ונמשיך בפינתינו-שירשורים משעשעים בהשתדלותי
ספרו על הדרך הכי הזויה בה קיבלתם/ן הצעה- ויצאתם/ן!
דרך אתר.danielo

ורגע,זה לא הסוף.

אמא שלה היא זאת שהציעה לי אותה.

וכן,יצאנו.

אמא שלה באתר?!הפי
כןdanielo

אמא שלה צעירה יחסית,התגרשה בגיל צעיר.

מחפשת גם.

גם אליבהשתדלותי
פנה פעם באתר אבא של הבחור.
ולא יצאנו.
ואי ואי זה שירשור רק לאמיציםהפי
ווואאייי. .. ארוךעליו
קיבלתי שיחת טלפון משכן שאמר שיש משהו שרוצה מס לברורים... נתתי. הבחור התקשר לחברה שלי ודיבר איתה וביקש ממנה להציע אותו. ובאותו זמן ידעתי שיש משהו אחר שמברר והייתי בטוחה שזה הוא אבל מהשיחה חברה שלי הבינה שזה אחד ממש לא קשור. ולא הבנו איך הוא הגיע אלי ואליה... ואז התברר שהוא ראה אותי כמה פעמים באיזה מקום, ברר ושיתף את החברותא שלו בזה, והחברותא שאל מי זו, אז הוא אמר פרטים עלי שהוא אסף, והחברותא אמר שאני בדודה של חבר של חבר שלו מישיבה אחרת בכלל..אז הוא התקשר לחבר שלו וביקש את המספר של החבר שיכול לדבר עם החבר של בנדוד שלי והוא ידבר עם שכן שלי שיבדוק אם אני בקטע.... והשכן לא כ"כ היה בקטע לסייע לבחור הזה (האמת שאח"כ הבנתי שהוא היה נשמע נודניק רציני וממש לא מה שאני מחפשת ) אז הוא שאל אותי מי אני רוצה לברורים ונתתי את המספר של חברה שלי והוא ביקש ממנה להציע אותו החלטתי שלא כי היה דבר עקרוני מאד שהוא אמר ואני ממש ממש ההפך. אח"כ ראיתי אותו בעיר של הישיבה שלו וזה היה קורע
וואובעוצמה

חח שניה אני יקרא שוב לא הבנתי כלום!!!הפי
חופשי חחבעוצמה

הזכרת לי את הגששים בהשתדלותי
גרושתו של גרושי מנישואי הראשוניים שמך?גרשוןעליו
חחחח הזכיר לי דווקאבהשתדלותי
אמא שלו, דוד שלה, אח שלו, סבתא שלה

אתם לא משפחה אתם תשבץ!
הממפנונו...
דרך הורה מלווה בטיול שהדרכתי...
דרך שידוכי בית כנסת..אמבא
אם לו יש כיפה ולה יש חצאית - סימן שהם מתאימים..#היגיון של כל קשיש בית כנסת מצוי

קיצור, אותו מתפלל, אפילו לא הכיר אותה אלא את אמא שלה ובקש מהבת מספר טלפון והביא לי את הפתק עם המספר..

(לא נפגשנו אבל היה נחמד לדעת שיש גם אנשים מבוגרים שככה דואגים..)
חחחחחרב מג של מילים

לקראת השנים האחרונות של סבא שלי

הייתה אוסף אותו מהבית כנסת אחרי השיעור גמרא

יום אחד שהגעתי לבית כנסת שמעתי אותו מתלחשש

באידיש עם הגבאי

מפה לשם התברר שהם מדברים על שידוך בשבילי!

בכלל לא הייתי בגיל ולא חשבתי לצאת

זה היה משעשע...

תחליטו אתם מה הזוי יותר..בהשתדלותי
מישהו שלקח אותי טרמפ ולא היה בנינו שום דיבור בדרך, הציע לי אחרי חודש בערך את חבר שלו.
הטרמפ הזה היה סיפור הזוי בפני עצמו..
נסענו דרך ממש ארוכה והוא כמעט נרדם אז החלפתי אותו מאמצע הדרך. בחצי שעה האחרונה של הנסיעה הדלק התחיל לצפצף! הוא היה בלי כסף. לקח לנו מלא זמן למצוא מקום לתדלק ואני שילמתי. עד אז רצו לי סרטים על זה שנתקע באמצע הלילה בשום מקום... בימים שאחרי זה עוד היינו בקשר סביב הכסף שהוא רצה להחזיר לי ואחרי שהוא הוחזר הוא התקשר פתאום בשאלה "את מעוניינת לשמוע הצעה?"
אכשהו יצאנו בסוף.
(ויש לזה גם המשך- זה היה לא קשור ונגמר ישר. אחרי כמה זמן עשיתי שבת אצל חברה ואמא שלה הציעה לי את אותו הבחור... אין לי מושג איך שני אנשים בעולם חשבו עלינו כאופציה )

אשה שעושה עם אמא שלי יוגה הציעה לי מישהו
היא לא הכירה אותי ועד היום אין לי מושג מי זאת..
(יאמר להגנתי ששלחתי את גיסי לראות מי הבחור דנן ולא יצאתי רק על סמך כישורי היוגה שהיא זיהתה באמא שלי שבגינם כנראה חשבה שיתאים לביתה)
חחחחח זה הסיפורdanielo

המנצח הערב !

חחח באמצ טובאלטלנה
דרך מישהו שבכלל לא מכיר אותי....לב טהור:)

בס"ד

אותו איש מתקשר אלינו הביתה.. על המזל שלי אני זו שהרמתי את הטלפון.. והוא שואל איך קוראים לך? כשאנ יעונה לו (במחשבה שבטח תכף הוא יבקש את אחד ההורים) הוא אומר לי שיש לו הצעה ממש טובה בשבילי, בחור חמד ממש, משהו טוב, אין בחורים כאלו היום.. והוא גם תורני וגם לומד ועוד מעט יהיה לו תואר וכו' וכו' וכו'... ואז הוא אומר לי שממש כדאי לי להתחתן איתו ושהוא כבר רואה את החתונה שלנו ושהוא ידפיס לי את ההזמנות ויביא לי הפתעות... קיחצרררר משהו הזוי...

ואין לי מושג למה הסכמתי לצאת.......!!!!!!חושבחושב

וזה באמת היה ממש לא קשור....

לפחות סיפור משעשע יצא מזה....

השירשור המשעשע הבא יכול להיות בנושאשפרינצה
"דרכי זיהוי וסירוב מנומסות להצעות לא קשורות בעליל"
נסיון להתחיל איתי נחשב?גבריאל.ק.צ
עבר עריכה על ידי גבריאל.ק.צ בתאריך ג' בתשרי תשע"ז 08:41
מעשה שהיה כך היה.
ישבתי לבד בטקס מצטיינים של באונ' של כמה חברים.
באמצע הטקס מתיישבת לידי בחורה שעל פניו נראת דתיה וגם עושה רושם נחמד ומדברת איתי.
היא מציגה כרטיס ביקור ואומרת "שלום, אני מהתוכנית היפה והחנון..."
מיותר לציין שלא יצא מזה כלום
לא הבנתיבבושקה
חשבתי שהיא מנסה להתחיל איתיגבריאל.ק.צ

בסוף התברר שהיא רוצה לעשות רייטינג על חשבוני. 

הציעה לך להיות החנון? 😝בבושקה
אני משער שזה מן הסתם הייתה כוונתהגבריאל.ק.צ
עבר עריכה על ידי גבריאל.ק.צ בתאריך ג' בתשרי תשע"ז 18:26

תכלס אני מתאים להגדרה של חנוןגבריאל.ק.צ

חוץ מהציונים עצוב

חחחחחח!!!! :אליפלא

חחחחחחחחמ.ש.ב
לא הכי הזוי אבל...שירה מ.

לא חשבתי על יציאות וחתונה בכלל (הייתי בת 18.5) וסתם כבדרך אגב מישהי שאני לא מכירה שאלה אותי במטבח בעבודה אם אני רוצה לשמוע על מישהו ואמרתי לה לא.. זה היה מישהו מהצוות שלה שכמעט נתקעתי בו במסדרון... כל ההמשך זה הסטוריה אבל אנחנו עומדים להתחתן בעז"ה....

מזל טוב! פסידונית

גם מסיפורים מוזרים יוצא משהו לפעמים

חחחח תודה!!שירה מ.

חיכתי בתחנת אוטבוס.לידי סבתא זקנהזוהרת בטורקיז
מציעה לי את האחיין שלה.
נהג אוטבוס אמר לי שמי שיהיה איתי יזכה בפיס והוא רוצה להכיר לי את הבן שלו
נהגי מוניות מגזימים😒בבושקה
חלוקת תעודות, סוף חמישית, המחנכת הציעה לי את הבן שלה.גפן המתוקה

לא יצאנו.

חמישית!?!?!זוהרת בטורקיז

זה לא אמיתיתפוח יונתן

המום

כן באמת הזוי..גפן המתוקה

הסתכלתי עליה במבט כזההמום

והיא אמרה לי לא לדאוג כי הוא גדול ממני בכמה שנים בוכה/צוחק

אז אמרתי לה שאולי בעוד כמה שנים והיא ביקשה ממני לשמור על קשרננה-בננה

לי הציעו לצאת בכיתה ז'ברווזה

הגובה שלי בילבל את השדכנית

נכתב ע"י ברווז

אבא שלו ראה אותי ברכבתנסיכה בגרביים

לא דיבר איתי, לא שמתי לב אליו בכלל. איכשהו, לא יודעת איך, גילה שאנחנו עובדים באותו משרד ומצא את המספר שלי (משרד ממשלתי גדול), התקשר והציע לי לאכול איתו ארוחת ערב ביחד במשרד (כדי להכיר אותי ולראות אם שייך לבן שלו) אני פחות הייתי בקטע (מביך) אבל בסוף יצאתי עם הבן שלו גם בלי ארוחת היכרות עם האבא .

חחח איזה אבא מצחיק...אביול

הנה- אחד ההזוייםוהריקותי

ערב אחד אני מקבל טלפון מידידה של המשפחה שחברה שלה קפצה אליה לבקר בעיר והיא חושבת  שזה יכול להתאים ומה דעתה שנצא עכשיו ברגע זה כי היא כבר כאן ואני פנוי עכשיו. בקיצור מעבר לשם ומקום מגורים לא נתנה יותר מידי פרטים. אה- והיא הייתה גדולה ממני בכמה שנים. בקיצר תוך כמה דקות יצאתי לדייט.

לא היה קשור. אבל הסיפור סבבה.

וואוו הזוי!על שפת הנחל

ההזוי שליהמטיילת בארץ

הייתי בחתונה של חברה מהיישוב בירושלים ותכננתי לנסוע אם אחד מהאנשים בישוב טרמפ חזור. אחד מחברי החתן מהישיבה ביקש טרמפ לקסם והשכן מהישוב הציע לו. 

אני שרציתי לנסוע מאוחר יותר אז רציתי להחליף טרמפ עם תושב אחר מהישוב. 

השכן שהייתי אמורה לנסוע איתו אז אמר לי ליד הבחור, למה את רוצה להחליף תראי איזה בחור נוסע איתנו. כדאי לך לנסוע איתנו וכך תוכלו לדבר תוך כדי הנסיעה.

הבהרתי לו במהירות שאני אינני רוצה והחלפתי טרמפ.

נו מה הפואנטה?? אפילו לא הסכמתתהפי
טיול בית אבות בכותלעזרא הסופר

חבר שלי התפלל בכותל. כשיצא ראה זקנה עומדת עם שקיות מתחת למדרגות לרובע והציע לה עזרה.

בדרך היא סיפרה לו שהגיעה באופן מאורגן עם בית אבות מעיר אחרת.

כשסיים היא ברכה אותו ואת אשתו וילדיו. חברי אמר שהוא רווק.

הזקנה אמרה מייד - יש אחת שמתנדבת אצלנו והיא מתאימה לך. חברי סרב בנימוס אך הזקנה רודפת אחריו ומוסיפה פרטים - הבחורה מבוגרת ממנו בחמש שנים. בעוד החבר המנומס מנסה להשתחרר ממנה הזקנה אומרת: וואי וואי וואי - הנה היא! ומכריחה אותם לדבר כי לדעתה הם צריכים להתחתן.

הם התחתנו והקימו משפחה לתפארת.

ואו!! מדהים איך הקב"ה מפגיש בין אנשים זוהרת בטורקיז
דייי איזה צחוקיםלשם שבו ואחלמה
וואו. אין לי מילים..כוחות שמימיים
גדולללללל! לייק!נוצת זהב

כל הזקנים והזקנות איכשהו מתערבים ובסוף מתחתנים...

וגם,נוצת זהב

רק בישראל יהיה המושג "בית נאמן בישראל" ..בחיים לא תשמעו "בית נאמן באמריקה" או "בית נאמן בהודו"..

בישראל = בעם ישראלסביון
ולכן לא תשמעי את זה שם...
אומייגד מרגשש!!הפי
מכאן אתה למדdanielo
א.איזו השגחה של השם יתברך.
ב.שווה לעזור לזקנות (:
חחח סיפור ענק.
ואי ואי עכשיו עולה לי כמה זקנות נפנפתיהפי
אבוי.
לא בעזרה!! בהצעות כמובן
יש כאלהdanielo

שפשוט יש להם אינטואציה מדהימה.

שווה שווה לנסות.

מכירה זוג שהכיר כך:המוזרה

אמא שלה ישבה בברית, אישה לא מוכרת שישבה בשולחן ליד באה לקחת מהם תחומוס, ושמעה אותה אומרת שיש לה בת בשידוכים, מיד היא הציעה את הנכד שלה.

בחור חרדי.

הבחורה בכלל הייתה מסורתיה.

איכשהו הם נפגשו והתחתנו...

חחח יש לי...אביול

יום אחד אני מקבלת שיחה ממספר לא מזוהה. לא עניתי.הוא המשיך להתקשר (אח"כ הבנתי שזאת היא). שלחתי לה הודעה- מי זה? והיא אמרה שהיא זוכרת אותי מסמינריון הדרכה שהיינו ביחד (לפני יותר מחמש שנים!!!) והיא רוצה להציע לי מישהו.

הפלא בכל הסיפור, שיצאתי איתו ובאמת היה מקום להתאמה...

חכו עד שתשמעו את שליצמר גפן מתוק

לאמא שלי יש פאנית. (זו שמסרקת לה את הפאות..)

לפאנית יש מחותן (הבן שלו התחתן עם הבת של הפאנית) 

אשתו של המחותן נפטרה, אבל בנתיים הוא התחתן בשנית. 

אתם עוד עוקבים?

יצאתי עם הבן של אשתו השנייה של המחותן ....

לא, זה ענק. ענק.בדרך אל האושר
לגמרי חחחחצמר גפן מתוק

בתה של גרושתי הגרושה מגירושי השלישיים. מה שמך? גרשוןותן טל
זה גדול כל כך!יוני
לא יצא לפועל אבל...בדרך אל האושר
כבר היו פה כמה שכתבו אז אני מרשה לעצמי גם.

המרצה של באוניברסיטה כתב לי על מבחן שחזר אליי: "יש לי הצעה מעניינת בשבילך, אם זה רלוונטי פני אליי בבקשה", וצירף את מס' הפלאפון שלו.
לא בדיוק הבנתי למה הוא מתכוון, והסתבר שהוא רצה להציע לי בחור, סטודנט שלו מקורס אחר... וזה היה אחרי שהוא כבר הציע לבחור, כולל פרטים עליי!

מפה לשם, לא רציתי עדיין לצאת...
איזה באסה בשבילופסידונית

גדול!בהשתדלותי
איזה מרצה תותח
חחחחחשירה מ.

איזה מרצה מדליקאהבה בתענוגים
הדבר הכי הזוי ששמעתימשפחת הדובים
קפץ..משפחת הדובים
בת שרות עם ילדים עם פיגור.
הילדה עם הפיגור כל הזמן אמרה לה את חייבת להכיר את אח שלי הוא צדיק כמוך!!
כמובן שהבחורה צחקה וכו... אבל הבת שגעה את הבת שרות ואת אמא שלה שאח שלה צריך להכיר את הבת שרות
הבחורה התקשרה לילדה לאחל חג שמח והיא הביאה את הטלפון לאמא שלה
האמא שאלה אותה אם מוכנה להכיר את הבן שלה שינסו כדי שהילדה תרד מהם כבר
האמא גם בקשה מהבן שיעשה לה טובה ויכיר אותה כדי שהבת תפסיק לשגע אותם על הבחורה..
הקיצר הוא עשה טובה ויצא עם הבחורה
וב"ה הם בדרך לחתונה😍
מדהים! ממש מרגש!אדם נוף מורשתו
ואוו מדהים ! אין עוד מלבדוו :-*מחייכת =)
וואי חזקקק!אביול

יאוו הרסתם אותי פה מזה זה מדהיםםם!!!!הפי
זה באמת מרגש!!! מזל טוב!!נוצת זהב

האמת שאחרי שקראתי פהשיר לצפון
שלי לא כזה הזוי, וגם לא בדיוק הצעה - אבל עדיין משעשע בהחלט:
לפני שנתיים ומשהו תפסנו קו ליד יישוב כלשהו (נחסוך בפרטים שמא...), הימים ימי המונדיאל, והלכתי יחד עם חבר מהפלוגה לקנות דברים במכולת לעל האש שעשינו בערב. בתור לקופה (כמובן שאני עם מדים והכל) פונה אליי מישהי ושואלת אם אני משרת בצנחנים. עניתי לה שכן, היא שאלה מאיזה גדוד, וכשאמרתי היא התלהבה וסיפרה לי שאבא שלה היה מג"ד בגדוד שלי פעם. מגניב ונחמד לנו, ובלי ששמנו לב השיחה מעכבת את התור, והקופאית אומרת לנו:" אולי תעזרי לו להכניס את הדברים לשקיות במקום להפריע לו?" ואני כולי "לא לא, את לא מפריעה" וכו'. נפרדו דרכינו.
בשבת קפצנו להתפלל בבית כנסת שם (בשביל המניין וההזמנות לארוחה ) וביציאה אני פוגש אותה שוב, שואל אותה מה נשמע וכו'. היא הזמינה אותי לארוחה אצלם אבל משפחה אחרת הקדימה אותה (והאמת שדי מפחיד לאכול אצל מג"ד לשעבר), התנצלתי וחשבתי שפה נגמר הסיפור, כי שבועיים אחר כך עזבנו את הקו ועלינו לאימון.
ברגילה שבין האימון לקו יצאתי לטיול בצפון, ובדרך למעיין נדמה לי שאני מזהה אותה מרחוק, אבל בשיא הרצינות חשבתי שאין סיכוי שזאת היא שוב. מתברר שזו אכן הייתה היא...אז אמרתי "פעם שלישית גלידה" , שיחה נחמדה שוב, וכן הלאה. אחר כך השגתי מחבר את המספר שלה (סיפור ארוך בפני עצמו...) ושלחתי לה הודעה מתי אנחנו מתכוונים לקבוע לאכול את הגלידה המובטחת...
מפה לשם, התברר שחוץ מזה שהיא קטנה ממני ב-3 וחצי שנים (הייתה שמינסטית כשהייתי חייל), אנחנו גם די בכיוונים שונים. אבל אחלה של סיפור לספר לנכדים (הלא-משותפים...😅).
מי יודע? אולי הם כן יהיו משותפים? שאלה לי.
ואו ממש יפה! עברו שנתייםזוהרת בטורקיז

מה שאומר שהיא שנה שנייה של שירות,או סיימה,אולי יש מצב לנסות שוב?

אולי הכיוונים נהפכו דומים

נראה לי נורא רומנטי לחשוב שכןשיר לצפון
אבל זה היה כל כך מזמן ובאמת שהפער היה רציני, בעיקר מבחינה דתית...הייתה הרבה הרבה פחות דוסה ממני. אז...לא נראה לי שזה יקרה, ולא ממש מפריע לי
אוווףף סיפור יפה...למה הרסתם?!! חחחאלטלנה
דרך הערוץ אביגיל.
@המצב חסה
מממרב מג של מילים

מישהי שראתה שיר שפירסמתי כאן והתלהבה.

לא כזה הזוי

דווקא היה חמוד...

והיה מישהי שסוגשל שידכתי לעצמי דרך צד ג' שהיה אני

זה היה משעשע...

לא הבנתי, הצד ג' זה פצלש שלך בעצם?יוני
חחחחח השני מצחיקאהבה בתענוגים
הצעה באמצע דייט124816

ישבתי עם בחור בדייט ראשון.

אחרי כחצי שעה של פגישה היה שקט ואני שמה לב שהבחור שקוע בהרהורים.

לאחר כמה דקות הבחור אומר לי : "יש לי חבר שממש מתאים לך...".

חחחחחח יאווו !! ממש פאדיחההפי
אתם מפתיעים מהודעה להודעה!בהשתדלותי
לא נכוןןןן. הוא לא נורמליבדרך אל האושר
הזיהיוני
חחח...טווווב ! אז יצאת עם החבר ? ;)מחייכת =)
חחחח וואי מה הייתי עושה אםאהבה בתענוגים
היו אומרים לי דבר כזה. אין לי רעיון אפילו.
למרות שזה משפט שמתאים לי להגיד
מה? למה מוזר? במקום למרוח את הזמן בדייטאמבא
זה יכול להועיל לשני הצדדים..

(לא שהייתי עושה את זה, אבל זה לא כזה הזוי..)
לא אמרתי שזה מוזר אהבה בתענוגים
אם כבר, אני חושבת שזה חסר טאקט, ולפעמים עלול להיות גם חסר רגישות.
אם באמת מנסים למצוא התאמה ואין שום קשרמחייכת =)
אז להקדים ולהגיד שנראה שאין התאמה , ושאם היא רוצה יש לו הצעה בשבילה שכן נררת מתאימה..

זה נראה לי אחלה. זה להעמיד את הדברים במקום הנכון, וזה גם ברגישות..
למה הזוי?!נוצת זהב

לאחותי זה גם קרה...באחת הפגישות הבחור אמר לה שמעי אני ואת זה לא אותו סגנון (וכמובן שגם היא הרגישה בזה..) וישיש לו מישהו להכיר לה..והם באמת הכירו...כיום יש להם שני ילדים שאני שומרת עליהם כרגע...

אויש הזוי..אבל חמוד מצידואלטלנה
אני מכירה זוגאביול

שהיו באותו בסיס בצבא.

אחד מהחברים שלו אמר לו- "וואלה, יש באוהל השני מישהי דתייה. אתה דתי והיא דתייה- למה שלא תתחתנו?"

ובאמת, הם נשואים עם ילדים... 

חחחחח איזו מחשבה תמימהdanielo

ויפה.

טוב נו, עבד להם ב"ה (:

אין כל כך.ותן טל
אלא אם כן רמיזה עבה מצידה בפייסבוק נחשבת. ואז כן יש...אבל רק בדיעבד גיליץי שזאת הייתה רמיזה מבחינתה. בנים ל-א מבינים רמזים, בנות. תבינו את זה!

(אבךל כאמור כן יצאנו בסוף פשוט כי ממש אזרתי אומץ מה שלא הכי אופייני לי)
התקשרה אלי אחתהשאלה.
והתחילה לתחקר אותי. מי אני. מלחיצה כזאת
בסוף השיחה היא אומרת לי שאני מתאימה בול לבן שלה, ושהיא שידכה את עשרת ילדיה והיא יודעת על מה היא מדברת

אז לא. לא יצאתי איתו. נחרדתי מהרעיון שתהיה לי חמות ככ שתלטנית אמאלה
מישהו שלא מכיר את שנינותנו לגדול בשקט
יום אחד אני מקבלת טלפון ממישהו שאני לא מכירה, "ראיתי אותך ב... (מקום העבודה שלי) וחשבתי על שידוך בשבילך. מה את אומרת?"

זה בנ"א שבחיים לא ידעתי על קיומו, אין לי מושג איך הוא השיג את המספר שלי, ומסתבר שכנראה הבחור גם לא ממש מכיר אותו...

בסוף יצאנו. לא היה שייך בכלל...
חברה שלי...הכי בעולם
הן היו כמה בנות שהכינו סרט לחתונה של חברה... היא הציגה את הכלה, ואת החתן הציג חבר של החתן, אחד מבין שתי חברים שהתנדבו לשתף פעולה בסרט..
לכו תבינו! במקום להסריט הם נהיו חברים ובע"ה מתחתנים עוד חודש...
נראלי יש כמה מעניינותחוזרת
חוץ מהרגילים (פורום. יזמתי דרך צד ג בפורום- והתחתנתי)
היו כמה דרך משהו שהרמתי:
1. היה מדבר איתי שעות על דברים לא קשורים לפרוייקט. ובאיזשהו שלב הציע לי לצאת. וכל פגישה שקבענו הוא הבריז, באיזשהו שלב אמרתי לו שעד שהוא לא מחליט שהוא רציני- אין לו מה לדבר איתי מעבר לטכני (הפרוייקט היה בעיצומו). חוזר אלי אחרי כמה ימים שהוא רציני והציע להפגש. הפעם הייתי יותר חכמה ונשארתי בבית עד שהוא שלח שבסוף לא. ואז אמרתי לו שהוא לא רציני וסיימנו. (כשיצאתי עם הבחור הבא הוא התחיל שוב לשלוח הודעות... אני חושבת שההתכתבות איתי היתה הדרך שלו להעביר את הזמן)
2. כמה ימים אחר כך. הגיע תשעה באב. בין הזמנים. ועוד בחור התחיל להתכתב איתי יותר כשהוא חושב שאני גבר. העניינים היו טכניים יחסית ולא היתה לי סיבה להעמיד אותו על טעותו (לא כתבתי בלשון זכר כמובן. אבל לרוב גם לא בלשון נקבה). עד שהוא הציע שנדבר על נושא שקצת מסובך להתכתב עליו. כתבתי שאין בעיה. אבל שידע שאני בת (היו עוד כאלה שהתכתבתי איתם ככה). אחקרי זמן קצת ארוך של שקט הוא כתב שסבה ומתי נח לי לדבר. דיברנו אחרי חצי שעה בערך למשך שעה. כל השיחה טכנית על הנושא המתוכנן. אחכ המשכנו להתכתב ואחרי קצת יותר מחודש של ההתכתבות הוא הציע לי לאחר רמזוזים לצאת.
אחרי החודש דיבורים נפגשנו עוד 6-7 חודשים.
3. חודש אחרי שחתכתי עם מספר 2. לא רציתי עדיין לצאת. ארגנתי משהו של חלוקת תהלים. ובקשו ממני לשלוח הודעה למספר מסויים. מיד מתקשרים אלי. בדיוק הייתי בנהיגה. ושואלים אותי למה שלחתי הודעה. לא שיש בעיה וכו. עניתי מתוך הבנה שזה המספר שבקשו שאשלח הודעה שבקשו ממני. (בסוף השיחה גיליתי שלא שלחתי שום הודעה למספר הזה. אלא הוא שלח לי הלכה יומית באותו יום...) קיצור. בשיחה הוא התעקש שנצא. סירבתי. חפר לי ברמה של יותר מ30 הודעות בחצי שעה. בסוף אמרתי שיש לי יום אחכ גם ככה כמה שעות פנויות בלי מה לעשות בדיוק כשהוא יכול אז נפגשנו כשדאגתי שחברה שלי תהיה בסביבה... היה מדובר בבחור הזוי שכל סיכוי לקשר כמובן לא היה קיים. חתכנו מיד אחרי הפגישה... (נדמה לי שכתבתי פעם את הסיפור... אולי לכמה במסרש) ואחכ הוא שאל אם יש לי חברה בשבילו. כמובן שלא!
אחד מגניב..nana
שמעתי סיפור ( מכירה את האנשים )
על מישהי ששלחה שאלה הלכתית לרב.. אך טעתה במספר שהגיע לבחור אחר.. והוא ענה לה תשובה.. אך אמר לה שכנראה יש טעות במספר.. הם דיברו.. ( וגם גילה שמדובר בבת..) מפה לשם הם נשואים..
מגניב שנשלחה ההודעה דווקא אליו.. דתי דתיה בגיל המתאים..
כמה הזויים יש בימינו!!נוצת זהב

נואשמטורלל...לצערי מכירה הרבה כאלה

לצערך? פסידונית

כן. כי יש נואשים ממש מלחיצים בקטע מלחיץ ביותר!נוצת זהב

כן אבל...פסידונית

זה מעניין

כשזה מגיע במנות קצובות כמובן.

אם זה כל כך מעניין אז שמעי את הסיפורים הבאים: (קצת ארוך)נוצת זהב

(ואני כולה בת 16 וחצי) ..יצאתי מהקוסמטיקאית שלי והיא גם יצאה איתי תוך כדי שאני משלמת לה ניגש אלי איזה בחור ומבקש שיחת טלפון...נתתי ותוך די הוא ממלמל "זה המספר של רמי לוי נכון?" לא עניתי כי לא הבנת מה הוא רוצה...ואז הוא ניתק והתרחק קצת...ואז הקוסמטיקאית שלי הסתכלה עליו והסתכלנו על המספר שלא היה נראה כמו המספר של רמי לוי..( 058....) ואז היא אומרת לי קצת בקול רם עד שהוא שמע..'את מפגרת?? הוא רצה את המספר שלך כדי להתחיל איתך'... ואני מזה נלחצתי אז שמרתי את המספר שלו..והוא הסתכל צחק צחוק משוגע והמשיך...כעבור כמה ימים קיבלתי טלפון ממספר לא מזוהה (את של ההוא שמרתי תחת השם *בייביסיטר מטורף* )ועניתי..הוא הזדהה בתור חבר של ההוא מרמי לוי.....זה היה מלחיץ...הייתי צריכה לאיים עליו עם משטרה עד שהוא עזב אותי...סיוט!!

ועוד סיפור....

בזמנו כשהיה לי וואטצאפ והידרדרתי למקומות לא טובים  (בנים וזה..) אז הלכתי בתחנה מרכזית תוך כדי שאני מתכתבת עם משהו ואני מסתכלת למי שממולי ועל הפרופיל של מי שאני מתכתבת איתו-זה היה אותו אחד!! נבהלתי(כי לא רציתי למרות הכל להפגש עם בנים) ומהבהלה רצתי כמו מטורפת...עד שהו השיג אותי..עלה עליי אמר שלום שחום נרגע ונגמר הסיפור....תוך כדי השלום שחום שלו מפה לשם הבנתי שהוא בן 14.5 כשהוא נראה בן 18+ אם לא יותר...כעבור שנה שכבר ב"ה עזבתי את כל השטויות (במשך השנה ראיתי אותו עוד כמה פעמים והוא ניסה ליצור שיחה אבל אני התעלמתי בשל התחזקותי) כעבור שנה- ההיתי בדודא לפיצה והוא גם היה שם עם חברים שלו ואז הא ניגש ואמר לי "תודה!!" אמרתי לו "על מה בדיוק?" והוא ענה "על שסידרת לארון את שירה..זה יפה מצידך".. לא הבנתי מה הוא רוצה?! מי זה אהרון? מי זו שירה?...ואז אמרתי לו "אין לי מושג על מה אתה מדבר".... ואז הוא עמד מולי והסתכל עליי ואמר לי "התגעגתי אלייך..שוב תודה! ".....ואז חבר שלו לקח לו את היד והם התחילו לצאת החוצה והחבר שלו אומר לו 'מנסה להתחיל איתה אה??!..' וההוא ענה" כבר שנה אני מנסה ...קשה להשגה זאתי עזוב התייאשתי"..

אחרי שנה הוא נזכר להתיאש...

אם לא נואשים אז מה זה?? חח

וואו. מטורפים.פסידונית

ונואשים...נוצת זהב

מטורללצוחק

למה רק אני לא פוגש הזויים?!רב מג של מילים

באלי גם לצאת פעם עם מישהי הזויה

אבל אולי אני מספיק הזוי בשביל שנינו...

תשמח על זה שאתה לא יוצא עם הזויות...אביול

מה אתה צריך את הבזבוז זמן הזה?

כי זה מעניין...רב מג של מילים
לפחות שיהיה סיפור טוב

ומיודע אולי דווקא מתאימה לי אחת הזויה...
לא יודעת אם נחשבכוחות שמימיים
הפעם הראשונה שקיבלתי הצעה הייתה בערב אחד שהייתי מאוד עסוקה.
לא ציפיתי לזה עדיין ושום דבר לא הכין אותי לזה.
הייתי באמצע עיסוק שלא אפשר לי לענות לטלפון שמשום מה לא הפסיק לצלצל. מספר לא מוכר.
לבסוף שלחתי הודעה שאוכל לדבר בעשר בערב. העיסוק התארך מעבר לצפי והטלפון המשיך לרטוט.
שלחתי עוד הודעה על האיחור אך בשלב מסויים סקרנותי גברה ויצאתי החוצה לדבר. הסברתי שאני באמצע משהו חשוב מאוד וכנראה אוכל לדבר רק בחצות.
הטלפון המתין בסבלנות וב00:00 רטט בצייטנות ובעקשנות אעפ שההתנהלויות המשיכו עם צפי של חצי שעה.
ריחמתי על האישה הסבלנית שהתעקשה לדבר איתי ,עצרתי את עיסוקיי החשובים ויצאתי החוצה לדבר.
האמת ,שלא הצלחתי להשחיל הברה אחת.
האישה הציגה את עצמה ,(לדעתי היא דמות מוכרת)
הסבירה לי מאיפה היא שמעה עליי (מכרה)
ולאחר מכן הסבירה לי שהיא ממש מחפשת מישהי בנרות עבור קרוב משפחה שלה.
הקשבתי לה בסבלנות ,מתפלאה איך היא סומכת עליי כ"כ שאדע לכוון אותה.
תוך שהיא מפרטת את מידותיו הנעלות (באמת!) ואת עיסוקו הנעלה (באמת!) ועל משפחתו וכמות אחיו ואחיותיו,מטרותיו שאיפותיו ייעודו רצונותיו תכונותיו מראהו ועוד כהנה וכהנה במשך כעשרים דקות רצופות ללא יכולת שלי להשחיל מילה חוץ מקולות התרשמות והתפעלות ,
אני מנסה להתאים לי בראש מישהי מחברותיי עבורו.
היה נראה לי שמצאתי,לכן שאלתי אותה עוד כמה שאלות,
עד שלבסוף כשנהיה קצת שקט, וכשהיא שאלה אותי מה אני אומרת,
בתמימותי השבתי לה שיש לי בראש מישהי רק שאני צריכה לשאול אותה. התכוונתי אפילו לתת לה את המספר שלה אבל הזעקות שלה קטעו את החוט שלי -----

לא ! מה פתאום !!התכוונתי להציע אותו *לך*!

אתם כמובן יכולים רק לדמיין את עוצמת ההלם שחוויתי
אחרי שהקשבתי לה דקות ארוכות בלי לקשר את כל השיחה אליי...
בנוסף ,כל השיחה הוא היה נשמע באמת בחור זהב אבל היה פרמטר עיקרי שהרתיע אותי במיוחד.
בהחלטיות רבה השבתי לה בשלילה בלי להתלבט לרגע תוך שהיא מסרבת לשמוע ממני הצעות על חברות.
חזרתי הלומת לב וסמוקה.. ומבולבלת
היום זה מצחיק אותי איך התרגשתי מזה אבל זאת הייתה הצעה רצינית ראשונה
(ובמאמר מוסגר אוסיף שאני נשואה כיום בס"ד להצעה הראשונה "הלא רצינית" שלי שהייתה באמת הראשונה אבל זה כבר סיפור אחר ולא לכאן)

שרשור משעשע..

עכשיו גם י הזויות..לא רק הזוייםנוצת זהב

רשמת כאן איך הכרת את בעלך!! יותר שווה! כמעין הנובע
דווקא לא רשמתי כוחות שמימיים
רשמת! מזמן מזמןכמעין הנובע
אה..רשמתי רק חלק יפה לך ! כוחות שמימיים
כן אני מהזוכרים כמעין הנובע
יצאתי עם בן דוד שלילמה לי
:-O רציני???????אליפלא

שדכן אחד הציעלמה לי
בלי לדעת שהוא בן דוד שלי וזה היה מצחיק... יצאנו דייט אחד.
אין מצב!!! שניה, יצאת איתו אחרי שידעת שמדובר בו???אליפלא

לא כזה הזוירב מג של מילים

יש בני דודים שגם נשואים.

קוראים לך ליבי ולו עקיבא?עוזיהו
הייתי בהלוויה של מישהו שנפטר ואז בשבעה אח שלו זיהה אותיאליפלא

מההלוויה וביקש מאחותו שתשדך בנינו! שלושה ימים אחרי שאח שלו נפטר!המום

אני כולי באה בוכה לשבעה מהאירוע המפתיע והמצער הזה וזה מה שקידם את פניי... אנשים הזויים בחיי...

שרשור מצחיקdora
רק שהרבה ענו פה לא לפי השאלה..
צריך גם הצעה הזויה וגם לצאת איתה!!
הזויות יש לכל הבנות... אבל המנצחות הן אלו שיצאו.
(אני לא מנצחת)
הייתי בדייט עם מישהירב מג של מילים

היא החליטה לחתוך והחלטנו לסיים אתזה יפה

אז עשינו מין דייט סיכום כזה

והיינו ברכבת הקלה ודיברנו והייתה לי ממש חשובה השיחה הזאת,כי זה היה קשר מאוד 

משמעותי מבחינתי וידעתי שכנראה שלא נפגש יותר

פתאום פונים אלינו שתי בנות ושואלות אותנו על החולצה שלבשתי

(למי שמכיר- הייתה לי את החולצת נוג"ה)

עניתי להם ממש בקוצר רוח כי היינו באמצע שיחה

וממש לא היה לי כוח אליהם כי רציתי לנצל כל רגע

אבל זאותי שהייתה איתי דיברה איתם והסבירה להם בפירוט ונחמדות

עברו כמה חודשים

אנחנו נפרדנו בנתיים

ונחשו עם מי התחלתי לצאת...

עם הזאת של החולצת נוגה?הפי
קצת מוזר אבל אוקיהפי
נעע לא מוזררב מג של מילים
סתם הזוי
ממש(:הפי
נו..הינה הזויה לאוסף...נוצת זהב

תחפש בה משהו הזוי וקיבלת הזויה לאוסף..

דווקא זה היה הקשרים היוץר רצינים שלירב מג של מילים
קח איזה קשר של משהי בקטנהנוצת זהב

בגלל שזה 'בקטנה' אז אתה תמצא משהו הזוי אצלה..בדוק!

סיפור על סבתא שלי:בי.ג
כשסבתא שלי יצאה לדייט (כמובן שלא היו אז פלאפונים)
אז היא קבעה עם בחור אחד ונפגשו פגישה אחת. בסוף הפגישה הם קבעו להפגש שוב במקום מסוים ובשעה מסוימת. לפני הפגישה סבתא שלי התלבטה מה לעשות כי היא חשבה שהם לא כל כך מתאימים אבל לא היתה לה אפשרות לדבר עם הבחור ולהגיד שהיא לא באה, אז היא החליטה לבוא לפגישה ורק אז להגיד לו שהיא לא רוצה להמשיך. היא הגיעה למקום וחיכתה לבחור. אחרי כמה זמן שהוא לא הגיעה והיא כבר התלבטה אם ללכת, הגיע בחור אחר ושאל לשמה ואם היא מחכה לבחור ההוא. היא ענתה שכן אז הבחור אמר לה שהוא חבר שלו והבחור הקודם לא רוצה להפגש איתה אז הוא שלך אותו שיפגש איתה במקומו... ומי היה הבחור השני?
סבא שלי!
חחח חמוד ביותראלטלנה
ע-נ-ק-!בדרך אל האושר
כמה טוב שלא היו אז פלאפונים... 😅
יאא...מגניב!נוצת זהב

חחחחח ענקdanielo

הוא החליט שלא מתאים לו

ושלח לה חתן.

בהחלט עסקה שווה.

:O חחח! אדיר!!אליפלא

בהתחלה הייתה צריכה לכעוס על אותו אחד אבל בסוף -לשלם שדכנות!ותן טל
חחח זה כזה סיפור סבתא...אביול

נזכרתי בעוד הצעה משעשעתבהשתדלותי
מתווכת דירות באה להראות את הדירה שאני שוכרת,
אחרי שהבודקים יצאו היא נשארה והתחילה לספר לי על אחיין שלה. לא יצאנו.
(אגב הוא קורא כאן. הי )
איך את יודעת שהוא כאן?צריך עיון
אמממבהשתדלותיאחרונה
לא
שלא תדטו מצרותמ.ש.ב
הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

יש הרבה סוגי חכמה בואי תדייקי במה את מרגישההפי
את הפער
ידע עולם, הבנה רגילה, יכולת לימודית.רקשאלה12
אני חושבת שאם זה דבר שאת שמה על דגשהפי

וזה חשוב לך .

וזה מערער לך על דברים אחרים שאת אוהבת בו

זה חשוב לשים לב .

בסוף האישה צריכה להסתכל על בעלה ולחשוב ואי זכיתי. מתוך כך תצמח זוגיות שהיא בריאה הוא ירגיש שאת פשוט מעריכה אותו וגבר שמרגיש הערכה מאשתו זה גבר שהוא חתיכת גבר וזה זכייה בלוטו 

את ממש צודקתרקשאלה12

הבעיה היא שאני לא יודעת עד כמה זה מערער או לא מערער

ולא בא לי להמשיך לצאת תקופה ארוכה ואולי גם להתאהב בטעות ואז יהיה לי קשה לפעול באופן ריאלי.

השאלה היא כנראה מה בעצם הסיכוינקדימון
כמו שאת מכירה את עצמך, מה יותר סביר שתהיה התגובה שלך והיחס שלך בעוד תקופה?

מפריע לך שהוא כנראה פחות חכם כי יש לך תפיסה על חכמים או כי יש לך תפיסה על גברים ותפקידם בזוגיות? 

יש לי תפיסה על חכמים יותררקשאלה12

אבל בתור חברה הוא יכל להיות לי ממש סבבה,

כי מחברה אני לא מצפה למשהו משמעותי מעבר לבת שיחה כיפית נחמדה וכו' וכו'

בתור בעל אני מצפה למישהו שיהיה יותר דומה לי ומוכשר/ חכם לפחות כמוני

לא להמשיךפשוט אני..

לא כי הוא פחות חכם ממך,

ולא כי אין נושאים שבהם חכמתו עולה על שלך,

אלא כי העובדה שזה מה שאת חושבת עליו - אומרת לדעתי ששום דבר טוב לא ייצא מזה.

אם תיפרדו אז תיפרדו,

ואם תישארו אז את תמיד תרגישי התנשאות כלפיו, או שתרגישי שאת עשית לו טובה שהתחתנת איתו, או שבעוד כמה שנים תראי מישהו גאון בעבודה ותגידי לעצמך ''אוף למה התפשרתי'' בצירוף קנאה קלה.

אהבתי את הגישה, תודה!רקשאלה12

באמת זה החשש שלי, שלא אעריך אותו מספיק ואתבאס כל פעם שמישהו קרוב אלי מצליח ובעלי לא...

..אני:)))))

הדברים שאמרת הם לא הדברים הנכונים שצריך להסתכל עליהם כדי לדעת אם להמשיך או לא.

היא יכולה לחשוב שהוא פחות חכם ממנה כי זה נכון עובדתית ועדיין להרגיש שיש לו הרבה דברים לתרום לה, הרבה איכויות שלא קשורות בהכרח לרמת משכל שלו. 

השוואות תמיד יכולות לקרות גם אם מתחתנים עם האדם שלא היה לנו שום ספקות לגביו בשעת ההחלטה, כי אף אחד לא מושלם וכי תמיד יהיו יותר טובים.

אני זוכרנקדימון

שהשף מושיק רוט אמר פעם בבכי נרגש שאישתו (קוראים לה שירן) היא האדם שעושה את מושיק אדם טוב יותר בחיים, בעבודה, בזוגיות, במשפחה.

אני לא יודע אם אעמוד בזה בעצמי, אבל אני עדיין חושב שזו תובנה חזקה מאוד.

מה זה אומר?רקשאלה12

בסוף זו עבודה שעושים עם מי שבוחרים להתחתן איתו, לא?

לא עם כל מדויט רנדומלי...

את צודקת לגמריהפי
המדויט הוא עדיין בבדיקה הוא אופציה הוא לא חובה . 
נכון, אני חושבת שההערכה מתחילה בדייט עם אותו בחורנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:34

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:24

שיודע שמעריכים אותו על מה שהוא, מעצם היותו.  לא רק אם הוא יודע שפות/ מתמטיקה/ כללי....

שאדם מקלף רגע את כל הידע/ חכמה/ כשרונות

הוא מגלה את היסוד הראשוני שלו, ונראה לי שרק על זה לבד , יש מה להעריך .

הערכה כנה, חיוך אמיתי, מציאת חן אמיתית, מסוגלת להביא אדם לגבהים שלא חשב!! 

ואם אפילו על הראשונות בעייתי להעריך

אולי על האינטלגנציה הלימודית/שכלית/ אחרת יהיה קושי נוסף שאולי  או וודאי שישליך על יסוד האמת של החיים המשותפים. 

תחשבי על רבי עקיבא. רועה צאן  ראתה הו רחל שהוא צנוע ומעוּלה ובזכות שתי המעלות שהעריכה בו, נישאו. ההערכה התמידית גרמה לו להיות גדול הדור! 

אפשר לקחת את זה כדוגמא לזה שהערכה אמיתית, תורמת לביטחון העצמי וממילא למיצוי השאיפות לא משנה באיזה תחום. נתינה הדדית, כבוד והערכה תמידית- הדדית, יכולים לטפח את בני הזוג ולתרום הרבה מאד לשלום הבית ביניהם,  ולברכה בעקבותיו.

אני חושב שזה מבט על איכות לעומת כמותנקדימון

אבל קודם כל חשוב לי להבהיר שאני לא מזלזל באף אספקט שמישהו או מישהי רואים כמשמעותי בעיניהם. להיפך, דווקא בגלל שאני יודע שהחוכמה של הצד השני חשובה לי ומאוד, אז אני מניח גם את התובנה הזו של מושיק.

בעצם לא היה אכפת לו, כביכול, אם היא חכמה או יפה או עשירה או חברותית וכדומה (למרות שברור שיש לו עניין גם בדברים כאלה, אבל המבט הגדול הוא אחר). כשהוא רואה אותה הוא רואה מישהי עם איכות מוסרית עמוקה שמשפיעה עליו. הקשר שהוא מתאר הוא ברכה לא בגלל מה שהיא נותנת לו אלא בגלל מה שזה גורם לו להוציא מעצמו.

אבל זו באמת מעלה אדירה שאני לא בטוח שכולם מסוגלים לה, גם לא אני. אבל זה חזון יפה.

ברמה הטכנית, אני חושב שייתכן ופשוט-אני צודק. בטח אם זה דבר שבשורה התחתונה יביא לידי זילזול קבוע בו. בית אמור להיות מקום מוגן, שלפחות בו אפשר לקבל קצת כבוד קיומי (בין היתר). אם זה לא יקרה אז מלכתחילה זה נישואי אסון.

וואו, מדהים.רקשאלה12

מקווה שלפחות בתור נשואה אגיע למעלה הזו

אם אתמחפשת111

מעריכה אותו בכל זאת על שאר הדברים הטובים שיש בו- אין בעיה

אבל אם זה גורם לך לחוסר הערכה- בעיניי יש פה בעיה

אני לא מעריכה ברמה של הערצה כל כך מהר אנשיםרקשאלה12

אני לא מכירה אותו מידי לעומק

אם הקשר יעמיק ויתפתח אוכל לדעת אם אני מעריכה אותו על דברים אחרים ואם הרמה השכלית מפריעה לי

אבל זה בעייתי  לי מ2 סיבות:

1) אין בי רצון לצאת עם בחור תקופה ארוכה ואז להוריד, זה רק מכניס אותי לתסביכים וכשהקשר עמוק קשה יותר להיפרד.

2) אם אתאהב בו אז לא יפריע לי, אבל אחרי תקופה מהחתונה כשההתרגשות והנצנצים טיפה יורדים זה יוכל להפריע לי.

רק אם ההבדל קיצוני שקשה לכם לנהל שיחארץ השוקולד
עד כדי כך?רקשאלה12

לא קיצוני ברמה כזאת.

לא קיצוני בכלל.

אבל כן פער קיים

..אני:)))))

זה תלוי בעיקר בך.

עד כמה זה חשוב לך? עד כמה זה קריטי? האם זה תופס משקל כבד יותר מדברים אחרים?

וואו שאלה שקשה לענות עליהרקשאלה12

צריכה הרבה בירור עם עצמי

בטוחה שאם הייתי קצת יותר נואשת לחתונה אז הייתי מתגברת על זה.

אולי כי אני לא לחוצה בכלל, ויש לי עוד הצעות במקביל אז אני מתלבטת כי אולי יהיה מישהו טוב יותר.

מצד שני באמת יש לי איתו כימיה מדהימה והוא בחור לגמרי סבבה.

אבל לא בא לי שפתאום זה יפגוש אותי בכל מיני הזדמנויות ואני לא אעריך אותו מספיק

כי רוצה להעריך את בעלי הכי בעולם...

נשמע שתצטרכי איזון מאד עדין בין הדברים.נפש חיה.

בהצלחה רבה!

שאלות לעיונך-

תקשורת טובה ביניכם, יש?

את מוצאת בו שתי נקודות מרכזיות של טוב?

את מרגישה שאת מצליחה להעריך אותו בגללן?

הנקודות האלו , מבוססות או משתנות עם כל משב רוח? הכוונה - היום מעריכה ומחר מזלזלת... 

תודה על הנקודות שהעליתרקשאלה12

אברר עם עצמי 🙏

מרגיש ליהפי

מרגיש לי שלפעמים יש מסר שמאוד מעודד להישאר בזוגיות כמעט בכל מחיר, וזה קצת צורם לי.

אני אומרת את זה ממקום אישי שהתייעצתי עם נשים דוסות וכמעט התארסתי בגיל 21 מתוך תחושת לחץ  בין היתר בגלל מסרים ששמעתי מסביב מבנות, שהיום במבט בוגר אני מבינה שיש כאלה שנכנסו לנישואין מתוך לחץ ולא מתוך בשלות אמיתית(:

עוד נקודה חשובה לא פחות שמרגיש לי שלא מדייקים וחבל

לפני החתונה הוא עדיין אופציה, ולכן זה בדיוק הזמן לבדוק אם יש תקשורת, כימיה ומציאת חן. בעיניי, לא נכון להיכנס לנישואין בתקווה שהדברים האלה ייבנו רק אחר כך.

אחרי החתונה הוא כבר לא "אופציה" 

הוא בן הזוג שלך נקודה סוף פסוק.

שם באמת עובדים על הקשר, מתמודדים, מתפשרים וצומחים יחד.

אבל זה עולם אחר לגמרי. את הבסיס צריך להרגיש עוד לפני שמחליטים להתחתן.

(ב"ה בסוף החלטתי שלא שייך ובדיעבד הצלתי לעצמי את החיים )

בעיניי חשוב שכל אחת תקבל החלטה מתוך רצון, התאמה ושלמות עם עצמה, ולא מתוך פחד או לחץ חברתי או גרוע מכך נואשות. 

אם זה יגרום לךרקאני

להרגיש עליו התנשאות וזלזול, לא הייתי ממליצה להמשיך

אם את רואה שאת מרגישה כלפיו כבוד והערכה

אז לא רואה סיבה לא לנסות

גם לא עניין של התנשאותהפי

יכולה להגיד לך עלי שממש קל לי להתחבר לאנשים ולגברים .. ולא רע לי בכלל. .זה ממש לא אומר שכל אחד מהם הוא האחד .

אבל למרות כל מה שכתבנו לך את רשמת :

"אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד."

חשוב לי לחדד אף אחד לא מחליט לך חוץ ממך .

חשוב שתדעי את זה שאת ורק את אחראית הבלעדית להחלטות שלך.

את כל כך בטוחה ברמת החכמה שלו?פינג פונגאחרונה
נשמע מבין השורות שאת בשלב מאד ראשוני של קשר איתו. לא ברור לי שדיברתם מספיק שיחות עמוקות כדי להעריך את רמת האינטלגנציה שלו באמת, ייתכן שזה פשוט רושם ראשוני מטעה. אגב אני לא מבין מה כל כך גרוע שאת תהיי הצד היותר חכם מבין שניכם בזוגיות. כל עוד הוא לא פתי/כסיל/אויל זה שהוא לא נורא חכם זה לא בהכרח נורא. לא הייתי מכניס חכמה לרשימת 30 התכונות החשובות ביותר אצל בן/בת הזוג.מסופקני אם זה אפילו עובר את מקום 50 ברשימה כזו.

נשמע שבכל זאת משהו מפריע לך. אז קודם כל אני מציע לך לברר האם זה תירוץ שאת מתרצת לעתמך על מנת לסיים קשר שאת לא כל כך רוצה בו, או שזו באמת שאלה נקודתית שאם תכריעי בה לקולא ותצליחי לשחרר היית שמחה להמשיך עם הבחור.

בלי קשר, השאלה עד כמה להיות עם יד קלה על ההדק לפסול על עניינים כאלה מושפעת מאד מגילך, כמה הצעות רלוונטיות את מקבלת, כמה לחוץ לך להתחתן בקרוב, וכמה משאבים (נפשיים בעיקר) את תבזבזי להערכתך אם תאמצי מדיניות פסילות כזו או אחרת.

המלצות או דיס המלצות על אולמותארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

מושלם!!!!!!הפי

אלגריה

נסיה

אבל אלו היו חתונות קיץ

ארץ זה גן אירועים (יש אולם בפנים, ישיבה בחוץ)נפש חיה.

הייתי בחתונת קיץ והיה מאד נחמד

בחורף אני לא יודעת איך זה.

בגלל האיזור, לא מאוד קר שם בחורף . 

אם זה גן אירועים זה אומר שאין אפשרות של בפנים?ארץ השוקולד
תודה
אני לא זוכרת איך החלוקה וכמה מקום יש בפניםנפש חיה.

יש גם מקום בחוץ (כסאות ושולחנות) שכנראה הם מסתמכים עליו כחלק מהאולם

אולי תשאל ממנהל האולם/ אנשים שמכירים מי שהתחתן שם בחורף טלפון של זוגות שיוכלו לתת לך התרשמות מדוייקת יותר . 

תודה, אשאלארץ השוקולד
קיוויתי שיש אנשים עם ניסיון גם ולא רק כאלה שמנסים למכור.
אז שאלתי, עושים שם חתונות חורףנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:58

האולם קטן, 400 - 350 איש.

מה באמת יש אופציההפיאחרונה

שלא יהיה אופציה בפנים?

אחי התחתן בנסיה.ענבל

בס"ד

היה מאוד יפה, זכור לי כקצת קטן (לפחות ברחבה של הבנות) ואני לא יודעת מה טיב האוכל כי הייתי בחוץ במהלכו בגלל עוצמת המוזיקה והאורות המהבהבים.

כן אציין שמנה שם עלתה די הרבה לפני 7 שנים...

תודהארץ השוקולד

מעניין, המחיר שראיתי לא היה ממש גבוה

מה עושים עם הלחץ שמשתלט לי על הגוףלחוצת חתונה

לפני דייט ראשון, כשהעניינים נהיים רציניים, וגם לפני רגעים גורליים אחרים בחיים

אני ממש בלחץ, לא חרדה, אלא מתח חזק מכובד ההחלטות, מהסיכונים והסיכויים.

והלחץ הזה משפיע על כל הגוף.

בעיקר כאבי בטן. חוסר תאבון רוב הזמן, אבל עדיין יש מידי פעם תחושת רעב שמכריחה אותי לאכול קצת ואז הבטן עוד יותר מתבלגנת.

תחושה של מתח פיזי ומופשט במרכז הגוף ולפעמים גם בידיים וברגליים.

קשה להרדם ממחשבות ומתח פנימי.

אני אוכלת פחות מהרגיל, מרגישה לא בטוב, וקשה לי מאוד להתרכז ברמה שזה פוגע לי בלימודים.

מה עושים עם זה? זה מוכר? יש דרכים להרגיע את הגוף?

בדרך כלל אני בן אדם מאוד הגיוני, בשליטה, אבל הגוף ככה מגיב ללחץ בלי לשאול אותי

תודה רבה!!(:אני:)))))

על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות

אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.

אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.

הנה דוגמאות:

למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).

אני מפספס פה משהו?

אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.

שיטת השוברים, בקרוב אצלנו. אמן.משה
שואל מתוך ענייןאריק מהדרום

יש כאן ביקוש למאמנים לחתונה?

וכמה אתם משלמים למאמן אם כן?

אין לי קשר לפרסום בערוץ 7, שואל מתוך עניין.

לאהפי

איך מישהי אמרה לי יש ביקוש לקצת שקט ..

עוד משהו השוק מוצף באנשים שחושבים שהם יכולים לתת עצות במקום להציע הצעות (:

אני מעריך שמתחילים לצרוך את זהפתית שלג

מתי שמתחילים לצרוך סגולות פחות או יותר

לא לקחתי, אבל ממש לא מזלזלadvfb

ברור שהתחום פרוץ וכדאי להיות מודע לזה ופעול בהתאם אם מתעניינים בשירותים של מאמן/נת.

לכן נראה לי שבמקרים מסויימים שמעוניינים באימון ולא בטיפול פסיכודינמי אז כדאי ללכת רק על פי המלצות אישיות או התרשמות אישית.

לאLavenderאחרונה
לא יודעהפתק

בן עשרים.
ש"ב.
רוצה להקים בית. מרגיש מוכן. 
עם מי אני מדבר? מה אני עושה?

חמור מאוד מה שאני שומע פהנקדימון
הצעותהתלמיד העייף

בטוח שיש כאן כאלה שהתמודדו עם התקופה שאני מתמודד בה חוסר הצעות במשך תקופה ארוכה נרשמים לשדכן ממלאים פרטים עושים שיחה ואז? דממה אין מי לדבר מחכים ומחכים בזמן הזה מתפללים עושים חשבון נפש סגולות ומה לא? אבל ההצעה מרגישה רחוקה מלהגיע מה אתם עשיתם בתקופות האלו זה פשוט מגיע באמצע ללא הכנה מראש יוצאים תקופה ארוכה יש הצעות זורמות ואז ביום בהיר אין שום דבר מחכים מחכים כבר חודש חודשיים וכלום כמובן זה לא מרכז היום יושבים לומדים הראש בתורה אבל הלב מצטמק שהסדר מסתיים שהיום מסתיים והצעה מניין? הרצון להתחתן להקים בית כל כך גדול שזה כבר מצער לחיות ככה שאפילו את ההתחלה את הנסיון אין, והייאוש בפתח כי ניסת לפנות לכל שדכן מתאים חברים עם פוטנציאל אברכים בישיבה ואין כלום

מה אתם עשיתם?

זה מגיע בגליםפתית שלג

חוץ מזה אם השטח יבש אז אל תסתמך רק על הצעות בפינת קפה או אברכים מהישיבה.

תנסה להרחיב מעגלים. יצא לי לעשות את זה כמה פעמים. 

תצטרף לשגרירים בלב ושדכנים שונים

יש פה בפורום רשימה עם כמה שדכנים ומיזמים טובים אם זה יעזור.

נעוץ בהודעה בראש הפורום

מסכימה. שדכנים, שגרירים, קבוצות וכותפוחית 1
אמרת שבזמן שנפגשת הגיעו הצעות. תחזור למציעיםיהודי שואף לטוב

לבדוק אם רלוונטי.

אמנם היית 'תפוס', אבל לא היית מאורס, אז אין סיבה שלא תחזיק רשימה מי הציע לך כדי שאם זה יגמר תדע למי לפנות.

בהצלחה רבה!

שאלה אישיתמאור אדרי
עבר עריכה על ידי מאור אדרי בתאריך א' באב תשפ"ו 17:10

אפשר לדעת מאיזה מגזר (ספרדי/אשכנזי) אתה? והאם אתה גר/חוזר בתשובה?
כל החברה שנתקלתי בהם עם הבעייה שלך הם מהמקומות האלה, מעולם לא שמעתי על אשכנזי "אסלי" ציונות דתית קלאסי שזה קרה לו (אוליי תהיה הראשון ;) )

מעולם לא שמעתי שבציונות הדתית זה שיקולהסטורי
טוב, לא ממש מעולם, פגשתי כמה טפשים, אגב מכל העדות, שהנושאים הללו הטרידו אותם. אבל כמעט כל חבריי ממש לא הוטרדו משאלת העדה של מי שמציעים להם.
מנותק מאד. ודאי שקורה.יהודי שואף לטוב
גם אשכנזים לא בראש של אנשים כל הזמן, גם אחריהם לא תמיד רודפים.
זה נכון - יש חבר'ה שחובים יבוש מכל הכיווניםהסטורי
אבל (כמעט) מעולם לא שמעתי שעדה זו שיקול בציבור הציוני דתי.
במחילה, שטויותשלומית.אחרונה

להרבה אנשים יש תקופות יובש בהצעות מכל שיוך עדתי ומגזרי.

ייתכן שיש יותר ופחות אבל כנראה שסתם לא יצא לך לשמוע

גר/ חוזר בתשובה הם לא עדהאשר ברא

ויש כאן הבדל גדול מאוד.

עדה יכולה לשנות לאנשים.. ויש כאלה שמחפשים אופי חם וספרדי אבל שהבחור יהיה אשכנזי ולהפך.

גר/חוזר בתשובה מגיע ממציאות חיים שונה מאוד ממי שגדל בבית דתי.

אז הרבה אנשים יכולים לפסול על הרקע הנ"ל..

כי יש עבר ויש משפחה שהיא לא שומרת ת"ו (אצל גר המשפחה הם גויים..), יש מסע, לרוב האנשים האלה הרבה יותר בוגרים ומבוססים גם במקום של התורה שלהם (הדוסים).

לא חושבת שאפשר לשים את זה באותה קטגוריה בכלל.

בסופו של דבר ברור שאם נמצאים אצל 'שדכן תותח' ומזכירים וכו' יכולים להגיע ליותר הצעות.

השאלה מה בסוף מחפשים ומה זה גורם לנו להרגיש? שמישהו חושב עלינו?

כי בסוף באמת חושבים עלינו, גם אם בשטח לא רואים את זה בחוש בקבלת כרטיסיה.

לפעמים משודכים לא יודעים כמה עמל ומחשבה יש מאחורי כל הצעה.

וגם, חשוב להגיד שלא כל השדכנים באמת עושים משהו עם הפרטים.. זה נמצא אצלהם בראש בשביל להגידל את המאגר- אבל בפועל.. הם לא עושים עם זה יותר מידי. ומתישהו, אם בכלל עולה רעיון.

אז כן צריך לראות במי משקיעים מאמץ ונרשמים ועושים את כל התהליך.

העיקר זה להגיע להצעה אחת, שמשם הדרך לחופה סלולה (:

תה בבונג (קמומיל) מרגיע וגם בריאאורין
אולי זה נשמע מוזרהפי

אבל להאמין גם בלב וגם בשכל

שה' אחראי לזה מההתחלה ועד הסוף

ברגע שתשליך על ה' באמת תרגיש את זה יותר

אפילו תגיד תודה על זה שאני רווק אבא תודה על זה שאני רווק . 

בהמשך לשרשור שליאשר ברא

לא יודעת איך מוסיפים כאן.. אבל זה היה הדיון על האור והעוצמות שלי.

לענייננו.

יוצא לי ללמוד הרבה על נושא השידוכים וזוגיות, גם כי זה חשוב לי מאוד. ובעיקר כי לא הגעתי מבית שיש לו מודל כ"כ בריא לחיי נישואין.

אחרי שהייתי קצת בסערת רגשות בחוויה שלי שם..

נרגעתי והתחלתי לעשות קצת חשבון נפש עם עצמי.

והמסקנה הברורה היא שאני 'מבטלת את הנשיות שלי' ואז מלכתחילה לא נותנת לאיש להשפיע משהו.

שוב זה יושב שם על איזשהו שורש שנמצא בתהליך פירוק תודה לה'.

אז השאלה, לא יודעת אם היא מכוונת רק לנשים-

או שהיא מחולקת.

מה זה להיות אישה נשית? במובן הרגשי.

איך זה בא לידי ביטוי? איך אפשר להתחבר יותר לצד הזה שבי? (שנפגע קצת בדרך בעקבות כל מיני דברים).

בסוף באמת רואה בחוש איך ככל שאני עושה יותר עבודה עם עצמי לפרק את החסמים מגדילה בי את הרצון להתחתן וגם מרגישה שיותר מדוייקת לעצמי, מי אני. מה אני רוצה..

אולי זה גם רלוונטי לכל השאלות כאן על איך להגיע להצעה רלוונטית.

לכתחילה וגם תוך כדי, להתקלף מהקליפות הגנה של עצמנו ולהבין כמה עבודה עצמית עוד לפני שהחצי מגיע חשובה מאוד!

בגדול, אלו דברים שאמורים להיות טבעיים ופשוטיםמתוך סקרנות

הסתבכנו בהם רובנו, כי "בקשנו חשבונות רבים".

אבל בגדול, ניתן לדעתי לומר שכשאישה מרגישה שרוצה להתחתן,  היא מרגישה בעיקר שכמהה לכך שמישהו יאהב אותה וייקר אותה, וגבר כמה למצוא אשה שירצה לאהוב אותה ולייקר אותה.

אני נוטה יותר לעמדה שזאת הכללה,,ולכל אחד מאתנו יש קצת אנרגיה נקבית ואנרגיה זכרית, אבל הבסיס לדעתי קיים.

לא הייתי אשה מעולם, אבל להבנתי,הדרך של אשה "להיות נשית", זה בעיקר להתחבר לרצון העמוק ולכמיהה שלה, ולבטא אותה במקום והזמן הנכונים.

ממליץ לחפש חומר ברשת של יונתן ומרים קליין שעוסקים הרבה בנושא.

יש להם גם ערכת קלפים יפה לפיתוח נושאי שיחה בדייטים, שממוקדים גם בגבריות ובנשיות (דהיינו- לגברים יהיו שאלות כמו "מה הרצון העמוק שלך", ולנשים יהיו שאלות כמו "מה גורם לך להרגיש בטוחה" וכיוצא בזה).

למה את מתכוונת כשאת אומרת נשית?אונמר

זה קצת מה שאת שאלת,

אבל לפני השאלה שלך אמרת שהמסקנה שלך היא שאת מבטלת את הנשיות שלך.

את מתכוונת בנושא של נשיות של טיפוח ועדינות וכזה?

או נשיות של לתת לדבר שלך להוביל ולא להיות חייבת לשלוט בכל סיטואציה?

כי זה ממש שונה.

שניהם חשובים, אבל ברור שהחלק השני של לדעת להיות בעמדת נשית, של שיחרור מול הגבר שלך והישענות כלשהי, זה מה שנשי בעיני באמת.

אני אומרת את זה כאישה שגדלה גם בבית שבו אמא שלי הכי לא נשית שיש וניהלה את אבא שלי ברמות.

ואבא שלי כבר נהיה נשי יותר ומקבל ונשען,

והיא מובילה ומנהלת.

אני גם הייתי ממש בשליטה 24/7 ולא מסוגלת לשחרר פיסה.

ממש כלום.

ולמדתי תוך כדי הנישואים שלי שהרבה יותר נכון לי וטבעי לי להיות בהישענות כלשהי.

עד היום גם בתוך המקום שאני בו עכשיו, שאני כן רואה את זה כמקום נשי ונשען ובוטח בגבר שלי, עדיין לאנשים אחרים זה יראה שלא,

כי לא תמיד ההישענות הפנימית היא מש שמצטייר החוצה.

זה מלא פעמים מתבלבל.

כי יש את ההישענות הפינימית והיכולת לשחרר ולסמוך על הגבר שלך, ויש את זה שכלפי חוץ את קרייריסיטית וחזקה ודעתנית.

ולמלא נשים גם מול עצמן זה מתבלבל,

אבל אני היום לגמרי מבחוץ חזקה ולא נשענת והכי קריירה ודעתנית, ומצד שני מבחינה פנימית יש לי ממש הישענות על בעלי ומלא יחס של אישה לגבר.

לא קראתי את הספר, אבל טוענים שהספר 'לדעת להיכנע' מדבר בדיוק על זה.

המילה להיכנע מתורגמת מאנגלית ולכן נשמעת ממש שלילית, אבל זה באמת 'לדעת להיות נשית' או 'לדעת לשחרר'.

אולי יהיה פה נשים שקראו אותו וידעו יותר..

תכלס לא ברור לי אם בכלל זה מה ששאלת, אבל אם כן אז אחלה חח אם לא אז סתם העשרתי אותך במלל 😉

יפה שאת ככה עובדת עם עצמךנוגע, לא נוגע

זה גם גיל טוב לעבודה כי המוח יותר גמיש בו וקל יותר לשנות דפוסים קיימים.

צריך לזכור שנשיות זו תכונה "שכינתית". כלומר זה משהו שיש לו שורש רוחני מובהק.

זה גם לא ייצור של משהו חדש אלא חשיפה של משהו שנמצא שם.

אני חושב שבדברים כגון זה, הכי טוב זה ללמוד דרך החוויה. אם את מכירה מישהי נשית באמת או רואה מישהי כזו, תראי איך היא מתנהלת.

החוויה תפתח אצלך את הרצון להיות כזו, ואז הנשיות שנפגעה ונמצאת בתוכך תתעורר, ועיקר הלימוד יהיה מתוכך.

קשה להגדיר את זה, אבל ממה שאני חוויתי (שבעקבותיו הבנתי מה רציתי בפנים ורק לא ידעתי לקרוא לו בשם), זה לא רק לב טוב ונחמדות אמיתית. נשים נשיות ברמה גבוהה משדרות שחרור ושמחה. לא בתור התנהגות חיצונית הן אלא פשוט בתדר של being באמת. יש דמיון ללהיות עם ילד קטן בהקשר הזה, רק שאתה נמצא עם מישהי בוגרת, ואז זו חוויה באמת חזקה כי אתה רואה את התכונות האלו מתממשות במציאות דומה לשלך וביחד עם חשיבה ובגרות.

יש גם הרגשה של רוגע לידן. אם גבר גברי משרה רוגע ובטחון במובן של גב ושל נתינת מקום (כלומר אולי הוא לא יבין אותך אבל הוא שם איתך בכל מצב), אישה נשית משרה רוגע ובטחון במובן שברור לך שהיא תבין אותך ומה אתה צריך (אולי בפועל היא לא אבל ככה זה מורגש).

אם את מבינה רגשות של אחרים, נניח חברות, אז כבר יש בך הרבה נשיות, רק צריך לתווך להן את זה לא דרך שדר של "אני האחות הגדולה ואני האחראית" אלא של "אני מרגישה אותך ורוצה שיהיה לך טוב".

אני לא יודע עד כמה מה שראיתי היה תוצר של עבודה אם בכלל ומאיפה זה מתחיל. כלומר האם יש להן בטבעי נשיות ברמה גבוהה יותר, או שזה תוצאה שנובעת מגורמים אחרים, כמו לב טוב ויופי, שאז היא לא מרגישה בתחרות אלא היא שמחה עם עצמה וקל לה להיות נשית.

אבל דווקא דרך דמויות כאלו, רואים את הדבר לכשלעצמו ואפשר ללמוד ממנו.

אני חושב שלא טוב לעבוד על זה ישירות בהקשר של שידוכין. אולי זה מדרבן, אבל העבודה עצמה צריכה להיות לא מתוך סיבה חיצונית . וזה גם קשה יותר כי יש חשש להיפגע אז קשה להוציא את הנשיות החוצה. אבל ברגע שהנשיות אינטגרלית כבר אין את החשש הזה יותר מדי מן הסתם.

ואגב, לפעמים נשים מרגישות קושי לקבל כי הן מרגישות שזו מתנת חינם. אבל כשאישה משדרת שחרור ושמחה ומשרה רוגע ובטחון כנ"ל, היא כבר נותנת המון. כנראה אצל נשים נשיות שמרגישות הכי בנוח להיות מושפעות ולקבל יש פשוט תחושה טבעית של "זה הצד השני של הנשיות".

יש דמיון בין אישה לילד קטן?!חושבת בקופסא

זה נוגע לכל מי שהגיב בשרשור כאן, אבל המשפט הזה ספציפית הזוי במיוחד.

מה זה המדרג הזה של מי יותר אישה ומי פחות אישה? מי מחליט? איך אי יודעת שעליתי דרגה במשחק המטופש הזה? ככל שאני יותר סטריוטיפית ומורחת יותר אודם? חברה שלי שאלה את עצמה מה הרגש הפנימי שלה עכשיו, יותר ממני היום? ככל שאני מביעה את דעתי את מאבדת נקודות?

כל אנשי "האישה היא הלבנה" וכל השטויות האלו, סותרים את עצמם בצורה "מהותית".

כל מה שמדברים עליו זה איזו מהות פנימית עמוקה וטבעית, אבל וואלה, מסתבר שרוב הנשים היום "לא במהות שלהן". "בגלל החברה המערבית וכו'" הם יגידו, אבל אם משהו מהותי ועקרוני לעצם מי שאתה, זה לא אמור להיות בר שינוי. מה שמהותי לך אתה לא יכול ללמוד מאחרים. לא מאישה אחרת, ולא ממובילי סדנאות שגובים מחירים מופקעים על להתחבר "לעצמי". כי מסתבר שלחצי מאוכלוסיית כדור הארץ אמור להיות את אותו אופי בדיוק, אחרת משהו לא בסדר איתם.

גברים ונשים לפני הכל הם בני אדם." זָכָר וּנְקֵבָה בְּרָאָם וַיְבָרֶךְ אֹתָם וַיִּקְרָא אֶת שְׁמָם אָדָם". לא ראיתי שנשים או גברים פטורים מעבודה על מידות מסויימות בגלל המהות שלהם. מי שיש לו מידות טובות יהיה גבר טוב, ומיש לה מידות טובות תהיה אישה טובה. שטלתנות, הססנות, ושאר המידות הרעות מגונות בשני המינים, ואדם צריך לשפר את מידותיו, לא לשחק לפי איזה סטריוטיפ מוכתב מראש של מה זה גבר ומה זה אישה.

כמובן שיש הבדלים בין גברים לנשים, אבל ההבדלים האלו לא נמצאים באיזו מהות פנימית שאנחנו חייבים לקיים, אלו הבדלים ססטטיסטיים שנכונים באופן גורף לרוב הנשים ולרוב הגברים. מי שלא מקיים את הסטריוטיפ לא עושה משהו לא בסדר.

בשביל זוגיות טובה צריך כבוד הדדי, הקשבה אחד לשני, תפיסת עולם משותפת, ועוד הרבה דברים אחרים שלא הגבר ולא האישה פטורים מהם. אישה שתלטנית שהגבר שלה סמרטוט זה מצב גרוע בדיוק כמו שגבר שתלטן (סליחה מחובר לתכונות ההובלה שלו) ואישה סמרטוט (סליחה, מחוברת לתכונת ההשיענות שלה). 

ברור שלרוב הגברים יש תכונות שנחשבות גבריות, ולרוב הנשים יש תכונות שנחשבות נשיות, בגלל זה ספרים כמו גברים מנגה ונשים ממאדים עושים עבודה טובה של לקבוע עקרונות הנכונים סטטסטית לרוב האנשים ועוזרים להבין אחד את השני, לא מכתיבים לך מה המהות הפנימית שלך.

וזה בלי לדבר על הניצול של הקבלה באופן לא נכון (צד הנוקבא שייך למידת הדין וצד הזורכא שייך למידת חסד, למשל). 

ושוב, תרשה להזדעדע מהשוואה של אישה בוגרת לילד קטן. מכל הבחינות. איכס.

תכתבי מה שבא לך, אבל אל תהפכי אחרים לאיש הקש שלךנוגע, לא נוגעאחרונה

ואל תוציאי דברים מהקשרם

רק שתדעי, שרוב הבתים לא בריאים במובן של גבר-אישהמשה

קשה לבוא בטענות להורים שלנו שעשו את רוב מה שהם יכלו, אבל הדור הקודם וגם חלק מהדור הנוכחי מכיל הרבה מאוד גורמים שמעודדים נשים להיות יותר גבריות ומאידך מייעדים גברים להיות יותר נשיים. יש לזה מליון דוגמאות ויש לא מעט חומר על זה באינטרנט.

@צחקן  טען פעם באיזו שיחה שעשיתי איתו בשבת בצהריים שגם אם היה לו יכולת הוא לא היה רוצה להיות גבר של לפני 100 שנה. אני משער שגם רוב הנשים לא רוצות להיות שם.

משה אני מסכים חלקית. כי איפה עובר הגבול?והוא ישמיענו

אתה מאמין שאין רצף גברי לעומת רצף נשי?

אולי הבעיה היא לא שיש גבר x, גבר y וגבר z ואשה l, אשה m, ואשה p, אלא שאנשים הם לא עצמם אלא מה שהחברה (המערבית או כל חברה) מכתיבה להם להיות (למשל שגבר יחשוב שהוא אשה או ההיפך)?

יש המון תיאוריות על גבריות ונשיות וזה מעולהadvfb

וכדאי לקחת את המודלים האלה לעזרתנו.

להשתמש בהם אבל לא להיות משועבד אליהם.

נשיות בעיני היא משהו שמאפיין תנועה. נשים הן בהרבה יותר תנועה מאשר גברים ובדר"כ לכן גבר יחפש באישה את התנועה ואישה תחפש בגבר את היציבות.

אבל יש המון סוגים של תנועות ושל יציבות. 

יש כאלה שיציבים בתחומים דתיים, יש כאלה בתחומים ריגשיים, תחומים כלכליים, תחומי השכלה וכו'

וכן אותו דבר שיש כאלה בתנועה בתחומים שונים. 

ממליץ מאוד על התכנים של יהונתן ומרים קלייןהסטורי
שעוסקים הרבה בכיוונים הללו.

הכיוון צריך להיות, לא 'שתכבי את עצמך', אלא שתתני מקום בתוכך להשען על היציבות של בעלך (כן, זה נשמע קלישאה באוויר, כשלומדים את זה, זה נהיה פשוט).

קראת את "לדעת להיכנע"?זיויק
אהבתי את השאלהPaslash

וקשה לי באמת לשים את האצבע על מה הופך אשה לנשית. מה שבטוח, זה שזו לא אחת שעוסקת בתחומי עניין נשיים, אשה יכולה להיות גם שחקנית כדורגל ועדיין להיות נשית. בכל זאת, אני חושב שבאופן כללי נשים יותר "רגועות" מגברים. נניח אם מה שמאפיין גבריות אלו תכונות כמו נחישות, התמדה, חתירה למטרה, ואיפוק רגשי, התכונות הנשיות הן יותר הכלה, חמלה, ויש יותר מקום לביטוי רגשי.

יש מצב שבהמשך אכתוב עוד תגובה, אני אחשוב על זה.

אולי יעניין אותך