|מהרהר|אני77

יש לי כל כך הרבה שאלות.

אחדות היא תשובה?

מכירים את זה שנתקע לכם איזה רעיון במוח, ואתם פשוט לא מסוגלים להוציא אותו?

(מכיון שמן הסתם לא הבנתם את סוג המקרה שעליו אני מדבר, אז אני אסביר-אם למשל החלטתם/הגעתם למסקנה/השתכנעתם בכל לבבכם שהסיבה שהעולם לא מתקדם זה בגלל שאנשים לא מוכנים ללכת עם כובעים ירוקים, אז יש קטע כזה שעכשיו כל פעם שתראו משהו שלא עובד, תחשבו כזה-'אוך. למה לא לובשים כובעים ירוקים?!?! יכולנו כבר מזמן לפתור את כל הבעיות של האנושות' או - '...ובעצם לפי זה יוצא שבעצם שורש הסיבה לזה שבית שני נחרב זה שלא לבשו כובעים ירוקים!' או -' אני לא מצליח ללמוד כמו שצריך כי עוד לא מצאתי כובע ירוק שמתאים לי. ובכלל, העובדה שלא עוסקים במכירת כובעים ירוקים באופן סדיר גורמת לצמצום במבחר, וככה יוצא שחוסר ההכרה של האנושות בערך הכובע הירוק ממש מבלבלת את הנפשות'

עד כאן הנאום על כובעים ירוקים.חייזר)

משום מה יש לי דז'וו. כאילו זו לא הפעם הראשונה שאני מדבר בשבחו של הכובע הירוק. וגם לא הפעם השניה.

האמת שפתחתי את השרשור הזה סתם. לא בשביל דיון. אבל דוקא זה יכול להיות מעניין.

את השאלה הראשונה אני לא בטוחה שהבנתי..ענבל
בס"ד

האם אחדות היא תשובה? לא יודעת. לא חושבת שזה בהכרח קשור. זה פשוט שתי תנועות שצריכות לקרות. עמ"י צריך להתאחד ולחזור בתשובה. כך נראה לי..

בקשר לכובעים הירוקים-
בוא נתחיל בזה שכובע ירוק יציל את האנושות בתנאי שהוא לא נראה כמו הסמיילי ששמת, זה צבע ירוק מחריד.
אחרי שסגרנו את הפינה הזאת אז כן, זה מוכר. אפשר פשוט במקום כובע ירוק לכתוב "אהבת חינם"/"אחדות" וזה יתאים באותה מידה..

לא בטוח שהבנתי על מה יכל להתפתח דיון, אבל זה מה שהיה לי לומר והרגשתי שבא לי לומר.
והיי לך
טוב.אני77

דבר ראשון-לא התכוונתי 'תשובה' במובן של חזרה בתשובה, אלא במובן של תשובה לשאלות.

מה הקשר בין מציאות לבין תשובה לשאלות? זאת בדיוק היתה השאלה. האם יתכן שהקשר הזה אכן קיים.

זה מורכב, וזה נכתב בשלב שבו השרשור עוד היה פריקה שלא בהכרח נועדה שיבינו אותה...

הרעיון הזה עוד לא לגמרי בשל בתוכי, ולכן איני רוצה להסביר אותו. מתנצל..

אבל נראה לי שעל ידי מחשבה אפשר להבין איך זה יכול להיות. האחדות מסלקת את השאלות שבאות מהחלל הפנוי. (כך נראה לעניות דעתי. ואם מסתלקות השאלות שבאות מהחלל הפנוי אז נשארות רק השאלות שאפשר לענות עליהן.)

*החלל הפנוי-מושג שמוזכר בתורה ס"ד(?) בליקוטי מוהר"ן. (נראה לי.)

ולא. לא התכוונתי דוקא לאחדות אלא לעיקרון הכללי, זה יכול להיות גם אידאלים אחרים. (חורבן הבית השני היה רק משל, בדיוק כמו הכובעים הירוקים.) ואני דוקא מעדיף את הכובעים הירוקים. זה מבטא את השאלה טוב יותר.חושף שיניים דוקא בגלל שהתכוונתי למקרה שבו מה שנתקע לך בראש הוא לאו דוקא הפתרון הפשוט והמתבקש... עד שאתה מתחיל להפוך גם את הפתרונות הפשוטים (אהבת חינם למשל) לפונקציה של רעיונות יצירתיים כגון חבישת כובעים ירוקים.

ולא ממש התכוונתי לדיון-דיון, יותר לשמוע חוות דעת של אנשים על מצב כזה שבו משהו נתקע לך בראש.

כל כך הרבה זמן שלא כתבתי פה תגובות בכזאת אריכות.

והיי לך! מנפנף

ובגלל שיש לי סבלנות-אני77

שאלות שבאות מהחלל הפנוי הן בעצם שאלות שלא מבוססות על היגיון אלא על הגדרות לא נכונות, באופן כזה שהמוח האנושי מתקשה לתפוס את הבעיה שבהן. שמא יש גם צד לומר שאלה שאלות ששורשן הוא לא הניסיון לבירור שכלי אלא סוג של מרד.

מקוה שהבנתי נכון ושהסברתי טוב.

אני עייפה מכדי לנסות בכלל להבין מה אמרת, מחילה..ענבלאחרונה
בס"ד

אבל אנחנו שמחים לקבל אותך חזרה לשורותינו

אני חושב שאני מכיר את התופעה הזו.נחמיה17

בעצם כמעט לכולם יש אותה-
שמעת וורט יפה מאוד- זה יתקשר לך לשבועיים הקרובים לכל מהלך שתרצה....
לרוב הדוגמאות שמביאים במהלכים וכד' וכן בדיחות וציטוטים וכו' וכד' וכו'- זה מדברים של הזמן האחרון אלו שעוד "בוערים" בזיכרון...

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך