גננת מיואשת.גננת עייפה
שלום לכם מדור הורות.
ברצוני לשתפכם בתחושתי הרבות שאין ביכולתי להוציא תמיד.
אני גננת לילדים בגילאי 1-3 אני נותנת תמיד את ה200% על מנת שהילדים יהיו מרוצים ויהיה להם כיף, אני ממש מוסרת את נפשי לעבודה הזאת. הילדים רוב הזמן מרוצים ואינם בוכים. אבל הפרובלמה הגדולה זה ההורים, ההורים הם מאוד ביקורתיים, נותנים מלא הערות, וכל הזמן אני במרוץ להוכיח עד כמה אני טובה ותמיד יצוץ להורים בעיה חדשה. אני מצד אחד מאוד אוהבת את הילדים אבל הגעתי למצב שאני ממש לא אוהבת את ההורים. הם כל כך קשים. כבר כלו הרוחות למפרשים שלי, הורים אתם לא מבינים שכל הערה חסרת משמעות פוגעת בי ובמוטיבציה שלי. ושלא נדבר שלמדתי את המקצוע הזה 4 שנים ולא לריק. למדתי איך להתמודד עם ילדים ולא איך להתמודד עם הורים. הורים הייתי רוצה לומר לכם בפה מלא שכל ההערות האובססיביות האלה הורסים אותנו טוטאלית. אני אשמח לעצות וביקורות בונות. כי הגיעו מים עד נפש.
מבינה אותך.. בכל מקום לקבל הערות וביקורות זה לאאנונימי (2)

הכי נחמד..

הבעיה היא שלכל אחד יש דברים אחרים שחשובים לו... וצריך גמישות והבנה ורגישות..

לכל הדעות. הערות/ביקורות יש דרך לומר אותן!

אני בתור אמאמיליון דולר

לא מבינה את ההורים האלו שנושבים ביקורת...

לא יודעת, אני מרגישה על עצמי שתמיד בא לי לפרגן לגננת ולתת לה הרגשה טובה. סה"כ היא זו שדואגת לבן שלי שעות נכבדות במשך היום, ומגיעה לה על זה הוקרה! הערכה! הכרת הטוב!

סה"כ אני יודעת שהבן שלי הוא המרויח העיקרי בסיפור- תשאלו כל גננת, שלפעמים את אוהבת ילד כי את אוהבת את אמא שלו, וכן-- להיפך... ילד שהוריו ביקורתיים וזה מה שהם משדרים כל הזמן אז- פחות מסמפטים גם את הבן... לא נעים לומר אבל זה מציאות.

גם אם יש משהו שמצריך התערבות יש דרך לעשות זאת.

יש גם הורים שבאים מלכתחילה בביקורתיות. כאילו לא משנה מה יהיה-  משהו לא בסדר מבחינתם.

היי הלו!! הגיע הזמן קצת...להרגיע!!

הי הי.. אמרת יפה ש "יש דרך לעשות את זה" אבל..אנונימי (2)

כשהבת שלי חוזרת עם שיער רטוב (כי שכחנו שאת לא אוהבת שנרטיב לה..)/חולצה רטובה (כי היא שיחקה בברז)/בגד מוכתם (כי לא שמנו לב..)

זה ממש מתסכל..

מה בסך הכל ביקשתי ?? אמרתי את זה כל כך יפה ובעדינות.. והתנצלתי..

וזה לא עוזר

לא צריך להיות מאלו שמבקרים מתחילת שנה על כלום. אבל !!!

גם גננות צריכות להבין שעם כל הלב והנשמה שהן נותנות.. יש דברים שמאוד מפריעים להורים ולא ניתן לזלזל בהם.. בייחוד כשמדובר בהורים עדינים שגם מפרגנים כשצריך..

נכון..מיליון דולר

יש דברים לפעמים שיוצרים תערומת, לפעמים בצדק ואז יש מקום להעיר כמובן...

אבל לפעמים גם צריך לחשוב על המכלול-

הגננת טובה? נותנת חום ואהבה? כיף לילדה ללכת לגן? וכו' וכו' אז על הקטע של הניקיון לדוג' נבליג

כמובן שאם זה משהו חריג או מאד חשוב אז לפעמים יש גם מקום לביקורת, מה לעשות...

אני מדברת על הורים שכל מה שהם משדרים זה ביקורת ועליונות כזו... הכרתי כאלו וזה כ"כ הגעיל אותי הגישה... כבר בתחילת שנה הם 'מנופחים' בלי סיבה הוגנת...

זה הענין.. נבליג לא תמיד נכון.. כי תכלס זה מציק.אנונימי (2)

הבעיה היא שיש גננות שמשקיעות את נישמתן בילדים. אבל כל מיני דברים שהורים מתלוננים .

הן אומרות . מה ?? לא רואים כמה אני משקיעה וכו'..??

מה שאני מנסה להגיד שהגננת הפותחת צריכה לבדוק מה המצב אצלה.. חבל להיות סתם מתוסכל על הורים..

צריך להבין גם ת'צד השני..

אמרתי אםמיליון דולר

זה דבר חריג או משהו שמאד מפריע וכו' יש מקום להתערבות.

אבל הורים צריכים להיות חכמים, ו... כן, גם הגננות, נכון...

בול. עכשיו הסכמנו..אנונימי (2)

חחחח.......מיליון דולר

בגד מוכתם...כבשה מתולתלת

בגן ילדים קטנים מכתימים בגדים..

אין מה לעשות.. לגננת אין שליטה על זה,

אני מלבישה יפה יחסית לגן , ויש לי בעיה אם בגד טוב נהרס ..

יש לי חברות שבכוונה מלבישות לגן בגדים מיד שלישית כדי שלא יכאב להן הלב

שבגד יפה וחדש נהרס . 

הצוות בגן  לא אמורות לשמור שהילדים ישארו עם בגדים נקיים - פרפקט בלי שום כתם. 

זה לא מתפקידן .

מתפקידן להחליף אם הבגד מלוכלך ורטוב ולא נעים לפעוט / ילד קטן ללבוש אותו ,

אבל לא לשמור כל הזמן שהילד ישאר 100% בלי כתמים.

מי שרוצה להלביש לגן בגדי שבת בעיה שלה ... 

קודם כל זו היתה דוגמא.אנונימי (2)

אני מכירה מישהי שקנתה לגן סינר שלם עם שרוולים.

ומה הגננת אמרה אחרי שבוע ? שהסינר נעלם כנראה כשכיבסו את כל השאר..

נו באמת  ?!?

לא מכלילה אבל זו דוגמא שמראה על אמא אכפתית שהביאה סינר במיוחד לגן ומה שקרה בסוף.

זה גן... הגיוני שנעלםכבשה מתולתלת

מי שישמע מה קרה ... סינר כזה עולה 20 ש"ח. הלכה מנה וחצי של פלאפל. 

אמא שמביאה לבת שלה סינר מיוחד לגן, שתיקח בחשבון שזה גן, ושדברים כמו בגדים נעלמים.

הבאתי לבת שלי לגן 3 חולצות טריקו חלקות פשוטות שכל אחת עלתה לי 17 ש"ח, חדשות מהניילון, כי אני אישית כן אוהבת שהיא ניראת טוב בגן ולא עם סמרטוטים, נעלמו שלושתן... לסייעת היה לא נעים, אמרתי לה, כפרת עוונות... קורה.. זה גן , וסה"כ חולצות, שאלו יהיו הצרות שלנו.

אם היא הייתה אומרת, תשימו אותו בצד ואני אקח אותו לכבס בבית עם הבגדים המלוכלכים,

אז זה סיפור אחר , ועדיין גם אז יכולים בטעות לשכוח ולהעביר לכביסה הכללית, וזה גם לא כזה נורא.

כשיש גן שהאווירה בו טובה, ונעימה, והצוות הוא צוות טוב ועושה את המקסימום בשביל הילדים 

ולילדים טוב ושמח בגן , והם מקבלים מענה לצרכים שלהם , אם זה ככה, אז צריך לשמוח וכל השאר כמו נעלם הסינר וחזרה לי גרב ורודה וגרב צהובה במקום 2 ורודות או נתנו לחני שאין לה אף פעם בגדי החלפה את החולצה של רותי שלי והיא אבדה ונעלמו הלבנים להחלפה מהמגירה, וכד', אלה באמת בגדר "כפרת עוונות" ... 

פנימה: ללמוד לא להתרגש. החוצה: תולים פלקטאנונימי (3)

גדול בכניסה לגן

גן תאנה:  "סור מרע ודבר רק טוב" /

"מדברים טוב" / "בעין טובה" (מה שאת רוצה)

הורים יקרים יש פתקים בצד ימין אנא רשמו דברים טובים שראיתם היום 

בעבודה, ברחוב, במשפחה ושימו על הפלקט ואנו נקריא לילדים כל יום בשעה 10:00

הורים, יחד נשלב ידיים ונחנך את ילדיכם לעין טובה על מנת שניגאל יותר מהר...

אנחנו יודעים שביקורת זה אותיות בית קור ואנו רוצים ליצור גן חמים ככל האפשר

גם "הכנסת" להורים, גם חינכת, וגם מי יודע אולי זה אפילו יחנך להמנעות מביקורת. 

אין דבר כזה ביקורת בונה. ביקורת הורסת מעצם היותה ביקורת. 

זה אגב טוב גם ללוח על המקרר.

לגבי הפנימה: תסתכלי על המבוגרות. הן לא מתרגשות מכל צפצוף של הורה פולני.

אז הוא אמר. בסדר. 

הרעיון נחמד..אנונימי (2)

את באמת חושבת שאין כזה דבר ביקורת בונה ?

פתאום אני חושבת על זה כבר כמה דקות...

ביקרת היא ביקורת.

בונה/הורסת זה תלוי במי שמקבל אותה.

זה מעניין.

אין לי כרגע אפשרותאנונימי (3)

תחפשי במכון מאיר בשורת החיפוש "ביקורת" / "מעלת נפש האשה" 

יצאו לך שני שעורים חשובים של הרב ד"ר אבולעפיה ושל הרב ראובן פיירמן "אין דבר כזה ביקורת בונה בנישואין". 

הם סגנונות שונים אבל שניהם מדברים לעניין. 

לשאלתך: לא מסכים איתך.

כל הכבוד על ההשקעה..ד.

ב"ה שאת כך. 

תמיד תזכירי לעצמך, שהעיקר זה הילדים. את עומדת מולם. מול הקב"ה.

מה שהורים אומרים, תקשיבי בנחת ובכובד ראש. אם רציני - תשמחי שהאירו את עינייך; אם לא - תעברי הלאה.

וגם, תזכירי לעצמך שמן הסתם חלק נכבד מההורים לילדים צעירים - אלו הורים צעירים בעצמם. לפעמים ילד ראשון. חוששים לילדיהם, בעצמם לא בדיוק יודעים.. קבלי אותם בנחת וחיבה. תשרי ביטחון. עוד יבואו להתייעץ איתך...

בהצלחה.

תיבת תלונות: מיקרוסקופית וליד - שק ענק: מכתבי תודהאנונימי (3)

והמבין יבין

למה הרבה כאן חושבים שאין מקום לבקשות של הורים ?אנונימי (2)

למה ???

ביקורת זה לא בקשות.אנונימי (3)

ובקשות מיותרות זה ניג'וס.

זה בדיוק הענין!! "גננת עיפה" אולי תשתפי אותנו מה מציקאנונימי (2)

לך שהורים עושים ?? איזה ביקורת ??

אני התלוננתי פעם על ששלוש פעמיים בשבוע הבת שלי חזרה נשוכה וחבולה..

וזה לא עזר!! אולי כי הגננת התעלמה ??!

וזה כל כך חשוב לי.. והייתי עדינה ואני אמא הכי מפרגנת בעולם ..אז לא לקחו ברצינות?

בקיצור. הגננת היקרה , כדאי שתגידי לנו איזה "ביקורת" את מקבלת מהורים.

על דבר כזה אכן צריך להתלונן,ד.

ולגננת אסור להתעלם.

לפי מה שהיא כותבת, כנראה לא מדובר על דברים כאלו.

אם היא לא תכתוב לנו לא נדע.. אי אפשר למלא כמהאנונימי (2)

שורות צפופות שאומרות להורים לא להתלונן ולא לתת ביקורת . כשהיא לא כותבת מה הביקורת??

ואולי זה דברים חשובים.. ואפילו חשובים מאוד להורים!

אכן,ד.

לכן הצעתי לה להתייחס בכובד ראש למה שהורים כותבים. אם זה רציני - לשמוח שהאירו את עיניה. אם לא - לדעת איך לעבור בלי להיפגע.

אלא שלפי מה שהיא כתבה, על השקעתה ויחסה אל הילדים - ונראים דברים כנים - לא נראה שמה שהיא מלינה עליו זה דברים כאלו. גננת שאוהבת את הילדים מעומק הנשמה, אמורה להבין מה מרגיש הורה שילדו חוזר חבול/סרוט כמה פעמים בשבוע..

בכללי, בכל הנושא הזה אכן תמיד יש שני צדדים.

באמת יש הורים שמתלוננים מרוב חששותיהם, או ממחשבה שכך זה איכפתיות ואמור להיות, או בגלל אופי - 

ויש לאידך גם דברים שהורה חייב להתענין, לשאול, ולפעמים גם להעיר. לעיתים להעיר בצורה ברורה לגמרי, אם דברים לא משתפרים. אחרי הכל - או לפני הכל - העיקר זה שהילדים ירגישו שם טוב, ויצאו לא חבולים בנפש או גוף, אלא שמחים, מחוזקים, רגועים.

דוגמאות לתלונות של הורים:יטבתה
למה לא יצאת איתם לחצר היום? (כי אני עובדת בגן בקבוצות וזה לא עניינך)
מה אתם עושים עם כל הכסף של הקופת גן ולמה בגן השני קבלים מתנות יותר שוות מכאן? ($#@!÷)
למה לא פותחים לי את השער? זה הילד שלי ואקח אותו מתי שאני רוצה! (יש חוזר מנכ"ל בעניין)
באיזה רשות לא נתת לו לסיים את הסופגנייה והביצת קינדר?! (חוזר מנכ"ל אם רק היית באסיפת הורים)
למה צילמת אותו ולא רואים את הכיפה? (סליחה שלא הוכשרתי בצילום מקצועי)
למה לא שלחת היום תמונות מהגן? (כי אני לא עובדת בצילום, זה פריבלגיה כשיש זמן)

יש עוד..
אני בטוחה שהיא לא התכוונה לתלונות והערות מקובלות.
זוועה.אנונימי (2)

הורים מגעילים.. אפאטי

לא חשבתי אפילו שיש הורים כאלו!!!

אני לא מהמתלוננות בחיים..

תלונות של הורים סתומים.. מחילה..כבשה מתולתלת

גירסה לתשובות..

(לא באמת לענות ככה. )

מי האמא הפקצה ששואלת למה לא שלחת היום תמונות מהגן ?

רוצה להביא בשישי הקרוב צלמת מקצועית על חשבונך לגן? אפשר לעשות לילדים בוק.רוצה להביא גם זרים לראש לבנות? 

למה לא רואים את הכיפה בתמונה ? אני הייתי עונה,

תקנה כיפה גדולה שמכסה את כל הראש אם מפריע לך שלא רואים את הכיפה,

עם כיפה כזאת קטנה כישורי הצילום שלי לא מספיקים. 

מה את עושה עם הכסף של הקופת גן ולמה בגן השני מקבלים מתנות יותר שוות מכאן?

שומרת אותו בצד ובסוף שנה טסה לנופש בקאריביים עם כל הצוות והבעלים , תרשמי לגן השני, תקבלי גם. 

למה לא יצאת לחצר היום?

הם לא היו שם לבד בחצר , ותודה על המחמאה שחשוב לך שאני דווקא אהיה איתם.

למה לא פותחים לי את השער? זה הילד שלי ואקח אותו מתי שאני רוצה!

אם זה ילד שלך, אז תגדלי אותו בבית איתך , אני עובדת לפי הכללים , ומגישה לה חוזר מנכ"ל מודפס.

באיזו רשות לא נתת לו לסיים את הסופגניה והביצת קינדר?

מרחמת על הכיס שלך.. טיפולי שיניים בהרדמה מלאה עולים הרבה כסף , לא חבל ?

זה טוב.אפשר אותך בכיס?לעזרה ראשונה.רק אמונה

תמיד אני רק אח"כ חושבת מה לענות

ובזמן אמת סותמת...

סתם צחקתי..כבשה מתולתלת

סתם צחקתי...

לא התכוונתי שהיא תענה להם ככה..

אני ביומיום ממש שקטה, לא עונה לאף אחד שמעיר לי לא יפה..

בפורום שמחת החיים וההומור שלי מתפרצים..

למה?? אל תחזרי בך!ענה כסיל כאיוולתו!זה היה מתון נורא..רק אמונה

חח אחלה תשובות!מקופלתאחרונה
בקשות מיותרות ? זה ענין של מבט..אנונימי (2)

מסכימה איתךכבשה מתולתלת

אני אמא שמפרגנת ממש לגננת ולסייעות במעון, ועושה את המקסימום שידעו שאני מעריכה ואוהבת אותן,חלק מהאמהות בגן ביקורתיות ממש, ויש כאלה שהם גם כמוני מפרגנות מאוד,

זה תלוי אופי ...

תסנני כמה שיותר את מה שלא מתאים ואת מה שלא נאמר בצורה יפה, שיכנס מאוזן  אחת ויצא מהשניה .

יש דברים שחשוב שהורים מסבים את תשומת הלב ואומרים,

ועדיין צריך לדעת איך לעשות את זה יפה.

ב"הצלחה!!!!!!!!

לגמרי מבינה אותךשיר87

אבל את חייבת לקחת בחשבון שאנשים עם ביקורות תמיד יהיו לצערנו.

תתמקדי באלו שכן מעריכים וכן יודעים מה את נותנת, בטוחה שאת עושה עבודה טובה!

תתחזקי מהמילים החמות, ותשתדלי לראות רק את הטוב

בתור גננתיטבתה
בכל כך מבינה אותך
כמה משקיעים ומתמסרים למען הילדים המדהימים האלו ויש את ההורים האלו, מספיק אפילו שניים מתוך כל ה30+ שגורם להרגשה הכל כך נוראית הזאת עם ההערות והביקורות.

יכולה להגיד לך שככה זה במקצוע הזה, אני לא יודעת איפה למדת אבל אצלנו היו קורסים נכבדים לעניין ההורים.
בכל אופן לי בשנה הראשונה היה קשה ולקחתי אישית כל הערה וזה פגע לי במוטיבציה ובאיכות של האינטרקציה שלי עם הילדים.
אז לקחתי את עצמי בידיים והלכתי למאמנת אישית, היא לימדה אותי איך להתייחס להערות ולביקורת.
ב"ה זה שיפר את ההרגשה פלאים. ויש לי הורים מאוד קשים בגן אבל ב"ה הכלים האלו עוזרים לא להתמוטט לגמרי.

בהצלחה!
וואו הלכת לקאוצינג על זה וזה עזר?רק אמונה

עשיתי כללייטבתה
על איך להתייחס להערות של אחרים.
איך לסמוך על מה שאני עושה.
בשיטת nlp.
מענין ממש... מה זה בדיוק הnlp?רק אמונה

את יכולה לחפש מידעיטבתה
יש בשפע בגוגל
אם תרצי הרחבה את מוזמנת באישי בשמחה.
אני אמא שלא מרבה להתלונן אבלפרה

אבל, אם תמיד השרותים מסריחים, יש נמלים ומגעיל.  אז אני אמשיך להעיר שוב ושוב ושוב.

וכן אני עושה את זה בצורה נעימה, אבל יש דברים שאולי לגננת לא חשובים (הרי השרותים מסריחים כל יום), אבל להורים זה מפריע, בטוח גם לילדים, לא הגייני, לא בריא וכו'.

כך שאני מבינה שלקבל כל היום תלונות זה מעצבן, ואת צודקת.

אבל יש לברור את התלונות.  כך שגם מה שלא חשוב לך אבל הגיוני קחי לתשומת ליבך, ומהשאר תתעלמי.

אפשר גם להעיר להורים המעירים, ברוח טובה ובחיוך אולי יבינו.

אצלי בגןגננת עייפה
הכל נקי ומסודר. שוטפת פעמיים את הגן. הבעיה שקשה להתאים את כל הציפיות של ההורים במיוחד שכל הורה רוצה משהו שסותר את ההורה האחר.
לכי לגננת ותיקה/פנסיהבירור

שתלמד אותך את כל התורה כולה

שווה לך. גם אם בתשלום.

ממש מבינהאורי8
אני חושבת שממש חבל שבלימודי חינוך לא מלמדים התמודדות עם הורים גם הבית הספר אני רואה מורות טובות שממש נשברות מהערות של הורים, מה שלא תעשי, הורים הם מגוונים, תמיד יהיו הורים שיפרגנו , שיעירו בעדינות וכאלה שלא יהיו מרוצים מכלום גם כשתתני את הנשמה, יש גם הורים עם הפרעות אישיות שמעירים ללא הגיון ופרופורציה וגורמים לך להרגיש רע מאוד , ראיתי כבר כמה כאלה, אני ממש מבינה את הקושי... ולכן נראה לי שכדאי לעשות מאמץ ולפתח עמוד שדרה, לדעת מי את ומה את עושה למען הילדים , ולא לתת לכל הורה עם שריטה לערער אותך, אני יודעת שזה ממש קשה להגיע לעמדה הזו , אפשר להעזר גם בקאוצינג וכו.. כמו שמישהי כתבה פה, העניין הוא שזה מה יש, בני אדם הם מגוונים ויש אנשים מלאים בביקורת כלפי כל העולם , לא רק אלייך, ממש ממליצה לך לחזק את עצמך כי חלקם צריכים טיפול פסיכולוגי ואת זה את לא יכולה לעשות, אז כדי לצמצם את הפגיעות שלך כדאי לטפל בעצמך, ממש בהצלחה, אני חווה את הדברים באופן יומיומי בעבודה בבית הספר
יש הוריםגננת עייפה
שמחממים הורים אחרים. ועל זה אני לא יכולה לשלוט.
תדאגי שזה לא יהיה להם שווה..רק אמונה

או כי תדעי מזה שהם מסיתים

וזה יפדח אותם

או בדרך אחרת..שפשוט לא ישתפו איתם פעולה.

שיפחדו ממך קצת ואל תתיחסי לכל דבר ככה הם לא יפגעו בך.

המטפלת של הבת שלי לא מנקה כ"כ

ואף הורה  לא מתלונן אני אמרתי לאמא אחרת 

שהחמיאה לי שהיא חמודה

כן אבל מלוכלכת

והיא כן ככה זה ילדים....

שום מילה על הגננת.

את באמת לא יכולה לשלטאורי8
כנראה לא הבנת אותי, אני מכירה מאוד את התחושה שלך ולכן אני מציעה שתחזקי את עצמך, בדיוק בגלל שאין לך יכולת לשלט על ההורים, כל הורה עם ההפרעות והשריטות שלו, זה לא הולך להשתנות כנראה עד ביאת המשיח , יש כל מיני סוגי הורים, ותמיד יהיה מי שיעיר בצורה לא נעימה וללא הכרת תודה, לכן הדבר היחיד שיכול לעזור לך זה לחזק את עצמך , לדעת מה את שווה, ושאת גננת טובה וחייבת דין וחשבון רק לקב"ה , ואז ההערות של ההורים לא ישברו אותך , זה אף פעם לא נעים, אבל יש אנשי חינוך שנשברים מהערות של הורים ויש שלא, מציעה לך לחשב מה יתן לך כח ואמונה בעצמך כדי שדברי ההורים לא יקשו עלייך כל כך
אני בתור אמא ששולחת את הבן שלי לגן, חושבת-פופקוו
שגננת חייבת להקשיב להורים
לשמוע את הטענות, מענות, הערות
זה חלק מהתפקיד!
אנו מפקידות בידכם , אוצר יקר!
הערות שקשורות לילד/לביטיחות הילד/להרגשה/אלימות וכו' חייבות לקבל את מלוא תשומת הלב.

אם גננת לא יודעת לתת להורים הרגשה שהילד שלה בטוח וכיף לו בגן . אז שמלכהתחילה לא תלך למקצוע הזה.

צריך גננת עם "ראש גדול" שיודעת לתת מענה, וואלה לפעמים זה רק להקשיב זה פותר את הרוב!
ולומר, "אוקיי תודה שהארת את עימיי אשים יותר לב"...-זה עושה את העבודה.

..אבל!
לבוא ולהגיד , למדתי X שנים כדי לטפל בילדים, אז אני יודעת הכל ואל תעירו הערות זה פוגע בי נפשית, זה ממש לא הכיוון!!וממש לא נכון לומר כך.

למדת לטפל בילדים וילד בגן זה כל המכלול-וכן כולל ההורים.

גננת/מורה וכל עבודה עם ילדים זה שליחות!
לילד, יש הורים, הם מכירים את הילד, אם הילד עובר משהו, הם רוצים לוודא שטוב לו בגן(שילדים לא מציקים לו וכו')
זה לא בא ממקום של "לפגוע בגננת" ההערות, צריך להקשיב.
זה נכוןסדר נשים

אבל לא לשכוח שזה נכון גם לכיוון השני

וגם לגננת יש מילה

וצריך גם לדעת איך ועל מה להעיר

נכון, אבל צריך לדעת איך להעיראורי8
צריך להעיר בצורה יפה ולהראות שבנטסף להערה את גם מעריכה מאוד את ההשקעה , וחוץ מזה יש גם הורים שמעירים ממש לא יפה ועל דברים שוליים או שנכונים רק מנקודת מבטם וחושבים שהגננת עובדת אצלם וצריכה לספק רק את הצורך של הילד שלהם , לפעמים בלי קשר למציאות וגם על דברים שגם הם כהורים עושים ומהגננת מצפים לעשות אחרת, יש גם הורים עם הפרעות אישיות שיכולים לצעק על גננת/ מורה בלי פרופורציה להערה שרצו להעיר , ונראה לי שמול הערות כאלה כדאי לפתח חסינות, כמובן שכדאי להקשיב כשהורים מבקשים יפה וזכותם כהורים להעיר את תשומת לב הגננת למה שמפריע להם, גם ההורים צריכים לזכר שהגננת היא בן אדם, וכוונותיה טובות ולהעיר לה איך שהיו רוצים שיעירו להם
ברור.מחדדת את תגובתי-פופקוו
הפותחת כתבה לא להעיר הערות!
אני כתבתי שבוודאי יש מקום להערות, או יותר נכון, להסב את תשומת ליבה של הגננת לדברים מסויימים.
כל זה בדרך מכבדת,ללא ספק.
אבל אם גננת מראש בוחרת להתעלם מהערות זה או שונאת הערות, זה אולי יכול להסביר את זה שיותר הורים יעירו שוב ושוב, כיון שלא ייקבלו מענה.
שוב, ברוב המקרים הגננת צריכה להראות אמפטיה, ולשים לב לבקשות, בקשות לגיטמיות, להקשיב, לתת מענה . בקשות הזויות, לומר בפשטות שזה לא נהוג,אצלנו בגן ככה וככה..
הצורך שלך כאמא מאד מובן, הדרך שלך להשיג את זההודיה60

יורה לעצמך ברגליים.

יש לך צפיות גבוהות מהגננת, היא רק בנאדם

הטבע האנושי הוא כזה שאם יש לנו תחושה שבא מישהו ויוצר אוירה לא נעימה של ביקורת, חוסר אמון וחוסר שביעות רצון, נהיה לנו רע מהקשר איתו וכשהגננת היא רק בנאדם ולא מלאך זה מאד יכול להשפיע עליה ביחס שלה לילד. מה לעשות קשה לאהוב את הילד של האמא שעושה לי הרגשה כל כך רעה.

תביני שאם את יוצרת תקשורת טובה עם הגננת, הילד שלך יהיה הראשון שירוויח מזה. תחשבי על זה.

מנסיוני כאמא שמשקיעה בקשר עם הגננת...

בהודעה שלי, לא אמרתי להעיר בצורה לא יפה/להעליב וכו'פופקוו
כן נתתי מקום לצורך להעיר .

איך להעיר?
ברור שבצורה הולמת!
ברור שלהסב את תשומת ליבה של הגננת, בדרך שמכבדת.

היא לא דיברה על זהכבשה מתולתלת

היא לא התכוונה לדברים שיש היגיון להעיר עליהם,

כמו ביטחון, בטיחות, אלימות ועוד דברים הגיונים ועניינים.

אלא על דברים קטנוניים ושטותיים שנאמרים בצורה לא יפה.

נניח, "למה שלחת תמונות בקבוצה ודווקא הבת שלי לא הופיעה? "

או "הלבשתי לה שמלה יפה, למה היא חזרה עם כתם? " 

או "למה אין כל יום גבינה צהובה בארוחת בוקר" ?

וכאלה.. 

פותחת השירשור לא ציינה מה אופי ההערות. רשמה בכללי "הערות"פופקוו
משנתן דוגמאות היו ניקים אחרים..
מחזק את ידייךמלכישוע

אני גם למדתי להיות גננתנשואה+2
אין לי יותר מדי עצות... אבל אמרו לי לנסות להגיב להורים ולומר למה אתה מתכוון? לתת להורים נימוקים והסברים בצורה ברורה ויפה. ולתת לעצמך יום פינוק. להבין שהורים לא תמיד צודקים אבל הם רוצים לשמוע שיש לך כגננת הבנה למקצוע. ידע אישי כגננת...
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך