סקר קראנץ שוקולד

כמה סלטים אתם עושים לשבת בד"כ?
איזה סלטים מככבים אצלכם קבוע?

 

בסביבות ה5-7 סלטים שאני מכינה מראש.כי בנו בחרת
עבר עריכה על ידי כי בנו בחרת בתאריך ל' באב תשע"ו 21:45
לא כולל סלטים חיים. (ירקות, כרוב, חסה..)

מככבים בדרך כלל:
חצילים כלשהם או שניים,
סלט קישואים,
מטבוחה,
טחינה,
סלט גזר עם שום וכוסברה,
סלט ביצים,
סלק
סלט ירקות חיים, וטחינה... (וחומוס מקופסא)חילזון 123


תלוי. הבסיס 2 והשאר לפי המצב רוח.שמן פשתן

חובה:

טחינה וסלט חסה עם עגבניות.

זה מספק את בני המשפחה.

 

אני מכינה עוד, וזה בד''כ הולך לפח:

רסק עגבניות טריות ושום

חצילים במיונז

קישואים בטעם כבד

סלט מיונז

כרוב או גזר וכד'

 

קישואים בטעם כבד?קוד אבל פתוח
אפשר מתכון?
אני מכינה ויוצא מעולה:רוני בלילה

אופה פרוסות קישואים עם שמן בנדיבות, עד השחמה

טוחנת/ מרסקת עם ביצים קשות.

מתבלת במלח פלפל כמון.

לא צריך הרבה תבלינים כי לקישואים יש טעם חזק

מטבוחהג'נדס
עבר עריכה על ידי ג'נדס בתאריך כ"ט באב תשע"ו 07:05
טחינה
חציל
בנוסף כמעט תמיד סלק וגזר מרוקאי.
5-6ט'
סלט חצילים כלשהו תמיד יש.
עגבניות שרי כנ"ל.
סלט ביצים בבוקר.
טחינה/חומוס ביתי.

משהו כזה..5/6dora
סלט עם קולורבי, פלפל אדום, מלפפון ירוק, גזר ולימון.
טחינה גולמית,
מטבוחה,
סלט תירס ומיונז לפעמים גם פלפל ופטריות,
חציל קלוי עם טחינה מעליו וירק,
לפעמים סלט קצוץ רגיל ורוטב..
חומוס(קנוי)
כל אלו לרב קבועים.
5 בערךנועה 28
סלק צלוי
חציל קלוי
גזר חמוץ מתוק
כרוב עם שומשום וגרעינים
יש את הקבועיםyes
שזה סלט חי,
סלט ביצים,
סלט חסה ונשנושים.
ומוסיפה לפעמים סלט תפוחי אדמה,
כרוב וגזר,
טחינה
ממש מדי פעם חומוס.


אנחנו אוכלים ממש קצת בסעודות, אז מכינה קצת כמה שצריך...
בין 0 ל5. תלוי במצבבת 30

אבל סלטים חיים- תמיד.

חוץ מסלטים חייםג'ינג'ר
יש קבוע:
מטבוחה
חומוס ביתי
סלק מבושל
פרוסות חציל בתנור
סלט עגבניות בצל ופלפל חריף בתנור
גזר מגורד
ועוד אחרים אם מתחשק. בדכ כמעט הכול נגמר.

(אצל אמא שלי אין שבת עם פחות מ 15 סלטים )
אצלנו בערך 7קראנץ שוקולד

פעם היו הרבה יותר בעיקר מבושלים היום אנחנו יותר אוהבים סלטים חיים ליקוק

מטבוחה כל שבת גם פלפל חריף(מרוקאים נו מהכאילו מוציא לשון)

חציל מטוגן, סלט תפו"א במיונז או סלט ביצים

ומהסלטים החיים יש שומר עגבניות שרי עם שום קצוץ, מלפפון עם בצל, קולורבי, סלק אדום.. ולפעמים גם סלט עלים עם חמוציות ובוטנים..

טחינה, חומוס, וחציל במיונז מדי פעם כשמתחשק..

 

פעם אמא שלי הייתה מכינה גם סלט סלק עלים מבושל בסגנון מרוקאי, היה ממש טעים..

אתם קוצצים שום לפני שבת?יעל מהדרום
יאפ.. או כותשים..קראנץ שוקולד
ואיך זה נשמר טוב ולא מקבל גוון ירוק?יעל מהדרום
עם לימון ושמן זה נשמר קראנץ שוקולד
אין על מה קראנץ שוקולד


קראנץ שוקולד- אתה שף?אמונינוש

אם כן איפה למדת?

אני מקפיאה שום כתושאמת ואמונה

ומגרדת ממנו כל פעם מה שאני צריכה

תלוי מי נמצא בין 2-12ברוקולי

 

טחינה וסלט ירקות תמיד יש

ואז זה משתנה בין כמות האורחים, כמות הזמן שיש לי 

כמות אהבה של האורחים לירקות וכו'..

 

שיש לי זמן אז יש

חציל מטוגן (גרסא אפויה) 

חגיל במיונז 

חציל חמוץ חריף (של @נדנדה כתומה. מתכון ממש טעים ) 

מטבוחה 

פלפלים בתחמיץ

סלק

גזר מרוקאי 

עגבניות שרי ובזיליקום 

סלט מלפפונים 

סלט קינואה 

סלט חסה

סלט כרוב 

סלט שורשים 

סלט פטריות

 

לא הכל כל פעם.. כמובן.. 

בבוקר שבת אנחנו לפעמים אוכלים חלבי ואז כמות הסלטים גדלה. 

 

סלט שורשים? אפשר פירוט?קראנץ שוקולד

ונשמח למתכון של החצילים

בטחברוקולי

 

חותכת לגפרורים מה שיש

 

קולורבי, סלק,  גזר, פטריות, גמבה, מלפפון , נבטים, צנון,  שומר - קיצר מה שאוהבים

עלי בייבי/ חסה קרועה

חופן פקאנים/קשיו קצוצים 

 

והרוטב שפרסמתי למעלה

 

המתכון לחצילים @נדנדה כתומה. לא זוכרת במדויק 

תודה רבה קראנץ שוקולד
זה משתנה...פנסאי
עם אורחים- סביבות 10

בלי אורחים 3-4

סלטים שמככבים אצלינו ברשימה הארוכה:
חומוס
טחינה
חצילים מטוגנים (כל פעם רוטב אחר)
תירס
ביצים ותפו״א
גזר מתוק
כרוב כלשהו
ירקות ישראלי
זיתים

לפעמים מטבוחה, לפעמים חציל במיונז תלוי בחומרים שיש ובהשראה של אותו שבוע.

בשבת לבד- יש חומוס ביצים ירקות ותירס...
בדר"כ 6-7 מתוך:יעל מהדרום
לק"י

חציל- בפרורי לחם, קלוי, עם פטריות, עם בצל וגמבה
גזר מגורד עם שום
מרמומה
חומוס- קנוי או ביתי
סלטים חיים
סלק
פטריות ובצל
קישואים
טחינה
איזה סלט קישואים?קראנץ שוקולד


מטגנת בצל, מוסיפה קישואים חתוכים, מלח ופלפליעל מהדרום
לק"י

אפשר גם אגוז כלשהו, נראה לי מלך...
אפשר למעוך או להשאיר ככה.

פעם גם עשיתי עם ביצה בפנים. אחרי שמתבשל מוסיפים ביצה ומקשקשים.
מה את עושה בפטריות ובצל?רות.
ואיך את החצילים?
מוגנת ומוסיפה מלח, פלפל וחוויאג' למרקיעל מהדרום
טעים גם בלוי חוויג'?רות.
חי סלטים...אמונינוש

חומוס, חציל בטחינה, חציל עם זייתים, גזר מרוקאי ועוד...

נע בין 5-15צ'וקלייט


בין 8 ל 10חמדמדה

תלוי מי נמצא בבית

כולם סלטים חיים, חוץ מהחצילים ולפעמים מטבוחה שגם אותה מכינים באופן בייתיליקוק

באמת? כל כך הרבה סלטים חיים?כי בנו בחרת
איזה למשל? אני אשמח לרעיונות
חיים וטעימים חמדמדה

חסה עם נבטים מטובל בשמן, לימון ולפעמים אגוזים, כרוב עם שמיר (גם כן עם שמן ולימון), כרוב עם מיונז, גזר מגורד עם חתיכות גמבה ופלפל חריף, שומר, סלק מגורד עם גזר וכוסברה, מלפפונים עם שמיר ובצל סגול, עגבניות שרי עם כוסברה מטובלות בחומץ ולימון...אממ זה מה שעולה לי עכשיומגניב

איזה יופי הכי טעים סלטים חייםכי בנו בחרת
סלטים חיים אצלינו-אמונינוש

כרוב סגול ברוטב- מתכון משגע!, גזר עם מיונז וכוסברה, עגבניות שרי ברוטב שום, חסה ועגבניות שרי ברוטב מיונז,

מלפפונים עם חומץ סוכר ובצל, גזר עם אננס, וולדורף. זה הקבועים. מידי פעם מגוונים...

אשמח לשיתוף של המתכון המשגעכי בנו בחרת
מתכון לסלט כרוב סגול:אמונינוש

חבילה של כרוב סגול קצוץ

3-4 עלים של בצל ירוק חתוך לטבעות

שתי פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

עגבניות שרי חצויות

אגוזי פקאן מסוכר

 

רוטב:

רבע כוס שמן

שלוש כפות חומץ

שלוש כפות סוכר

שלוש כפות קטשופ(הולך הכי טוב עם אוסם)

שלוש כפות מים

כפית חרדל

קמצוץ פלפל שחור

שן שום קצוצה.

 

מערבבים הכל- עדיף לפני שבת כדי לתת לרוטב זמן שהיה, להרכיב את הסלט לשים את הרוטב ולהגיש.

בתאבון!

יאווו נשמע טוב!!כי בנו בחרת
4 סלטיםאמת ואמונה

הקבועים-

טחינה

חציל שלם ששמים מעל את הטחינה

מטבוחה

סלט חסה

 

איך את עושה את החציל?חבוי

 

ניסתי פעם ראשונה השבת ויצא לא משהו.. הריח משגע והלמעלה מוצלח מאוד אבל כל החלק הפנימי שלא קיבל תיבלון טפל..אשמח למתכון

בטוח שירשרת אלי?אמת ואמונה
כי אצלי זה חציל שלם.
פשוט שמים בתנור או במיקרוגל עד שמוכן ואז רקעל הפלטה
כן אלייך..ואז איך הוא ניהיה סלט בעצם?חבוי


הגשה:אמונינוש

חותכים באמצע שיהיה פתח ושופכים טחינה ושמים פטרוזיליה.

אם רוצים ממש להשקיע מטגנים את החציל עם פרורי לחם אחרי הקליה ואח"כ בהגשה שופכים טחינה.

אפשר לשים ליד עגבניות שרי, פרוסות לימון, בצל ירוק, זייתים

אוקיי. תודה!!חבוי


חציל בטחינה זה אחד הדבריםקראנץ שוקולד

אפשר לאכול עם כפית אחד שלם בלי לשים לב ליקוק

tnt akh kt husr, n8 xkyho vfh vrcv 15פתוח


אמא שלי לא יורדת מ8 סלטים הכי הרבה 15פתוח


משתנה בכמות כחחוזרת
ומה שיש בבית

טחינה
לפעמים חצילים
לפעמים מטבוחה
לפעמים חומוס
לפעמים ממרח שעועית
לפעמים קישואים
לא זוכרת הכל...
5-7*שלי*
סלט חומוס
טחינה
חצילים
פטריןת
סלק
גזר
ירקות
חילבה....זהו
יש מתכון טוב לחילבה?קראנץ שוקולד

ניסיתי מספר פעמים להכין והתאכזבתי, המרירות נשארת למרות שהחלפתי את המים כמה פעמים אפאטי

אני יעלה מחראמונינוש


אנחנו עושים95200
2 כפות זרעי חילבה ש"הותפחו" במים רותחים, (=אמור למלא כחצי כוס מדידה)
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
שום
מיץ לימון
מלח
לבלנדר וזה מוכן (ליקוק)
(זה לא תימני.. משהו מהבית.. )
9-8..אביגיל~!

חומוסס,
טחינה,

עגבניות,
זה לפי סדר העדיפויות.

מאוד משתנהקוד אבל פתוח
אבל מה שיש זה
חצילים(במגוון ווראציות)
טחינה
פחסה(בערך עגבניות ופלפל במעבד מזון)
חומוס ביתי
מטבוחה
סלק
גזר וסלק
ומגוון סלטים חיים...
ככה...גפן36
הנוכחי:
חומוס, מטבוחה, סלט פלפלים, טחינה, חציל.
זה הבסיס. סלטים חיים: חסה לערב, כרוב לבן/ סלט ירקות לבוקר, לפעמים סלט ביצים לבוקר וסלט טונה לשלישית.

פעם:
שלושה סוגי סלט חצילים (מיונז, רסק, מטוגן עם עלים ושום) לפעמים גם חציל בטעם כבד וחציל קוביות.
טחינה, מטבוחה, פלפלים, חומוס, כרוב אדום, שרי, גזר, סלט עלים ירוקים, סלק.
סלטים חיים כנ''ל, רק מהכל לכל סעודה וגם קולרבי וגסר. וכן סלט ביצים וטונה.

כל הסלטים הכנה ביתית

ההבדל בין פעם להיום- קלטתי שאנחנו שניים, ושיש דברים ששנינו לא נוגעים בהם. .
בערך סלטים.14כהנא צדק!

א. טחינה.

ב. מטבוחה.

ג. תירס.

ד. חציל תאילנדי.

ה. חציל.

ו. כרוב לבן.

ז. כרוב סגול.

ח. קולורבי.

ט. עגבניות שרי חריפות.

י. גזר חריף.

י"א. מיונז.

י"ב. ביצים.

ועוד לפי הכריזה....חושף שיניים

חציל תאילנדי? מה זה? קראנץ שוקולד


אתה עובר עכשיו על כל הפורום ובונה מילון מושגים?/ כותב ספר?אמונינוש


מנסה לראות אם יש דברים חדשים לא מוכריםקראנץ שוקולד

ושנשמעים מעניין.. אולי ננסה אותם..

זה עם רוטב של משהו כמו:מודדת כובעים

שום, כוסברה, רוטב סויה, שומשום

דווקא לא, לפחות מה שאנחנו מכיניםכהנא צדק!


כמו הקנויים בדיוק אבלכהנא צדק!
אנחנו מכינים בבית. רוצה מתכון?
אני אשמח.אמונינוש


בעה"מחר בבישולים לשבת אבדוק מה המתכון ואכתובכהנא צדק!


תלוי בחשק וברצון באותו שבוע.. בדכ -מותק 27
חומוס
סלט חי - עגבניות, מלםפונים, אגוזי מלך, לימון שמן ומלח
סלט כרוב ירוק
כרוב סגול (בלי מיונז)
שומר (בעונה)
אבוקדו (בעונה)
סלק
חסה עם עגבניות
מלפפונים עם שמיר ובצל
חציל מטוגן עם פירורי לחם
חציל ברוטב אדום
גזר קצוץ עם לימון

זה מה שאני זוכרת כעת
כמובן תלוי בכוח של אותו שבוע ובחשק לאותם סלטים
פעם הכנו יותר אך לא תמיד הכל נאכל.
וכמובן מטבוחההמותק 27
מי עושה סלטים? לשם מה המציאו את שירותי הקייטרינג?חופשיה לנפשי
המקסימום שמכינים אצלינו בבית זה סלט כרוב/בצל/מלפפון/עגבניות שרי.

המככבים בכללי על השולחן(לא אלה שאני אוכלת) כוללים:תרשי(😍), פלפל חריף מטוגן, חציל זעלוק, חומוס, בצל (חובה), כרוב(אם אני במוד/יש עוד אנשים אצלינו) ואין לי מושג איך קוראים לשאר וגם ככה רק אבא שלי אוכל מהם.
את יודעת מה יש באוכל קנוי? מה עם ההגיינה?אמונינוש

הכי טוב להכין בבית. את יודעת מה נכנס ושוטפת הכל לפני.

לא שזה מוגן חיידקים אבל זה הרבה פחות... וגם יותר בריא, בלי חומרים משמרים וכו'

לא ממש מעניין אותי מה יש באוכל קנויחופשיה לנפשי
אני שונאת להכנס למטבח בשביל לבשל(יותר בגלל שמשגעים אותי מאשר שנאה טהורה.)
אוייקוד אבל פתוח
מי משגע אותך?
כולם בערךחופשיה לנפשי
במה הם משגעים אותך?אמונינוש


קצת תלונות על רעב"יאללה תלמדי לבשל "חופשיה לנפשי
והם יודעים כמה שזה מעצבן אותי המשפט הזה.
(מרגיש לי קצת טיפול פסיכולוגי פה)
אין לי רשיון בפסיכולוגיה לכן לא אטפל בך.אמונינוש

אבל אם בא לך ללמוד בישולים קלים זה יש לי.

קוד אבל פתוח
א הפורומים פה הם גם בשביל לפרוק, ולעזור גם בדברים האלה...
ב ואוי מי אומר לך את זה? בכמ הוא/היא לא שווה את זה, את אל תתייחסי, ואת יכולה להגיד שלא י/תאכל...
לא נראה שבסלטים מקייטרינג יש חומרים משמריםיעל מהדרום
לק"י

זה לא הסלטים הסגורים שקונים בסופר.
איזה סלטים...ה-מיוחד
מרק תימני וחילבה
זה לפני החתונה
אחרי החתונה 3575335 סוגים
משקיענית...אמונינוש


אצל ההורים גיליתי לאחרונהמוריה.ר =)
שזה עומד על 10-14

אצלנו משתדלת 5.

קבוע: טחינה, חציל במיונז, תפו"א במיונז, עגבניות עם שום, ושכחתי..
לגיוון: חציל מטוגן, חציל עם גמבה ברוטב, כרוב וגזר, סלט ירקות, סלט חסה,..
אז אצלנו ככה:מנסה לעזור

טחינה, מטבוחה, חומוס, חציל על האש עם טחינה, לפעמים חיל מטוגן, לפעמים קובהיות חציל עם כוסברה וכו' ושי עוד חציל "מעדן" כמו שאנחנו קוראים לזה, סלט ירקות, סלט תפו"א, אבוקדו- בעונה, תירס בלי מיונס, תירס עם מיונז, גזר מכורד חריף, גזר מקלות חריף (וזה ממש לא אותו דבר ולא אותו תיבול, ירקות מוחמצים, כרוב וגזר במיונז. עגבנות עם בצל וכוסברה/ שמיר, מה עוד??

 

ו... תנו לי לבשל כל היום...מנסה לעזור

אני אוהבת לבשללללללללללל

גם אני!! את עוסקת בזה?אמונינוש


לא! הלוואי!!!מנסה לעזור

יש לך רעיון למקצוע מכובד בתחום הבישול??

 

בדיוק אמרתי השבוע לבעלי שבאלי לעבוד בתחום הבישול ולא בתחום שבו אני עובדת כרגע...

אין לי...אמונינוש

אחותי עכשיו לומדת להיות שפית היא רוצה לעבוד במלונאות. מתאים לך?

הואה!מנסה לעזור

כמה שזמן לימודים זה ואיפה היא לומדת??

זה שלוש שנים וכשאני אוכל לדבר איתה אני אשאל כי אני לא זוכרת.אמונינוש


תודה! מחכה...מנסה לעזור


על הדרך.. יש למישהי מתכון טוב לסלט..חיושה
סוריי קפץ לי..חיושה
לסלט חצילים בטעם כבד??
מתכון:אמונינוש

קולים חציל גדול, מרסקים בלי הקליפה מוסיפים בצל מטוגן, בערך 3/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים,מיץ לימון, ומלח.

אפשר להוסיף ביצה קשה מרוסקת.

תודה רבה!חיושה
מקווה שיהיה לזה ת'טעם של הקנוי..
אני לא יודעת מה הטעם של קנוי, כי אפ'אם לא קנינו. אבל-אמונינוש

בדרך כלל לאוכל של בית אין טעם של אוכל קנוי, לטובת הראשון...

בהצלחה!

גפילטע פיש וחזרתהאברך דוד


תלוי ממש כמה כוח וזמן יש לי..הקולה טובה

הקבועים-

חומוס ביתי

טחינה ביתית

מטבוחה (לרוב קנויה, אין לי סבלנות לבשל..)

סלט עגבניות עם זיתים

 

מעבר לזה אם יש לי זמן או כוח-

 

בורגול עם כל מני דברים טעימים

סלק חריף או ויניגרד (סלט רוסי של סלק עם תפו"א וגזר מבושלים ומוסיפים מלפפון חמוץ. כי זה מה שהיה ברוסיה..)

גזר מתוק (עם מיץ תפוזים, חמוציות, קינמון וקצת סוכר חום)

 

ואם יש אורחים (כי חוץ ממני לא אוהבים )

קולרבי+גזר+סלק במיץ לימון

מוחמצים ביתי

חסה עם עגבניות חמוציות ופקאנים

 

 

בעיקרון לא נכנסים אצלי הביתה חצילים או קישואים וגם לא מיונז. 

גם אצלי לא מיונז... אבלג'נדס
מה הבעיה עם קישואים?
כנראה שלא אוהבים קראנץ שוקולד


הסטטיסטיקה פה מראה שיש למטבוחהקראנץ שוקולד

מקום של כבוד ברוב המטבחים ליקוקננה-בננה

אין מה לעשות בכל העדות היא מככבת עם שמות שונים...אמונינוש


גם חציליםט'


ביתית כמובן...מנסה לעזור

יאמי

 

7-10יעל בר
חציל קלוי
חציל מטוגן
סלק
חומוס קנוי
פלפל חריף קלוי/ מטוגן
סלט תפוא
סלטים חיים

אם יש אורחים/ כח מוסיפה גזר ומטבוחה
סלט קולורבי עם רסק עגבניות ושוםtwitodav


ירקות (עגבניה מלפפון וחסה), טחינהבתאל1

אלה הקבועים. השאר משתנים

בד"כ (תלוי בהספקים): מטבוחה,

גזר מגורד (עם בצל ופטרוזיליה/כוסברה) או גזר מבושל (מרוקאי)

לפעמים כרוב עם חמוציות או תיבול רגיל בלי חמוציות

 

וזהו. בד"כ יהיו רק ארבעה סלטים...אנחנו זוג + פעוט...

 

ד"א: בקשר למטבוחה ביתית-מנסה לעזור

אני מכינה כמות גדולה, מחלקת למנות ומקפיאה.

וככה כל שבוע מוציאה מנה אחת.

 

זה הדבר היחיד שאני מקפיאה מבושל!
אני ממש מפונקת מבחינת אוכל.

חייבת טרי מעכשיו. מקסימום מאתמול ולא מקפיאה אפ'פם אוכל!
 

אבל מטבוחה- לא ראיתי הבדל בטעם!

יוצא מעולה1

ואני משקיעה במטבוחה. קולה את הפלפלים, מקלפת את הקליפה וכו'.

אז מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא מחולק למנות...

 

(כי ראיתי כאן כמה שכתבו שרק אם יד כוח/ זמן/ אורחים- הן מכינות מטבוחה...)

גם אנחנו מקפיאים מטבוחהכהנא צדק!
סלטים זה שמחה, סלטים זה ברכהרוני בלילה

חומוס עדשים- חובה

מטבוחה חריפה

קישואים בטעם כבד

סלק מבושל

עגבניות עם כוסברה ושום

בטטות בצ'ילי או בדבש

סלט קינואה

ב"ה כמעט תמיד את כל אלו :מחייכת =)
סלט ירקות רגיל+חסה, עוד אחד כזה עם פלפלים ירוקים, סלט גזר מבושל, סלט כרוב-אחד עם מיונז,השני עם תיבול מסוים, מטבוחה, טחינה ,חצילים עם מיונז, חצילים מטוגנים , חצילים מטוגנים עם תיבול,פלפלים ירוקים מטוגנים, לפעמים סלק
הכל ביתי..(:
אז ככהאני84אחרונה
גזר מרוקי
חציל קלוי
חציל בתנור או מטוגן
גמבות קלויות
סלק מבושל
טחינה
מיונז בייתי
כרוב
חמוצים- גמבות גזר כרפס כרובית או שומר
מטבוחה
מלפפון עם כוסברה וכרפס טו בצל ירוק
לפעמים גם חילבה
בדרכ יש 10 סלטים בשולחן לפעמים יותר.
שאני ממש עייפה או אם אנחנו בבית רק בחמין אז יש בערך 7-8
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך