לספר או לא לספר?!?יסכ&

טוב, יש איזה משהו שאני נופלת בו לפעמים. לצורך העניין אני אגיד מה זה- כדי שתוכלו לעזור. יצר הרע לראות סרטים ודברים לא צנועים, כלומר ההפך מצנועים... ואני דוסית ממש כלפי חוץ, וגם בפנים. חוץ מהדבר הזה שאני נופלת בו לפעמים. כך שאף אחד בעולם לא יכול לחשוד בי שאני עושה דברים כאלה. (זה בד"כ קורה לי בתקופות מסויימות שאני יותר לבד/שקשה לי בדברים מסויימים בחיים)

עכשיו, אני יוצאת עם מישו כבר כמה חודשים. וזה יושב לי בפנים. אני לא רוצה להסתיר ממנו שום דבר, כי אנחנו כבר בקשר רציני, כבר יודעים כמעט הכל אחד על השניה, ולכן יש בי רצון גדול לספר לו.

אבל אני מאוד מתביישת, זה משהו שאף אחד אף אחד בעולם לא יודע והוא לגמרי שלי מול הקב"ה. ואני גם לא יודעת אם זה צנוע שאני ידבר על זה איתו..

מאז שאנחנו יוצאים זה לא קרה אף פעם, שנפלתי בזה. אבל השנה זה קרה לי כמה וכמה פעמים, לצערי.

אני ממש מתלבטת אם לספר לו. מ2 הסיבות שציינתי- שאני ממש ממש מתביישת בזה, ותוהה אם לא עדיף להשאיר את זה ביני לבין הקב"ה. ושאני לא בטוחה שזה צנוע לדבר על זה עם בן.

אשמח לעצות. תודה רבה!! 

מתי זה קורה לך?משה

תכיני רשימה של זמנים שבהם זה קורה, ומשם ואילך אפשר למצוא פיתרון נקודתי שיכול לצמצם את הבעיה.

אם זה קורה בתקופה/תאריך מסויימים, אז להכין מראש משהו אחר לעשות בזמן הזה.

לא יודעת אם לספר או לאפה לקצת
אבל כמו שאדמין אמר.

תנסי לזהות באיזה זמנים זה מגיע. מה הטריגר לזה.
ואם תבואי לזמנים כאלה מוכנה מראש עם תחליף אחר, טוב יותר, זה יוכל לעזור לך לוותר ולהימנע.

ככה שגם אם תחליטי לא לספר תרגישי טוב עם עצמך כי זה כבר לא קורה.

בהצלחה!
אני לא בטוחה שארגיש טוב עם עצמייסכ&

זה בכל זאת יישאר משהו גדול ונורא שעשיתי, ואני צריכה לשאת את זה איתי. איך אפשר להסתיר ממנו דבר כזה גדול שאני נושאת איתי?

וחוץ מזה,זה אמנם הרבה זמן לא קרה לי. אבל בשנייה של משבר זה יכול לקרות לי שוב. אז זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע... אבל זה לא הנושא. אני רוצה כרגע עצות בקשר להתלבטות שהעליתי, ולא בקשר לנפילה עצמה. תודה בכל מקרה!

אל תספרי זה יוריד מערכך פשוט תיקחי על עצמך לא ליפוליראת שמים

תיקחי על עצמך לא לעשות זאת שוב בלי נדר ותשחררי את עצמך לכולם יש נפילות ואת כבר אחרי 

חשבתי על זה שובפה לקצת
אני לא בטוחה שעל הנפילות האלה אספר.

גם כי זה בטח יוריד את הערך שלי, וכל עוד זהלא קורה לא רואה צורך לחשוף את זה.
גם כי זה נראלי פחות צנוע לדבר על זה.
וגם נראלי שזה לא עניינו כל כך. נכון שזה יכול להשפיע על הקשר הזוגי, אבל יש עוד מיליון דברים שיכולים להשפיע, אז שאספר על כולם?? לא נראלי

בהצלחה במה שתחליטי!
נראה שכדאי שתעלי את הנושא לשיחה בעדינות ורגישות,חלושששש
עבר עריכה על ידי חלושששש בתאריך ח' באלול תשע"ו 15:55

לפי השרשןרים שרצים פה חדשות לבקרים יכול מאוד מאוד להיות שגם לו יש התמודדות מהסוג הזה,
ואם כן, אני לא רואה סיבה למה שתהיה לו סיבה להחמיר איתך יותר מאשר עם עצמו.
(לדבר על התמודדויות בדור באופן כללי, לא חושבת שאת צריכה להתוודות באופן מפורש.
איך עושים את זה ? לא ממש יודעת..)
בהצלחה לך!
לא נראה לי שאת צריכה לעדכן מישהואהבה בתענוגים
אחרי שתתחתנו, אז אולי. גם זה לא בטוח. אבל לא לפני ח"ו.
סתם בגלל הכבוד שלך, לא משום סיבה אחרת.
תזכרי שאת אנושית וזה יכול לקרות גם לטובות ביותר, ועם זאת, את לא צריכה לעדכן כל אחד בחטאים שלך.

לבעיה שאת מציגה יש בעיקרון פיתרון, גם טכני וגם מהותי.
טכנית- יש סינונים סינונים סינונים. והרבה מאוד נופלים, כולל בנות, אז אם מפריע לך באמת, תורידי אפליקציה של רימון או נטספרק, זה עולה 150 שח לשנה.
את חייבת את זה לעצמך. כנ"ל בן זוגך.
והאמת היא שכולם חייבים את זה, לא משנה אם לעצמם או למען עמ"י.

מהותית, את יכולה לפנות לכל מיני קבוצות גמילה אנונימיות.
חברה שלי שהיתה מכורה לדברים יותר גרועים משלך, סיפרה לי שזה מאוד עוזר... אוכל לברר לך בע"ה מה בדיוק ואיך אם תבקשי.

והאמת שאם את מכורה לזה, לא יעזור לך לומר לעצמך "די וזהו". כי זה לא עובד ככה.

ואם את לא מכורה, סינון טכני יעזור.
בכל מצב חייב סינון.
בהצלחה נשמה...
את אנושית, וזה בסדר ומתוקף היותך אנושית, את צריכה להכיר בחולשות שלך ולפעול לפיהן.
לא לספרשפתותנו שבח

אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא.

אם את אומרת שמאז שאתם יוצאים את לא נופלת. זה סימן שיש לך שריר בנפש. שיכול לעצור אותך.

כשטוב לך, כשיש מגמה ומטרה ברורה, כשיש אמון ואהבה, אז יצר הרע נס.

אז תעשי לעצמך ולו טובה, שכחי חטאיך, שובי לאלוקייך וה' הטוב יכפר.

לכל אחד יש חטאים וטעויות שהוא עושה, אז נכון פה זה יכול להדמות למשהו יותר בעייתי, כי זה נושא צניעות.

אבל כמו שלא כל גבר צריך לתת דו"ח מפורט על חטאיו בענייני צניעות. מימום הוולדו עד עתה, אלא לעבוד על עצמו שמעתה  הם יצטמצמו.

כך גם במקרה שלך.

ניכר מכתיבתך ההתחשבות, אז אשרייך.

בהצלחה רבה, ובניין עדי עד בעז"ה.

אם את יוצאת מפה בלי תשובה ברורה תשאלי רב או דמות שאת מרגישה שאת יכולה לחשוף זאת בפניו.

יש פה שני דבריםמעוף
את מרגישה שיש משהו שאת צריכה לידע, וזה לא בסדר שאני לא מידעת אותו בבעיות שלי שידע אם מי הוא מתחתן באמת, אם זה השיח הפנימי שלך את יכולה להיות רגועה הנפילות האלו הם לא עילה לכלום והם לא משקפות פגם מהותי רק צורך שקשה להתגבר עליו וממלא אני לא חושב שיש פה איזה עינין שאת צריכה להרגיש לא בסדר שאת מסתירה ולא מדברת עליו, אם תביני את זה הצורך שלך לשתף אותו ירד משמעותית.
מה שכן זה די כיף לשתף (אם מקבלים אותך), אבל פה נכנס העינין של הצניעות שאני לא יודע מה להגיד.
לע"ד אין צורך ואין טעםהעני ממעש
לא לספרחסדי הים
לא נראה לי שיש טעם לספריטבתה
אם זה שייך לנחלת העבר.
מאמינה שזה נבע מקושי/ חסר וכרגע מילאת אותו אז זה כבר לא בא לידי ביטוי בחייך.
כמו שכתבתיוני
זה בינך לבין אלוקים.
לאחלושששש
זה לא רק בינה ובין ה'.
קשה לי באופן אישי עם תשובה כזו גם אם היא גם נכונה,
זאת תמימות שנפגמת ויכול להיות שיהיה לה גם השפעה על הקשר הזוגי, שערי תשובה פתוחים, ודאי בימים האלה.
החטא נורא ומזעזע. הקולות האלה חסרים כאן.(הפותחת מודעת ועובדת על זה ואשריה)
כשיוצאים מנקודת הנחה שהנפילות האלה פוגמות בשלימות והתמימות עם בין הזוג זה מוסיף נדבך נוסף למחוייבות והחובה לחזור בתשובה מקירות הלב
גם אם היא נכונה?יוני
עבירות כאלה זה בין אדם למקום.
אף אדם לא נפגע מהעבירות האלה חוץ ממנה

זה פוגע בנפש שלה ומשפיע על הקשר הזוגי?
שתעבוד על זה, מול עצמה ומול אלוקים, לא מול אפחד אחר.
אם זה פוגע בנפש ומשפיע על הקשרהזוגי,חלושששש
יש כאן השפעה ישירה על בן הזוג ולכן יכול להיות שזה כבר לא רק בינה ובין בוראה מצד האמת.
לכן כדאי (לפחות באופן מחשבתי) לחשוב שהחטא הוא גם בינה לבין ה' וגם בינה לבין בן זוגה וממילא המוטיבציה לחזור בתשובה תגבר.
מאיפה את מביאה את זה?יוני
מה ז"א? זה פשוט והגיוני שזה כך.חלושששש
לא זה לאיוני
את אומרת על עבירה שבין אדם למקום שהיא עבירה בין איש לאישתו

לא שמעתי על זה אף פעם, לכן אני שואל מאיפה. אם זאת סברת כרס אז תגידי שככה נראה לך פשוט
תקרא לזה איך שאתה רוצה.ככה נראה לי. גם.חלושששש
כשרואים המון תכנים מהסוג הזה יש לזה השפעה על תפיסת הזוגיות והקשר הזוגי , איך אפשר לפטור את העניין באמירה שזה "רק" בין אדם למקום? ( חלילה לא ממעיטה בגודל החטא שהוא "רק" כזה..)
אז לפי ההגיון שלך- ממש לא עניינו של אף אדם, כולל מדוייט עם פוטנציאל להיות בעל כמה ואם הבחורה נופלת?
מה ההבדל בין עבירה כזאת לעבירות אחרות ?
עד כמה שיגוע לי משנה להרבה אנשים רמת יראת שמים ( גם אם היא לא ניתנת למדידה אמיתית)
לא הבנתי את כל ההודעה שלךיוני
על החלק שהבנתי
מה ההבדל? זה בין אדם למקום, ככה זה מוגדר וככה זה באמת.

ומה את אומרת בעצם, שאם למישהו יש איזו נפילה במשהו אז הוא לא ירא שמים?
גם לאדם ירא שמים יש נפילות...
את מנסה לומר שזה שקר או משהו, שהבחור מצפה ליראת שמים ולה יש נפילות אז היא לא יראת שמים ובזה שהיא לא מספרת לו אז היא משקרת אותו?!

לא מצליח להבין את ההיגיון הזה
אני הבנתי.לא חשוב, זה לא מה שאמרתי.חלושששש
אממשפתותנו שבח

אבל הרי גם לשון הרע משחית את הנפש.

ואני לא מתכוון לספר למדוייטת על כל הפעמים שדיברתי  לשון הרע.

ומה היו הסיבות והמקרים.

וגם מידות מגונות פוגע בזוגיות

ועוד ועוד.

ולבנים יש חטאים חמורים יותר כידוע, אז מה הם צריכים לספר על כל נפילה שהייתה להם אי פעם??

אתמהה.

מה לזה ולשידוכים??

הגברת והגבר צריכים לנסות לעמוד על טיבו של העומד מולם כמיטב יכולתם.

אבל לא כל דבר צריך לספר.

יש דברים שהשתיקה יפה להם.

ובחטאים שבין אדם למקום, אין עניין לפרסם. אפילו לא לבעלך/אשתך.

אני מבינה מה אתה אומר ועדיין אוחזת בדעתי.חלושששש
ברשותך אעדיף לא להכנס לזה.
את צודקת.ד.

ברור שאם מישהי באופן קבוע מחפשת לראות דברים כאלה, זה לא כמו "לשון-הרע" ביחס לנושא הנישואין (ויש להניח, שחוץ ממה שהעלתה בתמימותה, שכל השאלה היא רק אם זה נושא של בין אדם למקום, ואם צנוע לדבר על זה - השאלה היא גם כמה זה היה מפריע לבחור אם היתה אומרת. וברור שכנראה בפרופורציה אחרת לגמרי מעבירה אחרת שבין אדם למקום שאין לה קשר לנושאים כאלו). כבר עלה פה בעבר אם מישהו נכנס במכוון לאתרים לא צנועים בקביעות. אלו לא דברים שאין להם נגיעה לנושא. קל וחומר, אם היא חושבת שזה יימשך גם אחרי כן.

ואת גם צודקת, שמה שהיא רואה את זה כ"דבר גדול ונורא", זה לשבחה. הסתכלות נכונה. תשובה ותיקון אינם כי אומרים שזה "לא נורא". אלא כי מתרחקים דווקא כי תופסים שלא בא בחשבון. האפשרות של התשובה אינה באה להקל ברוע של החטא.

אלא מה? שרואים שאכן בחורה שרוצה מאד שזה לא יהיה. שהיא מתביישת - "המתבייש בחטאו מוחלין לו כל עוונותיו" - שזה לא קורה בזמן של הקשר, כלומר, יש סיכוי שאכן זה לא משהו טבוע בה, אלא כישלון שהיה ותוכל שלא יחזור ולא ישאיר בה רושם. הלוואי.

הלוואי.חלוששששאחרונה
ואיזה כיף שיש מי שמסכימים אתי
נכון שזה בינה לבין הקב'ההשמחה שבלב
אבל היא צודקת שיש כאן עניין של היראת שמים של הבחורה/ בחור.. לא שאני חושבת שצריך לספר אבל כן ההיתי מעוניינת לשמוע שהמדוייט שלי שומר היטב על המצוות ואין מה לעשות זה חלק נכבד מהחיים..הנפש נפגמת כאשר היא רואה דברים לא צנועים וזה משפיע על האדם וכן על הזוגיות שלו..(את זה שמעתי מרב)
אבל זה לא אומר שאין לה יראת שמיםיוני
ובואי אני אספר לך משהו, לכל אחד יש נפילות כאלה או אחרות!
אין פה אחד שהוא צדיק 100%, כל אחד והנפילות שלו, כל אחד והרמה הרוחנית שלו... ועדיין.

ובכלל, אם היא עושה תשובה אחרי זה.. ומשתמע מדבריה שהיא עשתה תשובה, היא מתחרתת, מצטערת, לא רוצה לחזור למעשים האלו וכו'...
היא בעלת תשובה ממש וזהו!
צודק!השמחה שבלב
לא אמרתי ספציפי על המקרה שלה חס וחלילה לא קובעת לאף אחד את הרמת יראת שמים שלו..כל אחד שיעשה עם עצמו חשבון נפש ונכון שלכל אדם יש את ההתמודדויות שלו..באופן כללי אני אומרת שדבר כזה משפיע על הנפש וכן חשוב לעבוד עליו אבל בנחת ושלווה
אם אדם עושה תשובה אין יותר טוב מזה אז בהחלט אין צורך לספר
העבודה צריכה להיות בינה ובין אלוקיםפסידונית

המידע צריך להיות מועבר לבן זוגה הפוטנציאלי. אלו 2 דברים שונים.

אם צריך להיות מועבר זאת מחלוקת. מן הסתם יש דעות שונות בענייןחלושששש
אם הייתי בצד השני כנראה שלא הייתי רוצה לשמוע כל עוד לא מדובר על מצב חמור .וגבי העבודה - גם כאן יש דעות שונות כנראה, היו שרשורים שבהם בנים וגם בנות אמרו שהיו רוצים שיספרו להם או שהם יספרו כדי לקבל תמיכה .
אולי הייתי מידי נחרצת בעניין העברת המידעפסידונית

אין ספק שצריך לחשוב על זה.

המטרה שלי הייתה להבהיר ליוני את ההבדל בין העבודה העצמית שהיא צריכה לעשות לבין השאלה אם לספר או לא.

שלוםהשמחה שבלב
מציעה לך לעבוד על זה ולנסות להתרחק מזה כמה שיותר כדי לא להגיע למצב שבו זה מוריד מימך..
תשאלי את עצמך אם זה שווה לך לראות את הדברים הלא צנועים האלו? אולי ככה אץ תפספסי את הבחור.
נראה שאת מודעת לבעיה שלך וזה כבר טוב עכשיו תנסי למצוא פיתרונות שיעזרו לך ( אולי למחוק אפליקציות/ להתחבר רק לאינטרנט מסונן/ כל פעם שאת באה לראות משהו אז ישר להגיד לעצמך שאין מצב!!!/ כל פתרון אחר שיעזור לך נסי לחשוב..
ולעניין השאלה האם לספר או לא לספר..קצת קשה לי עם זה כי כמן שאמרתי זה בעיה שאת מודעת אליה ורוצה לשפר אז תנסי קודם להתקדם בלי קשר לבחור אלה בשביל היושר שלך מול הקב'ה.
בעז'ה אחרי שתצליחי לעמוד כמה פעמים את תרגישי טוב עם עצמך וגם עם הקשר
שיהיה המון בהצלחה!!
..לכבוד ה'
מה שאני חושבת זה שפשוט תעברי מול עצמך תהליך של לבדוק את המקום הזה.
יש סיבות עמוקות לזה שרואים את הסרטים האלו, וכל אחד שלצערי נופל, זה מגיע ממקום שונה שלו. זה מספק לו משהו אחר.
אני לא יודעת כמה זה נכון לספר לו, כמו שפשוט תחליטי שאת בודקת למה הגעת למצב הזה, ותאמיני שזה לא המצב האמיתי והמתוקן שלך, ופשוט תתקדמי הלאה. תעשי את תהליך החזרה בתשובה ותעברי הלאה.
אומרים לא להזכיר לעצמינו חטאים שעברנו עליהם אחרי שעשינו חזרה בתשובה. אז אני חושבת שזה גם מול אחרים.
ואני באמת חושבת שאם הגיע לך נסיון כזה, כדאי שבאמת תעברי תהליך עם מכוונת מול זה.
הסרטים האלו משפיעים על הנפש, וכדאי פשוט ללמוד איך לנתב את הכוחות של הראיה למקום טוב..
ואני מכירה אנשים מהממים שיעזרו לך בזה אם תרצי, ולא בקטע היסטרי, אלא באמת לברר מאיזה מקום זה מגיע לך ומה הכלים שיכולים לעזור לך להתמודד עם זה..
בהצלחה..
שימי לב שיתכן שענית לעצמךותן טל
כעת כשאת יוצאת רציני עם אדם שאת באמת מאמינה בקשר שלכם -את מעידה על עצמך שאת כבר לא נופלת בזה הרבה זמן.לפני זה כן, סבבה,אבל מה שחשוב זה להבין לעומק למה כעת לא -כי כעת כנראה את מלאה. הקשר חשוב לך מספיק וממלא אותך מספיק ככה שאת כבר פחות זקוקה עד לא זקוקה כלל, לנפילה הזאת...

במצב כזה, בכלל לא בהכרח שצריך לספר.

לתשובה מלאה יותר עדיף שתתייעצי עם רבנית שאת קרובה אליה ושמכירה אותך. (אואפילו עם סתפ פסיכולוגית שמכירה אותך/אשת ייעוץ כזה או אחר שאתם בקשר כלשהו...
אני לא מבין. הבנות באמת נופלות כמו בנים?אם ננעלו
כל מה שלימדו אותנו על בנות לוקשים?
ממש לא חושבת.פסידונית

נראה לי די ברור שהיצר של הבנות הרבה פחות חזק משל הבנות.

עדיין יש בנות שנופלות, זה לא סותר.

אולי לא כמו בניםפה לקצת
אבל ברור שנופלות...

אנחנו לא מלאכיות.
גם לנו יש יצרים....
שלום וברכהdanielo

כך כתוב.

"והנה שמו הקדוש ברוך הוא לאדם במקום שרבים בו המרחיקים אותו ממנו יתברך,והם הם התאוות החומריות...ונמצא שהוא מושם באמת בתוך המלחמה החזקה,כי כל עניני העולם בין לטוב בין לרע הנה הם נסיונות לאדם...השלוה מצד אחד,והיסורין מצד אחד, עד שנמצאת המלחמה אליו פנים ואחור".

אלו דבריו של הרמח"ל לפני כ300 שנה.

לעניות דעתי?היום זה קל וחומר שהנסיונות הם קשים לאדם, ובאמת המלחמה היא פנים ואחור בהמון מובנים.

אז כן, גם לך בתור מישהי שהיא דוסית בחיצוניות ובפנימיות יש נסיונות והנסיונות כיום הם לא פשוטים.

כל זה אמרתי כדי שלא יעורער לך הערך האמיתי שלך.

ולכל אדם יש נסיונות בקושי האישי שלו ובמציאות בה הוא נמצא.

אני לא חושב שאת צריכה לספר לו,ויתרה מכך..אני חושב שמישהו ברמה אישיותית גבוהה לא יעשה מזה עניין.

כי אין בכך כלום וההפך

הראיה לכך היא כמה שרע לך על זה וכמה שאת מתביישת בזה ולא זו בלבד שכתוב:

"כל העושה דבר עבירה ומתבייש בו מוחלין לו על כל עוונותיו"(ברכות).

המקום הזה שכ"כ מפריע לך בנפש רק מראה עד כמה את חרדה מהעניין, וכמה חשוב לך רצון השם

אלא שיש ניסיונות.

והפתרון לעניין זה מה שכתוב "אם פגע בך מנוול זה,משכהו לבית המדרש"

וראיתי שכתוב שדברי מוסר בוודאי מועיל.

בהצלחה.

אין סודותלמהתגייסתי
אין סודות. זה אחד הדברים החשובים, הוא חלק ממך. את והוא אחד, מה שאת הוא צריך לדעת, את התלבטויות שלך, הכשלונות שלך, הכל! זה יוצר אווירה ממש טובה וביטחון מלא, וחוץ מזה שלאנשים יש פשלות הרבה יותר גדולות מזה
לא, לא, לאהגולש האחרון
ושוב- לא!

א. מבחינה צניעותית זה בהחלט לא ראוי

ב. מה העניין לספר ולשתף דברים? למה כ"כ חשוב לנו שלא יהיו בנינו סודות? כדי שנכיר אחד את השני טוב יותר, כלומר כשאני מספר אני מספר את האישיות שלי,
אם את מרגישה צורך לספר סימן שאת מרגישה שזה חלק ממך, לספר 'אני נופלת'- חוץ מזה שזה כאילו הופך את זה לעובדה מוגמרת זה בעצם גם נותן לזה מקום באישיות שלך, וזה כ"כ לא נכון!
חטא הוא פספוס חיצוני, הנפילה אמנם וודאי משפיעה עליי לרעה, אך היא לא חלק ממני! החטא מנתק ומנותק!
(אני לא זוכר היכן כתוב, אבל כתוב שמצוות נשקלות בקבוצות כי הם קשורות אחת לשניה, אך חטאים- כל חטא עומד בפני עצמו ולכן כוחם חלש כי הם מנותקים)

וודאי כשאת אומרת שאת ב"ה כבר לא נופלת, אז החטא הפך לנחלת העבר ("הניחו למתי העבר לקבור את עצמם"), ברגע שעבר החטא- זה לא אני שעשיתי אותו, זה כח הרע שבתוכי שבמקרה התגבר אז, וממילא אין צורך לספר כי זה כבר לא את.
(בכל האמור לעיל אין זלזול והפחתה בכלל בחומרת המעשה עצמו והשפעתו הרעה והנוראה על הנפש!!)

ג. ונגיד שתספרי-איזה מין תועלת יש בכך? הדבר רק יפיל את ערכך בעיניו, מנסתם לא יהיה בו הבינה להסתכל על העניין בצורה הנכונה, והדבר יידבק בך לעד בעיניו, גם אם ינסה להראות הבנה אמיתית עדיין הדבר יישב לו ככל הנראה באחורי ראשו וייקפוץ מידי פעם במקרים כאלה ואחרים..

ד. נכון בנחלט שאין סודות בין בני זוג, זאת מעלה גדולה שהלוואי שכולנו נגיע אליה, אך גם ברמה גבוהה שכזו עדיין יש דברים שנכון להסתיר, כמו שלגוף יש מלבושים שטבעיים שיהיו עליו בכל זמן, כך לנפש טבעי לא להיות עירומה אלא גם כשמגלים- לעולם יהיו עוד כיסויים שלא מורידים.
מה שכן- ראוי לשבת עם עצמך ולחשוב מה מוביל לנפילה הזאת, ואיזה צורך זה 'מספק' לך, ועל הצורך הנפשי הזה אפשר ואולי כדאי לדון איתו.
אני אקח לדוגמא- לידה, למרות ההאהבה הגדולה בין בני הזוג, ולכאורה לידה זאת אחת הנקודות הכי נפלאות בזוגיות ואחת הנקודות שהאשה הכי צריכה תמיכה- ההלכה אומרת שהבעל לא יהיה נוכח 'שמא יראה בניוולה ותתגנה עליו'...

כך גם פה לא לספר שחס וחלילה לא ייראה בניוולך ותתגני עליו.

הרבה בהצלחה! מחזקים את ידייך!
נהניתי מהתשובה^^נפש חיה.
ממליץ לפנות לייעוץ מקצועיחבוב

אני לא בטוח אם צריך וכדאי לספר בשלב הזה או בשלב אחר של הקשר.

אבל אני די בטוח שכרגע הנושא הזה מפריע לך מבחינה רגשית וזה פוגע ביכולת שלך לפתח קשר אינטימי שאת יכולה להיות בטוחה שבן הזוג שלך יקבל אותך כמו שאת.

ההצעה שלי היא לפנות לייעוץ מקצועי ממוקד:

1. האם ואיך לפתוח את הנושא הזה.

2. אם לא - איך להתמודד עם ה"סוד" הזה שאת סוחבת איתך.

בהצלחה רבה!

אל תספרי636

וואו עסק מסובך.אופית
אני חושבת שזכותו לדעת מי את כמו שזכותך לדעת מי הוא.
תמצאי דרך לספר.
רק אם זה מגיע למצב שאת מרגישה מכורהביינישית
את צריכה לספר לו ,כל עוד זה לא ככה אז אין צורך לספר..נפילות תמיד יש השאלה איך את קמה מהן בהצלחה אהובה!
לא לספרלשם שבו ואחלמה
לא קשור אליו ולא עניינו
כנ״ל להיפך
לא לספרצפורה
לא רואה בזה שום תועלת.

תמצאי דרך אחרת לנתב את הרצון שלך לשתף בקושי הזה. הבחור לא הכתובת.

בהצלחה יקרה!

הרבה עין טובה בתגובות כאןאבא שמואל

לא לספר

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך