איך צריכים טרמפיסטים להתנהג?איש יהודי 1
יש לי מספר שאלות לגבי טרמפיסטים
האם טרמפיסט יכול לדבר בפלאפון שלו, באמצע הטרמפ?
האם טרמפיסט יכול לאכול באמצע הטרמפ?
האם טרמפיסט צריך לבקש רשות מבעל המכונית שלקח אותו טרמפ?
נכנס למכונית שלי, טרמפיסט בעל זקן גדול, שהחליט לדלל את שערות זקנו באמצע הנסיעה, וזרק את השערות על רצפת המכונית, האם התנהגותו מעידה על חוסר דרך ארץ?
האם אותו אדם "מנומס" גורם לזה שאני אמנע מלקחת טרמפיסטים?
וואו זה מאוד תלוידינמית

נתחיל בזה שאם זה מישהו שאתה מכיר אז התשובות שלי לא רלוונטיות.
לדבר בטלפון...לא בטוחה. מעדיפה להתכתב או אם זה חשוב לענות ולדבר בשקט ומהר. (להתחיל מ"אני על טרמפ". זה בדר"כ מצמצם את השיחה לכמה שניות)
לאכול בטרמפ? וואו... לא. אלא אם אתה אומר לנהג "יש לי במבה! בא לך?" והוא רוצה גם. חוץ מזה זה נראה לי קצת לא בסדר.
לבקש רשות- באיזה מובן ועל מה?

הטרמפיסט שלך נשמע אדם שלא ממש מקפיד על לכבד את מי שעוזר לו (וסליחה אבל מה שהוא עשה קצת מגעיל) אבל מכאן ועד לא לעזור לטרמפיסטים? בתור טרמפיסטית, בבקשה שזאת לא תהיה המסקנה שלך

טרמפיסט בדרך כלל הוא משהו שאנו לא מכירים.איש יהודי 1
אבל גם אדם שמכירים, לא כל דבר מותר לו כשהוא במכונית של משהו אחר.
לעניות דעתי, אדם שלוקח טרמפ, צריך להתנהג בנימוס, ולהגיד תודה רבה כשהוא נכנס, וכשהוא יוצא מהרכב...
אם הוא צריך לעשות שיחה דחופה, הוא צריך לבקש רשות, או שישלח sms...
אם הוא רעב, ויש לו משהו לאכול, הוא יכול לשאול אם מותר לו.
גם אם בעל הרכב מעשן, והוא גם בא לו לעשן, הוא צריך לבקש... ובוודאי שאם בעל הרכב לא מעשן, שלא יעשן.
רוב הטרמפיסטים הם מקסימים, וחבל שמיעוט זניח יגרום להרבה נהגים לא לקחת טרמפיסטים.
לא, לא, כן, חוסר מודעות, לא באופן גורף אלא יותר מובחןבקצרה
לקחת טרמפיסט זו הכנסת אורחיםמושיקו
מה שהוא יעשה .
זה עדיין המצוה שלך.
התנהגויות שמפריעות לנהיגה צריך לחנך יפה.
לגבי כל השאר -אי אפשר לחנך את כל.העולם.
אפשר לפרוק תמיד
אין צורך "להעלים" את עצמך למען הטרמפיסטסביון
למרות שזו מצווה לקחת אותו. אם טרמפיסט מתנהג בצורה לא ראויה צריך להעיר לו. לא בשביל לחנך אותו, אלא כי בתוך האוטו שלך אתה לא אמור לשתוק על דברים שמפריעים לך.
לא משנה בבית או ברכבמושיקו
במצוות הכנסת אורחים צריך לדעת איך לשתוק לא רק איך להעיר ולהעיר.
העיקר זה דוגמא אישית.
להתחיל להעיר על דברים מעצבנים ולא מפריעים מוציאים את המארח/נהג/מעיר קרציה
מושיקו, במכונית שלך אכסוס את ציפורניי ואזרוק בתוך הרכב.איש יהודי 1
אוכל בורקס ואזרוק פירורים לרצפה
אדליק סיגריה ואת האפר ... לרצפה כמובן.
אשמע שירים בפלאפון בלי אוזניות.
...ואתה אל תהיה קרציה ותעיר.
אתה באמת לא מבין את ההבדל בין עישון לאכילה ברכב?מושיקו

ובין שירים/דיבורים שלא מפריעים לנהיגה לבין כאלו שמפריעים?

לאכול ברכב עושה פירוריםסביון
והגיוני מאוד שהוא לא רוצה רכב מלוכלך.
ושירים ודיבורים לפעמים מפריעים לנהג, גם אם לא מפריעים לנהיגה. ברחוב כשאתה שומע דברים מציקים אתה יכול לעבור מהר ולהמשיך הלאה, כשעושים לך את זה ברכב אתה לא יכול.
אז אל תכניס!(אורחים)מושיקו

אם קשה לך המצווה הזו אל תעשה אותה בכח 

אם תכניס לביתך אורחים (כי הם מלכלים את הבית ומדברים) וכו'

אם זה היה מפריע לי לא הייתי מכניס אורחיםסביון
אבל למה לקשר ביניהם בכוח? יש דברים שמפריעים ברכב ולא בבית. אורחים נוהגים לאכול וככה גם ראוי וצריך להיות, ואם זה מלכלך מנקים אח"כ, ואנשים יודעים את זה ומקבלים את זה. כנ"ל לגבי הדיבורים. אבל ברכב זה לא נהוג שטרמפיסטים אוכלים, ולכן טרמפיסט לא אמור לאכול בלי לבקש רשות כי הנהג לא מוכן לזה.
גם טרמפ זה הכנסת אורחיםפה לקצת
ואני בכלל לא רואה בעיה בזה שאוכלים ברכב.
אני מעלה אנשים בוגרים, לא ילדים בני חמש.
נראה לי שבדכ הם יודעים איך לאכול בלי ללכלך.
ואם מתלכלך, מבחינתי לא סוף העולם.
זה בטח לא מתלכלך ברמה שאצטרך ממש להתאמץ כדי לנקות. לנער את הכיסוי או את השטיח ונגצר הסיפור.
אשרייךסביון
אבל טרמפ זה הכנסת אורחים מסוג שונה כי אתה לא מכיר את האורח שאתה מכניס, ולכן גם נורמות ההתנהגות שונות. את עושה מעבר לנורמה - כל הכבוד. אבל מצד הטרמפיסט זה לא ראוי אם הוא לא ביקש רשות.
אני לא בטוחצריך עיון
שלארח משפחה או חברים זה הכנסת אורחים
אתה עושה את זה להנאה שלך ושלהם, לא כי אין להם איפה לאכול צהריים/להיות בלילה.נראה לי שמי שמארח מטיילים/חיילים/כל אחד אחר שנתקע מקיים הכנסת אורחים אמיתית.
יש משהו במה שאתה אומרסביון

והמקרה שהבאת באמת דומה יותר לטרמפ. ואז באמת התפקיד של בעה"ב הוא לגרום לאורח להרגיש כמה שיותר "בבית". כמובן בגבולות הנורמלי...

דוגמה אישית זה מושג בחינוך...סביון
גם בבית וגם ברכב, כשאתה מכניס אורחים אתה לא אמור לחנך אותם. אין צורך לתת להם דוגמה אישית. אתה מתייחס אליהם יפה ודואג שירגישו בנוח, אבל אם הם מפריעים אז צריך להעיר כי זה הבית שלך בסופו של דבר, ואתה לא צריך לספוג את זה על עצמך.
והדוגמאות שאיש יהודי הביא הם ממש לא "דברים מעצבנים ולא מפריעים". זה נימוס בסיסי בטרמפים. יש כאלה שלא רגילים לזה, נכון. אז מבהירים להם את הנקודה בנעימות כדי שידעו.
סביון, כמה שאתה צודק!!!איש יהודי 1
היום יש הרבה חוסר טקט...
אמא תביא את ילדיה לבית חברתה, ולא יהיה אכפת לה שהם קופצים על הספה, ונוגעים במה שהם לא צריכים לגעת, ואפילו שהיא רואה שזה מאוד מפריע לחברה, היא תתעלם, כי לילדים מותר לעשות הכל, ואסור להעיר להם...
^^^^ צודק.אליפלא
^^מסכימה איתךפה לקצת
בד"כ טרמפיסט נורמלי לא יתנהג בצורה מידי מוגזמת ולא לעניין

ואם קורה ופעם ב עולה איתך מישהו שלא יודע להתנהג- עדיף לשתןק
הרי לתקן אותו לא תצליח, אז אל תעיר ותרוויח מצווה.
אלא אם זה משהו שיכול להשתנות באותו רגע- כמו לבקש לכבות את הסיגריה, לא לדבר בטלפון וכדו'.

ואני במקומך, איש יהודי, הייתנ ממשיכה להעלות טרמפיסטים.
בגלל משוגע אחד, חבל לא לעזור לעוד יהודים
אם נצליח לתקן אותו זה בהחלט בונוס.סביון
אבל לא צריך לחנך אותו. רק צריך שעכשיו, ברגע זה, הוא לא יפריע. כי הנהג לא אוהב שמפריעים לו. זה הכל.

ואני מסכים בהחלט עם הפסקה האחרונה.
לעזור לאנשים זו מצווה, רק שיגלו התחשבות באחרים.איש יהודי 1
מחובתינו לעזור לאנשים, רק חשוב שאותם אנשים יעזרו לעצמם.
כשאני נותן למשהו צדקה/עזרה, אני לא מצפה לאמירת תודה, כי זה צריך לבוא ממנו, ואם לא אמר, זה לא תפקידי לחנך אותו...
כשאני נוסע בטרמפ, אני כן אומר תודה, ואם משהו מתקשר אלי, או שאני עונה לו בsms, או שאני עונה בשקט אני בטרמפ, ומנתק...
אם הנהג פתח עימי בשיחה אני בשמחה אדבר איתו, ואם לא, אז לא אפתח עימו בשיחה, זה הרכב שלו, ובזה שהוא לקח אותי טרמפ, הוא עשה עימי חסד, ולכן מבחינתי לתת לו את ההרגשה המקסימלית שאני לא מפריע לו, ושהוא בעל הרכב... רק בצורה כזו יינתן חשק לבעלי רכבים לקחת טרמפיסטים,
ובאמת אני לא מבין אנשים כמו מושיקו, בעניין הכנסת אורחים, מבחינתו אורח יכול לעשות בבית חברו מה שהוא רוצה, כי המארח עושה מצווה, זו לא דרך ארץ, ולא דרך התורה, שהרי אמרו חכמים כל מה שיאמר לך בעל הבית עשה, ואם לא טוב לך בהנהגות בעל הבית, אף אחד לא מחזיק אותך אצלו בכח.
או שאתה סתם מחמיר או שאני סתם יותר מידי זורמתפה לקצת
לי לא יפריע אם ידברו איתי, או אם ידברו בשקט בטלפון.
אני עושה לו טובה, ובכייף.
לא מתכוונת שבגלל זה במשך כל הנסיעה הוא יצטרך לשבת בשקט ולא לזוז כי זה יגרום לי להרגיש שאני לא בעלת הרכב ושהוא לא יודע להעריך....
אני אפילו אשמח אם טרמיפסט רעב ירגיש בנוח לאכול ולא יצטרך להתאפק חצי שעה או יותר עד שנגיע. ושאם יש לו שיחה לעשות אז ירגיש בנוח לעשות אותה, בשקט.

ולא יודעת מה מושיקו התכוון.
אותי לימדו, שלא עושים הכנסת אורחים (ובכלל מצוות) רק כשקל וטוב וכייף ונעים.
מותר לפעמים לתת קצת יותר ולהכניס אורחים גם כשזה פחות נעים ומגניב.
לא מתכוונת שתזמין אורחים שהילדים שלהם באופן קבוע זורקים נעלים אחד על השני ובדרך שוברים מראות, או אורחים שמעשנים בחדר למרות שביקשת שלא.
אבל כן, אם יש אורח שבאופן קבוע עושה משהו שפחות נחמד לי אבל אפשר לסבול (עולה לי אורח שמגיע אלינו וקבוע מסריח את השירותים) אז נזמין אותו מידי פעם, ולא נפסיק בגללו להזמין אורחים.

בכל אופן, כמו ששמנו לב, הדעות שלנו שונות. אז הדיון הזה עקר.
שיהיה המשך יום מקסים!
את יותר מדי זורמת, וזה לא סתם...סביון

כל הכבוד לך! אבל זה לא הסטנדרט.

משהו אמר למשהו בטרמפ לא לזוז?איש יהודי 1
אם משהו ידבר בשקט בפלאפון, לא נראה לי שמשהו יעיר לו...
אבל אם אותו טרמפיסט יחליט שהוא לא שם חגורת בטיחות? גם לא תעירי לו?
לעניות דעתי, טרמפיסט יכול להתפלל או לקרוא תהילים בלחש, יכול לקרוא ספר, יכול לשמוע מוזיקה באוזניות...
אם הוא רוצה לאכול, לעשן, הוא חייב לקבל את רשות בעל הרכב...
ובוודאי שאסור לו לעשות דברים לא מנומסים ברכב,
כשלטרמפיסט מפריע משהו ברכב הוא צריך לבקש, לדוגמא אם קר לו בגלל המזגן, הוא יכול לבקש אם אפשר להנמיך, או אם אפשר לפתוח חלון, ולא לעשות דברים על דעת עצמו...
בעל הרכב אם הוא מעשן, ראוי שיידע את הטרמפיסטים כשהם עולים לרכב...
לגבי השורה האחרונהסביון

היו לי המון המקרים שהעלה אותי מישהו טרמפ ובאמצע הנסיעה פתאום התחיל לעשן ולא היה נעים לי לבקש ממנו להפסיק, אבל בד"כ הוא שם לב שזה לא נעים לי (אין לי מושג איך הוא ראה. אבל מסתבר ששידרתי את זה איכשהו...) וכיבה.

לרוב מריחים כשמעשנים באוטו בכלליצריך עיון
גם אם כרגע לא מעשנים
ככה זה היה נשמע לי מכל הדרישות והציפיות מהטרמפיסט...פה לקצת
אני לא אעיר, אני אבקש ממנו לחגור חגורה.

כבר אמרתי, הדעות שלנו מאוד שונות בעניין.

נסיעה טובה!
הייתי נועלת את הדלתות, מביאה לו שקית ומבקשתרחפת..
באסרטיביות לאסוף את השיער שלו מהרכב שלי.
בבית שלו שיעשה מה שהוא רוצה.

סביר שהקטע עם הזקן זה סוג של הרגל שהוא עושה אותו בחוסר..אדם כל שהוא

תשומת לב.

[כמו התעסקות עם הידיים, כסיסת צפרניים וכדו'].

צריך עיון
הרבה מזוקנים משחקים עם הזקן מתוך הרגל ואז נושרות שערות, לא מאמין שמישהו יעשה בכוונה
אז להגיד בנעימות..רחפת..
"תעשה טובה תאסוף את הזקן, טוב?"

ואם היה לי מצברוח נחמד הייתי מספרת לו על סבא שלי, שאומר שיש קדושה בשיער של הזקן ואסור לזרוק אותו.
צריך עיון
ואם יש קדושה בשיער של הזקן, למה את רוצה שיקצצו אותו?
אחשוב על זה..רחפת..
גם אתה שומר את הזקן שנשר בתוך ספרים של לקח טוב??

וברצינות, נראה לי טבעי יותר שבנאדם יאריך את הזקן בהדרגה עם ההתקדמות שלו בחיים. זה באמת מסמל קדושה. (סבא אומר גם שפע )
לא ממש...צריך עיון
ראיתי כמה שמשתמשים בשערות בתור סימניות ואחד שמשתמש בהן כמו בחוט דנטלי
ערכתי.רחפת..
איכס לא, זה ממש זלזול!
עשיתי בירור, אמא מספרת שרב צדיק היה שומר את הזקן שנשר ודאג שיקבר איתו.
סימניות זה הגיוני, משתמשים לזה גם בפתילות ישנות של ציציתצריך עיון
סוג של הרגל, כי לצערנו היום לא מחנכים לנימוסיןאיש יהודי 1
חינוך צריך להגיע מקטנות, עוד מגיל הגן,
חינוך לנימוסין, זה להגיד תודה, סליחה, בבקשה...
חינוך לנימוסין זה לאכול בפה סגור, לאכול בידיים נקיות, להשים יד כשמשתעלים, לא לחטט באף ובאוזניים בציבור...
חינוך לנימוסין זה לא לצעוק ולדחוף ולהפיל אחרים כדי לקבל את מבוקשך...
היום לצערי יש חוסר חינוך, וה"מגיע לי" שולט...
וחוסר נימוסין נהיה הרגל של לכסוס ציפורניים, ולהשיר שערות זקן בציבור...
הבאת פה שתי נקודות שאין שום קשר ביניהןסביון

א. חינוך לנימוסים

ב. חינוך להתחשבות ולא רק "מגיע לי"

יש אנשים נפלאים, שיודעים להתחשב, יודעים שלא הכל מגיע להם, אכפתיים ונדיבים וכו' - אבל לא לימדו אותם מה מפריע לאנשים ומה נחשב "לא מנומס". נימוסים זה עניין של מוסכמות. בגלל שרוב האנשים חושבים שדבר מסוים הוא מגעיל \ דוחה \ לא ראוי, אז נהיה לא מנומס לעשות אותו. חינוך לנימוסים זה כמו תיאוריה בנהיגה - לומדים רשימת כללים של מה מנומס ומה לא.

אבל חינוך להתחשבות זה דבר שונה לגמרי. זו כבר עבודת המידות. כדי לגרום לבן-אדם להפנים שלא הכל מגיע לו והוא צריך להתחשב באחרים, צריך לעבוד קשה מאוד. לא מספיק לתת לו כמה טקסטים לקרוא על מה מותר ומה אסור לעשות. יש דבר רקוב מאוד בתרבות המערבית (אפשר לראות את זה בעיקר אצל אמריקאים ותלאביבים. אוף זה ממש בעייתי שאני מכליל אבל מה לעשות שזה באמת האופי הכללי. וברור שתמיד יש יוצאי דופן. אז בבקשה אל תיקחו את זה אישי) - שמחנכים אנשים לנימוסים, אבל לא מחנכים להתחשבות ולעבודת המידות. והתוצר הסופי הוא אדם מנומס להפליא שיחייך אליך ויהיה מאוד "נדיב", אבל ברגע שאתה כבר לא יכול לדעת עד כמה הוא נדיב (מתן בסתר לדוגמה), הוא מפסיק להיות נדיב ומנסה להשיג לעצמו כמה שיותר (כמו הבדיחה על החסידים שישבו בטיש ונשארה חתיכה אחרונה של קיגל, ואז היתה הפסקת חשמל ומישהו צעק "אאוץ'!" וכשהאור נדלק בחזרה ראו את היד של הרב'ה בתוך הצלחת של הקיגל ועשרים מזלגות תקועים בה...). וזה ממש דוחה אותי כי זו צביעות. אחד בפה ואחד בלב. בפיו שלום את רעהו ידבר ובקרבו ישים ארבו (הקצנתי, אבל זה הפסוק שעלה לי)

הישראלים בד"כ מחנכים לדוגריות וישירות. אם אתה לא מעניין מישהו והוא לא רוצה להיות נדיב כלפיך, אז הוא יגיד לך שהוא לא רוצה לתת לך כלום. ואם הוא רוצה להשיג משהו בכל מחיר, אז הוא יצעק וידחף אחרים כדי לקבל את מבוקשו (בניגוד לאמריקאי שיחכה ב"סבלנות" וברגע שיכבה האור הוא יעקוף את כולם חופשי). זו ה"חוצפה" הישראלית. ואני מאוד אוהב אותה, כי בצורה הזאת אתה רואה מולך את האדם ולא את הדמות שלו בהצגה.

בקיצור, לכולם יש מה לעבוד על המידות. אבל בעזרת נימוסים רק מתרחקים מההבנה האמיתית שלא הכל מגיע לי, כי לומדים רק את הזיוף של התובנה הזו וחושבים שזה המקור.

יצא לי נאום שלם אבל אני מקווה שהבנת מה בתכל'ס ניסיתי להגיד.

כמובן שהמטרה היא שפיו וליבו יהיו שוויםאיש יהודי 1
תעוזה ואומץ הם דברים חיוביים, גם סבלנות, נימוסין ועזרה לזולת הם דברים חיוביים.
צריך לתת לכל אלו מקום בחיינו.
אם לאדם כל שהוא יש כח ותעוזה, זה לא אומר שזה נותן לו זכות לעקוף אשה זקנה בתור, גם כשיש הפסקת חשמל ואף אחד לא רואה...
החיים שלנו יהיו הרבה יותר טובים אם יהיו לנו תכונות חיוביות, והתכונות החיוביות צריכות להיות מוקנות מקטנות, הן על ידי ההורים והן על ידי אנשי החינוך.
אני חושב שטרמפיסט צריך להתנהג כאורח שקטמרדכי
בס"ד

ז"א -
לא לדבר בטלפון, אלא באישור הנהג. לא לפתוח או לסגור את החלון כרצונו ועל דעת עצמו, לא לדבר עם חבר, לא ללכלך את הרכב וכו'.

מי שעושה כן מסתכן בכך שבגללו אנשים יפסיקט לקחת טרמפים, כי הטרמפיסטים שהוא לקח פעם אחת נתנו לו תחושה גרועה.
^^^צריך עיון
אני לא חושב שנכון לאכול בטרמפ, יש כאלה.שזה מאוד מפרי להם
אמממלכישועאחרונה
בעקרון לא. ניתן לבקש, או אם זה דחוף וקצר לדבר מהר ובשקט (היתר לשעת הדחק - בשיחה נכנסת בלבד)

לא. אאכ הוא מהנהגים שמאביסים את הטרמפיסטים שלהם...
רשות למה?
בפשטות כן, אך ניתן ללמד זכות שהיה מהורהר ולא שם לב למעשיו
לא. אנחנו נגד הכללות
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך