(חוץ מזה שזה רצון אנושי)
תגידו*בננית*
(חוץ מזה שזה רצון אנושי)
זה נורא, מתיש.חלילית אלט
זה נוראאא מתישריבתות
תהיי מי שאת.. ככה הכי יאהבו אותךריבתות
אנשים אוהבים אנשנשים אמיתיים, ותמיד יש כאלה שיותר מתחברים לאופי מסויים וכאלה שפחות,
זה בסדר גמווור אם לא כולם אוהבים אותך
כןמדענית
זה לא נורא לרצותאלגאוי
כל עוד את לא מתפשרת על עצמך על עצמך בדרך.
נראה לי שאני לא.*בננית*
זה באמת לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה אני ממש לוקחת ללב

מה?חלילית אלט

מסתבר*בננית*
אזאלגאוי
א. את לא כל כך צריכה לקחת ללב כי מדובר בבודדים ובודדים נוטים יותר לטעות.
ב. כמו שאמרתי - אם יש פיתרון שעושה את כולם שמחים ולא דורש ממך להתפשר יותר מדי - לכי על זה. זה מצוין.
וי נשמההריבתות
שמעי, זה ממש בסדר גמור!!
יש אנשים שיותר יתחברו אלייך ויש שפחות, זה מאודד הגיוני שלא כולם אוהבים אותך!
הפוך, אני חושבת שאלה שכולם אוהבים אותם(לא כולם, אבלל) הם אלה שמנסים כל הזמן לרצות את כולם והם לא חיים מבפנים, כי זה באמת מתסכל.. אין אדם שכווולם אוהבים אותו, ככה זה!!
תהיי את ואל תפחדי אם לפעמים כועסים עלייך או לא מסתדרים איתך.. זה הכי לגיטימי בעולם
ב"הצלווחהה
המ.אביגיל.
זאת הכוונה שלך בלצאת בסדר?
לא בטוחה שהבנתי אותך*בננית*
איש ציבור לא יוכל לרצות את כולם.טובי =][=
אבל כאיש חינוך שאחראי על ניהול פרויקט גדול - תמיד יהיו לך מתנגדים. זה לא כי את רעה אלא שככה דברים מתנהלים. וזה לא בהכרח רע כי יש אנשים שונים והנהגות שונות..
לא. זה בסדר גמור.אני77
דור המבול נמחק כי לא היה שלום בין אנשים, דור הפלגה נפלג, ולא נמחק בגלל שהיה שלום בין האנשים.
גדולה ענוה שלא לשמה מתוכחה לשמה.
"חבור עצבים אפרים הנח לו".
אבל בכל זאת בכל דבר צריך איזון-אז לא לקחת את זה רחוק מדי...![]()
למשל אברהם אבינו מרד במלך וניהל מלחמות-וה' כרת לו ברית ואמר לו "שכרך הרבה מאד"..
ו"אין שלום לרשעים". ו"קשר רשעים אינו מן המנין". ומוטב שיקרא שוטה כל ימיו משיהיה רשע שעה אחת לפני המקום. והוי עז כנמר, ולא יבוש מפני המלעיגים עליו...
אז בקיצור- לא להיות רכרוכיים.
נראה מבלבל? כל עוד את זוכרת וברור לך למה את עושה את מה שאת עושה, מתוך עמידה לפני ה'- זה בסדר, ולא משנה מה את עושה. (לא יודע אם לכל אחד הייתי אומר את זה. אבל כאן אני מרשה לעצמי.
תודה לכולם*בננית*
כלומר, בחיי רבתי עם אנשים, אבל עם רובם הצלחתי להשלים, ועדיין כואב לי על אלה שלא.
ואני תוהה לעצמי אם זה מגיע מפרפקציוניזם שלילי, מרצון לרצות (ר' בפתח) או נטו מטוב פנימי.
איכשהו אני עדיין מאמינה שזה אפשרי. זה גם עובד סה"כ. נראה לי זה תלוי באיך מתמודדים כשזה לא עובד. האם זה מפרק, או שלוקחים את זה בצורה פרופורציונלית.
(השרשור הנ"ל נכתב לאחר משהו ספציפי ששמעתי מגוף שלישי וקצת עשה לי קווץ' בלב. הצטערתי לשמוע שההתנהלות שלי לא נכונה מול אדם מסוים. נסתרות דרכי ה' - אתמול בערב קיבלתי פידבק חיובי, והבנתי שהקושי נפתר. לא פעלתי מהתרפסות ובכל זאת זה הצליח. זה מאוד שימח אותי)
טובי - איכשהו אני מאמינה שתמיד יהיו התנגדויות למהלכים של אדם, אבל לא בהכרח אליו עצמו. כשמתנגדים לאדם פירושו שיש ליקוי באופן שבו הוא מציג את עקרונותיו והחלטותיו, ולא רק בהחלטות עצמן. לא חושבת?
אני77 - מה פירוש "חבור עצבים אפרים הנח לו"?
פסוק בהושעקמנו ונתעודד
בס"ד
יש עליו דרשה ידועה שאומרת "שאפילו בשעה שישראל עובדים עבודה זרה, ויש שלום ביניהן, אומר הקדוש ברוך הוא אין רצוני לנגוע בהן. שנאמר: 'חבור עצבים אפרים הנח לו'. אם יש ביניהן מחלוקת מה נאמר בהן? 'חלק לבם עתה יאשמו'"
מרשה לעצמי לכתוב-מתחברת=)
בפשוט פשוט...
שזה מטוב פנימי. ברור. לרצות להיות הכי טוב בעולם זה רצון של חיבור לה' יתברך, וזה מתבטא גם בדרך של לרצות לצאת בסדר עם כולם.
מה שכן, אני מבינה את הספק שלך לגבי האם זה מגיע מפרפקציוניזם שלילי, ולדעתי זה ממש לא השורש אלא התוצאה.
אנסה להסביר-
יש לנו (לאנשים) נטיה להיאבק בכל מחיר על דברים. לשים מטרה ולהגיד: אין תירוצים! אני רוצה מעצמי את ה100 אחוז! וכו וכו.
ומהמאבק בכל מחיר יש תחושה שלפעמים הרצון הטוב הופך לדבר שלילי.
כי לפעמים צריך לשחרר.
צריך להיות הכי מודע בעולם למה שקורה, ולהגיד- פה זה רצון פנימי שמופנה לטוב, פה זה רצון פנימי טוב ומבורך שמופנה לפרפקציוניזם לא רצוי..
(אגב, לדעתי ומנסיוני הדל זו גם אחלה שיטה להתמודד עם מצבים שבהם "זה לא עובד" כלשונך. בצורה שזה לא יפרק אלא ינותב למקומות מרוממים וטובים...)
ו- עדכני כשאת בבית שבת. טוב?
תודה אהובה*בננית*
מה פתאוםיעלאחרונה
זה שאיפה, לא?
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות