יום כיפורדרדקי

כל אחד יספר כמה חוויות מיוה"כ, כאשר אני אתחיל

הלכתי להתפלל במרכז הרב בלילה אחרי התפילה יצאתי לרחבה ופגשתי חניך יוצא מישל"צ, חודש שלם אני מנסה לתפוס אותו לדבר איתו קצת על הסניף, פעולות וכו' והוא בורח(הוא גם לא הגיע לאף פעולה מאז שנכנסתי, שזה כ9 חודשים!). ישבנו ודיברנו, אמרתי לו בערך מה שאני אומר לכל חניך על החשיבות של תנעתנו מול תנועות אחרותעל חיזוק הסניף, כניסה להדרכה

בסוף הוא הודה:
"למרות שאמרתי שאני רואה חשביות בהדרכה לא האמנתי בזה עד הסוף עכשיו אני מבין את העונק שבדבר"(לא במילים האלה במדוייק) והוא יתחיל לבוא לפעולות!!!

בתפילת מוסף כשמגיעים לסדר הקורבנות יש את הקטע הידוע(והאהוב) "אמת מה נהדר היה כהן גדול(לספרד, מראה כהן) בצאתו מבית קודשי הקודשים" הייתי בטוח שאת הקטע אני אשיר בעצב, בניין אריאל חרב ואין לנו את הדבר המדהים הזה אבל קרה משהו שלא ציפיתי לו אני רוצה לבכות אבל שמח ורוקד שמחה עצומה ממלאת אותי, אני  רואה את הכהן הגדול מאחיו 50 מטר מלפני ואני מרגיש כאילו חוט השני הפך לבן ושמחה גועה בבית המדרש ממש ששיח שפתותינו הוא במקום הקורבן(מלאכי ג)
תמיד יש את ה"אבל"גם כאן יש אותו; אבל אין לנו בית מקדש ואין לנו כוהן גדול וכו' ואז כל הצער שציפיתי לו מגיע שומעים בכי(טוב זה לא היה קשה כאשר מי שישב לידי בכה כל חמשת התפילות) צער על אי שלמות הגאולה(באותו רגע) אלו שני רגעים מזוויות שונות לגמרי שמאוד ריגשו אותי ביו"כ בלי לדבר עם הנעילה שהרב שפירא היה חזן

בצלב"א

חוויות יוכ"פ.123

בלי להלאות אתכם בסיפורים על עצמי, שבטח לא כ"כ יעניינו אתכם, רק אומר שלמדתי היום שהכי נכון לעשות את יוכ"פ בישיבה שלך. זה נחמד לעזור לכל העולם, אך גם צריך לדאוג לרוחניות של עצמך, אז לפחות יוכ"פ שהוא היום של השנה, כדאי להיות בישיבה.

וסתם ככה: יצא לי להיות היום בביכנ"ס, שבתפילת מוסף ומנחה(ואולי גם בשאר התפילות) היו 2 נערים ששיחקו שש-בש בביכנ"ס.
אשריהם ישראל!! אפילו נערים שמה שמעניין אותם ביוכ"פ זה שש-בש, הם טורחים ומשקיעים ומגיעים לביהכנ"ס.

בצ"ל אריאל!

מהה??הודיה

שש-בש?? בביכנ"ס??? ביום כיפור??

וואאאוווו

חחח כל הכבוד שאתה מלמד עליהם זכות

לי היה יום כיפור מעולה ב"ה. אבל זה כל הזמן מציק לי, כיי לי היה קל, אבל המטרה של הצום בעצם היא "ועיניתם את נפשותיכם" אז אם היה לי קל, לא קיימתי את זה??

יש בגמרא שאלהyehciel666
עם המטרה של יוהכ"פ זה עינוי, אז שבנאדם יישב בשמש כל היום וזה יהיה עינוי.. וגם מותר את כל סוגי הנעליים גם אם הם יותר נוחות מנעלי עור.. העניין הוא להדמות למלאכים ולהתנתק מכל הצרכים הפיזיים של האדם, היא דוקא לסבול.
בסוף נעילה..אנונימי (פותח)

אני למען האמת הייתי די בשוק מעצמי כי היה יו"כ טוב כזה אבל כאשר הגענו לסוף תפילה נעילה, כאשר צועקים "ה' הוא האלוקים" פשוט נזכרתי בחברה האלה שהיו בגוש קטיף בביהכנ"ס ופשוט התחלתי לבכות.

זה היה ממש ממש עצוב.

כן גם אני ניזכרתי...מיכל-

וואו זה היה קשה!!!

אני היתפללתי ביום כיפור במניין של צוהר(חילוניים ודתיים)...ושהגענו לקטע הזה כ-ו-ל-ם בכו!!

זה היה בהחלט מרגש....

לי היתה ביום הזה רק תפילה אחתמשה
לחיות. לשרוד. עד 5:45...

ערבית - התפללתי בב"כ, שחרית ומוסף בבית, מנחה התפללתי כשנשענתי על משהו כמו איזה זקן (אגב, שיפור ביחס לשנים שעברו שבהן לא התפללתי מנחה בכלל, ולעיתים גם לא מוסף של יחיד) וכהרגלי, בתפילת נעילה אני לא במצב שאני יכול לעשות משהו.

אז הצום עצמו היה סביר ביחס לשנים שעברו (בלי הקאות, בלי שחור בעיניים), אבל גם היה לזה מחיר.
היה טוב.....אנונימי (פותח)

תודו שזה מצחיק...

משנכנס אדר.....

כבר סיכמנו על זהbarak891

שזה ממש חנמד להעלות כל מיני שישורים מפעם.

ולא במקרה העלת את השירשור הזה... 'פורים כיפורים'..

בצלב"א.

נכון שיש קשר מיוחד בים פורים ליוה"כדרדקי

אבל האימרה היינה הפוכה; יום הכיפורים הוא כ-פורים.
לא קשה (יחסית) להיות מלאך כשאתה כל היום בבית הכנסת, לא יוצא לא אוכל אחרי ימים רבים(או לילות ארוכים...) של סליחות.
בוא נראה את האדם הופך למלאך בתוך מכלול החיים, ביום בו אוכלים ושותים וכו'.

פורים הינה דרגה גבוהה יותר. ועמלק בא כנגד פורים ולא כנגד יוה"כ. כי אין להם בעיה שנהיה רוחניים. יש להם בעיה שאנחנו הופכים את החול לקודש. מעלין את החול לקדושה.

יש עוד ענין בפורים ש-מוריונת

(ואני מקוה שאני לא מעוותת...)

שבקבלת התורה עמ"י קיבל אותה כמו שהיא ובעצם רק בפורים כתוב שעמ"י "קיבלו וקימו עליהם היהודים..."

גם קיבלו אותו וגם קימווה עליהם...

שנזכה!

פורים כשר ושמח!!

בצלב"א...

אם אני לא טועהדרדקי
את מתכוונת לגמרא בשבת פח. שאומרת שבקבלת תורה הקב"ה "כפה עליהם הר כגיגית" ומעירב הגמרא "הדור קבלוה בימי אחשוורוש".
או שזה חידוש נוסף שלא שמעתי עליו?
בקבלת התורהyehciel666
זה היה בכפי'ה, ובפורים קיבלו מרצון...
מוריה!barak891

מה את גונבת לי ת'דבר תורה מהההכתרה?!

הוא ממש הפך להיות נחלת הכלל...

סתם! אין בעיה כפרה שיהיה לך ולכולם פורים שמח ומבדח!

בצלב"א.

לי היה יוה"כ ממש רוחנימור

היה ממש מדהים כל התפילות נראה לי שזה היה יוה"כ הכי טוב שלי

וכמובן כמו כל שנה הרגשתי גרוע מאד בתפילת נעילה. השנה ממש חזק....

גיברת!מוריונת

אני לא גנבת וזה לא הדבר תורה שלך!
אני לעומת כולם גם הקשבתי!
דברת על משבר ומבשר..

ייאלה- זכי את הרבים!

פורים שמח!!!
בצלב"א...

קשקש!barak891אחרונה

כנראה שלא הקשת לךהכל כי גם את זה אמרתי!

(אבל בואי לא נתווכח על זה כאן כי לא נראה לי שזה מעניין ממש את שר חברי הפורום...)

פורים שמיייח!!!

בצלב"א.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך