הנדסאות מיםmp3
באיזה אזור?ימ''ל
שמעתי פרסומת של מכללת כנרת על מסלול לימודים כזה.
נראה לי שגם ראיתי פרסום דומה של מכללה בירושלים.
את מחפשת דווקא מכללה?
באזור הצפוןmp3
יש גם בטכניוןימ''ל
וכנרת כנ"ל
תודה אני אבדוק את זה.mp3
יש בצפוןמושיקו
את מתכוונת אולי להנדסה אזרחית במסלול מים?ארץ השוקולד
לא יודעת מה זה מה שהתכוונתmp3
יש בטכניון הנדסה אזרחית עם מסלול מיםארץ השוקולד
תודה רבה.mp3
הנדסאי מים ?השמים הם הגבול
אז אחרי הרבה טלפונים ועגמת נפשmp3
שאלתי עכשיו היא-הנדסת תעשיה וניהול-עד כמה זה מעשי במציאת עבודה או שזה מסוג הדברים שאין הרבה מה לעשות איתם בלי ניסיון. ושאלה נוספת-זה לא תחום שיש בו רק גברים נכון?שאני לא אמצא את עצמי בחורה יחידה בכיתה...
תודה רבה לכל מי שיעזור.
האוניברסיטה הפתוחה היא אופציה?ימ''ל
דיברתי איתם עכשיוmp3
השאלה שלי-מה המינוסים בלימוד דרך האוניברסיטה הפתוחה לעומת מקומות אחרים?
אני מבין שאת נשואה+ 3ה-מיוחד
לוקח בממוצע 4 שנים לסיים תואר בפתוחה (למי שמסיים)
אני מכיר את זה גם כרווק וגם כנשוי טרי. כנשוי זה קושי מטורף.
אתה צודק בקשר למצב המשפחתיmp3
ודאי שיהיו קשיים אבל קושי זה לא מה שיעצור אותי מה שעלול לעצור אותי זה אם זה יבוא על חשבון הילדים שלי ובגלל זה קורץ לי הרעיון של הפתוחה.
בפתוחה לוקח יותר זמן ללמוד?ולמה התכוונת בסוגריים?קשה להחזיק שם מעמד?ובמה מתבטא הקושי כשנשואים?
אחוז המסיימים שם די נמוךה-מיוחד
זה אפשרי לסיים בשלוש שנים אבל מי שמסיים לוקח לו בממוצע 4 שנים. בגדול, זה לא שאת מגיעה לכיתה פעם בשבוע וזהו. זה רק ההתחלה, רוב הלימוד הוא עצמאי, יש צורך להגיש מטלות שהם חלק מהציון הסופי (אבל זה לא חובה, גם השיעורים)
הקושי כנשואים הוא. שאני כרווק הגעתי הביתה אחרי יום עבודה, נח קצת, מנחה ערבית ושיעור תורה ויושב ללמוד כמה שמתאים לי. כנשוי (טרי)יש אישה שגם איתה צריך את הזמן הזוגי ושיש ילדים אני לא צריך לספר לך...
אבל כמובן אם יש לך שנה וחצי לתת פוש בלימודים זה יכול להיות ממש טוב
תודה שעניתmp3
ושוב תודה.
אגב לגבי הנדסת תכנון ותעשיה יש לך מושג?
לא מדויקימ''ל
האחוז הוא לא נמוך אלא רק באופן יחסי למאוניברסיטאות סגורות.
הזמן שלוקח לסיים תואר משתנה מתואר לתואר ותלוי בהשקעה של הסטודנט.
הקושי הגדול הוא שצריך משמעת עצמית, זה לא שיש לך זמן קבוע להגיע לכיתה אלא את צריכה להושיב את עצמך ללמוד.
מצד שני זה גם היתרון, ובעיקר בתור נשואה ואמא - גמישות ואפשרות לניהול זמן ע"פ הצרכים שלך.
@mp3, מוזר שאמרו לך שאין להם מסלול כזה כי ראיתי תוכנית להנדסת מים באתר שלהם, אולי ביטלו אותה.
טוב לשמוע את הצד השניmp3
לגהי הנדסת מים-דיברתי איתם הבוקר וזה מה שאמרו לי.
ומה דעתך על הנדסת תעשיה וניהול?
לגבי הנדסת תעשיה וניהול אין לי מושגימ''ל
ואני לא מכיר את שיטת הלימוד בלימודי ההנדסה של האו"פ, רק שהיא שונה קצת מלימודי התארים האחרים. בשארת התארים אין חובת נוכחות כלל אבל ישנה אפשרות להנחיה מוגברת בלימוד בכיתה פרונטלית או מכוונת (בתוספת תשלום לרוב), אבל סביר שבלימודי הנדסה זה שונה.
אגב - גם שיטת התשלום שונה באו"פ משאר האוניברסיטאות.
הנוכחות לא חובה אלא רק פעם בשבועmp3
מה השוני בתשלום?
ותודה על הסבלנות...
התשלום באוניברסיטה הפתוחהימ''ל
מאז ועדת וינוגרד הוא זהה לתשלום על תואר באוניברסיטאות אחרות (פעם הוא היה גבוהה בהרבה, לכן יש לה שם של אוניברסיטה יקרה יותר). אבל שיטת התשלום היא שונה:
במקום לשלם כ10,000 לשנה משלמים לפי קורס כך שהקורסים הראשונים עולים יותר (בסביבות 2,000 לקורס עד שצוברים 18 נקודות זכות), אחר כך מקבלים החזר כספי על ההפרש ומתחילים לשלם מחיר רגיל (בסביבות 1,400 לקורס) עד שמשלימים לשכ"ל אוניברסיטאי ואז מפסיקים לשלם על קורסים עד סוף התואר [למעט קורסים חוזרים שהם בתוספת תשלום כמו באוניברסיטאות אחרות, ולמעט הנחיה מוגברת שהיא בתוספת תשלום של בערך 300 לקורס (מיותר לחלוטין לדעתי)].
מקווה שזכרתי והסברתי נכון.
תודה.עוד שאלהmp3
שכ"ל במכללות הרבה יותר גבוההימ''ל
וגם התעודה שלהם פחות נחשבת בשוק התעסוקה בדרך כלל.
תודה על כל המידעmp3
תזכה למצוות.
כמה דברים מהצד שליה-מיוחד
לא בדקתי אחוזים אבל זה ידוע שזה ככה.
לגבי אורך התואר. זה מה שאמרו לי בפתוחה. וזה הגיוני כי אם תואר באוניברסיטה רגילה לוקח 3 שנים אז זה הגיוני שבפתוחה יקח לפחות אותו דבר.
לגבי המשמעת עצמית זה נכון אבל צריך גם זמן וכוחות
לגבי הנוכחות כמו שכתבתי אין שום חובה כולל חובת הגשת עבודות. אם לא תגיש עבודות אפשר לעבור את הקורסים אם מזינים ציון 0 לממנים ( אם תלמדי שמה תדעי מה זה)
לגבי תיגבור אמנם לא חייב (זה כ-300 שקל) אבל אם תרשם לקורס עם מפגשי הנחיה אתה תהיה חייב לשלם
אם בהנדסת תעשייה וניהול צריך מתמתיקה מסויימת אז יש את "רגב גוטמן" הם מאוד טובים (במיוחד גוטמן) פשוט נרשמים לקורס סטיסטיקה (לדוגמא) ללא מפגשי הנחיה ואת הכסף משלמים לרגב גוטמן (סתם הצעת ייעול שלי
)תודה שהסברת את עצמךmp3
ותודה על ה'טיפ' אזכור את זה.תודה רבה.
נראה לי באריאלה-מיוחד
וסביר מאוד להניח שבחורות במיעוט שמה
ובפתוחה לא נראה לי שיש
תודה.אריאל זה סוף העולם מבחינתי
mp3
עוד שאלה...mp3
ומה זה הטכניון בכלל זה אוניברסיטה?
הטכניון זאת אוניברסיטהעדיין טרייה
בלימודי הנדסה הם הכי נחשבים בארץ. הפתוחה מתאימה לאנשים מסוימים שמסוגלים ללמוד לבד לגבי היוקרה של זה ברור שיותר ממכללות לא יודעת ביחס לאוניברסיטאות אחרות.
תודה רבהmp3
אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..
עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
זה אני 👆שלג דאשתקד
תודה על התיוג
פתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva
שלום לכולם!
לי קוראים חוה.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.
אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.
המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.
השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.
השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.
השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.
תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.
אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד
זה אחלה שאלון.
רק סתם מעניין להבין מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.
תשובה לשאלהEva
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
שלום לכולם!
אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).
האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?
תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.
יום נעים ורגוע.
תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva
שלום!
אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).
תודה רבה על כל עזרה אפשרית.
מאחלת יום טוב ורגוע.
אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם.
תודהEva
כדאי לקחת בחשבון124816
התחשבנו בכךEva
למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.
כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".
כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות.
עדכוןEva
אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.
אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.
בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.
תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.
יום טוב לכולם.
עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
שאלוןנשימה
היי לכולם! 👋
במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.
אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):
🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"
השאלון אנונימי לגמרי.
מיועד לגילאי 18 ומעלה.
כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.
תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד
חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
מטורףזיויק
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום
אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.
מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.
מדעים זה אותם מדעים.
לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.
חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי
נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.
אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)
ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.
והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.
מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.