גאוות תנועהhadar

נתקלתי בתקופה האחרונה בתופעה מאוד עצובה (ואני מקווה שזה רק בסניף שלי)-העברתי פעולה לשבט זרעים וככה דיברתי איתן והן מספרות לי שהן באות לאריאל כי בנ"ע מתחיל רק בכיתה ד'-אז בינתיים הן באות לאריאל. דיברתי עם בנות בשבטים אחרים ואני יודעת שזה גם בשבט שלי-שבנות מגיעות לאריאל מחוסר ברירה-כי החברה הטובה שלהן באה לאריאל, אבל בעיקרון הן בכלל לא מסכימות עם התנועה והן מתביישות בה, וזה פשוט עצוב! זה פשוט מחדל שאין גאוות תנועה-הרבה בנות מהסניף שלי בכלל לא גאות בתנועה,זה לא אומר שצריך להסכים עם כל דבר של התנועה-צריך לשפר,אבל אפילו טיפה של גאווה ואהבה והסכמה עם התנועה אין! מה עושים? והבעיה שזה מתחילים כבר מזרעים-מהבסיס....

צודקת!אנונימי (פותח)

גם לי זה קרה שהדרכתי שבט זרעים.

הם נשארו כי לא היתה להם בירירה כי בנ"ע מתחיל מכיתה ד' כמו שציינת הנ"ל.

אבל המזל הוא שהם אהבו ת'מדריכה שלהם אז הם לא היו מוכנות לעזוב.

מאחר שאמרתי להם שאני עוזבת הם אימו עליי שהם יעזבו לבנ"ע וכך היה לצערי.

אני הייתי חייבת לעזוב והם עזבו גם! נשארו רק 3 זה עצוב... אני מצטערת שעזבתי.

אני עדין לא מדריכה,hadar
ובנות מהשבט שלי ואני כל הזמן מתכננות מה נעשה כשנהיה בצוות ובין השאר איך נגרום לגאוות תנועה,והשאלה-איך?
מסבירים להם שאנו הכי טוביםדרדקי

[יש שלא יסכימו איתי בנושא] אומרים כמה שאנו טובים וכמה שבני עקיבא זה רע זה אסור[לשיטת 123 אומרים להם שזה אפילו ע"ז] בלי נדר אביא מאמר של הרב קוק בשמונה קבצים סעיף רכח(אני צריך לברר האם הכוונה גם למקרה כזה)

בצלב"א

ע"ז.123

איני חושב שהשיטה האמיתית היא, לבוא ורמוס את האחר; אלא יש צורך להסביר שאנו טובים, וגם האחרים טובים, ושכל עמ"י טוב, אך לחבר'ה שלנו יותר מתאים להיות באריאל ומשם להשפיע על כלל ישראל.
[המזכ"ל עומד על זה שאנו לא יותר טובים, אלא שונים. כולם טובים, ואנו פשוט פועלים בדרך שונה. לפני מס' חודשים התקשרתי אליו, כאשר כואב לי, על שמצד אחד הוא מדבר על זה שאנו לא יותר טובים, אלא פשוט שונים, ומצד שני הוא מבכה על זה שחסר גאווה תנועתית; אמרתי לו שזה לא הולך ביחד. ואז הוא הסביר לי בטוב טעם ודעת כדרכו בקודש].

------

אף-פעם לא אמרתי שיש לומר ח"ו שבנ"ע זו ע"ז. אלא אם שומעים חניכים קטינים השרים זאת, לא צריך לעשות מזה יותר מדי רעש, ואפשר לתת להם לשיר את זה(וכבר באותו מקום פירטנו והסברנו על דרך חשיבתו של הילד הקטן, והשוני שלו מחשיבת הבוגר).

בצ"ל אריאל!

אני חושבתיוכי
שכשלמדריכות יש גאוות תנועה חזקה, והן ממש מראות את זה, החניכות דיי מנסות לחקות אותן... וגם להן נהיית גאוות תנועה, לא מספיק רק לדבר צריך גם לעשות!
עובדים על זהדרדקי

לוקחים חניכים משחקים איתם הרבה ומכניסים להם פחות אידיאלים בזמן הזה, שמים להם מדריך שיהיה איתם גם בכיתה ד ובסופו של דבר גם מדברים איתם על החשיבות של התנועה שלנו[אני בלנ"ד אשב עם כל חניך שלי לפני הכניסה להדרכה לפחות כמה שעות בנושא שהם יכנסו ב"אטרף"]

בצלב"א

דווקאיוכי
אני ממש מרגישה שיש פווול גאוות תנועה, אולי לא בשבטים הקטנים אבל בגדולים בטוח! העובדה שזה ברור להרבה אנשים שלהפגנות וכאלה באים עם חולצתנועה, זה כבר מראה משו, פעם כשתהיי בהפגנה תנסי לספור כמה חולצותנועה של עזרא ובנ"ע את רואה, וכמה של אריאל, ולמרות שאנחנו התנועה הכי קטנה, אצלנו יש הכי הרבה! באמת, נגיד חברות שלי (מבנ"ע)  היו בהלם שהלכתי להפגנה עם חולצתנועה.. ושאלו אותי אם משלמים לי עלזה...
גאוות תנועה.123

תדעו שאנו בתחילת עידן חדש ונפלא, לגבי הגאווה התנועתית. עד לפני מס' שנים מועטות, אפילו לא היו מעיזים לדבר על גאווה תנועתית, לא היה בכלל מושג כזה...

בצ"ל אריאל!

על מה אתם מדברים??דורותי
ואוו, אצלנו בסניף זה מזה שונה יש גאווה חבל"ז זה כאילו וואו להיות באריאל והאמת שזה די ברור שזה בגלל שכל המדריכות אצלנו הופכות את זה לדבר הכי שווה וגם כמובן בגלל שהסניף שלנו הוא די חלק מקהילה..אז אפילו שיש לנו 3 סניפי בנ"ע בעיר- אף אחת לא באמת חושבת ללכת לשם ובוא נאמר שאם פתאום מישהי תגיד שהיא רוצה ללכת לבנ"ע אז היא תהיה השונה ועליה יופעל לחץ חברתי!
אשריכם...hadar
לדעתי,miri

הגאוות תנועה שנידרשת מהשבטים הקטנים יותר שונה מהגאוות תנועה של השבטים הבוגרים...לקטנים צריך לתת שייכות לשבט, למדריכים, לסניף, תנועה? תנועה זה אח"כ...אידאלים של התנועה, זה בקטנה, העיקר שהם יהנו, שיהיה להם כיף, כדי שאחר כך לכדי שיגדלו ימשיכו ויבואו לתנועה ויספגו, ויקבלו, ויתנו, וישפיעו, אה, וגם יתגאו...ואז הם כבר יהיו שרופים, על הסניף, על התנועה.....כן, ככה זה שכקטנים, באים בגלל החברים, בגלל שכיף או בגלל שיש ממתקים.

בציפיה לבניין אריאל. 

שבוע טוב.

גאווה.123

הם גאות בסניף, או גאות בתנועה?

כולן מתכוונות לבוא לחברון עם חולצתנועה?(דהיינו: ביום הראשון של חברון. כי ביום השני הן מסתמא תהיינה במסע חב"ב של התנועה. גם את בטח תוותרי על חברון בגלל הגאווה התנועתית, נכון?...).

בצ"ל אריאל!

למי אתה פונה?miri

אני אמחיש, כשהן בכיתה ואני באה לבקר אותן בהפסקה, חברות שלהן שואלות אותן בבוז  "מה את באריאל?" השאלה הזאת לא באה לומר, מה את תומכת באידאלים של תנועת אריאל? אלא היא באה לומר מה את לא בXXXX? או מה את בסניף אריאל כלומר עם זאתי וזאתי וזאתי ושההיא המדריכה שם?

ואז חניכה שלי עונה בחיוך מאוזן, שכן היא באריאל, וכולה זורחת, והיא עדין לא ירדה לסוף דעתה של "תורת חיים בעוז" ומשמעות ההפרדה, וכו' וכו'...היא עכשיו, גאה בסניף, מה זה גאה? כיף לה, היא נהנת, טוב לה.

אני מקווה שאני לא היחידה שהייתה בסמינריון ושמעה את הדברים האלה, שאנחנו לא תנועת ילדים אלא תנועת נוער, אבל אי אפשר ליפול על נוער (נוער-עם כל מה שמשתמע מזה) ולהגיד לו, שמע יש תנועה , וערכים ותורת חיים בעוז, ושמע יש ערך לתנועת נוער....חוץ ממבט ציני ואצבע מסובבת ליד הרקה לא נקבל כלום.

בציפיה לבניין אריאל!

לדורותי.123

אבל טוב שגם את רשמת(בעיקר אהבתי את המשפט האחרון, "אצבע מסובבת";)

שימי לב לדירוג ההודעה(וכך תדעי למי ההודעה הופנתה).

בצ"ל אריאל!

בוא נאמר את זה ככה!דורותי

שתיראה אותי בהפגנות וכו' עם חולצתנועה אבל זה לא כזה בטוח...ואני רוצה להבהיר פה משהו:

אם אני וחברותיי לצוות לא נצא עם חולצתנועה להפגנות וכדו' זה ממש לא בגלל שאני מתביישת להסתובב עם החולצה!

ממש לא! (זה אפילו מעין גאוות יחידה להסתובב איתה באוטובוס וכולם כה מנסים לראות לאיזה תנועה אני שייכת...)

אם אני לא ילך להפגנה עם חולצתנועה זה יהיה רק בגלל שהיא מעיקה! זה מעצבן להסתובב איתה מפאת חוסר נוחות!

ודבר שני אני חייבת להוסיף שכן, יש לנו הרבה גאוות יחידה! כמובן שאצל החניכות הקטנות זה מתבטא פחות אבל אצל הגדולות רואים את זה יותר גם כי כל הצוות הדרכה טורח לדבר על ההנהלה הארצית ולהזכיר אותם ואם יש מסעות אז תמיד נתקלים ואומרים להם שלום וכו' וכמובן שהחניכות שנמצאות לידך שואלות מי זה? ואז את מסבירה להם שזה "יוסי ורדי   מזכ"ל התנועה" וזה עוד יותר מחבר ואני מאמינה שזה ככה גם בשאר הסניפים פחות או יותר...

התופעה הזו קיימת גם אצלנו בעזרא.משה
עד שהתחלתי לעבוד בערוץ (וגם מעט אחר כך) הייתי מסתובב עם כתובת דוא"ל של עזרא (שאגב, עדיין פעילה - webmaster@ezra.org.il). השאלה הראשונה שנשאלתי היתה לא אחת בידי מי שזיהה את הכתובת היתה  "עזרא ?" ועוד מילה או שתיים תלוי בזהות השואל.

לא משנה כרגע מה עניתי, אבל נראה לי שמקור הבעיה דומה: בנ"ע היא תנועה ענקית. בעיקר בכמות אבל גם בפעילויות מסביב...
אצלנוהודיה

יש פחות גאוות תנועה לצערי...

וזה בגלל שהסניף של בנ"ע הוא גדול מאוד..

בהתחלה אפילו קצת התביישו להיות באריאל. אבל לאט לאט עבדו איתנו על גאוות תנועה ועכשיו אני, בתור מדריכה מאוד משתדלת שתהיה להם גאוות תנועה.  ואני רואה שהן קולטות את זה לאט לאט.. (:

גם אצלנו היה משהו דומהראשון_בנשמ"האחרונה
בשבט זרעים אז המדריך שלהם שאל אותם אם הם רוצים לקנות משהו מהקלוקציה התנועתית (למי שלא יודע יש סידור, חולצה כתומה תנועתית, סיכה, עט עם ברכת המזון וכו'). עכשיו הם ממש שרופים על הסניף.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך