אולי אני מחפש את אשתי במקום הלא נכון..?
אני משער שקוראים כאן גם מהציבור החרדי. ההודעה הזו מופנית אליהם, לשמוע דעתם.
גדלתי כדת"ל, ובגיל מאוד צעיר "עמדתי על דעתי" ועברתי לישיבה תורנית מאוד, עם שאיפה מאוד גדולה לקדושה וללימוד התורה, מה שעניין אותי זה כמה שיותר רצון ה' ותורה וכמה שפחות גשמיות.
וכן היום אני שואף להתקרב כמה שיותר לה', להיות תלמיד חכם ולהעביר את התורה הלאה. החלום שלי הוא ללמוד את כל התורה כולה ואני אגשים אותו!
אלא שבשידוכים לא הולך. מבין ההצעות היותר מתאימות הלא רבות שאני מקבל, הרבה בחורות לא מעוניינות בגלל שלא עשיתי צבא, אף שעשיתי זאת כדי להשקיע בתורה ובגלל הבעיות של טוהר הנשק שמסכנות את חיליינו היקרים.
ועוד, רוב הבנות בדר"כ מחפשות מישהו קובע עיתים לתורה, או תורני ועובד ה' באופן כללי. זה דבר נפלא חשוב! ועם זאת אני לא מרגיש שאפנות גדולה לגבי הערך של לימוד התורה..
אצל בנות חרדיות, יש כ"כ הרבה שלא רק רוצות שיהיה להם בעל תלמיד חכם אמיתי, זה ממש 'חלום' שלהן, ואפילו משתוקקות לכך.
וממילא גם יש להן כוחות נפש עצומים כדי להגשים את החלום הזה. הן "עזר כנגדו" ברמה גבוהה – האשה רוצה לטפל בצד הגשמי כמה שיכולה, כדי שהבעל יוכל להשתלם מבחינה רוחנית. הן רוצות שהבעל ישב וילמד עד שכבר יהיה קשה. ויש כאלו שאפילו אז ירצו שלא יעזוב את הכולל.
[כמובן שזה נובע מהתפיסה שהבעל לומד לא רק בשבילו אלא גם בשבילה. אף אחד לא יכול להיות 'שאנן' שיזכה לעולם הבא, חוץ מ – נשים שדואגות שבעליהן ובניהן ילמדו תורה. ואפילו ת"ח לא יכול להיות שאנן כ"כ ברכות יז,א "נשים שאננות האזנה קולי"]
בדר"כ בת חרדית לא תתחתן עם כיפה סרוגה. הרבה השקעתי בשידוכין, ואם כדי לזכות באשה צדיקה ומדהימה ומתאימה צריך לעשות צעד משמעותי כמו לעבור לציבור החרדי, לא אמנע מלעשות אותו.
(ואף שלא הכל מושלם שם, את הטוב נקבל ואת הרע לא נקבל. קבלת כסף עבור לימוד תורה אין זה כשר בעיני, ולכן יש לי פרנסה שבה הכנסה גבוהה בשעות עבודה מועטות ב"ה)
חשוב לי להדגיש שאני לא בא להוריד מערכן של הבנות הדת"ל, הן נפלאות ונשמות טובות!
שאלותיי:
האם בנות חרדיות יגשו פחות להצעה שבה הבחור הגיע ממשפחה דתיה ולא חרדית, אם הבחור עצמו חרדי? אני יודע שבדר"כ חוזרים בתשובה שמשפחתם לא דתיה, לא מתחתנים עם בת חרדית מבית.
והאם משנה להן שהישיבות שלמדתי\לומד בהן לא חרדיות?
תודה רבה.
[אני מבקש לא להכנס לדיון בנושא הצבא או האם החרדים צודקים או לא. אפשר במקום אחר]