ליל ראש חודש חשוון, אתם יודעים מה זה אומר? ניחשתם נכון, הערב האחרון של בין הזמנים!
יושב לו הגברא, מת העייפות, העיניים דוקרות, כמעט נעצמות, אבל עוד חצי שעה הוא כבר לא בשרי והאלפחורס מחכה... אין מה לעשות, בשביל זה נשארים ערים במסירות נפש... בינתיים הוא יושב על המחשב
ומסכם את בין הזמנים, אולי אחת ולתמיד יבינו שוכני תבל למה הבייניש כל כך מבואס מהחופש...
בין הזמנים נפתח בתקיעת שופר, כשעוד היינו נקיים מעוונות, בצום, בתפילה, מוצאי יום כיפור.
אחרי ימים נוראים מצפה היהודי להיכנס לבית מדרש ולהתחיל לתת בראש, באוויר הטהור של הישיבה, בלי אינטרנט, סרטים, סדרות ופורומים, רק לימוד תורה, תפילות בכוונה ולעבוד את ה' בכל הכח.
אבל מה נעשה שיום אחד אחרי זה, ישר נופלים לעולם שבחוץ, כבר אין ישיבה, אין הגנה, אין תיבת נח...
אמנם עדיין אפשר ללמוד, מתפללים שלש פעמים ביום ועדיין נשארים בהשפעה של יום כיפור, אבל כבר אין את הסביבה המתאימה. כמה שלא תרצה ללמוד, כבר אין לו"ז של 10 שעות לימוד ביום, אין מה לעשות עם הזמן וכמה שלא תנסה ללמוד, לא תצליח למלא מחוץ לישיבה 16 שעות כל יום... וכשאין מה לעשות אז הזמן מתחיל להתמלא בדברים שלא באים מהקודש... לאו דווקא מ"ט שערי טומאה, אבל מספיק חולין בשביל להוציא את הראש מהדברים היותר חשובים ולצנן את ההשפעה של הימים הנוראים. אחרי כמה ניגונים וסולמות בקלרינט, ספרים וכמה ביקורים בפורום, עדיין נשאר יום כמעט שלם ריק. וכמה שאתה מקפיד בהתחלה לא לשרוף סתם זמן, אחרי כמה ימים אתה כבר נשחק, סרט פה, סדרה פה, ואז זה כבר נהפך לשעות וימים ואתה נשאב לזה יותר ויותר. הלב כבר התקרר מאז יום כיפור, כבר פחות מתעניין בגמרא, תפילה, הלכה, יותר מדי חולין בראש.
עליה קטנה נרשמת בשמחת תורה, אבל גם היא נמחקת אחרי כמה ימים.
עברו שלשה שבועות מאז שקיבלנו ברעדה עול מלכות שמיים, ונשאר מזה רק זיכרון קלוש, משהו מעומעם, חסר חשיבות. בימים הראשונים הריחוק גרם למועקה, אתה ממש סופר את הימים עד שחוזרים לישיבה, אבל כל זה היסטוריה, אחרי כזאת שקיעה בחולין למי כבר יש כח לחזור לישיבה...? חוזרים כי צריך. לפני שבועיים הרצון לחזור לישיבה בער בכל הכח, אבל עכשיו חוזרים בבאסה רק כי חייבים.
~~~~~
***כל מה שנכתב בגוף שלישי, יחיד, רבים, מדבר בעצם על מה קרה לי, סתם ככה הכתיבה שלי...
~~~~~
אז ביי חבר'ה, אני מסיים פה את החופש, אני אבא לבקר מדי פעם,
וביי לכל מי שבלט לי פה בנוף ודי מבאס להפרד ממנו...
@גיבעוננח (סמיילי של נר זיכרון...
)
@ועוד מלא מלא אנשים...
שיהיה לכם זמן חורף מוצלח, לפחות לביינישים שביניכם...
סוף! ![]()
שכחתי לומר לך להתראות...
)
- לקראת נישואין וזוגיות