לא ידעתי מה לענות על זה, איך מסבירים לילד את חשיבות המצוות? הרי אין מה להסביר לו את החשיבות.. הוא לא יבין.
אשמח לשמוע עצות.
לספר לו סיפור, על מישהו שמקבל כל פעם מתנה ואומר תודה; ופעם מחליט שהוא לא רוצה להגיד יותר תודה וכו'... אח"כ להסביר שברכה זה תודה לה'. לראות איזה דברים ה' נותן לנו וכו'. בשפה פשוטה אפשר להגיע לכך שהוא ירצה מעצמו לברך.
אם תעשי מזה סיפור- הוא עוד יותר יזכור את זה ויתבצר בזה.
להגיד לו "חבל לי שאתה לא נהנה מהמצוות, אני מאד נהנת לברך" וזהו.
ולברך לידו בכוונה, להראות לו דוגמא אישית. לדבר לידו על חשיבות המצוות- לא כ"ראש בראש" מול מה שאמר, אלא בדרך אגב.
ולא להתרגש. הילד שלי אמר דברים דומים מלא פעמים, כשהוא רואה שזה לא מזיז לי- הוא לא ממשיך עם זה. הם נהנים "ללחץ על כפתורים" שהם מרגישים שמקפיצים אותנו.
נניח הוא מסרב לפעמים ללכת עם ציצית- אני לא רבה איתו. הוא בא לגן- וכולם מברכים על הציצית והוא לא, אז הוא מתבייש ואח"כ כבר מעצמו רוצה ציצית ושמח בה...
ומדברת לעצמך בקול:
"השם! תודה לך השם! תודה לך השם! אתה האבא של כולנו! גם של השמיים!
אני רוצה להגיד לך תודה על השמש והגשם והעצים והפירות שבראת. איזה דבר נפלא!
איזה תפוח יפהפה! אני יהודיה ואני רוצה להגיד לך תודה
ברוך אתה..
(כאילו לא רואה את הילד)
(הילד בוהה בך בצד) אמא, למי דיברת? מה אמרת עכשיו?
חמוד, דיברתי לד'. אנחנו לא רואים אותו אבל הוא שומע אותנו ומאד אוהב שאנחנו אומרים לו תודה על מה שהוא ברא לנו כמו שאנחנו אומרים תודה כשמישהו עוזר לנו בגן. ואתה יודע איך אומרים תודה? מברכים. ככה ד' רוצה.
סתם הערה טכנית.

לקבל רעיונות מהרצאות ד"ר אבולעפיה חינוך לגיל הרך בערוץ מאיר לא זוכר אם יש שם התייחסות לחינוך למצוות
מעבר לכך, המצוות כרגע זה פחות קריטי מה שחשוב זה חויה, סיפורים, מנגינות
כן יברך לא יברך זה ממש לא העניין בגיל הזה.
העיקר שנפשו תתרשם ואת זה עושים בדברים שהם לא אינטלטקואלייים והדרכתיים אלא יותר חוויתייים
תסתכלי שם בהרצאות יש שם את השלבים השונים בהתפתחות הנפש ולפי זה מותאם החינוך
ולקנות לו דיסק של ר' אלתר על מעגל השנה (או דיסק אחר שעוה כייף להשמיע על הברכות), או את הסידור הדיגיטלי שבו ילד לוחץ על ברכה ושומע אותה וגם רואה ציור מתאים. אם את קונה כזה סידור, אפשר באותו זמן לתת לו לשים טלית קטנה, או ציצית חיצונית כמו של חזן.
בס"ד
תשובה שהיא בעצם תשובה לשאלה - איך מחנכים?
כי חינוך למצוות הוא חינוך, הוא לקבוע בנפש הילד דבר חדש - לחנוך. זה אומר שיש משהו פנימי בתוכו שמתנגד לזה (היצר הרע) ומבקש להטות את הנפש למקום שלו. ויש מקום פנימי שמבקש את זה (היצר הטוב) ותפקיד ההורים הוא לגלותו ולמלא אותו בטוב, באמת ובקדושה.
וזה כל החיים. על כל הנושאים.
על מצוות יש התנגדות. לא צריך להיבהל, כך נבראנו. בשביל זה אנחנו כאן.
דבר ראשון - דוגמה אישית. לברך בקול ובנחת. מי שלא רגיל - זה קשה. כדי להתרגל כדאי להחליט על זה בתור משימה משפחתית - שמזכירים אחד לשני, או שעושים מבצע. בשעת האוכל הייתי מדברת הרבה עם הילדים בצורה מסקרנת על החשיבות של הברכות. למשל: מי יודע כמה מלאכים נמצאים אתנו עכשיו? הילדים מסתקרנים. ואז מתחילים לספור את הברכות שבירכנו - על כל ברכה נברא מלאך. נגיד מגיעים לעשרה מלאכים. עושים מזה עניין. (בסוף הייתי מוסיפה שבעצם אנחנו מוקפים בהרבה יותר מלאכים, כי בכל רגע אנחנו מקיימים המון מצוות).
זה תורם המון לאווירה בבית!
נהיית תחרות טובה - מי מברך ובורא מלאך, מי אוסף הכי הרבה "אמן"... 
גם בצורה טכנית - כשאני מגישה אוכל אני אומרת (יחד עם הגשת הצלחת) - מזונות, אדמה, שהכול.
"את מי אני שומעת מברך ראשון?"
זה מזכיר לילדים ומדרבן.
לומר תודה לה' מחוץ למסגרת הברכות - זה דבר שמכניס הרבה אהבת ה' והכרת הטוב לבית. פשוט לעצור מדי פעם ולומר בקול: תודה ה'. זה ביטוי שלענ"ד צריך להיות שגור בפי כל אמא. הילדים מתעוררים מזה ושואלים: על מה תודה? למה את אומרת תודה? ה' שומע אותך? זה מעורר נושאים לשיחה פשוטה עם הילד, שמחזקת את הבסיס של האמונה בה'.
היתה תקופה שהילדים שלי הרבו להתלונן. חשבתי הרבה מה לעשות ואז פשוט יזמתי שיחות על הכרת הטוב, כמה זה חשוב. יש סיפורי צדיקים שמדברים על כך. לפני השינה ביקשתי מהילדים לומר תודה על שלושה דברים שיש להם. בהתחלה הם לא ידעו על מה לומר תודה! ואז לאט לאט הם שמו לב כמה דברים טובים השם נותן לנו (פירטנו... בגשמיות, ברוחניות וכו). באותו זמן החלטנו גם להרגיל את הילדים לומר את פסוקי הביטחון שבסוף ברכת המזון - (מ"מגדיל ישועות" ועד "עושה שלום") וזה ממש עשה פלאים.
זה גורם לילדים להכיר טובה - להודות לה' ולהיות מחוברים אליו. להרגיש שהוא טוב ומטיב.
באופן כללי על השמחה במצוות -
זה האתגר שלנו. באמת. אני חשה את זה כל הזמן. העבודה שלנו כהורים הוא לגרום לילדים לקיים את המצוות בשמחה. צריך להיזהר לא להיכנס מזה לחרדתיות ועצבים, אלא שזה יישאר בגדר חובה שהיא זכות, הקשבה והליכה יד ביד עם המסוגלות של הילד. וגם שלנו.
הרבה תפילות.
הרבה אווירה בבית - אווירה טובה של שמחה במצוות.
לילד בן שלוש זה אולי לא כ"כ רלוונטי - אבל ילדים גדולים יותר (5-7 והלאה) אני משתפת בניסיונות שלי!!! כשסיפרתי לילדים שלי שגם לי יש יצר הרע וגם לי לפעמים לא מתחשק לקיים מצוות, ויש מצוות שאני ממש מתאמצת לקיים - זה נתן להם הרבה רוגע וביטחון. וגם נתן להם חוזק ועידוד.
(למשל, אפשר לשתף: כשאני מסיימת לאכול ארוחת צהריים אני ממש רוצה לשתות קפה. אבל ה' ציווה אותנו לא לעשות את זה. וכל רגע שאני לא שותה, זה מצווה בשבילי. ואני שמחה בזה.
או: היום בעבודה היתה מישהי שהתיחסה אליי לא יפה וכעסתי עליה. אחרי זה הצטערתי והבנתי שאני צריכה לבקש סליחה. היה לי קשה מאוד אבל בסוף ביקשתי... ובאמת הרגשתי טוב אחרי זה.
סתם דוגמות).
נו, נושא ארוך!
ב"הצלחה!
את עצמנו .
(לא זוכר את מקור)
בס"ד:
אתה אומר: "אין טעם לחנך את הילדים, הם יגדלו ויהיו כמונו, צריך לחנך את עצמנו". - בוודאי שחובה עלינו, כהורים והמורים והמורות שבינינו, לחנך, קודן כל את עצמנו ובמקביל - את ילדינו, ילדותינו ותלמידינו / תלמידינו, אך אין זה פוטר את עצמנו מלחנך באמצעות דוגמא אישית, סיפורי חז"ל וצדיקים, המחשה אישית וכד'... וכבר אמר אחד מגדולי ישראל שפנה אליו אבא ושאלו: ממתי צריך להתחיל לחנך את בנו לאהבת קיום המצוות והתורה הקדושה ואותו גדול בישראל ענה לו: "מהרגע שהילד נולד" וזוכר אני, באופן אישי, שמייד לאחר לידת ביתנו, ברגע שהביאו אותה (כתינוקת שזה עתה נולדה) לידי רעייתי היקרה, נטלה לה רעייתי את ידיה, כאקט (גם אם הוא בוודאי 'רק' אקט סימלי' בלבד, בשלב זה!) - חינוכי ורעיוני-סמלי לחינוך לטהרה וקדושה, מחייד בלידתה וב"ה עד היוןם אנו זוכים שביתנו היקרה היא שומרת תורה ומצוות, ב"ה (והיא כבר בת 16 וחצי, ב"ה, "עד מאה ועשרים")!
לחנך את הילד להודות על כל דבר שמקבל !ככה הוא לומד להעריך את הטוב. עד כדי כך שהוא אומר שילד שלא מודה לא מקבל את מה שרציתם לתת לו
ולברך זה להגיד תודה להשם..
כשהבת שלי לא התלהבה לברך בגיל הזה אמרתי לה שצריך לומר תודה לכל מי שנותן לה משהו וגם להשם ולהסביר לו שבזכותו יש לנו את מה שאנחנו עכשיו נותנים לו
במקביל הדגשנו בסעודות שבת תודה לאבא על זה וזה ותודה לאמא על זה וזה ותודה ל השם על זה ועל זהולהקפיד ולברך בקול ואז הוא ירצה לחקות אתכם.
ולגבי לחבב את המצוות אם כבר הזכרתי את הרב הוא אומר שהילדים צריכים לראות את הכיף למשל שירי שבת ואני מאמינה שזה תלוי מה ההורה מרגיש אם הוא אוהב את המצוות אז זה יעבור לילד אז קודם כל צריך לעבוד על עצמינו
שלום לכם.
יש לי ילדה מתוקה ומחוננת הן מבחינה רכישיצ והן מסחינת לימודית שעולה לכיתה ה
והיא ממש מפחדת ממורכבות בספר. מספיק שיש אדם רע או משהו מפחיד היא לא מסוגלת לקרוא.
יש לה נפש מאוד רגישה בכללי.
אשמח להמלצות מה אפשר לעשות. ואם יש לכם ספרים מומלצים בסגנון לילדה שאוהבת לקרוא ומסיימת ספרים בטיל.. אבל לא יכולה לקרוא ספרים עם מורכבות רגשית
תקראי קצת פה: יש לה עולם שלם של אתגרים שהקריאה היא רק חלק ממנו.
פורום אנשים רגישים מאוד | ערוץ 7
(סיכוי טוב מאוד שגם את בקטגוריה או האבא של הילדה, זה עובר בתורשה הדבר הזה).
שלום
מקווה שזו במה מתאימה..
אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (אוצגםתפחות קטנים) ושימושיים (חשוב

)
לבית..
דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'
ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.
תודה רבה לכולם
שלום לכולם\ן
אני כותב פה כי אני יודע שיש פה הורים לילדים שקוראים ספרים\מגזינים
יש לי חבר שהוא אח בבית חולים שניידר (שזה בית חולים לילדים)
ולפעמים בהרבה שבתות הילדים הדתיים שמאושפזים שם יש להם שיעמום מכיוון שאין טלפונים וההורים לא תמיד מספיקים להביא להם ספרים או מגזינים בגלל הלחץ של האשפוז או של השבת אז הוא החליט לפתוח להם גמ''ח של ספרים לציבור הדתי כדי להקל על ההורים אז אם יש למישהו ספרים או מגזינים שמתאימים לציבור הדתי (למשל מקום בעולם או אותיות וכו') שהוא לא צריך או לא משתמש אז אשמח שתפנו אליי בפרטי
תודה לעונים ושבת שלום
גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.
אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.
הוא יותר פעיל.
בהצלחה!!
אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.
יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.
כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.
אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.
לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.
אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...
אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.
נשמח מאד להמלצות ☺️
לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי
שלום בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים
לנו משותפים
הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא
סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות
אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים
ואני לא יכלתי לעבוד
כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל
מבעל חזק שלא היה חולה אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום
עובד פיזית קשה כל חייו
לא יכולה לפרט הכל
שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך
ילדיו רצו מידע על כל דבר
על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו
לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה
מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע
אין לי תו ירודה לא נותנים מידע גם לאישה
אבל הם בשלהם
עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע
ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד
עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי
אני לא בתחרות
הם יושבים מולי ומחלקים את הבית
החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם
הם אמרו לא נוציא אותך מהבית
לא בטוב לב,בהתנשאות
פה שתקתי
שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי
כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה
ועבדתי פחות
לא היה לו עזרה משום צד
המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה
ולא באו לבקר פעם אחת
לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם
רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים
אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי
התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים
קראו לי בשמה של,גרושתו
ולא אמרתי כלום
בעלי גוסס והם אבים איתי מולו
שתקתי
אבל הילדים שלו איתם יד ביד
אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים
אימא שלהם השחקנית הראשית פה
הראתה לי שהיא איתי
ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה
על התערבות בכל נישא
לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור
ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת
אלי
אני איתו בכל הטיפול והם לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה
בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל רצתה לדעץ להתערב
היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו
הוא מת את כלום
רוצים את חלקם לא מוותרים על כלום
אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות
הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם
ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם
לא הבנתי איך אני הרעה פה
מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב
חיבת עורך דין שיתן לי בטחון
אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי
תפני לעורך דין.
לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.
אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.
שלום וברכה,
חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.
לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.
הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.
ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.
"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,
כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .
בתפילה לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.