שאלה שמאוד מאוד מטרידה אותי!!לב טהור:)
בס"ד

בכל הדוכנים של המזון מהיר- כמו שיש בקניון, ת.מ וכו'- מגישים לך את האוכל על מגש מפלסטיק ושולחים אותך להתיישב באיזה שולחן.. אחכ כשמפנים את האוכל לפח שמים את המגשים בערמה על הארון הזה שבו הפח נמצא- משמע: בשרי מתערבב עם חלבי שמתערבב עם בשרי...
יותר מטריד אותי שהמנקים מנקים עם אותו הסמרטוט את כל המגשים (לא משנה מה חלבי ומה בשרי) ואז מביאים את המגשים כל מגש לרשת שזה שייך אליה, ואנחנו מקבלים על זה את האוכל שלנו...

שמישהו יסביר לי בבקשה- אין פה בעיה של כשרות..??? אולי בכלל אסור לאכול מאותם מגשים........?!?!
אם החום לא חום של יד סולדת בומשה

לכאורה הכלים לא נאסרים.

מעבר לזה שלא אוכלים מהמגשים האלה בכלל. הם רק מגש...

^^^צריך עיון
ממה שראיתי בהרבה מקומות יש עוד נייר על המגש, אבל לא באמת צריך את זה
הרבה פעמים האוכל ברמה של יד סולדת ולעתים גם נשפך למגשימ''ל

לשמחתי לא זכור לי שאי פעם אכלתי במקום כזה, לפחות לא עם מגש. כל העסקים שם (הבשריים והחלביים) משתמשים באותם מגשים או שיש מגשים נפרדים לכל עסק?

(אישית אני מפקפק באיסור של שימוש באותו הכלי גם אם השתמשו בו במאכלים חמים כי אין באמת בליעה בשיעור האוסר וגם מנקים בסבון שפוגם את הטעם)

@דורה9

ובבית כשאת זורקת בשר וחלב לאותו פח?קוד אבל פתוח
היא לא שואלת על זבל אלא על הכליקראנץ שוקולד

בכ"א אין שום בעייה כי האוכל שבכלים כבר קר דיו ולכן אין בליעה.

אני בד"כ לא אוכל עם הפח..משיח בן דוד

איסור בשר בחלב (כאשר ישנו) הוא גם בבישולעוד סתם אחד
למעשה, הפסוקים מתייחסים רק לבישול, וההרחבה לאכילה והנאה היא מריבוי הפסוקים
רק בבשר וחלב בהמות יש לדייקאריק מהדרום

אבל יש גם בקר בפינתי ובמקדונלס ובורגרס בר.

אבל לעניינו, אין בישול במה שמושלך לפח, אפילו לא קרוב.

תודה על המענה המלומדעוד סתם אחד
והלא רלוונטי בעליל.
דבריך הם מענה לפותחת השרשור; ואילו התגובה שאני הגבתי עליה לעגה לעצם השאלה מצד ערבוב (עמדתי לכתוב בשר בחלב) אכילה ובישול. בסך הכל עשיתי סדר כדי להסביר על מה ולמה נולדה השאלה.
זו גם אחת הסיבות שמגישים בחד"פ שםאריק מהדרום
הפינתי היחיד בארץ שמגיש בחדפ זה בת.מ. ירושלים בגלל הכשרות.
אל דגה, חשבו על פתרונות לפניך.
השאלה הזאת גם מטרידה אותי ...משיח בן דוד

זה פשוט מזכיר לי כמה אני רעב ובא לי להזמין פיצה מה....רחוב הזה שם בירושלים ..

יש להם אחלה פיצות..השירותים קטנים אבל בכללי זה בסדר 

הבנתי... תודה לכולכם!!! אשרייכם תלמידי חכמים..!לב טהור:)
אבל תגידי..משיח בן דוד

הרי לא היה שם כלים במגשים לא?..

...לב טהור:)
בס"ד

לא אין כלים ממש רק חד"פ... אבל האוכל נשפך על זה והמגשים מתערבבים ומנגבים אותם באותם הסמרטוטים ואחכ האוכל שלך מוגש על זה... ויצא לי לראות אנשים שנפל להם האוכל על המגש והם הרימו ואכלו...
קיצר התעניינתי שאלתי ותודה לכל המגיבים פה שעזרו לי..
אבל אני לא מבין מה הבעיה..הרי הכל פלסטיק זה לא בולע בכלל..משיח בן דוד

או שכן..?משיח בן דוד

יש דיון בקשר לכלים שבדקו מדעית והם לא בולעיםארץ השוקולד
הרב ליאור כתב על כך בשו"ת דבר חברון יורה דעה חלק ב (סימן סט אם אינני טועה, אבל יש תוכן) והקל בדיעבד בכלים שבדקו מדעית ואינן בולעים כגון זכוכית או נירוסטה. לכתחילה הוא מעדיף עוד שני פוסקים שיצטרפו אליו.

הרב רבינוביץ' כתב בנושא בתחומין (לד, אם אינני טועה, ניתן לגגל) והתיר גם (לא בטוח אם לכתחילה או בדיעבד, כי לא קראתי את המאמר שלו, אבל סיפרו לי שהתיר).

הרב קנוהל אמר לי שהוא עדיין אוסר, כדי שתהיה הפרדה בין כלים בשביל עצם ההפרדה ונדמה לי שהוא טוען שגם פלסטיק בולע.

בכל מקרה ביחס לשאלה של @דורה9 , כפי שצוין לעיל האיסור מהתורה הוא רק בבישול.
אין בישול אמיתי בכלי שני והלאה (כדי קליפה), כלומר כל כלי שלא היה על האש ישירות. בתנאי שלא מדובר ב"גוש" חם (ברצמת יד סולדת, לרוב נהוג לומר 43-45 מעלות צלזיוס, אבל הרב פיינשטיין סבר 79 מעלות צלזיוס) של אוכל שנוגע ישירות הנחשב כלי ראשון.
וגם זה עובר חומר פוגם וממילא, אין טעם של איסור שהתערבב.
צריך לבחון בנוסף, האם יש פה אחד מששים הנבלע בכל חלק.
דבר אחרון, נ"ט בר נ"ט (טעם שעובר דרך טעם אחר) נתון במחלוקת אשכנזים - ספרדים עקרונית, ספרדים התירו ואשכנזים דרשו שיהיה טעם נוסף שעובר באמצע כדי להתיר.

עולה מכל הנאמר, שיש הרבה צדדים להקל כאן.
תודה על התשובה המפורטת!לב טהור:)

בד"כ במקומות של הכשר מהודר לא מוכרים בשרי וחלבי ביחד...חייזרה

ואז אין בעיה.

מה פירוש מזון מהיר? שווארמות וכאלו? ממתי מוכרים גם פיצה וגם שווארמה?

אלא אם כן זה מקום שלא מקפיד בכלל...

(זה מזכיר לי שפעם בנסיעה לחרמון עברנו ליד מקום שהיה רשום עליו "פיצה וברגיות אחמד" )

את אוכלת מהמגש או מהצלחת???

וידוע שלא רק בקטע של כשרות, גם בקטע של הגיינה- המקומות האלו לא משהו...

בעיקרון כבר ענו על השאלה מבחינה הלכתית, שלרוב המגש לא חם מאד כשהוא נוגע במגש אחר. ואז המגשים לא מעבירים ביניהם.

אבל- אם הכל על אותו ארון, הם יכולים להתבלבל ולהביא מגש בשרי לאוכל חלבי לא? ואז האוכל כן חם והמגש עצמו טרף?

מזל שאני לא אוכלת במקומות האלו...

המגשים בצבעים שוניםקראנץ שוקולד

עדיין, מוזר לי שבמקום כשר מוכרים גם חלבי וגם בשריחייזרה

ועוד מערבבים את המגשים...

אי אפשר לקנות עוד פח לשים בו בנפרד את המגשים?

אף פעם לא היית במתחמי מזון מהיר כאלה?צריך עיון
נגיד שיש שווארמה עם מגשים חומים, פיצה עם כחולים ואיזה ירקות לא ברורים עם מגשים ירוקים, כל אחד בבעלות אחרת אבל כולם משלמים לזה שמפעיל את המקום והוא דואג לפינוי ולניקיון.
לא...חייזרה

אני אוכלת רק בד"ץ ירושלים, לנדא וחת"ם סופר.

אין בקושי מסעדות עם ההכשרים האלו... אז מתחמי מזון מהיר?

ואני גם לא מבלה בקניונים...

סופר דוסה מה שנקרא

כן נו. כמו שאמרתי..חייזר.המשיח בן דוד

דווקא חת''ם סופר?כתר הרימון
לא מתקרב לכשרויות האחרות שהזכרת... ויש עוד טובים ממנו.
אני שמעתי שחתמ"ס הנחש טובכוחות שמימיים
אמנם מעדיפים שלא לסמוך עליו בגרנולה וכאלה אבל אומרים שהנחש טוב. (הנחש=ב"ב.החומה=פ"ת)
שמעתי מפי חסידת בעלז (מכרה שאני סומכת עליה) ששאלה את האדמו"ר (כמעט בטוחה שאדמו"ר ואם לא אז הרב של הקהילה) שלהם.

אממ... אני יודעת שפ''ת טוב יותר...כתר הרימון
בזמנו, כיום לפי מה שיודעת ב"בguest
הבנתי שזה בעיקר פוליטיקות... הרב שלנו מתיר לאכול את זהחייזרהאחרונה

רוב האנשים בזרם שלי אוכלים רק לנדא ובד"ץ העדה החרדית. 

אבל אנחנו גרים במקום שאין בו כשרויות כמעט אז אנחנו אוכלים גם חתם סופר

הרבה פוליטיקה.*צועד*
לא מדובר במקום אחד אלא במתחם עם הרבה מסעדותותן טל
ועשגם בשריות וגם ללביות.
הכל אגב, כשר שם. אין שם חנות לא כשרה.

וכמה פעמים אכלתי שם בפינתי ה' ישמור... עד כדי כך ששניים מהמוכרים שם מכירים אותי כבר וברגע שאני מגיע כבר רק בודקים אם אני "כרגיל" ויאללה לעבודה...
לכן תמיד כדאי לאכול על גבי נייר או מפיתמושיקו

את אוכלת מהמגש? אל תאכלי. תאכלי מהצלחת.ותן טל
זה חד פעמי הכל שם.

האוכל על הצלחת עצמו לא יקבל שום בעית כשרות ממגש כזה או אחר. בדיוק כמו בשולחן בבית.
אממ... בבית יש לי שולחן אחד המשמש גם לחלבי וגם לבשרי.כתר הרימון
וזה בסדרקראנץ שוקולד

אין בעייה בזה, כמובן שאפשר להחמיר ולשים מפה לארוחה חלבית ובשרית אבל בכללי מספיק לנקות עם מטלית.

נכון.כתר הרימון
אז למה לא הגעת אלינו?
לחנוכת בית? 😦קראנץ שוקולד
חח בטוח שלא בגלל כשרות קראנץ שוקולד

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך