תפקיד רב הסניףדרדקי

מה תפקיד רב הסניף לדעתכם?

האם זה לענות על השאלות של הקומונר אחת לשבועיים?
להעביר שיעור פעם בחודש?
פעם בשבוע?
האם השיעור צריך להיות גם לבנים ולבנות עם מחיצה(אורך החדר על גובה החדר ברום אמה...)?
האם רב הסניף צריך להיות קומונר על שתפקידו זה להעביר שיחות אישיות למדריכים ואף לחניכים?

אנא, בבקשה, חובה לא להזכיר מה קורה בסניף שלכם אלא מה האידאל

בצלב"א

קצת לא הבנתיmiri

מצד אחד לא לספר מה קורה בכל סניף, מצד שני לספר את האידאל, מצד שלישי, מה תפקיד רב הסניף לדעתינו??

לא הבנתי.

אין אידאל (לגבי רב סניף) לדעתינו, התנועה הגתה את הרעיון והאידאל הוא מה שהתנועה הציבה, לא?!

בציפיה לבניין אריאל

אני אסבירדרדקי

מה לדעתנו הרב צריך לעשות בסניף, זהו בעצם מהו האידיאל מבחינתנו(כן אמרתם לי כבר שאני פלספן), למה לא לומר מה נעשה בסניף, כי

*זה לא תמיד מה שאנו חושבים שצריך ראוי וכדאי כי הרב חושב אחרת או הקומנר[ית]
* יש סניפים של 30 חניכים ואנחנו לא ניקח רב עסוק להעביר שיעור שבועי ל5 נערים שמתוכם יגיעו בממוצא 3 נכון?[=לא ניתן לקיים את האידאל]

האידאל לדעתי.miri

תפקיד רב הסניף הוא להיות מעין נשיא הסניף. זו לא הגדרה מדויקת, כי בכל זאת רב סניף הוא לא אישיות שמכהנת בתפקיד רישמי, יצוגי בעל משכורת נכבדה ואחראי על חנינות...אבל התכוונתי בהגדרה למנהיג רוחני, ממש מנהיג כמו קומונה רק בלי הדברים התכנים(למרות שגם בהם הוא יכול לעזור, אבל זה בדיעבד), מנהיג שיטווה לסניף הוואי רוחני ורמה דתית גבוהה. לדעתי הרב צריך להעביר פעם בחודש שיעור לחבריא ב', (לכל סניף בנפרד!) כשלצוות יהיה שיעור נוסף בחודים מיוחדים, כמו תשרי, כמו חשון- אין שם כלום אז לפחות את זה...באייר, בחופש הגדול וכד'. הקומונרים יהיו בקשר רצוף עם הרב ולא רק כשיש בעיה הלכתית וצורך בפסיקה, לדעתי יש עינין גם לשמוע מה דעתו של הרב כשיש דרים שהם בגבול האפור. לדעתי יועיל אם התנועה והרב יהיו בקשר, לא הגעתי למסקנה מי אמור ליזום אותו, אני מניחה שאם רוצים שבאמת יהיה קשר ביניהם היוזמה תוטל על רב הסניף הן עם המזכ"ל והן עם רב התנועה.

בעזרת ה' עוד ניזכה למימוש הדברים.

בציפיה לבניין אריאל

הקשר לתנועה.123

מי אמר שרבני הסניפים לא נמצאים בקשר עם התנועה? אני מאמין שבאמת אין יותר מדי קשר, ויש מקום לשיפור; אך לפי הידע שלי, כן יש מעט קשר.

בצ"ל אריאל!

אף אחד!miri

שאלו על האידאל - עניתי על האידאל.

אם יש סניפים מסוימים שפועלים ונימצאים בדרגה של האידאל, בתחומים מסוימים -אשרינו.

שוב, כבקשת השואל- יש לעסוק באידאל ולא במה שקורה בפועל בסניפים.

בציפיה לבניין אריאל!

צודקת!123

בצ"ל אריאל!

הבנה.123

גם אני לא כ"כ הבנתי...

אני יכול לספר קצת על סניפנו ומזה לנסות להוציא כל מיני השלכות שנכונות לגבי סניפנו, אך איני יכול לדבר על אידאל ברור, כאשר בכל סניף העניינים מורכבים בצורה שונה...

בצ"ל אריאל!

התפקיד של הרב...אנונימי (פותח)

בעיקרון הרב צריך כן להיות מאורע בסניף

שזה אומר: שאם נתקלים בהלכה כל שהיא לדעת שיש את הרב לשאול אותו!

למי שיש עלון סניף אז שהרב יכתוב שם משהו. או ד"ת או הלכות...

לפעמים אנחנו, המדריכים, הקומונרים הצעירים חייבים משהו מבוגר מעלינו שיכול תמיד לעזור.

(הרי אפשר לבקש מהרב כל דבר הוא יכול להסכים הוא יכול גם לא! תלוי.)

לפי דעתי הרב יכול לעזור המון...

רב הסניף- לדעתיאנונימי (פותח)

קודם כל צריך מאוד להסכים עם דרכו ורוחו של הרב כיוון שאז יהיה תמיד נחמד טוב לשמוע ממנו וגם לסמוך עליו ודבר שני כפי שצוין עד עכשיו זה באמת מאוד אישי לכל סניף כיוון שלדעתי זה תלוי מאוד באופיו וסוגו של הרב. האם הוא צעיר(אברך), מבוגר, רב קהילה או לא...עסוק יותר, עסוק פחות, מעניין יותר(יותר חסידות, סיפורים,כח דיבור וכו') או יותר רציני ומתמחה יותר בדיינות, פסקים וכו' ולפי זה אפשר להתאים את הפעילות של הרב בסניף,כי נראה לי שממילא האידיאל הוא שהרב יתאים את עצמו בכישוריו לסניף. ז"א אם הרב הוא דיין וגדול מאוד בפסיקת הלכות ופחות מתאים לדבר עם החבר'ה אז מן הסתם שהוא יהיה רב שיפנו אליו לכל הסוגיות ההלכתיות הקשורות ופחות להתחבר לחבר'ה (כמובן שהרב יכול להעביר מידי פעם שיעורי תורה שאת זה תמיד טוב לשמוע... אבל לא לצפות שיהיה מחובר לחבר'ה כמו מדריך וקומונר... ואם הרב הוא יותר צעיר או יותר ברוח של ה"להתחבר לחבר'ה" אז ממילא הוא יתפוס יותר מקום בלהעביר פעולות, עונגים וכו'... ואולי חניכים ומדריכים יפנו אליו בבעיות וישתפו אותו בנעשה אצלהם... ברור שכל רב הוא ירא שמים ותלמיד חכם ובעל מידות כי זה בעצם הבסיס...

גמר טוב!

יפה מאודדרדקי
כל סוגי הרבנים הועלו כאן, השאלה היא איזה סוג של רב צריך לקחת לשמש כרב סניף(לדעתך)?
בצלב"א
רב אידיאלי...אנונימי (פותח)אחרונה

באמת זה מאוד תלוי ברמה ובסוג של הסניף. תמיד יכול להיות נחמד שיהיה איזה מישהו שילווה את הסניף בהכל- גם בפעולות, גם בקשר אישי, וגם כמעין מדריך תורני שמוביל למגמה הרצויה וכמובן שיהיה אפשר לשאול אותו שאלות הלכתיות... ויש כאלה אנשים מעולים!!!לא בכל מקום... וזה יכול להיות די אידיאלי... אבל תמיד צריך לחבר את האידיאל למציאות ולמצוא את האידיאל שבתוך המציאות ולכן צריך לראות מה יש במקום ומתוך זה למצוא את הדבר הכי אידיאל. גם אדם גדול וירא שמים יכול לעשות עבודה נפלאה בסניף אפילו שהוא לא יעביר פעולות קבועות ויבנה קשר תורני ואישי עם הנוער... ובכל זאת אם הסניף מעריך אותו ומסכים איתו בדרכו- הסניף יכול לקבל ממנו הרבה.... וזה לדעתי משהו שחשוב ממש.

שבת שלום!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך