אני צועדת במסע חיי ומאמינה בגישה שונה מאוד מכמה דברים שכתבת.. אני קצת בהלם תרבות פה. מעניין אותי בת כמה את... גם מפתיע אותי כי בזמן הקצר שאני פה אני תמיד נהנית לקרוא את התשובות שלך ולרוב מזדהה.
קודם כל, אגיד מה אני כן מסכימה, צודקת, אולי לא צריך ללכת לטפל, זה באם נערה מוצאת מישהו לדבר איתו. וכמובן בלי לחץ ובעדינות עם עצמנו. יש כאלו שלא טוב שיפתחו את העניין ויחפרו עליו וכל אחד מתמודד עם דברים אחרת.
ולמרות זאת,
ממש נדהמתי לקרוא את המשפטים האלה, ברשותך אצטט:
* "מה יחשבו עלי?", "אם אני צריכה טיפול- אני בעייתית". כדאי שאשמור את זה בבטן.
(זה גם ככה נושא רגיש)
* תחיה כל החיים בתחושת פחד שהיא כזאת.
* רוב הסיכויים שהיא לא באמת תדבר על זה עם מישהי במציאות. זה מפדח.
אז בשביל מה להלחיץ?
אוי ואבוי ואבוי..
ממש נגעת בשורש של בעיות גדולות שיש בחברה בכלל ובמגזר שלנו בפרט..
השם ירחם. הדבר הכי גרוע שנערה יכולה לעשות, ובעצם כל אדם, זה להגיע לבעיה, התלבטות, קושי ואפילו משבר- ולא ללכת לדבר עם מישהו מתוך פחד או פאדיחה. לא הביישן למד. כאילו זה מה שחסר לנו.. שאנשים יאכלו את עצמם מבפנים ויגיעו לדימוי עצמי מסובך / שנאה עצמית / לא יכירו את עצמם בכלל כי יתקשו להתפתח- בגלל ביישנות ופחד משיפוט. בלי להפחיד אנשים מגיעים להתאבדויות לא עלינו בגלל בדידות במשבר.
אני לא הולכת בדרך כזאת בעבודה הנפשית שלי עם עצמי.
אני- ברגע שמגיעה לאיזו התלבטות משתדלת להתמודד מול העניין, כל עניין בדרך הנכונה לו, ומחפשת את העיצה הנכונה. אין מקום לבושה בסקשן של הנפש, והלב לצורך העניין. ומתפללים לענווה.. השם שלח אותנו עם תיקון לכאן ואנשים מסביבנו כדי לעזור לנו, מי אנחנו שלא נעשה את העבודה שלשמה נשלחנו לפה?
הפחד משיפוט,בעיקר בנושא כזה, זה עניין שצריך לעקור מהשורש. לא כקליפה של ה"מצעדים" הנ"ל.. אלא באמת בצעדים שננקטים בציבור שלנו לדיבור יותר פתוח על מיניות.
ואם אח"כ למישהי קשה בחיי האישות עם בעלה? היא לא תדבר על זה כי תתפדח !??
לצורך העניין אני לא רואה הבדל.
וכמובן, חוזרת שנית, אולי יש עדיין שרואים טיפול כדבר מביך או ל"אנשים בעייתיים", אני בעד שנתאמץ ביחד לשנות את זה. בעידן שבו אחוזים כ"כ גבוהים סובלים מדיכאון/ חרדה/ הפרעות מכל מיני סוגים אין לדעתי מקום לבושה ול"חרם חברתי". יש מקום לתמיכה וחיבוק של החברה. כן זה תהליך, אבל צריך לשנות את דפוס המחשבה הזה שלנו, יקח כמה זמן שיקח.
אולי לא התכוונת לדברים כמו שפרשתי. בכ"מ זה הציף לי את זה וחשבתי לשתף כאן ואולי זה יעזור לכולנו. שנזכה לגדול.