שנה יוצאת, שנה חדשה נכנסת. שנה שעברה עוד הייתי בצבא בזמן הזה... כ"כ הרבה השתנה. כ"כ הרבה.
הרב קוק כותב במאמרי הראיה, במאמר הראשון לר"ה, שיש תקופות. ויש רגעים שבהם מתחלפת תקופה. הוא מדבר על כל מיני סוגי תקופות: שנה שעוברת, תקופה בחייו של אדם, תקופה בחייו של עם.
וכותב שהתחלפות תקופה זה זמן של התחדשות. ע"י גבולות הזמן שיוצרים תקופות, מתאפשר רווח מוסרי: כך אפשר לעשות חשבון על העבר. לזכך אותו מכל הדברים השליליים שהיו, באופן שלא ימשיכו איתנו הלאה ולא ימשיכו להשפיע על חיינו. ומאידך, אחרי ההזדככות, להיות מסוגלים לקבל בצורה בריאה וטהורה יותר את ההשלכות והמשמעויות של כל הדברים הטובים שהיו בעבר, ולהמשיך עם זה הלאה, ולחזק את זה.
אני חושב שהתחלפות של תקופה ממש יוצרת קומה חדשה. "לאסוף" את כל מה שהיה, לכנס, לתת מבט כללי על הכל - "להחזיק ביד" את כל מה שהיה; ולעשות מעבר, מעבר לתקופה חדשה.
אישית, התחלפות השנה הנוכחית היא גם התחלפות תקופה אצלי.
כמה טוב לנו שאנחנו עמו של הקב"ה, והוא הדריך אותנו שהתחלפות של תקופה זה לא סתם משהו נחמד כזה, עם אווירה של התחדשות ועם אפשרויות פתוחות - אלא זמן לתשובה, לחשבון נפש. להתקדשות, להתקרבות אליו.
יהי רצון מלפניו שנצליח באמת לקלוט את כל הרשמים מהשנה שנגמרת ולדעת מה לעשות איתם, ושנצליח למצוא את הכיוונים החדשים שאליהם הוא רוצה שנתפתח, ובאמת לכוון לשם.
אם יש מישהו שנפגע ממני מתישהו, במהלך ההתכתבות בפורומים - כתבתי חריף מדי, כתבתי דעות שכאב לו לשמוע, הצפתי לו דברים שליליים ע"י דברים שכתבתי; או ברמה האישית יותר, שציפה משום-מה להתייחסות כלשהי מצידי ולא קיבל אותה, או להיפך - שלא רצה שאתייחס והתייחסתי, או שכתבתי עליו דברים שלא היה נעים לו שכתבתי;
או בכל צורה אחרת - אני מתנצל מעומק הלב.
ואם איכשהו יש דברים שנשארו אצל מישהו והיה רוצה ללבן - אשמח אם יפנה אלי באישי (אמנם לא מבטיח שאהיה זמין מיד).
[מנוסח בלשון זכר ומכוון לשני המינים]
שנה טובה לכולם, כתיבה וחתימה טובה!

נ.ב. אין בהודעה זו משום הצהרה על חזרה לפורומים - כרגע, לפחות, אינני חוזר. אולי בהמשך.