איך החלטתם?
אתם מרוצים?
שזה לא מה שרציתי, ולא מה שמתאים לי בסופו של דבר. (כן אהבתי את זה והייתי אחלה בזה אבל זה לא היה ה-דבר שרציתי לעסוק בו במשך שנותיי הבאות)
אז כדאי בתור התחלה, באמת לעשות רשימה, לאו דווקא מהם התחביבים שלך אלא במה אתה טוב? לאיזה כיוון אתה יותר נמשך? ריאלי/ הומני? מה זורם לך מבחינת כשרון מולד?
לא באמת.![]()
אל תחשוב על כשרון כמו שירה, ציור, עבודה עם ילדים וכאלה. אלא, במה אתה טוב בדברים הכי פשוטים ובנאליים.
לדוגמא, מה שעולה לי עכשיו:
האם אתה מסודר, מאורגן?
מדייק בד"כ?
שם לב לפרטים הקטנים?
בעל זיכרון טוב?
אז כנראה שניהול, ניהול פרויקטים, או משו שקשור יכול להתאים לך.
וכן הלאה..
(עניתי לפי מה שעלה לי ראשון לראש.. יש עוד מלא תכונות וסוגי אופי שניתן להתאים להם מקצוע...)
כישוף כושלוככה החלטתי ולמדתי את המקצוע שאני עובדת בו היום אני מרוצה בינתיים ![]()
ככה עובדים. ואולי מתאים לך תחום השיווקשמן פשתן
צריך עיוןתיקח בחשבון את עניין המשמרות המטורפות (כולל לילות, שבתות וחגים). זה נתון רציני שצריך לחשוב עליו.
(לא אמרתי לשלול, רק לקחת בחשבון.)
מוטיבציה(לאלא)
רחפת..
מוטיבציהאצלי הכיוון היה ברור מראש, ופשוט הייתי צריכה לשלול את האופציות הלא-רלוונטיות עד שהגעתי לאחת המתאימה.
אבל בכל מקרה מבינהאת הדילמה (לא פשוטה בכלל!) ומאחלת לך המון הצלחה. 
ולא, אין קשר בין המקצוע לבין התחביבים שלי...
[אחרת בטח הייתי מאפרת, או מובטלת
]
מוטיבציה
)הוא איש בר אילן במקור, מגבעת שמואל. הוא עושה ראיון אישי ושיקוף כדי להכיר את הסגנון והאופי. מפגש שני זה מבחן של 4 שעות (אין צורך ללמוד, זה בודק את הכישורים בכל מיני תחומים) . במפגש השלישי הוא נותן לך משוב והתרשמות ורשימת תחומים אותם הוא ממליץ לך. יש לו קיר שלם עם תיקיות לכל תחום לימוד שקיים. אתה מעיין בתיקים ומקבל מידע ל כל תחום ואח"כ יש שיחת סיכום והוא גם ממליץ על מוסדות לימוד שיכולים להתאים לדרישותך.
אם תרצה עליו פרטים מדויקים ופרטי התקשרות- שלח הודעה בפרטי ואני אשתדל לשלוח לך בהקדם.
אני הייתי אצלו והוא המליץ לי על מקצוע שבכלל לא ידעתי על קיומו והוא מוצא חן בעיניי. אני אהיה כנה איתך- רק התחלתי ללמוד אותו, אני עדיין לא עובדת בזה כדי שאני אגיד לך "וואו מצאתי את היעוד שלי..." אבל אני הגעתי אליו מהמלצה של שתי בנות שכבר יכולות להגיד את זה.
תברר אצל מש"קית ת"ש.
וגם אחרי השחרור ביחידה להכוונת חיילים משוחררים (קיבלתי מהם וואוצ'ר לייעוץ אקדמי)
עשיתי ייעוץ אקדמי באדם מילא (מכון הדסה לשעבר) - צעירים מעל עשרים
(כנס משתחררים גם יעשה לך קצת סדר בראש)
חלליתשל משרד הביטחון...
המקפצה שלך לאזרחות.
שנים של חפירה. (כמעט שנים אבל עדיין חפירה..)
הם לא מתייאשים. ![]()
גם מישהו מגבעת שמואל, דומה לנתונים של שירהמ. נראלי זה אותו אחד
אני חושבת שגם לא תהיה לו בעיה שנפרסם אותו כאן.. -
קוראים לו משה כלפון- 'מכון איכות' יעוץ והכוון לימודי ומקצועי 050-5277244 .
טל' 1-800-34-35-37 , 03-5325976
שירה מ.אולי הפרסום בשרשור שלך יעזור למישהו אחר שגם מחפש... ![]()

לפעמים למדים דברים כי חושבים שאוהבים /מתחברים לזה ובסוף מגלים שזה לא מה שחשבת בהתחלה ..
אז אפשר להחליף למודים /נואש וכו .....
כמו שכמה אמרו לפני לא להיות מקובעים .ולנסות ללמוד /להתנסות בכל מיני תחומים שיפתחו את העיניים שלך.
במיוחד שאתה רווק לאחר צבא . ולא כמוני מבוגרת יחסית (30) שעדיין לא מצאתי משהו מסודר .....
למדתי קורס של מזכירה רפואית ולא ממש התחברתי לזה. חשבתי שאני אוהב את זה .
יש לי 2 ילדים שנמצאם במסגרות . ואני מחפשת ובודקת מה אני רוצה לעשות.
לפעמים החיים מביאים אותך לכל מיני מקומות ודברים שלא חשבת /תכננת לעשות.
בכל אופן שהיה בהצלחה לכולם.

וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
@משה אולי תרצה להשתמש בזה

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"
ארץ השוקולדאחרונההאם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
לכל מיני שטויות מצחיקות
רוצה לקרוא?
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.