מה דעתכם....וגם נקודה למחשבה....אנונימי (פותח)

מועדים לשמחה ולגאולה שלמה...

מה שלומכם?

בשיטוטי באינטרנט נתקלתי באתר של בני-עקיבא במודעה הבאה-

אני אישית ישבתי מולו ותהיתי...אולי לכם יהיו כמה השגות או תשובות בענין...

כמה דברים..

1. מה  ענין "פנים לפנים" עכשיו בלב תל- אביב?יש לנו עוד משו לחפש שם???הרי גם אם תגידו שיש מה לדבר עם חילונים  (וחלילה לרגע לא אמרתי שאין מה לדבר!)הרי בתל- אביב (באזור שם במיוחד- ואני תושבת הסביבה ומכירה..וגם יש לי שם קרובים...)האנשים הם מאוד אנטי וכו'....

2. האם אנחנו צריכים גם ללכת בתור מיצגים של אריאל??

3. מה איתנו?
כל התנועות נוער (במיוחד הדתיות) מרימים סוגים שונים של פעילויות (חד"פ ולא דורשות התחיבות רבה במיוחד..)ככה מדי פעם ונראה שמקומה של אריאל נפקד.... לפעמים זה נותן תחושה של "אנחנו לא סומכים על עצמינו שנצליח להכין משו ולהביא אנשים.." אפילו לעשות פרויקט גדול עם עזרא או בנ"ע אנחנו לא עושים....

והבהרה- אני לא מדברת על פעילוית קבועות שזה משו אחר (כמו המשחקיה וכו'...שהם גם נושא לדיון)אני מדברת על זה כחל מהגשמת הערכים של התנועה לא רק בתוכה אלא כדרך להעלות את עמ"י ולחזק אחרים ולא רק את עצמנו ....או אולי אני פשוט לא מבינה ואין לתנועה ענין בזה??

זהו!
(סליחה על האורך..)

אשמח לשמוע מה דעתכם...

יומצוין חג-שמח ובשורות טובות!

בצלב"א ול"מ..... 

ראיתם את זה?אנונימי (פותח)

מישו שם לב או שזה רק אני שהמודעה כחולה????

תירגע...שחר
זה לא בגלל שמאלנות אלא פשוט צבע יפה ועדין. (חוץ מזה שזה הצבע של בנ"ע)
בגלל שדרדקי

ההתנתקות הייתה הסימפטום של בעיה, היא איננה השורש; שורש הבעיה הוא עזיבת המסורת בציבור הנקרא "חילוני", נוער שלא יודע חגים, לא יודע גבולות בבינו לבינה, שומע רק סטיגמות ודברים רעים על הדת(יים) ובגלל זה מתרחק.

הם מתרחקים מהאידאלים, פעם היה אידיאל להיות קיבוצנית, להיות מתיישב עכשיו באותו ציבור הם שכחו "אותי עזבו מקור מים חיים לחצוב בארות בארות נשברות"(ירמיה ב) לא רק עבודה זרה, אלא גם "תרבות המערב" בה האדם הוא העיקר וכל הסובבו הוא טפל[לפחות כך אני מבין]

תל-אביב מסמלת את המערב, את האדם עצמו "ותחסרהו מעט מאלוקים וכבוד והדר תעטרהו", לא במובנו הטוב כי אם במובנו הרע, הגאוותן השחצן שלא אכפת לו מה קורה סביבו כל עוד הוא אינו נפגע בדומה(להבדיל אלף אלפי הבדלות) למואב "שאנן מואב מנעוריו ושקט הוא על שמריו  ולא הורק מכלי אל כלי ובגולה לא הלך "(ולכן הוא שאנן, הגעתי למסקנה שאני ליטבק, לא זכרתי את הפסוק טוב אז פתחתי מסכת מגילה כדי לראותו), שם שם אנו נפעל ונשפיע שם נתקן נעשה מצוב ונכריע את העולם לכף זכות(על פי קידושין מ נזכה את תל אביב בראש ואחריה כל שאר המדינה, נחזיר את העטרה ליושנה, את ההלכה בראש את הטוהר את הזוך

אנו (לדעתי) דבר ראשון באים כמייצגי הדת[ברצוננו או לא בכל מקור בו דורכת כף רגילנו שם את מייצגי הדת אותנו רואים], האם ללכת דרך בני עקיבא כ"בני עקיבאי"? איני יודע, אני חושב שיש גם חשיבות ענקית שיראו גם את היותר דוסים שיחזו שאיננו נושכים, עם כל זה איננו מתפשרים על עקרונות(הדת) להגיע לשיוויון ולאחדות, אנו עומדים על שלנו "קשר הרשע איננו מן המניין"(למרות שבגמרא מופיע קשר רשעים איננו מן המניין, קשה לי להאמין שהם רשעים, הם תינוקות שנשבו) לשקר אין מקום והוא יפול ועל כן צריכים לבוא גם התנועה הנחשבת ליותר "דוסית"

לכל תנועה יש כמה מחוזות והנא"ר גדולה, לנו אין את זה; אנו קטנים בלי מחזות הנא"ר של 9 אנשים אשר 3 רכזי חב"ב עם רצון גדול השקעה אדירה אבל באמצע הלימודים ועושים עוד דברים, אם הם יקבלו יותר עזרה, בעזרת ה' כל הבוגרות יעברו לשירות בההנהלה ולקומונה הסניפים יתפתחו יותר כסף יכנס ואו אז התנועה תוכל לארגן יותר
בנתיים אפשר להתחבר כמה סניפים לתאם עם סניף "חילוני" ולחוות מפגש, אולי ניתן גם מגשר להעביר משהו לא כל דבר עובר דרך ההנא"ר[אני יודע חבר שלי מבני עקביא עשה מה שאמרתי עכשיו],

[יצא די מאמר, לא נורא]

בצלב"א

לא היה אמור לצאת סיימלידרדקי
היה נקודותיים אחרי מ להראות שזה עמוד ב רק עם סגור הסוגריים זה הפך לסמיילי...
(פעם הבאה שים שם איזה רווחמשה
)
רכזי חב"ב.123

לא בא לי לכתוב תגובה ארוכה, למרות שיש לי כל מיני הערות קטנות(כגון: "בארות בארת נשברים" - פס' י"ג).

רק אעיר שיש רכז חב"ב בנים, ויש עוד 3 רכזות חב"ב בנות; אז יש 4 רכזי חב"ב.

בצ"ל אריאל!

אוףדרדקי

לא הייתי בטוח אם זה נשברים או נשברות ולא היה לי כח לפתוח ספר ירמיהו

מסתמא יש עוד טעויות, וגם הרבה דברים שלא כתבתי את מקורם

בצלב"א

פורום של פלספנים....דורותי

123 שים לב:

אעיר ולא העיר..(א של עתיד...)

נכון שאני פסלספןדרדקי

עם כל זה איפה התפלספתי בשרשור הזה(חוץ מבתגובה הזאת...)
123 יודע הוא פשוט כתב במהירות כי אין לו זמן

בצלב"א

צודקת!123

טעיתי! שגיתי בכתיב! תודה על התיקון!

בצ"ל אריאל!

פעילות בחוץ.miri

אכן, כמו שכתבת, לדעתי האישית, אין מקום לפנים אל פנים עכשיו, אולי כן, אבל זה לא מתאים לכולם ובטח שלא לרוב, אני מתכוונת בזה שזה לא מתאים, גם לעשות את זה בצורה נכונה וגם שהמטרה תושג...צריך יותר מדי תנאים לזה, תנאים שמעטים יכולים למלא. ות'אמת קצת ניבהלתי, בטח שיש לנו מה לחפש שם! אפשר לקרוא לזה בהרבה צורות, את האחים שלנו, את הניצוצות היהודיים, הערכים והאידאלים שאבדו,  את עם ישראל....

לדעתי, יש לנו מה לחפש שם, אך עדין מוקדם להגיע בכוחות שלנו (כנוער דתי) לתל אביב, לדעתי, יש לפעול במקומות הקטנים, בערים, מפגשים שתהיה להם מטרה, לא סתם דיבור עם אנשים ברחוב.  בסוף שנת הלימודים שעברה, נערך מפגש כזה בבאר שבע, היה מפגש של כל תנועות הנוער בעיר, עם דגש על כל, כל התנועות הדתיות והחילוניות, בנושא לא אחר מאשר תוכנית ההתנתקות, היה כינוס של כולם באולם כשמול היה פנאל שייצג מגוון דעות, רב הגרעין התורני נגד, מושבניקית דתיה בעד, קיבוצניק חילוני בעד והיו עוד כמה....ונתנו רשות דיבור גם לחבר'ה שישבו בקהל. המפגש לא שינה דיעות ולא בא לשכנע, הוא יצר הידברות, הוא יצר קשר מסוים (סיפרו לי שאחרי כמה ימים ניפגשו כמה חבר'ה משם ליד אחת הצמתים כשהם מחלקים אחד ליד השני סרטים כחולים וכתומים וביחד צוחקים על הסיטואציה).

לדעתי לא שייך ללכת לדבר כזה כמייצגים של תנועת אריאל. ברור שברוכה עשיה נרחבת וגדולה כמעין זו גם מצד התנועה. לדעתי התנועה מאד סומכת על עצמה ועם היא מכינה משהו אז היא עושה אותו עד הסוף, מצד שני, התנועה גם מכירה בגודלה ויודעת של מימדים ארציים בסדר גודל של תנועות אחרות קשה לנו להגיע, כשיש מצב עדין במקומות מסוימים אריאל הוא שם של בן.

ואם דיברנו בעזרה להנא"ר- אפשר להעלות פה רעיון, למשל לקבוע יום שבאופן ארצי יוקדש למטרה הזאת, למפגשים עם תנועות נוער לא דתיות. הנים עם הבנים הבנות עם הבנות, לדעתי המטרה היא כרגע לא לעשות סמינריון לחזרה בתשובה, מה שאומר לא להתחיל דיונים על שמירת תורה ומצות והמצאות האלוק בעולם, אלא בקשר, פעילות כיפית, במטרה אחת, להכיר וליצור קשר. 

אני חושבת שלתנועה יש עיניין בלפעול גם בחוץ, אבל מה שניקרא פרה פרה, קודם אנחנו צריכים להיבנות אח"כ להתחיל ולהשפיע.

בציפיה לבניין אריאל!

יש באמצע רעיון מעשי- תגיבו עליו, אולי יצא מזה משהו.

אם הבנתי נכוןדרדקי

המטרה של פנים אל פנים לא הייתה כדי לשכנע, אלא כהמשך הפסוק "כן לב האדם לאדם" "להתנחל בלבבות" להראות שעם אחד נחנו ולא שניים

בקשר לדיבורים עם סתם אנשים ברחוב מקובל עלי מה שאת אומרת

אפשר לארגן כזה דבר על פי איזורים; (כאשר כולם בערך באותו תאריך)
4 סניפים(אם כוללים את מבשרת אני יכול לחשוב על 3 ומסתמא יש עוד אחד) ישנם בירושלים הם יכולים כולם להפיגש עם כמה תנועות נעור "חילוניות בירושלים" כאשר אחד מרבני הסניפים יעביר להם שיעור, את המטרה יסביר "ולא נבוש ולא נכלם" ביום המפגש

באזור המרכז אני יכול לחשוב על נתניה פ"ת רשל"צ רחובות בת ים אפשר שחלק מהם יפגשו בעיר אחת עם כמה תנועות "חילוניות"

כמו כן ניתן לעשות כזה יום של כל התנועות הדתיות בעיר מסויימת(אבל זה כנראה יתפוס פחות, למרות שזה לא בהכרח פחות חשוב)
נשאלת השאלה מאיזה גיל?
אני חושב שהפורם צריך לארגן כזה דבר אבל בשביל זה צריך לפתוח שרשור חדש ולא להתיפס לשרשור הזה, "miri" הרעיון שלך בכבוד את תפתחי את השרשור נארגן את זה(וגם צריכים לחשוב על אזור) 

בצלב"א

מיפגש עם תנועות חילוניות.hadar
אני לא בטוחה שכל כך ילך להיפגש עם תנועות חילוניות, ובמיוחד שזה שיחה עם רב, התנועות החילוניות לא מנסות לקרב את החניכים שלהם ליהדות אז לא נראה לי שהם כל כך ירצו לשתף איתנו פעולה.
לא ירדת לסוף דעתידרדקי

השיחה יהיה למי לדתיים שהולכים לפני שיצאו יקבלו שיחה

מזכיר מה שהרב צבי יהודה היה אומר:

"אוהב את הבריות מקרבן לתורה" אוהב את הבריות לא קשור ל"ומקרבן" אתה צריך לאהוב כל חילוני בגלל האהבה הזאת הם יתקרבו אבל לא זו סבית האהבה(כתבתי במילים שלי כי לא ראיתי את הנוסח של הרב)

נחמד לשמועצחי קנטור

יישר כח גדול לבני עקיבא - מבצע חשוב מאוד והכרחי. הייתי רוצה להתייחס לנקודות שהועלו בהודעת הפתיחה של האשכול.

1. לדעתי זה לא נכון בכלל שהם "אנטי". זו הסתכלות לא נכונה (כמו ההסתכלות של חלקנו, אני חייב להודות, על בני עקיבא - אתם יודעים: לחפש תמיד מה רע ובעייתי אצלם וכו'). הם אחינו וחברינו לא פחות מבמקומות אחרים. אולי דווקא הטענה שציינת זוהי הסיבה דווקא ללכת ולקיים את המבצע החשוב הזה, כי אולי זה בגלל שפשוט לא מכירים מספיק את מה שאנחנו מאמינים בו וזה שורש כל הבעיה מלכתחילה..

2. אם אנחנו הולכים, זה בתור מייצגים של הרצון לקירוב לבבות. אם אנו חשים בצורך לצאת דווקא בשביל לייצג את אריאל זה גרוע, כי זה לא מתוך רצון אמיתי להשפיע אלא מתוך פחד ילדותי שחס וחלילה לא יגידו שזה שדווקא בני עקיבא ולא אריאל עלו על הרעיון הזה, אומר משהו על תנועת אריאל. אם השאלה היא האם כדאי להצטרף, אז ברור שכן.

3. שאלה טובה.

ערבוביישן.123

ברור שאם נלך לשם, אז זה מתוך הרצון לעשות את דבר ה'.

השאלה היא, אם אנו בתור תנועת הנוער אריאל, צריכים להשתתף מטעם התנועה בפעילות כזאת(זו פעילות שלאו דווקא עוברת את מבחני הכשרות של התנועה, בגלל בעיות צניעות וכדו').

ואפילו לא בסגרת התנועה, אני כלל לא בטוח ש'ברור שכדאי להצטרף לפעילות כזאת'. איני יודע אם זה הזמן.

בצ"ל אריאל!

.צחי קנטור
בנוגע ל"ברור שכדאי להצטרף..." אני מודה שקצת נסחפתי, "אגב שיטפא"... זה באמת לא הכי ברור... אבל אני עדיין חושב שאם השאלה היתה "אם אנו בתור תנועת אריאל..." אז זה לא היה מנוסח "האם עלינו ללכת בתור מייצגים של אריאל" - כלומר בשם תנועת אריאל, אלא "האם עלינו ללכת בתור חניכים וחברים באריאל" - כלומר מתוקף היותנו מחוייבים למה שתנועתנו דוגלת בו.
כמובן, לדעתי, שאם וכאשר מישהו מטעם התנועה יראה צורך להשתתף בפעילות כזאת, זה צריך להיות באופן שכן עובר את מבחני הכשרות האלה, אחרת לא היתה שום שאלה מההתחלה בכלל...
האם אתה יכול להרחיב בנוגע לספקות שלך בנוגע לזמן הזה דווקא? זה קשור לחג, זה אחרי ההתנתקות, יורד גשם וצריך לשבת בבית... לא הבנתי.
גירוש.123

מכל מיני מפגשים כאלה, איני יודע עד כמה צומחת לה הסכמה. פגישות כאלה כן תורמות להבנת עולמו של כל אחד מהצדדים; השאלה היא, אם זה מה שאנו מחפשים, והאם שווה להשקיע על זה זמן וכוחות.

בהווה, שאנו ממש אחרי ביצוע הגירוש והחורבן של יישובי חבל עזה וצפון השומרון, אנו צריכים עדיין לשדר במלוא העוצמה את הכאב שלנו על זה, ולמחות בצורה מלאה. זה לעניות דעתי לא הזמן הנכון לבוא ולהראות קירבה והבנה למי שרוממות זכויות האדם בפיהם, אך שתקו כאשר הרסו את בתיהם של כעשרת-אלפים יהודים, והשליכו אותם להתגלגל בין קרוונים ובתי-הארחה, ועוד עודדו זאת!! מה הטעם לנהל בהווה שיחות עם מי שעטו בשמחה על ההזדמנות להחריב את עולמם של יריבהם האידאולוגיים ורמסו אותם עד עפר?!
הם גם פונים אלינו בהווה בגישה של התנשאות, ובגישה שאנו סתם: תמהונים, משיחיסטים, שחול ואדמה יותר חשוב לנו מחיי אדם, גזעניים מגעילים, רוצחים(יום ההילולא של רבין "עליו השלום" מתקרב...), ועוד כל מיני שטויות כאלה.
[ובעיקר עם תנועות הנוער "הנוער עובד והלומד" ו"השומר הצעיר"* המתגאים על שהם הובילו את הפגנות השמאל, ועל העזרה שלהם לכל מיני אירגוני שמאל שונאי ישראל; שהם אלה תנועות הנוער שבנ"ע אוהבת לעשות איתם מפגשים כאלה, כי הם אלה שמייצגים את הצד האחר].

אנו עכשיו בחג הסוכות, שזה בא להזכיר לנו שעלינו לחבק גם את הערבה, המסמלת את היהודים הרחוקים מתורה ומעשים טובים, ושעלינו לרומם את הערבה לדרגת אתרוג. וברור שאסור לנו בגלל הגירוש להמנע מלהתאמץ לקרב את אחינו לעולם הערכים והאמונה היהודית. אך אני הקטן חושב שזה לא הזמן הראוי...
(בהווה עלינו לנסות לענות לעצמנו על כל מיני שאלות, ועלינו לחזק את המחנה שלנו לפני שאנו יוצאים להפיץ אור בחוץ).

* בלי כל קשר שיש לי ידידים מ"הנוער העובד והלומד" ומ"השומר הצעיר", ושהם אנשים מאוד ערכיים ואידאליסטים.

בצ"ל אריאל!

.צחי קנטור
לדעתי ההכללה הזאת (של כל תושבי ת"א) מביעה לא פחות התנשאות מההתנשאות אותה אתה מתאר, במחילה מכבודך.
התנשאות.123

מה הקשר בין הכללה וסטיגמות לבין התנשאות?...

בצ"ל אריאל!

.צחי קנטור

אם לא היה קשר, לטענה שלך על התנשאותם לא היה תוקף. הרי כל ההתנשאות שלהם (או שמא לדעתי, של אנשי התקשורת) - לדבריך - נובעת מדעות קדומות כלפי הציבור הדתי לאומי!
(אני מתנצל אם נפגעת מדבריי הקודמים.)

בטח שעושים!!!אנונימי (פותח)אחרונה
קןדם כל יש המון מה לדבר, בדיוק עכשיו זה זמן טוב ללכת ולהסביר את זה שזה חשבונות ה' ושהכל לטובה אנשים בתל אביב מאוד מתעניינים ומפרגנים, ואם רק נפתח את העיניים ונתאמץ קצת שזה בדיוק מימוש הערכים של התנועה, נוכל להרבות אהבת ישראל וקירוב לבבות, חוצמיזה שזה נכון שלא עושים מספיק, למרות שאני אישית מרגישה שהסניף שלי-מא"ד, עושה המון ע"מ לקרב את הגאולה ולממש את ערכי התנועה, אבל צריך לתפוס ראש גדול ולהתחיל לעשות יותר ויותר... בצפיה לגאולה שלמה, עשיה והתחברות, וכמובן לבניין אריאל, פריאל שיל"ת.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך