באפייה כשתכתוב סתם ביצים או חלמונים או חלבונים הכוונה היא לביצים בגודל L שזה גודל בינוני, לעיתים נתקעים וקורה שקונים ביצים בגודל M, איך ממירים?
ככה- ביצה בגודל L שוקולת 60 ג' וביצה בגודל M שוקלת 50 גר'
כשמדובר בביצים שלמות במתכון, מה שעושים הוא דבר כזה, לדוגמא ההמרה היא שתי ביצים גודל L, אנחנו צריכים להגיע ל120 גרם, אז נפתח לקערה כשלוש ביצים בגודל M ונטרוף אותם טוב ליצור תעורבת אחידה ולשפוך לאט לאט למשקל(חשוב מאד לעבוד עם משקל בכללי ובפרט פה) עד שנגיע ל120 גר'.
אותו הדבר עם חלמונים וחלבונים, לאחר ההפרדה טורפים ושוקלים כמו כל נוזל אחר עד להגעה למשקל הרצוי.

)
)
