אפשר לספר לך משהו?חירטוטא דלעילא

זה כנראה לא קשור אלייך. ואת בטח לא כזאת.

לפני כמה זמן הייתי אחראית על משהו איפשהו, ויצא שהרבה אנשים הכירו אותי ואני לא הכרתי אותם.

קיצר בסוף המשהו מישהי שולחת לי הודעה בואצאפ, שהייתי נראית בנאדם שמח והיא כל המשהו רצתה לדבר איתי והתפדחה, ואם היא יכולה לספר לי כמה דברים.

קיצר הסכמתי.

מסתבר שהיא ילדה מדוכאת מאד מאד מאד. ואני לא מדברת לא בציניות ולא בצחוק, היא ניסתה להתאבד כמה וכמה פעמים, או ככה לפחות היא סיפרה לי.

כל הזמן היא הייתה מספרת לי על החיים הקשים שלה, על הדברים הרעים שהיא עוברת,

על כמה כולם שונאים אותה ואין לה אנשים שחושבים עליה אף פעם,

כמה השם שונא אותה והיא שונאת אותו בחזרה ח"ו,

ובאמת שהייתי מנחמת אותה ככל יכלתי. אני חושבת שאין מילת תנחומים במילון שאני לא מכירה. וכמה שלא ניסיתי, לא עזר.

כל פעם כשהיא הייתה שולחת לי הודעה, ישר הייתי קופצת לפלאפון, כי פחדתי שאם אני לא אענה לה היא תעשה לעצמה משהו.

היא הייתה מקפיצה אותי בשעות הזויות ואם פעם אחת לא עניתי הייתי מקבלת תמונות מזוויעות שה' ישמור, של חבלים וסכינים ועוד דברים.

אחרי חצי שנה בערך, התחלתי להבין שמשהו פה לא בסדר.

יש לה המון חברות, וכולם מרחמות עליה, ומסתבר שאני לא היחידה ששימשה כ"כותל תנחומים לילדה המסכנה."

ההורים שלה אוהבים אותה ואכפת להם ממנה מאד, היא בטיפול וכולם רק רוצים שיהיה לה טוב.

ועדיין, כל יום הייתי מקבלת איומים על חייה, שהיא עשתה לעצמה.

לאט לאט התחלתי להתעצבן עליה. ידעתי מה עובר לה בחיים, מה גרם לה להיכנס לדיכאון וזה, ומאד הרגיז אותי. למה היא לא יכולה להיות שמחה? יש לה כל כך הרבה דברים טובים בחיים!

זה הכי הרגיז אותי כי תוך כדי ההתכתבות איתה עברתי בעצמי דברים לא נעימים, פטירות ואשפוזים ודכאונות וטרגדיות, ולא רציתי למות אף פעם.

אז יום אחד אמרתי לה שאני לא יכולה להתכתב איתה יותר. אני לא יודעת מה עובר בתוכה, ואיך היא באמת מרגישה. אמרתי לה שאני שופטת אותה ושזה לא מגיע לה והפסקתי להתכתב איתה לגמרי.

יופי.

עכשיו תנסו להבין מה אני חושבת על אנשים שאומרים "בא לי למות."

אפילו בצחוק. אותי זה ממש לא מצחיק.

..כמו הירח.
אני לא סתומה. טוב?
וקבלי בהבנה אתזה שאינלי כוח להתווכח איתך.

תודה על הדאגה, אני לא זקוקה לה.
לא הבנת אותי נכון.חירטוטא דלעילא

אני לא דואגת לך.

אני יודעת שתהיי בסדר.

ובהצלחה. וזהו.

רק רציתי לנסות לגרום לך להבין מה אני חושבת על התאבדויות.

ומה שגבעוננח אמר גרם לי להרגיש טוב. אם כי סליחה על הניצלוש.

ממכמו הירח.
תאמיני לי שאני יודעת יותר טוב ממך על התאבדויות, אבל נשאיר אתזה כאן.

לילה טוב
לילה טוב חירטוטא דלעילא

אני שמחה שאני לא יודעת הרבה על התאבדויות.

סתם אמרתי שיש לי עליהן דיעה לא טובה, לא שאני יודעת משהו.

בדיוק כמו הירח- אין לי אור שלי שייך.זויתן

צוחק, רק עכשיו הבנתי מה המילים בשיר הזה!!!!

ומשום מה, כל הבנות פה שבדיכאון מזכירות לי אותה. חירטוטא דלעילא

סליחה.

אני יודעת שאתן לא כאלו!!!

בהצלחה עם הכל.

אבל את לא יכולה לזלזל ברגש קיים!!!!ציף
מאוד מובן שנפגעת מזה ויש לך קושי לשמוע אדם מדבר על המוות והרצון לא לחיות אבל אל תשליכי ממקרה אחד לשני.
תגידי תודה להקב"ה שאת לא מבינה ושלא תתנסי!
אבל אדם צריך לכבד.במיוחד שהוא מרגיש את הצורך להעלם ולא להיות,אז הוא הכי רגיש! וזה לא מצחיק בכלל!!!!!
אם את לא מסוגלת להכיל את זה-תתרחקי,אל תקראי שרשורים כאלה,אל תתחברי לבנות כאלה.
יש כאן הרבה נשמות טובות וצדיקות וכן,לפעמים יש לכולם קושי וזה מקום שכיף לפרוק בו ולקבל עידוד ואני באופן אישי מעריצה את מי שמסוגלת להגיד את זה ולא לשתוק!
באמת באמת שכאב לי לקרוא מה שכתבת,כואב לי לראות כמה לא מצליחים להכיל אדם שנמצא במקום כואב כ"כ.

(רק להגיד שכשכותבים כזה דבר מעל גבי הפורום זה יכול לצור בעיה אצל המנהלים אבל כל עוד הם לא רואים ולא אומרים כלום🙈 סתם תדעו שאם קורה משו הם מסתבכים

אבל אני באמת מעריצה את מי שמצליחה להוציא את זה.)
אני גם. לדעתי לפרוק זה ממש טוב.חירטוטא דלעילא
עבר עריכה על ידי חירטוטא דלעילא בתאריך ו' באלול תשע"ו 00:36

סליחה???. לא מצליחה להכיל?????

באמת, לא נראה לי שקראת מה שרשמתי.

לא קשור ללא להכיל! זה מקרה אישי שלי, ואני מנסה לא להשליך מזה על מקרים אחרים כי זה לא הוגן, אבל תסכימי איתי שזה יכול קצת לשנות לבנאדם דיעה על משהו???

ואני יודעת שצריכים להתחשב. לא ראית מה רשמתי לה בסוף? 

עם כל הצורך ללהתחשב וללא לשפוט, זה מה שאתם בדיוק עושים.

קראתי פעמייםציף

זה מובן מאוד ש*כרגע* את פחות מצליחה להכיל רגש כזה.את צריכה בעצמך להתאושש מטראומה קטנה ולא פשוטה.. גם את עברת בזמן הזה הרבה בחיים הפרטים שלך וגם עם החברה ההיא ועכשיו את לא מסוגלת להצליח להבין את המקום הזה כרגע
נכון?
ואם זה את לא יכולה לבוא ולהגיד למה אנשים אומרים כך.ככה הם מרגישים.

וסליחה אם התגובה שלי הייתה חריפה,כאב לי לקרוא כמה מילים שכתבת שם למעלה וכשכואב לי זה משפריץ מידי מהר.
ממחרוזית
הייתי ממליצה להיזהר בניסוח.
את לא יודעת מה עובר כאן על אנשים,
לכן אם משהו מזכיר לך משהו שאת לא אוהבת,
אולי כדאי שפשוט תתעלמי,
כי אפשר להבין הערות כאלה בצורה לא נכונה וחבל...
אתם צודקות. לכן אמרתי שהבנות כאן מן הסתם לא כמוה.חירטוטא דלעילא

ושקשה לי להבין אחרים.

אוקי, אני הבנתי ממה שכתבתחרוזית
משהו קצת אחר
כן את לא היחידה חירטוטא דלעילא

רוצה להסביר את עצמך שוב?חרוזית
כן.חירטוטא דלעילא

תנסי לעודד מישהי שנה וחצי רצוף. לא ניחום הדדי, לא שאני מספרת גם דברים,

חד סיטרי לגמרי.

הבנתי אותה וכאבתי בשבילה ובכיתי עליה והתפללתי עליה

וזה פשוט לא עזר. שנה וחצי. ומשהו אינטנסיבי, להתכתב כל יומיים בערך במשך שעה ויותר.

לכן כשאני רואה בנות שמספרות פה שקשה להן והן בדיכאון הן מזכריות לי אותה. זה הכל. וזה עושה לי עצוב ורע כי אני מפחדת עליהן ואין לי איך לעזור.

רק רציתי להסביר את זה לכמו הירח כי היא חושבת שצוחקים על זה שהיא בדיכאון.

אז סיפרתי את זה כדי שהיא תדע שאני מבינה, עד כמה שאני מסוגלת,

אבל קשה לי להזדהות, ואין לי איך לעזור, וזה רע לי. זה מובן יותר?

וסיפרתי למה הפסקתי להתכתב איתה, כי א. היא הייתה בטיפול, והרגשתי שאני לא מועילה בכלום (את יודעת איך זה מרגיש שאתה מתאמץ ולא מצליח בכלום???)

וב. שוב, לא הזדהיתי, ואחרי שנה וחצי כבר נהיה לי ממש קשה עם זה. כי הכרתי אותה וידעתי שהחיים שלה לא גרועים, 

ובגלל שהיא כן הייתה בדיכאון ולא הצלחתי להבין ממה (היא בעצמה לא ידעה) אז אמרתי לה שאני שופטת אותה וזה לא מגיע לה!!!

זה יותר מובן?

עכשיו ברור יותרחרוזית
תודה
אווץ'כישוף כושל

בס"ד

דיכאון זאת מחלה לכל דבר

ולכל אחד הטריגר שונה

גם אם הטריגר שלה נראה לך קליל את לא יכולה לזלזל בכאב שלה

וכן לפעמים גם עם טיפול וסביבה תומכת עדיין קשה לרצות לחיות

ולהתעצבן עליה שהיא לא שמחה?

אני

מאוכזבת ממך כל כך

(תודה שירה)כמו הירח.
אני מבקשת סליחה אם הניסוח שלי פגע בך.חירטוטא דלעילא

זו לא הייתה הכוונה!!!

חירטוטא דלעילא

לכן אמרתי, שבגלל שהתחלתי לזלזל בה הפסקתי לדבר איתה.

כי זה היה נראה שהיא סתם מדוכאת מכלום, אבל היא כן היתה בדיכאון, והגלל שלא התלחתי להבין אותה שפטתי אותה.

לא התעצבנתי עליה שהיא לא שמחה, שוב, שםוט לא הבנתי למה היא עצובה.

סליחה שאכזבתי אותך.

..כישוף כושל

בס"ד

סליחה לרוב אני לא מהבוטים והמשתלחים

אי אפשר שלא להתייחס לזהיוני
שם לעצמי תזכורת להגיב במוצש.
רק תעשה טובה קטנטנה,חירטוטא דלעילא

תקרא את כל התגובות.

כדי שלא תחזור על ירידות שכבר אמרו לי

אני אגיב למרות שאני עייפה ממש.חלילית אלט

קודם כל - רק תדעי שאני לא הולכת לרדת עלייך ואם אני אעשה את זה זה לא יהיה בכוונה לפגוע. אני עצמי חוויתי כאן ירידות כאלה על שרשור שפתחתי והתעצבנו עלי ממש.

בתור מישהי שחוותה דיכאון, ואני לא אפרט הכל כי זה לא המקום, אני יכולה לומר לך שעשית את המעשה הנכון כשניתקת את הקשר. אני עצמי עשיתי את זה פעם בגלל משהו שקרה לי שדומה למה שאת עברת (פחות קיצוני אבל עדיין הזיק לי כי אני עצמי הייתי במצב לא מי יודע מה), ואחרי שגם החברה שלי וגם אני היינו במצב טוב יותר חזרנו להיות בקשר ואני יכולה לומר לך שעכשיו הקשר שלי איתה הוא קשר טוב מאוד. אבל אם היא לא היתה יוצאת מהמצב שהיא היתה בו לא בטוח שהייתי חוזרת לשמור איתה על קשר.

משהו אחד כן יש לי להעיר - אני חושבת שכדי לא לפגוע בה היית צריכה לומר לה באמת למה את מנתקת קשר. לא לומר רק שאת לא יכולה וזהו, כי זה קצת פוגע. אלא להסביר, ואני בטוחה שהיא היתה מבינה אותך גם אם היא לא היתה מראה את זה באותו רגע.

אבל המעשה עצמו היה טוב. כי הכי חשוב לאדם זה לשמור על עצמו, לפני שהוא מנסה לשמור על אנשים אחרים. חייך קודמים לחיי חברך. זאת הלכה.

לגבי מה שסיפרת בהתחלה, על כמה שהיית מנסה לנחם אותה וזה לא עזר: תראי, אולי אצל כל אחד זה שונה. אבל ממה שאני יודעת על עצמי, בתקופות כאלה הייתי נשפכת המון, וניחומים באמת לא עזרו. הם עזרו לי לשקוע עוד ועוד בבור המסכן הזה שנפלתי אליו. כן צריך לפעמים יד או כתף לתמוך, אבל להיות כותל זה רק מדרדר את המצב, אם כי אני יודעת שבאותו זמן הייתי חייבת את זה. אם לא היה לי הכותל הזה להישפך עליו היו לי שתי אופציות: או להתפרק כי אין מי שיחזיק אותי, או לקום כי אין לי ברירה. ואני לא יודעת מה היה קורה איתי אבל אני די בטוחה שהייתי מתפרקת.

אחרי כל ההרצאה הזו יש לי משפט סיכון אחד: את בסדר גמור שעזבת אותה, היא בסדר שהיא נשפכה עלייך כי היא היתה צריכה, אבל אולי היית צריכה לעשות את זה אחרת.

(ואני מתנצלת שאני כותבת את זה לפעמים. יש רגעים שאני באמת מרגישה רצון למות. אבל אלה רק רגעים והכל בסדר ברוך השם. אני כבר לא שם. ממליצה לך לא לפתוח שרשורים כאלה בכלל אם זה עושה לך רע.)

לילה טוב!

את צדיקה. תודה.חירטוטא דלעילא

בשמחהחלילית אלט

אני באמת מעריכה אותך.

פוףפיתה פיתה
דיכאון זאת מחלה. וגם כשהחיים יפים ואני נמצאת בעולם עדיין אפשר להיות בדיכאון.
זה כמו שתגידי שאת לא מבינה למה מישהו חולה בצליאק. שניכם יפים וחסונים, נולדו באותו בית חולים, היו ביחד בגן ברכה, וכל חייכם אתם אותו דבר. אז איך שלו אסור לאכול חצי מהאוכלים על כדור הארץ ואז ממש אוכלת קמח?

חוצמזה, חברות עם ילדה בדיכאון זה קשה. כל הכבוד לך שהיית שם בשבילה שנתיים.
וכנראה שהקשר שלכם לא היה נכון. זה קורה. אז טוב שהפסקת אותו.

אבל אני חושבת שמה שפגע בחלק מהפורומיסטים, זה ההתייחסות של דיכאון כמשהו בקטנה שאפשר לעבור ולמה כולם רוצים למות.

אני אגלה לך סוד.
בערוץ יש יחסית הרבה אנשים מאובחנים עם דיכאון ואובדנות.
שזה אומר, שאנשים יגידו בקול שהם רוצים למות. כי כאן המקום שלהם לפרוק.

וזה ממש בסדר עם זה שזה קשה לך. זה באמת קשה.

פשוט בנות הרגישו כאן זלזול בדיכאון וברצון הבאמת אמיתי למות. והן ירו חיצים.
ואני אגיד לך עוד משהו.פיתה פיתה
זה הרגש הכי בסדר בעולם, לכעוס על מישהו שרוצה למות.
זה האינסטינקט שלנו.
כי גם לנו קשה! ואנחנו שןרטים את העולם ומחזיקים בו בקושי אבל רוצים לחיות.

זה כעס שהוא הכי הגיוני בעולם.

אבל כמה שהוא פוגע אם אומרים אותו לא נכון
אני יודעת.חירטוטא דלעילא

ודווקא בגלל שגם אני הייתי בדיכאון תקופה די ארוכה, ועדיין הייתי צריכה לעודד אותה, היה לי יותר קשה.

תודה על ההבנה.

כל מילה, תחיה. כל מילה.פינג.

(רק מזכירה ששרשורים על התאבדות לא יישארו פה הרבה זמן.ענבל
בס"ד

זה נכון שזה משהו שקיים אצל רבים מיושבי פורום זה [אגב לא כל הפורומים ככה זה תסמין נפוץ יותר אצל בני הנוער] אבל יש לנו אחריות גם כלפי אחרים ושרשורים כאלה גרמו, עובדתית, לאנשים לחשוב על התאבדות באופן אקטיבי. מלבד זאת חוקית אנחנו מחויבים לדווח על זה. רק קחו זאת בחשבון.

אגב, יעזור מאוד אם לא כל צרה ישר תיעשה רצון למות. מוות זה דבר רציני וגם את זה צריך לזכור.

עם כל השאר אני מסכימה)
..כישוף כושל

בס"ד

אבל חצים?

זה נשמע כאילו לכעוס על דבר כזה זה לא לגיטימי כאילו הגבנו בצורה מופרזת מידי

זה לא נכון

זה לא הוגן שגם להעלב אי אפשר בלי שזה יחשב לחץ

הגבתן הכי בסדר שבעולםפיתה פיתה
מותר להעלב, אבל עדיף קודם לוודא שבכלל התכוונו להעליב חירטוטא דלעילא

מסכנה... בא לי למותההוא גברא

פעם הבאה כדאי יותר לכתוב באישי דברים כאלה נראליפרפר לבן.

אפשר לומר לך משהו?פרפר לבן.
שלפעמים גם צריך להכיר את הבנאדם כדי לדעת אם הוא אומר אתזה והוא מתכוון לזה גם או אם הוא סתם בעצבים כרגע והוא לא באמת מתכוון לזה. זהו
אף אחד לא הבין למה התכוונתי. חירטוטא דלעילא

יש כאן כמה בנות שכנראה מכירות מקרוב כל מיני מקרים ובלי אפילו לקרוא ישר קפצו ושפכו כל מה שיש להן לומר בנושא.

כל מה שרציתי לומר זה, שאני מבינה, ושפשוט לקרוא דברים כאלו עושים לי רע.

אפילו בצחוק, אפילו אם הבנאדם אמר את זה מעצבים ולא התכוון.

כמובן שלומר לכולם לא לדבר ככה אפילו בצחוק כי זה נושא רגיש אצלי יהיה לא הוגן, זה מקום לפרוק בו וככה זה צריך להישאר.

רק רציתי שיבינו למה תגובות מסויימות שלי הם כאלו.

ופשוט גבעוננח אמר משהו שגרם לי לחייך כי השרשור ההוא מאד העציב אותי. ואז רשמתי ( בוחק ) וזאת שרשמה את השרשור חשבה שאחנו צוחקים עליה,

לכן רשמתי את זה כדי שהיא תביןןןןןןןן.

וכולכם קפצתם עלי שאני בנאדם שלא מבין, ולא מתחשב, שחושב שדיכאון זה דבר שאפשר לשלוט בו ולרסן אותו.

אני בכלל בכללפרפר לבן.

לא חושבת שאת לא מכילה ולא מבינה וכל מה שרשמת שם. בכלל. אני מצטערת אם זה מה שהבנת.

אני מאוד מעריכה אותך ששנה וחצי היית הכותל של איזה מישהי כי זה בכלל לא פשוט.

רק אמרתי שלפעמים עדיף להגיד אתזה באישי ובכלל להכיר קודם את מי שכתב את זה. זהו.

ואני לגמרי מבינה למה זה מרגיז, מעציב, משגע, מחרפן אותך. באמת.

ואני מעריכה אותך.

זהו

חירטוטא דלעילא

תודה, קודם כל.

דבר שני, לא רציתי להגיד באישי כי זה היה משהו שעוד כמה בנות כאן היו צריכות לדעת. לאו דווקא היא.

זה בסדר.

אפשר לומר לך בחזרה משהו?ענבל
בס"ד

סתם בתור אדם מן השורה, לא בתור מנהלת או משהו.
לפעמים גם אדם צריך לדעת שמתוך עצבים לא אומרים דברים כאלה. זה נכון שכשאנחנו כועסים אנחנו פחות שולטים בעצמנו אבל אנחנו עדיין מודעים ויש בנו טיפת שליטה עצמית (בואי נגיד שאם לא אז רחמיי עליכם). להגיד דבר כזה סתם כי מישהו עיצבן אתכם זה זלזול בחיים וזלזול במוות. זה נוראי בעיניי כמה המוות הפך לבדיחה, לפשוט אמצעי לביטוי תסכול.

אז כן, אם מישהו כותב את זה ברצינות יש מקום להתייחס אליו ברצינות, ברגישות, בחברות. אם מישהי אומרת את זה כל פעם שהיא מתעצבנת אז וואלה, אני אעריך אותה הרבה פחות.
זה לא דבר שאומרים סתם. פשוט לא.
ב-ד-י-ו-ק. תודה רבה.חירטוטא דלעילא

אני יכולה להסביר שעות משהו ואז יבוא בנאדם ויגיד את זה בשני משפטים.

אוקי, את צודקת.פרפר לבן.

ואני באמת לא אומרת אתזה. כי אני חושבת כמוך.

ואופ בכלל לא הבנתן ולאמשנה כי אינלי כוח להסביר.

זה בסדר.חירטוטא דלעילא

יש יותר מידי דברים מורכבים וכל אחד חושב אחרת.

זה מרגיז אבל ככה זה.

תרגישי טוב עם עצמך, זה מה שחשוב.

אז תסבירי נשמה, הפורום נועד לזה.ענבל
בס"ד

אני מבטיחה שאנחנו רוצות להבין.

תסבירי, בשבילנו, בבקשה.
אבל אינלי כוח. וגם בכלל לא באלי בפורום. כשכל מי שרוצה יכול לפרפר לבן.

לראות

צודקת. אבל אם זה יעזור לאנשים, אז אולי אפשר בלי לפרט.חירטוטא דלעילא

את אומרת שיש דברים שכדאי שאני אדע, מן הסתם יש לך כל מיני הסברים מהצד השני.

ואני מאד אשמח לדעת, כי אני באמת מנסה להבין. וכמוני אולי עוד בנות שלא ממש יודעות מה עובר על מי שבדיכאון.

טוב עם זה אני לא יכולה להתווכח..ענבל
בס"ד

אם באלך מוזמנת להסביר בפרטי אבל לא חייבת.
בכל מקרה אדגיש שלא התכוונתי לתת הרגשה שאני כועסת עלייך או משהו, אלו רק ההבנה של דברייך שגרמה לי לומר את זה. זה לא אישי נגדך והיה נכתב כך כלפי כל אחד. מקווה שלא לקחת את זה אישי
לא, ברור, זה בסדרפרפר לבן.

אני יכתוב לכן באישי, אבל אחכ

אולי במוצש

נראה אם יהיה לי זמן אחכ או במוצש או בשלישי כבר

נראה מתי יהיה לי זמן

סבבה. בלי לחץ, בזמנך הפנוי ענבלאחרונה
(אוי, אוי. זה פשוט כל כך נכון.~תות~
אני יכולה להעתיק את זה למישי?
ותודה שכתבת דבר כזה, לא קשור לשירשור או לפורום בכלל
היום נהיה נורא פשוט להוציא מילים שקשורות למוות או בדיחות שחורות, זה נהיה בסדר וזה פשוט לא בסדר ולא מתחשב וחסר טקט בצורה נוראית ויכולן לגרום לאדם אחר כל כך לא טוב. ואני נורא רוצה לשלוח את מה שכתבת לכמה חניכות שחושבות שלהתבדח על מוות זה מגניב)
בטח. בכיף. אני מוכנה לכתוב על זה יותר אם באלך.ענבל
בס"ד

זה כואב גם לי.
אמנם למדתי שלתקן את העולם כנראה לא אתקן, אבל כמה שיותר אפשר להחדיר את זה הרי זה מבורך.

אוי, זה יהיה נהדר. את מתבטאת בצורה נורא בהירה וחדה.~תות~
אני אשמח אם זה לא טירחה מידי בשבילך. את נהדרת, תודה.
אני בכיף אעשה את זה. בע"ה במוצ"שק תזכירי לי, טוב?ענבל
תודה!~תות~
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך