קודם כל חרדיות בהחלט נחשפות לאינטרנט. במיוחד החרדיות שבאות אליה.
דבר שני גם אני ידעתי כמעט הכל מספר שקראתי, רק שהסבירו שם כל כך מלחיץ והיה כל כך הרבה ידע שהרגשתי מוצפת, מבולבלת ובעיקר מפוחדת עוד יותר.
יונה עשתה לי סדר בדברים. בתכל'ס בחדר לידה אני זוכרת רק מה שהיא אמרה ולא מה שקראתי ברחבי הרשת.
חוץ מזה שהעובדה שהיא מאפשרת להתייעץ איתה אח"כ זה משהו ששווה (לדעתי) לעשות בשבילו קורס כל כך ארוך. אני התקשרתי אליה גם בלידה השניה, עם צירי לחץ כואבים כדי לשאול אותה מה לעשות? (הייתי יותר מדי רחוקה מבית חולים) והיא ידעה לתת את העצה הנכונה במקום הנכון. בזכותה ילדתי בבית חולים ולא בבית.
יצא לי להתייעץ איתה הרבה מאוד בנושא ההנקה גם בלידה הראשונה וגם בשניה, גם בנוגע לשיקום רצפת אגן, גם בנוגע לזירוז לידה טבעי (בלידה השניה).
היא גם נותנת יעוץ בהנקה בחינם בלידה הראשונה שאז זה הכי נצרך. נכון שהיא תשב איתך שעה ולא שלוש שעות, אבל מנסיון שלי, ראיתי כמה וכמה יועצות הנקה ויונה לוקחת את כולם!!! היא ידעה לאבחן דרך הטלפון דברים שיועצות אחרות לא ידעו גם כשהן רואות אותי. היא הצילה לי את ההנקה. הנקתי אחרי לידה ראשונה שנתיים ואחרי השניה שנה וחצי....
עברו כבר 5 שנים ואני עדיין מתייעצת איתה כשאני צריכה. קשה לי להשוות את הנכס הזה לגלישה בפורומים וקריאת מאמרים ברשת שאין לי מושג מי כתב אותם ומי עומד מאחורי הדברים.
נכון, הקורס ארוך, בגלל שהוא לא מתעסק רק עם הלידה עצמה, הוא מתעסק גם בנושאים של טיפול בתינוק והנקה, תזונה בהריון ושיקום הגוף לאחר ההריון. זה הרבה כי זה מקיף. למה לא ללמוד על הכל? למה להגיע ללידה ולהנקה כשאת לא יודעת לפענח אם התינוק שלך אוכל מספיק או לא, אם ההנקה תקינה או לא.
ולגבי הגישה הטבעית, לדעתי, היא לגמרי בגישה טבעית. היא לא רוצה לייצר תלמידות "פאנטיות" שיגיעו לחדר לידה בגישה לוחמנית ובראש שלילי, לכן היא מדברת על כל האופציות העומדות בפני יולדת אבל ממש לא מעודדת לקיחת משככי כאבים וכו'.
היא לא רוצה ללמד את הבנות ש"לא לוקחים אפידורל בשום אופן" כי זה פשוט הנחיה לא נכונה. יש מצבים שצריך לקבל זריקת זירוז, או מצבים בהם האפידורל בסוף עזר ולכן חבל לנעול לתלמידות את הראש בנושא.
אני הרגשתי שהיא ידעה מאוד יפה איך לפרוש בפנינו את המציאות בחדרי לידה (שלא מאוד מעודדת לידה טבעית) בצורה מאוד רגועה. מצד אחד היא הסבירה תמיד למה לידה טבעית זה הכי טוב לאשה ולתינוק, ובאותה נשימה היא גם ידעה לשבח את הצוות הרפואי ולא לגרום לתחושות אשם אצל מי שבסוף לקחה אפידורל.
אני יצאתי בתחושה שכדאי לי לעשות הרבה בשביל לידה טבעית (נשימות/דולה/תרגילים/מקלחות) ומצד שני גם לא לזלזל במי שבוחרת ההיפך או בעצמי במידה ואבחר ההיפך. וכמובן לא לזלזל בצוות הרפואי.
אני מציעה, והיא תחליט מה בא לה. יכול להיות שיש עוד נקודות שהיא לא חשבה עליהם (כמו יעוץ בהנקה) כי היא עדיין בהריון, וכדאי לשמוע על עוד דברים חוץ מדולה, נשימות ולידה, כי אחרי שהתינוק יוצא מתחילה התמודדות אחרת לגמרי ולדעתי חשוב ללמוד ולהתכונן גם אליה.
את מתייעצת עם יונה? זה נשמע שלא...