עבר עריכה על ידי שוגי בתאריך ה' בתשרי תשע"ז 04:26
אומנם לא התנסיתי בטיפול נפשי, אבל גם בי יש את הצורך הזה שיחסים יהיו הדדיים זה מאוד קשה שקשר עם חברה/ מטפל וכו'- כל אדם באשר הוא איננו הדדי. אני חושבת שקשה לה ההרגשה שהיא תלויה וזקוקה לקשר הזה מאוד, שהיא חושבת על כל מילה שנאמרת במהלך שעת הטיפול במשך כל השבוע, ואילו לך הקשר הזה איננו כה משמעותי אם בכלל.
קראתי על הנושא בעבר והזדהיתי מאוד.
לדעתי, המסר שצריך לעבור ממך אליה, בתנאי שאת באמת מאמינה בו ומרגישה כך, הוא שאומנם יש לך עוד מטופלות, אבל כל אחת מפגישה אותך עם עומקים אחרים ומעוררת בך תחושות מחשבות וביטוי אישי שונה. את צריכה להרגיש וגם להביע שהקשר הזה הוא ייחודי גם בשבילך, כי אין לך עוד מטופלת כמוה בדיוק.
לעולם הקב"ה איננו מפגיש שני אנשים אם אין לשניהם מה ללמוד זה מזה.
כל יכולות הריפוי והתמיכה שלך מגיעים מהאנשים המדהימים שמעיזים לקחת את חייהם בידיים. בלעדי המטופלות שלך, כן ממש כל אחת ואחת, לא היית מטפלת, בדיוק כמו שאם נהפכת לכזו רק בזכות היותם של ילדיה- ילדיה. אם כך גם את זקוקה לה. ולא, את לא זקוקה לה רק בשביל הפרנסה, את זקוקה לה לתהליך שאת עוברת, למעמדך ולניסיונך כמטפלת וכאדם.
לדעתי זה מראה דבר טוב ובריא על המטופלת, אדם בריא בנפשו מתקשה להיהפך לתלותי. אומנם ייתכן כי יש לה קושי בקבלת עזרה או צורך בשליטה וכדו', ועדיין לדעתי מראה על נפש יציבה.
אני חושבת שדווקא בשל הקושי הזה שלה, חשוב מאוד שיהיה לה מקום בו היא יכולה להישען, להיתלות, להיתמך. חשוב שהיא תבין שקשר טיפולי הוא אחר ובו מותר וחובה שלא תהיה הדדיות. דווקא בגלל היותו לא הדדי הוא גורם לריפוי ולצמיחה.
אגב, מעניין אותי, האם זו פעם ראשונה שעולה לך דילמה כזו עם מטופלת?
איזו הרגשה עלתה לך כשהיא אמרה לך את הדברים הללו? ואיך הגבת?
נ.ב. יש דעות שמטפל שהתנסה בטיפול בעצמו הוא מטפל מקצועי ומבין יותר. מה דעתך על נק' זו? את חושבת שאם היית מתנסה בטיפול היית יותר יודעת איך להגיב? אולי היית מבינה אותה יותר?