאאאאאאאאאאוווווווווווווווווווווווץ'ץ'ץ'ץ'ץ'ץ'!

התכוונתי להודעה הספציפית שלך לא לשל כישוףכבשה
היא ארוווכה
|נעלב שלא מייחסים חשיבות לתוכן החשוב לי שבאמת רק מסביר...|נחמיה17

|...שיש לי מה לכתוב וזה גורם לפריקה כלשהי אצלי כי אני יודע שיש לי המון דברים חשובים עליי ועל דעותיי לכתוב,

אבל לאף'חד לא אכפת!
כי מה זה עוד יהודי, זה לא כאילו הוא איזה עולם מלא, כולה בנאדם שעובר המון נסיונות מכשולים ומחדלים שחלקם אפי' גדולים בדרך. אז שיירק! אנחנו פשוט נצחק עליו, הוא גם ככה זכר, אם הוא היה בת אז מילא! ההינו משחנש"ים איתו ומנחמים אותו ב"אהובה.." אבל הוא- הוא לא צריך את זה שיהיה עוד חברים בפורום הזה שיהיה אפשר לשחנ"ש איתם. לא! הוא בן. אין לא רגשות, הוא לא מסוגל להבין רגשות ובטח שלא להביע ולדבר עליהם ולחשוב עד כמה זה לגיטימי. לא הוא בן! וזו סטיגמה נכונה, לא כמו הסטיגמה על שהבנות לא כ"כ מפעילות את השכל לפעמים בתדירות גבוהה מבנים. לא! סטיגמה הזאתי על בנות היא שטותית. הסטגמה שלבנים אין רגשות- היא אמיתית. לא צריך ראיות לזה! רק לבנים שכל היום מברברים על חסידות כי הם לומדים בלי באמת להבין, רק הם מסוגלים לדבר על רגשות כי הם למדו ר' נחמן המלך. ותניא המהמם ונתיבות שלום הנסיך ולמדו אצל הרב יהושע שפירא המדהים... זהו זה עבודת ה' שלי, ברגש אז אני יכולה להבין שלבנים כאלה יש רגשות... (או לכאלה שלומדים אצל הרב רונן חזיזה).....

אבל למישהו כמו "נחמיה17"? לא.. הוא שכלי מדי! וא מעצבן כי הוא זרם עם בדיחה עצמית של מישהי על עצמה שהיא רבאיי רפורמית אז כל החברות שלה נופלות עליו! והוא לא חושב לעצמו "מעניין אם גם הוא יזכה לחבר?" הוא חי חיים בודדים, שופך כמה דברים בתוך מרווח בין מקד"ב ממש גדול... אבל הוא לא באמת רגיש, נכון? הוא הרי לא בל"ח- אז בטוח אין לו רגשות כלפי אחרים.. יואו הוא ממש מייגע! כי הוא כותב בתור בן חסר רגשות! אם הוא היה תלמידת אולפנת מירון הקדושה ותלמיד הרב רונן, היה עו אפשר להפנים שהוא בן אנוש... אבל הוא? הוא סתם יהודי! מי צריך אותו...| |גומר מקד"ב ארוך...| |מותש קצת..| |מרגיש נקבה| מתקפל ובורח כיזה מעשה ממש לא של נקבה...| |חוזר לשגרה האטומה והמייסרת שלה הוא כ"כ רגיל| |תוהה אם לציין את כל זה בשרשור נפרד| |חוזר לשתוק|...

אז.... בעצם, מה אתה מציע?חרוזית
אולי תירגע קצת....? וגם שתדעdvirm1

זה די קשה לקרוא טקסט שאתה כותב ככה.

עדיף לכתוב את זה ככה

אתה כותב את כל הטקסט בצורה מייגעת עם מלא שורות מלאות וזה ממש לא נוח לקרוא ככה לאנשים, זה לא נעים בעין אתה מבין מה אני אומר? במיוחד שזה כל כך כל כך המון המון שורות איך שאתה כותב עם המון המון המון תיאורים והסברים וקונספרציות ורחמים עצמיים ועוד ועוד כן יברך אותנו כולנו יחד אתה לא חושב שאתה מגזים נכון? זאת אומרת איך בני אדם יכולים לקרוא כל כך הרבה בבת אחת?? זה קשה מאוד קשה מאוד ניסיון גדול שאתה מעמיד בפני אנשים זה ממש לא נוח עכשיו אתה מבין למה אני מתכוון? ותזכור שזה רק איזה חמש שורות כתובות ככה אבל אתה כותב מאמרים שלמים ככה ואנשים פשוט לא יכולים לקרוא את זה ככה, אז כדאי שתשנה את זה, מבין?

אנשים פשוטים לא יכולים לקרוא את זה כבשה

@נחמיה17

אז אתה כותב רק לאנשים לא פשוטים

את פשוטה? |המום| |אך לא יותר מדי|נחמיה17

....

אני כבר מתחילה לחשוד שאתה טרול כי אתה חוזר על כותרות!כבשה

זאת היתה הבדיחהנחמיה17

בנות הן חסרות חוש הומור (גם זה בדיחה למי שלא הבינה...)

יש בזה משהומישהי בנערות

לא, זה פשוט "שהבדיחה" לא הייתה מצחיקהכבשה

והסימן קריאה נשאר בטעות. כתבתי משהו אחר וערכתי והוא נשאר...

המם... |חושב עד כמה חשוב לציין על הסימן קריאה|נחמיה17

איזה סבתא פולניה אתה. מה יש לחשוב? היה בא לי אז כתבתי את זה!כבשה

|חושב מה זה אומר סבתא פולניה...|נחמיה17

|רץ לנסות להכין גפילטע|

|טועם משהו בלתי מזוהה שקשה להגדיר את הצורה שלו|

|מבין ש"סבתא פולניה" זה לא מה שחשבתי.|

|מתאבד , כי מאוחר|

|מת|

אויו מת על מי אני ארד עכשיו?כבשה
סבתא פולניה זה להתעמק בכל שטות מסכנה...
יש דברים שלהתעמק זה טוב ויש שלא.
ארבע בבוקר?! אשריך
מה אשריי?נחמיה17אחרונה

תיקון חצות ותיקין- ו...חוזר לישון.... איזה אשריי בחייאת, ביה"ז גרועע.עע....

ואי שפכת.. הכל היה בצחוק סתם כדי להחזירכבשה
גם אני לא הכי רציני... בד"כ אני לא כותב ככה רק ניסיתי להמחישdvirm1

וזה היה קצת קשה לכתוב כל כך הרבה! ומה זה מקד"ב שהוא כתב??dvirm1

דוקא היה קל לקרוא את שלך...נחמיה17

מקד"ב מקלות דביל |מתנשא למרות שהוא בעצמו לא ידע איך לקרוא לקוים האלה שתארים מה אני עושה כאילו...|

פשוט ראיתי את זה הרבה, אז אמרתי שיידע.כנראה בדרך יצירתית מדיdvirm1

לא תר מדי... פשוט לא שמתי לב שעשית בעצמך ככה.....נחמיה17

קראתי רגיל ונמתי ת'מסר תודה! (פוט אני כבר לא יכול לערוך...)

*יותר מדי..נחמיה17

נשפכתי עוד פעםכבשה

תתייג לפה בנים שיקראו לך אהובה אם יש לך רגשות נחיתות על זה |חש עצמו דביל|

די כבר עם לרדת על הרב רונן ועל חסידות

זה לא מתאים ושייך..

אוהו אולפנת מירון הקדושה זה חינוך שליבוכה/צוחק מישהו קלט פה משהו גם אם הוא ציני.

והמייגע היה כנגד הכ"א. מה שנקרא מידה כנגד מידה

וזאת הייתה חברה אחת

איפה חברים שלך שירדו עלי?

ומאיפה הגעת לזה שלבנים אין רגשות?

רק לאוטיסטים אין

בנים פשוט מכחישים קשר וכל מי שטיפה מפגין רגש אז הוא בת מהשנקראמת

וואלה את צודקתמישהי בנערות

יפה! הוכחת אותי מצוייןנחמיה17

ז"א- את דבריי אבל גם אותי...

יהודי זה לא סתםמישהי בנערות

אני באתי לאפוקי...נחמיה17

מה זה לאפוקי ...?מישהי בנערות

לאפוקי= להוציא. לבוא בשביל לומר שלא כך!נחמיה17

שכחתי שבנות לא לומדות גמ' (ע"פ רוב! בבקשה אל תהרגו אותי..) ואסור ללמד אותן גמ' (סימן רמ"ו סעי' ו' בשו"ע יו"ד..., לפחות אב את בתו...)

ואיך הוגים את זה?מישהי בנערות

עם הדגשה על ה"פו" (קוראים בשורו"ק כמו "פו הדוב")נחמיה17

הרב שפירא כתב במאחורה של קרוב אליך שמותר...כבשה

הוא אינו פוסק, לכא'...נחמיה17

בלי חס ושלום לזלזל!

אופס.. יש מצב שהרב שפירא אמר את זה על לימוד עצמי של בנותכבשה

אני אבדוק כשאני אהיה בבית ויהיה לי את קרוב אליך

אהההה... זה הגיוני!נחמיה17

זה כבר הרבה הרבה יותר הגיוני זה מותר!

אויש אוישכבשה

אם זה נכון... ואני כבר חלמתי עלי ועל אבא שלי לומדים חברותא |מרגיש רפורמית עודפעם|

בקטע של זה ממש מעניין אותי

אולי זה מותר, כי הוא לא מלמד אותך אלא את באת ומבקשת הסבר...נחמיה17

אבל אני לא , ושוב לא יודע!

את יכולה לשאול על זה רב....

חו"מ אני חושב שמה שכתוב שלו כדאי כי זה "כאילו מלמדה תיפלות" (טיפשות או כישוף. אני לא סגור על זה..) זה כנארה נכון... ז"א- לא לטבע של בנות הרבה פעמים הן רוצות ללמוד כי-
א- הן לא יודעות מה זה.

ב- (וזה מצטרף לפעמים ל"א")- כי הן רוצות להוכחי לעצמן שהן לא פחות חשובות מבנים (זו בוודאי שטות, כי בעצם זה שהן לא לומדות גמ'- זה לא אומר שהן פחות חשובות, להיפך- זה שאינן חייבות ללמוד תורה זה כי זה בא להן בטבעיות, הן מאוד רגישות גם(ובעיקר) לקודש... .(אז פמיניסטיות, לכו כמה צעדים לכיוון עזאזל, תודה...)

זה לא היה בקטע פמיניסטי. יותר מא' ומסקרנותכבשה

ושאלהכבשה

מה ההבדל בין בקיאות לעיון (נראה לי קוראים לזה ככה)

בקיאות- הבנת הפשט, מה כתוב. עיון- הבנת העומק, למה כתובנחמיה17

זו אפשרות הבהרה נוחה, אך יש שיטות לימוד שאצלן היא לא כ"כ מדוייקת, היא "בערך" אבל- זה בטוח!...

אצלינו בישיבה לדוג' - בקיאות, גפ"ת (גמ' פירוש(=רש"י) תוס') הבנה פשוטה בכלית מה הם אומרים (אני אישית חושב ומרגיש שאי אפשר ללמוד ככה תוס' צריך לרדת לסברא, לדעתי, אבל אני סתם חופר לך...)

עיון- גמ' ראשונים (רש"י, תוס', רא"ש, רי"ף, רבינו יונה (בבבא בתרא יש...), נמוקי יוסף, רמב"ם (לפעמים, זה לא מסודר לפי סדר הש"ס), רמב"ן. רשב"א, ריטב"א ועוד כמה, לא תמיד את כולם... )

שייטה מקובצת.

ואחרונים- (שו"ע) נו"כ על הרמב"ם, קצות,נתיבות,פני יהושע,אורים ותומים, שערי יושר, חידושי ר' שמואל, חידושי ר' נחום ועוד ועוד. (בד"כ לא ביחד..)

זו ממש העמקה, סברות של כל ראשון וסברות איך להבין, וסברות בתוך הסברא....

ואו... מסובך נורא. לא חפרת, אני ביקשתי הסבר...כבשה

בכותרת כתבתי את התשובה, את קראת מה אנחנו עושים בישיבהנחמיה17

מרצונך החופשי (טוב, זה מטומטם! תמיד זה מרצונך החופשי.... אז למה בכלל לבקר אותי!)

בעיה שלך... (כאן מתאים הסמיילי שלמטה..)

בקטע הטוב... כן? שכוייח! לילה טווב.

אני הבנתי מזה שכל המפרשים זה מה שלומדים בבקיאותכבשה

לא! בעיון!נחמיה17

או8ף מחילה התבלבלתיכבשה

השעה וזה..

זה גם הגיוני לפי המשמעות של המילים. איזה טיפשת אניכבשה

|רוגז על עצמו|

*טיפשה, ואת לא כזו...נחמיה17

דוקא משמעות המילים יכלה להטעות, לדעתי...

("אני עייניתי בספר"- לא קראתי את כולו, רפרפתי. "אני בקיא בש"ס"- אני יודע לגמרי...

זה לא נכון באמת, אבל רק מראה שזו לא טפשות להבין את הטעות הזו...)

עיון זה נשמע דווקא יותר לעומקכבשה

אולי, אבל הראתי מקום שבו יישמע אחרת.... מקום לטעות...נחמיה17

כן הבנתי.כבשה

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך