למה לעזאזללל כתבתי הודעה ככ ארוכה ומרוגשת מאורות היוםפוסעת
אם אני אכתוב שוב מישו יקרא?פוסעת
כןןןיומנים נשרפים
ממש ממש ארוך?פוסעת
כמה שבאלךךיומנים נשרפים
טובפוסעת
יאו יאופוסעת
הייתי אצל סבתא רבא שלי שתהיה בריאה אמן, כי היה צריך לשמור שתהיה בסדר בצום.
בכלל הריגושים התחילו ערב לפני שהייתי בסיבוב שערים אחרי המוןןןןןןן זמן שלא הייתי והתפללתי מלאנטה.
ואחכ אז הךבערב החג התקשרתי לאבא ודיברתי איתו ואמרתי לו גמר חתימה טובה וסליחה ואז הוא אמר גם שנה טובה ואז התחלתי טיפה לבכות ומזל שהוא לא שמע וניתקתי.
ואז אמא התקשה ודיברתי איתה וגם אמרתי שנה טובה וסליחה, וגם קצת בכיתי ואז היא אמרה לי שהם תמיד תמיד סולחים ישר בלי תנאים ואוהבים אותי הכי בעולם, ואז כבר ממש בכיתי, אבל בשקט כדי שלא תשמע ולא תהיה עצובה, למרות שהיא רק היתה אומרת לי שאני חמודה ושתהיה לי בעזרת ה שנה טובה.
ואז דעברתי עם אחים שלי וכולם ביקשו לדבר עם סבתא וממש היא התרגשה וזה נורא שימח אותי, ואני אוהבת אותה, ואז הם גם דיברו איתי, ואז דיברתי עם אחותי ואמרתנ לה שאני ממש מצטערת שכמעט תמיד אני חסרת סבלנות אליה ובכלל לא נחמדה אליה, והיא רק שתקה, ובסוף אמרנו שנה טובה וסליחה.
ואז התקשרתי למורה שמאד פגעה בי שנה שעברה והיא לא ענתה אז שלחתי לה סמס סליחה, כי גם אני לא הייתי בסדר, ושנה טובה, ואני מאד גאה בעצמי.
ואז התחיל הצום.
ואז סבתא ירדה לערבית וירדתי איתה והיה ממש מרגש אבל גם קצת מייגע. ואז חזרנו והלכנע לישון, עאז ישנתנ גרוע מידי. התעוררתי כל שעה בחרדות שאני מפספסת תתפילה, ובסוף באמת פיספסתי יותר מידי, כלומר, הגעתי בהמלללללךך איי איי איאיאייאיאייי
ואז כל כמה זמן לעלות לבדוק שסבתא בסדר, ולחזור לבית כנסת.. יצא שלא לגמרי התפללתי אבל מה שכן היה נורא יפה. ומרגש.
יש יותר מרגש מלראות זקנים סיעודיים באים לתפילת יום הכיפורים? יש יותר מרגש מלשמוע פתאום זקן צועק מילה מכל הלב כמה שהוא מצליח?? יש יותר מרגש מלראות את כולם יוצאים מבית הכנסת באיחולים באמת מכל הלב בלי שמץ שנאה שנה טובה? לראות את כולם ולהתרגש שזכנתי להיות חלק מהעם הקדוש הזה, בנים של השם יתברך. דודות דודות של בנים וחותם יד כל אדם בו. את כולם הוא אוהב. איזה מרגש.
ואז הפסקה לפני מוסף, ישנתי קצת אחרי מאורעות הלילה.
ואז לסבתא היה אסור לרדת להתפלל בבית כנסת אז היא ביקשה שאשאר לבדוק שהיא בסדר בזמן שהיא מתפללת עמידה כי היא הרגישה לא טוב. אז נשארתי.
סבתא שלי היא דמות להערצה, שתדעו!!
ואז ירדתי למוסף, התפללתי יחיד, עליתי לראת שהיא בסדר, חזרתי לחזרת השץ חצי שעה, וחזרתי לראות שהיא בסדר, וחוזר חלילה.
ודמיינתי את הכהן הגדיל ייצא מבית קודשי הקודשים, איזה תיאורים!!
ואז עליתי כשנגמרה התפילה וישנתי עוד קצת ואז סבתא העירה אותי יאמרתי קצת תהילים וירדתי למנחה, ואז קריאת התורה וסבתא הצליחה לרדת למנחה ענעילה, זה היה לה נורא חשוב. ואז היא ירדה וראיתי שהיא בסדר, אז יצאתי לכותל.
ואז אחרי שעה הגעתי לכותל והייתנ קצת חלשה, אז התפללתי מנחה וישבתי עם תהילים, ואז פגשתי חברה מהרובנ ועוד כמה חברות שהיו אצלה, ואז הלכנו להתפלל נעילה באוהל יצחק כדי שיהיה מניין, הרי בגלל שלמרבה האכזבה אנחנו לא גברים אז אין לנע מניין בכותל.
בכולופן התפללנו נעילה ואז הקדוש ברוך הוא עלה שבעה רקיעים ה הוא האלוקים ה הוא האלוקים. ועצמתי עיניים וראיתי אתזה, כלומר, דמיינתי אתזה. זה היה יפה. ענןן שכינה מטפס ומטפס שבהה רקיעים, עם כל פסוק שלנע, עד שמגיע לכיסא הכבוד. ואז תקיעת שופר מרעידה ובכל תקיעה נסגרים אלפי ספרים, ומליוני חתימות של ה יתברך ומליארדי אנשים שנקבע גזרם.. . וואו בקיצור. ואז שיא השיאים של התפילה, הסוף שלה. שכולם שרו בעוצמה מטורפת לשנה הבאה בירושלים הבנויה. לשיר אתזה מול הכותל, מול הר הבית.
יאי.
ולמה שמישו יקרא?
ארוךךךפוסעת
וואו בהחלט ארוך!דלת זכוכית
נכון וזה עוד אחרי קיצור צאת צוםפוסעת
חח וואי וואידלת זכוכית
היה אורותפוסעתאחרונה
קראתיכמו הירח.
תודה. ּפוסעת
|מתחבא|
קראתי הכל וזה ריגש אותי מאוד מאודשוברת גלים
תודהפוסעת
כמובן שנקראקול דממה
נכון? כל כך ריגושיםפוסעת
וואוו. מרגש!יומנים נשרפים
וואו. כותל בכיפור.
קנאה
והסוף. בשנה הבאה בירושלים. באמת זה היה השיא.
רקדת?|מקווה|
אמפוסעת
אמ לא
עזרת נשים פיצית ובלי מקום וגם חברות שלי כבר לא יכלו לעמוד, הן היו ממש חייבות לשבורהיא באמת נשמעת מיוחדתיומנים נשרפים

זה היה השיא שלי. רקדתי שם כמו אברכית, עם ידיים כזה. צחקתי על עצמי רצחח
חחפוסעת
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות