יש לי חבר טוב בתנועה , שבהווה הוא מדריך שבט הרא"ה והוא עומד לעבור להיות מדריך של שבט זרעים, והוא מבקש רעיונות לפעולת פתיחה(לזרעים); וכן רעיונות לפעולת פרידה מהחניכים שלו(הרא"ה).
הוא מוסר תודה מראש.
בצ"ל אריאל!
יש לי חבר טוב בתנועה , שבהווה הוא מדריך שבט הרא"ה והוא עומד לעבור להיות מדריך של שבט זרעים, והוא מבקש רעיונות לפעולת פתיחה(לזרעים); וכן רעיונות לפעולת פרידה מהחניכים שלו(הרא"ה).
הוא מוסר תודה מראש.
בצ"ל אריאל!
מכיר את הפעולה, וגם עשיתי אותה בתור פעולת פתיחה
כדאי שתרשמי אותה, ע"מ שזה ישמש גם את שאר חברי הפורום.
בצ"ל אריאל!
הוא ממש יעבור שינוי עצום...מהרא"ה לזרעים- זה עולם אחר. שיהיה לו בהצלחה.
אין לי סטיסטיקה מדויקת, אבל רוב הפעולות פתיחה לשבטים הקטנים יותר אינן מוצלחות כל כך, אז שיהיה מוכן מראש לעיניין. חשובה מאד פעולה עם תזוזה. מוזיקת רקע עושה אוירה טובה ואוכל בהחלט מוסיף. המסר לדעתי הוא החלק הפחות חשוב.
כמעט כתבתי את הרעיון בלי הקדמה ואז ניזכרתי שזה מדריך- אז אני לא בטוחה שזה מתאים. בכל מקרה לשימוש הרבים, מכינים מרק ירקות, לחשוב על ירקות שילדים יאהבו (ולא אספרגוס מדברי)- או שהמדריך מביא את החומרים, או שהוא מטיל על החניכים להביא כל אחד מוצר אחד, או שעושים חפש את המטמון כזה, ובכל תחנה, הם ימצאו מוצר אחד, (בחפש את המטמון וברעיון שכל אחד מביא מוצר אחד יש את המסר של השיתוף פעולה והשלמת הפרטים לכלל אחד שלם ומושלם) מבשלים את המרק, ואוכלים אותו בתוך צלחות עמוקות חד- פעמי שרשום עליהן (מבחוץ!) "מה שנבשל זה מה שנאכל"...אפשר לתת לחניכים לקשט את הצלחות כשרק המשפט כתוב עלהן כבסיס...!
פעולת פרידה לשבט הרא"ה...זה לדעתי צריך להיות משהו למעבר פעולה, מה גם שעינין הפרידה לא מתאים, זהו לא הסוף של הקשר, ובטח במקרה הזה שהוא נישאר בסניף (אם הבנתי נכון). שיחשוב על מסר שהוא הכי רוצה שהחניכים שלו יצאו מהתקופה בה הוא הדריך אותם, אפשר מין חוברת קטעים כזאת, לא מהאלה הנדושים, אלה מסרים שהוא רוצה להעביר להם....!
בצל"א
יש פה מישהו בפורום, שעבר משבט אלעד(כשהם היו בכיתה יו"ד) לשבט זרב"טים.
בצ"ל אריאל!
אני אישית עשיתי את זה עם כדורי שוקולד - יותר פשוט ומבוסס על אותו עיקרון!
אז ככה :
אומרים לכל החניכים מבעוד מועד להביא חומרים לכדורי שוקולד ואז מכינים את זה איתם ( הצעה שלי- לעמוד על כך שהם ישתפו לפני כן את הידים..)
אח"כ שמים את זה במקרר שנמצא בקרבת מקום בינתיים אפשר לשחק איתם כדי שתהיה להם תחושה שהמדריך החדש הוא שווה!
ואז אוכלים ומגיע המסר: כמו שאם בעוגה יהיה חסר פריט אחד אז לא יהיה לה טעם ואפילו אם זה הפרט הכי קטן, כך גם בשבט יש חשיבות לכל חניך וחניך אפילו אלה שמרגישים שהם לא כ"כ תורמים לשבט!
אם בכדורי שוקולד יש קוקוס, אז המסר לא אמיתי;)
בצ"ל אריאל!
כי יש כאלה שחושבים שקוקוס זה פרט לא חשוב ואפשר לשרוד בלעדיו אבל מי שבאמת מבין בכדורי שוקולד יודע עד כמה קוקוס משביח את הטעם!
(אלא אם כן זה שבט של שונאי קוקוס מושבעים...)
כשהייתי ילד קטן(דהיינו: עד לא ממזמן;), כאשר אחותי הגדולה היתה מכינה כדורי שוקולד(היתה לה איזה "תקופת כדורי השוקולד"), הייתי מבקש ממנה להשאיר כמה כדורים בלי קוקוס, ע"מ שהנאתי מכדורי השוקולד תהיה שלמה.
אבל עכשיו, אני מבין עד כמה הקוקוס מוסיף לשלמות כדור השוקולד; אז אפשר לומר לחניכים שלא אוהבים קוקוס - "כשתגדלו - תבינו!".
בצ"ל אריאל!
זה איזה מישהו תותח, שאחרי שהוא הכניס את השבט שלו להדרכה(שבט אלעד), הוא לא נעלם מהסניף, אלא הוא המשיך להיות חלק מצוות הדרכה, כאשר הוא ממשיך לעזור ולהוביל שבט אחר. תמיד ידעתי שאתה תותח!!
בצ"ל אריאל!
ב"ה
אחד מההבדלים בין מורים למדריכים הוא שמדריך מדריך שבט אחד, ומורה מלמד כל שנה (בד"כ) כיתה אחרת.
וזה מזכיר לי שחניכות שלי שאלו איזה שבט אני אדריך שנה הבאה...הייתי בשוק....
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות