מזועזעת עד עמקי נשמתיאנונימי (פותח)

מכל מה שקראתי בפרשת ניסים חדד. הגעתי למסקנה שהבן אדם אנס תינוק. 

אבל , קשה מאד להרשיע .

באין הוכחות מספיקות , ובעקבות חקירה רשלנית , הוא יצא זכאי .

לצערי יצא לי להכיר פאדופיל אחד , ואני יודעת שמדובר באשפים בהסתרת ראיות והכחשה. הפאדופיל שאני היכרתי , חרדי ושליח ציבור . יש לו תיק אחד במשטרה , ועוד מקרים מפה לאוזן. 

אבל תינוק קטן בן שנה וחצי, הראש לא רוצה לחשוב על כך . 

חשוב לדבר על זה . חשוב להזהר. יש רוע יותר גדול מהנאצים , וזו הדוגמא לכך . 

או שהבחורה חיסלה אותו דרך התינוקאנונימי (3)

דווקא במקרה הזה ההיפך הוא הנכון.אנונימי (4)

קראתי על המקרה שלו. הרושם שאניי קיבלתי זה שבקרה הזה הפילו עליו תיק. ממש לא המקרה של הפדופיל החרדי שאת מכירה.

מצטערת.אנונימי (פותח)

אני לא מאמינה שאמא תעשה דבר כזה לבן שלה, וממה שקראתי מדובר באנס תינוקות , שפשוט יש לו הרבה הרבה כסף . יותר סביר שהוא שיחד הרבה אנשים . 

תקראי את הדיווחים כשזה קרה.אנונימי (פותח)

הרופא מספר על הדימום של הילדאנונימי (פותח)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4214708,00.html

האדם מפלצת הזה יצא זכאי מחמת הספק ברוב של שני שופטים . אסור לשכוח את זה ואסור לעבור על זה לסדר היום . 

אני חרדה מאד 

ומצד שניאמא ל6 מקסימים
יש הרבה חפים מפשע שמורשעים ויושבים בכלא.
לא חושבת שאפשר באמת לדעת אם הוא זכאי או לא. אם תקראי את ההוכחות של שני הצדדים, סביר להניח שכבר לא תהיי בטוחה שהוא אשם. ..
צריך לזכור שבתי המשפט הם דין תורה, והם מבוססים על שכל אנושי, ולכן יש גם טעויות.
לצערינו, זה מה יש. ..
ולעצם הטענה שלך, שיש אנשים רעים, את צודקת. אנחנו צריכים להיזהר ולהזהיר את ילדינו, לשמור עליהם, ובעיקר להתפלל לבורא עולם שישמור עליהם ועלינו!!
לדעתי הוא אשםאנונימי (פותח)

הוא פשוט לקח את עורכי הדין הכי טובים , מומחים הכי טובים , שילם הרבה כסף ויצא מזה בזול. כנראה שהוא לא יחזור על זה , אני מקווה , כי הזול , היה גם ביוקר - 4 שנים .

טוב שכתבת לדעתך.אנונימי (4)

אני מאמין שהוא זכאי, ועדיין כנראה הכסף שיחק תפקידמשה

אדם רגיל לא היה יכול לשכור את המומחים הכי טובים ולנהל הגנה יעילה במשפט כזה.

נכון , הכי טוב לטאטא מתחת לשטיח..אנונימי (פותח)

ולא לחשוב על זה...

זה מה שהכי מזעזע אותי. ילד בן שנה וחצי עבר אונס ,ו..שתיקה. אם תקרא את פרטי המקרה ,ואת פסק הדין . תבין , שהאונס בוצע , והאדם הרשע הזה , הוא המבצע. אבל מה , יש בג"צ. ויש הרבה הרבה כסף . 

אני מאמין שמדובר בעלילת דם של האישהמשה

ובכלל האמון שלי במערכת המשפטית לא גדול מדי, בטח ובטח בעקבות חקירת המשטרה מהסוג הזה.

מסכיםאנונימי (5)

פעוט שנאנס, ככל הנראה לא יצולם רגוע עם האנס שלו כמה דקות אח"כ בוידאו ואמא לפעוט שחושדת שבנה נאנס, לא תחכה שבע שעות עד שהיא תחליט לקחת אותו לקבל טיפול רפואי. 

הוא לא היה "רגוע"אנונימי (פותח)

הוא היה שפוך. האיש שהאמין בו ובטח בו ,עשה לו משהו נורא, שהוא בכלל בכלל לא הבין . ואז ..כמה מחריד, הוא לא יכול היה ללכת. התינוק יצא את הדירה ונכנס לחדר הכושר בהליכה. ויצא משם כשהרוצח הזה מחזיק אותו , כי תינוק בן שנה וחצי לא ממש יכול ללכת אחרי מעשה כזה. חשבת על זה ?!

אני חייבת להוסיף , שבכלל בציבור הדתי-חרדיאנונימי (פותח)

יש נטייה , להעמיד פנים , שזה לא קרה...

ובכן ...זה קורה. אנשים עם כיפה וזקן , שמניחים תפילין ומקפידים על תפילה במניין אונסים ילדים . זה קרה וזה קורה. אסור לעצום עיניים. 

כמובן התכוונתי לכתוב שהם לא דין תורהאמא ל6 מקסימים
ממה שאני קראתי על המקרהפרח השדה
המשטרה ננעלו על החשוד ולא בדקו כיווני חקירה נוספים.

בעיתון של בשבע סיקרו את המקרה במדור שופטים ושוטרים..
אכן, מראש לא נתנו לו הרבה סיכויאלעד

למרות שהיו כמה וכמה אופציות למה שאירע לילד ההוא,

שאינן כוללות אונס.

במידה והוא לא ביצע את הפשע הנתעב הזה,

מי יחזיר לו את השנים האיומות בכלא??

אלא ש...אנונימי (פותח)

למרות שאין הוכחה גורפת , והתינוקות כידוע לא מדברים , הוא כן ביצע את הפשע הנתעב. מי יחזיר לתינוק את האמון שלו בבני אדם , מי יחזיר לאמא שלו את האמון בגברים?

מן הסתם אם אתה כותב כאן, יש לך ניסיון עם ילדים . לי יש המון ניסיון. אתה מכיר מקרה , של תינוק , שדימם מאסיבית מהישבן , עד שהיה צורך להרדים אותו כדי לתפור את הקרעים???

יצא לך להכיר פאדופיל? להכיר את ההתנהגות שלו , את ההתנהלות שלו? 

הם לא "סתם" ננעלו..אנונימי (פותח)

מסתבר שכן. אבל בטח עברת על כל הפרוטקולים שאת כותבת ככהאלעד

אני כשלעצמי,

לו הייתי מביע את דעתי ומשוכנע בה -

הייתי עומד מאחוריה ולא מסתתר תחת "אנונימי"

זה מלמד הרבה על האמינות שלך

אתה יכול להמשיך לנסות לערער את הבטחון שליאנונימי (פותח)

אבל האמת היא , שהמקרה הזה , פשוט לא מעניין אותך. זה לא נוח לחשוב ולעסוק בדברים האלו . הרבה יותר נוח להתבצר במקום טוב, בפרט שלא מדובר בילד שלך . 

חבל שאת רואה את זה כך.אלעד

באותה מידה הייתי יכול להאשים אותך בשנאת גברים או בהפרעות נפשיות מסוג פארנויה וכד'

אני מקווה שלא נדרדר את הדיון עד כדי כך

אולי במקום לרמוז לגבי האמינות שלי?אנונימי (פותח)

תתעמק אתה בעובדות ? אחר כך נדבר על האמינות שלי. 

ובכן, הבה נתחיל עם העובדות -אלעד

עיינת בפרוטוקולים של בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון?

צר לי לאכזב אותך .אנונימי (פותח)

כן. במה שהיה אפשר , וזה לא הרבה . 

זה היה מספיק כדי להבין מה קרה.אנונימי (פותח)

לאכזב? חלילה! אני שמח שקראת הכלאלעד

והבנת בדיוק מה קרה

לדעתי אם כך, וללא קשר לדעתי האישית בנושא שאינה מעניינת איש, עלייך לכתוב לבית המשפט העליון את מסקנותייך מקריאת החומר שהיה גלוי לכולם (ומהווה בערך 10% במקרה הטוב מהחומר שהיה חשוף בפניהם) ומהממצאים עליהם קראת ומעולם לא ראית הלכה למעשה - ולפנות לערכאת ערעור על מנת להפוך (פעם נוספת) את ההחלטה על פיה, בהתאם לממציאים החדשים שבידייך והרקע המשפטי הנרחב שלך

שלא יובן לא נכון - אני לא בא ללגלג עלייך או לטעון שאת טועה.

רק שאין בידינו כל הידע שעמד מול השופטים, וגם לא את הנסיון וטביעת העין לפסוק כנגדם

אם היה - זה כבר סיפור אחר

לא רק שלא קראתי הכלאנונימי (פותח)

קראתי מעט מאד , ובכלל אני חושבת למחוק את זה , כי יש איסור על פירסום הפרוטוקולים לציבור , אם לא ידעת. 

אין לי מה לכתוב שום דבר לאף אחד, אין שום דבר שאני יכולה לעשות , ואין לי שום דרך למחות , חוץ מלהביא לתשומת ליבם של אנשים אחרים . 

דרך אגבאנונימי (פותח)

אתה , שכל כך בטוח בצידקתו של בית המשפט העליון , קראת חומר בפרשה ? עזוב פרוטוקולים , אלא עדות הרופא למשל , שפורסמה בתקשורת...

מאחר ועורך הדין יורם שפטל , הגן על הנאשם , אותו יורם שפטל שמגן על מתנחלים -אצלי באופן אישי התעוררו סימני שאלה גדולים לגבי צידקת הדרך . הבנתי שאם מגינים על חפותו של אדם כזה , יתכן שכל מה שטוענים אנשים בשמאל -הוא נכון . 

גועל נפש . אם המדינה הזו תיפול , היא לא תיפול בגלל חנין זועבי . היא תיפול בגלל עצימת העינים נוכח עוולות בין אדם לחברו. 

מי שמכיר אותי יודע , שדיעותי הן ימין ולא מרכז. 

מי שמכיר אותך יודע הכל, אבל שוב את בוחרת להסתתראלעד

קראתי חומר רב בפרשה (ואינני מתכוון לבדוק מי קרא יותר) אבל ב"ה ניחנתי בקצת ענווה והרמת ידיים במקרים בהם לא זכיתי לצפות במלוא החומר המשפטי.

באשר לטענה כלפי עו"ד שפטל,

עו"ד הוא עו"ד ומטרתו להקנות לעצמו שם ופרסום ולהרוויח ממון רב, ולכן כשם שייצג את ג'ון דימאניוק כך חש בנוח לייצג נערי גבעות וייצג גם את החשוד הנוכחי בלי להחסיר פעימה.

נראה שאת מנסה בכל הכח להאשים את הזכאי,

ונתלית לשם כך אפילו בגורמים שאינם ממן העניין

ומשם ממשיכה הייישר אל מחוזות ההפחדה האפוקליפטיים שלך:

"גועל נפש . אם המדינה הזו תיפול , היא לא תיפול בגלל חנין זועבי . היא תיפול בגלל עצימת העינים נוכח עוולות בין אדם לחברו."

.....אני רק אניח את זה כאן.אנונימי (פותח)

שלושה שופטי בית המשפט המחוזי בת"א הרשיעו פה-אחד את ניסים חדד בביצוע מעשה סדום וחבלה בנסיבות מחמירות בפעוט בן שנה וחצי, במהלך שהותם לבד בחדר כושר במשך כרבע שעה. ההרשעה ניתנה ללא ראיה ישירה לביצוע העבירות וחרף העלמת צילומי מצלמות האבטחה של חדר הכושר, שהגדירו השופטים כמחדלי חקירה חמורים ומתסכלים מצד המשטרה והפרקליטות. הפרקליטות הודיעה שמדובר בתיק חסר תקדים וקשה לעיכול, ותבקש להטיל על חדד עונש מאסר ממושך ביותר

שלושה שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיעו הבוקר את ניסים חדד בביצוע עבירות של מעשה סדום בקטין על ידי בן משפחה, וחבלה בנסיבות מחמירות. מהכרעת הדין עולה מסכת קשה של ביצוע מעשי סדום בפעוט בן שנה וחצי.

חדד הוא בן 46, יזם נדל"ן, חסר הרשעות פליליות. בעבר היה נשוי כשמונה שנים והתגרש. לאחר מכן יצר קשר עם אישה ולשניים נולדה בת, שהיא כיום בת שנה וחצי. מהכרעת הדין עולה כי הוא הקדיש תשומת לב רבה לבתו ובילה בחברתה כמעט מדי יום, טיפל בה והיא נהגה ללון בביתו. חדד הרבה לעסוק בספורט בחדר כושר במועדון בו היה חבר ולעיתים גם בחדר הכושר שבקומת המרתף בבניין מגוריו.

הרשעה ללא ראיה ישירה לביצוע מעשי הסדום

כשלושה חודשים לפני האירוע שבו הואשם, הכיר חדד את אמו של הפעוט, ש.ה., ובין השניים התפתח קשר זוגי שבמסגרתו נפגשו השניים בביתה של ש.ה. ובביתו של חדד. מטבע הדברים, נכח בנה הפעוט של ש.ה. בחלק מאותם מפגשים וחדד הפגין כלפיו יחס אוהב, שהתבטא במשלוח מסרונים ובגילויי חיבה שכללו נשיקות וחיבוקים. כשבועיים לפני האירוע שבו הואשם חדד, כאשר ש.ה. שהתה בביתו של חדד, הוא ירד לבדו עם התינוק לג'ימבורי שבכניסה לבית הדירות בו הוא מתגורר, ושיחק עמו כשעה וחצי.

על פי הנטען בכתב האישום, בלילה שבין 17.2.12 – 18.2.12 ישנו ש.ה. והפעוט בביתו של חדד. בבוקר יום 18.2.12 בשעה 10:35 ירד חדד עם התינוק לחדר הכושר שבקומת המרתף בבניין. בעת שחדד נותר לבדו עם התינוק, הוא ביצע בו מעשה סדום על ידי כך שאחז בחוזקה בפיו באמצעות כף ידו באופן שלא יוכל לצעוק והחדיר את איבר מינו או חפץ קשיח לפי הטבעת של התינוק. כתוצאה ממעשים אלה, נגרמו לתינוק חבלות בפי הטבעת, והוא הובא לחדר המיון של בית החולים שניידר בפתח-תקוה כשהוא חבול קשות בפי הטבעת, חבלות שכללו מספר קרעים. בנוסף, נראתה על לחיו השמאלית המטומה. בשל החבלות החמורות נזקק הפעוט לטיפול כירורגי ואושפז בבית החולים במשך שישה ימים.

בתגובתו לכתב האישום הודה חדד כי בתקופה הרלוונטית היה בן זוגה של ש.ה. הוא גם אישר כי ירד להתאמן בחדר הכושר במועד ובשעה הנטענים ולקח עמו את הפעוט, כדי שאמו תוכל להתארגן ולהתקלח לקראת יציאתם המשותפת למסעדה. חדד כפר בהאשמה לפיה ביצע בתינוק מעשה סדום, והכחיש את הטענה לפיה כתוצאה ממעשיו נגרמו לפעוט חבלות חמורות.

לטענת הפרקליטות, הצטברותן של הראיות נסיבתיות הכוללות חוות דעת רפואיות ופורנזיות, בנוסף על צילומי מצלמות האבטחה בבניין הדירות בו התגורר חדד, מובילים למסקנה שהוא אשם במיוחס לו. ואילו חדד טען מנגד כי אין בראיות הללו כדי להוכיח מתי ועל ידי מי נגרמו החבלות ומכחיש מכל וכל את מעורבותו במעשה.

השופטים שרה דותן, ד"ר שאול שוחט וד"ר דפנה אבניאלי הכריעו פה-אחד בשאלה מתי נגרמו לתינוק הפגיעות ועל ידי מי, וקבעו כי חדד אשם בביצועם של מעשי סדום חמורים שמיוחסים לו בכתב האישום. השופטים קבעו בהכרעת הדין כי "אין לפנינו ראיה ישירה המוכיחה במישרין את העובדה כי חדד ביצע את מעשה הסדום הנטען בגופו של הפעוט, ולפיכך מוטל עלינו לבחון את מכלול הראיות הנסיבתיות ולקבוע האם בהצטברותן זו לזו, ועל דרך ההיסק ומבחני השכל הישר הן מצביעות באופן חד-משמעי על ביצוע העבירה על ידי הנאשם, וכי האופציה הראייתית היחידה האפשרית בנסיבות העניין היא שהנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו וכי אפשרות אחרת אין".

חבלות שלא יכלו להיגרם מאצבע עם ציפורן ארוכה ומחודדת

פרופ' פרנסיס סרור, מנהל מחלקת כירורגיית ילדים, שניתח את הפעוט, תיאר בעדותו בבית המשפט את בדיקתו הרפואית וציין כי הפעוט היה בהכרה מלאה, ערני, אך נראה המום. בהמשך פירט את הממצאים בפי הטבעת והוסיף כי "ממצא זה יכול להיות מוסבר על ידי חדירה".

גם ד"ר קונסטנטין זייצב, מהמכון לרפואה משפטית, בדק את הפעוט בבי"ח וולפסון. הוא סיפר בבית המשפט כי כשהתחיל בבדיקה וניסה לגעת בעכוזו של הפעוט הוא התחיל לבכות ולצרוח ולכן הזמין כירורג, שהחליט להוריד אותו לחדר ניתוח ולבצע את הבדיקה תחת הרדמה. על סמך תוצאות בדיקת הפעוט קבע ד"ר זייצב: "בפי הטבעת נמצאו שני פצעי קרע, דימום תת ריריתי והתרחבות פי הטבעת שנגרמו מהחדרת גוף קשיח כגון פין בזקפה או אצבעות או חפץ אחר דומה לפי הטבעת עד כ-12 שעות לפני מועד הבדיקה. בנוסף נמצא דימום תת עורי בלחי שמאל שנגרם מחבלה קהה ישירה פחות מ-18 שעות לפני מועד הבדיקה, ויכול להתיישב עם הפעלת לחץ מקומי באמצעות חפץ נוקשה כגון קצות האצבעות של כף יד".

השופטים שאלו אותו האם אצבע עם ציפורן ארוכה ומחודדת יכולה לגרום לחבלות המתוארות, וד"ר זייצב השיב "באופן ברור וחד-משמעי" כי אצבע עם ציפורן, אפילו חדה, לא יכולה לגרום לשני פצעי קרע כל כך עמוקים כפי שמצא (אחד מפצעי הקרע התארך לממדים של כ-4.5 ס"מ). יתרה מכך, ד"ר זייצב הדגיש כי בזמן הבדיקה פי הטבעת היה רחב ולכן אין הוא סבור שחדירה של אצבע, שהיא יחסית דקה לעומת התרחבות פי הטבעת, הייתה יכולה לגרום לאיזשהו נזק חדש או נזק נוסף.

מעבר לכך, בית המשפט קבע בהכרעת הדין כי בהסתמך על עדותה של השכנה ששהתה עם בעלה כ-10 דקות בחדר הכושר ביחד עם חדד והפעוט, ובנוסף לצילומי מצלמות האבטחה בשעות הכניסה והיציאה של חדד מחדר הכושר, ניתן לקבוע כי נותר לבדו עם הפעוט כ-17 דקות לפחות.

פרופיל DNA תואם לפרופיל הקורבן

אימו של הפעוט, הייתה נסערת מאוד במהלך עדותה בבית המשפט, ודבריה לוו בבכי ובהתפרצויות כלפי חדד. השופטים התרשמו מעדותה כי להשקפתה אין כל ספק בדבר אשמו של חדד ולכן השופטים התייחסו לדבריה בזהירות שמא נשתרבבו לעדותה אמירות שנועדו לקבע את התוצאה שלדעתה היא התוצאה הנכונה. "יאמר מיד, כי לאחר שמנפים מהעדות את פרץ הצעקות וחילופי ההאשמות, אותם היטיב הסניגור ללבות, נמצא כי ליבת גרסתה עקבית, נתמכת בראיות ממקורות חיצוניים ותואמת בחלקיה העיקריים את גרסתו הראשונית של הנאשם", נקבע בהכרעת הדין.

בחקירתו הראשונה של חדד, שנערכה כשעתיים וחצי לאחר מעצרו, הוא תיאר בפני החוקרים: "אני התאמנתי, יופי, אחרי זה הרחתי את הילד... היה לו ריח, כאילו מהטיטול שלו היה ריח מסריח. אני גם מגדל ילדה בת שנה וחצי... הורדתי לו את הטיטול, שמתי אותו על ספסל עץ שבחדר כושר, שכב שם, הלכתי להביא ניירות על מנת לנקות אותו... הבאתי ניירות, ראיתי את הילד יושב מגרד קצת, מגרד לעצמו".

כשנשאל בחקירתו האם מדובר באזור מתחת למפשעה, השיב חדד: "המפשעה, פי הטבעת, אהה... זה היה האזור. הילד היה עם דם, הוא גירד את עצמו ואני, ואני ניגבתי אותו. הוא היה עם דם ובאותה שניה עלינו ללובי". בהמשך עימת אותו החוקר עם הטענה לפיה ילד בגילו של הפעוט אינו מסוגל לגרום לעצמו נזק וקרעים בפי הטבעת, וחדד השיב: "אני יודע מה הילד מסוגל לא מסוגל, הילד הזה מאוד חזק פיזית ואפשר לבדוק את זה". החוקר המשיך והקשה "הילד בן שנה וחצי" וחדד השיב: "הילד חזק... כן, והבת שלי כמה פעמים הייתה באה שרוטה לגמרי אחרי שישי שבת עם אמא שלה, עם שריטות עמוקות".

לאחר מעצרו מסר חדד לד"ר זייצב את התחתונים שלבש החל מיום חמישי בערב ועד למעצרו, עליהם נמצאו כתמים שנחשדו ככתמי דם. שניים מבין הכתמים נגזרו ונבדקו במעבדה הביולוגית במז"פ והתקבל פרופיל DNA תואם לפרופיל הקורבן.

נוהג "לגרבץ" הרבה

ומהם הסבריו של חדד לכתמי הדם שנמצאו על תחתוניו? בעדותו בבית המשפט הוא תיאר את עצמו כמי שנוהג לגרד את מבושיו ללא הרף, כולל בישיבות עבודה, ומקל וחומר שעה שהוא נכנס לשירותים וכהגדרתו הוא נוהג "לגרבץ" הרבה. "בכל מקום אני עושה את זה, גם בחברה, אני יכול להיות גם בפגישה עסקית עם חליפה ואני בא לי לעשות את זה". בהמשך עדותו הבהיר חדד שכיוון שטיפל בתינוק גם בחדר הכושר וגם בבית, מצאו את דרכן טיפות דם לחלק הפנימי של תחתוניו. אבל השופטים התקשו להבין איך הגיעו טיפות הדם של הפעוט לחלק הפנימי של תחתוניו.

ואילו את גרימת החבלה (ההמטומה) על לחיו של הפעוט, תירץ חדד בעקביות ש"אולי הוא קיבל מכה בחדר הכושר".

אזהרה , זה קשה לקריאה.אנונימי (פותח)

בהחלט לא נעיםאלעד

אנא הציגי גם את החלטת בית המשפט העליון,

שקבעה כי אין ראיות כי הוא ביצע את המעשה הזה.

גם לפי הסקירה שהבאת -

הוא חף מכל עבר פלילי, לא ידוע מתי ואיפה הפעוט נפצע באותו איבר, ובשורה התחתונה אין אף עדות או צילום למה שאירע שם בחדר.

מה כן יש לנו -

השערות, חצאי עדויות, קושיות ללא מענה מספק והרבה מאוד סימני שאלה.

והעיקר שכחתאנונימי (פותח)

תינוק אחד פגוע קשות. 

שלאור הנתוניםפרח השדה
אי אפשר לדעת בדיוק מה קרה לו..
זה שהתינוק נפגע קשות מחייב אותנו להאשים את אביו? לא הבנתיאלעד

באופן אישי, מטריד אותי שלקח לאמא 7 שעות לקחת אותו לרופא...אנונימי (5)

או שבזמן הזה היא ביימה את הסרט הזוועתי.משה

אני מתפלאה עליך...אנונימי (פותח)

אני פשוט ממליצה לך לקרוא את פרטי הפרשה הזו . מצאו דם של התינוק על התחתונים ובכיס המכנסיים האחורי של הנאשם . 

הדו"ח הרפואי הראשוני שלל חבלה של אצבע עם ציפורן חדה למשל. רביב דרוקר שהגן על ניסים חדד , אמר שלא נראה לו הגיוני שאדם יגיע לסיפוק מיני עם תינוק . אז זה לא הגיוני גם לי , וגם לא לך , וגם לא לאדם נורמלי . אבל יש תופעה כזו של אנשים , זו עובדה . אני מכירה אותה מכלי ראשון. 

ואני שואלת -איזו אמא , שכולם מכירים , שהיא אמא מסורה , תפצע את הבן שלה וזאת אחרי שהיא תכננה ללכת למסעדה עם אדם שהיא בטחה בו ואהבה אותו . 

אז להלן הפרטים .אנונימי (פותח)

כשניסים חדד חזר עם הפעוט על הידיים  (פעוט שקודם לכן הלך בכוחות עצמו) , הילד נראה המום . האם שאלה מה קרה, וניסים , אדם שהיה חביב בצורה בלתי רגילה לאם ולפעוט , התחיל לצעוק עליה , ואמר שהוא לא יודע . הוא ניסה להחליף חיתול לתינוק ואז היא הבחינה שהוא מדמם . מדובר באדם שמעולם לא החליף חיתול לתינוק הזה , שאינו בנו. האם תארה אותו כאדם עם "רצח בעינים" כאילו שהוא עבר שינוי בתוך שניות. הוא גם עישן בשרשרת לאחר שבעצם נגמל מעישון. הוא אמר לה שלא תלך לבית חולים ושזה יעבור .

האם כך מתנהג אדם , שלפני כן קנה מתנות לתינוק ודואג לשלומו?

היא חיכתה שהוא יירדם כי פחדה ממנו , ואז היא הגיעה נסערת אל בית הוריה , ומשם לבית חולים.

אני לא חושבת שיש אמא או אבא שיכולים לדמיין שמישהו יעשה דבר כזה לתינוק . לוקח זמן לעכל את זה. הסבא של התינוק העלה את הסברה . כל זה לוקח זמן. 

האדם הזה שוחרר בשם משפט הצדק של מדינת ישראל . 

זה מה שהאם אמרה. אין וידאו שטוען את זהאנונימי (3)
אולי האם דוברת אמת ואולי לא. לעולם לא נדע.
לא מאכילים טרול.אנונימי (4)

משהאחרונה

קראת גם את מה שכתב רביב דרוקר?shaulreznik

http://drucker10.net/?p=2822

http://drucker10.net/?p=2030

והאם ראית את התחקיר של "עובדה" על הרופא שהרשיע אותו? 

http://www.mako.co.il/tv-ilana_dayan/2016-6f55a81c7cfb1510/Article-de134f0a6b4d151006.htm

קראתי ואני מזועזעת מהעיתונאים שלנו .אנונימי (פותח)

לדעתי הרופאים שכתבו את חוות הדעת בלי שראו את הפעוט , יודעים היטב כמה מקלים בתי המשפט שלנו בעונשם של פאדופילים , כפי שאכן קרה , ולכן הם טרחו "להגזים".

אני מאמינה לרופא שראה אותו לראשונה. רופא לא ידוע, לא רופא שנותן חוות דעת משפטית. 

"פרופ' פרנסיס סרור מבית החולים וולפסון ניתח את הפעוט בן השנה וחצי, שבן זוגה לשעבר של אמו נאשם כי ביצע בו מעשה סדום. "כשראיתי אותו לא האמנתי שאדם מסוגל לעולל דבר כזה לילד קטן. הפחד ניכר עליו, כאב הלב לראות את תגובותיו""

פרופ' סרור, מנהל המחלקה לכירורגיית ילדים בבית החולים וולפסון, סיפר אחר הצהריים ל-ynet על הלילה הקשה שעבר עליו כשנקרא לטפל בפעוט. "זה היה מוצאי שבת ונקראתי לבדוק אותו. ראיתי פעוט בן שנה וחצי בידיה של האמא, שהייתה במצב נפשי קשה מאוד. היא הייתה בחרדה עצומה, ובכתה בלי הפסקה. הוסבר לי שיש חשד לתקיפה מינית".

סרור מספר כי גילה ממצאים קשים שיכולים היו להתאים לתקיפה מינית, אך היה צורך לנתח את הפעוט באופן דחוף הן כדי לטפל בו והן כדי לקבוע את הנזקים שנגרמו לו. "זה אחד המקרים הקשים ביותר שנתקלתי בהם", אומר סרור, שעוסק ברפואה זה יותר מ-40 שנה, "זה היה מקרה מאוד נוגע ללב, פעוט חסר ישע שנפגע".

דרך אגב ראיתי גם ראיתי את תחקיר עובדהאנונימי (פותח)

אם תצפה שוב , תבין , שהרופאים, שלא ראו את הנאשם הגזימו בתאורים . ולא במקרה הם עשו את זה . הם מכירים את בית הדין המסואב שלנו , וידעו, שאם הם לא יגזימו -אז הבן אדם לא יורשע.

בא עומרי אסנהיים ובשם היושר , הראה את פשעם של הרופאים . והתוצאה -אונס תינוקות משוחרר. 

אם עמרי אסנהיים היה מדבר עם משפחת התינוק , הוא היה חושב שוב, אבל הוא לא עשה את זה . 

העיתונאים הדביליים שלנו , שאין להם רקע בהבנת נפש הפאדופיל העדיפו לדבר ולהאמין לאדם הזה . אם הם היו אנשי מקצוע , וקצת פחות יהירים - הם היו סומכים את ידיהם על העדויות ה"לא מדוייקות" של ד"ר היס .

אבל למה תומכי המשטרה פה רק אנונימיים?משה

למה הם לא כותבים בכינוי שלהם?

יש לי סיבה טובה לכתוב כאנונימיתאנונימי (פותח)

אני מוכרת פה בפורום , ואני לא רוצה שיזהו אותי. אני לא "תומכת משטרה" . אני מזועזעת מהאדישות כלפי רצח נפשו של פעוט . 

אני מזועזעת מהעיתונאים שלנו , וזה כולל את מקור ראשון , שלא ראו צורך לזעוק את זעקתו של הילד הזה.

אני מזועזעת מהאמון שנותנים בפאדופילים , שהם אנשים קרים ומניפולטיבים , שיכחישו מכל וכל גם בפני עצמם מעשים שעשו. 

והכי מזעזע אותי , שעם הכוונות הכי טהורות , עיתונאים הצליחו לעזור לנבל הזה להשתחרר, כי באמת היו כשלים בחקירה ואי דיוקים - אבל המעשה נעשה . 

יש בעיה והבעיה היא שבן שנה וחצי לא מסוגל לדבר ולספר. לכן אין אפשרות להוכיח. אבל המפלצת הזה התייחד עם ילד בריא ושמח , ויצא עם ילד מדמם , מתנשף והמום שלא הולך על הרגלים . אז בתכלס אי אפשר להוכיח אשמה  , אבל בעזרת "הגזמה" של רופאים משפטיים הצליחו להרשיע אותו. לאיש היה הרבה הרבה כסף והוא עירער בבג"צ. גם שם היה שופט אחד שלא האמין לו , אבל שניים שמחמת הספק זיכו אותו. מתהלך בינינו מישהו שאנס תינוק. אולי הוא לא יחזור על זה , אבל זה בכלל לא משנה. 

קשה לי גם עם התגובות כאן , של אנשים שחיים ביישוב בטוח , בקהילה , במשפחה . אנשים שנוח להם להתעלם ממצוקה , של מישהו אחר. האמא של התינוק הזה , היא לא איזו אישה חסרת אחריות. אם תקראו מה שקרה שם , תהיו מזועזעים כמוני. 

עד היום לא היה אפילו מקרה אחד ! כזה בכל העולםמשה
למה שדווקא ניסים חדד יהיה הראשון?

מצטער. אני לא מאמין.
אני לא יודעת אם היה או לא היה בעולם.אנונימי (פותח)

אם אני לא טועה , דווקא שמעתי על משהו כזה אבל עם תינוקת. זה באמת שחור משחור וקשה להאמין שאדם מגיע לכזו אכזריות ולכזה חולי נוראי. גם ניסים חדד עצמו מבין את זה , וזו הסיבה שהוא הכחיש. מה שאתה אומר בעצם , זה שאתה מעדיף לא להאמין , מאשר להבין , את האמת הכאובה , וזה שזה היה. 

זה מזכיר לי את גרמניה בשואה. "לא ידענו" . הם כנראה באמת לא ידעו  או לא תיארו לעצמם- זו המסקנה שלי. 

או בוא ננסה הפוךאנונימי (פותח)

אמא היסטרית אחת , הלעיטה את הילד שלה בברזל עד שהוא דימם . בנוסף לכך היא צבטה אותו חזק בלחי , כאילו שהיא סתמה את פיו , ואז היא לקחה אותו למשטרה , כדי להעליל על מי שהיה בן זוג , שנתן לה מתנות , ופינק אותה ואת בנה....

קרו דברים דומים.. היה את הסיפור של רוז לפני כמה שניםחדשה ישנה

ילדה בת 4 שסבא שלה הרג אותה כשנתן לה מכה  רצינית כי התבכיינה לו באוטו ואח"כ שמר את הגופה במזוודה בירקון.

זה באמת לא קורה הרבה כי זה מאוד מאוד מאוד קיצוני...

אני מאמינה שהמעשה הזה נעשה. מה יותר מובהק מדימומים אצל הילד והאיש?!

במקרה המזעזע של רוזאנונימי (פותח)

מצמרר לומר את זה אבל היתה הוכחה. היה צריך רק הודאה , ולבסוף היא הגיעה. לא בקלות . במקרה הזה לא תושג הוכחה , ועל כך מסתמך המפלצת הזו , וזה הצליח לו . 

אני לא חושבת על זה ביומיום , אבל זה נגע לי בעצב רגיש , כי גם אני חד הורית, וזו דרך אגב הסיבה , שאני מעדיפה לא להזדהות. 

אני מרגישה , שעדיף להישאר לבד , מאשר לסכן את הילדים . 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך