הנה הטיפים שלי:
1. סדר עדיפויות - כשאי אפשר לעשות הכל, להחליט על סדר עדיפויות ולעמוד בו. (כשאני עיפה, הבית סביבי חוגג ואני יודעת שלא אצליח לעמוד בהכל אני מחליטה שהדבר ההכי חשוב זה הרוגע מול הילדים, האוריה הטובה וכללל השאר יחכה. ואז אני נטו עם הילדים, עוצמת עינים לכביסות, לכלים, לבלגן וללכלוך)
2. תמיד להשאיר גם את עצמך בתוך רשימת סדרי העדיפויות שלך - אם זה שיעור שבועי/הליכה בערב/פעמיים בשבוע להכנס למיטה עם ספר (גם אם הבית עדיין הפוך)/כל מה שעושה לך טוב - חייב להכלל ברשימה.
3. בזמני לחץ כמו ערבי שבת וחג - יושבת כמה רגעים, מכינה לי רשימה אחת של בישולים ורשימה שניה של נקיונות/סידורים ודברים שצריך לעשות. שמה את שתי הרשימות על המקרר ועובדת לפיהם - זה משחרר לי לחץ מהראש. הדף זוכר בשבילי. מוחקת כל פריט שסיימתי. רושמת ממש לפרטי פרטים קטנים.
4. כשרוצה עזרה של הילדים בזמי עומס כנ"ל - מכינה רשימת עבודות ושם הילד ליד העבודה - זה עוזר לילדים לעזור יותר בקלות, הם לא מרגישים שכל רגע מבקשים מהם עוד משהו, הם יודעים בדיוק מה הם צריכים לעשות וזה עוזר לשמור על אוירה נעימה גם בזמן לחץ.
5. "ניקיון תוך כדי" - יש הרבה דברים קטנים שאפשר לטפל בהם מיד. החלפת טיטול לקטן-שימי את הטיטול בפח.
הילד טפטף שוקו - קחי טישו/מגבון ותנקי לפני שהכל נהיה שחור. עברת ליד המראה בסלון ושמת לב שהיא מלאה טביעות אצבע - קחי מגבון, תרטיבי, שפשפי עם מגבת נקיה והמראה מבריקה בכלום מאמץ. וכך עוד הרבה דוגמאות כיד הדמיון הטובה - כשמטפלים בדברים קטנים מיד אז לא מצטבר והסביבה נעימה יותר בלי הרבה מאמץ
6. טפלי בעצמך היטב - את עמוד התווך של הבית, את צריכה להיות במיטבך, זה אומר לשים לב שאת אוכלת טוב, אוכלת בריא, ישנה מספיק. נחה כשצריכה - גם אם זה כרוך בלקחת ביביסיטר שתוציא את הילדים למתקנים או עזרה בנקיון, או בחורה שתשטוף לך כלים. שמרי על הכוחות שלך. כשאת מלאה יש לך מאיפה לתת למשפחתך האהובה.
7. לקרוא ספרים טובים על גידול ילדים/חינוך ילדים/זוגיות - זה מעצים, נותן רוגע, נותן כלים ורעיונות.
8. כביסות - מייבש אפילו בקיץ כשאין זמן להתעסקות עם תליה והורדה, לוקחת את הכביסה בסלסלה לספה, יושבת ומקפלת תוך כדי פטפוט עם הילדים,כל אחד משתף במה שעבר עליו היום וכו'
אם תכתבי את גילאי הילדים שלך אוכל לחשוב על טיפים עוד יותר ממוקדים.
זה המון ניסוי וטעיה, לכל אחת מתאים דברים אחרים, לומדים תוך כדי החיים, אין להשוות את ההתנהלות שלי בעבר להתנהלותי כיום (נשואה מעל עשור + ילדים בגילאים שונים בלע"ר)
לאסוף טיפים מאנשים זה טוב, נסי את מה שמדבר אליך..
בהצלחה