ילדתי שם 4 ילדים. הגדול בקיסרי בגלל ירידה בדופק העובר ואי התקדמות הלידה.
ממש הצילו לי את הילד.
חבל הטבור היה כרוך סביב הצוואר וזה היה ממש מסוכן אם הייתי יולדת בלידה רגילה ולא ניתוח!
אח"כ ילדתי 3 לידות רגילות....
הצוות של מיון נשים שם, לפני הלידה- לא ממש היה סימפטי.
אבל בחדרי לידה ואח"כ- המילדות מדהימות ומקצועיות!
עזרו לי ללדת לידה רגילה אחרי ניתוח וב"ה הצלחנו!
גם אחרי הניתוח עצמו, כשהלכתי להיבדק אצל הרופאת נשים שלי שהיא עצמה מילדת בכירה בבי"ח אחר-
היא אמרה לי שעשו לי חתך יפה ומעולה ללידות טבעיות אח"כ.
ועוד רופא אחר שראה אותי בבדיקה אחרת אח"כ אמר לי שהחתך שעשו לי הוא מקצועי ביותר ואיפה ילדתי.
(כי לפי הדו"ח ניתוח והחתך יכולים להמליץ אם לנסות לידה רגילה אח"כ או לא לקחת סיכון...)
בגדול- אני גרה בת"א וחשבתי בהיריון ראשון שאלך ללדת בתל השומר כמו שאר בנות המשפחה אצלנו.
בסוף, בגלל סיבה מסוימת הלכתי ללדת במעיני הישועה וממש הייתי מרוצה.
בעקבותיי- גם אחיותי באו אחריי וילדו במעייני הישועה והיו מרוצות מאוד!
גם שכנות שלי מעדיפות להרחיק למעיני ולא ללדת לליס (איכילוב) או תל השומר.
המילדות במעיני הישועה מקסימות!!
כל אחת- משהו מיוחד!
בגדול יש שם מחלקה בקומה 5 ומחלקה או 2 מחלקות בקומה 7.
קומה 7 היא יותר מפוארת ונוחה מבחינה פיזית אבל אני הייתי שם ב-2 לידות ראשונות שלי ופחות הייתי מרוצה כי יש שם פחות כוח אדם בתינוקייה.
ב-2 לידות אחרונות שלי לא הסכמתי לעלות לקומה 7. התעקשתי בכל תוקף להישאר בקומה 5.
פחות חדיש ופחות נוח אבל יותר רגוע והתינוקייה שקטה יחסית ועם יותר צוות וכוח אדם.
בחדרי לידה יש גם מתנדבות של ארגון "תמר" של בלומה רוטנר שהן סוג של דולות ועוזרות חינם/ בהתנדבות מלאה ליולדות.
עושות מסאז'ים, מרגיעות וכו'. ממש ממש מסייעות!
דיברו כאן הרבה על ביות מלא באחד השרשורים אבל אני הרגשתי שזה פחות נוגע אליי בתור אחת שילדה במעייני הישועה.
כמו שאמרתי- התינוקייה בקומה 5 די רגועה והאחיות שמה מאוד מסבירות פנים ויש גם שם מתנדבות שמסייעות לקחת את התינוקות לאמהות או להלביש תינוקות וכד'.
יחסית יש שם הרבה צוות.
אבל אני יודעת שיש שמה אפשרות לביות מלא! יש כמה חדרים שהם ביות מלא ועוזרים שם לאמהות בכל מה שנצרך.
כ"כ יש שם מדריכות הנקה מעולה שגם עוברות בחדרים למי שיש שאלה וגם נותנות הדרכות בחדרי הנקה.
האוכל שם מעולה ב-3 הארוחות. מגוון וטרי.
יש שם בשרי כל יום (מישהי כאן רשמה שלא וזה לא נכון1 ב-4 הלידות שלי היה בשרי כל יום וכמה סוגים!)
ואחרי ארוחת ערב יש גם מיני מאפה ושתייה.
שירותים ומקלחת- בכל חדר!
בקומה 7 זה יותר משוכלל ונוח אבל גם בקומה 5 זה יותר סביל ונחמד מימה שראיתי ב-2 בתי חולים אחרים!
כמו שציינתי היה לי ניסיון ממש לא נעים בבית חולים איכילוב (ליס)-
הלכתי לשם במעקב הריון עודף (שבוע 41...)
רק כששמעו שילדתי את הראשון שלי בניתוח, ישר נלחצו וביקשו שאחתום להם מייד על הסכמה לניתוח ורצו להטיס אותי למעלה לחדר ניתוח.
והייתי לבד.
סה"כ הלכתי לבדיקה שגרתית!
מיד הזעקתי את בעלי.
לא הסכימו לחשוב אפילו על נסייון של לידה רגילה!
בינתיים העלו אותי ישר לחדר לידה ונכנס צוות של רופא ואיזה 6 סטודנטים מסביב.
ממש לא נעים ומפדח!
סליחה. איפה השמירה על הפרטיות?
ומה עם בקשת רשות ממני שכל הצוות הזה יהיה נוכח איתי בחדר לידה.
בסופו של דבר לא ילדתי שם (ב"ה!) והלכתי יומיים לאחמ"כ ללדת כרגיל לי במעיני הישועה!
אם יש לך עוד שאלות- את יכולה לשאול. (לגבי מעיני...) ואני אשתדל לענות בל"נ!