רק על זה שאנחנו לא נבוא עד הישיבה שלו להביא לו את התפילין.
אשמתו שהוא שכח בבית. מספיק גרוע שאני אצטרך לדחוף מחר תפילין לתיק ולהרגיש כמו בן.
אחים זה דבר כ"כ דבילי לפעמים (ברוב הפעמים)
רק על זה שאנחנו לא נבוא עד הישיבה שלו להביא לו את התפילין.
אשמתו שהוא שכח בבית. מספיק גרוע שאני אצטרך לדחוף מחר תפילין לתיק ולהרגיש כמו בן.
אחים זה דבר כ"כ דבילי לפעמים (ברוב הפעמים)
הרגשתי רפורמית
גם ככה כל האלה של נשות הכותל וכל זה מגיעות לשם. O:
אני מייחל ממש שיגיעו אליו תפיליו בהקדם האפשרי.
ומביא למבוכה לרוב.
אבל עכשיו זה שעון חורף אז אולי יותר קל להסתדר בלהשאיל תפילין של מישהו כשאחד מהם ילך לותיקין. ועדיין זו תלות חסרת נעימות. מביכה ומקשה.
מהיום בכל וויכוח עם 'שאינו בייניש' אני רק זורק כמה מילים בארמית ולקחתי ת'וויכוח...

נוסעים בדרך, הבן הוא הנהג.
"תגיד, מה אביי אמר בהקשר של המים?"

זה קרה ד"א. הפרצוף של הבנים שווה הכל
ענבל
ענבל

.העובדה היא שבנות שלומדות גמרא לומדות מקסימום שנה בצורה רצינית.
ובשנה אי אפשר אפילו להתקרב לרמת ידיעה של בייניש ממוצע.
אז כן, אני רוצה ללמוד גמרא גם כי אני רוצה שתהיה לי הזכות לפתוח ספר בדיוק כמו בנים.
אבל אם זאת הייתה הסיבה היחידה לא הייתי מצליחה ללמוד גמרא ואף אחת אחרת לא הייתה מצליחה.
למה אני רוצה ללמוד גמרא?
כי זה מעניין אותי!
כי אני רוצה בתור דתייה להבין איך הגמרא מתנהלת. כמו שלמדתי בכיתה ט ביולוגיה ועכשיו יש לי ידע בסיסי שאני לא יכולה לעשות איתו שום דבר. אבל יש לי בסיס.
אני רוצה לדעת את הבסיס שלי!
אני רוצה לדעת ללמוד לבד. לא רק גמרא.
וכן, אני אהיה ריאלית, וידוע לי שאם לא אקדיש את חיי ללימוד אני לא ככ אצליח להבין דפי גמרא לבד.
אבל אני רוצה בכל זאת הזדמנות ללמוד איך מבדילים בין עמוד עמוד ראשון לעמוד שני, ואיפה רש"י ואיפה תוספות
) מה שמוביל לבעיות של צניעות וגם אין בסופו איזשהו לשמה שיגיע, זה תמיד ישאר בשלא לשמהאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד