ובכן מה הסיפור של הבאלדים?חוני המעגל פינות
אני יגלה לך סוד?!Solomon
הגבעה כבר לא נודדת 
אין שמחה כהתרת הספקות!חוני המעגל פינות
לא אבנתי |מסמיק|Solomon
היה לי ספקחוני המעגל פינות
למה הם נודדים אם כל כוונתם היא בניה בא"י?
וספק זה התרת לי אותו
סבבה ... ביי זזתי לגבעה
Solomon
בהצלחהחוני המעגל פינות
קבל עדכון מהשבוע...נחמיה17
היא נודדת...
כן נחמיה???יהודי שמח מאוד
באיזה קטע אתה אומר את זה כאילו מידע???
אין לי מושג איך הגעת למסקנהיהודי שמח מאוד
הזאת בתור אחד שגר שם אני אומר לך שהראש של הגבעה זה לא לזוז היה שבוע שעבר החרמה ובנו באותו מקום...
סתם ראיתי את מקום האוהל ריק ואיננו.....נחמיה17
היינו שריאתי שהיא כבר לא שם. אולי זה היה רק זמני אבל גם אמרו לי שהיתה פשיטה ושהחרימו הכל (והיה נ"ל שמן הסתם גם שמו צו תיחום שמה, לא?)...
אבל אם אתה אומר שחזרו- סבבה...
לא חזרויהודי שמח מאוד
פשוט לא הפקירו שנייה גם כשהחרימו הכל אז החברה נשארו בשטח...
מה זה נראה לך בינישים שיורדים ועולים למקום מתי שבא לך עלית לנקודה אז אין מצב שאי מופקרת 24 7
אין סיכוי כזה בעולם...
זה עיקרון פשוט - שמעתי את נריה נואם על זה פעםמעוז אסתר לנצח
אם יש לך צו תיחום על גבעה כמו הבאלדים - אי אפשר נלהחזיק אותה ככה.
לכן באים לאחת הגבעות (מ-א ועד ט'-סבלותינו...), ונמצאים שם עד שאחרי כמה שבועות חודשים מקבלים צו תיחום ואז עוברים לגבעה אחרת.
בזמן הזה עושים במקום כיבוש רציני ומזכירים שוב לכל התושבים שבאזור מי בעלי הארץ, והרושם הזה נשאר עליהם הרבה הרבה זמן אחר כך....
זאת ממש עבודת קודש.
כן עכשו אנכנו נישרים בא' ולא זזים יותרSolomon
כי נריה לא שם לשכנע אתכם שזה לא טוב...מעוז אסתר לנצח
ימים יגידו מה באמת יותר טוב.
וגם אין עכשיו עדר בגבעה, אז אפשר להסתדר עם צו תיחום
למה זה שונה מזמביש ומרעיו?הדובדבן שבקצפת
צו תיחום בא כדי למנוע אמירה שהארץ הזאת שלנו!
ואם אתה מתייחס לצו תיחום, אתה אומר שהשטח המתוחם לא שייך לעמ"י. אז הגבעה הבאה כן שייכת לעמ"י?
זה ממש לא מראה מי בעלי הארץ. זה מראה במקרה הטוב מי כרגע שולט בשטח, ואין הבדל בין זה לבין "הפגנת כוחות" של בדואים.
אתה חזק, אתה שולט באזור, שכוייח. מה זה נותן לך מעבר לשליטה זמנית בשטח מסוים? את היכולת להחזיק עדר וסוסים וווטאבר. לא שום דבר מעבר לזה.
זה אידיאליזציה של בדיעבד, ולכן אין הבדל בין זה לזמביש, ואם כבר אז הוא עושה את זה בהרבה יותר הצלחה.
אני לא אומר שאני מסכים איתם, רק אמרתי שהם עושים עבודת קודשמעוז אסתר לנצח
זמביש לא משיג שליטה יהודית באזורים שבהם הוא "מבקר", ואילו הבאלדים משיגים ועוד איך.
הם בעצם מגדילים את האדמות שבידי יהודים סביב כוכב-השחר לרדיוס של שניים עד שבע קילומטרים לפחות - מה שמסתכם בכמה עשרות של קמ"רים.
אולי זה לא יהפוך בשנים הקרובות לנקודה יהודית, אבל במקום נקודה אחת וספציפית (שאין ספק שזה חשוב מאוד), הם מתפרסים על שטח גדול ושולטים בכולו
לא השוויתי אותם לזמביש בהקשר הזה,הדובדבן שבקצפת
אלא בהקשר לאידיאליזציה של בדיעבד. ואין לי כוח להסביר עכשיו.
בהנחה שבאמת אפשר לקרוא לזה 'שליטה', אז זה באמת נחמד, אבל זה כמו להקים עוד ישוב במסווה של גבעה אבל באמת אין בזה שום התקדמות הלאה. וכידוע, כשלא מדוושים, מתגלגלים אחורה.
(ולמען האמת, זה ממש קורץ לחיות כמו בדואים, אבל במחילה, יש לי גם קטע של א"י על הראש ועמ"י על הכתפיים)
הם רוצים לחיות חיים נכוניםמעוז אסתר לנצח
חלק מהחיים האלה זה לשלוט בארץ ישראל - והם אכן שולטים בהרים שבהם הם חיים את החיים המתוקנים שלהם.
זה לפחות האידיאל...
דמגוגיה נמוכה...אחד אחד
האם כיום את מכירה מציאות כל שהיא בעולם שאת יכולה להסביר אותה כאידיאלית.
איך שאני מכיר את העולם שאני חיי בו כיום זה בתור עולם של תיקון.
בעולם אידיאלי אמנם יש לאן להתקדם אך לא לתקן.
תיקון זה משהו שבור מקולקל חולה.
אתם מעדיפים לא לעבוד על תיקון העולם בכלל בגלל שבשביל זה צריך לחיות אותו והוא חולה?
הבלאדים אני לא יודע ליצג אותם אחד אחד, אבל אני בספק אם למרות כל הטענות נגדם יש מישהוא היום ממש שפועל ומוסיף לתיקון העולם במלכות שד'י יותר מהם.
אם צו תיחום 'בא כדי למנוע אמירה שהארץ הזאת שלנו!'
אז כדאי לבחון על פי הכלל הידוע מהגמרא שהרב חרל"פ משתמש בו כדי להסביר את חשיבות ארץ ישראל.
למי ה'רע' מתנגד הכי הרבה? למי הוא נותן צווי תיחום?
כנראה למי שהכי מחזק את האמירה שהארץ הזאת שלנו!
איך הבלאדים מתקנים את העולם?הדובדבן שבקצפת
ברור שאין היום מציאות אידיאלית, וברור שכולנו מנסים לתקן. השאלה היא לא האם לתקן, אלא איך.
לא ראיתי שלבלאדים יש יותר הצקות מאשר לגאולת ציון. (אם כי בזמן האחרון בגאולצ שקט כי משום מה הבחורים שם שינו כיוון, אני מדברת על מה שהיה עד לא מזמן ובעז"ה יחזור בגדול. הפעילות, לא ההצקות.)
תיקון עולם ב-מלכות שד'י...אחד אחד
תיקון העולם הוא גילוי מלכות שד'י.
כל פעולה בשמירה וקיום מצוות הורשה, כיבוש ויישוב ארץ ישראל היא החזקה ביותר לעניות דעתי בגילוי מלכות ה' בעולם.
לכן לדעתי הבחורים שנמצאים כיום בבאלדים/גאולץ הם הם אלו שפועלים ביותר לתיקון עולם במלכות שד'י.
מלכות ה'- כולל כל פעולות קיום ושמירת תורת ה'.
לא הדגשתי את הבאלדים ח"ו כדי להבדיל מגאול"צ (כמובן מאלו הגרים שם-ומקיימים שם את כל פעולות החיים) אלא משאר בנ"י שלא מקיימים את רוב פעולות החיים שלהם במצוות הורשה, כיבוש וישוב.
היי. גיבעוננח!נחמיה17
אני מפציר בך להראות את הפרצוף שלך בישיבה אם אתה מעז!
אני לא יודע איפה תהיו עד שאחזור לזמן חורף אבל בטח ישלחו הליקופטר אם אבוא אליכם יהיה איפה שיהיה...
(@מעוז אסתר לנצח יזכור שיש לו על מה להתעצבן...)
גיבעון אתה שלומבון?!
חוני המעגל פינות
פשוט אתה לא מעודכן....נחמיה17
ששש! לא לגלות לו!
הוא שלומבון חייתייהודי שמח מאודאחרונה
איך גילת???
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות