סקר קצר- משפחה ברוכה, כן/לא?אנונימי (פותח)
שלום לכולן, סקר קצר שנראה לי יסייע לכולנו.
אני עומדת לפני לידה רביעית, מאוד רוצה משפחה גדולה,
אבל מרגישה בזמן האחרון עם פחות כוחות לילדים. זאת אומרת, פחות סבלנות, פחות רצון להקשיב וכדומה.
אני באה ממשפחה קטנה, שלושה ילדים סה'כ, והשאלה שלי- מה אתן אומרות- זה שווה? איך יש כוח לכל הילדים, הצרכים הרגשיים, המטלות והבלגן?
אמהות ל7 ויותר- אתן לא מרגישות שהבלגן חוגג בבית?
בקיצור- איך עושים זאת???
הרגשה ממש מוכרתרוית 87

למרות שאני מבית עם הרבה ילדים ותמיד היה ברור לי שזה מה שאני רוצה פתאום מתחילים להרגיש שאין כח כבר 

משימה מכובדת.אם ישראלית

החיים הם משימה,וייעוד.

אם במשפחה,בעבודה או בקהילה.

מה מתאים לי,לנו?כדאי ומומלץ לחשוב עם הבעל.

כל ענין של מניעה צריך שיקול דעת הלכתי,וגם רפואי לפעמים.

אני ב"ה אם למשפחה ברוכה,שיש לנו גם כמה מיוחדים..לא ידענו,זה אובחן בהמשך..

קל ממש זה לא.

אני באה ממשפחה מאוד קטנה וגם בעלי,והלל שהנחה אותנו:כל עוד מרגישים טוב,

יש ברכת ה'(לא כל זוג מתברך בכמה ילדים שירצה...זה לא פשוט,שימו לב!)

נמשיך הלאה.

אחרי הלידה התשיעית שלנו,שקלתי להפסיק את הילודה,התייעצנו,היו פנים לכאן

ולכאן כאשר אנו מגדלים ילד אוטיסט עם בעיות התנהגות לא קלות.

בינתיים בין הדיונים,ה' קבע ונכנסתי להריון.

זכינו בבת נהדרת מקסימה.הגידול שלה לא היה פשוט בצל האתגרים,,,

אך נעזרנו בבנות, בשכנים טובים.ב"ה שהיא הגיעה!

בינתיים לילד המיוחד נמצא סידור טוב.נאמר בחז"ל,שכל זכר שבא לעולם בא עם כר...

כל ילד שמגיע ,ה' ממלא אותנו בכוחות.

יש אפשרות,לקחת פסק זמן,לנוח כמה ימים עם בן הזוג ולמלא מצברים.

שימו לב,אשה לא יולדת לעד!,אחד הדברים שנשים מצטערות אחרי גיל הפריון,

מדןע לא הביאו ילד נוסף.ששמעתי מפי ד"ר חנה קטן: המתנה הגדולה ביותר שאשה יכולה לתת לבעלה,

זה שולחן מלא בצאצאים:בניך כשתילי זיתים סביב לשולחנך...

צער גידול בנים יכול להיות מילד אחד ששווה 10!,ויש 10 שלא מרגישים כאחד...

אנו לא נעזרנו במשפחה באופן יומיומי ,כי גרים רחוק,

היום שכבר לא פשוט להביא עוד ילד לעולם,אחרי יעוץ הבנות הקטנטת בנות ה3, וה4,

מתחננות כל יום בדרך אל הגן:"אמא מתי יהיה לנו תינוק?למה לכולם יש..ולנו אין..

זו שמחה שהילדים רוצים עוד אח,אפילו שיגזול כח,זמן וכסף,מההורים..גם הגדולים

כמעט כולם רוצים אח נוסף.הילד המיוחד רוצה 13 ילדים כמו השכנים....

המון הצלחה וכח!חשוב גם לחשוב על מרווחים בין הלידות..

אני מצדיעה לך!!!!!!אנונימי (4)

אצלי בבית הילדים מורגלים היטבאני84
על הבוקר שמורידים פיגמה מקפלים ושמים מצחת לכרית שחולצים נעליים שמים ישר במיגרה שנשפך משהו ישר מביאים מגבון ומנקים.... ענין של הרגל.... גם הקטנה בת השנתיים וחצי עושה כך בעקבות הרגלים....
זה מקל מאוד ומחנך אותם לסדר וארגון שזה בעני מאוד חשוב.
זה היה אמור להיות משורשר לתגובה אחרתאני84
לאיך אפשר...
סורי
צריך הרבה כוחות כל הזמן להקנות הרגליםאין כמו אמא
ועל זה מדברים פה...
שיש שחיקה ואין כח
אני חושבת שכל אשה יש את הקשיים שלה והכוחות שלהאנונימי (3)
למשל אני לא מסוגלת שדבר לא במקום לא מסוגלת שהביית לא מצוחצח ומסודר אבל נותת לילדים חופשיות יצירות משחקים חופשי אחרי ארוחת ערב ומקלחות אני מסדרת מנקה ומארגנת.
ולא יכזור מאומה אם יש בלאגן אחרי שמונה בערב אני הופכת לאשה אירת אני אני חסרת סבלנות עד שהביית מתאפס. בנופף ההריונות שלי לא ככ קליםנואני די סמרטוט אז עם הרצון שלי למשפחה ברוכה זה לא מציאותי בשטח מבחינה אישית....
לעומת זאת גיסתי עם 10 ילדים אבל היא טחםוס שלא אכפת לה שהבית חוגג. שיש בלאגן.. אני לא מסוגלת היא כן....
נכון כל אשה צריכה לדעת את כוחותיה.אני123
זה נכון שהרבה נשים מצטערות על כך שלא הביאו יותר ילדים.
.אבל בל נשכח שכל ילד צריך המון השקעה. אז צריך בהחלט כוח ורצון.

ועוד משהו לפותחת.. את לקראת לידה. הגיוני שאין לך כוח לחשוב על עוד ילד כרגע..

קודם תלדי. תתאוששי אחר כך נדבר...
מהרהרת בדיוק באותן מחשבותחיפושית אדומה

וברור לי שאחרי ההריון התחושות ישתנו, אבל עדיין...

מה גם שכל הריון וכל לידה מחלישים עוד ועוד את רצפת האגן הפגועה שלי (אחרי קרע רציני באחת הלידות), אז זה רק מגביר את ההתלבטות האם להיכנס שוב להריון...

וכמו שאמרו כאן - גם הפניות לילדים, והיכולת להעניק לכל אחד את צרכיו ואת החינוך המתאים לו. עם שלושה אני מרגישה שאני לא מצליחה, אז איך אני אעשה את זה עם עוד?

וזה לא שאני יכולה לחכות שהם קצת יגדלו - כי כבר מזמן עברתי שלושים והשעון הביולוגי מתקתק...

אז גם אני אשמח לתשובות מרגיעות ולתובנות מאמהות להרבה ילדים...

גם מי שלא מביאה הרבה ילדים לעת זקנה יש לה צניחהאנונימי (4)

תסתכלי סביבך על המבוגרות ותראי

האם באמת חיזוק רצפת אגן זה שיקול? מה אלו שעברואנונימי (4)

הרבה לידות חושבות על כך?

אני יכולה לספר שאנונימי (5)

א. מהילד החמישי הכל נעשה קל הרבה יותר...קורץ באמת.

ב. אני אמא ל 7 ב"ה. יכולה לספר ששניה אחרי הלידה החמישית אמרתי לבעלי בהתלהבות "יאללה צריך להיכנס לקצב - הם כאלו מתוקים" ובעלי צינן את ההתלהבות שלי חצי חיוך בצדק כמובן.

צריך ללכת על פי הקצב הנכון לך, ולבריאות שלך, לזה מתווספים שיקולים נוספים כמו המערך המשפחתי המיוחד שלכם.

אצלנו למשל שלושה ראשונים צפופים, ואח"כ בגלל היפרדות שיליה והריונות שכרוכים כל אחד בשמירה ממושכת, יש לי רווחים של 3 או 3+ שנים בין הילדים.

את הגדולים הנקתי תקופה קצרה וחזרתי לעבודה במשרה מלאה מתישה, את הקטנים לעומת זאת, אני מניקה עד גיל שנתיים-שלוש, ועשיתי הסבה לתחום אחר ואני עצמאית.

ממש תלוי בכוחות, בבריאות ובבעל כמובן.

העיקר שהמחשבה היא תמיד להשתדל בכיוון הזה של להגדיל את המשפחה. 

כל אחת לפי הכוחות שלה !!! אני אישית מעדיפהאנונימי (4)

להביא כל עוד אני צעירה  ובגיל 40 כבר להיות עם ילדים גדולים בבית וב"ה להיות עם סבלנות לנכדים

אבל הכל רק סתם מחשבות ודיבורים תכל'ס זה הכל איך שהקב"ה מגלגל ומה שהכתיב לנו 

אני נקלטתי פעמיים בלי שרציתי וכיום מודה על זה לה'

ולכן אני מתפללת שה' יתן לי כוחות בריאות, והמון סבלנות! ושנראה מהם נחת!

חחח מהחמישי נהיה יותר קל אמא_מאושרת
אהבתי!
בע"ה שאזכה לדעת אם צדקת או לא על בשרי. גם לגבי השישי, ואלו שיבואו אחריו..
אמן ואמן אנונימי (5)

^^ חותמת על זהעדידפ

הגעתי עד כה ל9..

וואוו! מעריצה אתכן!!אמא_מאושרת
ב"ה, אשריכן..
לתשיעי אני מסופקת אם אזכה להגיע, התחלתי בגיל 28.. אבל עדיין מקווה להגיע למעמד המכובד של משפחה ברוכת אוצרות אהובים
מי יתן והקב"ה יתן לנו את היכולות הפיזיות והנפשיות להוריד נשמות לעולם ולגדלם בנחת ושמחה..
ב"ה אני אמא ליותר מ-7... וגם יותר מ - 10.....אם הבנים והבנות

האמת שבד"כ אני בכלל לא נכנסת לפורומים..... אבל הפעם מרגישה שליחות לכתוב לכן.

אז ככה: קודם כל אמא לא צריכה להיות מושלמת. מסכנים הילדים שגדלים עם אמא כזאת. אמא צריכה להיות "עובדת" . כלומר לעבוד על עצמה .להתקדם. להשתפר. לתקן. אז לא להבהל שאין לנו את כל הסבלנות שבעולם. במיוחד במצבים משתנים כמו הריון ולידה. אמא לא חייבת להיות תמיד סבלנית 100%. אלא מה? אם את לא מרוצה מקוצר הרוח שלך זו הזדמנות נפלאה לבדוק עם עצמך מדוע יש קוצר רוח. מה אפשר לתקן. אולי הצורך שלי לשלוט? {צורך טבעי של נשים מאז חוה..} ואז כשאני מאבדת שליטה אז אני חסרת סבלנות ? ואז עושים עבודה של שחרור שליטה והבנה שרק לקב"ה יש שליטה באמת....

לפעמים מצליחים בעבודה ולפעמים נכשלים ואז מאבדים שליטה.... אבל זה בסדר. ילד צריך לראות אמא עובדת שלפעמים מצליחה ולפעמים לא וממשיכה לנסות ולהתקדם. רק כך הוא ילמד איך לעבוד על עצמו ולהתקדם בחיים. 

עכשיו בתכלס: עם כל ילד שנולד לנו התקדמנו בעבודה הרוחנית והפנימית שלנו. אני היום אמא הרבה יותר רגועה, שמחה, ואוהבת ממה שהייתי בילדים הראשונים. כל ילד הביא אתגר אחר ולימד אותנו והצמיח אותנו. 

כמובן יש גם את הצד הרוחני בהבאת נשמות לעולם ובזכות הגדולה לגדל אותם. מקרב את הגאולה וכו'.

לא אשקר. הרבה ילדים זה הרבה עבודה. במיוחד שחשוב לי אסטטיקה סדר ונקיון בבית. אבל לא מתחרטת לרגע. אחד הדברים שהכי אני מודה להורים שלי עליהם זה שיש לי הרבה אחים ואחיות. 

ועכשיו ברוח הימים של עשרת ימי תשובה : אחרי 120 שנה כשנעלה למעלה ונתן דין וחשבון יהיו לי המון שעות של עבודה בגידול והצמחת נשמות ......

אשרייך!אמא_מאושרת
אני קוראת את התגובות כאן ובוכה.
נתת לי כוחות וחיזקת לי את האמונה בדרך..
ואיך את מרגישהלדוד
פיזית לפני/אחרי לידה?
שלושה חודשים ראשונים זוועה. לא מתפקדת.אם הבנים והבנות

אחכ סבבה. חודש תשיעי שוב קשה. יש ורידים, לחצים, לא ישנה בלילה וכו' כמו כולם. אחרי לידה לוקח לי מלא זמן להתאושש. עד שלא ישנה לילה פחות או יותר אני חיה בענן....

אני בדיוק כמו כולן , או רובן, 

לא עשויה מחומרים אחרים .

וכן, בד"כ מנעתי עד שהרגשתי חזקה להריון נוסף. אבל כל הזמן  היתה המטרה שהמניעה היא בשביל להתחזק לקראת ההריון הבא. 

וואולדוד
אני ממש אחרי לידה ושבועיים של התקפי חרדה וקשיי הרדמות ערערו אותי לגמרי. מסכימה עם כל מילה שלך. א-ב-ל אינך מפחדת מדכאון/חרדה וכיו''ב?
סבלנות. אחרי לידה לוקח הרבה זמן להתאושש ולחזור לעצמנו.אם הבנים והבנות

קבלי את עצמך ואת המצב באהבה. 

את הבלאגן וחוסר השליטה.

את הבית שיצא  מאיפוס. ואת היולדת שמרגישה בצדק אבודה. 

קבלי באהבה ומבטיחה שלאט לאט המצב יחזור לשפיות. 

אבל לצערינו צריך סבלנות כי זה לוקח זמן....

תודה זה כל כך מעודדלדוד
את אישית מכירה תופעות כאלו ? לא מפחיד אותך שזה חלק מה'חבילת לידה'?
זה מגיע ב"ה בכל לידה ולפעמים שוכחים שזאת תקופה שחולפת-מנסה לעזור

אולי תצחקי...

אבל באחת הלידות שלי, אחרי שעברתי את התקופה הראשונית של החודשיים- שלוש אחרי הלידה והתאוששתי קצת-

לקחתי לי דף ורשמתי לי: "אל תשכחי! זאת תקופה שחולפת! אחרי חודשיים וקצת מהלידה, כשהתינוק מסגל לעצמו סדר יום וישן בצורה יותר מסודרת וגם מתחיל לחייך אלייך- תרגישי הרבה יותר טוב!" (משהו כזה...)

ככה רשמתי והדבקתי לי את זה לחוברת של לידה והנקה שאני פותחת בד"כ לפני לידה ואחריה כדי להיזכר בכל מיני עצות להנקה וכו'.

וזה ממש עודד אותי בלידות שלאחר מכן כשקראתי את הדברים שרשמתי לעצמי.

זה נשמע מצחיק- אבל זה ממש עודד אותי והעלה לי את המורל ושינה את מצב הרוח לטובה!

תצליחי

המשךאם הבנים והבנות

אז כן, זה המון עבודה, אבל עבודה משתלמת גם בעולם הזה וגם בבא. 

אין כמו שולחן שבת עם כל הילדים, אף פעם לא משעמם אצלינו, וכשאני רואה את אימי המבוגרת מוקפת בצאצאים {בלי עין הרע} שכולם אוהבים ותומכים אני יודעת שככה אני רוצה. 

תראי. באנו לעולם בשביל לתקן משהו וכן, גם לעבוד קשה. 

והאמת, עם הראשונים זה באמת לא קל. אח"כ זה נהיה קצת יותר קל וזורם. חוץ מזה כל ילד בא עם הברכה שלו לא רק מבחינת ממון אלא מבחינת כוחות נפש וגוף.

ולמי שכתבה על שרירי רצפת אגן: גם אם לא ילדת או שילדת מעט - אם לא תחזקי את השרירים הם עלולים במשך הזמן להחלש. אני מתרגלת את שרירי רצפת האגן כבר מהלידה הראשונה. 

היום אני יותר יעילה , יותר פרקטית, יותר זריזה, וגם הרבה יותר קשובה ורגישה לילדים שלי. ובעיקר- הרבה יותר אוהבת!!!!

שווה לכולן. 

עוד לא פגשתי אמא שהתחרטה על הילדים שהביאה לעולם. לעומת זאת פגשתי מלא נשים שהתחרטו שלא הביאו עוד ילדים. 

מאחלת לכולכן שנה פוריה, פרי בטן בריא ושלם לכולכן! ותפילה להרבה כוחות מבורא העולם.

איך את מתרגלת ?אנונימי (4)

למדתי- כנסיאם הבנים והבנות

למדתי תרגילים . וגם הייתי אצל פזיוטרפיסטית שמומחית לרצפת אגן והיא לימדה אותי להרגיש את השרירים וגם נתנה תרגילים מעולים.

בשנים האחרונות אני הולכת לחדר כושר 3 פעמים בשבוע { זה אפשרי גם כשיש הרבה ילדים...} כולל חוגים שמחזקים שרירים. 

אם זה חשוב אז משקיעים בזה. גם זה דורש עמל והשקעה....

אבל אל תתיאשו זה כייף וזה עושה ממש טוב. 

על איזה ספורט את ממליצה?, את הכי בעלת ניסיון !אנונימי (4)

תלוי מה אוהבים לעשותאם הבנים והבנות

אני משלבת סיבולת לב ריאה - אירובי עם חיזוק שרירים קבוע בחוגי עיצוב ופילאטיס.

אבל חשוב ללמוד להכיר את שרירי הרצפה ולתרגל אותםאם הבנים והבנות

נראה לך שאפשר לדלג על הפיזוטרפיסטית וללכת ישראנונימי (4)

לספורט מיוחד או ללמוד את התרגילי קגל מהמחשב ולתרגל בבית  אני אחרי לידה שביעית ואין לי

זמן להגיע לפיזו'

בפיזוטרפיה זה בעיקר תרגלי קגל?אנונימי (4)

כדאי להשקיע ללכת לפיזיותרפיסטית0 אלישבע 0
בעיקר כדי לדעת שאת עושה את התרגילים נכון.

ללכת לספורט מיוחד בזמן שאת עושה את התרגילים לא נכון יכול רק להזיק.
וואי ממש ריגשת אותיאמא יפה
את ממש אשה גדולה!אנונימי (4)

חחח- ממש לא!אם הבנים והבנות

אתן יודעות, בחוג עיצוב הגוף , המדריכה נותנת לנו תרגיל ואומרת לבצע אותו 8 פעמים. אחרי 3-4 פעמים אני מרגישה שאני הולכת למות. לא יכולה יותר. אבל אז אני ממשיכה ומגלה שאפילו שהיה נראה לי שאין לי כח, אני מצליחה לעשות את התרגיל 8 פעמים. ואז המדריכה אומרת עכשיו עוד 8..... ואני בטוחה שאני כבר מתעלפת. 

ומזה למדתי משהו חשוב לחיים. אנחנו לא באמת יודעות כמה כח יש לנו. אנחנו מסוגלות להרבה יותר ממה שאנחנו חושבות ומדמינות על עצמינו. וגם יש סיעתא דישמיא כשזה לדבר של קודש. 

אז יש לכן כנפי רוח גדולות מאוד!

עופו על זה.

הפותחתאנונימי (פותח)
איזו תגובה מדהימה!
כ'כ חיזקת אותי ואני מאמינה שעוד רבות.
את ראויה להערכה והערצה!
ומה אם אני לא יעילה וחרוצה באופי שלי?חיפושית אדומה

וגם סופר לא עיקבית, ובאמת שאני לא מוצאת את הזמן ללכת לחוגי התעמלות?

לא ציינת האם את גם עובדת במקביל לגידול הילדים, אבל אני במשרה מלאה ופשוט לא מספיקה גם ילדים, גם בית, וגם עצמי.

וזה עוד כשיש לי בעל תומך שנמצא הרבה בבית, מה שלא בטוח יהיה בעתיד כי הוא בעזרת השם יתקדם בעבודה שלו וייעדר יותר...

^^^ מופנה ל"אם הבנית והבנות"חיפושית אדומה

הכל בסדראם הבנים והבנות

גם אני הייתי פעם באלגניסטית. אבל כמו שציינתי חשוב לי האסטטיקה והנקיון. אז למדתי במשך השנים איך להיות יותר מאורגנת ומסודרת. ואיך לשמור על זה. היום אני יכולה ממש לעשות דוקטורט בזה.....

לגבי עבודה: זה מאוד תלוי באשה ובאופיה. אם את טיפוס שאוהב בית וטוב לו בבית אז ההמלצה להיות אמא במשרה מלאה. אחלה קרירה . גם סיפוק וגם תגמול טוב. {מבורא העולם.....} לגבי ההכנסה של הבית, כשלא יוצאים מוציאים פחות..... וגם- זה שווה כל שקל.

אם את טיפוס שחייב לצאת ולהיות בחוץ ,יהיה טוב לבית אם תצאי. את עבודות הנקיון אפשר שמשהי אחרת תעשה בתשלום . 

אפשר למצוא פתרונות להכל. 

צריך להכיר את עצמינו ומה שמתאים לנו ולחשוב על דרכים יצירתיות לפתרון הבעיות. 

כל אשה לפי סדרי העדיפויות שלה. 

מודה שבילד החמישי הגענו למסקנה בעלי ואני שיותר נכון לנו שאצא רק יום בשבוע. כל השאר אני בקרירה של החיים- אמא!!!!

אם הבנים והבנות...אני123
אולי תפתחי לנו שרשור לטיפים ועיצות איך לשמור על הסדר והניקיון בבית?? תודה על העיצות שלך כאן
וואו לצערי לאאם הבנים והבנות

אשמח לחלק את הנסיון והידע לאחרים. אבל כמו שציינתי זו רק פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום. ממש אין לי זמן לזה... בכל אופן בית מלא....

ובכלל בד"כ המחשב לא פתוח בבית, רק פעם בכמה ימים אני נכנסת לדברים חשובים. 

אז סליחה. 

אני מוסרת שעורים וסדנאות . למשל : "איך לקבל שבת וחג בנחת ובשמחה" .אז אשמח למסור שיעור במקום מגוריכם. 

זהו. חוזרת לעבודה. בכל אופן ערב חג...... ושבת..... וחג.... ושבת......

שנה מבורכת לכולכן. 

איך מגיעים אליך? איך יוצרים קשר?אני123
גם אני לא יעילה ולא חרוצה+mp8
ולא אוהבת ספורט, ולא סופר וומן, ועובדת משרה מלאה - ויש לי תשעה ילדים.

הבית יפה ואסטטי- אבל יש בלגן שלא נגמר (כלומר- נגמר, ומאוד מהר חוזר לעצמו), יש ארוחות מבושלות ובגדים נקיים, ועבודה מתישה שלא נגמרת.
אבל זו היתה הבחירה שלי ואני מאושרת בה, עם כל הקושי. חושבת לעצמי שמה שזורעים היום בדמעה- נקצור אחר כך ברינה. ונראה לי שבסופו של דבר- הנחת בסוף עולה על הקושי.
כל הכבוד לךרוית 87

אולי יש לך רעיונות איך להתחזק ולא לשקוע בתסכול ודיכאון מזה שלא הכל כמו שאני רוצה שיהי'?

אני לא מתחברת למחשבהאנונימי (5)

שמה שזורעים היום בדימעה, נקצור אחר כך ברינה.

ויש לי 7 ב"ה, ומתפללת על עוד.

כמובן לא מכוון אלייך ספציפית, אבל הטיעון שחוזר ועולה פה, שכשנזדקן נהיה מוקפים במשפחה גדולה, ועכשיו זמן להתאמץ ולצופף מרווחים, גם אם הקושי הוא רב, או אפילו בלתי נסבל, לא מדבר אלי.

אומנם נכון, צריך להיות נכונים להשקיע ולהתאמץ, ולהיתקל בקושי מסויים, אבל ההנאה והשימחה מגידול ילדים צריכה להיות כאן ועכשיו. והיא צריכה להיות גדולה יותר מהקושי, ולהכריע את הכף, אחרת השיקול של מה יהיה בעתיד הוא לא נכון.

ברור. את לא אמורה לסבול 30 שנה בשביל נחת עתידי+mp8
ואם זה לא משמח אותך היום- אז זו באמת בעיה.
מדברת על הקושי והעייפות שלא נגמרת,
שבעיני הם שווים לצורך העניין.
מקווה שהובנתי.
נראה לי שאת צריכה לבחון עם עצמךאנונימי (15)

כמה מאמץ זה בשבילך..האם זה מאמץ שאת יכולה לעשות או משהו שעלול למוטט אותך (או קרוב לזה..)

אין לי ניסיון, יש לי עדיין רק ילד אחד. אבל שמעתי שיעורים וזה...

וההנחיה ששמעתי היתה- רק כשיש לנו כוחות להביא עוד ילדים..

ואם אין כוחות ואת מרגישה סמרטוט ואם תביאי עוד ילד בעצם לא תוכלי לטפל בו כמו שצריך- אז למה?

זה לא שלא צריך להתאמץ בחיים, השאלה היא המינון.

וואוו,את מדהימה!!! (תגובה לאם הבנים והבנות)אשריך

לדעתי ילדים יודעים היטב היכן אמא מונחת~א.ל

אם אמא מגזימה בעוצמה, או במילים מסוימות, בגלל קשיים של עומסים ולחץ

הילד חש ומרגיש..

והוא יודע שאמא בפנימיותה אוהבת ואכפתית.

ו- שמעתי מאמא ל19!! ילדים.. אולי כבר יותר שאמרה שהיחס נמדד בדברים הקטנים

במילה הטובה מידי פעם

בחיבוק,

התייחסות, גם אם היא קטנה, ונראית שולית בעינינו, בעיני הילד- זה גדול ועצום ומשמח!

יש לי פחות בלאגן ממה שהיה עם ארבעהאורי8
אני אמא לשמונה, כשמגיעים למשפחה גדולה יש כבר גדולים ואם תרגילי אותם לעזור , החיים שלך יהיו קלים יותר.
נראה לי שהשלב בו יש 3-4 קטנים הוא הכי קשה, עכשיו אני לא אוספת צעצועים, כמעט לא שוטפת כלים ( יש גם מדיח), מבשלת שבת בחצי מהזמן כי יש לי בת בגיל 15 שמבשלת יותר טעים ממני
יחד עם זאת , נכון, יש תקופות לא קלות במיוחד בהתחלות הריון, וסתם ביום יום, אל תלחיצי את עצמך, אם עמוס לך מותר למנע קצת יותר ולהגיע להריון הבא עם כוחות, ולדעתי עוזר מאוד כשיש שיתוף פעולה עם הבעל , אחרת לא היתי עם 8 היום
מוסיפה ברשותך- יכולות כלכליות, מהוות שיקול?אנונימי (6)
אני לא מדברת על מצב שאין לחם ואין קורת גג. ח"ו

אבל באופן אידאלי הייתי רוצה שיהיה לי כסף לכל ילד למוסד חינוכי, בר/בת מצווה. לימודים אקדמאיים, חתונה, לעזור לו עם הבית שלו.

אלו סכומי עתק.

שמעתי לאחרונה טענה שזה לא אחראי ללדת ילדים אם אין את היכולת הכלכלית לגדל אותם ברווח (כלומר כל מה שציינתי)

מה אתן אומרות?
לצערי זה מה שמפריע לי תמיד - זה הדבר שבגללו אצטרךנשואה מאושרת.

לעשות הפסקה?

לצערי הרב ראיתי משפחות ברוכות ילדים שחסרים להם הרבה דברים - לפעמים גם חום ויחס אישי לכל אחד.

חום ויחס אישי זה משהו אחר כלכלית זה משהו אחראני84
כלכלית אף אחד לא מבטיח לך שתמיד תץיהיה לך לתת.... אדם לא יודע מה יהיה עוד שעה... לא חסר אנשים שהיו מסודרים מבחינה כלכלית והמצב התהפך לרע והם הוציאו חסכונות ומכרו הכל....
אבל חום ואהבה הורים שאין להם בץסבלנות וכח זה כבר התעללות להביא...
כי תכלס אנחנו לא עושים תחרות ומי שמגדל זה אנחנו....
זאת שאלה ענקית וגם זה חלק מהמחיר שמשלמיםיודו ל-ה' חסדו

לא עושים חופשות יקרות, מצטמצמים לפעמים.הבעל לא יכול להישאר אברך בהרבה מקרים... כל אחד ואיפה שהוא עומד. אבל יכולת או אי יכולת כלכלית לא מבטיחה איך יצא הילד. תזכרי את זה.... המצרך היחיד שהוא קיומי והוא חובה הוא אהבה. המון המון אהבה. כל השאר בונוס.... 

נכון, אלו סכומים גדוליםאורי8
ממה שאני רואה בינתיים( מקווה שאכן נצליח לתת לילדינו את כל מה שציינת), מוסדות חינוכיים-יש אפשרות למלגות והתשלומים בכללי, יורדים מהשוטף שלנו- זה לא קל ותלוי כמה אתם מרוויחים , ואכן אולפנות וישיבות יקרים מאוד , בר/בת מצווה- ניתן לרוב לכסות מהמתנות( תלוי נורמות), לחתונות ועזרה לילדים כדאי לחסך, אני מאמינה שה' נותן פרנסה לכל ילד שמגיע- ראינו זאת אצלנו
אבל- זה מחייב גם אותי לעבד במשרה מלאה ולא קל לי עם זה, מן הסתם תלוי בהמון נתונים- כמה מרוויח הבעל וכו...לא כ"כ מבינה איך אפשר לפרנס בכבוד משפחה גדולה ולא לעבד ,אלא אם כן הבעל מרויח סכום גדול ממש ואלה שיאמרו שמצטמצמים- חישבתי כבר אלף פעם לא הבנתי איך אפשר לצמצם הוצאות של משפחה גדולה באופן משמעותי כל כך שיאפשר לי עבודה רק בחצי משרה ,ואני לא מסוגלת לחיות בצורה שבה אין לי יכולת לקנות לילדי את מה שהם צריכים, וללא נידות של רכב, ולהיות תלויה במלגות( לא נגד מלגות , פשוט לא רוצה להיות תלויה בהן), מזדהה עם הצורך לחיות ברווח, האמת- עובדים קשה כדי שזה יהיה אפשרי עם משפחה גדולה
זה נראה לי תלוי במקום מגוריםבתאל1

ומחיר של מוסדות חינוך...ועוד ועוד.

יש מקומות ששכר דירה נמוך משמעותית, ההורים שולחים למוסדות חינוך ממ"ד וכאלה שלא עולים כמעט, אם אין ילד במעון זה מקל משמעותית...

וכן על זה הדרך.

אבל כל אחד והצרכים שלו.

אישית אין לי עדיין משפחה גדולה אבל באתי ממשפחה גדולה וההורים שלי תמיד עבדו משרה מלאה וגם זה לא תמיד הספיק לכל מה שרצינו... 

בעל יסודי כל אולפנא וישיבה עולים כסףאורי8
ובאזור בו אני גרה רוב האולפנות וישיבות עם פנימיה/ חצי פנימיה, שעולים המון, התיכון האזורי בכלל לא בא בחשבון למשפחות תורניות
נכון... אבל פנימיות עולות הרבה יותר נראה ליבתאל1

בערך המחיר לחודש בפנימיה עולה מחיר של אולפנית (בלי פנימיה) לשנה...

ושוב, תלוי באיזה איזור את גרה... יש מקומות שיש בהם אולפנא טובה בלי פנימיה שעולה פחות ויש מקומות שאין... 

אצלנו יש רק אחת חצי פנימיהאורי8
וזה גם גיל שיש מקום רב לרצון הילד, אני לא אמנע מבני/ בתי ללכת לישיבה/ אולפנא שהם חפצים בה מאוד בגלל כסף
ממש לא נכון!יודו ל-ה' חסדו
אולפנית בלי אוכל ופנימיה עולה כ600 - 800. חורב עולה יותר מ1000.
אולפנא וישיבה עם פנימיה מתחיל ב1200-2000, וזה כולל ארוחות כמובן. וחשוב להזכיר את המדינה לטובה, יש אפשרות להנחות גדולות דרך משרד הרווחה /עליית הנוער (אצל חרדים עליית הנוער נקרא מתן אני חושבת) כך שבסוף זה יוצא זול יותר למשפחות שעומדות בקריטריונים. מי שברמה הכי גבוהה של הנחה יכול לשלם רק 200 אפילו.
כמה שאני לא מבינה את ההכרח בכל התנאים הנ''למעין אהבה
לממן מוסד חינוכי זה הדבר היחיד שבעיני הוא נצרך.
בר/בת מצווה? יש כל מיני דרכים מקסימות לחגוג מלבד אולם וקייטרינג. וגם זה לא בשמיים. ולא חייב הפקה.
ובשביל זה לא להביא ילד לעולם?בגלל הבשר והפרגית?
לימודים אקדמאיים לעזור לו עם הבית- ממש לא תפקיד ההורים ולא חובה. לא בטוח שהילד יעשה תואר (מכירה מישהי שהביאה רק 3 ילדים כי על פי החישוב שלה זאת היכולת הכלכלית שלה לממן להם תואר באוניברסיטת הווארד בארה''ב.ובסוף....אף אחד מהם לא עשה תואר והיא ממש מצטערת שלא הביאה עוד)
אם יש יכולת לעזור- מצויין. אבל זה לא חובה .
ובית? בכלל לא חושבת שזה קשור להורים.
שיעבדו ויחסכו ואז מה אם יקח זמן עד שיקנו. זה לא סוף העולם והשיקול האחרון בעולם בעיני להאם להביא עוד ילד.
וחתונה- בפועל אני רואה שכולם מסתדרים.ואפשר לחסוך את הקצבת ילדים אפילו מהלידה עבור כל ילד והופ כל ילד מקבל סכום יפה ומכובד לחתונה ואולי אפילו חלק מלימודים אקדמאיים.

הכרחי זה לדאוג לשלם מים וחשמל ואוכל ושכר דירה או משכנתא ומוסד חינוכי. וביגוד והנעלה .
כמעט על מה שציינת - מותרות.מכירה המון שחיו בלי זה. וזה עשה להם רק טוב העצמאות והלקיחת אחריות.
אם תרגישי מסכנה שאין לך לממן לילדים בית ותואר-זה מה שהם ירגישו.
ואם תסתכלי על. זה כחלק מהחינוך או כתוצאה מבורכת של משפחה גדולה- גם הילדים יראו את זה כדבר מבורך שבנה אותם

כל
זה הכי שווה בעולם! גאוות חיי לגמרייודו ל-ה' חסדו
המטלות והעומס לא נגמרים. למשל אחרי החג הפעלתי 12 מכונות כביסה.... ואצלנו לפחות העזרה של הילדים לא בכמות ענקית כמו שתיארה אורי8...יש דברים שקל יותר כמו לצאת בשעות שצריך בייביסיטר. לאסוף מהגן. לנוח בצהריים, פריווילגיה שלא הייתה לי עם 4 קטנים. אבל בסך הכללי הרבה יותר קשה וללא ספק בן הזוג חייב לפרגן ולהודיט יד ולהיות חלק מהרצון למשפחה גדולה. אצלי ההריונות איומים כך שכל העול הטכני נפל עליו בערב אחרי יום עבודה ארוך.
אל תלדי בהנחה שקל כשהם גדולים. האחריות היא שלך ושל בעלך, ולא כל ילד עוזר גם אם מנסים לחנכו לכך. ללא ספק אני עובדת הרבה יותר בבית. וכל ילד זקוק שילמדו איתו, שחנשים בשעות הינשופיות שלהם ועוד....ויש אסיפות וערבי הורים וסניף ו..... מליון עניינים. וגם יש קטנים עדיין כך שבית רב גילאי הוא תובעני ובלי שעון.... ואכן לפעמים גם קשה ואין כוח והעייפות מטריפה והסבלנות בקצה ויש עבודת המידות.... יש עוד מחירים שאני משלמת יומיום כמו המשקל העודף שאני עובדת עליו קשה, הורידים, כמה איברים שמזכירים לי יומיום שסחבתי 9 הריונות...ועדיין האושר לא מדיד בשום צורה.
את עכשיו בהריון. שחררי. זה לא זמן להחלטות גורליות. כל פעם מחליטים מחדש אם כדאי למנוע או לא. יש ילדים עם קושי רפואי שמשנים את ההחלטות. לאט לאט ושתזכו....
12 מכונות כביסה😮! בלי עין הרע!אנונימי (7)
כמובן שאני כוצבת ממקום חיובי ..
מותר גם למי שפחות משבעה ילדים לענות?;)האשריך

קודם כל,כל אחת משתדלת ללדת בהתאם לכוחותיה.

אני למשל טיפוס שאוהב סדר וחשוב לי ולכן קשה לי באמת כשהילדים מבלגנים.אבל אבל צריך באמת לדעת לשחרר...מוזיאון וילדים זה לא הולך ביחד ( חוץ ממוזיאון הילדים בחולון...) אז אני מרשה לשחק,מרשה חברים אבל בסוף בסוף מסדרים.הילדים.לא ההורים.בקטע הזה אנחנו לא מוותרים להם.

זה לא פשוט...צריך לעבוד על הסבלנות,וגם לדאוג להתמלא,זמן לעצמי...ואז יש כוחות לילדים ולא כל הזמן לחכות שילכו כבר לגן או לישון...יש גם דברים טכניים שמקלים...לצאת איתם,צעצועים,כלי תחבורה שלהם,חברים.לא צריך 100 אחוז מהזמן להידבק אליהם והם אלינו...כל מה שמועיל לאווירה שמחה ובריאה בבית זה אחלה וכדאי לאמץ

וכמובן תפילות,אמונה,סייעתא דשמייא...

מחשבות על ילודהאור זרוע

הנושא של הילודה זה נושא שאני נמצאת בתוכו מאז הילד הראשון.

אני מבקשת לשתף בחיי ובאופן שאני רואה את הדברים כדי לתת מקום וקול לכל הנשים שקוראות 

ואולי לראשונה תפגושנה משהו שיהדהד בתוכן. 

יש לי 3 ילדים. בנים. 

לקח לי שתי לידות להבין שאני לא מסוגלת יותר להמשיך כך. השלישי הגיע ללא הזמנה.

היום אני יודעת לאמר שיש לי דכאון אחרי כל לידה שנמשך שנה וחצי. (המרווחים אצלי הם שנתיים).

לא מדובר בדכאון של בי"ח. סתם בכזה סוג של מצב רוח שחור וסמיך. ללא תקווה. ללא שמחה. ללא טעם.

ותשישות נוראית (ההנקה מורידה לי את ההמוגלובין) שנמשכת עד אחרי שאני מסיימת להניק בגיל שנה. 

היום הקטן בן רבע ל4. 

ואין לי שמץ של מושג אם אלד שוב אי פעם. אני רוצה כעקרון.

הייתי רוצה להיות יכולה נפשית ופיזית לטפל בעצמי, להיות שמחה ומסופקת, להצליח להזין את הקשר הזוגי עם בעלי, לשמור על סדר ונקיון בבית (מאד חשוב לי ומאד קשה לביצוע בשבילי), להעניק לילדים את הצרכים הגופניים שלהם והנפשיים (אלה צרכים שאינם שווי ערך לצרכי הגוף אלא חשובים יותר

- לראיה אנשים מתאבדים בגלל בדידות ועניינים נפשיים ולא בגלל מחסור גשמי)

להרגיש טוב, לחוות שמחה וסיפוק ולעסוק בדברים שאני באמת אוהבת (טיפול, קרמיקה, כתיבה, שירה וכו')

להיות רגועה וקרובה אצל עצמי. ואצל אהובי. 

הייתי רוצה את כל זה. מאד.

אבל. וכאן נכנסת הענווה שלי וישרות הלב שלי. והחמלה שלי לעצמי וליקיריי.

כרגע איני יכולה. אני מבינה אחרי 10 שנות נישואים, ו3 ילדים שאיני יכולה.

לא באמת. שכל ילד נוסף יאמלל אותי מאד. ואת בעלי. ואת הזוגיות שלנו.

ואם אני אומללה לילדי אין אמא. 

ואני רוצה להיות. להיות אני לעצמי. לאישי לילדי. ומבינה שכרגע הדרך לחיים של נוכחות

עוברת בהפסקת הילודה. ללא דד ליין. 

אני מאמינה שאחרי שאתמלא, שארגיש שחיי בידי בחזרה,

שהבית נרגע (הבכור שלי מאד מאד מאתגר. הקשר איתו מאד כואב)

שהזוגיות שלנו עלתה על דרך המלך, התחזקה, מוזנת ומקיימת את עצמה,

שאני רגועה, מטפלת בעצמי ובצרכי בכבוד פנימי מתוך אכפתיות, מתוך אחריות

(ולא מזיזה את עצמי לסוף הרשימה)

יגיע הזמן שארגיש שיש לי מקום אמיתי בלב, עכשיו, לילד נוסף.

אני מאמינה בזה בכל לבי. אבל שחררתי לחלוטין.

כי אף אחד לא הבטיח לי שזה באמת יקרה.

הבנתי שכל מה שעלי לעשות כרגע הוא להקשיב לעצמי. 

למה שאני רוצה ויכולה עכשיו. בכל רגע נתון.

כל ההנחות שאומרות צריך ככה צריך אחרת, הפכו לשוט אכזרי עבורי.

שכחתי את עצמי בתוך המורכבות הגדולה של גידול בני אדם קטנים וגדולים.

אמרה לי אשה אחת שגידלה 9 ילדים. היום היא סבתא להרבה.

" זו לא משימה לאדם אחד" ואז עצרה. חשבה רגע ואמרה.

"זו לא משימה בשבילי. אני לא יכולתי לעמוד בדבר המאד מאד קשה הזה".

אני מבקשת לחיות חיים של משמעות, שמחה תענוג, קירבה ויחד.

חיים שארגיש שיש בהם טעם, בזמן אמת. לא כמאוויים לעתיד.

הבחירות שאני עושה למען עצמי משרתות אותי.

כשטוב לי באמת. טוב יותר בזוגיות שלנו. טוב יותר עם הילדים שלנו.

החיים טובים יותר.

מברכת אותנו שנהיה קרובות אצל עצמינו.

שנקשיב למה שאנחנו רוצות ויכולות באמת, כרגע.

ויהיה לנו הכח והאומץ לעשות לעצמינו טוב

גם אם זה לא "נחשב" טוב בעיני הסביבה. או אפילו בעיני עצמינו.

לא תמיד אפשר לעשות טוב.

לפעמים מה שיש זה כל מה שיש.

וזה הכי הרבה.

מהממות אתן! איזה דיון חשוב!lili

אני מצדיעה לכנות, לפתיחות

ויותר מכל אני מעריכה מאד מאד את האמונה שחל בצדקת דרכך ללא חשש מהחברה,

דעתם של הסובבים לא תשפיע על קצב הילודה שלך וזה בעיני דבר גדול מאד.

אני רוצה להוסיף פן נוסף שאני מתחבטת בו רבות.

נאמר פה באחת ההודעות שהילדים רוצים עוד אחים קטנים,

נכון, גם אני נחשפתי לאמירות כאלה בתור אמא

אני חושבת שהאמירה הזו נובעת ממקום ילדותי, בריא אבל בהחלט לא לוקח בחשבון את שאר השיקולים..

התחושה שלי היא שילדים מרווחים שיש להם אחים אבל לא מליון אחים...

כלומר, בעיני ילד שיש לו 9-10 אחים ואחיות לא מרוויח יותר ממי שיש לו 5 אחים...

להיפך, יש מקום שהוא מפסיד יותר, זמן עם אמא או אבא לבד, שימת לב, שיחה פתוחה.

הלוואי שאני טועה! אבל התחושה שלי היא שמגיע שלב שבו ריבוי אחים פוגע בילד.

יישר כח גדול על פתיחות ושיתוף שלכם!אם ישראלית

אנו חיים בעולם מערבי,תחרותי מאוד,שצריכים להשתוות בגרף כלכלי,נפשי

ועוד למה שמקובל.(כדאי לצאת מהקופסה)

וודאי שאשה צריכה להקשיב מאוד לעצמה!

לגבי האחים -ותשומת לב,תתפלאי כאם ל10,עם כמה מיוחדים!!-שהם דורשים ממש

המון,הכנו אני ובעלי לוח שבועי,עם זמן להורים,ולילדים שכל אחד במיוחד מהקטנים,

יש לו זמן עם אמא או אבא .זה יכול להיות בעוגה,אוכל שאני מכינה,ואז אני מצרפת 

ילדה אחת,הליכה לקניות,בעלי מצרף מישהו אחר,סיבוב הליכה לבריאות,אני מצרפת 

עוד מישהי .והאחים עצמם מעניקים אחד לשני המון .לי יש רק אחות אחת,ששנים רבות,

חיכיתי לה. הרגשתי ממש בחוסר הזה,בשונות ,בבגרות לחיות עם מבוגרים.

מי שחווה עולם אחר,יודע להעריך!

בערב ר"ה האחרון אחת הקטנות,מאוד הפריעה .במקום לשלוח אותה לגינה עם אחות

שלא רוצה,טיגנתי איתה דגים,במשך חצי שעה,והילדה הייתה בעננים....

תגובתיאנונימי (8)

אז אשמח גם לשתף בהרבה תובנות שיש לי בנושא. רק אציין שאני מצעירות כאן, עדיין ממש לא עם הרבה ילדים.

לדעתי השיקול , וכבר כתבתי את זה כאן פעם, הוא לא את,

הוא קודם כל הילדים שלך. לפני שאתן חושבות, האם אני אצליח, האם הגוף שלי יעמוד בזה, האם מבחינה כלכלית יש לנו יכולת וכו' וכו',

האם נכון עכשיו להוסיף לשלושת הצפופים(דוגמא..) שלי תינוק? האם הם לא יפגעו מזה כרגע? האם לא עדיף, לטובתם נטו, לחכות עם זה שנתיים? 

לכל אלה שקראו את הדברים של "אם הבנים והבנות" הצדיקה , וחשבו ש'וואו, זה אפשרי'.

אז לא.

זה אפשרי אצלה, אשריה. זה ממש לא בהכרח אפשרי גם אצלכן.

כמו שכתבו כבר חלק. זה מאוד אינדיבידואלי. תכירו את עצמכן.

ואני מכירה כמה וכמה משפחות ברוכות ילדים שלצערי רואים כמה חוסר יחס קיים מצד ההורים, פשוט בגלל העומס, וכמה ילד אחד בא על חשבון השני.

אם ילד שלך נפגע כתוצאה מזה שיש שלושה לפניו וחמישה אחריו, משהו כאן לא תקין.

ונפגע אני מדברת ברצינות. ברור שהורים לא צריכים להיות זמינים 24\7 לילד. ברור שמותר וצריך להגיד לו לפעמים לא. ברור שמותר לו והוא צריך גם לעזור ולקחת חלק בבית.

אבל ברגע שרואים ילדה בת 7 , שרק בגלל שיש חמישה אחריה היא נחשבת כבר "ענקית". ועושה קניות לבד, ומטיילת עם עגלה עם תינוק ביד אחת ועם ילד בן שלוש ביד שניה. שהיא היחידה שמתקלחת ומתלבשת לבד לבד כי היא גדולה. תסלחו לי, אני פשוט מרחמת עליה. ליבי ליבי על ילדים שהפסידו ילדותם בגלל שפשוט לא הייתה להם ברירה, ורק בגלל מאזן הכוחות בבית יצא שהם הגדולים.

ואני לגמרי מדברת מנסיון.

אם אתן הולכות להפיל את הגידול של הקטנים על הגדולים, למה ללדת?

יש עוד הרבה דרכים ב"ה לקרב את הגאולה. ואם נבחר דווקא בדרך שתפגע בילדינו. מה הרווחנו?

כמובן. אם המצב לא כך, אשרי הנשים האלה.

אבל כואב לי הלב לראות בית עם שבעה ילדים קטנים מתוקתקים. בבית נקי, עם אוכל מבושל כל יום. וכולם בטוחים שהאמא מושלמת ו'איך היא מצליחה??' כשבפועל הלב והיחס לא מתחלקים פחות או יותר באופן שווה בין כל הילדים, ויש הרבה הרבה כאב וחוסר.

עזבו חיצוניות, עזבו בית מסודר או מלוכלך.

עם יהיו לך עוד שלושה תיהי מסוגלת ללכת איתם לגינות? לשמוע את הגדול, לנדנד את הבינונית, לצחוק עם השובב, להאכיל את בת השנתיים בפרוסה, להניק את התינוק וכו' וכו'.

אם באופן תמידי, חלק מהילדים יוזנחו, פשוט כי הם גדולים, ויווצר מצב שהגדולה שלך כבר לא תזכה שתראי אותך מתגלשת,

לדעתי הפסדת ובגדול....

וכמובן, לא דומה משפחה בה יש עזרה של סבא וסבתא, עבודה עם שעות נוחות, גיסות צעירות וכו', למשפחה בה את ורק את מגדלת את ילדיך, ללא כל עזרה שהיא, כשהבעל גם הוא לא מהמעורבים.

הפותחת מגיבהאנונימי (פותח)

לתגובה הזו חיכיתי. אני ממש מזדהה עם מה שכתבת מניסיון.

אני באופן אישי רואה את ילדיה של שכנתי עם תשעה ילדים בלע"ה, 

שהקטנים ביניהם לא כ"כ מפותחים, עם בעיות שפה, ופשוט מחוסרי תשומת לב.

זה כל כך עצוב שאפשר ממש לראות שזה רק אצל הקטנים, שכבר לא היה כוחות להשקיע בהם.

מה גם, שהילדים הקטנים האלה, עולים לבית שלנו באופן קבוע כי האם חוזרת מהעבודה ב-16:30, והאבא לומד ולאף אחד כבר אין כוח לגדל אותם.

לי באופן אישי אין משפחה קרובה (לא מצידי ולא מצד בעלי), 

ואני גאה לומר שהילדים שלי מטופחים מאוד, ואני משתדלת להגיש להם מדי יום אוכל מבושל וטרי. אבל, אם היו לי יותר ילדים הייתי מצליחה לעמוד בזה? ממש לא בטוחה...

הכל תלוי בכוחות וברצונות שלךאורי8
אי אפשר להסתכל על העניין בחיצוניות ותחרותיות , כדאי לבדק עם עצמך מה הכוחות שלך ואם זה נראה קשה למנע עד שתרגישי שאפשר להמשיך, לא כי צריך לעמד באיזשהו קצב
רק רציתי להאיר- כשיש 8 ילדים יש גם גדולים - נוער- יש להם את הצרכים שלהם , אבל הם לא צריכים טיפול פיזי והליכה לגינה והשיחות איתם מתרחשות הרבה פעמים כשהקטנים ישנים( אין שקט בערב)
והם באמת יכולים גם לעזור- אני מאוד מקפידה שיעזרו במידה סבירה , זו לא האחריות שלהם, לעולם לא אתן לילדה בת 7 ( וגם בת 10) אחריות מהסוג שדובר כאן
ויש להם גם את החיים שלהם ובכל זאת, מהצד הפיזי , יותר קל לי היום מאשר כשהיו לי ארבעה קטנים, אני יותר חופשיה לצאת כשצריך , לא בצורה שהגדולים מגדלים את הקטנים, אני ובעלי מגדלים אותם, לגדולים יש תפקידים מוגדרים וביביסיטר מידי פעם- ממש לא בהגזמה
מסכימה שכשאין כוחות עדיף למנע מאשר להגיע למצבים שתוארו כאן
הפותחת-אנונימי (פותח)

לפעמים לא יודעים את הכוחות, עד שמרגישים שאין כוחות לגדל את הילדים. כמובן שתמיד

צריך להתפלל לסיעתא דישמיא ובכל זאת,

אני בטוחה שהשכנה שלי היתה בטוחה שיהיו לה יותר כוחות,

והיום כשיש לה תשעה היא מרגישה אחרת...

שמעתי על כאלה שלא היו להם כוחותאנונימי (15)

אבל הן רצו עוד כי זה כמו "תחרות" בשבילן... ואז הגיעו למצב כזה.

את יכולה לשער אם יהיה לך כוחות, לא לדעת...

אני לא ידעתי שאחרי הלידה הראשונה אהיה ממש מותשת וחסרת כוחות והבית לא יתפקד וכו'

וכולה ילד אחד.. מי ישמע..

ממש פחדתי איך יהיה עם כמה ילדים ואיך אפשר להסתדר...

אבל הבנתי מנשים אחרות, עם יותר ילדים וניסיון ממני, שזה אחרת עם יותר ילדים... ולידה שניה היא לא כמו ראשונה.. וכו'

אם עכשיו את מרגישה שאין לך כוחות זה אומר שעכשיו אין לך. כשיגיע בעז"ה זמן שתתחזקי ותתאוששי ותרגישי שיש לך כוחות- אז תרגישי. 

אח"כ כשתהיי שוב בהריון ברור שלא יהיה לך כוח (הריון אלא מה?) אבל הכוחות יחזרו... בעז"ה.

וגם צריך להתפלל לכוחות!

אני אמא ל 7, כבר כתבתי כאן בשירשור כמה תגובותאנונימי (5)

אני חושבת שאת צודקת.

אם העול של גידול הילדים הבאים נופל על הגדולים למעמסה שהיא לא לפי גילם, זה לא לעניין.

אפשר למתוח קצת את מגבלות הגיל, מדי פעם, במצבי חירום, אבל להסתמך על הילדים בגידול האחים הקטנים שלהם, הגידול הפיזי והרגשי, זה לא נכון בעיני.

וגם אני מסתייגת מהגישה שמשפחה ברוכה היא "מפעל" מתוקתק ומתקתק.

...אנונימי (9)
ילדה בת 7 יכולה וצריכה להתקלח לבד
לא בגלל שיש אחים מתחתיה
בגלל שהיא גדולה
היא תקבל עזרה כשתצטרך אבל יש "משימות" שאני מצפה שיעשו כי הם גדולים...
ושימי לב מקלחת לבד זו משימה בשביל עצמה לא בשביל אחיה

אני חושבת שהקנית הרגלים של עצמאות לא קשורים למשפחה מרובת ילדים... ברור שזה עוזר ומקל יותר כשיש 4 מתחתיה לקלח

דרך אגב אצלי גם בן ה5 ואפילו לפעמים בן ה3 מתקלחים לבד... מתוך רצון לעצמאות והרגשת מסוגלות שלהם.

התיאור שלך באמת קשה אך כנראה מאד ספיציפייודו ל-ה' חסדו
אני מלמדת במקום שבו רוב המורות בעלות משפחות גדולות. המספרים 5-12 מצויים אצלנו בחדר המורים. גם הבנות ממשפחות גדולות מאד. רובן 7 ויותר. גם חברותיי ושכנותיי בײה עם משפחות גדולות. וילדה בת 7 עם כמה אחים במתקנים זה מחזה נדיר מאד ואני גם מתנגדת לו ומעולם לא שלחתי בגיל הזה. והילדים והתלמידות מטופחים ומושקעים.
עדיף שלא תהיי שיפוטית ועם עין שלילית כלפי מציאות שראית אצל מי שראית... הקבײה שתל את ההורים הללו והילדים הללו במציאות הזו. סמכי עליו. אולי קרו דברים שאינך יודעת אחרי שנולדו ילדים. אולי מנעו ולא עזר....
וגם אני רואה נשים שעושות פי 100 ממני (לאו דווקא בילודה) ולא מבינה איך אפשר. אז כל אחת וכישוריה ויכולותיה. כל אחת והמחירים שהיא מוכנה לשלם. לכל מטבע יש 2 צדדים.
עדיף ללמוד ממי שמצליח והוא דגם. באופן אישי אני זוכה להיות מוקפת בחברות וקולגות כאלה וזה נותן המון כוח. ולא כדאי להיתקע בסטיגמה שמשפחה גדולה = הורים גמורים=ילדים עם חובות רבים= חוסר היענות לצרכי הילד. זה קיים אולי, אבל לא מאפיין בכלל. חפשי סביבך ותמצאי הרב משפחות כאלה.
שנה טובה
לצערי אני מכירה המונים המונים כאלונחש משקפיים

זה מחזה שכיח לגמרי

זה קורה הרבה שאחד מגדל את השני

שוב, לצערי הגדול

תיזהרי משיפוטיות כזו. מעולם לא צפית 24/7 במשפחה כלשהיאיודו ל-ה' חסדו
והמסקנה שלך מרחיקת לכת ומוציאה לעז על הרבה משפחות. מלראות קצת מה קורה, את מסיקה שהילדים מגדלים את עצמם.... אין כזה דבר. וחבל שכך את רואה את המציאות ומכלילה. מוזמנת לסיור אצלנו 😁
אני לא רואה מציאות ומכלילה אבל יודעת בודאותנחש משקפיים

ורואה הרבה מקרים כאלו

מה שאומר:

מי שאומר שזה לא קיים - טועה

מי שאומר שרק זה קיים- גם טועה

הבעיה שאם יש הרבה ילדים אז ישר חושדים שהם מוזנחיםl666

הרבה פעמים במקרה שלאימא לשלושה לא יגידו לכלום לאימא לשישה יגידו שאין פלא הרי הוא שישי וזאת הסיבה של כל הבעיות. יש יחס מזלזל, משהו כמו הם בסדר למרות שהם הרבה. ואני גדלתי בחברה חילונית עם קצת ילדים ולא השקיעו בילדים יותר ולא שמרו עליהם יותר. זה תלוי בגישה של הורים נטו.

כשבת שלי פיתחה קוצר נשימה בעקבות ווירוס אז חמותי אמרה "טוב שבכלל שמתם לב הרי היא חמישית". וילדים שלה היו חולים כל הזמן. אבל הם היו רק שניים אז היא בסדר גמור ואם לי יש שישה אז אני כאילו אוטומטית לא שמה לב. נמאס פשוט מהיחס הזה. שיש איזה הנחת יסוד שילד במשפחה גדולה הוא מוזנח באיזה שהוא צורה . ובכלל רב הילדים הולכים למעון מגיל אפס ושם הם שישה למטפלת אחד. כך שזה לא באמת משנה אם יש לו אחים או אין לו אחים. גם ככה רב היום ילד נמצא במסגרת של הרבה ילדים. למה במעון או בגן זה בסדר ובבית לא? 

ממש לא התכוונתי לכ-ל מה שכתבתנחש משקפיים

העלתי רק את הנקודה שיש משפחות גדולות שילדים יחסית גודלים בד

זה לא סותר שגם ילדה יחידה עם 2 הורים יכולה לגדול לבד....

לתשומת לב....

את ממש צודקת I666אנונימי (10)

יש לי ארבעה ילדים שיהיו בריאים ואני עובדת במקום לא דתי.

ולפני כמה זמן מישהי בעבודה החמיאה לי: יווו איך רזית...

אז המנהלת שלי ששמעה את זה הגיבה מיד: נו. בטח. מרוב שהיא רצה אחרי ארבעה ילדים...

מה הקשר??

ברור שזה קיים. אבל לא כתוצאה ישירה ממספר הילדיםיודו ל-ה' חסדו
אי תפקוד הורי קיים על רקעים רבים גם במשפחות קטנות. אין מציאות מושלמת.
ומה את רואה? הבטחון שלך בפרשנות המציאות שאת פוגשת לדברייך הרבה, קצת מרחיק לכת לטעמי. מה נקרא לגדול לבד? הם מפרנסים את עצמם מגיל 6? לא מלבישים אותם? ילד בן 7 כל יום בלי חברים כי הוא מבשל ומכבס? וכו'
תקראי בשירת מרים את התיאור על כמה אימה עבדה ותראי מה יצא מאמא שנאלצה פחות להיות עם ילדיה. ואיזה כבוד מרים רוחשת לבית המוצא שלה... אהבה אהבה אהבה זה העיקר.... תנסי לראות בעין טובה גם מי שבעינייך מזניח וילדיו מסכנים ובטוח תמצאי פרשנויות שונות לאותן סיטואציות.
לא הזנחה. סיכון בטיחותי מיידי .אנונימי (5)

לצערי גם אני רואה. בשכונות החרדיות אצלנו בעיר, ילדות בגובה הגגון של העגלה, דוחפות לפניהן עגלה וחוצות כבישים כשלצידן פעוט נוסף.

כשאני נוהגת בשכונה כזו אחה"צ זה מחזה מאוד נפוץ.

זה לא אי תיפקוד הורי כללי. לא להיסחף. אבל זה בפירוש להטיל על ילדים את מלוא האחריות של תפקידים שלא לפי גילם. וברור שזו תוצאה ישירה של מס' הילדים, ושל מנטליות של לחלק את הנטל הבלתי אפשרי שנופל על אמא ל 5-6-7 ילדים צעירים שנולדו בזה אחרי זה ב"ה.

זה נפוץ מאוד ואי אפשר לעצום את העיניים או להביא ראיה ממרים הנביאה. 

מרים פרץ.לא הנביאה.. גם מחזה נפוץ לא אומר שכולם כךיודו ל-ה' חסדו
ובשכונות חרדיות אני אכן מופתעת הרבה כנהגת מחוסר המודעות. לא בטוח שזה בגלל צפיפות הלידות. אבל אין לי כל כוונה להגן על מי שנותנת לפני גיל 10 להסיע עגלה או להעביר את האחים כביש. זה אכן לא נכון ולא בטיחותי
לא בכל מקום זה ככה...אנונימי (10)

אני גרה במקום חרדי ויש המון משפחות עם 9-10 ילדים ויותר.

ולא זכורה לי אף אמא כאן ששולחת ילדה בת 6,7 עם עגלה ועוד פעוט לידה!
ממש לא...

אולי יש אמהות שנותנות לילד בן 8 לחצות כביש לבד אבל לא שולחות ילד קטן שישמור על 2 אחים שלו שיותר קטנים ממנו!

אמהות שולחות את הבן/ הבת הגדולים עם תינוק בעגלה או אח קטן בגיל קצת יותר בוגר.

לפחות בגיל 10 או 11... ולא לפני!!

יכול להיות שבשכונות חרדיות אחרות זה אחרת. אבל לא איפה שאני גרה!

מה שכן- בנהיגה צריכים מליון עיניים בשכונות חרדיות... וזה רק בגלל שיש שם הרבה יותר ילדים מאשר בשכונות אחרות ולכן מטבע הדברים יש יותר אנשים וילדים ברחוב... ויותר אוכלוסייה...

אני מנסה לטעון את זה לאורך כל השרשוריודו ל-ה' חסדואחרונה
שיש פה הכללה והסקת מסקנות מתוך כמה משפחות שמכירים.
יש הזנחה הורית לפעמים, נכון. אבל המסקנה האוטומטית שהרבה ילדים ברצף = בלתי אפשרי = הטלת אחריות עודפת על ילד קטן על גבול ההזנחה, זה עדיין לא תופעה גורפת. ומי שכך באמת לא בסדר.
אני חיה בחברת משפחות ענקיות. אחת אחת למופת. והתופעות שתיארו כאן נדירות שבנדירות. שנזכה תמיד לשמירה ובטיחות אמן.
אולי זה תלוי בסוג עבודה...בתאל1

נגיד אם את עובדת סוציאלית בטח תתקלי בהרבה מאד מקרים כאלה...

ואם את לא אז אולי לא...

אבל אין לי מושג במה את עובדת ולמה נתקלת בהרבה מקרים כאלה. כי זה אמור להיות חריג.

כמו שלא כל או רוב הילדים בבי"ס מוזנחים...

מסכימה לגמריmp3
לפני שמביאים לעולם עוד ילד צריך לוודא שזה לא יפגע בילדים שכבר ישנם.
ממש ככה!! חויתי את זה על בשרי בערב ר"ה האחרון!אנונימי (10)

שהבנים שלי ישנו והבנות הכינו איתי כדורי שוקולד.

איך הן התלהבו אח"כ על התשומת לב היחודית הזאת "להכין עם אמא כדורי שוקולד"...

מהנסיון שלי (9 חמודים)חיוך-כוח י'
בקשר לאחים, הם מרוויחים כל כך המון מכל אחד ואחד. הם כל הזמן מעשירים אחד את השני ולא שאין מריבות...יש ועוד איך...אבל גם זה לימוד. נראה לי שאפילו ראיתי מחקר על זה שיותר אחים זה אומר ילדים יותר אינטלגנטים כי הם מלמדים ומפתחים אחד את השני כל כך הרבה. בקשר ליחס מההורים אני מאמינה שזה עניין של מודעות של ההורים. גם הורים למעט ילדים יכולים לא להתייחס אליהם כראוי ומספיק מחוסר מודעות וחשיבות לעניין ויחס חם זה לא עניין של כמות אלה של איכות. אפשר להיות עם ילד שעות והוא ירגיש מנוכר אבל דקה של חיבוק או שיחה לבבית או אפילו מבט שמח יכולים להספיק כדי למלא לו את הלב. אני מאוד מזדהה עם אם הבנים והבנות, אורי8, וי ודו לה' חסדו, זה הכי שווה בעולם וככל שיש יותר זה יותר קל לטעמי ו9 זה לא מרגיש הרבה בכלל, במיוחד שמתחילים להגיע לגילאים שיוצאים לישיבות ואולפנות, פתאום הבית מרגיש ריק בלעדיהם. זה לא קל אבל אני מאמינה שכל אחד עובד קשה על מה שהוא בוחר לעשות בחיים, גם סטודנטים, בעלי מקצוע וכו' עובדים קשה אבל אני שמחה שה ע מל שלי מושקע בהם ויש כל כך הרבה נחת מהמתוקים האלה...וזה קודם כל החלטה ערכית, אני עומדת בזה כי ברור לי שזה ערך שחשוב לי והם מתנה כל כך גדולה ששווה הכל ואני לעולם לא אוותר על אף אחד מהם. אני חושבת שזה החלטה מאוד אישית, כל אחת לפי האופי וכוחות הגופנפש והבעל וכו' אבל עם כל הקשיים שיש אני לא מצטערת לרגע, ההפך
תודה נשמה. מזדהה עם דברייך וגם מזל טוביודו ל-ה' חסדו
חוץ ממשפט אחד, שקל יותר ככל שיש יותר.
אני לא חוויתי את זה כך בכלל. 8 ו-9 היו לי קשים מאד מאד. דווקא הצורך לטפל בכל כך הרבה עניינים ותורות, ואסיפות וכינים, בישול, כביסה ופינוקים לילדים שיצאו מהבית. כוכב השבוע ועוגות יומולדת, בגדים לכולם ...... פלוס ששניהם היו תינוקות קשים שלא ישנו. אני כבר פחות צעירה. והריונות איומים..... כל ילד מוסיף עול וקושי. על התגמול והאושר חפרתי מספיק. אז הבחירה הייתה מודעת. אבל קל יותר ממש לא.
ולצעירות פה, ללדת ילד בהנחה שיהיה קל יותר זה סיכון לא קטן.... אשרי מי שזכתה. אבל אף פעם אי אפשר לדעת איזה ילד יוולד ואיך יהיה הגידול שלו.
מוכר וודאי אבל עדיין קל במובנים מסויימיםחיוך-כוח י'
נכון מכירה ומזדהה ממש, אני עמוסה כנ"ל חבל"ז, במיוחד שאני אחרי לידה. יש רגעים לא פשוטים אבל בכללי היה לי הרבה יותר קשה בשלב שהיו לי 2-4 ילדים. אני מרגישה את זה גם היום כשאני נשארת רק עם הקטנים בבוקר הם הרבה יותר דורשים, כשהגדולים יותר מגיעים מהגן והבי"ס אז הם בתשומת לב שלהם מופנית אליהם והם יותר רגועים. גם ככל שצוברים נסיון פחות נבהלים מכל בכי וכד' ולוקחים את הדברים יותר בקלות. זה לא שהכל אצלי ורוד ומושלם חחח ממש לאט, והלוואי שהיה, אבל עם כל ההתמודדות הנ"ל אני לא אוותר עליהם לרגע. אני חושבת שזה אחד הדברים הכי מספקים וגדולים שאפשר לעשות בשביל עצמי, בעלי ובשביל עם ישראל ובשביל העולם בכלל. עמלנו אלה הילדים...להביא עוד נשמות טובות לעם ישראל. כל אחד הוא עולם ומלואו.
מזדהה עם כל מילה. זה אמנם פרויקט. אבל אחלה פרויקטאם הבנים והבנות

חיוך

לא יודעת להגיד על 9-10אנונימי (15)

כי סה"כ אנחנו פחות...אבל יותר מחמש

ולא זכור לי שסבלתי מזה שיש לי הרבה אחים, להפך.

גם כל אחד והגיל שלו, והצרכים שלו. ב"ה כל אחד מקבל מה שהוא צריך בהתאם לגיל שלו...

המרווחים בין האחים הם בין 2-3 שנים...

לדעתי ההורים יודעים ומכירים כל ילד, הם מגדלים אותו מגיל 0, זה לא מוסד חינוכי שאפשר בקלות לפספס...

אבל שוב, אנחנו לא מעל 9... אבל אני מאד מתפללת ומקווה שאם ה' יזכה אותי, שאצליח להתייחס לכל ילד ולא לפספס אותו. 

איזה שיתוף מדהים! רואים שנכתב מדם ליבךיודו ל-ה' חסדו
אשרייך על הילדים הקיימים. ואתת בדיוק מסבירה איך כל לידה צריכה לבוא בחישוב כולל של הנתונים. שתזכו לאושר ונחת רוגע ושמחה אמן.
העם איתך, אור זרוע!נהורה 23

קראתי בשקיקה, ברצף את כל השירשור המדהים הזה,

שהנושא שלו הוא בדיוק זה שמעסיק אותי כבר שנה למעשה, מאז שהגברת האחרונה המתוקה נולדה (היום יום הולדת!).

הייתי מאד רוצה להזדהות עם האמהות הנינוחות, המכילות, המאמינות והערכיות המדהימות שיש פה

שמגדלות פה מעל שבעה ילדים ויותר,

אבל בסוף בסוף, התגובה שהכי דיברה אלי ולא עזבה אותי היא דווקא זו שהכי קרובה אל המקום בו אני כעת, וכדאי להכיר בכך, שלך- אור זרוע.

תודה לך על ששימשת לפה לכל אותן בלתי מושלמות המודעות למצבן כפי שהוא כיום,

ועושות גם מה שטוב להן, ולא רק מה ש'צריך' לעשות וחברה הדתית 'דורשת'.

מאד חשוב להיות ערות לקול הפנימי שבתוכנו, למצב הנפשי שלנו, למדד הכוחות, ליכולת ההתמודדות עם ההולדה והגידול שהם כלל לא פשוטים והם משרה בפני עצמה.

פתאום מצאתי בשירשור הזה קהילת נשים שדנה על כך ושמבינה אותי, כמה לא פשוט זה, וכמה זה לא דבר אגבי, וכמה עול הם הכביסות והבלאגן והלכלוך, ועוד לא דיברנו על הקדשת הזמן ותשומת לב לכל ילד לצרכיו הנפשיים והגשמיים. זה לא קל! ואנחנו מגלמות בעצם חיינו אידיאל גדול, כל אחת דרך הנשמות שה' שלח דרכה לעולם, ודיי כבר, זו ממש לא תחרות של מספרים. אולי לפעמים זו האיכות ולא רק הכמות..?

מתפללת לגדול, להיות גדולה באמת, להצליח להגיע להיות כמו האימהות המדהימות שכותבות פה

שמלאות ברוח במשימה הזו. ובינתיים, עד שאגיע להכלה ולנחת ולזרימה - אני פשוט איפה שאני-

מודה לה' על ארבעת החמודים ומתפללת לכוחות ולשמחה תמידית בגידולם. אמן

הרבה ילדים זה כוח, זה נחתעדידפ

זו מתנה ענקית מה'
זה המון- סדרי עדיפויות
לבחור מה עדיף ממה,
על מה אני מוותרת ובמה אני משקיעה.
אבל כל ילד הוא בחירה בפני עצמה.
לא בוחרים ברעיון של משפחה גדולה במנותק מהכוחות וסיפור החיים שלנו.

הפותחת היקרה- את בהריון. לקראת לידה.
טבעי שזה זמן שתחושי לא בשיא הכוח ועם צורך בזמן לעצמך
להתכנס פנימה מעט, קצת חוסר סבלנות...

תהיי סלחנית כלפי עצמך.

כשיבוא הזמן לשקול הריון נוסף- תחשבי מה בכוחך
בשעה טובה

אמא יקרה: את ממש צודקת בתיאור המצב!!!באמת לפעמים אני מרגישהמרים סולם

שהצרכים רבים ואולי אני לא מספקת את כולם. אבל.. שני דברים שלדעתי חשובים מאוד:

1. עם הלידה הראשונה, ממש איך שיצא התינוק/ת , הושתלו בנו ייסורי המצפון שימשיכו ללוות אותנו לכל חיינו. תמיד אנחנו יכולות להרגיש שאנחנו לא עושות מספיק וחשוב לזכור שאנחנו משתדלות לעשות את המקסימום האפשרי במצב הנתון .

2. נראה לי שבציבור שלנו רגילים למשפחות גדולות אבל חשוב שכל זוג יהיה מאוד מחובר לעצמו ולמשפחתו ויחשוב כל הזמן מה נכון להם. זכינו בחסדי ה' למשפחה גדולה אבל היו תקופות שבהם הרגשנו שלא נכון להגדיל את המשפחה ויש לרכז כוחות באחד הילדים .

3. חשוב להגיע ללידה בנחת ובשמחה וכך גם להיות אחרי הלידה. נוחי עד הלידה והיעזרי בעוזרת שתנקה/תגהץ וכו', עדיף את הכוחות להוציא על הליכה עם הילדים לגן שעשועים או לשחק/לספר להם סיפור בבית.

שנה טובה , בריאה ומבורכת

אני מאמינה שאחרי כל ילד צריך לחשוב האם/מתי אני מסוגלת לעוד 10 אלישבע 0
ולא לחשוב על המספר הסופי.

אני חושבת שאחרי כל לידה צריך לבדוק מה מתאים לי נפשית, פיזית וכו' מה מתאים לבעלי ומה מתאים למשפחה.
ומשם להחליט האם למנוע, אם כן כמה זמן וכו'..

אני חושבת שההתסכלות עכשיו על משפחות עם 10 נפשות בהחלט יכולה להלחיץ כשאת סך הכל לפני לידה רביעית, הרי עוד לא הייתה בכלל אמא ל4 אז איך את יכולה לדעת איך זה להיות אמא ל10?

תתמקדי בלחשוב על התינוק שב"ה עוד רגע יתווסף למשפחה ואח"כ תחשבי האם את מסוגלת לעוד 1 ולא לעוד 5..
תודה על השיתוף של כל הנשים היקרות מכן!יום השביעי
תרמתן לי רבות בקריאתו
בדרך כלל אני לא נכנס לכאן, אבל ראיתי את השאלה בעמוד הראשי.הלוי
לדעתי הילדים הקיימים והילד שבדרך קודמים לילדים הפוטנציאלים. אם אין לך כוחות לילדים נוספים וזה בא על חשבון הקיימים וזה שבדרך, אז לדעתי כדאי שתקחי הפסקה, או עד שתרגישי מוכנה לילד נוסף או עד בכלל.

לדעתי אם אין כוחות לילדים נוספים, אז מפסיקים להביא אותם (חוץ מכשה׳ שולח הפתעה).
מה שחשוב כמאם לך יהחה טובשפחהצעירה ברוחה
מה שחשוב כמשפחה הוא קודם כל שלום בית. שלום זה מתבטא ביחס של כל אחד במשפחה לכלל המשפחה כלומר, אם לך יהיה טוב, זה יקרין על בעלך והילדים ואם לבעל או לילדים יהיה טוב, זה יקרין לשאר בני המשפחה. לכן, אם את מרגישה עכשיו שדי לך בארבעה ילדים, וזה מה שעושה לך טוב, זה בסדר. ואם בעוד שנה שנתיים תשני את דעתך ותחליטי שיהיה לך טוב עם עוד ילד, גם זה טוב.ואל תכנעי ללחץ חברתי! יש לחשוב גם על פרנסה. נכון שיש משפט שאומר שעם הילדים באה הפרנסה אבל זה רק בתאוריה. היום אנו רואים של ישיבה/אולפנה שאנו רוצים שילדינו ילמדו בהם, עולים הרבה כסף, חתונות עולות הרבה כסף וההורים מכלכלים גם את הזוגות הצעירים בראשית דרכם. לכן יש לקחת גם את זה בחשבון. תהיה חזקה ותעשי רק מה שטוב לך ( וכמובן יחד עם בעלך). שנה טובה.
זה לא רק בתאוריה - רואים את זה בפועל ממש.אנונימי (5)

השיקול הכלכלי הוא משני.

והוא מתחיל להיות שיקול רק אם הוא מצטרף לתחושת חרדה או עומס ועול נפשיים. 

בעניין הכלכליחיוך-כוח י'
אנחנו במקום לשמור את החסכונות לילדים בבנק השקענו אותם בדירה. הם מספיקים בשביל הסכום הראשוני לקניית דירה ואת השאר אפשר לשלם מהשכירות של הדירה וכך כשהחברה יגדלו בע"ה אפשר יהיה למכור ולממן את החתונות לימודים וכו'....
וברגע שיש דירה אפשר למכור ולממן כך את הסכום הראשוני לשני דירות.. אבל אני לא יודעת באמת, אנחנו עוד בבניה והמימון של הדירה הנ"ל, אבל גיליתי שהרבה מהשכנים סביבנו עושים כך.
אני חושבת שצריך להיות ברור שגם להביא ילדנשואה+2
שאין לך כוח אליו. יש לזה מחיר!!!!!! למשל אישה לאחר לידה והיא בדיכאון עמוק. או אישה שלא מרגישה קשר לילדים /חווה קשיים אישים בעיני היא צריכה פסק זמן לעצמה. כנל אם הגבר מרגיש כך. בעלי ממש לא רוצה עכשיו עוד אחד... בעיני אין לי יכולת לחייב אותו לעוד ילד. נכון שאני ינסה לברר מה הבעיה ולפתור אותה איתו אבל אם בעלי לא מצליח להתרומם ולהיות אבא לשלוש אני יחכה לו... זה קריטי!!!!!! ילד צריך הורים מתפקדים....
חשוב ביותר^^אני123
פעם ראשונה שאני נתקלת בהתחשבות בבעל בענין הזה
יש מצב שתוותרי על עוד ילדים אם יסרב?אנונימי (11)
נגיד שכל השיכנועים לא יעזרו...
השאלה עד כמה צריך להתחשב. גם במחיר שכבר לעולם לא
כן.אנונימי (12)
הילדים הם לא רק שלי! הילדים הם של שנינו!

ברור שננסה ביחד למצוא דרך שתהיה טובה לשנינו אם יש לי רצון גדול לעוד ילדים, כמו בכל דבר שיש חוסר הסכמה.
אבל אם בסופו של דבר אגיע למסקנה שבאמת מה שהכי טוב לבעלי זה שלא יהיו עוד ילדים אז זה מה שנעשה, כי בסופו של דבר מה שטוב לבעלי זה מה שטוב לי.
ברור שאף אחת לא מכריחה את עצמה וה' נותן עם היכולתחיוך-כוח י'
לא לשכוח שמי שנותן חיים ואת היכולת זה ריבונו של עולם.
ברור שמתקדמים ביחד לפי היכולת והרצון. אבל זה רצון טוב ובריא. לא סתם רש"י אומר לנו שהבאת תולדות היא חלק מ"ובחרת בחיים", חלק ממימוש החיים. כרגע היא בהריון וצריכה ללדת ולהתאושש כמה שתצטרך ורק אחרי שיחזרו הכוחות אפשר להתחיל לחשוב הלאה, ברור שאף אחת היא לא מכונה ומתקדמים לפי היכולת, אבל צריך לדעת שלמרות שזאת מסירות נפש, אם יש רצון ה' יסייע בוודאי
זאת משימת חיים-תרתי משמע חיוך-כוח י'
יש צד שטוב שאת חושבת על זה לפני לידהחיוך-כוח י'
זה אמנם ממש לא הזמן להחלטות כאלה. גם אני לא יכולה לחשוב על זה בכלל אחרי לידה ורק אחרי שאני מרגישה שחזרתי לכוחות מתחיל הרצון לנסות שוב. אבל טוב לקראת הלידה לברר את הרצון הפנימי והערך הגדול של מה שאת עושה כדי לעבור את הקושי של הלידה בהשלמה ובלי מרירות או התנגדות פנימית שיכולה להקשות עליך נפשית וגם פיזית.
בע"ה שתעברי הכל בבריאות וביידים מלאות ובנחת...אחר כך כשתרגישי שהתחזקת ואת מוכנה ורוצה תחליטו ביחד ושה' פיקוד אותכם בכל טוב וימלא משאלות לבכם לטובה.
זה לא זמן מתאים לדעתילא לעישון

לקראת לידה זה זמן מעייף, מתיש, פיזית ונפשית.

לכן זה לא זמן מתאים לדעתי לדון כמה רוצים להגדיל משפחה.

בע"ה יהיו זמנים הרבה יותר רגועים מזה.

בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!

אשמח להתכתב איתך בפרטיאנונימי (13)
אני גם אמא לשני מיוחדים...וחייבת כחחחח!!!
משהו מחזק לכולנוחיוך-כוח י'
סליחות (שירה סטופל פנסטרהיים)

מרגע נולדה שוב כאם
נולדו בה רגשות האשם,
אם דייקה חינוכה לאחת,
אם היטב התחלקה
בין כולם.

ובהיותה רעיה נאמנת
בפנים מאירות
זה לרוב,
בלילות לא הייתה היא נרדמת,
מתלבטת בין רע ובין טוב.

זה היה טוב שהערתי,
אולי מדי
הזעפתי פנים?
זה היה נכון ששתקתי?
אין להם סבלנות, הם עדיין קטנים...
מותר לי להתאכזב לפעמים?

ובוקר, כבר אור בשמים
בפסים של שקיעה וזריחה,
רק היא עוד פקוחת העיניים
באמצע הדין בתוכה.

היא יודעת,
טובה היא כל כך
מסורה בלי מידה
בכל הכוחות,
ובכל זאת קולות מחלישים
מונים בתוכה טעויות.

אפילו שבלילה הנקת, והנקת וחיבקת והנקת,
למה הגדולה אשמה?
היא רצתה עוד סיפור של שבת...
ונכון שגזרת ציפורניים, וקילחת ומחטת אפים,
אבל הם רצו רק עוד פעם
ללכת לגן שעשועים...
ובכלל למה את מתבטלת
בין שלוש לשלוש ודקה,
כשבאמצע הסלון לך עומדת
גיגית של כביסה מחכה.
ואיך יכולת שוב לשכוח,
להחזיר את הספר לגן
בגללך גם הפעם
הוא לא
קיבל מדבקת מצוין..

היא נושמת עמוק ולרגע
חשוך לה הבית וצר,
מה יהיה
איך תצליח
אם פעם
תצליח,
לדייק כל דבר ודבר.

עצובה היא עוצמת עיניים
מובסת בעמדת נאשם
ופתאום נפתחים השמים,
הוא מביט בה צוחק מאי שם.
בואי אמא אלי, הוא קורא לה,
בואי אמא קטנה עייפה,
ולפני שתמחה או תתריע,
בחיקו המואר עטופה.
ומעליה ברוחב כל הרקיע,
תמונותיה היטב נפרסות,
היא טובה,
היא יפה,
היא חובקת,
וידיה כל כך עמוסות.
בשפע לילות ערנות,
איך הצליחה כל פעם לקום,
בדגים וחלות ועוגות
(כמובן עם סוכר חום).
בעצות שהמציאה ברגע,
באלפי רגעים של תמימות,
בשמחות שהלחינה בלי ידע,
בחינוך לאמת, לכנות.

שותקת טומנת פניה,
בטוב המואר,
המוכר.
ולוחשת

אבל..
לא הראית בכלל..
את המון הרגעים האחרים
את הכעסים שכעסתי,
את היאוש,
את הויתורים..

משפילה היא מבט אל זרועות,
מתרחקת מהאור החמים,
פנים סמוקות,
ידיים רועדות,
יש לי על מה לתת את הדין.
על שגיאות ששגיתי
ביודעין או בלא יודעין
על סבלנות שכלתה
בין הכביסה לכלים.
על כעס שהתבטא בצורה מאוד נוקבת,
על כל הרגעים שהייתי מאכזבת.

מחכה בעיניים עצומות
שיקוב הדין את ההר,
שיקרא לה בשמות.

אבל שקט.

וצחוק.
היא בשוק.
לת דין ולת דיין?
לא אוכפים את החוק?

הוא רק מביט בה
בעין טובה
תוכו רצוף רצוף רצוף
אהבה.

פותח לה דלת של אור,
מושיט כוס ישועות
ועוגה,
ולוחש אל חיקה הטהור
כי לכל האמהות
בשגגה.
הפותחתאנונימי (פותח)
אני בוכה...
מרטיט!
גם אניאנונימי (14)

בוכה

כח לילדים זה עניין של הסתכלותלא לעישון

לדעתי הבעיה היא נקודת המוצא הזו שיש לאמא נקיפות מצפון ורגשות אשם.

זה לא עוזר . זה לא מקדם. זה מחליש. זה יוצר בעיות בסמכות. וממילא אין זמן כח וסבלנות.

אם ה' נתן לך את הילדים שלך סימן שזה הדבר הטוב ביותר שיכול היה לקרות להם. הקב"ה לא יביא ילד לעולם בלי הורים שמתאמים לו. ככה כל אחת צריכה לשכנע ולהאמין באמת.

ואז, אם את מאמינה בזה, את גם מאמינה שמה שהחלטת באותו רגע לבחור לילד שלך, זה הטוב בעבורו. ולא צריך אחרי ההחלטה להתלבט על העבר - האם נהגתי טוב. אלא רק אפשר להתלבט על העתיד - איך כדאי להגיב בסיטואציה דומה שתקרה בעתיד. מה שקרה היה אמור לקרות (בבחינת ה' אמר לו קלל)

את עבודת המידות שלנו נעשה מתוך שמחה של התעלות ולא מתוך עצבות של אשם ומצפון שלא נותן לישון בשקט.

הילדים ישתפו פעולה כהרבה יותר כשההורים מרוצים מעצמם ובטוחים בכח שה' נתן להם. 

ואז יהיה הרבה יותר זמן כח וסבלנות לעוד ילדים. כי שיתוף הפעולה יגדל.

ממש מחזק מה שכתבתרוית 87

אבל זה עוזר להתמודדות עם מה שיש אבל לא למחשבות שאולי כדאי לעצור 

תודה.לא לעישון

לדעתי לא לגמרי. כי אם נצליח בכיוון הזה הבית יהפוך להיות יותר נינוח ואז ממילא יהיה לנו יותר ביטחון לקראת הבאות 

יש בזה משהורוית 87

אבל זה שאני משלימה עם מה שה' נתן ויודעת שיש לי כוחות להתמודד עדיין לא אומר שאני מסוגלת לקחת על עצמי עוד

ובכל זאץלא לעישון
אם אני מרגישה נינוחה במקום דלי כנראה שלא אחשוש כל כך והרצון להביא חיים יגבר. בחלק מהמקרים.
סליחה על הטעויותלא לעישון
בעזרת ה' הלוואי שגם ארגיש כךרוית 87

ולא אתפעל מהקשיים 

לי אישית עזרה גישת שפרלא לעישון
לא לקחתי משם כל דבר.
לא בחרתי ללכת לזה.
זו היתה השתלמות מוסדית חובה.
ובהסתכלות לאחור זה חיזק אצלי את ההרגשות הנ"ל והאמון בעצמי כאמא מתוך אמונה בה' שבחר בי כאמא לילדים שלי. זה גם נתן גישת הסתכלות על דברים נוספים שעוזרים לי.
ולכן היום הרבה יותר רגוע עם הילדים בסך הכל.

ולכן בלב שקט מצפה לחמישי בע"ה.
וסליחה אם זה נשמע פרסומתלא לעישון
זה ממש לא. וגם מכירה כמה שלא מרגישות שתרם להן. תלוי גם מי המנחה.
זה פשוט רגש הכרת טובה כי מרגישה שעזר לי.
הכוחות אינן תלויים במספר הילדים!בא לי

כאם למספר רב של ילדים ב"ה, שהיום אני כבר זוכה לחתנם - הגעתי למסקנה שהשפע שה' מנחית עלינו, הוא ברכה נפלאה! יש הזוכות לפחות, יש ליותר,

אבל נוכחתי לדעת שאין קשר בין מספר לרווח, שמחה של הילדים!

גדלתי בין עוד שתי אחיות, ותמיד הצטערתי שאין לי עוד.

הרווח של המשפחה הגדולה, התמיכה והיחד הקיים בהמשך החיים, גדול לאין שיעור מקשיי הגידול בהתחלה.

בנוסף, סדר והרגלים אינם קשורים למספר ילדים, כפי שכבר נכתב פה זו עבודת האישה בתפקודה כעיקרו של בית. ומניסיון, אפשר לשלב עבודה וגידול ילדים, כל אחת לפי אופיה ורצונה.

אסים בסיפור משפחתי קצרצר: לפני שנים שמעתי שיחה בין ביתי הבכורה לבת דודה. היא אמרה שברצונה רק חמישה ילדים כשתבנה בית, וביתי התפרצה ואמרה בהתלהבות:

למה? הכי כייף ושמח כמה שיותר ילדים! אני רוצה הרבה כמו אמא. (וב"ה היא זוכה)

לי דבריה שימשו מסר להמשך חיינו כמשפחה, ואולי ישמשו מסר גם לעוד.

בהנאה ובשמחה! והרבה כוח לשמוח!

זה שווא ושווא! אין ברכה גדולה מזה, באמת שאיןיעל -ND

לגבי סדר וניקיון בבית - כל אמא עושה את זה בדרכה היא.

לא לפחד כלל.

ולהקשיב באינטואיציה.

הרגשה בירידה ביכולות שלך - זה בסדר. את אישה ולא סופר-וומן. ולכל אישה יש גלים: פעם היא יותר, ופעם היא פחות. זה בסדר גמור.

אל תדאגי. ואם תרצי לדבר - תתקשרי.

שנה טובה ורק בשורות טובות.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''אחרונה
שיש
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעםאחרונה

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעםאחרונה

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

אולי מישהי מכירה קבוצת תמיכה לאחרי לידה שקטה?אנונימית בהו"ל

באזור ירושלים

עדיפות לקבוצה מותאמת להריון ראשון

תבררי בארגון "יד שרה"עודהפעם

הם נותנים נופש זוגות 3 ימים במלון של ירמיהו 33 בירושלים.
שזה 3 ימים  שבהם יש מעגלי תמיכה גם לבעל וגם לאישה עם אנשי מקצוע, וזוגות שעברו סיפור דומה.
גיסתי היתה שם וספרה שיש כ5 זוגות כל שבוע.

סתם להתקשר אליהם?אנונימית בהו"ל
כן, יש לך פה את המספרעודהפעם
לא מכירה... אבל שולחת חיבוקהתלבטות טובה
שה' ישמח אותך בקרוב (ולא מכירה)דיאט ספרייט
תבדקי בעמותת ניצצות ענבראחות אחתאחרונה

זו עמותה שמתעסקת בלידות שקטות..

הם פותחים קבוצות מידי פעם..

הרבה כוחות!

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחות
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
תלוי גישהאנונימית בהו"ל

הרופאה שלי פחות המליצה

אמרה שזה יכול להציף דברים שכאילו בעייתים, אבל זה לא מדויק, אז זה ידרוש עוד בדיקות שלא בהכרח ירגיעו

(מקווה שאני מדייקת)

שורה תחתונה היא לא המליצה לנו לעשות

תודה רבה🙏בידיים פתוחותאחרונה
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''
לא נראה לי שבסוג אחר יהיה יותר מבחרהשם שלי
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

תחבושות בביחנוקהאחרונה
סידור אולי בצומת יש?
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

המלצות לרופאים להריון בסיכון בדרוםאנונימית בהו"ל

בקופת חולים מכבי.

אשמח להמלצות.

עדיפות לאישה.

(ד"ר מירב נזר מפסיקה לעבוד בקריית גת)

אשמח לשמוע חוות דעת עלאנונימית בהו"ל

דר דוד דניס לווינסקי. איך הוא.

האם עושה בעצמו אולטרסאונד או שולח לטכנאית?

הייתי אצלואיזמרגד1

(בכללית, אז לא יודעת מה הנוהל על אולטרה סאונד)

הוא היה נחמד ממש אבל הפנה אותנו סתם למוניטור ומעקב צפוף כי העובר קטן כשהוא היה אחוזון 18, שזה לא כזה קטן...

ד"ר אילן שוורץתוהה לעצמי
תודה על התגובות.אנונימית בהו"לאחרונה

אולי יעניין אותך