פורום חסידות ברסלב
בהנהלת:
מכתב פתיחה
וואויש נחת
משעמם לך באמת.
נעשה איתך חסד...
אז מה זה ברסלב?
נעשה איתך חסד...
אז מה זה ברסלב?
אני יעזור לוברגוע
הננחים זה אלא שקופצים
ברחוב ומחלקים ספרים
הם זרם בתוך ברסלב.
אולי כבר ידעת את זה..
זה לא מדויקSolomon
מה?ברגוע
הננחים מאמינים בפתק של סבא ישראלSolomon
וברסלבים לא מאמינים בפתק
וגם אצל הננחים יש כמה דרכים דרכים יש את "ננח ירושלים" לא טסים לאומן והולכים לציון של סבא ישראל וויש את הננחים של אומן שטסים לאומן
אוקיברגוע
וגם בברסלב יש כמה דרכים אבל שם אני לא מביןSolomon
אז גם אתה מסכים שננח זה לא ברסלב?ברגוע
ברור זה שונה לגמריSolomon
...ברגוע
לי זה נשמע כמו בחבד
יש את המשיחיסתיים ויש את כל השאר
אבל שניהם חושבים שהם חבדניקים
ננחים לא ככה?
כן נכוןSolomon
^^^^^נחמיה17
וגם- הנ-נח הקצינו את זה פחד (רובם).... רוקדים וזה... והרבה מהם אם לא רובם המוחלט, חיים בדרך שממש לא דרך של יהדות מכובדת וישרה...
ויש גם את הגיבעוננח כמובן לא אסור לשכוחSolomon
הקדושהאש שלי
גם השול הם לא ברסלבתקוות עולמים
אף אחד לא באמת ברסלב. יש כאלה שמתיימרים. יש כאלה שמכחישים אבל בכל זאת מתיימרים. יש כל מיני. ברסלב שקעה מזמן מזמן, אפשר אולי שבארץ היא מעולם לא צמחה כראוי. איפה היא הייתה יכולה לצמוח? יש היום חסידות בכלל? אולי קצת פה, אולי קצת שם.
ברסלב מתה, החסידות של הבעל שם טוב גוססת בגלוי - וספק חיה מתחת לפני הקרקע. אין לדברים האלה מקום אמיתי בארץ עם כל התרבות החרדית והמזרוחניקית וכל הארגונים והמוסדות והסמכויות. ככה שמטבע הדברים לא תראה ברסלב שפויה ואמיתית וחסידות אמיתית במרכז הבמה. אולי אם תחפש מתחת לפני השטח, בחסדי ה' תמצא, מי שלא תהיה. אבל ככה, אין סיכוי.
בכל מקרה, כולם אוהבים לדבר על ברסלב, כולם אוהבים להשתייך אליה, אבל הם לא קשורים לשום דבר. העולם הפוך גם בברסלב. כל פרצוף שתראה, מבטיח לך שאם תשאל דעת של מעלה, הוא חשוב כקליפת השום. כל מעבירי הסדנאות, כל עושי הכספים, בכל מכל כל, לא שווים כלום.
הפנינים חבויות, האמת מסתתרת, קולה קר, ואם תחפשו, אולי ימצא לכם.
רבנו אמר שלעתיד לבוא כולם יהיו ברסלב
ברגוע
"בסוף כולם היו ברסלב "Solomon
זה לא מה שהוא אמרתקוות עולמים
אם נדייק, הוא אמר שלעתיד לבוא כל העולם יהיו אנשי ברסלב. העולם פירושו אנשים חשובים, בעלי מדרגה, בעלי שם, בעלי השפעה. וגם פה, זו לא חייבת להיות השפעה ישירה וגלויה, זו יכולה להיות השפעה באתכסתיא. לכל אחד יש מלכות, גם לפחותים ביותר. יש אנשים גדולים שאני בטוח שהם ברסלב בצללים. רבנים חשובים, אנשים בעלי השפעה, כל מיני. הנה, היה אחד שקראו לו הרב יורוביץ' ז"ל. ברלסבי אמיתי. אתה אפשר שלא שמעת אליו, אבל הוא השפיע בעולם, אתה רק לא מודע לכך.
מי שחושב שכולם יהיו ברסלב, אז מצטער, זה לא הולך לקרות. זה גם לא צריך לקרות, ויותר מכך, אסור שזה יקרה. בקיצר, רבינו גם אמר שאפשר ללכת לפי הדעה המקלה ביותר בהלכה, תמיד. ככה שאני מציע לך לקיים את זה, את זה לפחות אנחנו יכולים.
תקוות עולמים יקירייש נחת
ברסלב סוף סוף הגשימה את יעודה והפכה מקבוצה דתית אתנית לרעיון רוחני שפועם בלבבות ואתה אומר שברסלב מתה?
רק התחילה...
ב"ה שזיכנו לזמן הזה שהאור של רבי נחמן יוצא מהכלים החלודים של קבוצות ומאיר את נשמות ישראל לגווניהם.
ישתבח שמו.
ורבים האנשים שהושפעו מהרב יורוביץ ואני ב"ה בתוכם והאור שלו ושל עוד יהודים יקרים אנשי אמת שהיו ברסלבים אמיתיים והאור שלהם עבר הלאה לאנשים אמיתיים שלא מנסים לעשות מזה מסחרה ולהקים חצרות.
זה ברסלב-"והסירותי את לב האבן מקרבכם ונתתי לכם לב בשר".
רק התחילה...
ב"ה שזיכנו לזמן הזה שהאור של רבי נחמן יוצא מהכלים החלודים של קבוצות ומאיר את נשמות ישראל לגווניהם.
ישתבח שמו.
ורבים האנשים שהושפעו מהרב יורוביץ ואני ב"ה בתוכם והאור שלו ושל עוד יהודים יקרים אנשי אמת שהיו ברסלבים אמיתיים והאור שלהם עבר הלאה לאנשים אמיתיים שלא מנסים לעשות מזה מסחרה ולהקים חצרות.
זה ברסלב-"והסירותי את לב האבן מקרבכם ונתתי לכם לב בשר".
"לב בוסר בחלקו של חברו"ברגוע
אתה כותב נכוןSolomon
אפילו אצלנו במאה שערים ברסלב מתהetamary
לא מדבר בכלל על הקרקס הננחי ועל הבעלי תשובה ההזויים עם סיפורי הישועות שמעל לטבע.
אלה בכלל כבר פרודיה אני לא יודע על מה.
אני מדבר על המשפחות הוותיקות, על החסידים הזקנים שעוד הכירו את וסרמן ואת צ׳צ׳יק. פעם היו מתגאים בזה שהולכים לישון מוקדם בליל שבת בשביל בחצות, היום רואים שלא רק הנוער, אלא גם הזקנים נדחפים לטישים של קרלין, או של שומרי אימונים.
אז מצד אחד מדברים מהרב שמואל שפירא כמה שנהיה קם בחוצות ואומר תחנון ונעימה ומצד שני תמצא אותם זוללים קוגל בתולדות אהרון בשתיים וחצי לפנות בוקר.
אז מבחינת חסידות. אין כזה דבר ברסלב, אבל הרעיונות של רבי נחמן צצים ומשפטים, כם בקולנוע, גם בספרות ובמוזיקה, ככה שברסלב, כמה שנראית מתה, עדיין לא מתה לגמרי.
אלה בכלל כבר פרודיה אני לא יודע על מה.
אני מדבר על המשפחות הוותיקות, על החסידים הזקנים שעוד הכירו את וסרמן ואת צ׳צ׳יק. פעם היו מתגאים בזה שהולכים לישון מוקדם בליל שבת בשביל בחצות, היום רואים שלא רק הנוער, אלא גם הזקנים נדחפים לטישים של קרלין, או של שומרי אימונים.
אז מצד אחד מדברים מהרב שמואל שפירא כמה שנהיה קם בחוצות ואומר תחנון ונעימה ומצד שני תמצא אותם זוללים קוגל בתולדות אהרון בשתיים וחצי לפנות בוקר.
אז מבחינת חסידות. אין כזה דבר ברסלב, אבל הרעיונות של רבי נחמן צצים ומשפטים, כם בקולנוע, גם בספרות ובמוזיקה, ככה שברסלב, כמה שנראית מתה, עדיין לא מתה לגמרי.
אולי חסידי ברסלב במאה שערים סתם תקועים שמה בשאר החסידויותנחמיה17
הלא קשורות אז הם נשאבים לא כמו ב"גרעיני אנ"ש" שלהם.....
וחו"מ נראה לי שניגונים זה אחד הדברים המשמרים... אולי יש תקווה....
אינני יודע איך רבינו היה מגיב לראות "ברסלברס" בטישים של פינסק-קארלין....
על זה דיברתי בדיוק.יש נחת
שברסלב יצאה מההגדרה של קבוצות וחסידות והפכה לתובנות ורעיונות כדרך חיים.
וחוצמזה מתי עזבת את רמת גן?ועוד ל100 שערים?לא ניסו לחסל אותך שם?
וחוצמזה מתי עזבת את רמת גן?ועוד ל100 שערים?לא ניסו לחסל אותך שם?
זה לא נכון שאפשר תמיד ללכת ע"פ הדעה המקילה.זו גמ' מפורשתי.
במסכת ע"ז: בשל תורה הלך אחר המחמיר, ונפסק בהרמב"ם והגהות מיימוניות ועוד. לכן או שר' נחמן לא אמר זאת, או ששכח את הגמ' והרמב"ם ואין הלכה כמותו.
הוא בהחלט אמר את זהתקוות עולמיםאחרונה
יש אנשים שקשה להם לקבל את זה כי הם גדלו בעולם הדתי המעוות והמקולקל, אך זו בפירוש דעתו של רבי נחמן.
אני לא טענתי שזו הלכה, ולרבי נחמן לא היה עניין לומר דברי הלכה ודברי מוסר. זאת אומרת, בוודאי שהוא אמר דברי מוסר והלכה, אבל הוא לא באמת אמר.
זה שזה כביכול סותר לא שייך לעניין. זו דעתו של רבי נחמן, אין פה שאלה בכלל. אתה מוזמן ללכת על פי הרמב"ם ועל פי מי שאתה רוצה.
חסידי ברסלב כונו החסידים המתיםetamary
אולי זו הכוונה שבסוף כולם מתים
אתה ממש לא צודק (לפי דעתי )Solomon
ברסלב לפני 100 כמה חסידים היו?
תסתכל כמה חסידים יש שמקורבים לרבינו היום !
אז שברסלב מתה אתה לא יכול לומר.
אתה יכול להגיד שיש פילוגים בחסידות זה לא סימן גסיסה .
היה אדמור אחד ששנא את רבי נתןetamary
הוא לא הסתיר שסיבת השנאה היא קנאה.
הוא אמר "אצלי יש שש מאות סנדלרים ואצל רבי נתן שישים אבל אחד אחד ענקים"
וזו גם התשובה בשבילך.
חסידי ברסלב לפני מאה שנה, היו כמה שהיו, לא היו מעט.
אבל כמה שהיו, היו תותחים, היו חסידים של אש ודם.
מי שיש היום, ספק רב אם יכולים להקרא סנדלרים, מעטים מאוד מתוכם יצליחו לתקן נעל.
הוא אמר "אצלי יש שש מאות סנדלרים ואצל רבי נתן שישים אבל אחד אחד ענקים"
וזו גם התשובה בשבילך.
חסידי ברסלב לפני מאה שנה, היו כמה שהיו, לא היו מעט.
אבל כמה שהיו, היו תותחים, היו חסידים של אש ודם.
מי שיש היום, ספק רב אם יכולים להקרא סנדלרים, מעטים מאוד מתוכם יצליחו לתקן נעל.
דייק בנייש נחת
א.הרב גוטמן מסוואראן אמר שאצלו יש שש מאות חוכרים(של בתי מזיגה) לא סנדלרים.
ב.נכון שברסלב היתה קבוצת עילית של אנשים נשגבים והיום רוב האנשים שמקורבים לברסלב בצורה כזו או אחרת הם אנשים פשוטים.
אז?
לרבי נחמן יש את הדרך שלו לפעול בעולם ואם זה הדרך שהוא בחר אז אני איתו.
רבי נחמן גם אמר "אם לא אגמור את עסקי עם הגדולים,אגמור אותו עם חייטים וסנדלרים".אולי לזה הוא התכוון.
אז הבנתי שבסקאלות שלך מי שהדרגה והעבודה הרוחנית לא מקבילה לנזירי ההימלאיה שהכרת הוא לא שווה הרבה.
אבל המציאות היא שאנשים חיים את חייהם הפשוטים ומתחממים לאורו של רבי נחמן עושים קצת התבודדות וקצת לימוד.מקוה.מתקדמים יותר ממה שהיו.
איפה זה מפריע לך?
אתה קנאי לברסלב הישנה אבל היא לא קיימת יותר.קנאתך קנאת חינם.
ב.נכון שברסלב היתה קבוצת עילית של אנשים נשגבים והיום רוב האנשים שמקורבים לברסלב בצורה כזו או אחרת הם אנשים פשוטים.
אז?
לרבי נחמן יש את הדרך שלו לפעול בעולם ואם זה הדרך שהוא בחר אז אני איתו.
רבי נחמן גם אמר "אם לא אגמור את עסקי עם הגדולים,אגמור אותו עם חייטים וסנדלרים".אולי לזה הוא התכוון.
אז הבנתי שבסקאלות שלך מי שהדרגה והעבודה הרוחנית לא מקבילה לנזירי ההימלאיה שהכרת הוא לא שווה הרבה.
אבל המציאות היא שאנשים חיים את חייהם הפשוטים ומתחממים לאורו של רבי נחמן עושים קצת התבודדות וקצת לימוד.מקוה.מתקדמים יותר ממה שהיו.
איפה זה מפריע לך?
אתה קנאי לברסלב הישנה אבל היא לא קיימת יותר.קנאתך קנאת חינם.
אני לא קנאי לברסלב הישנהetamary
אני רק טוען שהיא שונה לחלוטין מכל מה שתקרא לו ברסלב היום
צודק ב100%יש נחת
אני אפילו לא מתיימר.
הלוואי עלי.
הלוואי עלי.
נקרעתי מצחוק. תודה.etamary
שמחנו לעזורתקוות עולמים
גם אני צחקתי היום. בבוקר על יד העבודה ראיתי כתובת של 'נ נח נחמן מאומן' על פח זבל. תהיתי לעצמי האם זו פרודיה על הננחים שמטנפים כל פינה אפשרית בארץ עם בקבוקי הספריי שלהם או שבאמת יש מישהו עד כדי כך מטומטם והזוי.
אבל כידוע, הצדיק שולט על כל הנשמות בחשאי, כך שזה בסך הכל רמז. גם כשאתה בזבל, הצדיק עדיין איתך. וגם זבל אפשר למחזר ולהפוך אותו למשהו טוב יותר.
מי כמוני יודע. אני בהחלט הייתי עמוק בזבל. הייתי מאד עני ובודד. ואני עדיין בודד, ועדיין עני. נכון שכבר יש לי עבודה בגווני שחור מוות ואפור שעמום שנתפסת כהגונה ועם שכר לא רע בכלל ולא רחוק מן הבית, אבל גם בזבל אפשר לפרוח. ואני כבר רגיל לריח, אז לא יודע, יש קצת געגועים.
הנה, למשל הבנתי משהו חשוב וגדול מאד כשנסעתי לירושלים בשביל וופל דוחה במקום שלא ברור איך רואים בו בתור מקום בילוי לגיטימי. מה הבנתי? פשוט מאד.
אני הנוסע המתמיד בשביל סיפורים וחוויות. כל מה שעיני רואות ואוזני שומעות נכתב מאד! הצטברה אצלי כבר סחורה טובה, בעזרת ה' יתברך. לזרוק, חבל זה יהיה חטא לשמיים. אני אמיין לסוגים שונים, אשליך את הפסולת, אחלק, אלטש, ונראה. כך אמרתי לעצמי! אבל מה, בסוף זה הכה בי.
שהכל משתקף בגרגר חול אחד. כל היקום כולו. והנסיעה הזאת, כמו כל הנסיעות האחרות שחפצתי בהן, בין אם יצאו לפועל ובין אם לאו, הן בסך הכל סממן לתוהו ובוהו פנימי ואומללות.
וזה נכון, רבי נחמן אמר משהו דומה, שכל הנסיעות הם מחמת חסרון האמונה. לא צריך להפליג על שבעת הימים ולהכיר את העולם מכל עבריו, כי כל מה שאתה עשוי לגלות שם במסעות בעולם הגדול, אתה גם יכול לגלות בתוך המקום שאתה מחובר אליו, שאתה נמצא בו עכשיו. לא סתם כשמתעוררים בעיות וקשיים אצל האדם פתאום מתוך אומללות וחוסר ישע הם ממציאים לעצמם כאילו הם צריכים לעבור מקום וזה יפתור להם את כל הבעיות. זו אשליה.
היום אני יודע שכל מה שהייתי עשוי לגלות במסעות שלי בעולם הגדול, אני יכול לגלות גם פה ממש, בסביבה שלי. יש ליד הבית שלי פרדס, שם אני יכול להבין את כל החיים כולם
.
בעיות העולם המודרני. למעשה, בעקבות התפתחויות חברתיות וטכנולוגיות מבורכות נוצרו תופעות שליליות. זה לעומת זה עשה האלוהים.
הנה למשל, פרדוקס הבחירה. יש אנשים שהם בסדר לגמרי. הם הגונים, הם מוכשרים, הם מתכננים את כל מעשיהם ומילותיהם על סמך התחשבות באחרים, לעולם יהססו לפני כמישהו יבקש מהם עזרה. אבל מה, קשה להם מאד למצוא את האדם הנכון בתוכם.
מרוב שיש כל כך הרבה אפשרויות בחיים, בני זוג, קריירות, לימודים, מקומות, סגנונות, אנשים נכנסים לשגעונות. הם לא יודעים במה לבחור, הם לא יודעים מה לעשות ומהיכן להתחיל ובמה לתפוס. ריבוי השפע והאפשרויות גורם באופן פרדוקסלי לנזק במקום לתועלת. אנשים מוכשרים, אנשים יכולים, אבל הם לא יודעים מה הם רוצים, במה לתפוס? במה להתחיל?
אנשים נוסעים, אנשים מטיילים, אנשים אבודים. אבל בכלל לא צריכים לנסוע, בכלל לא צריכים להיות אבודים. רק למצוא את האדם הנכון בפנים. ואז ללכת בכל מחיר כשאנחנו נכונים.
הקיצר, אני מחכה לנסוע לאומן.
נוסטלגיה....נחמיה17
כל כך הרבה מילים ...etamary
פעם באתי לרב ברנר ואמרתי לו שמה שכתוב בליקוטי מוהר"ן על אור הצחצחות אינו אפשרי.
לא שבדרך כלל ליקוטי מוהר"ן הוא ספר זמין, קריא, קליל וטרווילי. בכלל לא.
אבל מי שמבין מבין, ומי שמבין מה הטענה לגבי אור הצחצחות , יודע שלא ייתכן מצב כזה.
הרב ברנר ענה לי שזה כוחו של הצדיק גנוז.
יש שני פירושים לפחות לביטוי "הצדיק הגנוז", לפי הפירוש הראשון מדובר במי שלא עושה בלי שהוא מכסה.
באופן הזה הוא מאפשר לתופעת "אור הצחצחות" להתקיים.
ככה זה שכשמדברים עם מישהו שבאמת מבין ב"ליקוטי מוהרן" ולא עם עוד איזה "רב" , "גאון" , "צדיק" וכן הלאה.
אבל הצדיק הגנוז הוא רק דוגמא לתופעה שקיימת ומתועדת ואפילו מוסברת, אלא שלך אין את הכלים לתפוס אותה ולהכיל .
תופעה דומה היא הנווד, הנווד קיים כמו שאתה קיים ואצלו הנסיעות לא נובעות מהעדר אמונה אלא ההפך, כל מה שהוא מסוגל לקבל, הוא יכול לקבל רק דרך תנועה.
לכן רבי נחמן אומר בשיחות שאם אומרים למישהו לנסוע , הוא צריך לנסוע.
למה? לא בהכרח שיש כאן איזו שליחות הרת גורל, אלא שרבי נחמן הכיר את הנוודים וידע איך הם אמורים להתקיים .
אז זה שאתה לא הנווד, לא אומר שאתה פחות טוב או יותר טוב ממנו, אתם פשוט מדממים ממקומות אחרים.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!