יש פה גיטרות חשמליות?יעל
יש לי חלום לנגן על גיטרה חשמלית ופתאום מצאתי בחדר מוזיקה גיטרה וגם בס. אשמח אם מי שיודע יוכל לענות לי על כמה דברים...
א. אפשר ללמוד לבד?
ב. מה ההבדל המהותי בין גיטרה קלאסית לחשמלית, מבחינת הנגינה? אילו מיתרים יש?
ג. מה בעצם עושים עם גיטרה בס...? זה אמור לתת קצב או רקע לשיר?
אני חושבת שזהו בערך, ואם יש לכם טיפים אני ממש אשמח.
@אמת המים (מישהו יוכל לתייג בבקשה?)
אענה לך.קול דממה

א. תכלס כן, אבל ברור שעם מורה את יכולה להתקדם הרבה יותר.

ב. המיתרים בחשמלים הם כולם ממתכת ולפי מה שאני יודעת הם ייחודיים לחשמלית, לא של אקוסטית וקלאסית.

מבחינת הנגינה- ככלל, לא עושים אקורדים עם מיתרים פתוחים! כל האקורדים צריכים להיות חסומים. אם את יודעת למה אני מתכוונת.. גם לא עם קאפו. 

הקטע בחשמלית זה ששומעים כל נגיעה קטנה במגבר, אז צריך להיות יותר מדויקים.

ג. גיטרה בס! אהבת חיי אוהב

גיטרה בס זה בעצם גיטרה שיש לו ארבעה מיתרים- מי, לה, רה, וסול; המיתרים האלו הם נמוכים באוקטבה מאלו של גיטרה רגילה.

גיטרה בס הוא פחות כלי סולני, אבל יש לו תפקיד מאוד חשוב כשמנגנים בהרכב- הוא הבסיס. מי שמנגן בבס צריך חוש קצב טוב מאוד כי הוא בעצם מחזיק את כל ההרכב.

ד. תבדקי שזה לא גיטרות של מישהי.. נגיד אני יודעת שהחשמלית שהיתה פעם שייכת לטליה לב אם אני לא טועה

וואו, תודה.יעל
ואיזה מיתרים יש לחשמלית?
את כל המיתרים של גיטרה רגילהקול דממה
התכוונתי שטכנית יש להם מיתרים שונים
הבנתי.יעל
ואקורדים וזה אותו דבר?
ולמה לא אקורדים עם מיתרים פתוחים?
אקורדים זה אותו דבר.קול דממה
לא עושים מיתרים פתוחים בדרך כלל כי זה לא מצלצל טוב.. לא ממש יודעת להסביר.
לא מסכים. תלוי לגמרי בשיר ובגיטרה עצמה בן-ציון
עבר עריכה על ידי אמת המים בתאריך ט' באלול תשע"ו 23:10

יצא לי לנגן עם קאפו (אוניברסלי, שמתאים לכל הגיטרות) וזה נשמע מעולה, לא יודע למה את כ"כ מסתייגת מזה.

כנ"ל לגבי אקורדים פתוחים. אני לא יודע על מה ניגנת, אבל אקורדים פתוחים יכולים להישמע מדהים, בכל גיטרה. חשמלית רק עושה את זה מגניב יותר

ברור שיש מקומות שכן.קול דממה
אבל ככלל פחות עושים אקורדים פתוחים...
בססבלהאחרונה

בגיטרה בס לוקחים אקורד ומפרקים אותו זאת אומרת שמנגנים בנפרד את שלושת התווים שמרכיבים כל אקורד

אה, וגם-קול דממה
מנגנים על גיטרה בס *ממש ממש* שונה מאשר על גיטרה רגילה.
אם תרצי אוכל להרחיב
אם יש לך זמן, אשמחיעל
אז תזכירי ליקול דממה
וגם אבוא בע"ה לבקר בקרוב (סליחות וזה) ואז גם אוכל להראות לך
עונה -בן-ציון

ענו לך פה כמעט על הכל, אוסיף מה שאוכל.

ג. גיטרה בס יכולה לשמש בכמה צורות, אך בד"כ נותנת את הרקע ואת הקצב לשיר. כמו כל כלי היא יכולה להיות נפלאה בסולואים. (סולואים מסוג מיוחד )

יש לה דרך נגינה ייחודית ושונה לגמרי מגיטרה, ביחס לפריטה ולצלילים. תוכלי לצפות בסרטונים ביוטיוב של נגני בס, ותביני את העניין מהר. 

חשוב מאוד - לא עושים אקורדים בבס! (עד כמה שידוע לי. אם מישהו יודע אחרת שיגיד.) זה נשמע זוועה. מנגנים תווים בודדים בכל פעם. 

נכון! לא עושים אקורדים בבס!קול דממה
הבדלים בין חשמלית לשאר הגיטרות.mikel
1.נראה לי שאם את ממש בהתחלה ואת עוד לא יודעת לנגן בחשמלית בכלל, יהיה לך מאוד קשה ללמוד לבד, ואולי בלתי אפשרי. פשוט יש מושגים בסיסיים ודברים שרק מישהו שיודע יוכל להסביר. אפילו עם האינטרנט היום קשה מאוד ללמוד לבד. ממש ממליץ ללכת למורה.

2. ההבדלים העיקריים בין גיטרה חשמלית לאקוסטית/קלאסית:
א)- עיקר תפקידן של הגיטרות אקוסטית/קלאסית זה אקורדים או ארפג'ו( פריטה מיתר מיתר על האקורדים בסדר מסוים) ופחות סולואים. גיטרה חשמלית היא בנויה בעיקר לסולואים (כי המיתרים בה יותר גמישים ויותר קרובים לצוואר) ופחות מנגנים בה אקורדים( גם פתוחים וגם סגורים(=בארה)). נראה לי שמה שקול דממה התכוונה כשהיא אמרה שעושים רק אקורדים סגורים זה "פוואר אקורדס"(=אקורדי כוח,מנגנים אותם רק על מיתרי הבס , כשכתוב על אקורד 5 לדוגמא A5 זה אומר פוואר אקורד) ואת אלה מנגנים תמיד על גיטרה חשמלית.

ב) גיטרה חשמלית תמיד מנגנים עם מפרט בעוד שבגיטרות האחרות זה תלוי במה שהנגן מעדיף.

ג) בגלל שגיטרה חשמלית היא חשמלית😏 אז אפשר להוסיף לה אפקטים מיוחדים כמו דיסטורשן /ריברב/ קורוס/ דיליי, שזה מוסיף מלאא לנגינה, והופך את הנגינה להרבה יותר כיפית.

3. כן כתבת נכון, גיטרה בס נותנת גם קצב וגם רקע לשיר .לרוב אנשים שלא מבינים במוסיקה לא שמים לב בשיר לגיטרה בס, בגלל שהקול שלה כל כל עמוק. אבל היא אחד הכלים הכי חשובים היום שבלעדיה שיר הוא הרבה פחות יפה. * בגיטרה בס לא פורטים עם מפרט, אלא מנגנים עם שתי אצבעות- אצבע ואמה.

מקווה שעזרתי(ושכתבתי מובן), שאלות אפשר לשאול בכיף.😋
יפה מאוד עניתקול דממה
אני בכלל לא גיטריסטית
ואתה צודק לגבי הפוואר קורדס, אבל גם כן התכוונתי למה שאמרתי, ש*כאשר* מנגנים אקורדים אז בדרך כלל לא עושים פתוחים
יפה.בן-ציון

לא הבנתי מאפיה את לוקח את הקביעה שקלאסיות ואקוסטיות פחות מתאימות לסולואים מאשר חשמליות.

זה עניין של סגנון נטו. בשירי רוק וכדו' לא יהיה סולו של קלאסית, אבל בקאנטרי\בלוז\ג'אז בהחלט יכול להיות.

לפעמים גיטרה חשמלית תהיה לגמרי לא שייכת בסולו, וזה יתאים בול לקלאסית.

אם תאמר שזה עניין של ווליום, אז זה בכלל לא שייך, כי יש גם קלאסיות ואקוסטיות מוגברות.

זה לגמרי תלוי בשיר

כנ"ל לגבי פאוור קורדס (Power chords) אפשר לעשות אותם על כל גיטרה, לא רק טכנית אלא גם זה יכול להיות ממש יפה, במיוחד באקוסטית. 

אקורדים כאלה בחשמלית מאוד עוצמתיים, והם עם סגנון מסויים רוקיסטי משהו. באקוסטית זה יכול להיות פשוט עניין של פיל (fill) אחר.

וגם לא תמיד מנגנים על חשמלית עם מפרט. זה אמנם יותר נוח, אבל כשמתרגלים אין בעיה לנגן בלי מפרט על חשמלית. עיין ערך מארק קנופלר, הגיטריסט של Dire Straits. הוא מנגן תמיד בלי מפרט

תשובה לאמת המיםmikel
את צודקת שיש הרבה סגנונות שעושים סולואים בגיטרות לא חשמליות, ויש לזה סאונד מדהים ומיוחד, אבל הגיטרה החשמלית היא בעצם בנויה מראש בשביל סולואים( כמו שכתבתי שהמיתרים גמישים וקרובים לצוואר וגם הצוואר ארוך ונגיש יותר) . גיטרה קלאסית היא בנויה לצורת נגינה כללית יותר(שכוללת גם סולואים)
פשוט כשכתבתי סולו התכוונתי למה שידוע היום סולו בסגנון רוק.
חוץ מזה גם נראה לי יש הבדלים בין אקוסטית לקלאסית בעניין הזה, שקלאסית יותר נפוצה במה שדיברת ואקוסטית היא יותר לנגינת רקע וכו.

לגבי הפוואר אקורדס באמת ראית שעושים את זה עם גיטרה אקוסטית? אף פעם לא יצא לי לראות. נראה לי שזה הורס את כל הרעיון של פוואר אקורדס, שזה צריך להיות עוצמתי.

ולגבי המפרט את צודקת לגמרי, טעות שלי. אני משנה מתמיד ל"לרוב".

נ.ב. איך עורכים תגובה?mikel
יש מצד שמאל למטה ריבוע עם פסיםחוני המעגל פינות

אם טרם הגיבו על השרשור שלך אתה תוכל לערוך

בן-ציון

זה הכל עניין של סגנון, באמת. חבל להתווכח על זה.

אני עושה בעצמי פאוור קורדס עם אקוסטית. זה נשמע מעולה עם מיתרי המתכת שלה. תנסה פעם

אגב - אני בן. מומלץ לבדוק לפני שאתה מגיב, למנוע אי-נעימויות אפשר לבדוק בריבוע הקטן בצד שמאל למטה של התגובה. כתוב למחבר\למחברת.

אוההונשברלי

לכי למורה נגינה והוא יסביר לך את העניין 

אין כסף...יעל
קורא ומקנא...חליל הרועים
שנים ניסיתי גיטרה ולא הלך.
העיקר שיש לי כלי אחר
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך