טלויזיהדרדקי

בגלל שביקשו(בצדק) שלא נפתח את הדיון בשרשור של האתר, אני פותח כאן שרשור בנושא בידיעה שהוא יהיה קצר כאשר יודע אני שברגע שיגמר הנושא הוא פשוט יעבור לדף הבא

העירו נקודה שהטלויזיה פתוחה כל הזמן בבית אז דבר ראשון יש שאלה מה צורת הבית, אצלי בבית יש שתי קומות וכאשר אני עולה לקומה השניה לחדר שלי אני מסתכל שמאלה כי בצד שמאל יש חדר פתוח עם טלויזיה דולקת

בדרך כלל דיברו עם ההורים עוזר, ואאני מאמין שיסכימו שיכבה הטלויזיה כאשר אין אף אחד שרואה(אני עושה את זה עם הגב למכשיר המטורלל)

לפעמים אפשר לעבור בסלון גם עם ראש מוטה לצד או למטה(תבינו מה בנים חווים ברחוב... ) יש גבולות? שרוול קצר זה לא בסדר ויש שם הרבה יותר(או פחות למען האמת)

בקול רך ונעים ולא לקחת קשה ולהעלב

בציפיה לאחדות אהבה ואחווה ובצלב"א

וואו...יוכי

יש דבר שאני בחיים לא אקלוט... איך אפשר לחיות עם טלויזיה בסלון???אני הייתי מתחרפת!

אז אצלנו יש 2 קומות (ו2 טלויזיות) אית בחדר של ההורים... אז כך נפתרה בעיה אחת... אבל השניה נמצאת בחדר עם אחד המחשבים... ולפעמים יוצא לי ליות שם (כשהמחשב השני תפוס... אין מה לעשות כשמתמכרים למחשב אי אפשר בלעדיו...) אז בד"כ אם אין שם אפחד אז מכבים תטלויזיה... ואם אחים רואים תוכניות אז דואגים שהם יראו תוכניות נורמליות...

וד"א... לבנות אין בעיה לראות בנות אחרות עם שרוול קצר... כנראה שבחיים לא נבין את הבנים...

דורתי כתבה את זהדרדקי

בבית שלי המצב שונה(ויש רק ערוץ אחד ושתיים)

יש לנו 4 טלויזיות(3 ב 3 חדרי שינה ואחד בחדר הפתוח)
אז זהו אם יש לכם שני מחשבים ואחד תפוס זה יהיה מצויין אם לא תיכנסי לשני ואם הסיבה ההלכתית תעצור אותך מה טוב?
אה"נ איני בקי בהלכות של הבנות לא יודע מה מותר ומה אסור

בצלב"א

2 ערוצים???יוכי

אז מה אתה מתלונן בכלל??? מה כבר יש לראות? נסה לחיות בבית עם איזה 500 ערוצים (ואנלא מגזימה!) כן כן, יש לנו יס (טלויזיה בלוין) וזה אומר שיש לנו את כל הערוצים!... הרבה יותר מפתה לראות תאמין לי...

ולא להיות על המחשב? לא ניראלי כ"כ...

אה"נדרדקי

את יותר צדיקה, ובכל זאת זה לא מתיר
אדם מקבל ניסיון שיכול לעמוד בו, אם היה לי יותר משתי ערוצים כבר הייתי חילוני ולא הייתי יכול לעמוד בזה(אני אריאלניק פחות משנה... ההתחזקות באה בכיתה ט) את חזקה יותר קיבלת ניסיון קשה יותר
ובכל אופן זה לא מתיר

טוב...יוכי

דבראשון אני אריאלניקית פחות משנה.... הייתי בבנ"ע ואז נכנסתי להדרכה באריאל... אז אני ממש ממש ממש לא יותר צדיקה... תאמין לי...

ודבר שני... ניראלי גמני לא ממש היתי נשארת איך שאני עם הטלויזיה הזותי אם לא היו לי את אחים שלי הגדולים, שניהם כל הזמן דאגו לי (ועדיין דואגים...) הם המשמרת צניעות שלי... ואם היתי רואה משו לא פסדר הם היו מעירים.. ולאט לאט לומדים לשלוט בעצמך... כן, זה נסיון גדול, אבל ב"ה עוברים אותו!

ד"א מזה ראשי תיבות אה"נ???

אִין הכי נמיצחי קנטור
זה בארמית, הכוונה היא - בכל זאת, אם אני לא טועה.
לא באתי להתווכח על צדיקותדרדקי

מצטער אבל לא אהבתי את ה"אז" שמוסב על שהיית בבני עקיבא, בעיני בנ"ע זה קודש קודשים (והחניכים שם יכולים להיות ממש צדיקים, רק היום בערב אחרי הפעולה פגשתי כמה מהם עם המדריך שלהם והם ממש תותחים)[כן אני יודע שלא התכוונת...]

כמו שאמרתי "אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו"[ע"ז ג:]
אם אפשר להתרגל לשלוט בעצמך זה גם במחשב...
אה"נ-אין הכי נמי-כן כך גם=נכון

באמת לא שמתי לב...יוכי
אני חוזרת בי ממה שאמרתי על הקטע של בנ"ע! לאידעת מאיפה זה באלי...
קצת באיחור אבל...דורותי

אז ככה:

אנחנו חיים בבית רגיל, קומה אחת והטלויזיה לא דלוקה סתם כל היום...היא דלוקה כי תמיד יש מי שצופה בה...

יש לנו רק ערוץ 1 ו- 2 (ויוכי תאמיני לי שיש שם מספיק דברים גרועים..)

אני לא אכחיש שגם לי יוצא לפתוח את הטלויזיה מידי פעם, פחות מבעבר, אבל עדיין מתוך שעמום או אפילו כשאני אוכלת זה פשוט הרגל! אין מצב שאני לא אוכל בסלון והטלויזיה תהיה דלוקה (אמא שלי תמיד צוחקת עליי ואומרת שהאוכל לא נכנס לי לפה בלי שאני יראה טלויזיה..)

אני מאמינה שיש לי עוד הרבה מה לשפר בקטע הזה אבל כמו שיוכי אמרה אני חושבת שלבנות זה פחות נורא לראות תדברים האלה...

אני יודעת שיש שם דברים גרועים...יוכי
אבל תחשבי כמה שבשבילי זה נראה כלום לעומת מה שיש אצלנו בבית...
אני לא יודעת אם זה היה משנה לי משהודורותי

אם היו לנו יותר ערוצים...

זה לא שהייתי צופה יותר זמן כי אני הרי רואה טלויזיה מתי שמשעמם לי או כשיש משהו מעניין אז אם היו לי יותר ערוצים פשוט באותו זמן שאני רואה למשל ערוץ 2 הייתי רואה ערוץ 3 או כל ערוץ אחר..אני לא רואה שום הבדל...

בקשר לזה שאמרת שאחים שלך עזרו לך ע"י זה שהגבילו אותך..אז אני דוקא מאמינה במשמעת עצמית כי דוקא כשמגבילים אותך לראות דברים אז כשאין אף אחד בבית את תראי כל מה שאת רוצה אבל כשאף אחד לא מגביל אותך לאט לאט את בעצמך מרגישה שיש דברים שהם לא בסדר ואת פשוט מפסיקה לראות אותם (זאת גם הסיבה שאני לא אוהבת את שיטת החינוך החרדי שמושתתת על כפיה דתית...פועל יוצא- שב"בניקים...)

לפי הגישה הזודרדקי

נכניס כולנו טלויזיה לבתים שלנו כדי שהילדים יראו את זה ויתגברו לבד!
נכניס אותם אל תוך הפריצות במזיד כדי שלא יפלו בעצמם!
נתלה תמונות שלטים וכרזות פרוצים בחדריהם כדי שיחליטו לבד להוציאם!
ניתן להם כסף ונשלח אותם למקום שמוכרים סמים לבד בגיל צעיר כדי שיתרגלו ויחליטו לבד לברוח!(רציתי להביא את המקרה שהגמרא בברכות אומרת ומסיימת"ומה יעשה הנער ולא יחטא" אבל החלטתי לא להיות כל כך תקיף)
נשלח את ילדינו לבתי ספר חילוניים או אפילו עדיף נכריים כדי שיראו שהאמת איתנו!
ומי ישאר מזרע בית ישראל?

זאת לא הסיבה לשבבנקיות, יש המון סיבות(אולי זה בינהם אבל לא הסיבה העיקרית) בינהם חוסר לימוד אמונה ובריחה(שהיא גורמת לתחושבת סקרנות ואז כניסה לדברים האלה)[לדעתי], כאשר אחוז השבבנקיות שווה(ככל הידוע לי) לאחוז החיליון בציבור הדתי לאומי כך שקשה לדבר

בצלב"א

אמממיוכי

טוב... אז דבראשון, אמרת שאת רואה טלויזיה כשמשעמם לך או כשיש משהו מעניין לראות אז תתפלאי שכשיש המון ערוצים תמיד יש משו מעניין לראות, אז זה מתחיל בתכנית אחת שרואים מתוך שיעמום, וזה נגמר באיזה שעתיים שלוש של צפיה בטלויזה!

ודבר שני, אחים שלי לא כפו עליי שום דבר, הם לא יכולים להכריח אותי לעשות שומדבר! הם מסברים לי מה לעשות ולמה... זה מה שהתכוונתי, ומתוך ככה מגיעים למשמעת עצמית, קודם את צכה מישו ש"ישב לך על הראש" אח"כ כבר אפשר להסתדר לבד, זה כמו ילד שנוסע באופנים, בהתחלה צריך להחזיק אותו לעזור לו, אבל כשהוא כבר מורגל הוא יכול לנסוע לבד בלי שום עזרה

משעמם? מצוייןדרדקי

אני לא הרגשתי את ההרגשה הזאת כבר איזה שנתיים(חוץ מפעם אחת אני זוכר חצי שעה) למי יש זמן? אבל אם יש לך זמן פנוי זה מצויין! זה אדיר! את יכולה ללמוד מסילת ישרים, לישון קצת כדי לאגור כוחות אם את באמת רוצה אני יכול להביא לך רשימה יותר ארוכה
אוכלים במטבח, זה גם יותר ברי, במרכז פעם אחת הכנסתי גמרא ללמוד בחדר אוכל הנזיפה שקיבלתי שם מכמה בחורים שמאוד חזקים(שירי שבת...), והרב שלי שאמר לי כשאוכלים, אוכלים וק"ו לטלויזיה

אה"נ(עייני לעיל משמעות) עם כל זה "הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו"(אשמח למקור בבקשה)

אוף אתה כ"כ צודק שזה פשוט מציק...דורותי
בוא אני אתן לך דוגמא..כמעט כל המשפחה יושבת בסלון רואים איזשהיא תוכנית מצחיקה או סדרה משעשת מה אני יכולה לעשות?? ללכת לחדר לקרוא מסילת ישרים?? זה כ"כ לא מציאותי!
גם לי היו מקריםדרדקי

אנו מקבלים ניסיונות שאנו יכולים לעמוד בהם!
כן כל המשפחה רואה סרט ואני יושב בצד
כל המשפחה הולכת לים מעורב ואני מטיל וטו! 
כל המשפחה הולכת למידרחוב ואני חייב ללכת איתם אז אני מוריד את הראש למרות שאבי מתרגז מזה

ואת "כמעט כולם" אז את יכולה ללכת, אני לא רוצה להתחיל לספר כל מה שחוויתי אבל אני פחדתי לאמר בהתחלה שאני לא הולך לבריכה מעורבת, אבל זאת ההלכה, אז בהתחלה אמרתי אין לי כח ולאט לאט הפך לעובדה ועכשיו אני יכול לומר "לא!"[בכבוד ביראה אבל לא, "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעים?" ברור שדברי הרב!]

ולא נכנס לחוזרים בתשובה שלהם קשה יותר

אה ועוד משהו אחדדרדקי
אם משעם לך את יכולה להכין פעולה וכך גם לברוח מהטלויזיה באומרך שאת מכינה פעולה ואת נהנית זמה יותר
מצד שנימשה
צריך להיזהר לא להקצין יותר מדי. צריך גם לחיות...
נכון,דרדקי

לא צריכים להחמיר בלי בדיקה של הנושא האם טוב להחמיר (הא עם בדיקה זה טוב וגם שם על עצמך ולא על אחרים) עם כל זה לא ראיתי שכתבתי אף חומרה, אשמח להסבר

טוב!דורותי

בע"ה אני אתחיל להשתדל!

זה נשמע כ"כ טוב ונכון מה שאתה מציע שאי אפשר לסרב לזה (או לפחות להשתדל...) אני אנסה ונראה איך העניינים יתקדמו...תודה בכל אופן על החיזוק!

ישר כח!דרדקי

למען האמת שמתי לב שעוד לא נכנסתי להרס שבתוכן הדברים ואלפי הפרסמות הסמויות הנמצאות אשר הרבה מהם מקשים לנו על עבודת המידות

ר"ע(?) כבר אמר שהוא בספק אם יש אנשים שיודעים להוכיח בדורו הוא ("הוכח תוכיח את עמיתך") עם כל זה אנו רואים שיש הוכחות שנכנסות, אלא חייב להיות שיש בדורות שלנו אנשים גדולים אשר יודעים לקבל תוכחה וזה גדולה ענקית, כמו כן ישנם אנשים שיודעים להקשיב לדברי חיזוק וזה גדולה ואולי אף יותר משל המחזק שהם פותחים עצמם ונוהגים בענוה(גם המחזק יכול להיות ענו עצום אבל עצם הקבלה של החיזוק זה ענוה, וביטול מפני האחר)

תמיד אפשר לקבל חיזוק, יש הרבה אנשים שישמחו, וכן, גם רבנים ומחנכות באולפנא...

כן, ר"ע.123
בצ"ל אריאל!
לא כתבתי ספציפית אלייך... כתבתי בגדול.משה
סרטים למשל, זה דבר שלא הייתי שולל בצורה גורפת (למרות שאם מדובר ברוב הסרטים החדשים - אתה צודק לצערי.

בסרטים מעולים שולבו סתם בלי הקשר דברים לא משהו...

(מי שמדבר על סרטים הא? זה שרואה סרט ב-5 שנים...)
אני זוכר לפני שהתחזקתי הרבהדרדקי

הלכו לראות הרי פוטר 1, סרט גם לילדים כיתה א נכון? הפרסומות שהיו בהתחלה, אני עדיין מזדעזע "x הלבשה תחתונה"וגם זה היה רק לאחד מתך עשרות אנשים(להראות שהוא שונה) ואני לא אפרט יותר(בלנ"ד)

הפרסומות גרועות, הסרטים גם. אבל בוא יבוא היום בו הערוצים יהיו "ערוץ המקדש" על העבודה ו"ערוץ הטהרה" על הלכות כלים ואהולות רק בנתיים אין לנו קשר למכשיר הזה כל עוד זה לא ישתנה

אמאלהיוכי

זה כל כך נכון! הלוואי שככה הייתי מנצלת תזמן שלי!!!

וד"א  "הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו" (דרך ארץ זוטא פ"ד)

פ"ד.123

בטוחה שזה לא פ"ח?

בצ"ל אריאל!

לא הבנתי את מטרת הדיוןצחי קנטור

בירור פרטי הלכות טלוויזיה בעיון? בסדר...
אם פתחתי דלת לחדר שיש בו טלוויזיה דלוקה, והדלת פתוחה פחות מ-3 טפחים, זה נקרא לבוד ואין בעיה?
אם הצבתי מחיצה ביני לבין הטלוויזיה בגובה 10 טפחים (כמובן מחיצה יציבה) אומרים גוד אסיק מחיצתא ולכן מותר?
יש הבדל אם בדלת יש צורת הפתח או רק לחי או קורה?
סתאם...

אצלנו בבית הקללה הזו לא קיימת...משה
אבל במקומות אחרים זה נורא מפתה לפעמים... (עד שעוברות כמה דקות שבהן אתה מודה שאין לך את הזבל הזה בבית).

ופה אין קשר לענייני הפרדה, חוסר צניעות נטו.
זה לא כ"כ רע...שחר

אחת ההנאות שלי בטלויזיה זה לראות את חיים יבין מדבר וללחוץ 'השתק'.

סופסוף אפשר לסתום לו את הפה בלי לעמוד לדין...

יש את זה גם באתר של רשעות השידור...משה
חפש בגוגל אם אתה רוצה...
למה? ;צחקן
דרדקי

עם כל זה הכותרת גורמת לירידה ב"מוטיבציה" לזרוק את המכשיר, וגלוי וידוע לפני שאתה לא עושה את זה אלא יושב ועושה דברים מועילים יותר

כל טוב!

"חספוס" מהטלויזיהדרדקי

כשחזרתי לראות את השרשור האחר ששם התחיל הדיון ראיתי שכתבו בערך בזה הלשון "כבר ראיתי הרבה טלויזיה אז אני חושבת שאני כבר מחוספסת"

עם כל זה מקובלנו "שמי שאכל שום יאכל עוד שום?"-מי שעשה משהו רע לא ממשיך לעשותו, ועוד מקובלנו מהרב זצ"ל שמעט מן האור דוחה הרבה מן החושך, וק"ו מי שנמצא בהרבה אור(דוגמת ישיבה גבוהה) למרות שכן כל דבר שאדם רואה נצרב בזכרונו ואי אפשר למוחקו; עם כל זה אחרי הרבה אור אז ראיית הדבר שוב תעשה תהיה כמו ראיה מחדש(אני אביא דוג' שי'הי'ה יותר ברור, יש אדם שמישהי בחולצה קצרה לא מפריעה לו כי הוא "התרגל" אבל אחרי שבוע בישיבה אם יראה מישהי בחולצה קצרה כן, זה יפריע לו! האור שם משכח ומצנן את הרע!)
ובכלל צריך עיון מה הכוונה "התרגלתי" זה מזכיר לי אדם שאומר שסמים קלים לא עושים לו שום דבר, זה מראה על נפילה ולא על חוסן

מה דעתכם?

בצלב"א

ומצד שני...משה
הרחוב בשנים האחרונות הולך ונהיה מכוער יותר ויותר. אני מסופק אם "חספוס" מוגבל זה דבר כל כך גרוע בסיטואציה הזו...

כל הסיפור הזה לגמרי לא פשוט.
יוווו.........אנונימי (פותח)

ממש התחלתי להעריך ת'בית שלי מכל השרשור הזה!!
לנו ב"ה אין טלויזיה......וגם לא הולכים לים מעורב או דברים כאלו.........אני פשוט ממש מעריכ ה ת'בית שלי עכשיו!!

ואני גם מבינה כמה גדלתי בחממה-אבל חממה מוגנת...לא סתם....

באמתיוכי
לפעמים רק כשיוצאים רחוק, מעריכים את מה שיש קרוב.. עד שאת לא רואה מה יש אצל אחרים, את לא מעריכה מה שיש אצלך!
"בעין יהודית".123

פועל מוסך לובש בעבודתו בגדים ששום כתם שבעולם לא יכול כבר ללכלך אותם. כך "מחוסן" הוא מפני הלכלוך...

יש מאמר בספר "בעין יהודית"(של הרב יוחנן דוד סלומון) עמ' 31, מאמר הנקרא "שומרי הסף" המדבר על עניין החספוס בעולמו הרוחני של האדם!! מאמר מומלץ!! (הספר בכלל מומלץ, וכן הסדרה "אל המקורות" שבו הרב סלומון השתתף בכתיבת המאמרים ובקיבוצם).

בצ"ל אריאל!

נכון שזה לא פשוטדרדקי

לגבי הרחוב אני יכול רק לקחת את המילה שלך כי אני לא יודע
עם כל זה אין הדבר מתיר לעבור עבירות וצריכים למצוא דרכי"חוסן" אחרות ועוד שלא מצינו בציבור הילוני "חוסן" רק נקודת שבירה יותר מאוחרת אבל תאוה כל כך ענקית ומפלצתית כך שהם מדרדרים יותר...

בציפיה לבניין אריאל

הבעיה הקשה היא שעם רגישות יתר אי אפשר לחיותמשה
אלרגיה למשל, זו בעיה רפואית של רגישות יתר לחומר מסויים. הטיפולים בסוגי האלרגיה הם טיפולים שמטרתן היא להוריד את סף הרגישות.

אני מסכים איתך שיש מקום לסף גירוי מיני גבוה (שהרי רואים מה הולך בחברה החילונית), אבל לענ"ד, עם סף גבוה מדי פשוט אי אפשר לחיות.
כמו שלא יתכן שתסתכל על כל בת (ולו דתית וצנועה) שאתה רואה במקרה ברחוב כבעייה צניעותית שצריך לטפל בה, כך לפעמים צריך להתעלם גם במחיר פגיעה ברף על מנת שפשוט יהיה אפשר לחיות.

אני לא ממש יודע איפה אתה גר, אולי גם זה קשור.
אני לא בטוח שהבנת אותידרדקי

התכוונתי לומר שלא יהיה מקרה בו אדם יוצא מהבועה שלו רואה משהו לא צנועה וקורס טוטאלית, יצא לשידוך ולא יהיה לו ידע איך לדבר, לא יהיה לו כח לעמוד בפיתויים(דוגמת נגיעה) וכו'
עם על זה אמרתי שאני לא רואה מקום לומר שאני אכשיל מישהו כדי שיהיה רגיל ולא יפול חזק יותר ישנם דרכים אחרות לעשות את זה וגם אם לא היה איני חושב שבישביל ספק הצלה מקריסה כזו אתה תכשיל אותו במזיד במשהו קל יותר כאשר יש סיכוי גבוה מאוד שגם במקרה כזה יקרוס
עם כל זה היכן הזכרתי סף גבוה מדי?

אני מנסה לא להסתכל על בנות וגם לא לראות(סימן עה סעיף א במשנה ברורה בת לבושה צנועה מותר לראות אבל לא להסתכל בת שלבושה שלא בצניעות אסור אפילו לראות, כאשר בבת שלבושה בצניעות בדכ אני אנסה גם לא לפגוע ולכן אנסה לא לראות אבל לא בהפגנתיות(למרות שהיה מקרה בארגון חסד שהגעתי למצב של בדיחות וגאתנות (זריקת מקורות להראות ידע) עם בת אחת אז איתה אני לא חושש להעליבה כי כבר נכשלתי בבדיחות אז אני עושה את זה די בהפגנתיות)) 

כן, כל בת לבושה לא צנועה(וזה יכול להיות גם עם 3/4) מפריעה לי למרות שבד"כ(ואולי אפילו תמיד) זה מגעיל אותי

אני גר באזור היותר חילוני של העיר שלי(לא משנה איזה עיר)

עם כל מה שכתבתי אני לא בטוח שהבנתי אותך כראוי  

זה לא כ"כ ברור...דורותי

אני מצטטת אותך:

"איני חושב שבישביל ספק הצלה מקריסה כזו אתה תכשיל אותו במזיד במשהו קל יותר כאשר יש סיכוי גבוה מאוד שגם במקרה כזה יקרוס"

אני לא כ"כ בטוחה שאתה צודק, אני אתן דוגמא : בחיסון, מזריקים לנו חיידקים חלשים של אותה מחלה שאנו רוצים להיחסן מפניה וכך הגוף שלנו מייצר נוגדנים שנלחמים בחיידקים (שכפי שכבר ציינתי הם חלשים בכוונה.) והנוגדנים האלה גורמים לכך שלא תוכל להידבק לעולם באותה מחלה כי כבר יש לך את הנוגדנים נגדה.

עד כאן הדוגמא (אתה בטח שואל את עצמך מה אני רוצה? אני יודעת שזה לא שיעור ביולוגיה...) אני אסביר:

אני חושבת שאם אני יראה למשל איזהשהיא פרסומת שהיא לא כ"כ בסדר המפלה הרוחנית שתהיה לי זעירה מאד לעומת המפלה הרוחנית שתהיה לאדם שלא ראה פרסומות מעולם ולא יצא לא אפעם להיתקל בדברים מהסוג הזה.

וכך יוצא שבדיעבד מצבי כרגע יהיה טוב יותר ממצבו בעקבות הרף הזה...

כל מה שאמרתי הוא בגדר התלבטות כי אני כמובן לא שוללת את הטענה שעדיף לא להתלכלך מאשר להיות כבר מלוכלכים ואז אין כבר ממה להתלכלך (נראה לי ש- 123 הביא את הדוגמא הזאת בצורה יפה יותר..) אבל אני עדיין חושבת שזה לא משהו שאפשר לפסוק את ההלכה כלפיו בחוסר כובד ראש כי כן יש בסופו של דבר איזהשהוא יתרון בחיספוס...לא יודעת..

אבלאנונימי (פותח)

אבל יש משהו שתמיד צריך לזכור.

תמיד מביאים לדוג' את האנשים שלראשונה יצאו מהבית ויתקלו בזה.

אני חייבת לצין שאני כמעט 18  ולא מכירה אנשים שלא יצאו מעודם לרחוב.

יש כאלו שיצאו פחות ויש שיותר,אני מודעת לזה שיש אנשים שגרים בשכונות חזקות יותר או פחות אבל כולם יוצאים החוצה ולצערינו הרב עדין  לא כל עמ"י מתלבש ומתנהג בצניעות.לכן לדעתי אין ענין בלהגיד שזה מהוה חוסן בשביל מי שבישבילו זו הפעם הראשונה ברח'- הייתם שם- יודעים שזה רע- תמצאו פתרונות!!!!
אצלנו בעיר למשל יודעים שיש מקומות שלא הולכים אליהם בלילה-נקודה כי יש אנשים שמתנהגים בחוסר צניעות.

קיצר- מה שאני מנסה להגיד (ולצערי אני לא חושבת שהצלחתי לנסח את זה כמו שרציתי..סורי זה מה יש..)זה שלדעתי פרשומות זה לא הדבר במיוחד שיחזק אותנו..הרי כולנו נורא התחספסנו בזמן האחרון וטלויזיה זה בערך הדבר האחרון שחסר לנו.קחו דוגמא- אני הלכתי לראות את הסרט אושפזין אם חברה טובה שלי.בחצי הראשון של הסרט רק הינו עסוקות בלהרגע מההתרגשות שראינו בס"ד מופיע בגדול בתחילת הסרט.

אני אומרת את הדברים הנ"ל אבל חייבת הסתיגות- אני חייה בבית שמגיל 0 יש לי טלויזיה (אומנם אחת אבל אין עליה הרבה מתחרים....) קיצר הטלויזיה תמיד היתה בסלון במרכז הבית כשהסלון והמטבח היו מחובים והיא בינהן כך שכשאכלנו הטלויזיה סובבה למטבח.כשעברנו דירה אמא שלי החליטה להעביר אותה לחדר צדדי וזה השפיע ממש חזק על שעות הצפיה שלנו.היא נמצאת עכשיו בחדר קטן (מאוד!!!)וצדדי כ"כ כיף להכנס אליו אז פשוט עושים את זה פחות ואם עושים אז לפחות פחות אנשים רואים!מומלץ בחום אך חשוב לא פחות הרצון!זה אפשרי!!!אני אישית כמעט נגמלי מזה עברתי מ-10 שעות צפיה ביום בערך (!!!!!!!!) לבקושי חצי שעה(בזמן האוכל-דורתי אני איתך!!!)ואני ממש שמחה...זה לא שאני לא נמצאת מולה אבל אני עושה את זה כשאני ישנה ב"ה!!!
זהו- בהצלחה לכולם!!
פתקא טובה!!מועדים לשמחה!

בצלב"א.

אני יודעת שזה לא קשור לדיון אבל:דורותי

תקשיבו! זה כבר פעם שניה שאתם טועים! זה דורותי! לא דורתי! יש ו'!

אף אחד פה לא ראה הקוסם מארץ עוץ?

צודקת.אנונימי (פותח)

צודקת- סליחה!
דורותי- כמו בקוסם מארץ עוץ!

לילה טוב!

תודה על התיקון...דורותי

חג שמח!

אישזה סמיילי חמוד רק עכשיו שמתי לב אליו...

איך ניתן להשוות חידקים ליצר הרע?דרדקי

על יצר הרע בנושא של עריות נאמר "מרעיבו שובע מאכילו רעב" חספוס רק גורם ליותר בעיות, בגלל זה כתבתי שיש סיכוי שיקרוס גם מהחספוס, מעצם הכניסה לחטא, שהחזרה והשניה(מלשון שינון ) בחטא גורמת לה להיראות כהתר(קידושין מ.) אשר היא היא הגורמת הרבה פעמים קריסה מוחלטת
יכול להיות שיש שוני בין בנים לבנות, איני יודע מה קורה בבנות(ואיני רוצה לדעת, זה לא הגיל בשבילי), איני בטוח שאני מכיר את הבנים מספיק טוב, את עצמי אני אולי מכיר

היא: יש אמת בדברך אבל מכאן אפשר להשליך על נושאים אחרים, ולכן הגבתי

אין אפוטרופוס לעריות...משה
לא לפרסומות, לא לטלוויזיה ואמצעי תקשורת אחרים שבהם משודרת הזנות, לא לדוכני הזנותונים (ובעיניי זנותון הוא גם מעריב וידיעות) ולא לשום דבר.

אבל - כמו שאמרתי - אי אפשר להילחם בהכל. חספוס בסיסי הוא הכרחי בשביל לחיות (למרות נזקיו, שאיני מתעלם מהם)
אתה מביא את התשובה לבדדרדקי

לצערנו יש מעריב וידיעות בחוץ, ראיתי בעל מכולת עם כפה לראשו אשר את העיתונים הפרוצים (יותר גרוע ממעריב וידיעות)בחוץ הוא שם. עם כל זה החספוס שאתה אומר שהכרחי יקרה לא משנה מה כי אי אפשר לברוח מהכל, ולכן לא ניתן לחספוס נוסף, ביום בו יהיה בחירה למה שאדם יראה(הרחוב ישתפר...) בו ביום גם החיספוס לא יהיה לו מקום, פועל יוצא הוא שאדם לא יביא חספוס על עצמו!
ממה נפשך? אם צריך חספוס אז זה אומר שבחוץ יש פריצות והוא באונס יהיה חייב לראות קצת ולא יצטרך להביא על עצמו עוד, ואם יהיה ניתן לברוח מהחספוס, אזי לא נצטרך אותה

בצלב"א

טוב, עם תחושת הגועל אני מסכים...משה
אבל אם אני אחשוב על הגועל כל היום אני לא אוכל להתנהל פה. אין מה לעשות.

_______
טוב, אבל אני זו לא דוגמא. אני כמעט בכלל לא יוצא מהבית או מהמכון.
ברור לי שזה מראה על נפילה ולא על חוסן!דורותי
אבל מה שאני באה להגיד זה שבגלל שאני כבר די מחוספסת אז אני כבר לא מרגישה כ"כ בעיה בלראות משהו שלמשל חברה שלי שלא יודעת מה זה טלויזיה תראה אותו ותזדעזע יכול להיות שבאמת חיספוס יכול לעבור על ידי הגברת האור...אני ישמח לגלות שזה נכון...
את יכולה לא לראותצחקן

ב"ה

יש הרבה חוזרים בתשובה שיש להורים שלהם טלויזיה בבית והום לא רואים, זה לא כזה נורא.

נראליyehciel666
שלא צריך לגמרי לגמרי להתנתק.. ברור שלא צריך שזה יהיה, אבל אם כבר יש, אז יש טיפה דברים נחמדים. רוצים דוגמא? סוף הדרך למשל.
פסדריוכי
ברור שיש גם דברים נחמדים ונורמלים, השאלה היא מה הרוב, ואם החסרונות לא יותר גדולים מהחסרונות...
ברור שיש יותר חסרונות.yehciel666
ועדיף שבכלל לא תהיה טלוויזיה, אבל אם כבר יש אפשר לראות דברים נחמדים, ולא כמו שחלק אמרו פה שלא לראות בכלל..
אבל תלוייוכי
כי אם מתחילים בלראות רק את הדברים הנחמדים... לא יודעים איפה זה נגמר, תחשוב עלזה, אפילו סוף הדרך, זה בערוץ 2, באמצע יש פרסומות לא?
סוף הדרך.123

לא שאני איזה מבין גדול בסדרה(?) הטלוויזיונית "סוף הדרך", אך אם משתתפים בתוכנית נשים שאינם יראות שמים ועורכי התוכנית גם לא יראי שמים, בטוחני שיש שם בעיות של חוסר צניעות.

בצ"ל אריאל!

ושוב...יוכי
בעיות של בנים (בעיקרון...)
"בעיקרון"דרדקי

אבל כולם פה יודעים שלמרות שאולי אין איסור הלכתי(אני לא בקי בהלכות של בנות בנושא) מכל מקום ה מרגיל. הרב אבינר בשיחה שנתן במכון מאיר(כל יום שלישי בשעה 20:30) הביא מחקר בו שאלו אנשים על אלימות, רצח וכו' אחרי שבוע של ראיית טלויזיה שעתיים ביום התשובות היו שונות, ולא רק זה, חיברו גם מכישירים לגוף וראו שהגוף מגיב אחרת לראיית אלימות ורצח, בצורה רגוע ופחות נסערת. מסתמא זה גם משפיע על צניעות, אדם רואה מישהו לבוש לא צנוע אז פחות קשה בעיניו להתלבש כך(וברחוב זה פחות בעייתי בנושא הזה בגלל ששם אין חיבור לאנשים, לעומת זאת בטלויזיה כולם מתחברים או לרשעים או לטובים)

בצלב"א

חחחחח פרסומת סמיוה?דורותי

האמת שיש הרבה דברים טובים בטלויזיה...אבל הבעיה היא שאם מתחילים לראות אז כבר קשה לשים לב מה באמת טוב ומה לא...

ובגלל זה עדיף מלכתחילה לא לראות...בדיעבד סוף הדרך אחלה סדרה!

אהם....צחקן
הרבה?דרדקי

אני חושב שאפשר לסופרם על יד אחת:

שיעור של הרב אילון

ו... אה... אה.... נראה לי שזהו...[למרות שבת מסתמא יש עוד טיפה]
עוד משהו: (כמעט) כל דבר נידון אחר רובו(קידושין מ: ), הרוב המוחלט בטלויזיה הוא רע! ועוד שגם בטוב הם יודעים בדרך כלל להוסיף לו רע, פרסומות באמצע, מבזקים עם פרסומות סמוייות אשר בין היתר מקשים על עבודת המידות, 
אל לנו להיות תאבתנים, אל לנו להדרדר ולפול בפח היצר "יש בזה טוב" גם בע"ז יש טיפה טוב, ובל אופן אנו אפילו לא מזכירים כנסיות(לא אומרים בוא ניפגש ליד הכנסיה, אלא בוא נפיגש במקום פלוני אלמוי בלי קשר לכנסיה), יש טוב אז מה? "שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא!!!" אדם הראשון הכניס את יצר הרע לתוכו ואנשים אומרים כמה זה פגע בנו כבני אדם, ומה עם טלויזיה אנו עוזרים לו להורגנו ולשוחטנו! איך אפשר לעשות את זה כלפי אבינו? מאיפה ההיתר הזה להכעיס אותו?(למרו תשככל שידוע לי אין איסור להכניס טלויזיה לבית אם תישאר כבויה)
"סור מרע" ברח ממנו אל תתקרב!
ובמיוחד שמקובלנו שאדם יכול לנצח את יצר הרע רק על ידי מלחמות שנאמר" בתחבולות תעשה לך מלחמה" ואנו נכניסו, נראה לו את מעוזנו את מבצרנו? חזקיה הראה למלך בבל את ירושלים ועונשו היה שיהודה תוגלה על ידי מלך אשור, אל לנו לעשות את הרעה הזאת עוד פעם, לא, לא ניתן מקום ליצר הרע

בדיעבד.yehciel666אחרונה
להזכירך, אנחנו תנועה של לכתחילה ולא בדיעבד. ולא שאני לא רואה...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך