גלו מהו בשלוש שקילות מוזניים.
יעל! אנחנו יודעים שאת יודעת את השקילה הראשונה!! אל תגלי!
גלו מהו בשלוש שקילות מוזניים.
יעל! אנחנו יודעים שאת יודעת את השקילה הראשונה!! אל תגלי!
הקל יהיה או אחד מהם או שהם שווים ואז השלישי הוא הקל.
זה בדיוק מה שכתבתייש לי סיכויככה שיכול להיות שכבר בשלב השני יש טעות.
יש מצב שאצל הקלי כל המטבעות שוות ואצל הכבדים יש אחת כבדה מכולם
אם הובנתי בכלל
4*4
לוקח 4 כבדים ושני קלים ושם שלוש מול שלוש,
לוקח את הכבד מבינהם, ומודד כבד מול כבד, אם שווים כנראה שהקל בצד שני, אם אחד כבד יותר גילינו אותו
אם השש היו שווים לוקח אחד מהשניים הנותרים ומודד מול אחד שעדיין לא מדדנו, אם שונה זה הוא, אם שווה זה המטבע השמיני.
אם השמונה הראשונים היו שווים
לוקח שלוש מנשארים ומודד מול שלוש שווים, אם קל\כבד מודד אחד מול אחד ואם שווה זה השלישי
אם לא אז המטבע ה12 הוא הכבד
התלבטתי אם לסדר את הסדר פה כמו כשכותבים קוד, בטאבים 
מודד ארבע מול ארבע אחרים
אם יוצא אחד כבד ושני קל:
במדידה השנייה שם בכל כף 2 כדורים מהצד שיצא כבד ואחד מהצד שיצא קל.
אם יוצא מאוזן, כנראה שאחד מהקלים הוא שגרם בשקילה הראשונה לשוני, ושוקל אותם אחד מול השני,
אם צד אחד יותר כבד מהשני, כנראה שאחד משני הכבדים שבו הוא הכדור השונה, או שהקל בצד השני גרם לשוני, לכן אני מודד את שני הכבדים אחד מול השני, הכבד הוא השונה, או שהקל שבצד השני.
אם יצא שווה במדידה הראשונה - הבעיה היא בארבע הנותרים
לוקח שלוש מהארבע האחרונים ומודד מול שלוש שנמדדו במדידה הראשונה.
אם שווה נשאר רק כדור אחד שלא נמדד וזה הוא.
אם השלוש שמדדתי כבדים\קלים יותר משלושת הרגילים אני יודע שמדובר באחד מהם ויודע גם מה הכיוון. ולכן אני אמדוד שניים מהם אחד מול השני, הכבד\הקל(תלוי במדידה הראשונה מול הרגילים) הוא השונה, אם שווים כנראה שהכדור השלישי מבינהם הוא השונה
נראה אותך מוצא עוד פיתרון ![]()
alezishאחרונהאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד