אמנם, צריך לדעת, שבגלל שאנחנו כולנו אנשים מורכבים במחשבות ורגשות שלנו, אז הרבה פעמים דווקא הצורה, המראה והתכונות החריגות, מוצאים חן בעיני המין האחר.
נגיד: 1.בחורה שרוצה דווקא בחור נמוך, כי במשך חייה, היא חוותה את הגבוהים כמאיימים עליה. 2. בחור, שרוצה בחורה מלאה, כי היא מזכירה לו את אמא שלו.
הדוגמאות פשוטות, אבל זה רק להדגים את הרעיון.
לכולנו, יהיו דברים שנחשוב כחסרונות בגוף, כי זה סוטה מהנורמה לצד הגרוע של מה שנחשב יפה.
וידוי אישי: אישית אני גבוה, אמנם יש לי 3-4 דברים בגוף שלי די רציניים, שאני רואה אותם כסוטים מהנורמה, וזה לא דברים שאני ממציא במחשבה, אלא החסרונות אמיתיים.
כולנו נבראנו בצלם אלוהים (יש שמפרשים את זה על דברים פנימיים, אמנם השל"ה מפרש את זה על הגוף), ואנחנו צריכים לשמוח בגוף ש-ה' נתן לנו, ולדעת שהמראה הכללי שלנו ורוב התכונות שלנו ממש יפות. בנוסף, הוכח במחקרים כשיש לאדם ביטחון עצמי במראה שלו, הוא יותר יפה בעיני הבריות. גם, כיהודים אנחנו מאמינים שהפנימיות שלנו משפיע על מראה החיצוניות, "חכמת אדם תאיר פניו", ועוד מקורות כאלו.
בסופו של דבר, כן יהיו לנו תכונות גוף, שמי שאנחנו נפגשים אתו לא יאהב, אמנם בד"כ האדם השני מסתכל על המכלול שלך, כמו בתכונות הנפש, האדם השני מסתכל על המכלול שלך. ברור, שגם יהיו תכונות מסוימות בגוף, שזה ישר ידחה את האדם השני, והוא לא יסתכל על המכלול, אז כנראה שזה לא הזיווג שלך.
עכ"פ אנחנו כשיוצאים צריכים להשתדל להסתכל על מכלול התכונות הנפשיות והגופניות של האחר, ולא לשפוט לפי דבר אחד.
בהצלחה!
יפה כתבת